מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה נוספתיסמין03/02/2008
האם זה בריא לשתות כוס חלב סויה בכל בוקר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב סויה לרוב עדיף מחלב פרה
ד''ר ירון לב אור03/02/2008שני שלום
חלב סויה הנו חלב הנקי מאנזימי חלב פרה כלקטוז
ישנם לא מעט אנשים הרגישים ללקטוז וחלב סויה מתאים להם
כמו כן חלב סויה עשיר ברכיבים תזונתיים חיוניים ובריא
אני ממליץ לשלב עם החלב מעט ברנפלקס ללא סוכר ואגוזים
כל טוב
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשב חיטהיעל02/02/2008
שתיית רבע כוס עשב חיטה גרמה לי לבחילה,האם זה בהכרח תופעת ניקוי או שיש שזה יכול להיות קשור לרגישות כלשהי? ובקשר לחוקן עם עשב חיטה- האם אפשר לעשות זאת לבד בבית או שיש הוראות מיוחדות? האם זה מומלץ בכל מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעיתים שתייה של מיץ עשב חיטה גורמת
ד''ר ירון לב אור03/02/2008נעמה שלום
לעיתיים שתיה של מיץ עשב חיטה גורם לבחילה ולתחושה לא טובה
הדבר נובע מהריכוז גבוה של הכלורופיל וחומרים נוספים במיץ
תופעות הניקוי לרוב לא קשורות לבחילה אלה לתופועת אחרות
כשלשול , הזעה , מוגברים
בנוגע לחוקנים אני לרוב ממליץ לבצע חוקן בפיקוח של איש מקצוע ולא לבצע זאת לבד
כיום המגמה היא יותר לאפשר חוקנים בבית על ידי המטופל אבל אני לרוב מעדיף
שאיש מקצוע בעל נסיון יפקח על התהליך בעיקר למנוע נזק למעי
כל טוב
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך שאלה על עשב חיטה-
יעל03/02/2008אז למעשה אם הבחילות לרוב אינן תופעות ניקוי יתכן כי כמות מרוכזת של כלורופיל זה לא טוב כל כך לאנשים,לא? לגבי החוקן, אם מדברים על חוקן רגיל, שניתן לקנות את הכלי בבית-מרקחת, לא ברור לי מדוע הוראות נכונות,כולל התהליך עם עשב החיטה, לא מספיקות..לגבי ניקוי כולל של המעי מה הכי מומלץ להשתיל על מנת לנקות גם חוץ מעשב חיטה?מה לגבי חוקן קפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשב חיטה
ד''ר ירון לב אור04/02/2008כמות גדולה של כלורופיל תורמת מאוד לניקוי הגוף
לכלורופיל גם אלמנט תזונתי מסויים - ירקות ירוקים
ומומלץ לצרכו לעיתים קרובות
בנוגע לחוקנים מדובר על חוקן שרוכשים בבית מרקחת
אבל שוב אני מסייג וממליץ לקיים את ההליך בפיקוח איש מקצוע מנוסה
חוקן כלורופיל עדיף לדעתי על חוקן קפה - הדעות חלוקות
בנוגע לניקוי מעי אני ממליץ למטופלים שלי לצרוך מוצר נוזלי של ג'ל אלוורה
האלוווה מנקה טוב את מע העיכול ותורמת לתחושת בריאות והקלה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה היתרון של חוקן קפה על כלורופיל ו
יעל04/02/2008ולהפך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי..לכםםזיו01/02/2008
סורי-שאני-רושמת-ככה-אבל-זה-לא-עושה-לי-רוח!!
היי-שלוום-אנייי-גובה:1.53-בערך-והמשקל-שלי-הוא-44-45-בערך-ואני-רווצה-לרדת-במשקל-!!!
התחלתי-לאכרול-פחות-לחם-וממתקים-ופחממות-ואני-אוכלת-יותר-סלטים....ואני-פחות-אוכלת-לחם!!
האם-תוכלוו-לבנות-לי-תפריט-בריאותי??!
תודה-מראש..[[=* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי..משוו-חשוב!!
זיו01/02/2008היי-אני-גם-אוכלת-אומגה-3-וריכוזית!!!
זה-ניראלי-בריא!!
אבל-זה-מעלה-במשקל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לזיו
עדנה מינץ01/02/2008לזיו שלום
עצרי! את לא צריכה לעשות דיאטה. לפי מדד BMI את סובלת מתת משקל.
יפה שאת אוכלת פחות לחם ופחמימות ריקות. הוסיפי לך יותר קטניות (חומוס, טחינה, עדשים, מיני
שעועית, אורז מלא, דוחן, קינואה כוסמת - כל אלה אפשר לבשל כמו שמבשלים אורז עם ירקות קצוצים דק ולהוסיף הרבה תבלינים ושום...) סלטים וירקות ופירות זה דבר טוב. המשיכי איתם. הוסיפי גם סוגי אגוזים, שקדים, גרעיני חמניה ודלעת ואגוזי מלך, בערך 8-10 אגוזים ליום.
הוסיפי פשתן טחון לארוחת הבוקר וגם שומשום מלא טחון.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפריט לשמירה על המשקל
ד''ר ירון לב אור01/02/2008שלום זיו
לדעתי את במשקל תקין ואין צורך בדיאטה
למטופלים שלי שרוצים לשמור על משקל תקין אני ממליץ בדרך כלל
א בוקר - 2 פרוסות לחם מלא - כפית שמן זית במקום מרגרינה כמקור לחומ שומן חיוניות
אחת מהאפשרויות הבאות: ביצה קשה או כף קוטז או כפית טחינה גולמית או כף טונה במיים
על הכל המון ירקות חופשי עם מעט זעתר -
ב 10 מנה פרי או חצי כוס פרות יבשים או כוס וחצי ברנפלקס על מעדן דיאט
צהרים הכמות קובעת
2 כוסות סלט חיי
2 כוסות ירק מבושל או מרק ירקות
מנה עיקרית של בשר או עוף או דג פלוס 2 כוסות פחממה כאורז מלא או פסטה או בטטה
אחר הצהרים - מנה פרי או חצי כוס פרות יבשים או כוס ברנפלקס עם מעדן דיאט
ערב ארוחה צנועה - 2 כוסות סלט פלום 2 כוסות ירק מבושל פלוס תוספת לבחירה כביצה או קוטז או טונה
חשוב המון שתייה של מיים ופעילות גופנית שלוש פעמים בשבוע הליכה של חצי שעה
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי-תודה-עדנה-וירון!!
זיו02/02/2008אבל-ישלי-טיפת-בעיה-אני-לא-אוהבת-אורז-בכלל-אני-שונאת-את-זה-ולא-טחינה!!
וגם-בארוחת-עשר-אני-לא-אוכלת-הרבה-רק-סנוויץ-או-עםקוטג-או-עם-גבינה-צהובה-או-אבוקדו-אבל-שוקולד-כמעט-ולא....
ולא-הבנתי-מה-זה-תת-משקל?!
זה-גבוה-מדיי-לגגובה-שלי-נמוך-מידי-ממוצע-.....
הההורים-שלי-אמרו-לי-שאני-לא-צריכה-כי-אני-עוד-בשלב-של-היתפתחות-שצריכים-לגבוה-עוד.....
אבל-אני-רוצה-להרגיש-נוח-בבגד-ים-ביקיניי....בקיץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בולמוסשולי30/01/2008
אני מתחילה את הבוקר בצורה סבירה אך משעות הצהריים ואילך לא מפסיקה להיות רעבה אני אוכלת בצהריים לדוגמה אורז מלא קיטניות ומרק ירקות וזה לא מספיק רעבה כל הזמן מה כדאי להוסיף על מנת למנוע את הרצון לאכול?
תודה על הפורום המועיל והעוזר אני תמיד קוראת אותו ומשכילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בולמוס
עדנה מינץ30/01/2008לעירית שלום
לא כתבת את משקלך ואת הגובה שלך. באופן כללי הארוחה שתיארת בצהריים נשמעת טובה. לא כתבת אם את מוסיפה לזה סלט חי. הואיל ותיארת רק אוכל מבושל, שהסיבים שבו רכים והעיכול עקב כך מהיר יותר, כדאי להוסיף ירקות טריים. תקני לך או תכיני לבד נבטוטים של עדשים, מאש וכו', ותוסיפי לסלט. אולי גם גרעיני חמניה ודלעת. היות והסיבים של ירקות לא מבושלים מעכבים את משך העיכול, יש הרגשת שובע יותר זמן. בין הארוחות, תכיני לך בקופסת פלסטיק מקלות גזר, סלרי, מלפפון, גמבה, עגבניות שרי וכן רוטב שהכנת לבד לסלט או שמן זית ולימון, או מעט טחינה.
אצלנו בחוות הבריאות מצפה אלומות אנשים שבאים בתחילה ורואים מזנון של ירקות, נבטים, פירות וכו' ללא מזון מבושל, פוחדים שלא יהיו שבעים, אך מהר מאד נוכחים לדעת שלא רעבים. הסוד - הירקות והנבטים כשהם לא מבושלים נותנים הרגשת שובע יותר זמן.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
שולי31/01/2008תודה לך על תשובתך המפורטת אנסה להשתמש בעצותיך ואני מקווה שאצליח.
כמו כן רציתי לשאול אותך מה דעתך על תוספי מזון כמו למשל אומגה 3 אני לוקחת מולטיויטמין אך אני מאד עצבנית ויש לי בעיות שינה שאלה האם אומגה 3 יכול להועיל.
ושוב תודה על הפורום המועיל אני קוראת בו הרבה ונעזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספים
עדנה מינץ31/01/2008אומגה 3 מצויין ואפילו חיוני לכל אחד ואחד.
אם את לא ישנה מספיק, זה משפיע גם על היותך עצבנית וזה כמו מעגל קסמים. צריך לברר מה הסיבה: האם את הולכת לישון מאוחר? האם את אוכלת לפני השינה? אולי כדאי לפנק את עצמך עם אמבט חם, להדליק נר עם שמן ארומטי ולהאזין למוסיקת שנטי...
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי חישוב כמות חלבוןלימי29/01/2008
במוצרי חלב, כארש צריך לבדוק קלוריות אני יודעת שהחישוב הוא כמות הקלוריות כפול כמות המוצר שבגביע לחלק ל-100. איך מחשבים את כמות החלבון שבמוצר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון במוצר
עדנה מינץ29/01/2008אין אפשרות לדעת מה כמות החלבון במוצר מסויים שהוא מעובד, אלא אם כן היצרן כותב על התוית.
בעיקרון, כל גרם חלבון שווה 4 קלוריות
כל גרם שומן שווה 9 קלוריות
כל גרם פחמימה שווה 4 קלוריות
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיצרן כותב כמות ל-100 גר
לימי29/01/2008אז איך אני יכולה לחשב אם יש בגביע לדוגמא 125 גרם או 150 גרם וכו'? לא יכולח להיות שלא ניתן לחשב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבון במוצר
נאוה29/01/2008שוב תלוי מה המוצר. אם זה יוגורט עיזים למשל, יכול להיות 3-4% חלבון. אם זו גבינת עיזים, זה יכול להיות 10 גרם חלבון ב-100 גרם. על כל מ וצר יש תוית עם הערכים התזונתיים ל-100 גרם מוצר.
כמות החלבון היומית הנדרשת לאדם הינה 0.8 גרם על כל ק"ג משקל, ולספורטאים אפשר להכפיל את הכמות.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות של בלוטת התריסשולי27/01/2008
בתי סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס היא מאוזנת ולמרות זאת איננה מצליחה לרדת במשקל למרות כל הדיאטות שניסתה טבעיות ורגילות מה ניתן לעשות והאם כדאי לה לקחת איזה תוספים.
שאלה שניה, לבתי השניה שאף היא צריכה לרדת במשקל ואיננה מצליחה הבדיקות שלה בסדר גמור כמו כן היא סובלת מנשירת שער הבדיקות כאמור בסדר אין חוסר ברזל מה ניתן לעשות לירידה במשקל ולנשירת השער.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאדית
עדנה מינץ27/01/2008להומיאופטיה יש תשובה טובה לגבי טיפול בבלוטת התריס. אי אפשר לתת לך ייעוץ בצורה כזו מאתר האינטרנט. יש צורך לטפל במכלול. בשני המקרים, כדאי לכן להיעזר בהומאופט.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלותיסמין25/01/2008
1.האם יש אומגה 3 בסלמון מעושן?
2.האם סלמון מעושן בריא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשני
עדנה מינץ25/01/2008שני שלום
בסלמון מעושן יש עדיין מעט אומגה 3, אבל בדגים ובנקניקים מעושנים יש גם ניטריטים ווניטרטים כתוצאה מתהליך העישון. שניים אלה הינם קרצינוגנים (מסרטנים). גם הכמויות שאוכלים מדג סלמון מעושן הן לא גדולות, ולא הייתי מסתמכת על זה כעל מקור לאומגה 3. אומגה 3 הוא סוג שומן מאד בלתי יציב ורגיש לחום גבוה. מקור נוסף מצויין לפשתן הוא פשתן (הן בצורה טחונה שלו והן בצורת שמן פשתן שאפשר להוסיף לסלטים, שייקים וכו'.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיאסטניה גרביס סוג דם 0+ מה צריך לאאלמוני24/01/2008
מיאסטניה גרביס סוג דם 0+ מה צריך לאכול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה גרביס
עדנה מינץ24/01/2008לאלמוני שלום
כדאי שתפנה לדיאטנית או לנטורופטית לקבלת ייעוץ מפורט. אני יכולה להמליץ על אילנה רוגל
03-5348027
או אופיר פוגל 7007952--077
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקורות חלבוןאיילה20/01/2008
גברת מינץ שלום רב,
בתי בת ה-15 הינה צמחונית אדוקה ואינה ניזונה גם ממוצרי חלב עקב רגישות. האם תוכלי להמליץ לי על מקורות חלבונים טובים עבורה?
תודה רבה
שמרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקורות לחלבון
עדנה מינץ20/01/2008צריך להבין שיש הרבה צמחונים וטבעונים שמקבלים את החלבון מהירקות, הפירות, האגוזים, הנבטים, הזרעים והעלים הירוקים. מנין לדעתך הפרה, הפיל והג'ירפה מקבלים חלבון? האם הם אוכלים בשר או דברי חלב?
מכאן יובן שביתך יכולה לקבל חלבון מכמה מקורות" אגוזים, גרעינים, קטניות, ירקות, ירוקים, טופו,סויה ומוצריה, קינואה, דגנים וכו'.
היכנסי לאתר שלנו ותראי שיש מתכונים טעימים כמו למשל קציצת חמניה וגזר.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות...אודל19/01/2008
היי,אני מתאמנת במכון כושר כ5 פעמים בשבוע כשעה בכל יום,והתחלתי לקיים תפריט דיאטה שקיבלתי{אחרי כמה דיאטות כושלות} וזה התפריט:
אני 1.63 ושוקלת 62 קילו....
בוקר - כוס ברנפלקס
כוס חלב 1%
ביניים- מעדן או פרי
צהריים - מנת בשר
5 כף אורז\אטריות
סלט ירקות\מרק ירקות
ביניים- 2 פרוסות לחם קל
ביצה קשה\ טונה במים \כף חומוס
ערב - 2 פרוסות לחם קל
סלט ירקות
גבינה\קוטג'\חומוס- 1 כף
פרי \מעדן
ביניים- פרי \מעדן
השאלות שלי הן:
1.כמה קלוריות יש בתפריט
2.האם באמת כל כמות הארוחות האלה יעזרו לי להשיל במשקל{ברצוני להוריד כ 10 קילו}
3.אם כן,תוך בערך כמה זמן אני אתחיל לראות תוצאות?...
4.יש לי שאלה קצת מוזרה אבל תהיתי,במידה ואני מצליחה להוריד את ה10 קילו,איך הגוף"יודע"להפסיק?...אני צריכה לשנות את התפריט?....איך זה הולך?...
אני אשמח לתשובות,תודה מראש,!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאודליה
עדנה מינץ24/01/2008כדי לדעת בדיוק כמה קלוריות, צריך לשקול כל מנה ולחשב ערך קלורי. האומדן שלי שזה בערך 1500 קלוריות או קצת יותר.
אם את רוצה להוריד ביתר יעילות, כדאי לאכולל לפי צירופי מזון נכונים, דהיינו לא לערבב חלבונים עם פחמימות, וכן להקפיד שכל יום יש לך לפחות 5 מנות ירקות ו-2 או 3 פירות. (מנת ירקות שווה חצי כוס בערך). עדיף ירקות לא מבושלים.
יום בשבוע כיום מיצים מנקה את הגוף. בעיקר מיצים מירקות ופעם גם מיץ פירות.
למתכונים וכו' תוכלי להיכנס לאתר של מצפה אלומות.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת לחם ללא שמריםמיכל בוגוסלבס18/01/2008
שלום שלום,
אני עובדת במאפייה, וכשאנשים באים ומבקשים לחם לא שמרים אני משתדלת להסביר להם שאין ממש דבר כזה (אולי רק לחם סודה וזה בעיקר מיוצר באירלנד ואני לא בטוחה שמאפיות מיצרות בארץ) ושהם בטח מתכוונים ללחם עם מחמצת (ואז אני צריכה להסביר מה זה מחמצת:).
השאלה שלי היא האם יש אנשים שכשממליצים להם לחם ללא שמרים הכוונה באמת ללחם ממחמצת או ממשהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילךת בשר נא
עדנה מינץ19/01/2008מיכל שלום
את צודקת, אסור לאכול בשר נא ללא בישול. יש חשש מחיידקים וטפילים.
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיסמין18/01/2008
היי..
ראיתי באיזו תכנית בטלויזיה על משפחה שלא מכניסה לביתה שום דבר שקשור למזון מעובד..
כלומר את הכל הם אוכלים חי ונא..
למשל, הם אוכלים חזה עוף נא לגמרי והם אומרים שזה הכי בריא ושככה הם אוכלים כבר כמה שנים והם הרבה יותר בריאים ממה שהיו קודם.
ממה שאני יודעת אסור בתכלית האיסור לאכול בשר נא כי יש בו חיידקים..אז השאלה שלי היא האם נמצא במחקרים קשר מוכח בין אכילת בשר נא לבין קבלת מחלות כתוצאה מכך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחם ללא שמרים
עדנה מינץ19/01/2008ברוב המקרים הכוונה אכן ללחם משאור.
יחד עם זאת יש סוג לחם שעשוי מדגן נבוט בלבד, ללא קמח, ללא שמרים ללא שום דבר נוסף. הוא נמכר באריזות מאנגליה או לפעמים בצורת לחמניות בפריזר שבחנויות טבע. יש לחים מחיטה נבוטה, משיפון נבוט או מכוסמין נבוט. הוא מתוק כמעט כמו עוגה, היות והחיטה או הדגן, כשהם נובטים, העמילן מתפרק לדו סוכרים והופך להיות מתקתק.
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת17/01/2008
שלום, אני עוסקת בספורט, שומרת
על דיאטה נורמאלית, לא מעשנת ובכל זאת עם כולסטרול גבוה מאד
250. הרופא אומר גנטיקה דפוקה!
מזה מעצבן. האם יש איזה טריקים
וסודות להוריד את הכולסטרול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעינת
עדנה מינץ19/01/2008לעינת שלום.
יש איזה שהוא צדק וזה גנטיקה, אבל אפשר להוריד כולסטרול ע"י תזונה, פעילות גופנית והורדת מתחים.היום יודעים שהבעיה העיקרית היא לא רק בכולסטרול, אלא שיש סמן של תהליך דלקתי בכלי הדם ויש בדיקה שנקראת C REACTIVE PROTEIN
ואפשר לבקש לעשות אותה.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נכון,מיכל15/01/2008
ערב טוב לך,
שמעתי מספורטאי בכיר, שאמרו לו לא לאכול פחמימות אחרי השעה חמש בערב, כדי לא להשמין. מיד אימצתי את הרעיון, כי אני רוצה לרזות כמה קילו, ולא ממש הולך לי. ניסיתי, ונראה לי שאני לא מרזה, אולי אפילו קצת עליתי. זה מתסכל מאוד לאכול רק חלבונים, כי אין לי הרבה אפשרויות. אני צמחונית, וכמה אפשר לאכול שקדים, ביצים, גבינות וירקות. מה דעתך? אני בת ארבעים פלוס, מתעמלת שלוש פעמים בשבוע (הליכה או התעמלות בבית כשקר).
תודה מראש על תשובתך,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא שמעתי דבר כזה
לימי17/01/2008בעיני זה מיתוס. אני יודעת שמי שעוסק בספורט אמור לאכול אחרי אימון פחמימות וחלבונים. הכמות תלויה בסוג האימון וצריך לאכול ב-45 הדקות הראשונות אחרי האימון (במסגרת ה-45 דקות).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדנה בטח תתן את דעתה בעניין
לימי17/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל
עדנה מינץ19/01/2008השאלה מה נחשב לפחמימות. האם זה לאכול הרבה לחם ודברי מתיקה או האם זה לאכול ירקות ופירות. מי שרוב התזונה שלו באה מירקות, פירות, אגוזים, קטניות וגרעינים, והרוב לא מבושל, לא מוסיף במשקל.
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך עדנה וללינוי על התשובה
מיכל20/01/2008
ושבוע טוב. אני מאוד אוהבת את הגישה הטבעית והבריאותית שלך.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרוטאיןיעל14/01/2008
האם קיימת בדיקה אשר מראה אם הפרוטאין הופך לחומצה אמינית amino acid בגוף ובאיזו כמות? האם יש מה לעשות במקרה שזה לא קורה בצורה טובה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרוטאין
עדנה מינץ14/01/2008אני לא ממש מבינה את השאלה. כל חלבון שאנחנו צורכים הופך בגוף לחומצות אמינו על מנת שהגוף יוכל להטמיע אותו. יתרה מזו, כשאנו מנביטים דגנים, קטניות וזרעים, החלבונים שבהם הופכים לחומצות אמינו והעמילנים לדו סוכרים.
ייתכן שאת שואלת אם החלבון מתפרק במעי או לא עקב דלקת במעי או חוסר תפקוד טוב של המעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה היה תרגום חופשי שלי בנושא שאני ל
יעל16/01/2008לא ממש מבינה אז יכול להיות שזה מה שאת כתבת. פשוט באתר אמריקאי של ד"ר גולדברג (הייגיניסט) הוא כותב: One of the benefits of amino acid testing is to analyze the digestive tracts ability to break down proteins into amino acids, and then retest to determine if our protocol has been successful. This can be an important key in helping patients with chronic fatigue and other health problems that stem from inadequate protein breakdown
וזאת לאור ניתוח מקרה של פציינט שחולה בתסמונת התשישות וגם צרך פרוטאין בצורה של תוספי מזון.
אם מעניין אותך האתר: http://goldberg.getwebspace.com/fatigue.html#case* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)