מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני צריכה עזרה מהמומחים כאןסיוון26/03/2008
קצת עליי:
אני {24 וחצי}
רווקה
אמא שלי {47}
היינו לבד בבית..
הסיפור מתחיל ככה:
דוד שלי לא כ"כ בריא בנפשו כלומר הוא משוגע
יש לו התפרצויות זעם, ויותר גרוע מזה הוא יש לו מחלת נפש
שניקראת: סכיזופרניה.
הוא היה כמה פעמים בביתי חולים למשוגעים {הוא בן 47 רווק בלי עבודה}.
כי עשה דבר לא כ"כ נעים לדודה שלי {היא לא בקשר איתו ולא מכונה לסלוח לו}
הוא מקבל זריקות כדי להרגע פעם בשבוע
וככה הוא מתפקד ורגוע
הוא לא עובד ואין לו אישה בסביבות גיל ה40
אנחנו מקבלים אותו ועוזרים לו {כל עוד הוא מתנהג בהתאם}
אוקיי?
היום הוא בא כשבקבוק שתיה בידו
ומתחיל לקלקל ולהתגרות באימי
{אני הייתי בחדר היא בסלון איתו}
היא הבטיחה לו משהו ולא קיימה אז הוא כעס קילל
התפרץ
וגם היא התחממה כי הוא עיצבן
אז הם רבו הוא השפריץ על הקירות והספה את השתיה
והרים יד על אימא שלי
כתוצאה מזה היא החליקה וקיבלה מכה בראש מהקיר
אז אני ניסיתי להפרידד בניהם
והרחקתי אותו מאימי {למרות שהיה קשה}
אל עבר הדלת
וממש נלחצתי
אמא שלי התקשרה לאחותה ואני לאבא שלי שיבוא
אבא שלי בא ואיים עליו בטלפון
{הוא בכה והצטער}
אז הוא איים עיו שלא יתקרב
אליינו
עליו
בקיצור מפחיד מה שהלך כאן בסביבות הערב
מזל שהייתי עם אמא שלי
הוא גם ירק וקילל
העפתי אותו עם הכוח שלי {יש לי קצת}
לכיוון הדלת וזהו
אבא שלי הלך ואיים עליו
וזהו אני מקווה שהוא לא יתקרב
{אני עדיין פוחדת קצת}
ממה שהוא יעשה ובכללי כן
מה ניתן לעשות במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיוון
ד''ר ערן ואדים הראל27/03/2008במצבים כאלו שיש חשש או איום ממשי מאדם הסובל מבעיות נפשיות קשות התשובה המיידית היא פנייה למשטרה. המשטרה מיומנת בכך ורופא המשטרה מפנה את המטופל לטיפול במידה והוא מתרשם כי קיימת מחלה נפשית. ההגנה על האזרחים מופקדת בידי המשטרה ללא קשר לגורם המאיים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעיה היא...
סיוון28/03/2008שאני אישית פוחדת ממנו..
כי הוא יש לו התפרצויות זעם,והוא חמום מוח,ויכול בדקה להפוך את עורו..
הוא התאשפז כמה פעמים והגדירו אותו כחולה נפש
הוא חיי לבד בדירה שלו,והולכת מידי פעם להורים {הם מבוגרים וכואב להם הלב}
ותמיד רבים איתו {כי הוא גורם וצועק ומקלל ומתנהג כמו ילד קטן}
לי אישית הוא קילל מסיפר פעמים
וביגלל זה יסלח לי אלוקים
אני לא מצליחה לאהוב אותו וקשה לי לסלוח {למרות שהוא דוד שלי}
אמא שלי אומרת לי שלא צריך ללכת למישטרה ולבקר אותו כמה שיותר
כי הוא לא בריא בנפשו וזה ישמח אותו
העניין לדעתי לא טוב בכלל ללכת אליו ועוד לבד ולבקר אותו..
אני פוחדת שיקרה משהו כמו שקרה השבוע
אני פוחדת המון על כולם ועל המשפחה
{הוא הולך מבקש כסף,עושה את עצמו מיסכן שירחמו עליו
ועל המשפחה הוא שולט ועל חלשים ממנו ומי שמתנגד מתכסח איתו כמו שעשה לאמא שלי}
אני לא שיעשה דברים כאלו לא למשפחה שלי ולא לאף אחד
הביתה שכולם מפחדים ממנו ועושים כרצונו
כדי לשמח אותו
מה לעשות?
יש לי פחדים ממנו..
אשמח לתגובה..
מאז המיקרה השבוע יש לי תמיד מחשבות
וכואב לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכי למשטרה
חסרשקט28/03/2008לכי למשטרה הם ישימו אותו בכח באישפוז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירהשלי25/03/2008
אני בהריון חודש רביעי. האם אני יכולה לקבל שמירת הריון עקב עצבנות, דיכאון, לחץ במהלך ההריון ובעבודה?
אני רוצה לציין שלפני ההריון טופלתי ברסיטל 20 ובטופמקס עקב עבר של בולימיה והפסקתי לפני ההריון, מאז אני בלחץ נפשי, עצבנית, חסרת סבלנות ובדיכאון במיוחד בעבודה.
אני לא מתכוונת לחזור במהלך ההריון לרסיטל למרות שאין כמעט סיכונים. אני מטופלת בפסיכותרפיה המון זמן בלי קשר להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למיקי
ד''ר ערן ואדים הראל26/03/2008שמירת הריון מאושר ע"י רופאי נשים ועל כן איני מוסמך לכך. אני מעריך שבמקרה של דיכאון ומתח נפשי זה תלוי בחומרה וקרוב לודאי שתופני גם להערכת מומחה בפסיכיאטרייה לצורך התרשמות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאילה25/03/2008
שלום, רציתי לשאול מהם ההיבטים החוקיים באשר לאשפוז מבוגר החולה בסכיזופרניה. האם ומתי אפשר לאשפז אותו בניגוד לרצונו?
בנוסף האם יש איזשהו גורם/מוקד/קבוצות תמיכה באזור המרכז שעימן אפשר להתייעץ גם מעבר באשר למצבו של חולה ואסטרטגיות התמודדות עימו? זאת מאחר שיש התנגדות מצידו לאשפוז או קשר כלשהו לגורם שטיפל בו בעירו (הוא בכלל חושב שהוא לא חולה ובמצב פסיכוטי שאינו מסכן את הסביבה אולם מצבו האישי והגופני ממש רע)
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאילה
ד''ר ערן ואדים הראל26/03/2008על מנת לבקש בקשה לבדיקה כפוייה או אשפוז כפוי מהפסיכיאטר המחוזי יש צורך בקיום מצב של מחלה עם פגיעה ביכולת השיפוט (כפי שקורה במצב פסיכוטי) וצריך שתהיה קיימת מסוכנות לעצמו או לסביבה. קיימת אפשרות של אשפוז כפוי לא דחוף שבה אין מסוכנות מיידית אלא יש כתוצאה מהשיפוט הלקוי פגיעה באורח החיים התקין של הסביבה. מקרה כזה מובא בפני ועדה פסיכיאטרית אשר מחליטה בעניין.
לשאלתך השנייה - רופא המשפחה הינו הכתובת שלך להתייעצות. מכיוון שמדובר בעניין רפואי זה באחריותו של רופא המשפחה לייעץ, ובאם יש צורך לעשות ביקור בית ולפנות לפסיכיאטר המחוזי בבקשה לבדיקה כפוייה, באם הוא חושב לנכון. כמו כן ניתן להתייעץ עם פסיכיאטר שטיפל בו בעבר ומכיר אותו. עוד אופצייה היא לפנות לפסיכיאטר באופן פרטי, להתייעץ איתו ולשקול ביצוע ביקור בית.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- - שלום -מריאנה24/03/2008
היי,
אני סובלת מתלישת שיער כבר 12 שנה.
בגיל צעיר הייתי צריכה לעשות קרחת מפני שהמצב היה כזה נורא
שלא יכולתי כבר,לא קל לעשות דבר כזה אחרי שכל חיי הייתי מסתובבת
עם שיער מאוד מאוד ארוך, חשבתי שאז אולי אני אפסיק אבל לא ועד היום
אני עם שיער קצר . בעבר ניסיתי כדורים וטיפול במגביל אך לא עזר.
כיום אני לא יודעת עד כמה אני רוצה לקבל עזרה ,ולכן אני לא מטופלת בכלל.
ממה שאני מבינה זה OCD זה מה שאמרו לי שנים.
הייתי שמחה אם הייתם יכולים לענות לי על כמה שאלות.
1 . OCD זאת מחלת נפש ? או הפרעת נפש ?
2 . איך אפשר לטפל בבעיה כזאת ?
3 . האם בעיה כזאת יכולה לגרום לבעיות נפש אחרות ?
אשמח לישמוע ממכם ותודה מראש .... יום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למריאנה
ד''ר ערן ואדים הראל26/03/2008תלישת שיער נקראת טריכוטילומניה בשפה מקצועית. היא קשורה בהפרעה בשליטה בדחפים וגם בעלת דפוסים חרדתיים כפייתיים כב-OCD. לשאלתך OCD מוגדרת כהפרעה (DISORDER) אם כי ההגדרה של הפרעה לעומת מחלה הינו סמנטי-פוליטי. הטיפול מבוסס על טיפול תרופתי. גם טיפול קוגניטיבי התנהגותי עוזר. ההפרעה הזו אינה גורמת לבעיות אחרות אך בהרבה מקרים ישנם מצבים נלווים כדיכאון או הפרעות חרדה אחרות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאני אבוד23/03/2008
רציתי לדעת..
ורציתי גם לשאול..
ורציתי לציין משהו ולהשיג לגבי זה מידע..
אז פשוט ארשום הכל..ואקווה שלא אעריך יתר על המידה..
יש לי שלל בעיות, ואני מתכוון לפנות לכל הטיפולים האפשריים, כי התפתח אצלי פשוט הרצון למות אחרי השינוי שחוויתי עקב עוול שנגרם לי, וכל יום אני חושב על למות באופן קבוע, אבל אפילו אין לי מספיק כוח לבצע התאבדות.. יש כל כך הרבה דרכים אבל פשוט אין לי כח לבצע את זה, ואני גם לא רוצה לפגוע בהורים שלי אז אני שורד (בערך).
אני חווה דברים כמו חוסר שינה, ושינה ממש שבורה ולא מספקת, מעצבן לישון כי אני לא ישן כמו שצריך, אני מתעורר כל הזמן, ואני מוצא את עצמי חושב על כל מיני דברים כאשר אני הולך לישון, אבל אם לדוגמא אני מפנטז על משהו לא הגיוני סתם בשביל שיהיו מחשבות נעימות כאשר אני נרדם, פתאום אני מוצא את עצמי בהלך מחשבות אחרות, שהם כן מציאותיות אך לא במודע שיניתי את קו המחשבה אז קודם כל מה שציינתי עד עכשיו בכתוב - מה זה אומר? למה זה משתייך?
מעבר לזה כאשר אני הולך לישון, הרבה מאוד פעמים אני מוצא את עצמי חווה רעד פנימי של הגוף, משהו שאני לא יודע איך להסביר כי לא נראה לי שהגוף עצמו רועד, זה רעד פנימי בלתי מובן ומעצבן, שלא נותן לי להירדם.. וזה קורה רק כאשר אני הולך לישון - מה זה אומר?
מעבר לזה הזיכרון שלי מאוד מעורבל, עושה רושם שחוויתי משהו שגרם לי להרבה מאוד שיכחה, אבל יש לי את הזכרונות שלי לפעמים אני מצליח להיזכר במשהו על פי רצון, ולפעמים זיכרון פשוט צץ בלי קשר לשום דבר, וככה כל מיני פאזות של לזכור ולשכוח ואני לא מבין את זה..
מעבר לזה הזיכרון שלי מרגיש שהוא חלש יותר מכפי שהיה פעם לפני שניזוקתי, וגם הריכוז, שלי מאוד שבור.. ואין לי כח לשום דבר, ועושה רושם שמעבר לכל מה שציינתי כאן (אני ארשום את זה בשורה נפרדת כדי לתת לזה דגש
- אני תקוע, המוח שלי תקוע!!! - אני לא מצליח להשתחרר משום דבר, ולא מצליח לתקשר אף על פי
שהיו לי מלא דברים לתקשר עליהם פעם, אבל עכשיו אני תקוע תקוע, ממש תקוע, לא מצליח לתקשר על שום דבר ולהרחיב בנושאים ולהעמיק ולבטא - מה זה אומר?????
מעבר לזה, כשהייתי קטן אני זוכר שהייתי מסתכל על תמונות של בחורות ומאונן, לפעמים 7 או יותר פעמים ביום, וזה עבר לי,, הייתי עושה את זה מתוך בחירה..חרמנות,..אבל אני מוצא את עצמי לאחרונה מוצא תמונות של יפות באינטרנט, ומאונן, לפעמים כמה פעמים בשעה, לפעמים אני מפסיק את הסרט שאני רואה מחפש את השחקנית שראיתי בתוך הסרט, או תמונות של בחורות שלא קשורות לסרט, ומאונן,, ממש הרבה פעמים ביום, אפילו עד 15 פעמים ביום, כאילו יש לי שליטה על זה, אבל בעצם לא, עושה רושם שאני בוחר לא לשלוט, אבל מכור זה נראה לי עדין לקרוא לזה כך, זה משהו אובססיבי כזה, אני לא מבין את זה, הן ממש יפות ואני פשוט רוצה למצוא עוד ועוד תמונות ולהביא עליהן ביד ואני לא מבין את זה,,, הן ממש יפות ואני מפחד שאני עושה לעצמי נזק - מה זה??
למה כל זה משתייך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר אירנה נתנאל24/03/2008שלום לך,
נראה, שאתה מאוד סובל וצר לי על כך. כדי לדעת למה לשייך את מה שאתה מתאר דרוש אבחון מקצועי ומעמיק. נראה, שעברת אירוע קשה ואתה זקוק לעזרה מקצועית. מומלץ לפנות לעזרה מקצועית כמה שיותר מהר. תפנה ללא דיחוי לפסיכיאטר בקופת החולים שלך או באופן פרטי.
בהצלחה ותרגיש טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרפנאן ושיעור יתרדיגו23/03/2008
שלום
אני רוצה לקבל אישור לכך שפרפנאן גורם לשיעור יתר..
בנוסףֹ האם פרוזק גורם גם כן לשיעור יתר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדייגו
ד''ר ערן ואדים הראל26/03/2008פרפנאן יכול לגרום לשינוי הורמונלי הפיך אשר ייגרום לשיעור יתר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס וOCDירון22/03/2008
שלום
האם מינון של 30-40 מ"ג של ציפרלקס הוא מקובל ויעיל לOCD? (רשום משום מה ש20 מ"ג הוא המקסימום)
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
ד''ר ערן ואדים הראל23/03/2008ההנחיות של החברה הן לטפל במינון של עד 20 מג'. בגלל שזו תרופה חדשה אין מספיק מידע לגבי מינונים גבוהים יותר. אם יש הטבה חלקית תחת מינון של 20 מג' יש קלינאים שמעלים את המינון מעבר לכך לקבל הטבה נוספת.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסטP21/03/2008
שלום קיבלתי לפני כחודש התחלתי לטפל בדיכאון ברמוטיב. לאחר 3 שבועות בערך התחיל להעלם הדיכאון אבל חרדה גברה. הפסיכיאטר שלי נתן לי במקום סרוקסט וזה עושה לי הרגשה ממש רעה. אני מרגיש שעמום כזה חזק שהתחלתי לבכות מרוב סבל. זה נתן לי מרץ אבל מצד שני שעמום כזה וזה מן כמו שני ניגודים כאלה גם שעמום חזק וגם מרץ.
האם זאת תופעה מוכרת וזה אמור לעבור?
מה ההבדל בכלל בין סרוקסט לבין תרופות אחרות כמו פרוזאק וכל הידועות ולמה לא נותנים אותם מהתחלה אם הן יותר יעילות או טובות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
P21/03/2008האם ניתן לשלב רמוטיב עם אחת מהתרופות SSRI?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ל- P
ד''ר ערן ואדים הראל23/03/2008סרוקסאט היא תרופה מאותה משפחה כמו הפרוזק. משפחה זו בד"כ בשימוש כקו ראשון בטיפול בדיכאון. מהמשפחה הזו סרוקסאט יותר יעיל כנגד חרדות קשות ועל כן אני מעריך שניתן לך. לא ברור לי למה אתה קורא שיעמום. אם כוונתך לריקנות אזי יש שלב ביציאה מדיכאון שהכאב והעצב הופכים לריקנות אותה צריך למלא בפעילות ובתוכן. ע"פ תאורך זה נשמע כמו סבל פעיל ולא כריקנות או שיעמום. בכל מקרה השאלה היא מורכבת מדי בשביל לענות עליה בפורום. היוועץ עם הרופא המטפל. יכול להיות שתוכל עד שהתרופה תשפיע במלואה להיעזר בתרופות נוגדות חרדה ממשפחת הבנזודיאזפינים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה על הסרוקסט
ירון24/03/2008הסרוקסט נחשב יותר טוב לחרדות קשות וחרדות בכלל מתרופות אחרות מהמשפחה כמו ציפראמיל ולוסטראל למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- lustral ועליה משמעותית בתאבון!אביאל21/03/2008
לפני 4 ימים התחלתי lustral במינון 50 מאז אני חש עליה משמעותית בתאבון בכל שעות היום, זה ממש מפריעה לי ומעצבן (אחרי תקופה של מאמץ לרדת).
אני אדם שנוטה להשמנה ואני לא רזה בניוחד אפילו די שמנמן.
האם העובדה שאני חש עכשיו עליה בתאבון אומרת שגם בהמשך התאבון יגבר?!
מה גם בנתיים אני לא מרגיש שוב הטבה במצב רוח (רק יותר גרוע) אבל התאבון ממש בשמיים מאז שהתחלתי את הכדור, באם זה אומר שבהמשך שהכדור יתחיל להשפיעה התאבון יגבר עוד יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצלי אותו דבר
נעמה23/03/2008גם אני התחלתי לקחת לוסטראל לפני כשלוש שנים ומאז התיאבון ממש גדל ועליתי כעשרה קילו(גם ככה לא הייתי אף פעם רזה מדי).זה מאוד מתסכל אותי.אבל אין לי ברירה.מלבד ההשמנה,לוסטראל הכי אפקטיבי ועדין אז אני ממשיכה איתו.עדיף שתנדנד לפסיכיאטר כבר עכשיו לנסות משהו אחר כדי שלא תהיה מתוסכל כמוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר נוסף
נעמה23/03/2008אגב,אני על אותו מינון.לא רוצה להפחיד אבל אני רק עולה ועולה במשקל והלוסטראל ממש הורג לי את המוטיבציה להוריד במשקל.עם כל דיאטה מאוזנת שאני מתחילה,אני נשברת ואז התיאבון אף גדל.מדובר בממש בולמוסים.לפי דעתי זה ממש מחדל שהרופאים רושמים תרופות מסוימות המגבירות תיאבון לאלה שגם ככה נוטים להשמנה.הרי זה מדכא את הבן אדם עוד יותר וגורם לו להסתגר בבית ולהזניח את עצמו עוד יותר.
לא ככה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
אביאל23/03/2008תודה על ההודעה שלך. כנראה שלא סתם אני מרגיש רעב יותר מאז שאני לוקח את התרופה. זה יגורם לי לחשוב פעמיים לפני שאני יכניס דברים לפה, כנראה אוכל וכדורים למינהם.
אהה ותודה על התשובה המפורטת של הרופא!? לא ענו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוליאן ותופעות לוואייוסי20/03/2008
האם סוליאן עלולה לעשות קשיון בשרירים והאם תופעת לוואי זאת עוברת בדרך כלל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליוסי
ד''ר ערן ואדים הראל23/03/2008סוליאן יכול לגרום לקשיון שרירים אם כי זה לא מאוד שכיח. יכול להיות שתהיה הקלה מסויימת לאחר זמן אך מומלץ לקחת תרופה כמו דקינט שמונעת ת. לואי זו. היוועץ ברופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבאלטה או איקסל?מנחם19/03/2008
אני סובל מחרדים ופחדים ולפני כשמונה חודשים התחלטתי להיות מטופל בכדור פאקסט שאחרי חודש והפסיק לעזור לי ופניתי לפסיכאטר רסיטל שאומנם עזר לי אך גרם לי לבעיות במיניות שלא הצלחתי להגיע לשפיכה הכדור הוחלף לסימבאלטה 60 מג שאני מרגיש בו מאוד טוב אבל שוב יש לי בעיה במיניות כרגע הרופא הציע לי להחליף לכדור איקסל בטענה כי הכדור יש לו פחות תופעות לואי במיניות ונראה לו כי הדבר יעזור לי שאלתי האם יש לכם נסיון עם הכדור הנל והאם הוא באמת יעזור לי בבעיה שלי משום שהיום אני ב"ה מרגיש מצויין מהסימבאלטה ואני מפחד שההחלפה הזאת אולי רק תקשה עלי
אודה על תשובתכם ובמידה ויש למשהוא מהקוראים נסיון בכדור הזה אודה על עדכוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למנחם
ד''ר ערן ואדים הראל19/03/2008פגיעה בתפקוד מיני הינה ת. לואי נפוצה בתרופות נוגדות דיכאון. פגיעה בתפקוד מיני יכולה להיות פגיעה בחשק, פגיעה בזיקפה או בעיות בשפיכה. תלוי במה הבעייה אך יש פתרונות מלבד החלפה תרופתית. אם סימבלטה עוזרת הייתי מנסה לפתור את בעיית התפקוד המיני בדרכים אחרות (ויאגרה וכו') היוועץ ברופא המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לתשובה
מנחם19/03/2008ראשית תודה רבה על התשובה
א. הבעיה שלי שאני לא מגיע לשפיכה אפילו אחרי חצי שעה של יחסים מלאים וזה מאוד מתסכל
ב. הרופא שלי שהוא בדרגת פרופסור טוען כי האיקסל הוא מס' 1 והוא אמור לעזור לי בפרט שהכדור הזה הוא יחודי שיש המעטה בתופעות לואי בנוזא המיניות
שאלתי
א. האם יש לכם נסיון עם עוד גברים שהתרופה הזאת עזרה להם
ב. האם אתם מכירים תרופה אחרת או בנוסף - לא ויאגרה - לעזור בפתרון הבעיה
תודה רבה מעומק הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי זה הרופא שלך?
ירון22/03/2008שלום
מה שמו של הרופא שלך?
אני אישית ניסיתי איקסל והיו לי בעיות מיניות איתו (אבל בצורה אחרת משאר התרופות), אבל אני מכיר אנשים שהתרופה הזאת לא עושה להם בעוית במין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה ממנחם
מנחם24/03/2008למשה
א. תודה על התיחסותך לשאלתי
ב. אני מאוד שמח לדעת כי ישנם אנשים שהדבר לא פגע בהם במיניות אשמח מאוד באם תוכל לתת לי אימייל שלך כדי להיות בקשר מה היו הבעיות הרפואיות שנגרמו לך מהאיקסל
ושוב תודה
במידה והפרופסור ליאון יוכל לענות לי תשובה מנסיונו אודה לו מאוד
מנחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסיכוזה וחשישמארק19/03/2008
למומחים שלום.
לפני כחצי שנה התאשפזתי בבאר-יעקוב, עקב התקף פסיכוטי שהתעורר כתוצאה משימוש בחשיש. הייתי שם שבוע, והשתחררתי לאחר שחזרתי להתעקלם עם המציאות. לאחר חודש שהייתי במצב נורמלי, כמו לפני העישון, התעוררתי באמצע הלילה עם התקף פסיכוטי שנעלם בבוקר. מאז אותו התקף (היו לי עוד כמה התעורריות באמצע הלילה עם פסיכוזה וחזרה למוטב בבוקר) אני סובל מ"פסיכוזה מתונה", כלומר עולות לי מדי פעם מחשבות מטורפות שתוכנם דומה למחשבות שהיו לי כאשר הייתי בהתקף הפסיכוטי (כל גירוי נתפס כמסמל משהו, כלומר העולם מוסר לי מסרים שאני מת ושאני צריך לקבל את זה) אך יש לי את ביקורת המציאות. המחשבות הללו גורמות לי להנדוניה, ואני לא מצליח להנות משום דבר ומרגיש חסר אנרגיה נפשית. גם כשאין לי את המחשבות האלה, אני חושב עליהם וזה בעקרון מה שמדכא אותי. עכשיו אני מטופל אצל פסיכאטר ולוקח ריספרדל, צפרלקס ומירו (לפני הריספרדל הפסיכאטר רשם לי גם פלואנקסול שלא עזר), ולא רואה קצה אור במנהרה.
יש לי כמה שאלות:
האם ידועים לכם מקרים של עישון חשיש שגרם להתקף פסיכוטי? האם העישון היה הטריגר? ולמה אחרי שחודש שהשתחררתי זה חזר ללא עישון?
בנוסף, מה עוד יכול לעזור לי? האם טיפול בהיפנוזה אפשרי? טיפול פסיכולוגי?
תודה מראש, מארק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למארק
ד''ר ערן ואדים הראל19/03/2008סמים מסוג קנאביס על נגזרותיו מהווים טריגר להתפתחות פסיכוזה. ישנם אנשים שיש להם מועדות מולדת לפיתוח פסיכוזה ועישון חשיש יכול להוות טריגר. מי שפתח פסיכוזה נמצא תמיד בסיכון לפתח פסיכוזה נוספת וגם אם הפסיכוזה התפתחה לאחר עישון חשיש היא יכולה להופיע בעתיד ללא טריגר ברור. היפנוזה או טיפול פסיכולוגי אינם עוזרים בפסיכוזה. רכישת ידע על מצבים פסיכוטים ודרכי התמודדות עמם יכולים לעזור כמו גם טיפול תרופתי והמנעות מגורמים שיכולים להחריף את המצב.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בקשר למצב הנפשי שבו אני שרוי?
מארק19/03/2008מה הטיפול האפשרי לחוסר הנאה מהחיים ומחשבות תקפות על פסיכוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה בקשר למצב הנפשי שבו אני שרוי?
מארק19/03/2008מה הטיפול האפשרי לחוסר הנאה מהחיים ומחשבות תקפות על פסיכוזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למארק
ד''ר ערן ואדים הראל23/03/2008לעיתים לוקח לטיפול התרופתי זמן להשפיע. אתה צריך ליטול את התרופות ולהמשיך במעקב הרופא המטפל. מצבים כגון אלו ניתנים לטיפול. אל תתייאש.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחשבות כפייתיות ורסיטל 40 מ"גקובי18/03/2008
המחשבות הכפייתיות הורגות אותי ולא נותנות לי מנוחה
אני מנסה לחשוב שטוב אבל המחשבות לא יוצאות לי מהראש
אני נוטל רסיטל 40 מ"ג האם זה מספיק למחשבות כפייתיות ?
כי לפי מה שאמר לי הפסיכיאטר שלי ש-60 מ"ג זה המקסימום
למחשבות הכפייתיות .
את הרסיטל 40 מ"ג אני נוטל כבר 13 יום ואיני מרגיש שום שינוי במחשבות
הכפייתיות .מה עושים אני כבר מיואש והפחד שלי הוא שאני לא יצא מזה
בחיים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לקובי
ד''ר ערן ואדים הראל19/03/2008ראשית ישנם מספר תכשירים שיעילים ב- OCD ולכן אל לך לאבד תקווה. זה נכון של- OCD דרוש מינון של 40 מג' רסיטל ומעלה אך ישנם אנשים שמינון של 40 מג' מספיק על מנת להגיע לאיזון. אם אחרי שבועיים של מינון 40 מג' אין שום שינוי לטובה הייתי ממליץ לעלות במינון אם אין התווית נגד. היוועץ ברופא המטפל בכל שינוי תרופתי.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת לוואימשה י.17/03/2008
שלום רב,
מיזה קרוב לשנתיים אני נוטל סימבלתה במינון 60 מ"ג עקב דכאון. יש שיפור מהתקופה שלפני.
תופעת הלוואי שהכי מפריעה לי היא בתחום המיני: קושי להגיע לזיקפה, קושי רב בשפיכה, ועוד. (אציין שאני בן 24).
איך - אם ניתן - לבטל או להפחית את זה?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למשה
ד''ר ערן ואדים הראל17/03/2008שלום לך. סימבלטה בהחלט יכולה לגרום לפגיעה בתפקוד המיני. במקרה כזה שוב נשקלת התועלת מול המחיר. באם ניסית תכשירים מסוגים אחרים ולא הייתה תגובה ואחרי ניסיונות מרובים סימבלטה עזרה מאוד במצבך לא הייתי מחליף והייתי מנסה טיפול בויאגרה לשיפור הזיקפה או תכשירים אחרים שהוכיחו יעילות בהפרעות שונות בתפקוד מיני כתוצאה מתרופות. באם לא היה ניסיון מספק בתכשירים ממשפחות אחרות הייתי מנסה להחליף תרופה. בגילך התפקוד המיני הינו תפקוד חיוני ביותר לבריאותך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאוחר מידי לאני אבוד16/03/2008
קצת מאוחר מידי בשביל זה.. הנזק כבר נגרם לי..
מה עוד שאף אחד חוץ ממני לא צריך לסבול את הסבל הנוראי הזה והעוול הנוראי הזה שנגרם לי מאבחנה לא נכונה וטיפול לקוי..
אבל תודה..
כך היא האנושות לא?
זה שהייתי שונה.. מה זה משנה..
ובסופו של דבר.. אין שם אלוהים למעלה בשמיים שיעניש את אלו שמגיע להם להעניש..
אז במקרה שלי אני מקרה אבוד..
ואני לא מאמין בגורל .. וב"כך זה נועד להיות".
קרה לי מה שקרה לי ואני רק יכול לקוות שיפרצו פה מלחמות בעולם וכל האנושות תמחק..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אף פעם לא מאוחר מידי
ד''ר אירנה נתנאל17/03/2008שלום לך,
צר לי על הרגשתך! אתה מרגיש אבוד! חשוב לי לציין שתמיד אפשר לתקן! אל תתיאש! אל תפסיק לנסות לשנות את מצבך. יש דברים שתלויים בך - עשה אותם כדי לעזור לעצמך להרגיש טוב יותר. יש עוד בסביבה אנשים טובים ורופאים מקצויעים שיכולים לעזור לך. אל תבטל אותם! לא כדאי לשפוך את המים עם התינוק.
מאחלת לך הצלחה בהמשך!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)