פורום פסיכיאטריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול בRECITAL
    GIL
    01/04/2008

אני בת 70, על מנת להקל על הסתגלות למספר מצבים חדשים שהתרחשו בו זמנית: פרישה מהעבודה, כניסה לדירה חדשה, סביבה חדשה, סיום מערכת יחסים ארוכה מאד, התחלתי לקחת 20 מג רסיטל ליום. אחד הסימםטומים שהביאו אותי לכך היה סבל שנגרם לי על ידי רעש סביבבתי.
    אני לוקחת את הטיפול כ-3 שנים וניסיתי פעמייםלהפסיקו , בהדרגתיות, אולם מיד עם סיום נטילת הכדור מופיעות תחושות של חוסר מיקוד בעיניים, חוסר ריכוז, קצת ריחוף, עקב כך פעמיים ויתרתי על הכוונה והמשכתי בכדור.,
    עכשיו אני כבר נוטלת חודשיים מחצית הכדור בלבד, ז.א. 10 מג' ליום - והשאלה היא האם יש במינון זה אפקט טיפולי כלל?? בכל אופן היום הקטנתי שליש ממחצית הכדור ןאמשיך כך עוד שבוע והלאה.
    שאלתי: האם קיימת דרך להפסיק את הנטילה ללא תופעות הלוואי המאוד לא נעימות? (ריצוד בעיניים, קושי למקדן, קושי בכאילו לא להיות ב FOCUS. תודה על תשובה בהקדם.
    דרך אגב אני לא מטופלת על ידיי פסיכיאטר והטיפול הוא דרך רופאת המשפחה שאין לה תשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול בRECITAL

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    03/04/2008

הדרך למנוע תסמיני גמילה מתרופות נוגדות דיכאון היא לרדת באופן הדרגתי מאוד כפי שאת עושה.
    בברכה,
    דר' הראל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול במירו וציפרלקס
    מארק
    31/03/2008

אני לוקח את התרופות הללו ובנוסף גם ריספרדל. יש לי מחשבות טורדניות/פסיכוטיות לפעמים אך הן לא מפריעות לי לתפקד. לפני שהתחלתי לקחת את התרופות הייתי מתוערר באמצע הלילה לפעמים מתוך חלום ומפוצץ במחשבות שווא ולפעמים אפילו גם הזיות (רעש חורפי של גשם). אחרי שהתחלתי לקחת את התרופות זה כבר לא קרה. חודשיים אני לוקח אותן. לפני כמה ימים בהוראת הפסיכיאטר הפסקתי לקחת מירו וציפרלקס, ומאז הלילות היו פחות "מתוקים" ואתמול אפילו התעוררתי באמצע הלילה באותו אופן.
    האם עלי להמשיך לקחת מירו וצפרלקס למרות שאני לא סובל מדכאון?
    תודה מראש, מארק.

הוספת תגובה

• תשובה למארק

ד''ר ערן ואדים הראל
    03/04/2008

קשה להבין מהתיאור ממה בדיוק אתה סובל. אם הייתה החמרה במצבך כתוצאה מהפסקת התרופות שציינת אז אפשר לשקול את החזרתן. בהתאם למצבך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת טיפול בפריזמה ותופעות לואי
    סבטה
    31/03/2008

שלום רב,
    אני בת 62. היתי מטופלת בפריזמה עקב דכאון וחרדות כשנתיים, מהם 9 חודשים אחרונים לקחתי חצי כדור. בזמן אחרון הרגשתי טוב ולפני שבוע הפסקתי טיפול. בימים אלה אני מרגישה תופעות מאוד מוזרות: חוסר שקט, רעידות בגוף, הפרעות שינה (לא נרדמת), ...
    רציתי לשאול האם אלו יכולים להיות תופעות לואי של הפסקת טיפול?
    אם כן, כמה זמן זה יכול להמשך? האם יש איזשהן עצות (טיפים) להתמודדות עם תופעות?
    תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• תשובה לסבטה

ד''ר ערן ואדים הראל
    03/04/2008

בעיקרון לפריזמה אין תסמונת גמילה קשה. במידה ותהיה הקלה בימים הקרובים ניתן יהיה לייחס זאת להפסקת התרופה. במידה ולא יהיה שינוי יכול להיות ומדובר בחזרה של תסמיני חרדה.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס
    מנחם
    31/03/2008

לפני כשבוע בערך עקב תופעות לואי הוצרכתי לעבור מכדור סימבאלטה 60 מ"ג לאיקסל שהרופא שלי טוען כי אני אמור להגיע עד 150 מ"ג בערך כרגע אני נמצא במצב מאוד קשה מבחינה נפשית וכו' עם כל מיני סימפטומים של דכאון נוראי התפרציות בכי שברון לב רעד בכל הגוף ועצבני מאוד מאוד

קבלתי מרופאת המשפחה שלי קלונקס 0.5 מ"ג זמני עד שהאיקסל תסתדר

נאמר לי כי התרופה ממכרת ולכן שאני לא יקח את זה הרבה אלא רק שאני מאוד צריך

שאלתי היא

1. מה פרוש התרופה ממכרת?

2. במידה ואני יקח את התרופה הנ"ל היא אמורה לעזור לי או שהיא במינון מאוד נמוך לכדורים שאני לוקח בשיגרה?

3. הרופא שלי שדברתי איתו אמ שאם אני יקח אותו יום ואח"כ יומים לא אקח זה לא יביא אותי להתמכרות זה נכון?

4. אודה על תשובתך משום שאני מאוד מפחד לקחת מצד אחד את התרופה אך מצד שני אני גם במצב רוח נוראי

מנחם

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס

הוספת תגובה

• מחכה לתשובתכם לשאלתי - מנחם

מנחם
    01/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

מנחם
    06/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי אחיות שלי
    טלי
    30/03/2008

שלום רב לרופאים,
    אחותי חזרה לפני שנתיים מהודו עם סימפטומים פסיכוטים. אחרי טיפול באנטיפסיכוטיים המצב התייצב והרופא אמר שלא צריך לדאוג שזו מחלת נפש שתחזור , כי הרקע הוא שימוש בחומרים.
    אבל: לפני שלושה חודשים אחותי הקטנה קיבלה סטרואידים (120 מ"ג) ונכנסה למצב פסיכוטי גם היא. גם היא מטופלת כעת באנטיפסיכוטים (רדזיל).
    שאלתי: האם העובדה שזה קרה לשתי אחיות מרמז אולי על בעיה יותר חמורה (כמו סכיזופרניה)? האם גם אני בסיכון? תודה רבה לכם

לקביעת תור
    סגירה
    שתי אחיות שלי

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    31/03/2008

סטרואידים ידועים כבעלי פוטנציאל לעורר מצבים פסיכוטים. ידוע כי יש אנשים בעלי נטייה לפתח מצבים פסיכוטיים במצבי דחק. שימוש בסמים או שימוש בסטרואידים מהווים מצבי דחק. לנטייה זו לפתח פסיכוזה יש מרכיב גנטי מסויים אם כי המרכיב הגנטי הינו חלש. לגבייך זה אומר שמומלץ לך להיזהר יתר זהירות משימוש בסמים מסוגים שונים. לייעוץ נרחב יותר יש לפנות לפסיכיאטר שמטפל באחיותייך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על התשובה המפורטת!

טלי
    01/04/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר
    השרון
    30/03/2008

שלום לכם
    אני ממש לא יודע ממ אני צריך להתחיל לספר מה אמר לי חבר שלי שאני מכיר אותה כבר כמה שנים
    עכשיו הוא בן 24+

1. כפי שהוא זוכר את העצמו מגיל מאוד צעיר היו לו עברות כל מיני מחשבות אובדניות כלומר לפגועה בעצמו או לתקוף באנדם ללא שום סיבה מוצדקת לכך
    2. הוא אמר שהוא יכול לדבר על העצמו
    3. לפני כמה חודשיים הוא אצל נירולוג והוא הפנה אותה למיבחן טובה של קשב
    התשובה שלו הייתה חיובת מאזה הוא מקבל ריטלין אבל אני לא יודע ואני לא יודע
    אזה מינון
    אבל הוא מספר לי שהוא מאז היתחיל לקחת את אותה תרופה הוא נהייה יותר עצבני
    וגם לכך הוא נהייה יותר פגיעה כלומר אם הוא לא מקבל מה הוא רוצה הוא הולך לבכות
    ואז מגיעות אליו מחשבות אובדניות
    4. בעיקרון הוא כבר ניסה כמה פעמיים לקבל טיפול אבל הוא לא הצליחה כפי שהוא מספר
    הייה פעם אצל פסכילוג צבאי הוא הגיעה אליו והוא לא הייה יכול להגיד לו את אמת למה הוא
    הגיעה והוא שיקר לו

5.אני הייתי רוצה לדעת מה ניתן לעשות במצב כזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חבר

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    31/03/2008

השילוב של דיכאון וטיפול בריטלין דורש הערכה של פסיכיאטר. על אחת כמה וכמה אם יש מחשבות אובדניות. אני ממליץ שיפנה בהקדם להערכה אצל פסיכיאטר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר

יבגני
    03/04/2008

ומה ניתן לעשות אם הוא משנה את דעה שלו כל שני וחמישי
    וגם מצב רוח שלו בדיוק כך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוליאן וחולשה
    אבג
    30/03/2008

היי,
    אני נוטלת חצי כדור סוליאן ביום בנוסף ל3 כדורי פרוזאק.
    אני נוטלת את החצי כדור סוליאן כבר חודש רצוף ובשבועיים האחרונים אני חשה חולשה וסחרחורות כמו תחושה של אי יציבות דבר שמכניס אותי לחרדות עד כדי כך שאני לפעמים לא יודעת מה בא קודם החרדה או הסחרחורתץ
    רציתי לדעת האם זה קשור לתופעות לוואי של הסוליאן?

לקביעת תור
    סגירה
    סוליאן וחולשה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ערן ואדים הראל
    31/03/2008

זה יכול להיות קשור בסוליאן. אני ממליץ לך להיוועץ ברופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום ערן (4)
    חסרשקט
    30/03/2008

אני מודע לכך שרשמתי כאן כבר שלושה פובטים לא כולל את זה, אך רציתי לציין בפניך שאכלתי עכשיו ארוחת ערב עם ההורים שלי ואחותי.. ושאלתי את ההורים שלי אם היו לי פעם או אובחנתי עם הפרעות קשב ורכיכוז, רק בכדי לראות שאני זוכר נכון, וזכרתי נכון, אין לי הפרעות קשב וריכוז..
    בסמינר עלתה השאלה הזו וכמו כן, הרגשתי שהולכים בכיוון של מעבר לדברים אחרים שיש לטפל בי
    גם לטפל בי כאדם הסובל מהפרעות קשב וריכוז..
    ואני מעוניין שישתמשו בכל אמצעי אפשרי בכדי לגלות מה הוא הטיפול הנכון בשבילי..
    אני לא רוצה שיתנו לי כדורים להפרעות קשב וריכוז כאשר שיש אפשרות מאוד גדולה שמה שמפריע לי לי להתרכז זה כל הדברים שקוראים עכשיו בחיים שלי, והעובדה שאני ממש מרגיש שניזוקתי במוח..

אני מרגיש שנוצר נזק אצלי במוח מאז שנתנו לי את הכדורים כאשר הייתי מאושפז.. ואני מרגיש שהנזק אפילו גדל כאשר עישנתי חשיש..
    אני חושב שצריך לעשות לי סריקת מוח, והרבה מבחנים.. ולשאול המון המון שאלות
    ולעשות את זה כמו שצריך..
    אומנם סביר להניח שאני חשוב רק לבני משפחתי..
    אבל זה לא אומר שבגלל שאתה או רופאים אחרים הם לא בני משפחתי.. שלא מגיעלי יחס הולם..

אני אדם טוב שעשו לו הרבה מאוד רע, והגיע זמן לכפר על זה, לפחות בלהעניק לי את האפשרות לזכות בטיפול נכון, כדי שיום אחד אוכל לחיות את חיי ולתפקד בצורה נכונה.
    ולהביע את עצמי בצורה שבה אני רוצה להביע את עצמי. (אומנות-מילים-יצירה).
    אני חושב שזה יהיה ממש לא נכון, פשוט להצמיד לי תוויות לדוגמא הפרעות קשב וריכוז ולטפל בזה, כאשר ב זמנית בעצם מפספסים את מה שבאמת קורה..

בבקשה. מגיע לי שלפחות פעם אחד בחיים יתיחסו אלי בצורה הוגנת וראוייה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום ערן (4)

הוספת תגובה

• בוקר טוב רועי

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/03/2008

זה לא המקום לדיאלוג שכזה איתי. בוא נמשיך כפי שקבענו ביום ה'.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכה דעה נוספת
    נוי
    29/03/2008

אני בת 24,
    לפני כשנה הופיעו לי התקפי חרדה חזקים במצבי עמידה מול קהל ..
    אחרי זה החרדות התחילו להתפשט גם למצבים אחרים בחיים מאנשים מסויימים,
    ניסיתי להתמודד עם זה לבד (על ידי שכנוע עצמי שאני יכולה ולפעמים זה הצליח)
    אך עדיין במקומות עבודה במצבים ותפקידים מסויימים אני מרגישה מגבלות ולכן מוותרת אליהם,
    כמו כן בשנה הזאת היה לי חוסר יציבות תעסוקתית (כי השכר לא מספיק טוב או עבודה לא מספיק מעניינת או מספקת).
    אחרי שעברתי שנה קשה והבעיות לא נפתרו (לא כל כך רציתי לקחת תרופות) ,החלטתי לפנות לפסיכולוגית, אחרי שתי שוחות ללא שום תוצאה או המלצה מצידה, הופנתי לפסיכיאטרית, אחרי שיחה קצרה איתי לשאלתי למה יש התקפים ולמה אני לא מצליחה להחליט על בחירת מקצוע היא הודיע לי בגסות ישר "במצח" שיש לי הפראות אישיות... ופחד חברתי..
    כשאלתי על סמך מה היא החליטה היא אמרה לפי מה שכתוב ביומן (ביטלתי פעמים פגישות כי לא יכולתי להגיע בגלל בבוקר כי לא שחררו אותי מעבודה) שלה ונסיון.
    היא אמרה שעבודה זה רק תירוצים ואדם נורמלי מצליח לא לבטל פגישות ולהגיע לעבודה עם הוא קבע..
    אני הגעתי אליה במשבר ויצאתי עם דמאות ושבורה יותר, פשוט קיבלתי מכה.
    כרגע אני מחפשת עבודה ואמורה להתראיין והרגשה פנימית שהופיא לי היא גרוה ממה שהיתה לי..
    אותה הרופא המליצה לי לקחת ציפרולקס, הייתי רוצה לדעת
    1. אם התרופה מתאימה
    2. אםכדי לי ללכת לרופא אחרת
    3.אם זה נורמלי התנהגות ודיבור גס מצד הרופא חוסר טוטלי של אטיקה מקצועית.

אשמח לקבל תשובה והמלצה למי לפנות לדעה נוספת
    תודה, בבכרה

לקביעת תור
    סגירה
    צריכה דעה נוספת

הוספת תגובה

• תשובה לנוי

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/03/2008

בעיקרון ציפרלקס הינה תרופה מתאימה לחרדה חברתית במידה ואכן הינך סובלת מבעיה שכזו. עם זאת, חשוב שתעריכי ותתני אמון ברופא שמאבחן אותך ומציע לך טיפול אחרת תטילי ספק בנכונות האבחנה ובהתאמת הטיפול למצבך, דבר שיכול לפגוע בטיפול עצמו. על כן אני ממליץ לך לפנות לרופא פסיכיאטר נוסף לקבלת דעה נוספת.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובה, שאלה

נוי
    30/03/2008

ניסיתי להתקשר כמה פעמים כדי לבדוק אופציה לקבוע תור ללא הצלחה - לא היתה תשובה.

העם אפשר לקבוע פגישה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנוי

ד''ר ערן ואדים הראל
    31/03/2008

תנסי בין 15:00 ל- 20:00

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי

נוי
    04/04/2008

היום הייתי אצל רופה משפחה , לא יכולתי לקנות ציפרולקס שרשמה לי פסיכיאטרית כי התרופה יקרה לי והוא נתן לי מרשם לציפרומיל שהוא ממש זול.

רציתי לשאול אם יש לשניהם אותה השפעה, ולמה ההבדל במחיר כמעט 100 שח אולי תרופה לא איכותית?

ועוד שאלה.. יש אפשרות לטפל למה שיש לי - התקפילחץ/חרדה ללא תרופות בדרך אחרת?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ...אשמח לקבל תשובה

נוי
    06/04/2008

לשאלה ששאלתי לפני כמה ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ירידה בריכוז ובזיכרון
    יוני
    28/03/2008

שלום רב,
    אני סובל מ- OCD מחשבתי שאובחן אצלי לפני יותר מחצי שנה. לאחר האבחון, הותחל הטיפול התרופתי הבא:

סימבלתה - 120mg
    ריספרדל - 1mg.

הטיפול שיפר מאוד את מצבי, ולמרות שאני לא יכול להגיד שאני בריא לגמרי, אני יכול לומר שאני מרגיש הרבה יותר טוב.
    עם זאת, בחודשים האחרונים אני מרגיש ירידה ביכולת הריכוז, ופגיעה קשה מאוד בזיכרון (הן לטווח ארוך והן לטווח קצר).
    האם זה קשור לטיפול התרופתי? לאילו מן התרופות זה קשור? והאם מומלצת הנמכת המינון על אף שמצבי עדיין לא השתפר לגמרי?

תודה על העזרה

יוני.

לקביעת תור
    סגירה
    ירידה בריכוז ובזיכרון

הוספת תגובה

• תשובה ליוני

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/03/2008

בעיקרון ריספרדל וסימבלטה לא אמורים לפגוע בריכוז או בזיכרון. OCD מלווה לעיתים קרובות בתסמינים דכאוניים שכוללים גם פגיעה בריכוז ובזכרון. לעיתים לוקח לגוף זמן להסתגל לתרופות ועל אף שיש הטבה בתסמינים של ה- OCD ובמצב הרוח עדיין קיימת פגיעה בריכוז ובזכרון שמשתפרת לאחר זמן. היוועץ על כך עם הרופא המטפל כי חסר פה מידע על מנת לתת לך תשובה מדוייקת יותר.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפקסור
    ירון
    28/03/2008

שלום רב,

האם אפקסור משפיע על סרוטונין פחות חזק מאשר הSSRI?

לקביעת תור
    סגירה
    אפקסור

הוספת תגובה

• תשובה למשה

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/03/2008

לאפקסור יש פעילות כפולה גם על סרוטונין וגם על נוראדרנלין. לא ניתן לומר למי מהם השפעה יותר חזקה על סרוטונין.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת הרסיטל
    קובי
    28/03/2008

אני בן 36 סובל מאוסידי אבל רק מחשבות הרופא העלה לי את המינון השבוע ל-50 מ"ג למשך שבוע ואחר כך אני עולה ל-60 מ"ג ביום שלישי הבא בעזרת השם .
    תוך כמה זמן אני ארגיש את השפעת המינון של ה-60 מ"ג ?
    והאם זה יעזור ?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת הרסיטל

הוספת תגובה

• תשובה לקובי

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/03/2008

השפעת עליית המינון אמורה להשפיע תוך כשבוע שבועיים. כטיפול ב- OCD אלו המינונים המומלצים.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון של CIPRALEX
    יוסי
    27/03/2008

לרופאי הפורום שלום רב!

שמי יוסי ואני בן 16...אני נוטל מזה שנה 5 MG של CIPRALEX ליום כטיפול להפרעות שינה שנגרמו כתוצאה מהתקפי דיכאון, דכדוך וחוסר מצב רוח שהשפיע על השינה שלי...
    מדי מספר חודשים כאשר צריך לקנות מחדש את התרופה, המחשב של הבתי מרקחת מודיע על מינון יתר חמור...מדוע?
    בשבועיים האחרונים ניסינו (אני והוריי) להוריד את המינון לרבע כדור ליום (2.5 MG) בהמלצת הנוירולוגית המטפלת- דבר שגרם לדכדוך ולחוסר מצב רוח ולכן העליתי את המינון חזרה ל5 MG לפי המלצת הרופאה...
    מה דעתכם??

בתודה מראש,
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה
    מינון של CIPRALEX

הוספת תגובה

• תשובה ליוסי

ד''ר ערן ואדים הראל
    30/03/2008

המינון המקובל של ציפרלקס הוא 10 מג'. לדעתי המחשב פולט הודעה זו כי הינך קטין ויכול להיות שבמחשב משרד הבריאות ציפרלקס אינו מאושר לשימוש בקטינים. אינני פסיכיאטר ילדים ולכן לא אוכל לענות לך לשאלתך. היוועץ בפסיכיאטר ילדים ונוער שמטפל בך.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בואי נעבור את זה ביחד

חסרשקט
    30/03/2008

אני אטפל בך ואת תטפלי בי .. יותר! =]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר בין תרופות
    מנחם
    27/03/2008

שלום רב!

עקב בעיות במיניות אני נאלץ לעבור מכדור סימבאלטה 60 מ"ג לאיקסל לטענת הרופא המטפל שלי אני אמור להגיע עד כ 150 מ"ג איקסל ליום הבעיה הקשה היא
    א. לוקח הרבה זמן המעבר בין התרופות ועד המינון הרצוי
    שבוע עד "הגמילה" מסימבאלטה ועוד כשבועים שלוש עד המינון הרצוי באיקסל
    שאלתי האם ישנו כדור "זמני" כדי להרגע ולהרגיש יותר טוב SOS בפרט בתקופה זו שלפני החגים שאני מאוד מפוחד וחרד וזה מאוד קשה לי
    ב. גם בסימבאלטה שלקחתי שהייתה תרופה מעולה ביותר חוץ מהתופעות לואי היו ימים שהרגשתי מאוד קשה עם מצב רוח נוראי והתקפות בכי וחנק נפשיים ורציתי לדעת האם ישנו כדור נוסף שאפשר לקחת במקרים כאלו

לתשובתך המלומדת אודה

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר בין תרופות

הוספת תגובה

• תשובה למנחם

ד''ר ערן ואדים הראל
    27/03/2008

תרופות מסוג בנזודיאזפינים כמו קלונקס או לוריוואן ניתנים להקלה של חרדה בתקופות קשות כמו מעבר בין תרופות. לא מומלץ ליטול תרופות אלו לתקופות ממושכות כי יש להן פוטנציאל התמכרות. לתקופות של כשבועיים שלושה מקובל לתת אותן כטיפול SOS.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מנחם
    27/03/2008

תודה רבה על תשובתך
    שאלה נוספת האם ישנם כן כדורים שעוזרים כ SOS אבל לא ממכרים
    ואיזה מבין 2 התרופות שציינת הם יותר טובות?
    ותודה שוב
    מנחם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט וריספונד
    רוויטל
    26/03/2008

שלום, בעבר כתבתי הודעה על אימי.
    אתמול היא ביקרה אצל פסיכיאטר אחרי שהיינו בביקור בהול בשלוותה, היא מאובחנת עם OCD ודיכאון משני, כבר 3 שבועות היא לוקחת פרוזאק לאחר שניסתה ציפרלקס שגרם לה לתופעות לוואי נוראיות.
    אתמול הפסיכיאטר שאיתו נפגשה במסגרת קופת חולים כללית שינה לה את הפרוזק לסרוקסט והוסיף לה חצי כדור של ריספונד, אני יודעת שהוא מטפל בהתקפי פסיכוזה אך במינון קטן יכול לסדר מחשבות טורדניות.
    אני לא מבינה מדוע הרופא החליף לה את הפרוזק עוד לפני שהיה בטוח האם זה עוזר או לא, מדוע דווקא סרוקסט? אני יודעת שסרוקסט גורם להשמנה שזה פחד גדול אימי , האם יהיה ניתן לקחת במקומו משהו אחר<?

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט וריספונד

הוספת תגובה

• תשובה לרוויטל

ד''ר ערן ואדים הראל
    27/03/2008

לסרוקסאט יש פוטנציאל לגרום להשמנה אם כי הוא לא בהכרח גורם לעלייה במשקל. יכול להיות שבגלל שלא הייתה תגובה בכלל אחרי 3 שבועות או שהייתה החמרה אז הפסיכיאטר חשב על החלפה. ישנן אופציות אחרות אך לשם כך יש להיוועץ ברופא המטפל.
    בברכה,
    דר' הראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

רוויטל
    27/03/2008

האם תצטרך לחכות עכשיו עוד 3 שבועות עד שהסרוקסט יתחיל להפיע?
    כמה זמן מתחילת לקיחת חי כדור של ריספונד ניתן להתחיל לראות שינויים?כמעט כל בוקר אימי חוטפת התקפי חרדה קשים ומבקשת שנבוא להיות איתה, האם זה בסדר שלא תמיד אנחנו יכולים והיא נאלצת להשאר לבד בבית? עד כמה זה מסוכן? מצטערת על הבורות , אבל אני לא מבינה מה הנוכחות של בני משפחה יעזור למצב של התקף חרדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה