מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צריכה לדבר...יובל08/04/2008
לפני שבועיים נפרדתי מבן זוגי בשנתיים האחרונות..קשר חזק אוהב אולי תלותי במקצת.. מאוד קשה לי להתמודד.. אני בהכחשה מוחלטת לסיכוי שזה יכול להיות סופי... כלפי חוץ אני מתנהגת רגיל... כאילו אנחנו עדיין ביחד.. לא סיפרתי לאף אחד שזה נגמר, גם במחשבות שלי אני עדיין מדמיינת את העתיד לצידו. הוא עדיין מתקשר מידי פעם ואפילו בא לבקר אותי... ברגע שהוא הולך או השיחה מסתיימת.. אני חוזרת לשנייה למציאות ולא מוצאת טעם לחיים...... אני מפחדת מהדקות האלו, הן מסתיימות רק כאשר אני שוב מתחילה לדמיין את העתיד שלנו ביחד.. איך נפתרים מההרגשה המכבידה הזאת....?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה לדבר...
12/04/2008ליובל שלום
אין ספק ששיברון לב זה דבר מאד קשה במיוחד כאשר עוזבים אותנו ולא אנחנו העוזבים. לוקח זמן, לא תמיד הרבה זמן, להתגבר על שיברון לב. את צריכה לבדוק עם עצמך האם ניראה לך שזה סופי באמת? האם הוא בא מפני שהוא רוצה אותך? ואם התשובה היא שלילית לעשות במכוון צעדים של פרידה ממשית. על תתני לו לנהל את הרומן תנהלי אותו את.על תשמרי סוד, תשוחחי עם הקרובים אליך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיובל
יובל18/04/2008אני רוצה להעלם... לא להיות יותר......
ניתקנו קשר סופית ללא מפגשים או שיחות נוספות.
אני באמת מנסה לשכנע את עצמי שיש חיים גם אחרי........ אבל אני לא באמת מאמינה.. התנתקתי מכל החברות והידידים בתקופה שהיינו יחד... ואני מוצאת את עצמי כל היום לבד ואין לי עם מי לדבר אפילו....... פשוט לבד....... לא רואה טעם יותר..............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של רסיטל 60 מ"גקובי07/04/2008האם זה הגיוני אחרי שבוע של לקיחת הכדור יש לי עדיין חרדות ובחילות
של רסיטל 60 מ"ג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל 60 מ"ג
מנחם08/04/2008אני אישית השתמשתי ברסיטל ולידיעה כללית תרופות פסיכאטריות מתחילות לעבוד לרוב בין שבועיים לשלוש שבועות
רפואה שלימה
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של רסיטל 60 מ"ג
11/04/2008לקובי שלום
התשובה של מנחם היא נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של רסיטל 60 מ"ג
11/04/2008לקובי שלום
התשובה של מנחם היא נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של רסיטל 60 מ"ג
11/04/2008לקובי שלום
התשובה של מנחם היא נכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשפחה הגרעיניתli sa07/04/2008המצוי לא מתקרב לרצוי והמציאות לא מתקרבת לתיאוריה.
יתכן שסיכויי הריפוי של סכיזופרניה השתפרו בשנים האחרונות בגלל תרופות יעילות ,טיפולים פסיכולוגיים נמרצים ופעולות שיקום חברתי, אבל זה לא רלוונטי לגבי אנשים שמשפחתם לא יכולה לממן טיפולים כלשהם. בן אדם שהופך לכזה לאחר מות האב ועם קריסת האם, אומנם מפר שלוותם של בני הבית , אבל הוא לא אשם , ובני הבית לא אשמים. לאחר שנים של מציאות כזו, כאשר ההתקפים בין ההפוגות עלולים להחמיר, וזה הצפי, הוא גורם ליציאה משוק העבודה של הבן אדם השפוי היחיד שנשאר במשפחה, ולהתמוטטותו ההדרגתית.זה שלמערכת הרפואית אין מענה ואין תקציב לא מצדיק את זה.
סכיזופרניה יכולה אומנם להיות בהפוגה ולאפשר תפקוד חברתי כלשהו, אבל ככל שההתקפים מאוחרים יותר, הם עלולים להחריף. ישנם חולים שגם אם יאפשרו להם לקחת את התרופות שעולות מאות שקלים ומסוגלות לאפשר להם לתפקד , לא יזכרו לקחת אותן או שיזרקו אותן, והצורך להשגיח עליהם ולחיות עימם, שוחק בצורה מסוכנת. משפחה היא לא תחליף למערכת למערכת רפואית גם כשלמערכת הרפואית אין תקציב. דווקא בקרובי משפחה של נפגעי נפש צריך להתחשב, כי הם בקבוצת סיכון גנטית ובקבוצת סיכון בגלל ההתמודדות הקשה. ועכשיו לשאלות : מה ההבדל בין מאניה דיפרסיה למאניה? למה מבדילים בינהן אם מאניה יכולה להסתיים לפתע בדיפרסיה אקוטית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהמשפחה הגרעינית
11/04/2008לשושו שלום
מחלות פסיכיאטריות הן חלק מהאתגרים החשובים עבור הרפואה המודרנית. חסר לנו הרבה מאוד ידע על התהליכים המוחיים הלוקים במחלות קשות אלו.
במניה דפרסיה יש גלים מניים וגלים דפרסיבים. מניה יכולה לעבור לדפרסיה בהדרגה. ביחלל לא, או בין לילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לא יעיל ומסוכןל07/04/2008ההכנעה ושבירת הרוח במקרי אשפוז כפוי בגלל נטיות אובדניות זה רצח כי זה לא מבטל אותן אלא מעצים אותן. תרופה שנחשבת ליעילה בלי התייחסות להעצמת הדחף האובדני שהיא גורמת בדיעבד, מכניעה ושוברת רוח וניתנת לטיפול בדיכאון ובנטייה אובדנית.מה שקורה זה שבמקרי דיכאון מתפתחת ומוחרפת נטייה אובדנית ובמקרי נטייה אובדנית היא מועצמת עד לכדי מימוש. מערכת שמנצלת משאבים בצורה כל כך מסוכנת היתה יכולה לחלק אותם באופן שפוי יותר עוזר יותר ומסכן פחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרטיפול לא יעיל ומסוכן
12/04/2008אינני יודע מה המקור של המשפטים שמובאים בידיעה שלך. מחקרים רבים וחוזרים מוכיחים מעל כל ספק שטיפול נוגד דיכאון מציל חיים ומשקם אנשים. לפעמים בזמן דיכאון, במיוחד בשלבים הרישונום של הטיפול יכול להופיע דחף אובדני מוגבר. זה לא תופעת לווי אלה מהלך של הדיכאון. לכן מומלץ להיות בקשר קרוב עם גורם מטפל,
יש ארגונים מסוימים, במיוחד הסיאנטולוגים שמפחידים אנשים חולים עם משפטים לא מבוקרים ודומים למשפטים שמובאים בהודעה.
אני מאוד מבקש לשאול שאלות או לעלות סוגיות ספציפיות בפורום הזה ולא לבוא עם הצהרות מפחידות וכלליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בבקשהאורח07/04/2008שלום לצוות הפורום
לאחר תקופה שניסתי למצוא את הבעיה אצלי אני כבר מיואש. יש לי כל כך הרבה בעיות שלדעתי יש לי איזשהי בעיה במוח חוסר איזון כימי או מה שזה לא יהיה שהוא המקור לבעיות שלי. בין היתר דיכאון אך לא רק. רציתי לדעת האם אפשר לעשות סריקה במוח (ראיתי הרבה פעמים דברים כאלה בסרטים בבית חולים פסיכיאטרי) ולגלות את מקור הבעיה ולמצוא את הכדור המתאים? הבעיות שלי חמורות מדי וטיפול פסיכולוגי ממש לא יעזור כאן.
בבקשה אני מרגיש שכבר לא נותר לי כוח ואני לא יכול לשאת את הסבל הרב שלי. בבקשה תתיחסו ברצינות להודעה שלי ותנסו לעזור לי ככל האפשר.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה בבקשה
12/04/2008לסתם אחד.
למרות שקשיים נפשיים יכולים להיות מאוד משמעותיים אין ממש בדיקה שיכולה לגלות חוסר תפקוד באזורים כאלו או אחרים במוח. יש התקדמות בתחום אבל עדיין אין בדיקות רגילות לזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף!!!!!!!!!!!!!מוקסם06/04/2008יש לי חברה כבר חצי שנה יש לה מאניה דפרסיה היא היתה נוטלת כדורים על בסיס קבוע ויומי כ-4 סוגים (ליתיום, קלונאקס, פרפנן , רסיטל) כבר חצי שנה שהיא לא נוטלת את הכדורים מתוך בחירה אישית היא לטענתה הכדורים משמנים מאוד ועשו לה פצעים חמורים בפנים .. שהייתה צריכה בגלל זה ליטול רקוטן (כדור לפצעים במשך חצי שנה) הבעיה היא שמחודש לחודש שהתחילה ליטול את הכדורים של המאניה דפררסיה ירד לה החשק המיני .. גם שהיא הפסיקה ועד היום כבר שנה בערך אין לה ממש חשק מיני .. כמעט בכלל.. אני אוהב אותה מאוד ולא רוצה שהיחסים האלה יגמרו אבל אנחנו לא שוכבים כבר חודש וחצי .. אני רוצה לעזור לה בבקשה תעזור לי דחוףף מה אני אומר לעשות או מה היא אמרה לעשות או מה אנחנו יכולים לעשות אנחנו לפני חתונה!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה דחוף!!!!!!!!!!!!!
11/04/2008למוקסם שלום
תרופות פסיכיאטריות יכולות לתת תופעות של חוסר חשק או חוסר הנאה מינית לעיתים קרובות. בימיוחד תרופות כמו רסיטל. אבל אחרי הפסקה לא נראה שזה עדיין השפעה שלילית של התרופות. נראה לי שכדי לבדוק עם רופא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה דחוף!!!!!!!!!!!!!
12/04/2008עניתי לך בפורום חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמרון והשמנהיניב06/04/2008שלום רב,
האם יש עוד כדורים שטובים לשינה מלבד רמרון ובונסרין שגורמים לי להשמנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררמרון והשמנה
12/04/2008ליניב שלום
בונסרין ורמרון הם כדורים לטיפול בדיכאון. הם גם מסייעות לשינה. יש הרבה תרופות אחרות לשינה ולדיכאון. תדבר על כך עם הרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוסדגנית05/04/2008אני נוטלת לפונקס במינון של 500 מ" לחרדות ולמחשבות , הכדור לא עוזר לי בכלל למחשבות,
כל הזמן יש לי מחשבות שווא, האם יש כדור אחר שיכול לעזור לי.אני לא רוצה להעלות את המינון
כי הוא גרם לי לעלייה במשקל כ- 20 ק"ג, כל הזמן אני אוכלת ,ורוב הזמן אני ישנה.
הרופא אמר שהכדור הזה הכי חזק . נטלתי מספר רב של כדורים אנטי פסיכוטיים שלא עזרו
בכלל.
האם טיפול בנזעי חשמל בשלוותא יכול לעזור לי!!!!!!!!!!!!
אני מתחננת לעזרה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלפרופ' גרינהאוס - או לד"ר ואדים הרא
דגנית06/04/2008אודה לכם באם תענו לשאלתי .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס או ד"ר ואדים הראל
דגנית09/04/2008אודה לכם באם תענו על שאלתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' גרינהאוס
12/04/2008לדגנית שלום
אכן הרופאה צודקת באומרה ש לפונקס הינה התרופה הכי חזקה. אני משאר שקיבלת תרופות אחרות ללא הצלחה. ניתן לשלב עם תרופות אטיפיות אחרות בניסיון להגדיר את הפעילות של הלפונקס. יש תרופה חדשה, לא מהפכנית, בשם סרדולק שנכנסה לסל התרופות לאחרונה. אולי כדי לבדוק אפשרות זאת.
ניזעי חשמל גם אפשרות בימיוחד כאשר יש הרבה סימפטומים כמו שמיעת קולות ומחשבות לא מציאותיות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאניה בהריוןהילה04/04/2008סבלתי בעבר מ-2 התקפים מאנים שגררו אישפוז. כיום אני בהריון וסובלת מההפרעות הנפשיות שכל אישה חווה בהריון. כמובן שאני מודאגת מכיוון שאצלי הסימנים יכולים לרמוז על התקף נוסף. יש לציין כי גם עכשיו אני מטופלת במינונים נמוכים של סרוקוול וזיפרקסה על מנת לשמור על מצב מאוזן. הבנתי שבהריון האשה חסינה יותר בפני מחלות. מה בנוגע למחלות נפש? האם בגלל ההריון הסיכוי שלי לעבור התקף נוסף הוא כרגע נמוך יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמניה בהריון
שיבא04/04/2008גם אני סובלת ממניה דפרסיה.
בהריון היה לי מדהים בקטע הנפשי.
הבעיה שאחרי ההריון שיחקתי עם התרופות וזה הוביל לאשפוז ולהתקף מאני קשה.
אז תשמרי על עצמך גם אחרי ההריון.
ביי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהנ03/04/2008שלום אני מוכרת בתור ציקלוטמית בנוסף יש לי דסטמיה השאלה שלי היא האם בעיה בזכרון קשורה למחלות הללו כי זה דבר חדש שקורא לי וזה מטריד אותי כי בסך הכל אני בחורה בת 29 ואני מרגישה שעולמי חרב עלי מחקה לתשובה בהקדם האפשרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
04/04/2008ל נ שלום
אין בגיל שלך הפרעות בזיכרון ללא מחלה נוירולוגית ברורה. הסימפטום של הפרעה בזיכרון מאוד נפוץ בדיכאון והוא קשור להפרעה בריכוז שמשתפרת אחרי שהדיכאון עובר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדוריםמשה03/04/2008כמה זמן צריך בדרך כלל לקחת כדורים לחרדות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכדורים
04/04/2008למשה שלום
שאלתך לא ניתנת לתשובה בצורה שהצגת אותה. צריך לדעת על עצמת החרדות, על הזמן שאתה סובל מהם, על השפעת התרופות, ועוד. בדרך כלל מטפלים ל חצי שנה אחרי שהמצב חזר לקדמותו. עם סובלים הרבה זמן יש מצב שלא מפסיקים את התרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ירון04/04/2008בOCD למשל כמה זמן צריך לקחת את הכדורים? לא צריכים לקחת לכל החיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל 60 מ"גקובי03/04/2008אני סובל מ-OCD בלי טקסים ורק מחשבות וחרדות
אני נוטל כבר 4 ימים רסיטל 60 מ"ג מתי אני אתחיל להרגיש
בהשפעה המלאה של המינון ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל 60 מ"ג
04/04/2008לקובי שלום
צריך להמתין עד 8 שבועות כדי לקבל את מקסימום השפעה של התרופות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרציתי לברר פרטים על כדורים נגד OCDשלמה מזרחי03/04/2008מבין: ציפרלקס, ציפרמיל, רסיטל, פלוטין, פריזמה, לוסטראל, סרוקסט, פרוזק, סרטאלין, סרנדה, וטבע.
מי התנשא בהם, מי מכיר כל אחד מהם, איזה הצלחות\תופעות לואי, יש לכל אחד, למי יותר הצלחות\תופעות לוואי. מי מכיר מה יותר?
אני רוצה את כל הפרטים האפשריים למקרה שאעזור אומץ לקחת כדורים אחרי שאמא שלי מביעה בזה תמיכה.
הייתי רוצה גם סקרים לשמוע אם נתקלתם במי לקח מה ומי הכי הרבה, התלונן על תופעות לוואי, ועל איזה כדור, ומי שיבח הכי הרבה איזה כדור.
למרות שאני מפחד לקחת אני רוצה בכל זאת לשקול את נושא הכדורים, ולכן אני בודק כל דבר לפרטי פרטים, עד שאהיה בטוח באיזה תרופה לקחת.
יש לי גם ג'יסיסקפידי. האם יש השלכה אם אסור לי או לא לקחת מישהו מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררציתי לברר פרטים על כדורים נגד OCD
04/04/2008לשלמה שלום
אני ממליץ לך לקרוא באתרים על תרופות כדי לקבל תשובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע הילד מסתיר את פניו?אמא02/04/2008בני בן ה11, ילד רביעי ואחרון, 3 אחיו הם בנים בגיל ההתבגרות. אין אבא במשפחה (אלמנה..)
הילד שונא ללמוד, שונא את בי"ס (טוב, מי כן אוהב?!) אבל אע"פ מצליח בלימודים. אנו חיים בישוב מרוחק וקצת מבודד ויש כאן ילדים בני גילו אבל הוא מעדיף לבלות את כל אחה"צ מול המחשב או טלוויזיה.
הוא מקבל טיפול פסיכולוגי עקב קושי רגשי שהבחנתי אצלו מתישהו. (להלן רקע בקצרה)
הענין שעליו רציתי להתייעץ הוא:
הילד שונא להסתפר. כמה שזה מפריע לי, הוא מתעקש יותר שאינו רוצה להיפרד משערותיו. הענין הוא שהשיער על הפנים רוב הזמן ומפריע לעיניין. כרגע הוא נראה כמו יהושוע פרוע.
יש לי תחושה (ואולי אני טועה) שענין השיער הפרוע וזה שהוא מסתיר את הפנים (בחלקם) והעיניים נובע מתוך איזו הפרעה נפשית.
המטפל שלו, הפסיכולוג, לא רואה כאן ענין בעייתי אך אני לא רגועה.
מדוע הוא מתעקש לא להסתפר ומדוע מתעקש ללכת פרוע ראש?
רציתי לשאול אם יש איזו הנחה פסיכיאטרית למצב הזה ועל מה עלי לשים עין?
אשמח להכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמדוע הילד מסתיר את פניו?
04/04/2008לאמא שלום
אני מתנצל אבל את צריכה לפנות לאתר של פסיכיאטריה של הילד כדי לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרוקסטירון01/04/2008שלום
האם סרוקסט נחשב הכי חזק מבין כל הSSRI?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרסרוקסט
04/04/2008למשה שלום
אין ssri חזק מהשני. יש התאתה אישית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא לא מרגיע יותר חרדות מSSRI אחרים
ירון04/04/2008סרוקסט לא נחשב מרגיע יותר בחרדות מאשר SSRI אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם טובים במיטה?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)