מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרופאים היקרים שלוםטלי15/04/2008
קראתי מספר פעמים בפורום שלכם על חשיבות השיקום אחרי התקף פסיכוטי אבל אני לא יודעת למי לפנות. אני בחורה צעירה שעברה התקף פסיכוטי בעקבות טיפול רפואי מאסיבי. כעת אני בסדר, עדיין מטופלת באנטי פסיכוטים ואנטי דיכאוניים. הבעיה: אני יושבת בבית בחוסר מעש ולא יודעת למי לפנות בעניין של שיקום. אני בודדה, כל חברי בצבא. מפחיד אותי לצאת חזרה "לעולם" ואני מרגישה חסרת בטחון אחרי כל מה שעברתי. האם יש איזשהו גוף שיכול לעזור לי בזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שאני מאזור חיפה
טלי15/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום לאחר התקף פסיכוטי
ד''ר ערן ואדים הראל16/04/2008אני מציע לך לפנות למרפאה פסיכיאטרית ע"פ אזור מגורייך (תשאלי את רופא המשפחה) ולברר אתם מהן האופציות. שם יוכלו להפנות אותך למרכז שיקום באזור מגורייך ואם זה לא מספיק אז לטיפול יום פסיכיאטרי ששם חלק מהטיפול הוא שיקומי. כמו שתארת את צריכה דחיפה קדימה ומסגרת שתעזור לך לחזור לחיים רגילים.
בהצלחה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציפרלקס ואלכוהול ועישון סמיםאביב14/04/2008
שלום רב.
לאחר תקופה של חודש בה סבלתי מחרדות ודכאון קל פסיכיאטר רשם לי טיפול בציפרלקס. הוא הודיע לי שעליי להפסיק לחלוטין לשתות אלכוהול ולעשן סמים קלים.
ההתרשמות שלי היא שהוא - כמו גם חלק ניכר מהפסיכיאטרים בפורומים שעברתי עליהם היום - לא ממש מתייחסים לנזק שיכולה הפסקה פתאומית בשתיית אלכוהול ובעישון מריחואנה לגרום לאיכות החיים של מישהו במצבי. לא שהייתי אלכוהוליסט לפני כן, אבל חלק נכבד מחיי החברתיים - וזה כולל צפיה במשחקי כדורסל וכדורגל, אירועים חברתיים, דייטינג, מסיבות, חתונות של חברים, ימי הולדת ועוד - כרוכים בשתיית אלכוהול, ואני לא מדבר על כוסית אחת או שתיים. (מצד שני גם לא על בקבוק שלם של וודקה).
השאלה שלי היא האם באמת צריך חד משמעית להפסיק לשתות ולעשן , או שמספיקה הפחתה במינונים. האם אני יכול, למשל, להמשיך לשתות פעם בשבוע שבועיים באירועים חברתיים כמו ששתיתי לפני-כן (זה אומר , 2-3 מנות של וודקה) ? אני מודע להרגשה הרעה שיכולה להיגרם ביום שלמחרת, ובכל זאת, ההרגשה הרעה שלשבת ביומולדת של חבר שכולם שותים צוחקים ונהנים ואני לא נראית לי קשה שבעתיים.
בבקשה בבקשה אל תתנו לי את התשובה הלאקונית הרגילה של "אלכוהול ומריחואנה מעודדים התקפי חרדה ולכן יש להגביל את השימוש בהם" ווכו'. אני באמת מעוניין להבין מה הסיכונים כדי שאוכל לעשות שימוש בשיקול הדעת האישי שלי. ושוב, יש דבר שלאנשים מסוימים (אני מתרשם שלהרבה פסיכיאטרים) קשה להבין והוא שאלכוהול ומריחואנה / חשיש הם אלמנטים מרכזיים בחיי החברה שמשפיעים לטובה על איכות החיים של אנשים בגילי ובמעמדי (רווק בן 30 שגר בתל אביב) . אנא התייחסו לכך בתשובתכם.
תודה,
אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לא לאקונית - ואמיתית לחלוטין
חסרשקט14/04/2008שלום לך, יש לי בשבילך תשובה ואני מקווה בשבילך שתתיחס אליה ברצינות..
שים לב, אלכוהול, מריחוואנה, חשיש, אלו דברים שרוב הפסיכיאטרים לא ניסו ואלו שכן עדין כמו שאר הפסיכיאטרים כרוכים להגיד לך שזה לא בריא, ושזה עושה כך וכך וכך, אין להם את המותרות לבוא ולהגיד לך שאצל כל אדם זה אִינְדִּיבִידוּאָלִי, מעבר אל כך, מה שהם למדו אומר הרבה מאוד דברים מאוד לא נכונים לגבי סמים ואלכוהול,ואת ההרבה דברים הללו הם מעבירים הלאה כ-כת.
מה שאני יכול להגיד לך זה כמה דברים מאוד פשוטים, לפעמים בפעם הראשונה לפעמים לאחר זמן ממוצע או רב יותר של שימוש בעישונים של חשיש וזה.. אדם מוצא את עצמו בחרדה, חרדה זו עוברת לאחר כמה ימים, ואם הוא ממשיך לעשן אז היא ממשיכה יחד איתו, אך אם הוא מפסיק לעשן לתקופה קצרה של כמה ימים (שבוע נניח), החרדה עוברת והכל חוזר להיות רגיל, ואז הוא יכול להתחיל לעשן שוב, כאשר הוא מתחיל לעשן שוב, לפעמים החרדה חוזרה לפעמים לא...יש מצבים בו האדם לומד להתמודד עם החרדה ושולט על השפעת הסם ובכך מעלים את החרדה והיא לא חוזרת.
אך גם אתה וגם אני מעבר אל זה, לי אין את המותרות של לקחת תרופות ולהרגיש טוב יותר וכמו כן
אין לי את המותרות לעשן סמים ולהפיק מהעישון את מה שהייתי מפיק פעם, לי הזיקו מעל ומעבר.
אבל לך אני נותן במתנה מידע מאוד חשוב ומידע זה הוא פשוט וחד:
סמים פסיכיאטרים הם הרבה יותר קשים מכ50 אחוז מהסמים שנקראים סמי רחוב.
לערבב אלכוהול או סמי רחוב עם סמים פסיכיאטרים, יהיה זהו הנזק הגדול ביותר שאתה יכול לעולל לעצמך בכל הנוגע לסמים כאלו או סמים "תרופתיים".
עדיף לך להמנע מכך, כי עצם לקיחת סמים פסיכיאטרים זהו מעגל שהרוב לא יוצאים ממנו, ואם כן לתקופה קצרה... לקחת סמים פסיכיאטרים ולערבב אותם עם סמים או אלכוהול או שניהם, זה לחתום גזר דין ייסורים כאב בלבול ושיתוק נפשי על נפשך ועל עצמך. בחלק מן המקרים זהו מוות.
מאחל לך שיהיה לך טוב.
עושה רושם שלי עצמי.. תנתן אך ורק האפשרות לחוות טוב בצורה סינטטית שאיני מעונין בה.
אז אפשר להגיד שאני עם שני הרגלים בקבר והראש ולמעלה בוכה בלי דמעות לשמיים שיקרה נס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאביב
ד''ר ערן ואדים הראל16/04/2008לאלכוהול וסמים קנאבינואידים יש השלכות נפשיות משמעותיות ברגע והם נצרכים על בסיס קבוע בתדירות גבוהה. לגראס וחשיש, על אף שהם נחשבים סמים קלים, יש השפעה מזיקה ביותר לאנשים בעלי רגישויות. למשל באנשים עם נטייה לפתח התקף פניקה או התקף פסיכוטי זה יכול לעורר כאלו התקפים. באנשים עם נטייה לדיכאון זה יכול להגביר את עוצמת הדיכאון וכדו'. אלכוהול בצריכה בתדירות גבוהה יכול לעורר מצבים דכאוניים או חרדתיים אך סיבה נוספת לאיסור בלקיחה עם תרופות הוא שתרופות מסויימות מגבירות את ההשפעה של האלכוהול ואלכוהול מגביר את ההשפעה של התרופה. תרופה כמו ציפרלקס בשילוב עם אלכוהול יכולה להביא למצבים של blackout ולפגיעה משמעותית בשיפוט. לא ידוע לי על מחקרים שבדקו נטילה של תרופות בשילוב עם אלכוהול לאורך זמן ולא בשילוב עם גראס ואם יש כאלה הם בטוח לא בסדר גודל משמעותי ועל כן לא ידוע אם קיים סיכון של פגיעה באברים מסויימים (כמו הכבד למשל) או בסיכונים אחרים ועל כן ההנחייה החד משמעית היא לא ליטול אלכוהול יחד עם תרופות. סיבה נוספת היא שבאנשים הצורכים אלכוהול או קנאביס בתדירות גבוהה, כל עוד השימוש בחומרים אלו נמשך, האפקט של התרופה נוגדת הדיכאון פוחת.
בברכה,
דר' ערן הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
אביב17/04/2008תודה על התשובה המעמיקה, אבל אני שאלתי משהו יותר ספציפי , ועליו לא קיבלתי תשובה :
האם יש סיכון ממשי בלשתות אלכוהול פעם בשבוע שבועיים? האם זה יפגע ביעילות התרופה? כנ"ל לגבי עישון סמים קלים
תודה,
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניסיון אישי
דניאל29/09/2011שלום לכולכם,
סבלתי במשך שנים מהתקפי חרדה ששינו את מהלך חיי לחלוטין. חיפשתי מזור אצל כל רופא אפשרי, אך לצערי ההבנה של כמעט כל הרופאים שואפת לאפס! איך ייתכן שבמשך כל כך הרבה זמן אף אחד מהם לא יכול היה לתת לי את האבחנה הנדרשת. כמובן שחקרתי כמה שרק יכולתי באינטרנט, אך המידע הוא כה רב (ובהרבה מהמקרים סותר) שהיה לי קשה למרכז את המידע לבעיה שלפני. בסופו של דבר ביקשתי מרופאת המשפחה לוריוון, ובאמת הצלחתי לצאת קצת מסביבות עירי (לא יכולתי לעזוב את סביבות העיר, מיד הייתי נתקף בחרדה). אני אדם רציונלי לחלוטין ויודע שזו איזושהי תופעה פיזית ואין סיבה לדבר אך זה היה מעבר לשליטתי! לאחר כשבע!!! שנים של נסיונות למצוא פתרון אצל מגוון רופאים וטוענים למטפלי חרדה, שלאף אחד מהם לא היה את הפתרון ובודאי ובודאי לא את ההבנה (סליחה רופאים:) ביקרתי אצל פסיכיאטר שהוא במקרה מכר, והוא הציע לי ציפרלקס. חיי חזרו להיות חיי!!! סוף סוף התאזנתי. במשך שנים רבות שתיתי אלכוהול ועישנתי קנביס, וזה לא הגורם לחרדה דרך אגב, גיליתי שזה תורשתי במשפחתי, ואני זוכר שני התקפים כאלו בצעירותי. כמו צוואר בקבוק, יום אחד זה קרה שוב ולא הצלחתי לחזור למסלול חיים תקין. הפסקתי לעשן (סמים קלים) לתקופה ארוכה ולפני שנתיים התחלתי שוב לעשן חשיש/קנביס, ולשתות כאוות נפשי. בדרך כלל בירה שתיים פה ושם, אך אפילו בילוי בפאב עם מעט יותר, (צ'ייסרים של וודקה או וויסקי עם הבירה מדי פעם). אומר לכם שאינני מרגיש שום שינוי, הציפרלקס עדיין "עובד" אינני משתכר יותר, אין לי הרגשה לא טובה, אין חמרמורת, בקיצור חיים רגילים. נהדר! אוסיף רק דבר אחד, אם אקח לוריוון אגביל מאד את כמות האלכוהול (אולי בירה קטנה או שתיים), מפני שאכן השכרות הרבה יותר חזקה! ולא אעשן סמים קלים בכלל, ולא אעשה כן ביום שלמחרת. אבל לפי נסיוני מעט אלכוהול ולפעמים קצת יותר ממעט לא הזיקו בזמן שאני לוקח ציפרלקס, וכנ"ל עם ג'וינט פה ושם אפילו לעיתים יותר תכופות. צר לי שהעוסקים ברפואה אינם מסוגלים לזהות ולטפל בבעיה זו. אין לכם את הידע אל תיעצו, ובוודאי חובה עליכם ללמוד יותר לעומק את הנושא ולהבין באמת להבין לפני שתטענו שאתם יכולים לעזור. הייתי חוסך כך שבע שנים של סבל או העדר האושר שתמיד היה בי ולשמחתי חזר:) שנה טובה ובריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאביב
ד''ר ערן ואדים הראל17/04/2008כל עוד השתייה היא אחת לשבוע שבועיים ובכמות סבירה (עד 2 כוסות בירה) לא ידוע כי יש בכך סיכון בריאותי ממשי. כמו שכבר אמרתי השילוב עם התרופות יכול להגביר את ההשפעה הפסיכואקטיבית של אלכוהול (ישנוניות, התנהגות חסרת שיפוט) ועל כן יש להמנע מפעילות שדורשת קואורדינציה ושיפוט תקין כמו נהיגה. עישון קנאביס אינו מומלץ ככלל באנשים שיש להם נטייה לחרדה, דיכאון, מאניה או פסיכוזה. עישון קנאביס יכול להכשיל את הטיפול במצבים אלו.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ומענין לענין באותו עניין ..תום14/04/2008
מה אומרת הסטטיסטיקה ?
מהם אחוזי התאבדות בקרב מי שחולים בדיכאון עמיד לתרופות במשך שנים והם עצמם בשנות ה- 35-45 לחיהם.
כל נתון דומה או רלבנטי, ולאו דווקא לפי פילוח הגילאים האמור, יתקבל בהערכה ובתודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר ערן ואדים הראל16/04/2008באם אתה שואל שאלות אלו מתוך כוונה לפגוע בעצמך מתוך מצב של דיכאון דע כי דיכאון הינה מחלה ברת טיפול. גם דיכאון עמיד לטיפול בסופו של דבר חולף. פנה לפסיכיאטר לקבלת טיפול שיכול לעזור לך לצאת מהדיכאון ולהקל על סבלך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Zoplicloneתום14/04/2008
1. אבקש לדעת האם מינון יתר של תרופת השינה Zopiclone עשויה לפגוע בבריאותי .
2ץ בנוסף, האם מינונים גבוהים במיוחד מהתרופה עשוייים לסכן את חיי וכיצד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לתום
ד''ר ערן ואדים הראל16/04/2008מינון יתר של תרופה זו יכולה לסכן את בריאותך. באם אתה שואל שאלות אלו מתוך כוונה לפגוע בעצמך מתוך מצב של דיכאון דע כי דיכאון הינה מחלה ברת טיפול. פנה לפסיכיאטר או לרופא המשפחה לקבלת טיפול שיכול לעזור לך לצאת מהדיכאון.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהחסרשקט14/04/2008
רציתי לדעת מה זה אומר על המצב שלי כאשר פעם לפני טיפול בתרופות יכולתי להתחייב אל בחורה אחת, ולא הייתי מסתכל ואפילו לא חושב על בחורות אחרות.
וגם אם הייתי פרוד, יכלתי לרכז את עצמי במה שרציתי להיות מרוכז ואם הייתי מכיר בחורה אז הייתי מרוכז רק בא, ולא הייתי מסתכל ולא כלום על בחורות אחרות..
אך קיבלתי טיפול תרופתי, ואומנם אתם בתור פסיכיאטרים לא תתיחסו לעצם העובדה שמה שקורה לי שגרם על ידי התרופות אז אתם יכולים להתעלם מזה או לטעון שזה לא נכון..
עכשיו המצב הוא שאני לא נמצא במערכת יחסים, כי אני כולי עובר כל מיני דברים,
אך למה אני מוצא את עצמי כל הזמן מסתכל על תמונות של כל מיני בחורות שונות, ורואה סרט ורואה משהי יפה בסרט ומחפש תמונות שלה באינטרנט, וכל הזמן עוד ועוד ועוד,
אומנם על פי אנשים מותר להסתכל וכל זה..
אבל לא נעים לי מעצמי כאשר אני זוכר כמה ממוקד הייתי פעם, ולא היה לי צורך להתסכל על כל התמונות האלו ועל הגוף שלהן וכל זה ופתאום אני מוצא את עצמי עושה זאת כמעט כל הזמן..
מה זה? למה זה? איך אני נפטר מזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דווקא לא לזה אני מתכוון
חסרשקט14/04/2008אם הייתי צריך להבהיר את כוונותי בפשטות, אז הייתי מספר על מי שהייתי פעם, כמה דברים שיצרתי, דברים שכתבתי, איך שהבעתי את עצמי, על מה הייתי מדבר, איך הייתי חושב, איך תפקדתי.
איך הייתי בתור בן אדם. איזה בריאות טובה היתה לי..
לעומת כיום,
אחרי שנתנו לי סמים פסיכיאטרים, איך הבריאות שלי פתאום גרועה, כמה רע לי, כמה שהמוח שלי לא מתפקד ותקוע. שהמצב שלי ממש ממש רע. וכן הלאה וכן הלאה.
איתי עשו טעות כאשר לקחו בן אדם שלא היה צריך לתת לו תרופות ונתנו לו תרופות,
וכיום אני נמצא במצב מאוד קשה שאין לו פטרון..
אם חותכים לך בגב אתה יכול לתפור או לשים פלסטר תלוי בעומק החתך.
אם נותנים לך סטירה זה בסדר זה עובר.
אבל אם מזיקים לך למוח בצורה כזו שמרעילים אותו, ומשנים לו את הצורה שהוא פועל..
אתה מוצא את עצמך בשלל מצבים שונים של חוסר בריאות פיסולוגיה פגומה ומוח שאינו מתפקד בצורה תקינה.
יש לי הרבה מה להוסיף אך אני לא רואה את הטעם.
רוצה ללמוד יותר?? ממש להבין על מה אני מדבר ומה קרה לי?
אחד מהלינקים הבאים אמור להעביר אותך לבלוג שלי שבו דאגתי לציין את מה שיכולתי וזכרתי.
יש דברים לגבי עצמי שלא פרסמתי ודברים אלו הם דברים שכתבתי ויצרתי לפני שעשו לי את העוול הנוראי הזה, אם היה יוצא לך לקרוא ולראות ולשמוע אותם, אז בככל היית מבינה את ההבדלים של מה היה פעם ומה יש כיום..
פעם הייתי יכול לראות סרט בכיף, כיום אם אני רואה סרט לבד ורואה בחורה יפה בסרט, פתאום אני מוצא את עצמי ללא שליטה מחפש תמונות של באינטרנט..
פעם הייתי יכול לדבר על הרבה מאוד דברים כיום אני מדבר רק על מה שקרה לי ועל הנזק ועושה רושם שכל שאר הדברים נעלמו, פעם הייתי יכול להיות מאוד מרוכז והזיכרון שלי היה ממש ממש ממש
טוב כיום לא. אף אחד מדברים אלו.
פעם הייתי יכול לבטא את עצמי ולהתנסח בדרך שהיתה מרוממת לבבות כיום אני אפילו לא כמו כולם אלא יותר גרוע. פעם הייתי בריא כיום לא. וכן הלאה וכן הלאה, והדבר הכי טוב שמציעים לי זה לקחת עוד תרופות, -כאילו שבפעם הראשונה זה לא יצר מספיק נזק.
אם אף אחד מהלינקים הללו לא פועלים, תלכי לישראבלוג ותחפשי שם מנוי בשם faulted
ותקחי לתשומת ליבך שיש שם כמה פוסטים, והפוסט שמכיל בתוכו את רוב הפרטים ואת המידע החיוני להבין את מצבי זה נמצא בחודש שעבר (ויש קישור בתחתית העמוד לשם), זה נושא את השם
לחיות את המוות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומעבר לפרטים אלו
חסרשקט14/04/2008אני חייב לציין שאני לא מעוניין להרגיש משהו באופן סינטטי,
לא מעוניין להיכנס יותר עמוק אל תוך מעגל הסמים המסכונים האלו אשר יש לחברה את החוצפה
לקרוא להם תרופות.
סינטטיקה זה לא בשבילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מתמודדים עם סימניים שליליים שנשת13/04/2008
ארים אחרי הפסיכוזה כמו מחיקת הרגש מחיקת האישיות מיעוט בדיבור ירידה בתפקוד ועוד האם יש תרופה או שאפשר להמלצה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מתמודדים עם סימניים שליליים שנש
15/04/2008סימנים שלילים הן תופעה קשה מאוד של סכיזופרניה. היא פוגעת ביכולת השיקום של הסובל ומוריד משמעותית את הרצון לעשות ולהתפתח. לצערי אין עדיין טיפול ספציפי לתופעה. צריך לעשות מאמצים מאוד גדולים כדי לצאת מהמצב. הרופא המטפל יכול לחשוב על שילובים של תרופות שיתכן וישפיעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימניים שליליים באים רק מסכיזופרניה
רון18/04/2008או יכולים לבוא אחרי פסיכוזה עם סימפטומים של סכיזופרניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופה לא משמינהGIL13/04/20083 שנים אני לוקחת20 מ"ג רסיטל בגלל רגישות מופרזת לרעשים סביבתיים, עם השפעה טובה למדי, אבל העלתי 7 ק"ג במשקל. מ58 ל 65 ואני לא מצליחה להוריד אותם. האם יש תרופה שתעזור לי ולא תגרום להשמנה? חג שמח ותודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתרופה לא משמינה
15/04/2008מקבוצת ה ssri רק seroxat o paxxet גורמים להשמנה באחוזים משמעותים. בדרך כלל רסיטל לא גורמת להשמנה אלה במיקרים בודדים. cipralex מאוד דומה לרסיטל. יתכן ו פלוטין או לוסטרל הן בחירה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה ללמוד האם אפשר לאחר פסיכוזת12/04/2008ה האם אפשר ללמוד אחרי פסיכוזה כי אני שקוע במחשבות כל היום... והאם יש בדיקה בקשר לזה? הבעיה של היא גם כמות המחשבות חוץ מטיפול אנטי פסיכוטי איזה טיפול יש לכמות מחשבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמדובר כרגע בהשלמת בגרויות אלה הלימו
ת12/04/2008דים שהתכוונתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לרון
ד''ר ערן ואדים הראל13/04/2008כאשר מטפלים נכון בפסיכוזה ברוב המקרים ניתן להגיע לרמיסיה והקלה מאוד משמעותית בסמפטומים. חלק מהטיפול מכיל גם שיקום אשר כולל גם שיקום תעסוקתי ושיקום יכולת לימודית אך ראשית יש צורך להגיע להקלה בסמפטומים. טיפול אנטיפסיכוטי הוא הטיפול המרכזי אך במידה ויש גם תסמינים דכאוניים ניתן לטפל גם בזה.
בהצלחה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל 60 מ"ג !!!!!!!!!קובי11/04/2008מה ההבדל בין כדור של רסיטל 40 מ"ג לבין כדור של רסיטל 20 מ"ג ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל 60 מ"ג !!!!!!!!!
12/04/2008שום הבדל, רק במינון של התרופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטליןלילי10/04/2008בהיותי בצבא לקחתי 2 רטלין מסוג SR20, זה השפיע עלי טוב.,
כשהשתחחרתי, לפני 3 חודשים, הפסקתי עם הרטלין. לפני שלושה שבועות התחלתי ללמודויחד עם הלימודים חזרתי לרטלין שהשפיע עלי טוב ועזר לי להשאר מרוכזת לאורך השיעורים, לעומת השיעור הראשון בו לא קחתי רטלין ולא הצלחתי להתרכז כלל.
בשיעור האחרוןלקחתי 2 כדורי רטלין כרגיל אשקר לא השפיעו עלי כלל, כאילו שלא לקחתי כלום.
ניסיתי אחרי כמהשעות לבדוק מה קרה, ולקחתי 4 כדורים וגם הם לא השפיעו עלי כלל.
בעבר (בתקופת הצבא) 4 כדורים היו משפיעים עלי בצורה קיצונית אקסטרה.
איך ייתכן שהרטלין הפסיק להשפיע עלי?
הערה: לאחרונה התחלתי לקחת אפקסור XR, אבל מהשיחה שלי עם הפסיכיאטר לא ייתכן קשר בין השניים משום שמדובר בשתי מערכות שונות...
אשמח אם תוכלו להסביר לי מה הסיבה לתופעה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררטלין
12/04/2008לילי שלום
השילוב דין תרופות נוגדות דיכאן וריטלין דורש תמיד השגחה רפואית קרובה. אין סיכון מיוחד אתן תופעות הלווי עשויות להיות גדולות יותר. אבל את מתארת העדר פעילות. לא כ"כ קל להבין את זה. efexor יכול לעקב את הפירוק של הריטלין ולגרום, עם בכלל, לעודף פעילות. כאשר תופעה היא ברורה אפשר להחליף תרופה כדי לבדוק האם המצב משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה!אבג10/04/2008מסתבר (לדברי הרופאה) שהסוליאן הוא בעצם כדור הרגעה ולא "תוספת לטיפול בOCD כמו שהיא טענה בעבר- אחרת לא הייתי נוטלת אותו בנוסף ל3 כדורי פרוזאק ביום).
לאחר שיחה איתה היא אמרה לי להפסיק עם זה ואכן הפסקתי ליטול אותם לפני יומיים (סוליאן) והיום אני לא מרגישה טוב.
האם זו תרופה ממכרת? (לקחתי חצי כודר כל ערב במשך 2-3 חודשים בערך)
ממה זה נובע? פשוט הרגשה רעה של חרדה והחמרה בסיפטומים של הOCD.
האם יש קשר לסוליאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרצריכה עזרה!
12/04/2008לאגב שלום
סוליאן לא תרופת הרגעה, היא תרופה שמחזקת את הפעילות של הפרוזק. יכול להיות שאת זקוקה לחיזוק הזה. תממתין עוד מספר ימים. יתכן ואת מגיבה להפסקה של התרופה ולא לצורך בה תרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל 20 מ"גנועה09/04/2008שלום. 3 שלושה שבועות שאני לוקחת רסיטל 20 מ"ג. בגלל פוביות רציניות. וכל פעם במשהו אחר. פוביות אובססיביות. וגם פוסט טראומה בהמון מקומות הרגשה של דרכיות מתמדת ותמיד, וחוסר נוחות ביום יום.
תוך כמה זמן אני אמורה להרגיש את ההשפעה?
כי כרגע אני אני רק מרגישה קצת את התופעות לוואי, ושאני חלשה יותר ואיטית בהליכה למשל.
אבל המחשבת האלו והפוסט טראומה שזה אמור לעזור גם לזה, תוך כמה זמן?
כרגע אני לוקחת כדור אבל התחלתי עם 4 ימים רבע כדור 7 ימים חצי כדור. ואז המשכתי לכדור.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררסיטל 20 מ"ג
12/04/2008למעיין שלום
בין 3-6 שבועות לוקח לתרופות להשפיע על הסימפטומים שאת מתארת. ניתן גם להגיע למינונים של 40-80 מג' ליום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל
בדוי22/02/2009את תרגישי השפעה אחרי 8 שבועות מנסיון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההורמון T3אנה09/04/2008לאחר טיפול בחשמל נוטלת אנפרניל 225 מ"ג , לפני כחודשיים וחצי השתחררתי מאשפוז עקב דכאון שלא הגיב לתרופות לכן טופלתי בחשמל ואכן יצאתי מהדכאון וחזרתי לתפקד אבל לאחרונה חשה ירידה במצב עייפות וחוסר אנרגיה הרופא ממליץ להוסיף את תרופה לאנפרניל כלומר את הT3 הורמון בלוטת התריס האם מישהו קיבל את הטיפול הזה מה תופעות הלוואי והאם הטיפול אכן יעיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהורמון T3
12/04/2008לאנה שלום
הוספת T3 לטיפול של דיכאון הינו צעד ידוע ומקובל להגברת הפעילות של תרופות נוגדות דיכאון. תופעות הלווי הם מעטות מאוד אלה אם הרמה של ההורמון מגיע לערכים גבוהים. ניתן לבדוק את האפשרות הזאת מעבדתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרהחסרשקט09/04/2008יש לי כמה שאלות,
אני אתאר בפניכם מספר מצבים שונים ואני מקווה שלא תכשלו בלהסביר או לענות אפילו בקצרה על כל אחד מהם כתוצאה ממה זה יכול לנבוע ..
בסוף אחרי שעשית זאת. אתה מוזמנים לעשות את ההכללה..
מצב שבו קשה לך מאוד לישון, קשה לך להירדם לזמן ממושך ובבפרק זמן של כ 12 שנות נניח שבחרת להשקיע בלנסות לישון, אתה מתעורר לפחות 4 עד 6 פעמים.
מעבר לזה, בחלומות אתה חווה מה שאתה חווה בחלומות, ובמידה ולא קורה שום דבר שהוא אינו ריאליסטי, וקורים רק הדברים הרגשים, אתה מוצא את עצמך מתעורר מהחלום ולכמה רגעים זה מתערבב לך עם המציאות,- דוגמא, היתה לי בת זוג מאוד זדונית שעשתה לי הרבה מאוד נזק בחיים,
אני משום מה חולם עליה הרבה מאוד, ובימים האחרונים זה הגיע למצב שחלמתי עליה חלומות רגשים וכאשר התעוררתי לרגע היה נראה כאילו זה באמת קרה, כאילו באמת דיברנו וכל זה,
כאשר אני ער יש לי כמעט רק רגשות שנאה וטינה כלפיה, אבל כשאני חולם עליה יש לי רגשות כלפיה בתוך החלום ואני אוהב ורוצה בקירבתה..
אני מדבר יותר עם אנשים בחלומות שלי מאשר עם אנשים כאשר אני ער.
ובחלומות שלי אני יוצא לבלות, אך אני לא יוצא לבלות כאשר אני בהכרה..
יש לי כל הזמן צליל של טלויזיה דלוקה ללא תמונה בתוך הראש והאוזניים, אחרים מגדירים זאת כצלצולים אך אני מגדיר זאת כצליל חשמלי בלתי נסבל שכל היום כל רגע ורגע שם ואינו מרפה.
הרבה פעמים כאשר אני מנסה במהלך היום לצרוך עוד שינה, וזה קורה רק כאשר אני מנסה לצרוך עוד שינה, זה לא קורה אחרי 12 שעות שאני ער, אבל רק אם נניח ישנתי כמה שעות, ואז הייתי ער לכמה שעות נניח 3 שעות, ואז מנסה לחזור לישון, פתאום רעד בתוך הגוף, ממש בתוכו, לא מבחוץ, בתוכו! פסיכיאטרים אומרים שלא שמעו על זה, ובכן, כדורי הזיפרקסה זה מה שהתחיל לי את זה, וזה עדיין נמצא כיום גם כאשר אני לא על תרופות כלל וכלל ועברו הרבה מאוד חודשים מאד, אז אני רוצה להבין מה זה הרעד הפנימי הזה שאינכום מודעים אליו, ולמה אתם לא מודעים אליו. זה מאוד מציק.
ומחשבות טורדניות כיצד הן מתבטאות??
יש מחשבות שמציקות לי , או שזה זכרונות, או שניהם אפילו יחד..
כתוצאה של מה זה?
ומה עושים כאשר אדם מבחין בכך שהמוח שלו לא מתפקד כראוי,
זאת אומרת הוא אינו אלים, ואינו עושה שום דבר יוצא דופן, אך נמצא במצב שהמוח שלו
והעברת הנתונים בתוך מוחו ואיך שהכל פועל פשוט לא פועל כהלכה, איך אפשר לסדר את זה?
ומעבר לזה, המוח גם גורם לכל מיני תגובות בגוף. וחוסר פעולה נכונה של הגוף.. החלמה איטית יותר,
פחות קואורדינציה.. פצעים אנונימיים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעזרה
12/04/2008למאבק שלום
כתבת על הרבה דברים שמטרידים אותך. לא אוכל לענות אחת אתת כפי שבקשת.
באופן כללי אתה נשמע מאוד מוטרד מהתפקוד של המוח שלך. חלומות, תחושות, צפצופים ועוד. במצבך לא נראה לי שטוב כ"כ שתעסוק יותר מדי עם התחושות. נראה שעדיף שתתרכז בלהכיר אנשים, בעבודה, בבילוים ועוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוליאן ועייפותאבג09/04/2008שלום רציתי לשאול, אני מקבלת 3 פרוזאק ביום בתוספת של חצי כדור סוליאן בגלל OCD אבל שמתי לב שבזמן האחרון אני פשוט עייפה ולא מסוגלת כמעט לתפקד מרוב העייפות, בבדיקות דם מקיפות לא נמצא הסבר לבעייה אז חשבתי שאולי הסוליאן גורם לכך.
האם ייתכן שיש קשר? הרופאה אמרה לי לקחת חצי כדור ואבן במקום אבל אני מפחדת שגם הוא ירדים אותי.
מה עושים??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראני רוצה להוסיף
אבג09/04/2008משום מה יש את ההרגשה שהרופאה ממלאת אותי בכדורים שלא לצורך, אני חושבת שיתכן שיש תחליף ל3 פרוזאק ביום + חצי סוליאן שגם ככה אני לא במיטבי איתם.
לפי דעתכם המקצועית, האם יש פתרון אחר?
נסיתי סרוקסט וזה לא היה לי טוב.
האם להחיף רופאה או שאתם יכולים להציע לי משהו אחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני רוצה להוסיף
12/04/2008כאשר מטפלים תרופתית צריך לקבוע מה היעדים. הבראה מלאה? הקטנה משמעותית של הסימפטומים? שיפור תפקודי? ולקחת בחשבון את תופעות הלווי של הטיפול. ל ocd 60 מג' של פרוזק הינו טיפול די אופייני. התוספת של סוליאן ניתנת במצבים שהשיפור הינו חלקי וכדי להסיג יעילות נוספת. סוליאן, ובמצבים פחות שכיחים גם פרוזק, יכול לגרום לעייפות. אינני יכול לענות לך על שינוי במטפל. את צריכה לקבוע לעצתך עד כמה היא עוזרת לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם ישרים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)