מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות,אנונימי 1828/02/2008
שלום אני בן 18 ולקחתי פאקסט (סרוקסט) במשך כ 3-4 חודשים 40מ"ג 2 בערב כדורים כשהוא התחיל לעבוד הוא עבד מצוין לא הרגשתי כל כך טוב בכל החיים שלי, אבל לאט לאט הוא פשוט הפסיק לעבוד, אין לי מושג למה אז התחלתי לקחת רסיטל לפני שבוע בערך לוקח אותו בצהריים אחרי האוכל , בינתיים הוא לא עובד.
אז אני שואל איזה סיבות יכולות להיות לפאקסט להפסיק לעבוד אחרי שהוא עבד כל כך טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות
29/02/2008עניתי לך באתר שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב בין תרופותללוש27/02/2008רציתי לדעת ממש בדחיפות האם הכדור saroxat יכול לבוא בשילוב לקיחת הכדור : razin ?
אודה לכם מאוד בתשובתכם.
המון תודה, שפרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לשפרה
ד''ר ערן ואדים הראל28/02/2008בעיקרון לא מומלץ ליטול את שתי התרופות במקביל. באם הדבר חיוני ביותר ניתן תחת מעקב רפואי לנטר את המינונים המתאימים.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפקסור לOCDאדם27/02/2008שלום רב,
האם אפקסור יעיל בOCD? ואם כן למה הוא לא ניתן בדרך כלל לOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לאדם
ד''ר ערן ואדים הראל28/02/2008יש מחקרים שמראים יעילות של אפקסור ב- OCD. הוא ניתן בד"כ כשיש כשלון טיפולי בתרופות שיש לגביהן יותר מידע.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציפראמיל וריטליןמשה26/02/2008האם ניתן לקחת את הכדורים במקביל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה למשה
ד''ר ערן ואדים הראל27/02/2008אין מניעה ליטול את שתי התרופות במקביל אם כי יש לקחת בחשבון שריטלין עלול להגביר את השפעת הציפראמיל ועל כן לנקוט בזהירות.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות..לולי26/02/2008שלום רב. אחותי סובלת מדיכאוון פסיכוטי. הא מקבלת 200 מג למיקטל 10 מג זיפרקסה 225 ויפאקס וקסנגיס 3 מג ביום. מהו המינון האפקטיבי ביותר של כל כדור? לפי מיטב הבנתי עולים לאט לאט במינון. אז מתי כל כדורישפיע? ואם אפשר לספר לי על כל כדור בקצרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל27/02/2008למיקטל הינה תרופה מייצבת מצב רוח ו- 200 מג' הינו המינון הטיפולי המקובל. ניתן לעלות עד 300 מג'. זיפרקסה הינה תרופה אנטיפסיכוטית והמינון המקסימלי שלה הוא 20 מג'. ויאפקס היא תרופה נוגדת דיכאון. 225 מג' הינו מינון מקובל וניתן לעלות עד 300 מג'. קסנאגיס היא תרופה נוגדת חרדה ו-3מג' ביום זה מינון מכובד.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה הורמונליתכימיה26/02/2008אני בת 25 ולוקחת 150 מ"ג סרוקאוול כבר שנתיים. מזה חצי שנה יש לי הפרשות חומות בין מחזור למחזור , עברתי את כל הבדיקות כולל הסטרוסקופיה והרחם והסביבה תקינים לחלוטין ההשערה היחידה היא שיש בעיה הורמונלית. האם סרוקאוול יכול לגרום לשינויי הורמונלי? ואם כן איך נקרא ההורמון/ים שעליהם הוא משפיע?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל27/02/2008מחקרים מראים כי מבין התרופות האנטיפסיכוטיות סרוקווול הינו בעל פוטנציאל נמוך ביותר לגרום להפרעה הורמונלית אשר תוביל לאי סדירות של המחזור החודשי. הורמונים שיכולים לגרום לכך הם פרולקטין ואסטראדיול. אני ממליץ לך לפנות לגניקולוג שמתמחה בהפרעות הורמונליות להמשך ברור.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהנואשת26/02/2008שלום אני מטופלת בהפרעות חרדה ע"י כדור ציפרלקס 10 ג"ר, כדור אחד ביום
בשבועיים הראשונים של הטיפול לא היה לי תאבון כנראה כתוצאת לוואי של הכדור ואחרי זה התפתח לי רעב מוגבר מאוד.
מאז אני כל הזמן רעבה, יש לי ממש דחף לאכול ואני מודאגת כי התחלתי לעלות במשקל ואני לא מצליחה לשמור
אשמח מאוד!!!! לעצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה
26/02/2008לשלי שלום
בדרך כלל צ'פרלקס לא גורם לעלייה בתיאבון אבל תמיד אפשר למצאו אדם שמגיב אחרת. במידה והתופעה נמשכת עליך לדבר עם הרופא כדי שיחליף אותה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלפרלידפוצי26/02/2008שלום
אני משתמש ב"אלפרליד" הרבה שנים !
בקופת חולים לא היה ונתנו לי "אלפרוקס" !
האם יכול להיות ש"אלפרוקס" טוב פחות ???
אני יותר עייף עם חוסר אנרגיה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראלפרליד
26/02/2008לפוצי שלום
אלפרליד, אלפרוקס, קסנגיס הם שמות שונים לאותה תרופה. עם תסתכלי למרכיבים תראי שכתוב alprazolam בכולם. לא צריכים להיות הבדלים כאשר משתמשים באותו מינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה בקשר לדיכאון.25/02/2008היי... אני מנסה לאבחן אצלי בעיה שאולי קשורה לדיכאון.
אני לא חש ממש דיכאון אלא פשוט אין לי אושר.. אני לא מרגיש ב99% מהזמן שאני מאושר ושטוב לי. אני לא מצליח לחייך מתור רצון... הכי קרוב שאני יכול זה חיוך מאולץ
לעומת זאת זכורים לי כמה תקופות ממש קצרות בחיים שהרגשתי תחושת אושר.
לאחרונה באה עלי למזלי תקופה קצרה כזאת וניסתי לבחון אותה. שמתי לב לדברים שטיפה קשה להסביר אבל אני ינסה כמה שאני יכול:
שמתי לב לכך שבתקופה הטובה הכל נהיה ברור ואני שם לב לפרטים שבתקופה לא טובה אני לא שם לב. לדוגמא אם אני רגיל לשמוע שיר מסויים הרבה ואז אני נכנס ל"תקופה הטובה" ואני שומע את השיר הזה אני שם לב בו להרבה יותר צלילים ודברים והוא נישמע לי יותר "צלול". כך לגבי הרבה דברים... גם העולם ניראה יותר צלול וכל דבר שאני שומע או רואה...
האם זה יכול אולי סימפטומים של דיכאון שאני לא רואה רוב הזמן פרטים קטנים והעולם ניראה מבחינתי כזה "מעורפל"?
עוד משהו זה שבתקופות הטובות שלי אני באמת מרגיש אושר ומסוגל לחייך באופן טיבעי... וזהו זה הכי ברור שאני יכול להיות לגבי מה שמפריע לי..אני מקווה שמשהו יהיה מובן ומקווה שתוכלו לייעץ לי מה יכול להיות הבעיה שלי...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשאלה בקשר לדיכאון
26/02/2008בדרך כלל עדיף לא להיות המאבחן של עצמך במיוחד כאשר מדבור במצבים ממושכיך. המצב שאתה מתאר נראה מתאים לאבחנה של הפרעה דיסטימית.
תפנה לגורם מטפל כדי להחליט איך לנהוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
סתם אחד27/02/2008היי ותודה על התגובה
חיפשתי ובדקתי על הפרעה דיסטימית ולא ראיתי שם דברים ותחושות כמו שרשמתי
למרות זאת ראיתי כמה סימפטומים שלא רשמתי בהודעה הראשונה במיוחד התחושה של האשמה והדיכאון שלא שמתי לב אליו שהוא קיים
במה למעשה שונה ההפרעה הזאת מדיכאון "רגיל"?
איזה תרופות ניתן כדי לטפל בהפרעה זאת?
שוב תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
29/02/2008הפרעה דיסטימית מטופלת כדיכאון רגיל עם אותם התרופות אך יתכן שליותר זמן. אני מבין שעברתה על האתר של mind clinic עם אכן עשית זאת, האם תוכל לתת לי feedback עליו? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפידבק
.01/03/2008כן. איפה נותנים פיבק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפידבק
04/03/2008אפשר כאן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיפרקסהנטלי25/02/2008שלום רב,
רציתי קצת פרטים על התרופה זיפרקסה.. קיבלתי אותה עבור התקפים פסיכוטיים.
האם היא יעילה ומומלצת? מה בן תופעות הלוואי שלה? ומה תווך השפעתה?
חשוב לי לציין שלקחתי פרפנאן עד ליום שישי האחרון במשך חודש והיא לא עזרה לי, ולאחר שהפסקתי את הפרפנאן היתה החמרה במצב הפסיכוטי אז הפסיכיאטר הביא לי אותה אתמול בלילה לקחתי אותה לראשונה.
בברכה,
עינת מ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראיקסלאדם24/02/2008שלום רב,
האם איקסל לפי מנגנון הפעולה שלה יעילה בהפרעות החרדה השונות ובOCD? (למרות שמותווית באופן רשמי רק לדיכאון).
האם סימבלטה יעילה כנגד הפרעות החרדה השונות וOCD?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר?
אדם27/02/2008?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאדם
ד''ר ערן ואדים הראל28/02/2008אין מידע על השפעה של IXEL ב- OCD והיא אינה מאושרת לכך. ל- CYMBALTA יש פוטנציאל כטיפול ב- OCD בשל מנגנון הפעולה הדומה לאפקסור אך לא נבדקה עדיין באבחנה זו ואינה מאושרת לכך.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר ואדים הראל
ירון01/03/2008תודה על תשובתך.
האם לאיקסל אין אותו מנגנון פעולה כמו אפקסור וסימבלטה (פועל גם על סרטונין ונורפינפרין)?
ומה עושים במצב שSSRI עוזר לOCD אבל לא לדיכאון? במצב כזה אפשר לעבור לאפקסור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרסיטל ורופא משפחהרוויטל24/02/2008אימי בשנות ה- לחייה60 כבר כמה שנים סובלת מדיכאון קל, לפני שנה זה החריף והיא הכריזה כי רוצה למות, כמו כן נראה כי סובלת מOCD עקב חששות כבדים להתקרחות וספירת השיער שנושר בצורה אובססיבית, כמו כן היא חווה התקפי חרדה.
לפני 8 חודשים התחילה טיפול בשיחות ולקחה היפריקום, לפני שבועיים רופאת המשפחה רשמה לה רסיטל , ברגע שהתחילה ליטול אותן התקפי החרדה החריפו מאד והפכו לבלתי נסבלים ולכן הרופאת משפחה הוסיפה לה ואבן לצורך הרגעה, וטענה שיתכן ואלה הן תופפעות לוואי מהרסיטל או ככל הנראה שזה מצבה הרגיל עקב הפסקתההפירקום ולפניתחילת השפעת הרסיטל.
השאלה שלי היא: אני לא שקטה עם ההחלטה לעשות את כל הטיפול הזה דרך רופאת משפחה ולא דרך פסיכיאטר, אך מכיוון שאימי מאד עקשנית היא לא הייתה מוכנה ללכת לפסיכיאטר, ולאחר שכנועים רבים היא כן רוצה, עכשיו השאלה היא האם עדיף לחכות שהרסיטל יתחיל להשפיע או ללכת כבר עכשיו להתייעץ איתו? אני חוששת שה-OCD לגבי נשירת השיער מחריף ויוצר מצב של תפקוד ירוד והתעסקות בלתי פוסקת, כמו כן היא טוענת שלאחרונה מרגישה כאילו יש לה משהו בתוך העין על הלחי , כמו מין שערה שגודלת בתוך העור.
אשמח לעצה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לרויטל
ד''ר ערן ואדים הראל25/02/2008ע"פ התיאור נראה כי בעייתה של אמך מורכבת. במצבים כאלו כן הייתי ממליץ לפנות לפסיכיאטר בהקדם לטיפול. רופאי המשפחה עוברים הכשרה בפסיכיאטרייה אך במקרים מורכבים יותר מומלץ להפנות לפסיכיאטר.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנהיגה תחת השפעת ריספרדלבן 2624/02/2008שלום רב, אני רק יזכיר שאני לוקח ריספרדל בערך כשנתיים.
לפני חודשיים הפסקתי עם הכדור ואחרי חודש התחלתי לקחת אותו שוב, כעת אני לוקח אותו באופן קבוע במינון של 1 מיליגרם.
שאלה : האם אני יכול לנהוג ( אני רוצה לקנות רכב ) עם הכדור הנ"ל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה
ד''ר ערן ואדים הראל25/02/2008עצם נטילת ריספרדל לא מהווה התווית נגד לנהיגה. במידה ואתה נוטל את התרופה באופן קבוע והינך מורגל להשפעה של התרופה אין כל בעייה בכך. שאלה נוספת היא באיזה התוויה אתה נוטל את התרופה והאם קיימת בעייתיות בנהיגה. לשם כך אני ממליץ לך להיוועץ עם הפסיכיאטר המטפל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
בן 2627/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות דחופהנטלי24/02/2008שלום רב,
אימי מדוכאת מאוד. כל כמה שנים היא מקבלת את הדיכאון.
לפני 7 שנים עלו על הבעיה והיא קיבלה ליתיום. לפני כשנה וקצת היא הפסיקה את הליתיום ( והיא לא היתה צריכה) ולפני כחודשיים היא חלתה שוב. רופא המשפחה לא הביא לה את הליתיום אלא ציפרלקס שאותו היא נטלה כחודש. ב- 22.1 ההינו אצל הפסיכיאטר והוא השאיר לה את הציפרלקס והוסיף לה פרפנאן 4 מ"ג ב- 26.1 הוא אישר לנו להוסיף לה עוד 4 מ"ג כלומר פעמיים ביום.
ב- 28 נוסף הלמיקטל כ- 50 מ"ג וקלונקס 0.25 מ"ג עד כ- 2 כדורים ביום ושניים בלילה.
ב-5.2 הוא העלה את המינון של הלמיקטל ל 100 מ"ג והוריד את הציפרלקס והוסיף ויפאקס 75 מ"ג
ב- 10.2 הוא הוסיף עוד 75 מ"ג ויפאקס.
ב- 15.2 הוא הוסיף לה עוד 75 מ"ג ויפאקס
ב- 18.2 הוא הוריד את הקלונקס והוסיף קסנגיס 0.5 מ"ג 4 פעמים ביום
ב-22.2 הוא הוריד את הפרפנאן והוסיף עוד 50 מ"ג למיקטל.
נכון להיום היא לוקחת: ויפאקס 3 פעמים ביום סה"כ 225 מ"ג
למיקטל פעם ביום סה"כ 150 מ"ג
קסנגיס 4פעמים ביום סה"כ 2 מ"ג
היום דיברתי איתו ואמרתי לו שהיא גם חושבת שאנחנו (המשפחה) עושים לה תרגילים ומתחמנים אותה כל הזמן אז הוא אמר לי שזה התקף פסיכוטי, וביום שלישי שנלך אליו הוא יוסיף לנו איזה כדור אנטי פסיכוטי ומייצב מצב רוח משהו חדש ויקר שדורש אישור של מפקח קופת חולים (משהו עם "צ") וכנראה גם יעלה את הלמיקטל בעוד 50 מ"ג חשוב לי לציין שאימי מאוד מבולבלת וחסרת ריכוז יש שיפור במצבה אבל הוא די קטן.
האם המינונים נראים לך? והשילוב בין התרופות? ומה תווך ההשפעה של כל תרופה? מה כדאי לי לשאול את הפסיכיאטר? ובכלל מה היא דעתך לגבי הטיפול? אני פשוט מרגישה חסרת אונים לגבי ההתקדמות האיטית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתשובה לעידית
ד''ר ערן ואדים הראל24/02/2008לעיתים הטיפול בדיכאון עם מאפיינים פסיכוטים הינו מורכב וארוך וכולל מרכיבים של ניסיון עד שמוצאים את השילוב הנכון. הפורום אינו מתאים לחוות דעה על טיפול ספציפי כי אין את כל הנתונים. השילובים שציינת הינם שילובים מקובלים. במידה ויש לך ספקות ושאלות לגבי הטיפול מקובל לקבל דעה נוספת מפסיכיאטר מומחה. כמו כן אני ממליץ לך לשתף את הפסיכיאטר בחוסר האונים שאת חשה. מתן הסבר והדרכה למשפחה לגבי המחלה הינו חלק מהטיפול במטופל.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת אבחנה לבעיות שהפסיכאטר כתב לישירה24/02/2008שלום אנשים מבורכים.מודה פסיכאטריה זה לא התחום שלי.
פליז עזרו לי לפענח את התוצאות הבאות.....
BIPOLAR AFFECTIVE DISORDRER-MIXED RAPIO CICLINUG
BPRDERLINE PERSONALITI DIS
PHOBIC DISORDERS WITH PANIF ATTACKS.
אחרי שראיתי את הדיאגנוזה ניכנסתי לחרדות,ואני לא יודעת על מה...... מחכה!
אגב האבחנה הזאת היא לבטוח לאומי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרמה קרה,אתם עובדים כול כך קשה???
שירה25/02/2008עובדים כול כך קשה,שאפילו טיפת יחס אין לכם לאנשים כאן?? או שצריך לשלם.ואם בכסף מדובר אז אשלם לכם. סליחה מראש על הציניות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרגעי...
אביאל26/02/2008אין צורך להתעצבן, אני לא רופא אבל אני מבטיח לך שמיהו יענה לך. קצת סבלנות!
סך הכל הרופאים פה מתנדבים וזה לא מוסיף להם יותר מדי בהכנסה, פשוט תמתיני עד שיענו לך בסבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאביאל,התנדבות זה דבר מבורך!
שירה26/02/2008אבל לענות לשאלות של אנשים,ששאלו לפני...ניקרא לזה,"שאין להם זמן".....
עכשו ברור לי יותר מכול הפעמיים,שהם אפילו לא התיחסו למה שכתבתי...."חוצפנית, אני.
בכול מיקרה אביאל...יש טובים מהם.תודה על העידוד אתה איש מבורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקשת אבחנה לבעיות שהפסיכאטר כתב לי
26/02/2008לשירה שלום
רצוי תמיד לקבל את האבחנות מהגורם המאבחן כך מבינים ישירות למה הכוונה.
Bipolar Affective Disorder Rapid Cycling מתייחס למניה דפרסיה שיש לה יותר מ 4 גלים בשנה. Borderline Personality Disorder הינה האבחנה לפרעת אישיות גבולית. Phobic Disorder with Panic Attacks
מתייחס לאדם שיש לו פחדים לצאת מהבית וגם התקפי חרדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
טובי פלד| 13/09/2021היועצים שלנו
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים. ... קרא עודפסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן ל... קרא עוד
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)