מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכלת הרבה מאוד ירקות- האם מוגזם?איילה13/01/2008
לעדנה שלום
שמי אורית ואני בת 22, גובה 1.64 ומשקל 62, מעוניינת להוריד במשקל. הייתי רוצה להתייעץ עימך לגבי התפריט שלי, כיוון שאני חשה רעב תמידי ולא מפסיקה "לטחון" :
בוקר: נסקפה, פרוסת לחם קל, עגבניה, מלפפון, כפית זרעי פשתן טחונים, חלבון ביצה, 3 כפות קוטג'
ביניים: כוס חד פעמית דגנים עתירי סיבים-"פייבר וואן", כף טחינה גולמית, עגבניות שרי
צהריים: חזה עוף ללא העור, ירקות מאודים (בד"כ קישואים) ו-2 ראשי סלק קטנים מבושלים בתנור
ביניים: נסקפה, קערה ענקית של ירקות קלויים בתנור- פלפלים (בערך 3), חצילים (בערך חצי חציל כל יום!), 2 אגוזי ברזיל
ערב: קערת ירקות מאודים ע-נ-ק-י-ת- כרוב, ברוקולי, נבטים, פטריות, לרוטב- כמה כפות רסק עגבניות טבעי
לילה: גביע יוגורט 0%, כוס משקה קקאו (מאבקת קקאו ללא סוכר)
עדנה, האם אני מגזימה בכמויות האוכל שלי? אני מרגישה שאני נהנית לאכול הרבה ירקות מבושלים אך הסבירו לי שהכמות שאני אוכלת משמינה מאוד. האם זה נכון? אני דווקא קיוויתי לרדת במשקל בעזרת תפריט זה
תודה רבה
אילנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכלת הרבה ירקות מבושלים
עדנה מינץ14/01/2008לאורית שלום
בכל הפירוט שלך לא ראיתי שאת אוכלת פירות. מה עם פירות? בפירות יש סוכר טבעי שיכול לפצות את הרגשת הרעב. סך הכל נראה לי שאת מעמיסה הרבה על מערכת העיכול שלך. מנות הביניים שלך נראות כמו ארוחה שלמה. כך יוצא שאשת אוכלת 6 ארוחות גדולות ביום במקום 3 גדולות ו-3 קטנות.
כדאי שתכניסי לך יותר ירקות חיים ופחות מבושלים. הסיבה פשוטה: בירקות טריים הסיבים עדיים חיים ונונתים תחושה של שובע.
לי יש בעיה עם יותר מדי אוכל מבושל, כי זה גורם להשמנה, לחומציות יתר בגוף והורס את הויטמינים וחלק מהמינרלים.
אפשר לפעמים לאכול ארוחת בוקר של פירות בלבד, פעם אחרת שייק מחלב סויה או חלב שקדים עם פרי, שמן פשתן, בננה או פרי אחר, לציטין, אבקת חרובים, תמר, אבקת פרוטאין (כמו סיינרפרוטאין). השייק הוא ארוחה בפני עצמה.
להכניס יותר נבטים ונבטוטים לתפריט.
היכנסי לאתר של מצפה אלומות כדי לקחת מתכונים ולקרוא קצת חומר.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא עומדת בפיתוינטלי13/01/2008
שלום רב לכם,
רציתי לשאול למה כל כך קשה לעמוד בפיתוי של יום שיש ושבת .
אני עושה דיאטה בשילוב של 3 פעמיים בשבוע הליכה של שעה וכל השבוע אני עומדת יפה בזב אבל אך שמגיע שישי ושבת אני מתחילה להגזים ומה שבא לי לפה אני אוכלת עם זה פיצוחים עוגה גחנון וחמין של אמא אני פשוט לא עומדת בזב מרוב שיעמום אני מחפשת מה להכניס לפה בלי לחשוב ורק שמגיע מוצאי שבת אני מצטערת ומאשימה את עצמי.( מדברת על עצמי ואומרת ימגעילה כמה אכלת היום ) אני מרגישה לא טוב עם עצמי פעם ניסתי להעביר על עצמי ביקורת ביום שבת ולא אכלתי כלום כל היום ולקראת הערב הרגשתי כאב בטן חזק ואז ישבתי לאכול וגם אז ישבתי ואכלתי המון.
אני כבר לא יודעת מה לעשות הלכתי לדיאטנית ויש לי תפריט שכולל את יום שישי שבת אבל אני לא מצליחה לעמוד בפיתוי של הגחנון והעוגות והחמין מה אני עושהההה אני כבר מיואשת בבקשה תעזרי לי אני מרגישה כאילו עבדתי כל השבוע על סתם כי אני מעלה את הכל בסוף שבוע בתודה נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חטאים של סופשבוע
עדנה מינץ13/01/2008נטלי שלום
האסטרטגיה שלך לסופי שבוע צריכה להשתנות.
את צריכה לבוא עם אלטרנטיבה של דברים מוכנים לאכול. למשל, בקשי מאימך או שתכיני לך לבד מרק מזין כמו מרק עדשים או מרק אפונה, הרבה סלטים, ותתלי את התכנית התזונתית שהדיאטנית נתנה לך על המקרר, וכך כל פעם כשתגיעי למקרר תעצרי רגע ותתבונני. סמני לך V ליד כל ארוחה שהצלחת לעמוד בפיתוי, ואולי כדאי שאת תציעי לאימך תפריט שונה לך ולכל הבית בסוף שבוע הבא.
עצם העובדה שאת לא מפסיקה לאכול מראה שהדיאטה שלך בשאר ימות השבוע לא שינתה לך את המודעות. אנחנו במצפה אלומות עובדים כל השבוע עם האורחים על מודעות ו חיזוק הרגלי אכילה נכונים. יש לכך חשיבות עליונה. יש הבדל אם עושים דברים בצורה אוטומטית או שעושים אותם כי באמת "נפל לנו האסימון".
בהצלחה
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות..ענבר12/01/2008
שלום, אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע כשעתיים, פעילות לא מאוד מאומצת.
אני כמעט בת 16.
גובהי 176 ומשקל 53.
ישר אחרי ביה"ס אני נוסעת לאיצטדיון (את ארוחת הצהריים אני אוכלת בבית הספר) ומתחילה אימון ב4.
לארוחת בוקר אני אוכלת קורנפלקס (בראן פלקס). מה לקחת איתי להמשך היום עד האימון, באיזה שעה לאכול את ארוחת הצהריים? ומה לאכול ישר אחרי האימון ובארוחת הערב..? האם כדי לאכול חטיפי אנרגיה?
נ.ב אני צריכה לשלב אוכל שתורם לחיזוק השרירים והעצמות.
בבקשה תכתבי לי את הדיאטה היומיומית המומלצת לי כך שאני לא אשמין ולא ארד במשקלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענבר
עדנה מינץ12/01/2008ענבר
אני מציעה שתקחי לך שקדים,אגוזי מלך, צימוקים או תמרים ופירות טריים. עדיף לאכול אותם במקום חטיפים שהערך התזונתי שלהם מפוקפק. אחרי האימון כדאי לחכותצ לפחות שעה, לשתות מיץ טבעי או משקה אחר, ואח"כ לאכול ארוחה משביעה ומאוזנת: למשל מג'דרה עם סלט גדול, או סלט גדול עם טונה ולחם שיפון מלא, או אם ארת אוכלת עוף, לאכול חזה עוף בגריל עם סלט גדול וירקות מאודים ללא תפוח אדמה. או דג עם סלט גדול חוירקות מאודים. לא מומלץ לאכול פחמימות ריקות כמו פיצה, פסטה, דברי בצק מקמח לבן וכו'.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשה של עליה במשקלשרה10/01/2008
אני בת 25 שוקלת 52 גובה 1.68. ירדתי כ- 4 קילו. כבר שנה ללא וסת. עושה 5 פעמים בשבוע כ- 50 דק' על מכשיר סקי. נדמה לי לפעמים שאני עולה במשקל. זה קורה לי למשל שאני לובשת גינס ופתאוםם הוא יותר צמוד עלי. אך מה שמפתיע זה שכעבור יומיים למשל הוא פתאום קצת פחות צמודד עלי. אייך אני יודעת אם מדובר בעליה בשומן או בהצטברות נוזלים או בפיתוח שריר? חשוב לי לציין שאני חשה בעליה במשקל לרב בסופי שבוע- כאשר אני כל היום בבית ורק עושה פעילות על המכשיר סקי הביתי. באמצע השבוע יש לי קצת יציאות מהבית לפה ולשם ואז אני במצב של יותר שעות ללא אוכל. האם יש קשר לדבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עולה במשקל
עדנה מינץ10/01/2008לשרה שלום
אל תהיי כה מודאגת ממשקלך.
לגובה שלך המשקל קצת נמוך. חסרים לך עוד כ-2 ק"ג כדי להיות במשקל תקין. ייתכן שבסוף שבוע את אוכלת יותר פחמימות או מזון עשיר. העובדה שכבר שנה את במצב של אל-וסת מרמזת על כך שיש לך גם חוסר איזון הורמונלי. כדאי לך לטפל בענין. גשי לנטורופטית או להומיאופטית או למרפאה סינית. ואל תזניחי זאת.
ישנו גם רופא גניקולוג שמשלב רפואה משלימה ושמו ד"ר יפה.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3שרה10/01/2008
איפה אפשר לקנות שמן דגים אורגינלי. כזה שהיו נותנים לי כשהייתי בבית ספר בילדותי. היו נותנים לכל תלמיד כף של שמן דגים בתחילת כל יום. אני יודעת שאפשר לצרוך קפסולות של אומגה 3 או לצרוך אצות ים, זרעי פשתן וכד' כמקור לאומגה 3, אך אני מעוניינת לדעת אייך אני יכולה להשיג שמן דגים אורגינלי. ממש בקבוק עם שמן דגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3
עדנה מינץ10/01/2008ישנה חברה בשם גרמזה. אני יודעת שיש להם שמן דגים אומגה 3 בבקבוק. הם המפיצים של פלורדיקס (תוסף עם ברזל) ופלורויטל.
מס' הטלפון שלהם 1-800-366777.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרוצה לרזות08/01/2008
אני בת 24, שוקלת 60-64 (תלוי באיזה משקל אני מודדת) גובה 1.60. אני רוצה לרדת 7-8 קילו. התפריט שלי מאוד משתנה מיום ליום (סטודנטית עסוקה) אבל בשבועיים האחרונים אני משתדלת לשמור על תפריט בסגנון הזה:
בוקר 7:00 נס קפה+ סוכרזית 1 +חלב 1%, כוס חד פעמית קורנפלקס קרנצ'ים +גביע יוגורט אוקטביה 0% או במקום הקורנפלקס 3 פתית שוודי (20 קל' יחידה)+ ריבת רימונים או תותים ללא סוכר (סן דל פור)
ביניים 11:00 -10:00תפוח/פרי אחר או חטיף אנרגיה עד 150 קלוריות.
צהריים 14:00 מאוד משתנה- או מנת בשר (אני אוכלת רק בקר טחון-צמחונית לשעבר..) עם קצת אורז, או טבעול+ איזושהיא פחמימה, או שקשוקה מ-2 ביצים. תמיד אוכלת קינוח: איזשהו פרי או משהו מתוק בלי הרבה קלוריות
ערב:19:00-20:00 סלט ממלפפון עגבניה וגזר/גמבה+כמה קוביות בולגרית 5%+2אגוזי מלך או כף שמן זית+ 5 קרקרים (30 קל' כל יחידה) ומדי פעם ביצה קשה
לילה 21:00-22:00 נס קפה או תה + סוכרזית אחת או כפית סוכר וחטיף אנרגיה או עוגיה
*ארוחת לילה אני לא תמיד אוכלת, וכפי שאת מבינה הבעיה שלי היא בארוחת הצהריים בעיקר שבה אני לא תמיד יודעת מה לאכול, כי אני מוגבלת מבחינת הבשר (לא אוהבת עוף בכלל אבל משתדלת לאכול בשר בקר פעם פעמיים בשבוע). אשמח להכוונה מבחינת התפריט ומבחינת ספורט- כמה פעמים מינימום מומלץ לי לעשות הליכה/אירובי בשבוע (אין לי הרבה זמן)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרוצה לרזות
עדנה מינץ08/01/2008הייתי מחליפה את הקורנפלקס בבוקר בשבולת שועל, בצירוף 2 כפיות פשתן טחון.
לגבי הצהריים, ניתן לאכול מנה בשרית או דג ללא פחמימות ובמקום זה סלט גדול וירקות מאודים או מבושלים בלי שמן.
בסך הכל כדאי שתצרכי 5 מנות ירקות ו-2 או 3 מנות פרי ביום.
אם את בכיוון להוריד משקל, הייתי מוותרת על קינוחים ומסתפקת בקינוח רק פעם בשבוע. ביתר הפעמים לקנח בפרי (למרות שני לא בעד לאכול פירות אחרי אוכל כי זה לא צירוף מזון טוב).
פעילות גופנית: 5 פעמים בשבוע הליכה של 40 דקות, או פעילות אירובית 4 פעמים בשבוע.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוזים...תוהה07/01/2008
היי,
בתקופה האחרונה אני אוכלת לא מעט תפוזים, ותמיד מקלפת אותם כמה שפחות- כי החלק הלבן של הקליפה ממש טעים לי. חברה שלי אמרה שאמא שלה תמיד אומרת שקליפת התפוז הלבנה לא בריאה ויוצרת משקעים בכלי הדם (???!). יש אמת בעניין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפה לבנה של תפוז
עדנה מינץ08/01/2008לא ידוע לי על נזק כלשהו מקליפת התפוז הלבנה. ההיפך, רוב העושר של הויטמינים והמינרלים נמצא בקליפה. אשמח אם תוכלי להביא מחקר או ידיעה המבססת את הטענה.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה או אופנייםנטלי07/01/2008
מה יותר עדיף ויותר עוזר להוריד קלוריות האם זה הליכה או אופניים אני עושה ספורט בחדר כושר שעה כל יום אני מתחילה בהליכה של 40 דקות ואז אני עוברת לאופניים לעוד 20 דקות אז מה יותר טוב כדיי להוריד קלוריות אופניים או הליכה וחוץ מי זה שאני אוכלת נכון ולא מגזימה כמו פעם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנטלי
עדנה מינץ08/01/2008נטלי שלום
זה מצויין לעשות שילוב בין הליכה לאופניים. כל אחד מהתרגילים עובד על שרירים אחרים, שניהם עובדים על לב-ריאה ושרירים.
בברכה
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי צריכת פחמימות...תוהה06/01/2008
אני בת 19. אני אוכלת בצורה לא רגילה, עם אובססיה קלה ל "מה שבריא"- הדיאטה שלי מבוססת על סלטים גדולים ועשירים, קטניות, טחינה משומשום מלא, פירות שקדים ואגוזים. כשאני ממש חייבת לנשנש אני אוכלת גרגרי חומוס וסויה קלויים.
אני נמנעת כמעט לחלוטין מסוכר, שמן, ורוב מוצרי החלב.
בזמן האחרון אמא שלי מודאגת מזה שאני לא אוכלת פחמימות כמו לחם, קרקרים, פסטה, אורז וכו'. (ואני לא אוכלת- בכלל!). גם ברוב "טבלאות המזון" הפחמימות מהוות את החלק המרכזי, ואני ממש לא מסוגלת להכניס אותן בתפריט שלי- הפחמימות היחידות שאני אוכלת הן בקטניות ובפירות. לא לאכול לחם בכלל זה רע? ואני חושבת שרוב הקלוריות שאני צורכת מקורן בשומן- שקדים, טחינה וכו'...
ועוד שאלה- מה הכמות של טחינה משומשום מלא שכדאי לצרוך ביום? לאחרונה עליתי מעט במשקל (המשקל שלי תקין לחלוטין)- יכול להיות שהרגלתי את הגוף שלי לצריכה מינימלית של קלוריות ועכשיו כשהכנסתי טחינה לתפריט היא גורמת לי ממש להשמין?
תודה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתוהה
עדנה מינץ06/01/2008שלום רב
אמרי בבקשה לאימך המודאגת שבכל הקטניות ובפירות וכן ברוב הירקות יש פחמימות. את ממש אוכלת לפי התזונה שאנחנו במצפה אלומות ממליצים. אני מקווה שאת גם מנביטה את הקטניות, כי זה מוסיף לערך התזונתי שלהן פי עשרים.
לגבי לחם, את יכולה לאכול לחם מאיכות טובה (ללא שמרים) אם אין לך בעיה עם גלוטן. יש לחם של ד"ר מארק שהוא משיפון מלא, ויש לחם מחיטה נבוטה שאפילו אינו מכיל קמח. אם את אוכלת לחם, עדיף לחם שאור ללא שמרים.את יכולה להוסיף גם מעט פירות יבשים.
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה... טוב לשמוע
תוהה06/01/2008מה לגבי הטחינה? ולעלייה במשקל בכלל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטחינה
עדנה מינץ06/01/2008אם את אוכלת כמו שתיארת לי ואפילו מוסיפה טחינה לתפריט, אין ללך מה לדאוג לעודף משקל. השומנים שתזונה כזו "נשרפים" בגוף ביעילות ובמהירות ומשמשים כדלק מיידי ולא כרזרבה של שומנים .
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה להתחיל איך?שאלה04/01/2008
ניסיתי המון דיאטות ואני מתייאשת מהר כי בעצם אני לא רואה את עצמי חייה ככה כל החיים עם איסורים נוראיים ומגבלות. אוהבת הרבה אופציות בתזונה שלי. הכי הרבה זמן שבעצם הקפדתי וירדתי היה משך שנה אך גם אז הורדתי פחות מ10 קילו וזה ייאש אותי כי דרכי ארוכה. אני רוצה להוסיף שפעילות גופנית היא דרך חיים בשבילי ואני מתאמנת בערך שלוש שעות בשבוע בפעילות עיצובית ומשתדלת ללכת עוד שעתיים בשבוע הליכה מתונה כי מהירה גורמת לי תחושה רעה בברכים ובגב. אני בת 26.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לחדשה
עדנה מינץ04/01/2008אני לא יודעת אילו דיאטות ניסית. דבר אחד אני יכולה לומר, שצריכים לעשות פשרות מסויימות כדי לעבור לאורח חיים בריא.
לפעמים יש מצב שרעלים שמצטברים בגופנו (במיוחד בשומן ובמערכת העיכול) משפיעים לרעה על ירידה בשקל ואפילו על ספיגה של חומרים מזינים.
הייתי מציעה לך לשלב בדיאטה שלך מיצים - בשלב הראשון במיוחד מיצים מירקות ירוקים העשירים בכלורופיל - כי מנסיוננו הכלורופיל מסייע להוצאת רעלים מהתאים ולחידושם. (דוגמה למיץ ירוק: מיץ ממלפפונים, חסה, סלרי, פטרוזיליה, שמיר, נענע וכל מה שירוק ) בהמשך אפשר להוסיף למיץ הזה גזר וסלק ואפילו מיץ לימון ומיץ ג'ינג'ר.
אנחנו במצפה אלומות מלמדים איך להכין חלב משקדים, איך להכין ממנו שייקים, איך להכין קרקרים שונים, איך לאכול דברים טעימים מתזונה טבעונית ואיך לאכול עם צירופי מזון נכונים). כדאי לך גם להיכנס לאתר שלנו לקרוא מאמרים ולקחת מתכונים.
אני מציעה שתסתכלי על התשובה שכתבתי ל-BU לפנייך כדי לקבל רעיונות נוספים.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בריא.B U04/01/2008
שלום,
אני מתאמנת כבר כמה חודשים בחדר כושר והרגשתי שרזיתי מעט אולם לא טרחתי לחשוב על ארוחות בריאות שישמרו על ירידת המשקל ולא יעלו אותו. לכן פניתי אלייך בבקשה אם תכלי להמליץ לי על מספר ארוחות בריאות ומזינות כדי שאוכל לשמור על כושר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בריא
עדנה מינץ04/01/2008שלום רב
ראשית, כדאי לצמצם את כל הפחמימות הריקות (קמח לבן, סוכר - לבן או חום - בצקים, ממתקים, מטוגנים ושומנים). להכניס 5 סוגי ירקות ביום לפחות ו-2 או 3 פירות.
דוגמה לארוחת בוקר: יוגורט עיזים עם קוואקר, שקדים, בננה, 2 כפיות פשתן טחון, 2 כפיות שומשום טחון, כוס תה צמחים.
ארוחת ביניים: פרי או שניים
ארוחת צהריים: דג עם סלט גדול וירקות מאודים, או ארוחת פחמימות מדגן מלא וקטניות כמו מג'דרה, חומוס וטחינה, סלט גדול וירקות מאודים.
בערבביצה וסלט, טחינה, זיתים, או אבוקדו .
סוג הלחם המומלץ: רק לחם מחיטה מלאה ועדיף לחם שאור, או לחם משיפון מלא (להשיג בחנויות טבע והוא נקרא ד"ר מארק) לדעתי רוב סוגי הלחם שנקראים "לחם קל" פשוט מכילים גם קמח לבן, ואינם מכילים את המרכיבים הרצויים.
אפשר במשך היום גם לשתות מיץ מירקות שונים בתור מנת ביניים מיץ מחסה, סלרי, גזר, סלק וכו').
מקווה שעזרתי לך.
בברכת בריאות טובה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה. (:
B U05/01/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחם קל
אבינועם06/01/2008בקשר ללחם קל- דווקא יש הרבה לחמים קלים מקמח מלא וכו', בנוסף ללחם השאור והשיפון המלא. גם אחוז הסיבים התזונתיים הממוצע בלחמים קלים (וגם בשאור והשיפון) גבוה מלחמים רגילים, ככה שהרווח כפול כשאוכלים אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרזייה בטוחהשחר02/01/2008
אניבת 22 וכל חיי סבלתי מעודף משקל.
ביוני השנה שקלתי בסביבות ה110 קילו. באותה תקופה ( תחילת שנת 2007) סבלתי מבעיות עיכול שונות ובסופו של דבר הגיעו למסקנה שאני אלרגית למוצרי חלב ויש לי תסמונת מעי רגיז. מה ששינה לי את כל התפריט. מחג שבועות עד אוגוסט הורדתי 15 קילו במהירות. ואז זה נעצר למשך תקופה ועכשיו אני שוב ממשיכה לרדת. בחודשיים האחרוניםן ירדתי עוד 8 קילו אני בערך שוקלת עכשיו 85.
התפריט שלי כולל שתי לחמניות רגילות, הרבה ירקות ( עגבניה מלפפון) אורז, פסטה, טונה, תפוחי אדמה ופעם ב... בשר ועוף. לא שיש לי התנגדות לרזות השאלה שלי אם זה נורמאלי המהירות הזאת ואם אני צריכה ללכת לרופא ולבדוק את עצמי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשחר
עדנה מינץ02/01/2008שחר שלום
כנראה שהורדת את כמות הפחמימות והקלוריות. בד"כ בשבועות הראשונים לדיאטה מורידים הכי הרבה משקל, ואח:כ יש האטה. 8 ק"ג בחודשיים זה סביר. הייתי מורידה את כמויות הפחמימות כמו אורז, פסטה ותפוחי אדמה, ובארוחה עם מנה חלבונית מוסיפה לזה מנת ירקות בצורת סלט גדול וירקות מאודים. במקום תפוחי אדמה עדיף לצרוך בטטה כי היא מכילה סיבים וכמו כן ביטא קרוטן.
במקום מוצרי חלב אפשר להשתמש בחלב סויה, טופו, וכו.
בהצלחה
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך31/12/2007
האם יש אמת בשמועה שפול יבש מכיל רעלנים קטלניים למערכת העיכול האשכנזית?
נשמע לי מופרך, אבל מאחר ושמעתי את השמועה ממספר מקורות רציתי לדעת האם יש בכך גרעין של אמת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פול
עדנה מינץ31/12/2007יש בזה משהו (והדבר קיים בקרב עדות שונות). יש אנשים שחסר להם אנזים שנקרא G6PD לפירוק
גליקוזידים מסויימים בפול. אם זה מעניין אותך, קראי זאת באתר http://www.kidspedia.co.il/mamar.asp?id=60
בברכה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמח ההודיהנטלי29/12/2007
שי צמח שקוראים לו ההודיה וקראתי עליו באינטרנט הבנתי שהוא ממש עוזר לדיאטה ויש לו תוכנה אחת טובה שמתיי שאוכלים ממנו זה נותן תחושה של שובע לכמה שעות טובות.
ברצוני לדעת האם זה בסדר לנסות ולקחת את הצמח אני מאוד רוצה לרדת במשקל יש לי עוד חודשיים לרדת כי יש לי בר מצווה של הבן שלי ואני רוצה להראות במיטבי תודה רבה ביי ואם אפשר לקבל עוד אינפורמציה לגביי הצמח ההודיה בתודה מראש נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנטלי
עדנה מינץ31/12/2007נטלי שלום
מצטערת, אני לא דוגלת בנטילת צמחים במקום שינויים בצורת האכילה. לא מכירה את הצמח ולא יודעת מה הוא עושה.
אני משערת שתוכלי למצוא חומר עליו באינטרנט.
בהצלחה
עדנה מינץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי סוכר???קטיה29/12/2007
רציתי לשאול כמה סוכר מותר ביום האם כפית סוכר או שניים לא יזיקו למשקל???
למי שרוצה להיות רזה ובריאה
שמעתי שבדיאטות נורמליות של 6 ארוחות אוכלים קורנפלקס ואפילו כפית סוכר ושוקו
אני אוכלת 3 ארוחות ביום האם מותר לי כפית סוכר או כפית סוכר חום
משקל 82
גיל 19
1.59
תודה ובהצלחה לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוכר
עדנה מינץ01/01/2008נראה לי שהבעיה אצלך היא לאו דוקא באותה כפית סוכר. לפי משקלך, יש לך עבודה לעשות. מה לגבי יתר סוגי המזון שאת אוכלת? מה לגבי שומנים, מטוגן? מרגרינה? דברי בצק?
לגבי דידי דיאטה שבה אוכלים קורנפלקס עם סוכר ושותים שוקו, איננה מזינה ואיננה מובילה להרגלי תזונה בריאים. האם את אוכלת 5 מנות ירקות ל-3 מנות פרי ליום? האם את מתעמלת לפחות שעה ביום? האם את אוכלת אורז מלא, קינואה, ירקות טריים ומאודים?
בהצלחה
עדנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)