פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סרוקואל לטיפול בחרדה כללית
    ב. בן 25
    22/04/2008

למנהלי הפורום שלום רב,
    אני בן 25 וסובל מחרדה כללית, מחשבות טורדניות ואובססיות. נטלתי בעבר תרופות ממשפחת ה-SSRI: סרוקסט, ציפרלקס ורסיטל. הסרוקסט הפסיק להשפיע עלי אחרי שלוש שנים ואת הציפרלקס והרסיטל הפסקתי ליטול מפני שחשתי שהן גורמות לי לתשישות גופנית וחוסר מוטיבציה. בנוסף, נטלתי תרופות ממשפחות אחרות: מירו נטלתי במשך שנה עד שהשפעתה האנטי חרדתית נחלשה ורמוטיב ששיפר לי את המצב רוח, אך חשתי שהוא גורם לי לאדישות וחוסר מוטיבציה. לקחתי תרופות נוספות אותן הפסקתי ליטול תוך מספר שבועות בשל תופעות לוואי גופניות ונפשיות: לוסטרל, אדרונקס, ולאחרונה לקחתי גם אנפרניל שגרמה לי לחרדה נוראית ואי שקט שבעקבותם נטלתי 3 כדורי קלונקס של 0.5 מ"ג ביום ו-1 מ"ג לוריוואן בלילה במשך שבועיים עד שהחלטתי להפסיק ליטול אותה! הגעתי לפסיכיאטרית חדשה שרשמה לי סרוקואל. במשך שבועיים נטלתי 25 מ"ג עד 50 מ"ג תוך כדי ירידה מהקלנוקס וויתור על הלוריוואן. מזה חמישה שבועות אני נוטל את הסרוקואל. מתוכם שלושה שבועות שאני נוטל את התרופה באופן קבוע במינון 50 מ"ג. בנוסף, כרגע אני מנסה לרדת מתלות בקלונקס, ולכן אני נוטל חצי כדור (=1/4 מ"ג) בבוקר וחצי שני אני שומר לאחה"צ במידה ואני מרגיש צורך. התקשרתי לפסיכיאטרית שלי מכיוון שחשתי עדיין חרדה, מחשבות טורדניות שמקשות עלי לבצע מטלות ולהתרכז בקריאה וכן תחושה של דיכדוך שבאה לידי ביטוי בתחושה של תסכול מהמצב בו אני נמצא ופסימיזם לגבי היכולת שלי לצאת ממנו ואף עניין מופחת בדברים שאהבתי לעשות בעבר. אני אמנם ישן טוב, אך רק כשש שעות בלילה. היא אמרה לי להעלות את המינון ל-75 מ"ג בינתיים והיא שואפת אף להעלותו ל100 מ"ג. שאלותי הן כדלקמן:
    א. מה דעתך על סרוקואל שהיא תרופה אנטיפסיכוטית לטיפול בחרדה ובדיכאון שנלווה לה?
    ב. האם כדאי לי להמשיך להתעקש ולרדת מהקלונקס או שעדיף לחכות?
    ג. האם העלייה במינון תשפיע על הדיכדוך והמחשבות הטורדניות? האם כדאי לשלב תרופה אנטי דיכאונית כמו רמוטיב שיחסית עזרה לי בעבר?
    ד. אני חש ישנוניות במשך היום. הרופאה שלי טוענת שזה יעבור במשך הזמן גם אחרי שאעלה במינון. האם זה אכן כך?
    בתודה מראש,
    ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לב'

ד''ר ערן ואדים הראל
    24/04/2008

סרוקוול היא תרופה ממשפחת התרופות חוסמי דופאמין. בעיקרון היא אינה מותווית לטיפול בחרדה כללית ולתסמונת אובססיבית קומפולסיבית. במצבים של חרדה קשה היא יכולה להביא לרגיעה. אם אכן הינך סובל מחרדה בעלת מאפיינים אובססיביים ודיכאון נלווה מומלץ להוסיף תרופה אשר מותווית לכך כמו SSRI, אפקסור, אנאפרניל. העייפות של סרוקוול אכן חולפת לאחר כשבועיים שלושה על אותו מינון. רמוטיב לא מוכח כיעיל למצבי חרדה קשים. בקלונקס מומלץ לרדת באופן איטי ולאורך זמן.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה מהקלונקס והסרוקוול

ב. בן 25
    24/04/2008

תודה רבה על תשובתך, ד''ר ערן ואדים הראל!

לגבי הקלונקס: על אף שאני יודע שהוא פוגע בתפקוד הקוגניטיבי ובזיכרון, אני מתקשה לרדת ממנו. היו תקופות שהייתי מכור אליו וללוריוואן. לרוב ל-1 מ"ג קלונקס ביום, אבל היו גםתקופות בהן לקחתי 2 מ"ג קלונקס ואף יותר. למעשה, זה כמעט שלוש שנים שבהן לקחתי לפחות 1 מ"ג ביום. כבר כמה ימים שאני נוטל רק 1/4 מ"ג בבוקר. אני מתעורר מהסרוקוול אחרי כשש שעות שינה וכשאני מתעורר אני נוטל את חצי הכדור גם כדי שיפחית מעט את החרדה שאני מתעורר עימה בבוקר וגם כדי שאוכל לנמנם במיטה עוד כשעה-שעתיים. האם כדאי לי לדחות את נטילת הכדור כדי שלא אתרגל לנימנום הזה?

האם נוכח העובדה שהייתי מכור לקלונקס כל כך הרבה זמן אולי עדיף שאקח כדור שלם של 1/2 מ"ג ביום (מחולק לבוקר ואחה"צ) עד שהעלאת מינון הסרוקואל תשפיע ואז אהייה פחות בחרדה אחה"צ?

מה דעתך על נטילת כדור קלונקס מדי פעם במצבי חירום כאשר אני מקפיד לא להתמכר?

הסרוקואל נותן לי שינה של כשש שעות כאשר אני נוטל אותו שעה לפני השינה. אני יודע שיותר בריא לישון שמונה שעות, האם השינה שלי תשתפר עם העלאת מינון הסרוקוול?

אני מעוניין ללמוד לימודים ריאליים כשאבריא מהחרדות. האם הסרוקוול משפיע קוגניטיבית על החשיבה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    28/04/2008

בקלונקס כדאי לרדת באופן מדורג ולמשך תקופה ארוכה. יש אפשרות לקחת רבעים והייתי ממליץ לך לרדת ברבע כדור כל שבועיים. התחלת הטיפול בסרוקוול יכולה להיות קשה ועל כן אולי כדאי לך להיוועץ ברופא המטפל ולבצע את הירידה בקלונקס רק לאחר שתגיע למינון טוב של סרוקוול מכיוון שהירידה בקלונקס קשה אף היא. סרוקוול עוזר לשינה וככל שתעלה יעזור יותר. לא ידוע לי על מחקרים המראים ת. לואי קוגניטיביות של סרוקוול.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העלת מינון של ציפרלקס
    אלה
    22/04/2008

לאחר שסבלתי מספר שבועות מהפרעות חרדה והתחלה של דכאון (כך איבחן הפסיכיאטר), הפסיכיאטר רשם לי ציפרלקס 10 מג ביום. אחרי שבוע שבו חל ככל הנראה שיפור קל בלבד (ואולי בכלל לא חל שיפור, קשה לי להעריך), הוא הגדיל לי את המינון ל-20 מג. אני מהססת אם לפעול לפי הוראתו. הבנתי ש-10 מג זה המינון הנורמלי, ואני לא ממש מבינה למה להעלות אותו. הפסיכיאטר אמר לי שאין בכך כל נזק, ואמר שכך אני אהנה מהתרופה באופן מקסימלי. אבל אני עדיין מהססת. לא עדיף לחכות עוד שבוע שבועיים ולראות אם ה-10 מג פועל לפני שמעלים את המינון? אני מבינה שאם אתחיל לקחת 20 מג יהיה קשה לשוב למינון של 10 מג. ויש גם , כמובן, את העניין הכספי, בכל זאת מדובר בעוד 100 שח בחודש. אני אובדת עצות ומעוניינת בדעה נוספת.

לתשובתכם אודה,
    אלה.

לקביעת תור
    סגירה
    העלת מינון של ציפרלקס

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/04/2008

לדעתי תהיה זו החלטה נכונה לחכות שלושה שבועות מהתחלת הטיפול בתרופה על מנת להעריך את השפעתה ולשקול צורך בעלייה. היוועצי שוב עם הרופא המטפל או פני לקבלת חוות דעת נוספת (מכיוון שאין מספיק פרטים הפורום אינו המקום לקבל עצות רפואיות כגון אלו).
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאלה

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/04/2008

לדעתי תהיה זו החלטה נכונה לחכות שלושה שבועות מהתחלת הטיפול בתרופה על מנת להעריך את השפעתה ולשקול צורך בעלייה. היוועצי שוב עם הרופא המטפל או פני לקבלת חוות דעת נוספת (מכיוון שאין מספיק פרטים הפורום אינו המקום לקבל עצות רפואיות כגון אלו).
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רק רציתי לספר...
    אלמונית
    21/04/2008

אם אדם אינו חפץ בטיפול תרופתי זו זכותו ואין לכפות זאת עליו.
    גם לא ראוי לגרום להרגיש שהוא "מסכן את שלום הבית" במידה והוא בוחר שלא לקחת תרופות.
    חבל שאינכם מציינים כי אותן "תרופות" שניתנות לאנשים במצבים של מצוקה נפשית אינן מרפאות דבר ולמעשה מטפלות בחלק מהסימפטומים בלבד ובדרך כלל עם "חבילה" נכבדה של תופעות לוואי.
    כל מי שעוסק בטיפול בבני אדם חייב לשאול את עצמו באופן תמידי את השאלה אם הוא מזיק יותר מאשר מועיל ובמקרה שלי לצערי היה הרבה נזק כאשר תועלת לא הייתה בכלל.
    כל כך פחדתי להגיד משהו לפסיכיאטרית שלי רק כדי שהיא לא תיתן לי עוד כדורים אז אמרתי שהכל בסדר כאשר מבפנים סבלתי מאוד.
    טופלתי בין היתר בהלידול, רספרידל, זיפרקסה, ציפרלקס, פבוקסיל, סרוקסט ולמיקטל.
    ההבחנה לגבי הייתה שונה מפסיכיאטר לפסיכיאטר, היה שטען שכל מה שיש לי זה הפרעת אישיות גבולית, היה שטען כי מדובר בסוג קל של סכיזופרניה, הפסיכיאטרית האחרונה שלי טענה בכלל כי מדובר בסוג קל של מניה דיפרסיה. איזה סוג?
    משך שנתיים הסתובבתי ממטפל למטפל ואם אישפוז קצר באמצע.
    נראתי כמו זומבי והרגשתי איום, השמנתי מאוד וניראתי רע.
    לא יכולתי לשבת ליותר מידי זמן בגלל החוסר שקט, אני לומדת ארכיטקטורה בבצלאל שזה הדבר המשמעותי ביותר בשבילי, לא יכולתי לתכנן וגם לא להתרכז.
    רוב הכדורים גרמו לי לרעידות, לא יכולתי לישון וכדורי השינה הפסיקו לעבוד בשלב מסוים.
    חשבתי שעדיף לי למות מאשר לחיות במצב כזה והתחלתי לאסוף את כל כדורי השינה שקיבלתי
    והפסקתי את הטיפול התרופתי לחלוטין מבלי שהרופאה שלי ידעה על כך.
    לקח טיפה זמן אבל התחלתי לחזור לעצמי, ממש להרגיש טוב יותר, כל תופעות הלוואי שכאשר התלוננתי עליהם נאמר לי שזה לא תופעות לוואי ופשוט מדובר במחלה שלי, נעלמו! הייתי בן אדם שוב ולא זומבי.
    הפסיכיאטרית שלי שראתה אותי מאוד שמחה ואמרה שכנראה הכדורים עובדים כאשר למעשה לא נטלתי אותם כלל.
    כחודשיים לאחר הפסקת הכדורים זרקתי גם את כל כדורי השינה שצברתי בכדי לנסות להתאבד.
    החלטתי לחיות.
    מאז עברו שנתיים נטולי כדורים ובהרגשה טובה, חזרתי ללימודים, אני מתפקדת באופן מלא וכל התרופות הפסיכיאטריות שרשמו לי הן לא יותר מזיכרון רע.
    הפסיכיאטרית שלי שחשבה ש"סוף סוף הכדורים עובדים" לא יודעת שהפסקתי לקחת את הכדורים.
    היא רק יודעת שעברתי לפרטי. חבל לי שאת כל הקרדיט לעבודה שלי על עצמי היא נותנת לכדורים.
    מאז כל פעם שאני אפילו שומעת את המילה פסיכיאטריה יש לי תחושה מגעילה כזו של חלחלה.
    זאת אני יודעת, בפסיכיאטריה רוב הפסיעות מתבצעות בשטח אפור של ניסוי וטעייה,
    למרות זאת יש לפסיכיאטרים את הסמכויות להפעיל כוח לא הוגן של כפייה טיפולית, חבל, מדובר בבני אדם!
    היה לי משבר נפשי, זה הכול, והוא החמיר מאוד בעקבות התערבות פסיכיאטרית האשפוז עדיין גורם לי לסיוטים לפעמים ובכלל כל התקופה הזאת עם הכדורים היא תקופה שאני מנסה לשכוח.

לקביעת תור
    סגירה
    רק רציתי לספר...

הוספת תגובה

• זווית מרתקת שחשוב שכולנו נקרא

אנה
    23/04/2008

איש איש וטיפולו , אך חשוב לקרוא את דברייך
    תודה לך אלמונית
    עזרת לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לאלמונית

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/04/2008

תודה ששיתפת אותנו בסיפורך. אני שמח לשמוע שאת מרגישה טוב כיום. לעיתים יש נטייה לפסיכיאטרים לתת את כל הקרדיט לטיפול התרופתי וזה שגוי בעיניי. הטיפול התרופתי מהווה מעין פלאטפורמה שממנה יותר קל להתרומם ולצאת ממצבי משבר קשים. את מרבית העבודה עושה האדם עצמו. צר לי ש/הניסיון שלך עם פסיכיאטרים היה עגום ואני מקווה שבעתיד לא תזדקקי לכך. אם תזדקקי אני מקווה שהאינטראקציה תהיה חיובית יותר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנפרניל
    פוצי
    21/04/2008

שלום
    אני משתמש ב"אנפרניל" מעל 15 שנה כרגע על מינון 100 מ"ג !
    לפני חצי שנה עקב בעיות של כנראה אלימות מתוך שנת חלום (מכות לאישתי) קיבלתי הצעה לקחת "אנפרניל" בבוקר כי לקחתי כל השנים לפני השינה !
    אני יכול להיות כמעט משוכנע שבערך מאז יש לי כמו חוסר פעימה בלב שנרגע בשעות אחה"צ ערב .
    השאלה שלי האם יכולות להופיע "הפרעות קצב" גם אחרי שנים של לקיחה ?
    האם יכול להיות שהיו תמיד רק זה היה מתוך שינה בלי שידעתי בעצם ?
    היום עשיתי דילוג על "אנפרניל" ולא היתה לי אפילו פעם אחת בעיית פעימה.(אולי זה מיקרי)
    אני לוקח כדור אחד (75 s.r ) והשני רגיל ,אולי הרגיל מתפרק מהר וכדאי אולי לחתוך 75 נוסף (s.r ) לשניים שההשפעה תיהיה לכל היממה? (המינון יהיה 112.5 מ"ג) ???
    א.ק.ג שלי תקינים !!!לא עשיתי תוך כדי חוסר הפעימה ! (כמו כן נאמר לי שזה לא נדיר ולא מסוכן)
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    אנפרניל

הוספת תגובה

• שובה לפוצי

ד''ר ערן ואדים הראל
    23/04/2008

לא ציינת את גילך אך הופעה של פעימות מוקדמות ממקור חדרי (שלעיתים נחוות כעיכוב פעימה) היא תופעה שכיחה בגיל מתקדם. אנאפרניל יכול לגרום להפרעות קצב ועל כן יש לפנות לרופא המשפחה ולבצע ברור בעניין. במידה ואכן התופעה אינה מסוכנת אין מניעה מלהמשיך בטיפול. יכול להיות שהתופעה מפריעה לך מתוך חרדה שהדבר עלול להיות מסוכן. במידה ותשתכנע כי התופעה אינה מסוכנת תחושת החסרת הפעימה לא תפריע לך. לדעתי מעבר אך ורק ל- SR לא תפתור זאת אך אולי שווה לנסות בייעוץ הרופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרפנאן
    tcd
    20/04/2008

שלום,
    אני לוקחת 3 פרוזאק ליום והרופאה המליצה לי להוסיף לכך חצי כדור פרפנאן לפני השינה.
    אתמול הרגשתי לא כל כך טוב (חרדות) אז לקחתי כדור שלם וכתוצאה מכך לא ישנתי כל הלילה וגם ההרגשה הרעה לא עברה.
    האם זה קשור לכדור? איך זה יכול להיות שאחרי כדור שלם לא הצלחתי להירדם בכלל והייתי ממש ערנית ומוטרדת? (יש לציין שאני בדרך כלל ישנה הרבה ואין לי בעיות הרדמות).
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    פרפנאן

הוספת תגובה

• פרפנאן

20/04/2008

לכל תרופה תגובות רגילות וגם שונות. פרפנאן בדרך כלל מרגיע אך לפעמים לא. השימוש של פרפנאן הוא יותר במצבים פסיכוטיים אבל אפשר גם להשתמש בו לחיזוק תרופות נוגדות דיכאון וחרדה. יתכן גם שזו בעיה של מינון. אפשר לתת בין 12-16 מג ליום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין מוצא
    חסוי
    20/04/2008

שלום אני בן 24 בזמן האחרון אני לא רואה טעם לחיים,הבעיה שלי היא קצת מורכבת ,זאת לא בדיוק בעיה רגילה..הבעיה הזאת היתה קיימת מילדות ,זאת בעיה שמתבטאת בתפקוד מאוד לקוי ,איטיות חשיבתית, בילבול, זכרון לא טוב ,הבנה איטית..הבעיה הזאת מגבילה אותי בכל תחום,אני לא יכול למצוא עבודה,ןהיו נסיונות רבים בעבר..אין לי חברים כי אני לא מצליח לקיים קשרים ,על זוגיות אין בכלל על מה לדבר,זה גורם לי לבדידות מאוד גדולה וכמובן לא מרצון,הבעיה כמובן התחילה להתבטא יותר בחריפות כשעברתי את גיל 18 והייתי צריך להתחיל להסתדר בכוחות עצמי..יש דמיון מאוד גדול בין הבעיה שיש לי לתסמינים של דיכאון אבל ז! ה לא דיכאון זה קיים מגיל 6 ,והייתי בטיפול אצל פסיכאטר וניסיתי במשך שנה 11 סוגים של תרופות חלקן חלשות חלקן יותר חזקות וכמובן לפרק זמן של חודש וקצת כל תרופה וחוץ מתופעות לוואי לא היה שינוי במצבולו במעט נראה כמו בן אדם רגיל מי שלא מדבר איתי יותר מ10 דקות לא יכול לנחש שקיימת בעיה...אני על סף ייאוש למרות שהבעיה קיימת הרבה זמן לאחרונה החלק הנפשי דיי התדרדר אני כמעט ולא יוצא מהחדר שלי אם הייתי יכול במגע של קסם להעלם לתמיד לא הייתי מהסס לרגע והייתי עושה את זה,כמובן שזה לא אפשרי,אני לא מעוניין לסבול מהבחינה הפיזית ובגלל זה אני חושב על כמות של כמה מאות כדורי שינס ? פשוט להרדם..אני יודע שאין פיתרון כי זה היה ככה תמיד מגיל קטן הייתי גם אצל כמה רופאים ולא הייתי חושב על מוות אם הייתי יודע שמשהו ישתנה בעתיד ,הבעיה היתה קיימת תמיד אבל תמיד היתה לי תקווה שדברים ישתנו וניסיתי לטפל בכל הדרכים האפשריות והכל עלה בתוהו ..אני לא רואה את עצמי מחזיק הרבה זמן מעמד..יש לי גם עודף רגישות שזה גם לא כל כך עוזר ,אני מאוד ראציונלי ומודע לעצמי אני רואה את הדברים כמו שהם..למרות שהרבה זמן התעלמתי ניסתי לטפל וקיוותי לטוב....זה הביא אותי למצב של אין מוצא,היתה לי גם פסיכולגית תקופה של שנה אבל בגלל בעיות כספיות הפסקתי את הפגישות..וזה גם לא עשה שינוי כלשהו..אני מחזיק את עצמי עוד קצת ועוד קצת אבל אני רוצה להפסיק את הסבל..אני מרגיש מוכן נפשית למות.. בהתחלה כשהבנתי והשלמתי עם זה הייתי מאוד עצוב אבל היום אני לא ,אני לא מצפה לאיזושהי תשובה מיוחדת ,עשיתי את זה שלחתי את המכתב כדי לספר למישהו מה שאני מרגיש

לקביעת תור
    סגירה
    אין מוצא

הוספת תגובה

• אין מוצא

20/04/2008

לאסף שלום
    לפעמים קיימת גם בעיה נוירולוגית שטרם אובחנה. עליה לבדוק זאת. הייאוש הינו חלק מאוד קשה של תסכול וחוסר תגובה לטיפול. אין ספק שלהמשיך לנסות זה התשובה הנכונה. טיפלתי בהרבה אנשים עם קשיים ממושכים ובסוף מצאנו פתרונות. בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי
    אורח
    20/04/2008

שלום
    פניתי לפסיכיאטר בעקבות חוסר הנאה מכל דבר כמעט, חוסר רגש וגם הרגשתי "מת" וחסר ויטאליות. הפסיכיאטר נתן לי רמוטיב ולקחתי אותו כחודש. אני מרגיש כאילו התעוררתי לחיים, אני מתחיל פתאום להרגיש מאושר כמו שאף פעם לא הרגשתי, העולם ניראה "צלול" יותר ואני חושב אפילו שהראיה שלי השתפרה (זה יכול להיות?). מצד שני אני מרגיש עצבנות, אני חייב להגיד שיחד עם העצבות ההרגשה עדיפה בהרבה מאשר קודם.
    1. יכול להיות שעד עכשיו לא היה לי רגש לכלום בגלל שהייתי בדיכאון עמוק ממש ועכשיו הרמוטיב הוציא אותי טיפה מהדיכאון ועדיין זה לא מספיק?
    2. חזרתי אל הפסיכיאטר והוא נתן לי סרוקסט במקום. ניסתי לקחת אותו 4 פעמים וזה רק עשה לי עצבים וחוסר עניין בדברים אז הפסקתי לקחת כי הרגשתי שזה לא הכיוון ודווקא רמוטיב זה הכיוון אבל אני זקוק למשהו יותר חזק. האם התרופות האנטי דיכאוניות פועלות באותה דרך ומכוונות ל"אותו כיוון" כמו הרמוטיב?

המון תודה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• היי

20/04/2008

התשובות לשאלותיך כולן כן. יתכן ואתה יכול לנסות מינון גבוה יותר של רמוטיב לפני שאתה מחליף אותו לגמרי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין וכוס אחת של יין בליל הסדר
    נאוה שמש
    18/04/2008

שלום,
    אני בת 35 ולאחרונה התחלתי לקחת ריטלין 20 מ"ג (SR) אני לא לוקחת באופן קבוע אלא כאשר אני במצבים שך הרבה גירויים ולחץ- כמו בליל הסדר. זו השנה הראשונה שבה אני מתכוונת לנסות את זה בליל הסדר. האם אוכל לשתות כוס יין אחת זמן קצר לאחר שלקחתי ריטלין? מה זה עלול לעשות? האם אשרוד כדי לחגוג את יום העצמאות?
    בתודה מראש (זה שאלה אמיתית ודחופה לקראת הסדר)
    נאוה

הוספת תגובה

• ריטלין וכוס אחת של יין בליל הסדר

20/04/2008

לנאוה שלום
    אני מתנצל שלא נתתי לך תשובה לפני הסדר. בדרך כלל כוס אחת של יין לא פוגע אלה עם קיימת רגישות אישית לאלקוהול. כדי לנסות עם קצת קודם ובזהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זרמים בראש
    לי
    18/04/2008

עקב רעידות ליליות ולאחר שפניתי לנוירולוג שלא מצא בעיה. התחלתי לקלחת קלונקס להרגעה. מאד יש לי זרמים בראש בזמן ההרדמות וגם בבוקר כשאני מתעוררת. האם זאת בעקבות קלונקס ?

לקביעת תור
    סגירה
    זרמים בראש

הוספת תגובה

• זרמים בראש

20/04/2008

תחושה של זרתים יכולה להופיע אחרי הרבה תרופות. בדרך כלל היא לא תופעה בעלת סיכון ולא מחלפים את התרופה אלה אם יש סבל ממנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכומוטוריות??
    חסוי
    18/04/2008

שלום רב

אני בשנות העשרים, לפני 3 שנים התאשפזתי ואבחנו אצלי סכיזואפקטיב..

מאז האשפוז מצבי דיי יציב אבל יש לי תופעות של דיבור לעצמי כשאני לבד

ממש לא פסיכוטי יותר מחשבות בקול רם אני לא יכול להמנע מזה אלא אם כן אני עושה משהו

בנוסף גם הליכה וחזרה בתוך החדר לא בהכרח מחרדה אלא גם מדברים משמחים מרגשים..וגם זה נפסק כשאני מעסיק את עצמי במשהו...

אני יודע בודאות שהתרופות לא גורמות לי את זה גם מאחר וניסיתי מספר רב של תרופות וגם בגלל שגם בתקופה של חצי שנה שלא לקחתי תרופות התופעה היתה קיימת..

האם אלו בעיות פסיכומוטוריות ?או שיש לזה שם אחר? האם זה קשור לרמה שיכלית ? והאם ניתן לטפל בזה באיזשהי דרך...?

אשמח לקבל את תגובתך

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכומוטוריות??

הוספת תגובה

• פסיכומוטוריות??

20/04/2008

שלום,
    נראה שהתופעה קשורה יותר עם הרגלים שפיתחת מאשר עם פטולוגיה כזו או אחרת. לדעתי טיפול התנהגותי עלול לתת את התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PK MERZ ועייפות כרונית
    רון
    17/04/2008

שלום,

אני סובל מעייפות כרונית והרופא שלי נתן לי את התרופה PK MERZ כדי להוריד את תחושת התשישות.

רציתי לדעת אם התרופה הזאת עובדת מיד מהפעם הראשונה שלוקחים אותה (כמו ריטלין), או שזה לוקח כמה זמן עד שזה נכנס למערכת (כמו נוגדי דיכאון)?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    PK MERZ ועייפות כרונית

הוספת תגובה

• PK MERZ ועייפות כרונית

20/04/2008

לרון שלום
    PK Merz הינה תרופה שפועלת על המערכת ה glutamatergic במוח. מערכת זו חשובה להרבה תפקודים ולאחרונה מתייחסים לחשיבותה גם בדיכאון וחרדה. היא לא ידועה שעובדת על עייפות. יתכן והרופא משלב תרופה זו בטיפול ומנשה לבדוק האם זה עובד במצבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר ערן בבקשה להכוונה
    אובד עצות
    17/04/2008

אני בחור בן 21 ובגיל צעיר סבלתי מהתמכרות לסמים אושפזתי לרישונה בגיל 16 ובשנית בגיל 18 ההגדרה הייתה התקף פסיכותי כתוצאה מהרעלה במוח ובכן ניגמלתי ובעיות הנפשיות פסקו הקפדתי לעבוד וליצור לי חברה יותר חיובית וכך היה הייתי מרוצה מי מראי החיצוני מיכולתי החברתיים חיי המין והכי חשוב שאהבתי את עצמי אחרי הדיכאונות והבדידות בסם ליפני כארבעה חודשים כבלתי"התקפ מני"שכלל חוסר שנה נימרצות קשורי שיכות הלוקיית תחושת כול יכול תחושה שאני מעל האנשים וכול מיני תפיסות מטורפות אחרי אישפוז של שבוע פסק הכול השארו אותי שם חודש עבר קרוב ל4 חודשים השארו אותי עם ליטיום רספרידל ונוגד דיכאון קשרי עם חברי ועם נשים ניתרחכו בשל בושתי אני חש כאילו הכול הישתנה החשיבה כאילו מרחפת ולא זורמת כאילו אני לרוב בוהה ועונה ולא מיצר וזורם כמו כולם חוסר חייות מסויימת שזוהי עיקר בעייתי כי היא גורמת לחוסר ביטחון וחוסר נוכות במגע עם אנשים אני נכון לעזור לעצמי אח שפניתי למחלקה דרשו ממני להמתין למרפאות חוץ היתלוננתי איו סוף למישפחתי אני חש תלותי דבר הפוגע בי מאוד אני זקוק לשיקום ובדיקה נוספת בשל הבעייה שציינתי ותעסוקה אח בסוף אני יושב לבד מתוסקל ומבוייש אני חש כי מיתנערים מימני אני חש שלא מגיע לי להיות שלושה חודשים בקוטלי הביית מבודד עם כול התחושות האילה בבקשה יעץ מה לעשות ולמי ליפנות

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר ערן בבקשה להכוונה

הוספת תגובה

• שובה לאובד עצות

ד''ר ערן ואדים הראל
    21/04/2008

אתה צריך לפנות למרפאה אזורית באיזור מגוריך. לעיתים התורים ארוכים במרפאות אך עליך לפנות אליהם ולהדגיש את הדחיפות שבכך. במידה וזה לא מספיק ישנה אופציה של אשפוז יום שאת זה גם כדאי שתברר עם הרופא המטפל. אתה צודק בכך שאתה צריך מסגרת שתכוון אותך בטיפול ובשיקום.
    בברכה, דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יפה..
    חסרשקט
    17/04/2008

ורק לי לא עונים.
    לשמחתי לפחות.. מצאתי דרך לעזור לעצמי, ולבדוק כל מיני דברים וכמו כן להבין שבאמת אין לי מה לחפש תשובות אצל פסיכיאטרים, כי ברגע שפסיכיאטר קובע לגביך משהו וזה לא משנה אם הוא טועה
    או צודק, (במקרה שלי טעו) אין ממש דרך לצאת מזה חוץ מלהבין את גודל החוסר מודעות שאדם אשר למד פסיכיאטריה, זאת מעין קומונה כזאת, של אנשים שרק הם צודקים וכו כו..
    לחלק מכם אני יכול לאמר רק דבר אחד.
    אל תתימרו לטעון בכלל שאתם עוזרים או רוצים לעזור.
    אם יש משהו יותר גרוע מלשקר לאחרים, זה לשקר לעצמך.

לקביעת תור
    סגירה
    יפה..

הוספת תגובה

• יפה..

20/04/2008

חבל שאת חושבת כך. עם תרצי לעלות על הכתב מדוע הגעת למסכנה כ"כ לא טובה לגבי פסיכיאטרים אוכל להתייחס לזה ואולי גם לתקן טעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל 60 מ"ג
    קובי
    17/04/2008

אני נוטל רסיטל 60 מ"ג 17 ימים ואינני מרגיש שיפור ניכר בחרדות ומחשבות הטורדניות
    אני לוקח את התרופה אחרי ארוחת הצהרים האם אני צריך להמתין עוד כמה שבועות ולראות כי אולי
    זה מעט זמן או שלהעלות את המינון או שלהחליף תרופה ?
    אני כבר לא יודע מה לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל 60 מ"ג

הוספת תגובה

• תשובה לקובי

ד''ר ערן ואדים הראל
    17/04/2008

עדיין מוקדם לומר. צריך לחכות לפחות 4 שבועות על מנת לראות את השיפור. באם יש שיפור חלקי כדאי להמשיך באם אין הטבה בכלל כדאי לשקול החלפה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    יבגני
    15/04/2008

שלום לכם
    לפני כמה חודשיים אני היתחלתי לקבל ריטלין בשביל לימודים
    אחרי כמה זמן אני הרגשתי שאת מקבל התקפים פסיכוטים
    כמו שאני רוצה לתת מכות להפוך שולחנות ועוד

על כך בערך אני הודעתי לרופא נירלוג שלי שאני בעת קבלת ריטלין

כעס שלי הוא עולה

והוא אמר שאם אני רוצה להמשיך לקבל ריטלין אני צריך להמשיך לסבול מתופעות לוואי של זה

ואני כיום אחרי נטילת ריטלין ועד סיום השפעה שלו יכול לעשות הרבה דברים לא נכונים

אם אילו אני לא הייתי לוקח אותה אני לא הייתי עושה אותם

מה פה פיתרון

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• תשובה ליבגני

ד''ר ערן ואדים הראל
    16/04/2008

לא ברור מפנייתך מה אתה מכנה התקפים פסיכוטיים. מה שתארת הוא התגברות של דחפים תוקפניים. במקרה כזה לא מומלץ להמשיך לקחת את התרופה. אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר להערכה. ישנן אופציות של תרופות אחרות כמו קונצרטה אשר עוזרות בהפרעת קשב אך עם פחות תופעות לואי לא רצויות.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה