פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה
    נ
    06/03/2008

יש לי בעיה אני לאחרונה סובלת מעצבים בלתי נשלתים יש ימים שאין לי כוח לעשות כלום לעומת ימים שיש לי מרץ בנוסף יש לי דחף חזק ליקנות דברים בצורה מוגזמת ולהיכנס לחובות אני נכנסת לדיכאון עם קונים לי דברים ואני מרגישה שמחה חזקה שאני נותאת האם תןפעות אלו מוכרות ואם כן מה שמם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• אבחנה מקצועית

ד''ר אירנה נתנאל
    07/03/2008

שלום לך,

יתכן ומצב שאת מתארת יכול להתאים להפרעות במצב הרוח. כדי לדעת ממה את סובלת וכיצד לעזור לך נדרש אבחון מעמיק ומקצועי. הייתי מציעה לך לשוחח על מצבך עם איש מקצוע.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת טורט
    בן 22
    06/03/2008

אני לוקה בתסמונת טורט והייתי רוצה להבין מה זו התסמונת הזו...
    האם אני חולה נפש?
    האם אפשר לטפל בי בצורה התנהגותית ללא תרופות?
    כשנולדתי סבלתי מחוסר חמצן ונולדתי באפגר 6
    הרופא אמר שזה מה שגרם לטורט
    האם זה גנטי?
    אצלי זה מתבטא בהתקפי זעם בהם אני מקלל (אבל לעולם לא אלים)
    אני נוטה לטקסים וריטואלים קבועים אבל הרופא אמר שאני לא OCD

תודה
    בן

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת טורט

הוספת תגובה

• תסמונת טורט

09/03/2008

חשבתי לנכון לצרף לך קישור לאתר בו מזבירים על טורט
    http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=364

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופיל 45 נפשי.
    גיא שומרון
    05/03/2008

שלום, לפני כמה שבועות הורדתי לפרופיל 45 נפשי. הייתי בקורס בטכני בחיפה וזה מה שגרם לי להחלטה הזאת . אני מרגיש והרגשתי שהצבא לא מעריך אותי מספיק, לא את הנתונים שלי ולא את היכולות שלי לתרום. יש לציין שברצוני להעלות פרופיל ולהתגייס לתפקיד קרבי. מה הפרוצדורה לתהליך זה? ומה הסיכויים שאצליח להגיע לחי"ר (בתקווה נח"ל) למשל? כמו כן ברצוני לשאול לגבי הוועדה שהייתי בה, רשום על הטופס שלה כי אפשר לערער על החלטותיה , אם אערער האם יחזירו אותי לטכני? .לגבי הנתונים שלי יש לי 12 שנות לימוד בגרות מלאה וממוצע של 105 בבגרויות . יש לי כמו כן קב"א 54.

לקביעת תור
    סגירה
    פרופיל 45 נפשי.

הוספת תגובה

• תשובה לגיא

ד''ר ערן ואדים הראל
    06/03/2008

אני לא מכיר בצורה מספקת את מערכת בריאות הנפש בצבא על מנת לומר לך מבדיוק מה אתה צריך לעשות. השאלה מדוע הורד הפרופיל ל- 45. נראה לי כי באם יש לך מוטיבציה להעלות את הפרופיל הנפשי ולשרת בקרבי המערכת הצבאית תבוא לקראתך ותעזור לך בכך. פנה לשלישות או למרפאה על מנת לברר איך ניתן להתחיל בהליך זה.
    בהצלחה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    גילה
    05/03/2008

שלום רב
    במשך החודש האחרון שריתי בדיכאון קשה המוגדר קליני,
    והשבוע שעבר פיניתי ליעוץ וקיבלתי סירלפקס.
    אך מאז ישנו שיפור הדרגתי איטי מבלי שלקחתי את התרופות,
    כל הסבל ,התפרציות הבכי עברו,
    חזרתי לאכול ולצאת מהבית,
    אני מרגישה רגועה והכי חשוב רוצה לעזור לעצמי, ומרגישה שזה אפשרי
    ולכן שאלתי היא
    האם עלי ליטול את התרופות בכל זאת,
    או להמשיך לבד?
    אציין רק שאני מעדיפה כמובן להמשיך לבד
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• דיכאון

ד''ר אירנה נתנאל
    05/03/2008

שלום לך,

את מתארת שמצבך משתפר. הייתי מציעה לך לנסות לחזק את ההתמודדות שלך על ידי טיפול התנהגותי - קוגניטיבי אישי או קבוצתי (ללא תרופות) שיכול לעזור לך לרכוש כלים, מיומנויות ושיטות שיאפשרו שליטה במצבך.

תודה על פנייתך לפורום,
    אשמח לענות על שאלות נוספות,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לפני לקיחת תרופה : פרוזאק
    בן 26
    04/03/2008

שלום רב לך ד"ר עופר שמגר הנכבד

כפי שציינתי בעבר הפסיכיאטר שלי המליץ לי לקחת בנוסף ל 1 מיליגרם של ריספרדל את התרופה פרוזאק עקב סבל ממחשבות טורדניות, כמו כן לוקח לי מעל שעה וחצי להתקלח מאחר ואני מרגיש צורך לנקות כל חלק בגופי ביסודיות ומה שהכי " מעייף " אותי זה למשל שאני שוטף ידיים עם סבון אז לוקח לי זמן רב יחסית כי אני חושב שיש לי עוד סבון על היד ( אני יודע שאין סבון כבר... ) אז אני מניח את היד זמן רב מתחת למים עד שזה נהיה בסדר ויש לי " הרגשה נוחה " ואני כבר לא חושב שיש עוד סבון בידיים.
    יש לציין אם אני לא אשאיר את היד מתחת למים עד לקבלת " הרגשה נוחה " ואני אתעלם מה"בעיה" אז אני ארגיש שמשהו מפריע לי ואני לא אהיה " עצמי" ופשוט אני אסבול מכך. ***** זאת היתה רק דוגמא ויש עוד לי עוד הרבה מחשבות טורדניות בהרבה נושאים שהם לפעמים גורמים לי להיות " לא עצמי " עד שאני מצליח " לסדר לעצמי את הראש " ופותר את זה איכשהו.*****

שאלות :

1. האם פרוזאק יעזור לי להתגבר על המחשבות הטורדניות ויעזור לי לשמור על ה "עצמי " שלי ?

2. האם כדי לי לקחת את הכדור הזה, אני אתחיל לעבוד עוד מעט וחושב שבעקבות כך המצב שלי ישתפר האם כדי לחכות שהמצב ישתפר טבעית ובינתיים לסבול או שפשוט לקחת את הכדור ?

3. האם אפשר לנהוג תחת השפעת פרוזאק ? ( אני מדבר על מנה של חצי קפסולה, אני אמור לשפוך קפסולה שלמה לתוך כוס מים ולשתות חצי כוס וביום למחרת את החצי השני )

4. מהם תופעות הלוואי של פרוזק ?

בתודה ירון

הוספת תגובה

• בטעות רשמתי ד"ר עופר שמגר

בן 26
    04/03/2008

התבלבלתי, זאת היתה טעות. אני פונה אליכם, ( ולא אל ד"ר עופר שמגר ) אל כל רופאי האתר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ

בן 26
    05/03/2008

הקפצה כדי לקבל תשובה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    06/03/2008

פרוזק יכולה מאוד לעזור לך ולכן אני ממליץ לך כן לקחת את התרופה.

בהצלחה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל הכדור לא מרפא -

בן 26
    06/03/2008

האם יש לי טעם בכלל לקחת את הכדור כי הוא לא מרפא אותי הוא רק מקל על התסמינים וכו אז מתי שאני אפסיק איתו הכל יחזור וזה אומר שלא אוכל להפסיק איתו... מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפצה

בן 26
    11/03/2008

הקפצה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדכאון
    דיכאון47
    03/03/2008

אז הנה תמצית הסיפור שלי: אני בן 47 גיי משכיל נראה סביר חברותי וכד' אבל ממש לא מרוצה מכלום והאמת אני די בדיכאון.יום רודף יום עבודה בית עבודה בית וכד' בעבודה אני מתפקד נהדר ויש לי קשרי עבודה נהדרים עם כולם אבל לאן כל זה מוביל? לעו 15 שנים כאלה? האם על זה מדובר? או קי אז אין לי אובר אבל גם לחסוך אנני מצליח כי הבוס המניאק והקמצן לא מוכן (ובצעקות) אומר לי שלא יעלה את משכורתי למרות שעמיתים בדרגתי מרוויחים לפחות 10000 ש"ח יותר וזה כמובן משמעותי. אין לי מצב רוח ללכת לחדר כושר למרות שכמובן אני משלם כל חודש אני אוהב אנשים אבל מוצא שלהרבה אין לי סבלנות אני רוצה לסוע לחו"ל כי זה מעניין אותי אבל משום מה גם לאחר שעשיתי את כל הבירורים ומצאתי את מה שאני רוצה וכו' לא ממש בא לי ועובדה שטרם נרשמתי וטרם הזמנתי יש לי מספר מועט של חברים טובים אבל כמובן שהקשר אינו יום יומי כי הרי כולם עסוקים. לפעמים אני יוצא לבלות (בערך פעם בחודש).נורא נהנה יש לי סקס לפעמים שגם מהנה כזה כאילו אבל..................מה המשמעות של כל זה? זה הכל? הסבל הבדידות המאבקים היום יומיים בהכל
    ממש נמאס לי לפעמים אני קם בבוקר ואומר לעצמי שדי . הנתי את הפרינציפ והוא ממש לא משהו וממש בא לי לגמור את הכל. אז נכון המצב בעצם לא רע ככ זה נכון הרי על מה יש לי להתלונן כשמסביב שומעים כאלה סיפורים קשים ונוראיים? ובכל זאת........זה ממש ממש לא זה במכל בחינה לא כסף,לא חיי חברה עשירים,לא הרבה סקס,לא הרבה כיף אלא מאבקים מחשבות טרדות וחוסר סיפוק ובגדול
    הרי אם אגיד את כל זה ךפסיכיאטר ישר יאשפזו אותי בחשש שאתבד מחר (דווקא רעיון לא רע בעצם)
    אז מה עושים????????.

לקביעת תור
    סגירה
    בדכאון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    05/03/2008

אין סיבה לראות בפסיכיאטר דבר מאיים שפועל בניגוד לרצון וטובת המטופל. הפנייה לפסיכיאטר מטרתה בהרבה מקרים לשפר את איכות החיים. ניתן בעזרת טיפול פסיכותראפי או בעזרת טיפול תרופתי לעזור במצבך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזיות ודמיונות שווא של אבי - נא עזר
    נאוה
    03/03/2008

אבא שלי כבן 60 לוקח כדור סרקואל SEROQUEL
    מ-13-20/02 לקח 12.5 מ"ג
    מ-21/02 עד היום 25 מ"ג

סובל מדמיונות, חלומות בלילה, שומע אנשים מדברים עליו, חושב שכולם מסתכלים עליו בצורה מוזרה
    ושכולם מכירים אותו ויודעים עליו דברים, נזכר בכל מיני דברים מעברו כילד (טראומות), גדל מגיל 10
    ללא אבא ומרגיש חסך מאד גדול.

יש לו לחץ דם גבוה ועבר צינטור לפני 4 שנים בערך.

האם הכדור והמינון שנותנים לו מתאים למצבו ? וכמה זמן לוקח לכדור להשפיע ?

הוספת תגובה

• תשובה לנאווה

ד''ר ערן ואדים הראל
    05/03/2008

התאור שלך אינו מאוד ברור. באם הוא שומע אנשים שמדברים עליו בזמן ערות מלאה כשאין אנשים סביבו אזי מדובר בהזיות שמיעה. כמו כן את מתארת מח' שוא של יחס - יודעים עליו דברים ומכירים אותו. ע"פ התאור נראה כי מדובר בפסיכוזה אם כי כמובן זו השערה בלבד.. סרוקוול הינה תרופה אנטיפסיכוטית אך המינון שציינת הוא מינון נמוך מאוד. במידה ואכן מדובר בפסיכוזה יש צורך במינון גבוה יותר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה ב ct
    לילי
    03/03/2008

שלום רב.
    הפסיכיאטר שלי הפנה אותי לct מוח בעקבות דיפרסיה ודיכאון פסיכוטי עמוק.
    התקבלו התוצאות אז אם תוכלו לעזור לי להבין קצת.
    ממצאים: עבש ראב 8002/20/72

"החדר השלישי וחדרי המוח הצדדים מורחבים בציר הרוחבי יחסית לגיל. קיימת הרחבת הפיסורות הסילביאניות. "

יש לציין הבלטת החריצים על חשבון קפלי המוח.

בסיכום: לא הודגם ממצא פוקלי תוך מוחי.
    זה בקצרה. עזרה דחוף!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה ב ct

הוספת תגובה

• תשובה ללילי

ד''ר ערן ואדים הראל
    05/03/2008

הרחבה של חדרי המוח הוא ממצא לא ספציפי שיכול להעיד על מגוון של מצבים. לאחר מצבים של דכאון ממושך או פסיכוזה רואים לעיתים הרחבה של החדרים. אין לכך משמעות מבחינה קלינית או מבחינה טיפולית.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה דחוף!!!!!!
    סתם אחד
    03/03/2008

שלום
    הבעיה שלי היא קצת מורכבת בגלל שאני לא ממש יודע מה הבעיה אצלי
    אני ינסה להיות כמה שיותר ברור ובבקשה תנסו לעזור ליייי
    עובר לי כל הזמן מחשבות בראש. אפילו אם אין ממש מחשבות עובר כל הזמן אצלי משהו בראש. כל הזמן משהו מטריד אותי.
    הלכתי לפסיכיאטרית ולצערי היא לא איבחנה אצלי משהו. ברור לי כל כך שיש לי בעיה... אני כל כך סובל. היא שאלה אותי אם היו לי מחשבות על התאבדות ואמרתי לה שלא... אני לא יודע למה.
    אבל כן היו לי וכשהמצב אצלי מחמיר אני שוב עכשיו שוקל את האפשרות הזאת
    המצב היחיד בו אני מרגיש טוב הוא בזמן שאני יושן או קצת זמן אחרי השינה כל עוד אני לא יכול לחשוב על כלום. אני חושב שאם לא היה לי את השינה שנותן לי מן הפסקה מהיום המענה הזה הייתי מזמן מתאבד. כשאני מדבר עם מישהו אני חושב על איך אני מדבר איתו ואם דיברתי איתו כמו שצריך. זה קצת נשמע מוזר. אם נגיד מישהו שואל אותי משהו אז אני סתם נותן דעה... אין לי דעה משלי אני לא חושב באמת מה נכון ומה לא... למרות שאני יודע להבדיל בין מה נכון ומה לא. אני ינסה לתת דוגמא כמה שיותר קרובה: בן אדם שהוא סטרייט הוא לא נמשך לבנים. מצד שני הוא יכול להבדיל בין גבר חתיך לגבר שלא ניראה טוב. ככה אני מרגיש. אני מרגיש נעול עם עצמי... אני מפחד להסתכל לאנשים בעיניים. במיוחד כאלה שאני מכיר או מכבד אותם. אני כאילו מפחד שאם אני אתקשר איתם אפילו במבט אני יאכזב אותם... לא בידיוק יאכזב אלא לא ירצה אותם ולא "יצא טוב" ויעשה עליהם רושם רע... זה הכי קרוב למה שאני יכול לתאר
    המצב שלי ממש רע בבקשה תנסו לעזור לי....... הסבל שלי כל כך נורא ))):

לקביעת תור
    סגירה
    צריך עזרה דחוף!!!!!!

הוספת תגובה

• סליחה

סתם אחד
    03/03/2008

היא (הפסיכיאטרית) איבחנה אצלי הייפרטנשין... לא יודע אם זה עוזר
    תודה בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד "חומר" עלי

סתם אחד
    03/03/2008

אני מצטער.. אבל נזכרתי בעוד משהו
    הרבה פעמים אני מדמיין את עצמי מדבר עם אנשים... ממש את החיים אני מדמיין לדוגמא שעכשיו אני בא לחבר שלי ומספר לו משהו... והוא עונה לי וממש ככה אני מדמיין המוןןן...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    05/03/2008

ע"פ התאור נראה שאתה מתוח מאוד בעיקר מול אנשים אחרים. זה לא המקום לתת אבחנה אך ניכר שאתה במצוקה וזקוק לעזרה. לא הצלחתי להבין אם אתה נוטל תרופות כלשהן או נמצא בטיפול סדיר. אני ממליץ לך לפנות בהקדם לפסיכיאטר כי ניתן לעזור לך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות
    מירי
    02/03/2008

שאלתי היא לגבי בחור בן עשרים עם הפרעה סכיזואפקטיבית המטופל כרגע ב 20 מ"ג זיפרקסה ו30 מ"ג קלופיקסול. בנוסף לכך הוא כבר קיבל 4 זריקות של קלופיקסול אקיופיז 50 מ"ג כל אחת.
    הוא נמצא כרגע בהתקף שנמשך כבר שלושה חושים אך ללא התקדמות ממשית.
    הזיפרקסה שעבדה מצוין בפעם הקודמת לא ממש משפיעה הפעם...
    מטרידה אותי העובדה שהוא מקבל תרופה מהדור הקודם כאשר קיימות תרופות חדשות.
    האם הוא באמת מקבל את הטיפול הטוב ביותר עבורו?
    יש לציין שהוא נמצא בבית ומעולם לא אושפז.

תודה מראש....

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות

הוספת תגובה

• תרופות

04/03/2008

למירי שלום
    3 חודשים ללא תזוזה זה לא כ"כ טוב. בדרך כלל במצב כזה משנים מהותית את הטיפול. השילוב בין תרופות של הדור הקודם ותרופות חדשות די מקובל במיוחד במצבים שלא מגיבים הצפוי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה!!!
    נטלי
    02/03/2008

שלום רב!

אימי נוטלת זיפרקסה מיום ראשון שעבר. היא התחילה עם 5 מ"ג והיום אנו מתחילים עם 15 מ"ג ( 5 מ,"ג בבוקר ו- 10 בלילה)

היא לוקחת גם ויפאקס 225 מ"ג היא התחילה ב- 75 מ"ג לפני כחודש.

למיקטל- התחילה לפני חודש ושבוע עם 50 מ"ג והיום עלינו ל 250 מ"ג.

וקסנאגיס 3 מ"ג ביום.

אימי מאוד מדוכאת ומבולבלת וחסרת עניין בדבר גם בדברים שהיא הכי אהבה. היו לה כמה דיכאונות בחיים והיא טופלה בלתיום ולפני שנה היא הפסיקה והכל חזר לה.

רק שהפעם מלווים גם פראנויות והיא מאובחנת כדיכאון פסיכוטי.

היא חושבת שהאנשים הכי קרובים אליה מתחמנים אותה...

אני מטפלת בה כרגע ואני די מתוסכלת מהמצב. לכן מניסיונכם כמה זמן צריך לקחת עד שלפחות ההזיות והפראנויות ירגעו? ומתי אנחנו צריכים לשים לב שזמן ההחלמה מוגזם? האם הלמיקטל הוא כדור טוב בתור תחליף ללתיום? והאם ויפאקס לא היה אמור כבר להשפיע?

איזה עוד שיטות יש לטיפול? מה עם נזעי חשמל? ומה בדיוק ההשלכות של נזעי החשמל? והאם צריך להתאשפז בשביל זה?

אשמח לראות קצת אור בקצה המנהרה!

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה!!!

הוספת תגובה

• עזרה!!!

04/03/2008

לנטלי שלום
    דיכאון פסיכוטי הינה מחלה פסיכיאטרית מורכבת ושמצריכה טיפול אינטנסיבי. היא מקבלת לא מעט תרופות והשילוב שהיא מקבלת אמור לעזור לה. טיפולים בחשמל מאוד יעילים למצב הזה. הצורך באישפוז קשור למצב של מחולה יותר מאשר בטיפול עצמו. תבדקי עם המטפלים שלה איך לנהוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    סיגל
    02/03/2008

קישורים ממומנים
    שלום דוקטור ,

אחרי כל הבדיקות מקיפות שעשיתי כמו : גסטרוסקופיה , CT גרון, רנגן, US , בדיקות דם , ממוגרפיה , א.ק.ג.

יש לי הרגשה כבר שנה וחצי של גוש בגרון וחנק .

אני לוקחת כבר שנה ALPRALID 0.5 פעמים ביום זה קצת עוזר לי אבל לא לגמרה , רציתי לציין שאני מאוד רגוע אין לי דיכאון . היתי אצל פסיכיאטר , היא נתנה לי בנוסף ציפרלקס 0.10 ואחרי זה אמרה שבעוד 4 שבועות התרופה תשפיע ולהפסיק עם ALPRALID .

עבר כבר 3 חודשים ציפרלקס בכלל לא משפיע עלי , הפסקתי לקחת אותו ונשארתי עם ALPRALID אבל המינון שאני לוקחת כבר הפסיק להשפיע .

יש לי שאלה , אני ממש לא מבינה עם אין לי דיכאון , למה יש לי תחושה כזאת כבר כל כך הרבה זמן והכדורים לא עוזרים ? הפסיכיאטר אמרה שתופעה כצאות נקראת : GLOBUS ISTERICUS

איך מטפלים בדבר כזה ?

תודה מראש - גל

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

04/03/2008

עניתי כבר בפורום של חרדה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• OCD
    הילה
    01/03/2008

שלום רב

מי מוסמך לאבחן אדם כחולה ב - OCD?
    אשמח לתשובתכם,
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    OCD

הוספת תגובה

• OCD

04/03/2008

להילה שלום
    שאלתך לא ברורה. כל עובד בריאות רופא, אחות, פסיכילוג, עובד סוציאלי ועוד יכול לאבחן ocd

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• abilify
    מירי
    01/03/2008

שלום,

רציתי לדעת האם מוכרת לכם תרופה בשם ABILIFY?

ידוע לי שהיא לא קיימת בארץ אך מכיוון שקראתי עליה והתרשמתי לטובה הייתי מעוניינת לשמוע אם אכן היא כזו.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    abilify

הוספת תגובה

• abilify

01/03/2008

למירי שלום
    abilify תרופה אנטי פסיכוטית מהדור השלישי שלא קיימת בישראל. נחשבת לתרופה טובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת...

מירי
    02/03/2008

תודה על התגובה המהירה...

האם יש רופא בארץ שיסכים לעבור לטיפול בתרופה זו?

(בהנחה שניתן להשיג אותה און ליין כפי שראיתי...)

הפסיכיאטר שמטפל באחי הצעיר המאובחן עם הפרעה סכיזו אפקטיבית מסוג מאני לא מכיר אותה ולכן לא יכול לעזור בנושא. הוא נמצא בהתקף כבר שלושה חודשים ומקבל 20 מ"ג זיפרקסה ו25 מ"ג קלופיקסול כולל זריקות של קלופיקסול אקיופז 50 מ"ג אך נראה כי הטיפול לא אפקטיבי כפי שהיה בהתקף הקודם בשנה שעברה במהלכו הוא טופל בזיפרקסה וטופמקס.

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות+דיכאון
    מיכל
    28/02/2008

שלום רב,

אחי הגדול (בן 42) סובל לפי עניותי דעתי מבריאות נפשית רופפת מאד: הוא לא מוסר לנו את כתובתו (רווק, גר לבד), מחשש שנרע לו, כשאנו נפגשים איתו בארועים, ומרימים מעט את הקול, הוא פשוט בורח בהיסטריה, כשהוא מדבר (וזה רק לאחרונה), הוא חוזר על המילה האחרונה של המשפט -כמו הד, כמה וכמה פעמים , בשנה האחרונה, הוא ממצמץ בעין ימין, (מעיו טיקים כאלה) ואין לו שום בעיה בראיה כמובן.
    ישנם עוד כמה וכמה תסמינים של התנהגות חריגה, ואת זה אני זוכרת עוד מילדות.

שאלתי: האם על סמך תיאורים אלו אפשר יהיה ל"קטלג" את הפרעתו? אני זקוקה למידע זה משום שאחי מסרב לכל טיפול והוא רואה בעצמו נורמלי לכל דבר.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת אישיות+דיכאון

הוספת תגובה

• הפרעת אישיות+דיכאון

01/03/2008

למיכל שלום
    אי אפשר לאבחן מצב מורכב דרך האינטרמת אבל הסימנים שאת מזכירה מעידים על מחלה פסיכיאטרית משמעותית יתכן והם סימנים של סכיזופרניה. אבל רק אבחון אישי יכול להגדיר ביתר דיוק את המצב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה