פורום קונדילומה, פפילומה, קוניזציה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זמן התפתחות של מחלות מין
    ליאת
    24/10/2012

שלום!
    רציתי לדעת כמה זמן עובר מרגע קיום יחסים לא מוגנים עד להתפחות של מחלות מין-
    משום שמרגע קיום היחסים יש להמתין כחודשיים עד לבדיקת איידס- האם זה תקף גם למחלות פשוטות יותר? כלומר, האם אי אפשר לדעת בוודאות כשבוע-שבועיים לאחר המגע האם יש התפתחות או לא?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זמן התפתחות של מחלות מין

הוספת תגובה

• בבקשה -מחכה לתשובה!!

ליאת
    25/10/2012

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן התפתחות של מחלות מין - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    28/10/2012

תלוי במחלת המין. דלקות שופכה יכולות להופיע כבר חמישה ימים לאחר ההדבקה, סיפיליס יכולה להופיע שנים לאחר ההדבקה.

יש מחלות שאף פעם לא יגרמו לתסמינים למרות שהחיידק / וירוס נמצאים בגוף

לכן, אם מבצעים יחסי מין עם פרטנרים שמצבם לא ידוע, מומלץ לבצע מידי פעם בדיקות סקר (בדיקות גם כשאין תסמינים) למחלות מין. אפשר לעשות את זה בקופת חולים, במרפאת לוינסקי או במרפאות פרטיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המקיפה!!

ליאת
    28/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מולוסקום קונטגיוזום והדבקה של החברה
    ד``ר רונן הולנד
    23/10/2012

שלום
    התגלה לי מולוסקום קונטגיוזום והתחלתי טיפול. הרופא אמר ל שאין מה לדאוג ולפחד וזה משהו לא יותר מדי נורא
    שכבתי עם חברה שלי כמה וכמה פעמים עם מולוסקום קונטגיוזום לפני שגילתי מה זה
    היא קיבלה את שלושת חיסוני וירוס הפפילומה
    עבר מעל חודש ולא הופיעו שום סימנים
    האם יכול להיות לא יופיע לה כלום?
    הרי נאמר שבעל מערכת חיסונית חזקה יש אפשרות כי הגוף יטפל בזה לבד
    אשמח לדעת אם חברתי תקבל את היבלות למרות הכל?

הוספת תגובה

• מולוסקום קונטגיוזום - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    24/10/2012

אם עבר חודש מאז המגע ולא הופיעו נגעים רוב הסיכויים שהיא לא נדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה- הפרשה מהנרתיק
    מיואשת
    22/10/2012

שלום לכם, כבר מספר רב של ימים שאני סובלת מהפרשות למיניהם. בתחילה היו אלו הפרשות מימיות וכעת ההפרשה היא לבנה וסמיכה. אין לי גירודים או כאבים. לפני כחודש וחצי הייתי אצל הרופאה והיא טענה שהכל בסדר. ממה זה נובע? מה עלי לעשות? מה זה אומר? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף בבקשה- הפרשה מהנרתיק

הוספת תגובה

• דחוף בבקשה- הפרשה מהנרתיק - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    22/10/2012

שלום,
    עלייך לפנות שוב לבדיקה וכדאי לקחת תרבית מהנרתיק. לא כל הפרשה מעידה בהכרח על זיהום ויש לזכור שהפרשות נרתיקיות יכולות להשתנות גם כתוצאה מהשינויים ההורמונלים הטבעיים במהלך החודש.
    בברכה,
    ד״ר בינה כהן סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס בשפתיים ופצעים מוגלתיים בידיים
    SARIT
    21/10/2012

שלום רב!
    ידוע לי שלחברה של בני החייל המשוחרר יש הרפס בשפתיים, כ"כ ראיתי שיש לה
    פצעים מוגלתיים לאורך זרועות הידיים.בהתחלה לא היה לי נעים לי לשאול את בני
    אם הוא מודע לעניין, אח"כ אמרתי לו שישאל אותה ממה הפצעים בידיים,
    מאחר ולבסוף אמר לי שזה עקיצות(דבר שלא נראה לי הגיוני לאור הפצעים המוגלתיים הגדולים), פניתי איליה בבקשת סליחה על השאלה והיא אמרה שאין לה הרפס,
    חוץ מפצעי חום בשפתיים, ביקשתי ממנה ללכת לרופא עור, ועד שהיא הלכה
    כבר לא היו לה פצעים בידיים. אולם בשפתיים היו לה. היא אמרה שהרופא אמר לה
    שבפה זה הרפס, לגבי הידיים נתן לה משחה , שלח אותה לבדיקות דם כמובן, ואמר
    לה שברגע שיהיו לה פצעים בידיים להגיע אליו מייד ללא תור.
    אני מאוד חוששת מהידבקות לגבי בני, וגם מאיתנו , בני לא מוכן לשמוע כלום, ולא לשאול כלום, וגם לא להתעניין באינטרנט בעניין.
    מה עלי לעשות?
    כ"כ מאחר והם הולכים ביחד לחדר כושר, הוא מבקש ממני בכל פעם לכבס את המגבות שלה, וגם נתן לה מגבות שלנו.(אני לא מרתיחה מגבות).
    בתודה מראש.

הוספת תגובה

• הרפס בשפתיים ופצעים מוגלתיים בידיים - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    21/10/2012

שלום רב,
    הרפס השפתיים הוא מחלה מאד שכיחה, וההרפס באיברי המין הוא לרוב הרפס מסוג אחר. קיום הרפס בשפתיים לא מעיד על קיום הרפס גם באיבר המין.
    הרפס אינו גורם לפצעים מוגלתיים גדולים בידיים, ולא ידוע לי על מחלת מין שגורמת לכך. אני מציעה שהיא תשאל את הרופא אליו הלכה במה הוא חושד והאם יש סיכון להדבקה של הסובבים אותה. חשוב לציין גם שמחלות מין לא עוברות דרך חפצים דוממים, ואין סיכון להדבקה דרך המגבת בה היא משתמשת.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התשובה להרפס בשפתיים+פצעים

SARIT
    22/10/2012

לד"ר בינה שלום רב!
    ראשית אני מודה לך על תגובתך המהירה. ממה שידוע לי בשיחתי עם חברתו של בני
    שרופא העור אמר לה, שההרפס בשפתיים מדבק במגע.
    החשש שלי , שראיתי אצלה התפרצות כמה פעמים, והבנתי ממה שכותבים בפורומים(תקני אותי אם אני טועה), שמהרפס השפתיים ע"י..... יכולים להידבק גם באיבר
    המין.ואם נדבקים גם בנשיקות?(מרירית הפה?).
    סליחה מראש על כל השאלות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על התשובה להרפס בשפתיים+פצעים - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    22/10/2012

נכון שחלק קטן מזיהומי ההרפס הגניטלי נגרמים מסוג ההרפס של השפתיים, המעבר הוא במין אוראלי ולא מנשיקות (נשיקות יכולות לגרום להדבקה בהרפס השפתיים). הזיהום הגניטלי בסוג הרפס השפתיים הוא קל יותר, פחות מדבק וגורם לפחות השנויות של הנגעים.  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס בשפתיים

SARIT
    22/10/2012

שוב שלום לך ד"ר בינה!
    תודה על תשובתך, ומה שכתבת זה בדיוק מה שהתכוונתי, שדרך נשיקות נדבקים
    מהרפס בשפתיים ודרך ....
    השאלה אם נדבקים בהרפס בשפתיים , גם כאשר אין התפרצות ודרך נשיקות.
    תודה לך מראש. (אם בכלל אני צריכה להביא לתשומת ליבו את הדברים הללו,כי
    הוא חושב שאולי אני סתם נגדה, או לשתוק).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס בשפתיים - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    22/10/2012

בהרפס השפתיים ההדבקה היא בעיקר כשיש נגעים פעילים ובמצב כזה עדיף להמנע מנשיקות. שיעור ההדבקה כשאין נגעים פעילים מאד מאד נמוך.
    כאמור מדובר במצב שכיח מאד שאינו מחלת מין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס
    עדן
    20/10/2012

שלום,
    מהילדות מידי כמה חודשים יש לי גירוד בקצה של השפה ומופיע פצע קטן (וכמעט בלתי נראה), אך זה ממש לא דומה לתמונות של הרפס. בנוסף, רופא משפחה שפעם ראה את זה גם טען שזה לא הרפס. אבל אם אני רוצה לוודא זאת, ואעשה בדיקת דם לאיתור הרפס- האם הבדיקה תוכל להראות בוודאות שזה הרפס, או רק תוכל להראות אם נחשפתי אי פעם לנגיף( כמו רוב האוכלוסיה..) אך לא תוכל להצביע על כלום מעבר להיחשפות לנגיף ? אנא התייחסו לשאלה בהנחה שאעשה את הבדיקה ביום רגיל, שאין לי פצעון קטן על השפה.
    תודה מראש,
    עדן.

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• הרפס - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    21/10/2012

עדן שלום,
    אכן בדיקת דם יכולה רק להצביע על חשיפה בעבר לנגיף אך לא יכולה לומר בוודאות אם הממצא שמופיע אצלך הוא הרפס.
    האבחנה יכולה להנתן ע"י בדיקת רופא בזמן שיש את הפצע, ולעתים ניתן לקחת תרבית ישירות מהפצע (אולם תרבית שלילית לא בהכרח שוללת זאת).
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצעים בפה
    נועה
    18/10/2012

שלום, בשלושה חודשים האחרונים אני סובלת מאוד מפצעים בפה, מדובר במשהו כמו 4 פצעים שכל פעם עוברים אחרי כמה ימים אבל אז מופיעים במקום אחר בחלל הפה. לא חשבתי שזה קשור לשום מחלת מין עד שחבר שלי הלך לרופא שלו והתגלו אצלו פצעים על איבר המין. הרופא אמר שזה קונדילומה. אני בלחץ שזה קשור, ואני מתפדחת לדבר עם הרופא שלי.
    מה עושים? זה קשור? ומה הטיפול המתאים?

לקביעת תור
    סגירה
    פצעים בפה

הוספת תגובה

• פצעים בפה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    21/10/2012

פעצים בפה יכולים להופיע ללא כל קשר למחלת מין, כדי לאבחן על מה מדובר עלייך לפנות לבדיקת רופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה
    תאו
    18/10/2012

שלום
    גבר בן 37 בריא בדרך כללי
    רקע : נשוי מזה 11 שנים,ממשפחה מסורתית לא מקיים יחסי מין מחוץ למוסד הנישואים.לפני ארבעה ימים הרגשתי עליה בתכפיות מתן שתן.
    אין לי קושי לתת שתן.יש לי צריבה קלה בראש הפין וגירוד.לשתן צבע צהוב חזק ובעל ריח מעט חריף מהרגיל.
    עשיתי בדיקת שתן במרפאה היום וגילו כי יש לי דלקת. הרופא נמנעה מלתת לי תרופה בגלל שאמרתי לה כי זהיתי הפרשה קטנה בצבע חלבי בשתן ולכן שלחה אותי לבדיקה אצל רופא עור(אמרה שגם מחלות מין) והמטרה לזהות אם הדלקת מקורה מחלת מין
    לא זכור לי מתי חווית בעיה או מחלה בכלל בדרקי השתן
    השינוי האחרון שחל זה שאני מקבל מזה מספר חודשים זריקות טסטטסטרון פעם בחודש (מעקב אינדקרונולוג) בגלל רמת טסטסטרון נמוך וריידה בחשק המיני
    האם קראתי על מחלות מין באינטרנט ונהייתי מאוד מודאג במיוחדת ממחלות מסוכנות כמו זיבה
    ושאלתי האם ייתכן ואקבל מחלת מין גם מאשתי והאם יש טיפול
    אני מאוד לחוץ

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף עזרה

הוספת תגובה

• דחוף עזרה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    21/10/2012

שלום רב,
    לא כל דלקת בשתן היא בהכרח מחלת מין, אני מציעה שתמתין לתוצאות הבדיקות שבצעת. ניתן לטפל, ולרוב בקלות, במחלות מין עם האבחנה וזיהוי ברור של הגורם.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינויים קיצונים באיבר המין שלי-נקבה
    בת 17
    16/10/2012

אני עוד מעט בת 17 , יצא לי לקיים כמה פעמים יחסי מין .. והיתה פעם אחת שקיימתי יחסי מין בלי קונדום אבל הוא הוציא הרבה לפני שהוא גמר .. שבוע וחצי בערך אחר כך חשתי גירודים חזקים בתוך איבר המין שלי ושרף לי .. הלכתי לשירותים לבדוק וראיתי שאחת מן החצוצרות שבאיבר מיני התנפחה מאוד וכל איבר המין האדים .. שמתי טלק כדי להקל על הגירויים .. לאחר מכן ההפרשות התחילו להיות מאוד קיצוניות ובכמויות גדולות מהרגיל וגם מאוד סמיכות .. ועכשיו לאחר 4 ימים שוב החלו גירודים חזקים והבחנתי שהחור של השתן התנפח מאוד .. אני לא רוצה שההורים ידעו על כל זה כי אם זה בעקבות יחסי המין אני לא רוצה שהם ידעו בכלל .. מה לעשות ? איזה תרופה לקחת ? למי לפנות ? זה יעבור ?

הוספת תגובה

• שינויים קיצונים באיבר המין שלי-נקבה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    17/10/2012

שלום רב,
    המצב שאת מתארת יכול להגרם מזיהום - לאו דווקא בהקשר של קיום יחסים. עלייך לפנות לבדיקת רופא נשים - כאמור לא בטוח שיש קשר בין קיום היחסים לבעיה שלך, אולם עלייך לדווח לרופא הנשים על העובדה שאת מקיימת יחסים ומומלץ לשוחח עימו גם על נושא אמצעי מניעה, כך שגם אם את מגיעה עם אחד ההורים עדיף שתכנסי לרופא לבד כדי שתוכלי לדבר בחופשיות.
    בברכה,
    ד"ר בינה כהן-סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מצב שנכנסתי להיריון ?

בת 17
    21/10/2012

יש לי מלא גלי חום בזמן האחרון אני צריכה עוד מעט לקבל מחזור וכל מה שאמרתי קרה לפני כחודש .. הבטן שלי ממש טיפה התנפחה אבל אני לא יודעת אם זה לפני שאני צריכה לקבל מחזור או אם נכנסתי להיריון .. יש אפשרות שאני יכולה לדבר עם רופא ממוחה בפלאפון ??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מצב שנכנסתי להיריון ? - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    21/10/2012

כדי להתייעץ עם רופא צריך להגיע אליו למרפאה. את יכולה לקבוע תור לרומא נשים דרך קופת החולים שלך. בכל מקרה, הסימפטומים שאת מתארת לא ספציפים ובהחלט יכולים להתאים לימים של לפני קבלת הווסת ולא בהכרח להריון. את יכולה לבצע בדיקת הריון ביתית (שיש בכל רשתות הפארם) כדי לקבל תשובה מהירה אם את בהריון או לא.
    בברכה,
    ד״ר בינה כהן סחר  

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום

בת 17
    23/10/2012

המחזור שלי נע בין ה20 עד לתחילת חודש לא כ"כ סדיר .. ועוד לא הייתי צריכה לקבל .. אני קיימתי שוב יחסי מין מוגנים (עם אמצעי מניעה) ועכשיו ששחזרתי הביתה יצא לי דימום .. אני חושבת שזה המחזור אבל זה היה מאוד דליל היו ממש טיפות מזעריות .. וממה שהרופא אמר לי כנראה שבעקבות שקיימתי יחסיי מין ללא אמצעי מניעה בפעם הקודמת נהייתה לי פטריה .. אולי זאת הסיבה של הדימום ? או שזה המחזור פשוט דליל יותר ( כי פחות או יותר זה התאריך שאני צריכה לקבל )

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימום - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    24/10/2012

לעתים קרובות הווסת מתחיל בדימום חלש יותר שמתגבר אחרי יום יומיים. פטרת לא גורמת לדימום, וגם לא נגרמת כתוצאה מקיום יחסים לא מוגנים - פטרת אינה מחלת מין.
    אם הדימום לא הופך לווסת רגיל, ולא תקבלי ווסת בטווח של שבוע ממועד קבלת הווסת המשוער, פני לבדיקת רופא נשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת איידס לאחר חודשיים וחצי
    אלון
    15/10/2012

ביצעתי בדיקת איידס חודשיים וחצי לאחר המגע !
    האם התוצאה אמינה או שעלי לחזור על הבדיקה ?

הוספת תגובה

• עוד שאלה

אלון
    15/10/2012

יש לי בפה מין 2 פצעים ב2 צידי הפה שכבר מעל חודש לא עוברים ..
    תמיד שאני הולך לרופא הוא אומר שזה שום דבר ובזה מסיים ..
    חשוב לציין שיש לי על הפין כיב שכבר חודשיים וחצי לא עבר ..
    אפשר בבקשה את חוות דעתך ? עצתך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    16/10/2012

בדיקת נוגדנים חודשיים וחצי אחרי המגע היא בעלת אמינות מצויינת ולכן הבדיקה יכולה להרגיע אותך. כיבים בפה נגרמים מסיבות רבות מאשר איידס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת אלייזה המשך
    יאיר
    15/10/2012

שלום
    מה זאת אומרת הסבירות נמוכה ....אני אז ביקשתי תשובה סופית והם אמרו לי שהבדיקה היא נותנת תשובה סופית בטווח הזמן שצינתי " חודשיים ו 12 ימים " למה זה קורה לי אני ממש מטושטש ולא יודיע מה לעשות ....אך אומרים שהבדיקה אמינה ומשקפת את מצב הנבדק לפני חודשים ,,,,ואחרים אומרים שלושה חודשים .....רופאים אומרים הבדיקה אמינה
    ואחרים אומרים פחות אמינה ...
    בבקשה תעשו לי סדר בבלגן :
    1: מה היא מידת אמינות בדיקת האלייזה " באחוזים " ??
    2: מה היא תקופת החלון , חודשיים או שלוש ומה זה אומר ??
    3: במידה ומתברר שטעו בבדיקה האם אני עלול להדביק אנשים שאני חיי איתם יום יום " יש לציין שלא קיימתי איתם יחסי מין , ולא הזרקנו סמים ביחד ??
    4) יש לציין שדיברתי עם משרד הבריאות ואמרו לי שהבדיקה אמינה לאחר חודשיים .....למי להאמין ??
    תודה רבה אני מקווה שתצליחו להבהיר לי את הסיטואציה מכיוון שהנושא הזה ממש גורלי וזה משפיע על כל החיים שלי .
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת אלייזה המשך

הוספת תגובה

• בדיקת אלייזה המשך - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    15/10/2012

בדיקת איילזה בודקת נוגדנים לנגיף HIV. כמעט אצל 100% מאוכלוסיה יהיו נגיפים חודשייים לאחר ההדבקה בכמות כזו שאלייזה יכולה לזהות אותם.

לכן זוהי בדיקה עם אמינות גבוהה ביותר (עד 99%) כבר לאחר חודשיים.

אם אתה בריא בדר"כ (אין לך בעיות של מערכת החיסון) ועשית בדיקת נוגדנים חודשיים אחרי המגע והיא יצאה שלילית, אתה יכול להיות רגוע.

אם אתה עדיין חושש, תעשה בדיקה נוספת - הסיכוי ששתי בדיקות טועות הוא אפסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בבקשה
    דנה
    15/10/2012

מספר שאלות:
    (אני מניחה שאתם כבר רגילים לשאלות מסוג זה, אבל אני חוששת מאוד ואשמח אם תענו בפרטנות על כל אחת מהשאלות)

1.אתחיל בתיאור מקרה, שוודאי מוכר לכם מאנשים חרדתיים רבים בפורום זה... אך הוא מדיר שינה מעיני. ישב מאחורי אדם המשתייך לאחת מקבוצות הסיכון לאיידס באוטובוס. במהלך הנסיעה הרגשתי מתישהו מעיין דקירה בזרוע... כשהסתובבתי גיליתי כי הוא מתבונן עליי ברווח שבין מושבי האוטובוס. נבהלתי מאוד ועברתי למושב אחר. לא היו אנשים אחרים סביבנו. אם אצא מתוך נקודת הנחה שהבחור הזה נשא, והוא דקר אותי בכוונת תחילה עם מזרק/ מחט המכיל את הדם שלו, מה הסיכויים להידבק באופן זה באיידס? (אציין ששעה אחר כך ירדתי מהאוטובוס ולא מצאתי דדם, אבל כן ראיתי נקודות אדומות מוזרות)

2. אני זוכרת שבעבר שמעתי שצריכה להתקיים ממש הזרקה של הדם מהמחט אל מחזור הדם. האם הדבר נכון? האם הייתי מרגישה אם הייתה מתקיימת הזרקה לזרוע? האם ההזרקה צריכה להיות מופנת לווריד? האם ישנם מקרים של הדבקה שהיו רק מדקירה? האם ידוע לכם על הדבקות מכוונות באיידס

3. כשבועיים לאחר המקרה הזה, החל אצלי חום עולה ויורד לסירוגין שעולה רק בערב (המקסימום שלו היה 38.5, היום כבר ירד ל-37.8 בערב). החום חוזר כל ערב כשבבוקר אני מרגישה בריאה לגמרי. בשלושה ימים האחרונים מתלווה לחום דלקת גרון קלה... הרופאה לא יודעת להצביע על הבעיה. זה יכול להיות קשור למקרה? (החום כבר שבוע)

אשמח לתשובות. אני בחורה זהירה מאוד, בעקבות קשר שנכנסתי אליו עם בחור עשינו שנינו בדיקות hiv לפני כחודשיים שיצאו שליליות.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה בבקשה - תגובה

ד``ר רונן הולנד
    15/10/2012

שלום. אני אוכל לענות רק על החלק הרפואי ולא הרגשי.

דקירה ע"י מחט ועליה דם טרי המכיל נגיף של איידס יכולה להביא להדבקה באיידס.

ידועים מקרים קיצונייים של הדבקות מכוונות על ידי מזרקים מזוהמים.

עליית חום מאפיינת כל זיהום נגיפי (שפעת למשל) ולכן קשה לייחס את עליית החום להדבקה באיידס.

כדי להירגע, ממליץ לך לבצע בדיקת נוגדנים (רגילה או מהירה) חודשיים אחרי האירוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה של Ureaplasma
    שם בדוי
    15/10/2012

שלום

בת זוגתי לשעבר (עד לפני כחצי-שנה) נבדקה בבדיקות STD ונמצאה חיובית בסעיף Ureaplasma Urealyticum+Parvum. היא מקבלת טיפול אנטיביוטי. בעקבותיה עשיתי אני את אותה הבדיקה (Urine + Sperm) וכל הסעיפים נמצאו שליליים. שנינו ללא סימפטומים.

האם כצעד מונע או ליתר בטחון כדאי שגם אני אקבל טיפול?

תודה

* הבדיקה שעשינו שנינו היא STD Detection by Multiplex PCR
    Trichomonas Vaginalis / Mycoplasma Hominis / Ureaplasma Urealyticum+Parvum / Chlamyda / Mycoplasma / Gonorrhoeae

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה של Ureaplasma

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה של Ureaplasma - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    15/10/2012

אין כל צורך בכך, לא מדובר במחלת מין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המהירה!

שם בדוי
    15/10/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונדילומה
    אר
    14/10/2012

שלום..

אובחנה אצלי קונדילומה והבנתי מהרופא שזו מחלה שהדרך היחידה להידבק בה היא בקיום יחסי מין. מכיוון שהייתי רק עם חברה שלי הסקתי שזה ממנה (היא הייתה בעבר עם עוד בנים) והיא הלכה להיבדק. בבדיקה היא יצאה נקייה.. הכל תקין. אז למעשה אני שואל
    1 איך זה אפשרי?
    2 האם כרגע היא חשופה להידבקות ממני? האם אסור לנו לקיים יחסי מין?

לקביעת תור
    סגירה
    קונדילומה

הוספת תגובה

• קונדילומה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    15/10/2012

שלום,
    קונדילומה, בדומה להרפס, היא מחלה שמופיעה ונעלמת לסירוגין, כשהוירוס נשאר בגוף. ייתכן שההדבקה לא היתה עכשיו אלא בעבר כשלחברתך היה נגע פעיל.
    כל עוד יש נגעים פעילים לא מומלץ לקיים יחסים, כשאין נגעים אפשר לקיים יחסים. ההדבקה עדיין תתכן גם כשאין נגע פעיל אבל בשכיחות נמוכה.
    בברכה,
    ד״ר בינה כהן סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום!
    כרמית
    14/10/2012

רציתי לדעת האם אפשר להידבק במחלות מין לרבות איידס והפטטיס ומחלות מין אחרות כגון: זיבה, כלימידיה, הרפס, עגבת וכו' אם מישהי יוצאת משירותים ומנגבת למטה עם נייר ולפני שהיא שוטפת ידיים היא נוגעת בשיער שלה ומסדרת אותו במשך כמה שניות ואז רוחצת ידיים או שהיא לא רוחצת בכלל ואז אני נותנת לה נשיקה על השיער והפנים איפה שלפני שנייה היא נגעה עם הידיים וההפרשות...ונניח והן עוד לא התייבשו..
    אני שואלת כי פתאום אחרי שזה קרה שורף לי למטה והיום חברה שלי אמרה שכנראה יש לה איזושהי דלקת באגן, רחם או וכיו"ב והיא לא יודעת ממה זה נגרם ואני מפחדת..איך אני אגיד לה שאני פוחדת שנדבקתי ממנה בצורה כזו הרי היא לא תבין אותי ותגיד שזה שטויות....ואגב זה קרה לי פעמיים שמישהי יצאה משירותים וישר אחרי שהיא ניגבה היא סידרה את השיער שלה עם הידיים והרי הידיים מזדהמות מהפרשות אחרי שירותים...ואז ישר נישקתי אותן על הפנים והשיער איפה שהן נגעו...
    מה הסיכוי להידבק כך?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום!

הוספת תגובה

• שלום! - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    15/10/2012

שלום,
    הסבירות להדבקה בדרך שתיארת הוא אפסי. אין סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלמדיה
    אנונימי
    13/10/2012

שאלה,
    איבחנו אצלי את הכלמדיה, כעת התחלתי טיפול אנטיביוטי למשך שבוע ימים, שבוע ימים מספיק או שעלי לקחת מספר ימים נוספים?
    שאלה נוספת, באיזה שלב עלי לעשות בדיקה נוספת על מנת לוודא שהחיידק עבר? כמה זמן אחרי שאני מפסיקה עם האנטיביוטיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    כלמדיה

הוספת תגובה

• כלמדיה - תגובה

ד``ר בינה כהן-סחר
    15/10/2012

שלום,
    טיפול של שבוע מספיק, אין צורך בבדיקה חוזרת.
    בברכה,
    ד״ר בינה כהן סחר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה