מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעילות ספורט לאחר ניתוח בקע מפשעתיחוסיין07/12/2009
שלום לכם..
עברתי ניתוח בקע טבורי לפני שנתים ולאחר מכן ניתוח בקע מפשעתי צד ימין לפני חודש וחצי.
לגבי הרופא המטפל הניתוח עבר ותקין לחלוטין. אין קאבים ביום יום.
לאחר הניתוח האחרון אני מרגיש עליה בתאבון ובמשקל.
השאלה שלי :
מהו סוג הספורט המתאים למצבי ובאיזה תדירות אני יכול לעשות ???
תודה מראש!!!$$$* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין07/12/2009אין הגבלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע מפשעתי לאחר ניתוח חסימת מחיים טרופה06/12/2009
עברתי ניתוח חסימת מעיים לפני חודשיים בעקבות בקע מפשעתי שלא טיפלתי וכליאת המעי הדק. כעת אני צריך לעשות ניתוח בקע מפשעתי שעדיין לא עשיתי. באיזו שיטה עדיף לעשות הניתוח? איזו הרדמה? מי המובילים בארץ בביצוע ניתוחים מהסוג המומלץ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין06/12/2009תלוי באיזה חתך ניתחו אותך? אם מפשעתי או בטני לא נמוך אפשר לעשות בלפרוסקופיה אחרת בשיטה פתוחה. יכול לעזור לך בשתי השיטות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן תחתונה ומפשעהיוסף בן אבו03/12/2009
היי,אני מדריך בקבוצת יובל אילם שזה כושר קרבי.אחרי חודשיים-שלושה שלא התאמנתי חזרתי להתאמן(זה היה לפני חודשיים) ובאימון שהעברתי התחלתי להרגיש כאב (של מתיחה) כזאת במפשעה(מימין לאשכים)בירך הפנימית (אם אפשר לקרוא זה כך) והמשכתי להעביר את האימון ושכעשינו ספרינטים התחלתי להרגיש את זה הרבה הרבה יותר חזה בכל הקטע של המפשעות מימין ומשאל לשכים או הירך הפנימית.
הפסקתי את האימון והכאבים עברו באותו יום במנוחהויום למחרת בבוקר שקמתי קמתי עם כאבים חזקים בבטן התחתונה ממש מעל האיבור מין.אפילו אפשר להגיד מתחת לבטן התחתונה וזה ניטרלי כאילו באמצע לא נוטה לשום צד.
נחתי וזה עבר לאחר שלושה ימים,חזרתי להתאמן לאחר חמישה ימים והכל היה רגיל.ואחרי שבוע שבועיים באחת הזחילות שעשינו בעת קיפול הרגל ודחיפת הגוף על ידי רגל יימן הרגשתי כאב שוב במפשעה אותו כאב של מתיחה כזה. מאז אני מתאמן בעצימות נמוכה ועכשיו הפסקתי את האימונים אבל לפעמים היה לי כאבים מצד ימין או שמאל איפה שאמור להיות בקע מפשעתי.
הכאב בא שאני עושה תנועה מסויימת שכוללת את החימום שהתנועה היא כמו מסירת עקב בכדורגל רק עם הרגל פנימה ועבודה של האן,אתה בטח מכיר.
כרגע למרות שזה כואב לפעמים שאני מתאמן ומגביר קצב, אין לי הגבלה בתנועה,אין כאבים במנוחה,אין שום בליטה או סימנים חיצוניים לבקע,בזמן הפעלת שריר הבטן בעוצמה חזקה ו בשיעול אין בכלל כאבים. אני אציין גם שבהתחלה זה היה בצד ימין וכרגע זה עבר יותר לשמאל.
אשמח לשמוע ממך מה דעתך?מזה?מה לעשות?האם יש לחשוש לבקע למרות שהסימנים מראים על משהו אחר?מה הקשר בין הכאבים במפשעה לבטן התחתונה?
בקיצור אשמח לשמוע ממך את דעתך אתה איש מקצוע שמבין עניין.
תודה!
ושאלה שמאוד חשוב לי לקבל עלייה תשובה,
אילו סימנים יכולים להיות לתהליך של תחילת בקע?בקע ספורטאים?שעדיין אין בליטה?
איזה כאב ומה האופי שלו מתי מרגישים וכו'
תודהה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התשובה פשוטה...
ד''ר דוד נויפלד06/12/2009צריך להבדק.
למרות שלפי הסיפור נשמע כ"מאמץ שרירי".
לגבי הרניה של ספורטאים - מוקדם מדי לעשות אבחנה כזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
יוסף בן אבו06/12/2009אוקי הבנתי אפשר לבדוק אם יש הרניה של ספורטאים על ידי צילום.
אפשר פרטים,איז צילום? האם מישהו מיוחד צריך לעשות את זה?האם אפשר לגלות ת זה בצילום גם אם אלו שלבים הממש ראשונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע בבטן העליונהשי02/12/2009
שלום רב דוקטור
עברתי ניתוח שרוול לפני שנה וחצי ולפני כחודשיים הופיע לי בקע עם גוש שומן לא גדול אבל בולט באולטרסאונד גילו לי את הבקע בגודל 1.5 ס"מ לפעמים כואב לי לא תמיד בעיקר בעבודה כשאני מרים דברים
האם לעשות ניתוח לתיקון אני סובל מסכרת ומבלוטת התריס אודה על תשובתך והאם ניתן לעשות את הניתוח באופן פרטי ואם אתה עובד עם הפניקס תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל נכון...
ד''ר דוד נויפלד02/12/2009אם מפריע לך, כדאי לתקן. זה לא יעלם ואולי יגדל.
צריך לבדוק.
אפשר פרטי ואני אכן עובד גם עם הפניקס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוג התחמחות-שאלהיוסי30/11/2009
במחלקה כירוגית ב' בבית חולים רשום באתר האיטנרנט שחלק מהרופאים הם מתמחים.
שאלתי היא מה ההגדרה של מתמחה מבחינה רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין30/11/2009מתמחה זה רופא שסיים לימודי רפואה ונמצא בתהליך הכשרה במקצוע מסויים כמו כירורגיה, פנימית וכו' ורק לאחר סיום תוכנית שכוללת בחינות של שלב א' וב' וביצוע כמות נדרשת של ניתוחים מסויימים הוא יקבל תעודת מומחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע משפעתייוסי29/11/2009
רציתי לשאול, אני עשיתי ניתוח בקע משפעתי בצד ימין ולאחר הבדיקה היה לי זיהום ודלקת בפצע הניתוחי . בביקורת האחרונה הרופא רשם שנצפתה הסננת רקמה רכה באזור הצלקת וכמו כן רגישות באזור הנ"ל פרט לכך בדיקה תקינה.
רציתי לשאול מה אומרת בדיוק ההאבחנה הזאת לגבי הדלקת ולגבי הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין29/11/2009זה אומר שישנם שינויים ברקמה עקב דלקת, יכול להיות שזו שאריות של דלקת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקע מפשעתילאה28/11/2009
לאחר נפילה לתוך בור ומכה חזקה ברגלים ומתיחה רצינית של המפסעה . לאחר שבוע מהנפילה התחלתי להרגיש כאבים עזים במפשעה ביקורת אצל רופא כירוג העלתה כי יש לי בקע. האם יש לקשר בין הנפילה לבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין29/11/2009לא יכול להגיד לך בוודאות, כנראה לא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופניתאריה26/11/2009
שלום רב,
אובחן אצלי בקע מפשעתי צד ימין ושמאל ובטבור , כפי שהנבנתי מצילום אולטרסאונד,
הבקעים נראים לאחר מאמץ, צד ימין כמעט ולא ניראה.מתוכנן לי ניתוח אך לא דחוף, לעוד כחודשיים
שלושה.שאלתי היא בקשר לפעילות גופנית, כגון הליכה ממושכת 30-40 דקות , האם אפשרי? , ממה יש להימנע בכלל בתקופה זו טרם הניתוח.?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין26/11/2009הליכה זה בסדר אך יש להימנע מהרמת משקלות, תרגילים לשרירי הבטן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף כאבים שלפוחית + מעי \מעל הפיןרונן25/11/2009
שלום,
אני שחקן בן 33, בריא ובכושר. עובד הרבה עם הגוף. בעיקר בחודש האחרון -כולל אימונים של ריצה ומעט משקולות.
היום בחזרה, ללא קשר לתנועה פתאומית זו או אחרת, התחלתי להרגיש כאב דוקר שורף וצורב מעל איבר המין כאילו אני צריך להשתין שעות והתאפקתי. אני חייב לציין שהרגשתי גם שהכאב קשור למעיים - בעקבות סוג של עצירות קלה שאני סובל ממנה בימים האחרונים.
הכאב הלך והתגבר עד שהגעתי הביתה וממש צעקתי מכאבים. מן ערבוב מוזר של "צריך לשירותים" לשני הדברים ועצירות מוחלטת במעי ובדרכי השתן.
נסעתי למיון, שם הכאב הלך ופחת והצלחתי לתת שתן. שניה לפני ששחררו אותי ללא ממצאים כירורג בדק אותי וטען שיש לי בקע במפשעה הימנית. שאלתי אותו אם התקף הכאבים הזה קשור והוא אמר שאין לו מושג - "אולי אכלת משהו לא טוב" הוא אמר.
האם תיאור המקרה של התקף הכאבים שלי יכול להיות קשור לתופעה של בקע ?
אציין עוד שהמקרה הזה בדיוק קרה לי לפני 5 שנים, וגם אז זה היה אחרי הופעה ובתקופה בה היה עומס רב על הגוף. גם אז לא מצאו במיון שום דבר ורק זריקת וולטרן העבירה לי את הכאב.
ד''ר מרט חייקין25/11/2009זה יכול להיות רשור לבקע אם אחת מהדופנות של שק בע היא שלפוחית השתן, אך לא נראה לי שזה היה גם לפני 5 שנים. יש גם לבדוק דרכי שתן, לשלול אבנים בדרכי שתן וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לדעת איזה סוג ניתוח אני צריך?מאיר כהן23/11/2009
שלום רב,
בעבר ביצעתי בדיקות אולטראסאונד עבור בעיה שהיתה לי שלא קשורה לבקע. תוך כדי הבדיקה הסתבר שיש לי בקע.
הבקע לא כואב לי ואני מרגיש טוב באופן כללי. יחד עם ז את לפני זמן מה הלכתי לרופא כירורג להתייעצות. הרופא ייעץ לי לעשות ניתוח שאינו לפריסקופי זאת משום שזה סוג הניתוח שהוא עושה. אני רוצה לדעת מתי עושים כל ניתוח ומה נכון לגבי, ולא עפ"י ההתמחות של הרופא המנתח. כיצד אני מוודא שאכן הניתוח שהם עושים הוא אכן זה שמתאים עבורי??!!
בברכה,
מאיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר מרט חייקין24/11/2009בקע שלא מפריע, לא גודל ולא כואב ורק גילו אותו בUS אני לא חושב שצריך לנתח. בקשר לסוג הניתוח אם זה בקע בצד אחד אני מסביר לחולה על 2 אופציות נכונות - לפרוסקופיה או פתוח, אם זה משני צדדיים ובקעים דורשים ניתוח עדיף לתקן לפרוסקופית שני בקעים אך גם ישנם סיכונים במיוחד לעתיד ולכן אם מישהו לא רוצה אפשר גם לתקן פתוח (או שני צדדים ביחד או בנפרד).
אם מישהו מעוניין בניתוח לפרוסקופי אז בהחלט יש להנתח אצל כרורג עם נסיון בזה. אשמח לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיה לעומת ניתוח רגילאריה21/11/2009
שלום רב,
בהמשך לשאלתי הקודמת, האם יש סטאטיסיקה כלשהיא המשווה בין הצלחת ניתוח בקע בשיטה הלפרוסקופית לעומת ניתוח בשיטה הרגילה?
אני למעשה מעוניין לדעת אם טמון סיכון רב יותר לסיבוכים בשיטה הלפרוסקופית לעומת השיטה הרגילה.
תודה, אריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדלים...
ד''ר דוד נויפלד22/11/2009לא מהותיים לא בסיבוכים ולא בסיכונים.
בכל מקרה - תלוי במבצע יכולתו וניסיונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לפרוסקופיהאריה18/11/2009
שלום רב,
אני צריך לעבור ניתוחי בקע צד ימין וצד שמאל במפשעות , וכן בטבור.
האם ניתוח בשיטה הלפרוסקופית מוגדר כמסובך/מורכב יותר מניתוח בשיטה הרגילה של חתך חיצוני
בגוף?
כמו כן האם נותרות צלקות , לאחר ניתוח לפרוסקופיה.?
תודה רבה , אריה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צלקות...
ד''ר דוד נויפלד19/11/2009כן, הוא מורכב יותר ודורש התמחות של המנתח.
יש צלקות אבל הן קטנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לקילה.. היכנסו בקשהאורח15/11/2009
שלום רציתי לדעת מהי הבעיה שיש לי.. אם זה קילה או כל דבר אחר..
אשך שמאל יותר גדול מאשך ימין וכנראה שזה קילה.. ממה שהבנתי זה שהמעעים ירדו למטה או משהו כזה ואכן זה נראה כאילו צינורות המעיים ירדו למטה..
אשמח מאוד לקבל תשובה בדחיפות.. מזה אומר הדבר הזה?! ומה עושים בנידון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין תגובה...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009צריך בדיקה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח בקע בלייזרסמדר14/11/2009
בארץ- יש דבר כזה?
האם התוצאות טובות כמו הניתוח הרגיל?
מי עושה את זה בארץ? טלפון? קישור? כמה זה עולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009ניתוח בקע בלייזר.
אם הכוונה לניתוח אנדוסקופי הרי שהוא מתבצע ברוב בתי החולים בארץ.
השאלות של כתובת ומחיר - לא כאן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עצה בבעיות הרניה, בקעאיתי14/11/2009
סובל מהרניה בצד שמאל, קצת מעל המפשעה.
מתלבט לגבי סוגי הניתוחים. גם תלוי באישור קופת חולים לאומית
האם יתכן שהרניה גורמת לחוסר תיאבון, גם לאכן קטן מאוד ?
מזה חצי שנה ויותר הבליטה בולטת מאוד
בתודה מראש
ע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין קשר לתאבון...
ד''ר דוד נויפלד15/11/2009אלא אם כן יש חסימה כרונית.
אם זה חד-צדדי וכלוא - עדיף ניתוח פתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)