מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הייקרןמ21/11/2007
קראתי קצת על צום מיצים חשבתי לנסות את זה לא ע"י צום אלה לשתות ולאכול אוכל בריא.
רציתי לדעת איזה מסחטה צריך לקנות?נגיד במסחטת גזר טובה לכל סוגי הפירות והירקות או שיש משהוא אחר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסחטת מיצים
עדנה מינץ22/11/2007לקרן
אם את מעוניינת במסחטת מיץ מירקות ופירות בלבד, אז אני ממליצה על מסחטה בשם BREVIL מבלגיה.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
קרןמ22/11/2007היא עולה 1000 שקל אני רוצה משהוא פשוט וזול שמתאים לפירות וירקות נגיד עד 200 שקל לא צריך משוכלל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמשהו יסביר לי למה הכוונה?נטלי20/11/2007
קראתי בכתבות על דיאטת אטקינס וגם על קורדיאון משהו יכול בבקשה להגיד לי ולהסביר לי מה זה בדיוק ועם זה עובד ויעיל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
עדנה מינץ20/11/2007דיאטת אטקינס שמה דגש על חלבונים מן החי: בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב וכו'. במשך הדיאטה מורידים בשבועיים הראשונים במשקל, אך רוב האנשים לא מבינים מה המנגנון. אחר כך זה מתייצב והירידה מואטת
בעצם מה שקורה הוא שכל הזמן מכניסים לגוף שומן רווי שגורם בטווח הרחוק לעליה בכולסטרול, בלחץ דם, בנוסף לעובדה ששומנים מסוג זה מהווים איום על שלמות ובריאות הכבד והכליות. כשאנו צורכים הרבה מזון מן החי, נוצרים מוצרי לואי חנקניים שהכליות חייבות להיפטר מהם על ידי הוצאת נוזלים, כך שבדיעבד בימים הראשונים רוב המשקל שמאבדים הוא נוזלים. בנוסף לכך מזון מן החי הופך את הגוף לחומצי, ויש לכך השלכות שונות (חוץ מאלה שמניתי לעיל) כגון איבוד סידן.
המפתח הוא למצוא איזה שהוא איזון כדרך חיים, כי בסופו של דבר רוב האנשים לא מסוגלים להתמיד לאכול כך ואז חוזרים לסורם.
המפתח הוא: לאכול ביום 5 מנות ירקות, 3 מנות פרי, אגוזים, זרעים, קטניות, ואם דוקא רוצים להמשיך במוצרי חלב - אז גבינות יובורט מעיזים.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייקרןמ20/11/2007
אני מחפשת מתכונים לאוכל בריא ומזין וגם עוגיות בריאות כי אני עכשיו אוכל רק מוצרים מקמח מלא והרבה ירקות וקצת משעמם לי אולי יש אתר כי אני לא מצאתי
תודה.
זה לא לדיאטה זה לנקות את הכבד מרעלים ועל הדרך להרזות:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לקרןמ
עדנה מינץ20/11/2007אם את מבקשת לנקות כבד מרעלים, עדיף לוותר על לחם ומוצרי בצק.
אם תקלידי במנוע חיפוש של גוגל "מתכוני בריאות" תקבלי המון אתרים עם מתכונים.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטהנטלי19/11/2007
אני בת 36 הגובה שלי הוא 160 ואני שוקלת 83 אמרו לי שהמשקל לי מאוד גבוה יחסית אני מנסה לעשות כל מיני דיאטות ללא הצלחה .
לפני בערך שבע התחלתי דיאטה שכוללת ארוחת בוקר קטנה וארוחת בוקר בצוהריים ללא לחם ואני מאוד משתדלת לעשות 3 פעמיים הליכה של 30 דקות לפחות אבל הבעיה שלי היא כאשר מגיע שישי שבת אני מתחילה להגזים עם האוכל ולא עושה חשבון האם יש פתרון או עצה אני כל פעם מחפשת מה להכניס לפה מרוב שיעימום בבקשה תעזרו לי בעלי לא ממש עוזר לי ורק מעליב אותי ואומר לי שיש לי בטן ותחת גדולים ואני לוקחת הכל ללב ועוד דבר עם יש למשהו עצה מה לענות לבעלי כאשר הוא מתחיל לזרוק מילים שמעליבות אותי
אני יודע לו מאוד תודה מראש נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנטלי
מזי19/11/2007היי נטלי
מדבריך מתבהר הרבה מאוד רגש, הצעה אישית שלי היא, תניחי לרגשנות ותתחילי לעשות, קחי את עצמך בידיים עשי ספורט, אם אפשר שלבי בהליכה גם ריצה, שימרי על תזונה נכונה בכמויות נכונות והתוצאות לא תאחרנה להגיע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמזי
נטלי19/11/2007תודה רבה על העידוד ואני באמת ישתדל לעשות הכל כדיי להרזות והכל בשביל הרגשה טובה וגם להוכיח לבעלי שעדין לא אבדתי את הקסם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרזייה
עמי21/11/2007היי,
ישנה ערכה להפחתה ושמירה על המשקל על בסיס צמח האלו-ורה.
מומלץ קודם לרכוש ערכת ניקוי clean9 לניקוי הגוף מרעלים, ואחר כך בערכת הרזייה שנקראת lifestyle30 .
לפרטים : 050-4001907 077-7011088
בברכה,
עמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חביתה עם תוספותלימי19/11/2007
חביתה עם פטריות ותירס נחשבת לחלבון ופחמימה? כמה ביצים מומלץ לצרוך בשבוע?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה ללימי
עדנה מינץ19/11/2007לימי שלום
תירס נחשב לפחמימה.
לגבי מספר הביצים בשבוע, אם אין בעיה עם כולסטרול, מותר לאכול 3-4 ביצים לשבוע.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני אוכלת ולא משמינה...נופר19/11/2007
אני אוכלת המון...
אני אוכלת אוכל לא בריא
ופשוט לא משמינה...
זה רע?! זה טוב?!
מה אני צריכה לעושת כדי להפסיק לצרוח כל כך הרבה אוכל?!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לנופר
עדנה מינץ19/11/2007נופר שלום
זה שאת אוכלת הרבה ולא משמינה יכול לנבוע מסיבות רבות: בעיות ספיגה במעיים, בלוטת תריס, פעילות גופנית אינטנסיבית, ועוד. האם את מודאגת מזה שאת לא אוכלת בריא, או מזה שאת לא משמינה? בודאי יש בנות רבות שהיו מוכנות להתחלף איתך. ייתכן שפשוט יש לך מטבוליזם מהיר.
השתדלי לאכול אכילה מודעת, לקרוא יותר ולחפש מתכוני בריאות באינטרנט או מספרים.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה צימחונית וסויהשרון19/11/2007
בוקר טוב
ביתי בת 12,ומזה 6 שנים היא צימחונית.היא ניזונה מפחממות,קיטניות
והרבה מאחלי סויה.כפי שידוע לי לא מומלץ לעבור כמות מסויימת של סויה בשבוע.הייתי מעוניינת לקבל הבהרה בנושא,מה הכמות המותרת לאכילה
(היא עדיין לא קיבלה מחזור חודשי) על מנת שלא תזדרז התפתחותה המינית
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאכלי סויה לילדה
עדנה מינץ19/11/2007שרון
אם ביתך אוכלת כמה פעמים בשבוע מאכלי סויה וזה מספק אותה מבחינת רעב, אין בזה כל רע. היא בת 12 ועדיין לא קיבלה מחזור, כלומר, ההתפתחות שלה מראה שהיא ילדה נורמלית. ככל שהמחזור מופיע מוקדם יותר, יש סיכוי לחשיפה ממושכת יותר בחיים לאסטרוגן (שהוא כידוע הגורם לבעיות בגיל מבוגר).
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייקרןמ19/11/2007
האם יש מאכלים מסויימים שצריך לאכול כדי לחזק את השרירים והגידים? לבעלי הם קצת כואבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיזוק שרירים וגידים
עדנה מינץ19/11/2007לקרןמ שלום
לא ידוע לי על סוגי מזון לחיזוק שרירים וגידים, אולם על ידי הורדת רמת החומציות בגוף, הורדה של בשר מבעלי חיים ודברי חלב והתרכזות על תזונה צמחונית מנסיוני ב"מצפה אלומות" אנשים שהיו להם תופעות של פיברומיאלגיה (כאבי שרירים ועייפות כרונית), הרגישו הטבה.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פולי סויהיונית18/11/2007
היי,
לאחרונה יצא לי להתוודע לפולי הסויה שמוכרים בסופרים ומרתיחים אותם במים.
זה ממש טעים ואני אוכלת את זה במקום חטיפים. ידיד שלי אמר לי שיש בזה המון חלבון ולא כדאי לאכול הרבה.
האם חשוב לא לאכול אותם באופן יומיומי, או שאני יכולה לאכול חופשי כל עוד זה תחליף לממתקים וחטיפים לא בריאים?
אודה לתשובה מהירה, אושרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פולי סויה
עדנה מינץ18/11/2007ליונית שלום
פולי סויה הם מקור מצויין לחלבון (כ-20% חלבון) מלא ומכילים את כל חומצות האמינו החיוניות. אם זהו המקור החלבוני היחיד בארוחה,אין צורך להוסיף משהו אחר חלבוני. לעומת זאת אין להגזם בכל דבר שאוכלים. כדאי לעשות רוטציה עם סוגי החלבון שאוכלים ולא לצרוך כל יום אותו הדבר. יש לזכור שתצרוכת החלבון היומית שלנו היא בערך 60-70 גרם ליום.
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמוסים*13/11/2007
איך מתמודדים עם בולמוסי אכילה?
בעבר היו לי הפרעות אכילה-בולמיה ואנורקסיה ועדיין קשה לי להתמודד עם ההרגשה של הרעב.כשאני עם אנשים אני לא אוכלת מאכלים מסויימים ואז נוצר מצב של כמיהה למאכלים אלה דבר שגורם לבולמוסי אכילה כשאני לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמוסים
עדנה מינץ13/11/2007לבולמוסי האכילה וכן לבולמיה/אנורקסיה יש כמעט תמיד רקע נפשי. חשוב מאד לטפל בהיבט הנפשי ולהיעזר במישהו מקצועי, כי אחרת זה לא ייפתר מעצמו.
אינני יודעת אם נעזרת בעבר במישהו, אבל עצם העובדה שאת לא אוכלת דברים מסויימים בנוכחות אנשים ולעומת זאת אוכלת אותם בבולמוס כשאת לבדך, מורה על כך שעדיין יש על מה לעבוד.
היו אצלנו במצפה אלומות מספר נשים עם הפרעות אכילה, ומנסיוננו הצורה הטובה ביותר היא לעשות שבוע של צום מיצים ואחריו מזון בריא ומאוזן.
אם את מעוניינת בפרטים, היכנסי לאתר ..
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דעיאטה בהנקהורד קורן07/11/2007
איזו דיאטה ניתן לעשות כאשר אני מניקה ?
אני לא מצליחה לרדת גרם מאז שילדתי כ- 8 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה בהנקה
עדנה מינץ08/11/2007לורד שלום
ראשית, מזל טוב.
הריון הוא לא בדיוק זמן מתאים לדיאטות. הייתי מציעה לך רק להוריד פחמימות ריקות (סוכרים, שוקולדים, ממתקים ולחם, פסטה, מטוגנים וכו'.), להרבות באיכלת ירקות (5 מנות ליום) ופירות 2-3 ליום.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתיקיםבן07/11/2007
האם למתתיקים יש אותן השלכות כמו לסוכרים?(כגון הפיכה לשומן עיכוב שריפת שומן וכו'?)
ומה ההשלכות של ממתיקים?
ממתקים כגון(סורביטול, מניטול)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתיקים
עדנה מינץ08/11/2007לבן שלום
ממתיקים כמו סורביטול ומניטול בנויים על בסיס אלכוהול. הם נספגים במערכת העיכול באיטיות רבה וגורמים לתסיסה וגזים ואפילו לשלשולים. כידוע לך, אלכוהול הופך לבסוף בגוף לסוכר. יתר הממתיקים כמו אספרטם, נוטראסוויט וכו' הם בעצם כימיקלים.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבונים ופחמימותחסויה06/11/2007
שלום אני בת 14 וחצי...משקלי 63.5 על גובה 164..רציתי לדעת האם צירוך של חלבונים ופחמימות באותה ארוחה יכול להשמין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירופי מזון
עדנה מינץ06/11/2007לחסויה שלום
צירופי מזון עוזרים לפירוק יעיל של שהמזון ולהרגשת נוחות במערכת העיכול.
לכן רצוי להפריד חלבונים מפחמימות.
לא לאכול פירות או קינוחים מתוקים בסוף הארוחה.
פירות עדיף לאכול חצי שעה-שעה לפני האוכל ולא אחרי.
קינוחים - זו צריכה להיות ארוחה בפני עצמה.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות מפחמימותחסויה06/11/2007
שלום אני בת 15.שוקלת 65 על גובה 165
רציתי לדעת אם זה ט וב שכל ה3-4 ארוחות שאוכלים ביום יהיו מורכבות כולן מפחמימות..איך אני יודעת כמה מנות פחמימות מותר לי לאכול ביום כדי שלא אעבור את המותר?
יש לציין שאני מנסה לרזות באופן עצמאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות
עדנה מינץ06/11/2007לחסויה שלום
ראשית, אינני יודעת מה כוללות הארוחות שלך שיש בהן פחמימות - האם הן פחמימות ריקות או מלאות (קמח מלא, אורז מלא וכו').
שנית : הרכב התזונה האידיאלי צ"ל 65% או 70% פחמימות, -20%15% חלבון ו-15% שומן.
גם החישוב הוא : כל גרם פחמימה או גרם חלבון נותן לנו 4 קלוריות , ואילו כל גרם שומן נותן לנו 9 קלוריות.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממתקיםגילי05/11/2007
אני מאוד אוהבת נחשי גומי (שמוכרים במשקל בחנויות ממתקים) אבל יודעת שהם מכילים צבעי מאכל. ממה הם עשויים בדיוק? האם אכילה מידי פעם לא מזיקה או שעדיף להמנע לגמרי? האם יש הבדל בצבעי הנחשים וצבע אחד מזיק יותר מאחר? (צבע מאכל צהוב אסור למאכל בחו"ל).
תודה מראש ולילה טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צבעי מאכל
עדנה מינץ06/11/2007לגילי שלום
אני מבינה את הצורך שלך בממתקים מדי פעם, אבל למה שלא תקחי לך חלבה משומשום מלא, או פירות יבשים וכו'.
לידיעתך, בצעי מאכל יש לעתים חומרים מסוכנים ואפילו מסרטנים. למשל, חלקם מבוססים על נפט, חלקם מכילים חומצות חנקתיות, בחלקם אחד המרכיבים הוא בנזן – חומר שהוגדר על ידי משרד הבריאות כמסרטן ודאי . שוטטי באינטרנט ותוכלי למצוא ים של אינפורמציה.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)