מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אלרגיה לאוכלמנחם30/03/2008
האם יכולהלהיות אלרגיה לאוכל שבגללו לא ניתן לרדת במשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בזה משהוא אבל זו לא הסיבה העיקרי
ד''ר ירון לב אור30/03/2008שלום מנחם
ישנם סוגים מסוימים של מזון הפוגעים בחילוף החומרים
וגורמים לנפיחות וחוסר נוחות בגוף
ידוע שקמח לבן וסוכר לבן הם רכיבים אלרגנים
ועם זאת הם בהחלט לא תורמים להליך הירידה במשקל
לכן אני תמיד ממליץ על אכילה של מזונות מלאים
ובריאים כקמח מלא וירקות מבושלים ופחות על סוכר לבן וקמח לבן
ובכלל על מוצרים מזוקקים הנחשבים כמשמינים ועתירי סוכר
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למור היקרה..אודל29/03/2008
הגוף שלך "יתקע" את עצמו מיכיוון שהוא אינו יודע שאת מרעיבה אותו בכדי להרזות...
לכן המגננה שלו היא להאט את קצב חילוף החומרים מיכיוון שהוא חש בסכנת הרעבה וזה מנגנון של הגוף מפני הגנה..
ולכן מתי שקצב החומרים שלך בגוף יואט ככה גם לא תחול הרזיה מה שכן גם הגוף יאגור כמה שיותר שומן ואלי עם הזמן תוסיפי קילוגרמים נוספים...
הגוף שלנו לא "פראייר" וברגע שנאפשר לו הוא נסה לחסוך כל מה שהחסרת..
חוץ מזה שברור ל שהרעב זוה לא דרך ומאוד קשה לעמוד בה לאורך זמן ככה שגם אם בסופו של דבר תרזי לא תוכלי לחיות ככה כל חייך ולכן,זה לא בריא,לא כדאי,ולא משתלם!
בהצלחה,אודל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יפה כתבת אודל
ד''ר ירון לב אור29/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה אודל היקרה!
דור30/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע טובדור29/03/2008
אני יודעת שאסור להרעיב את הגוף..אבל מה ההשלכות לכך?למה אומרים שהגוף "יתקע" אם נרעיב את עצמנו,ולא יוריד מהמשקל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעבה = תקיעה כי...
חן פרופסורסקי31/03/2008שלום מור,
יש מספר סיבות אך הראשית ביניהן:
ברגע שהגוף רעב הוא נכנס למשטר הרעבה = לשמור כל עודף שאפשר שמא גם זה לא יהיה...
יש גם את שאלת חילוף החומרים שהגוף מווסת מתוך מצוקה כלפי מטה ולכן קשה יותר לרזות (גם בטווח הארוך יותר)
משקל בריא הינו תוצאה ישירה של אורח החיים שמוביל אליו. דיאטה להרזייה הינה שגיאה במהותה היות ויש בה מן החסך ולכן אין זה אורח חיים בריא.
האכילי את הגוף כפי שהוא צריך וטפחי אותו = המשקל כבר יושל ביוזמת הגוף. בחרי חומרי גלם מתאימים (דגנים מלאים, שמן בכבישה קרה, מגוון נכון ומותאם) והגוף יחזיר לך ביופי :)
לבריאות,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי...אודל27/03/2008
קודם כל תודה על העצות והתשובות,אבל לא עניתם לי אם אקפיד בכך כמה ארד ובתוך כמה זמן...
עוד שאלה קטנה אני גרה בחו"ל וחברות אמרו לי שהמוצריפם פה יותר שמנים מהארץ,למשל אם מעדן 0% שומן יש בו כ70 קלוריות אז פה אותו מעדן עם 0%שומן יהיה בו יותר קלוריות...האם יש בסיס לעובדה זאת ואם כן מה ניתן לעשות בנידון..אני פשוט גרה בחו"ל וגם שומרת כשרות ככה שעד שאני מוצאת משהו כשר וטעים אני מפחדת לאכול שלא יהיה משמין...
אז אשמח לעצות ותשובות,אודל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממממ
חן פרופסורסקי31/03/2008שלום אודל,
ראשית לשאלתך הראשונה: אין לי מושג ! לא ניתן להעריך באופן מדוייק את קצב הירידה היות והוא תלוי במספר רב של גורמים (כמות הפעילות הגופנית, הרגלי האכילה, קצב חילוף החומרים שייחודי שלך, האקלים סביבך, מידת הויטאליות שלך ועוד). הכלל הוא שברגע שבנית איזון נכון תהיה ירידה וככל שתהיה יותר מתונה כך ייטב. (יותר סבירות להחזיק את המשקל בטווח הארוך).
לגבי הרכב המזונות בחו"ל - החברות שלך צודקות שבהרבה מדינות נהוג לייצר מזונות יותר עתירי שומן אך השומן עדיין אותו דבר כאן ושם. כלומר - 0% שומן זה עדיין פלסטיק... אך הרכבו תלוי אם כן בכמות החלבונים והפחמימות שיש בו בפועל (ממש כמו בארץ). על כל מוצר כתובים בד"כ הנתונים הנ"ל ולכן כל שאת צריכה לעשות זה לקרוא היטב את התווית.
לתשומת ליבך, אני מוצא שמזונות דיאטטיים משמינים - תראי מי אוכל אותם :)
(אגב מעבר לבדיחה, כחי בחשבון שכל הממתיקים המלאכותיים גורמים להגברת התיאבון ושלחם קל משמין היות והגורם המשמין איננו הלחם במילא אלא הממרח שעליו)
לבריאות,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדור27/03/2008
אני כבר 3 שבועות בדיאטה..ועדיין לא רואה תוצאות
בת 17 משקל 58 1.60.
אכלתי היום סנדוויץ לחם קל אחד ,עם חסה וגמבה...(בהפסקת 10)
וכשהגעתי מהבית ספר,אכלתי קערת סלט גדולה...והיא ממש ניפחה אותי,הבטן שלי נפוחה מאודד...(אכלתי עם קוטג' וגיל)
הסלט היה באמת גדול..אבל הוא לא היה אמור ככה לגרום לי נכון?הרי אין מצב שאני יכולה להשמין מירקות...אז למה אני ככה מרגישה נפיחות וכבדות??
(חשוב לי לציין שאני עושה הליכה כ3-4 פעמים בשבוע)ואף פעם לא הייתי עושה הליכות,רק מתחילת הדיאטה..
אז למה אני לא רואה תוצאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות = עודף משקל?
חן פרופסורסקי27/03/2008שלום מור,
מה שאכלת היום לא נשמע לי מספיק בשביל ציפור קטנה... :)
נדמה לי שאת מתארת בעייה שדורשת הבהרה:
בטן נפוחה מבטאת קושי עם העיכול. לא לבלבל בטן נפוחה אחרי האוכל עם כרס.
אם הבטן נפוחה בתגובה למזון צריך לבדוק מה לא מתפקד נכון במערכת העיכול ולשפר
את תפקודה. הנפיחות תעלם.
משקל יתר לא מתבטא בבטן נפוחה אלא בשיפולים שומניים שמראים על עודף ברור ברקמה שומנית.
כדאי להעזר במצב שכזה בבעל מקצוע שיראה אותך ויציע לך את הטיפול הנכון ביותר.
נטורופת או תזונאי הוליסטי יכולים להיות לעזר במצבך.
לבריאות,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייאודל27/03/2008
רציתי לדעת כמה קלוריות יש בכוס ברנפלקס{עם חתיכות שוקלוד}?..
ורציתי לדעת מהי דעתכם על דיאטה שאני מבצעת בתקווה להשיקל מס' קילוגרמים...
ארוחת בוקר:כוס ברנפלקס+כוס חלב 1% שומן
ביניים:סלט ירקות עם כף חומוס\טחינה\טונה\קוטג'\ביצה קשה
צהרים:מנת בשר\דג\עוף וירקות מבולשים\סלט\מרק ירקות
ארוחת ערב:2 פרוסות לחם קל עם דבש\קוטג'\חומוס\ביצה\פסטרמה
לילה כוס תה\נס קפה
בתודה רמאש..
{אשמח לדעת כמה קלוריות יש בתפריט והאם להקפיד בכך כולל פעילות גופנית כ45 דק' בחדר כושר יערזו לי להפית במשקל ואם כן כמה?ובתוך כמה זמן?..
בתודה וברכה,אודל...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט טוב בא עם פעילות גופנית להשלמ
ד''ר ירון לב אור27/03/2008היי אודל
אכן תפריט מאוד דל ורזה בחרת
אין ספק שהרמה הקלורית של התפריט היא מתחת 1200 קלוריות
אני מאמין שהוספה של שתייה לתפריט לפחות 12 כוסות מיים ביום תשפר
את היכולת לרדת במשקל
לגבי חדר כושר חשוב להקפיד להגיע להזעה בזמן הפעילות הגופנית
פעילות גופנית היא נחוצה בכל שלבי החיים גם בגילאים מבוגרים
לכן התשובה היא פעילות הגופנית חיונית בכל גיל
בהצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקש מכם עזרה במאכלים..איילה26/03/2008
שלום, אני בת 16 וחצי, אני צמחונית כבר שנה, בהתחלה הייתי נוהגת לאכול שניצל תירס\פשתידה\לחם קל\והכול על בסיס צמחוני , אני גם לא אוכלת דגים.
כיום כבר נימאס לי אני באה הביתה ומוצאת עצמי אוכלת קורנפלקס\פרכיות\ פרוסה\ חתיפים
כל השאר שטיות אני מאבדת רצון להכין את האוכל כמו פעם כי אני הייחידה צמחונית בבית.
אולי יש לכן איזה מתכון מיוחד או מאכלים מסוימים לתת לי להכין ככה שהיה המקרר כל השבוע
משהו בריא,טעים מזין, חוץ מירקות אורז ופסטה, שלא ישעמם..
הודה לכן מאוד איילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעיונות
חן פרופסורסקי26/03/2008שלום איילה,
אני שמח שפנית. תהליך כזה של לקיחת אחריות על הזנתך איננו פשוט ורבים פשוט
נשברים מבלי לבקש עזרה.
כדי לעזור אני צריך מספר פרטים שיעזרו לי להבין יותר טוב את מצבך:
1. מי מבשל בבית?
2. עד כמה את יודעת לבשל?
3. מה הסיבה לצמחונות / ומה את כן אוכלת מן החי?
בכל מקרה את יכולה להתחיל בכך שתקראי את התגובה שלי לשאלה שבאה לפניך בפורום
(לגבי ספרי בישול בריא). יש שם שמות של ספרים שיכולים מאוד לעזור לך במציאת
רעיונות מגוונים וטעימים.
אני כמובן אשמח לסייע דרך הפורום
לילה טוב,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך ותשובתי היא-
איילה27/03/2008בדרך כלל אבי מבשל בבית, אני רק עושה דברים קלים כמו פסטה,אורז,פתיתים וכאלה.
בזמן האחרון נימאס לי אז הפסקתי גם כן מחוסר זמן.
אני צמחוניתכי אני לא אוהבת בשר,עוף וכול אלה לא טעים לי, והמחשבה שזה חיה אוכלת אותי מבפנים.
מהחי אני אוכלת שניצל תירס,כרובית , ברוקולי וכאלה.. בעיקר חלבון, וזה כבר נימאס.
הספר שהצאת לי היכן אני מוצאת אותו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חן פרופסורסקי31/03/2008שלום איילה,
אכן, להתמיד בהאכלה עצמית דורש הסתגלות אך כדאי ביותר !
אל תשברי - כשאת מבשלת את מחליטה מה את אוכלת ואיך יהיה הטעם :)
כדאי לקבל יעוץ מנטורופת או תזונאי הוליסטי שיתאים לצרכייך ואהבותייך במזון (פסטה, אורז ופטיטים זה בעיקר פחמימות, תירס גם כן. כרובית, ברוקולי וכאלה זה ירק שבעיקר מכיל מינרלים
וסיבים תזונתיים - חלבון למשל טרם ראיתי במה שכתבת ובלי חלבון אין צמיחה ואין חיים !).
לגבי הספרים, כולם זמינים דרך חנויות הספרים או הספריה העירונית. אישית אני ממליץ להחזיק אותם על המדף כמובן.
אם תרצי אוכל להקל בעלות הספר של אישתי :) פני אלינו בטלפון שמופיע בראש הפורום ונעזור.
בהצלחה !
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדינה26/03/2008
אפשר לקבל המלצה לספר מתכונים טוב?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצת ספרים
חן פרופסורסקי26/03/2008שלום דינה,
בשמחה. יש מספר לא קטן של ספרים טובים. כל אחד עם היתרונות והמגבלות שלו כמובן.
"תזונה בריאה וטעימה" מאת שני ריף-פרופסורסקי, נטורופתית (כן, זאת אשתי :) )
- ספר המכיל מידע מקיף על תזונה בריאה + מתכונים רבים (כ 200) + תפריטים ליום יום, לבריאים ולחולים, לחגים ולילדים וכו'.
"מזון למחשבה" מאת ד"ר נמרוד שיינמן, נטורופת.
- ספר מתכונים (עב כרס) בריאים מהותיקים בשוק
"מתוק ובריא" - כשמו כן הוא... מתורגם מאנגלית ובאווירה נטורופתית.
"מהמטבח של פיליס" וכן "חגיגה צמחונית" של פיליס גלזר
- לא נראה לי שצריך להציג אותם ובכל זאת, שני ספרים מעשירים.
באנגלית יש כמובן עוד שפע... אך אפרטם לפי צורך ובקשה :)
ערב טוב,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוני23/03/2008
אני מאוד אוהב טונה ואני אוכל אותה כמעט כל יום. אני אוהב את השמן שבטונה, אבל אני מפחד להשמין. האם יש פיתרון, להנות מהטונה ללא שמן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פתרון
חן פרופסורסקי24/03/2008שלום רוני,
אכן יש פתרונות אפשריים קלים לדילמה שלך.
1. להניח נתח של טונה בין שלי עלי כרוב או חסה בתנור (תודה לאהרוני :) ) - לא בנייר כסף = אלומיניום. כדאי לשלב מספר חתיכות זנגוויל בפנים. לאפות עד שרך.
2. להכין רוטב ממעט שמן איכותי, מים, גרגרי לציטין ותבלון לפי טעם.
3. לשפוך על הטונ לאחר האפייה.
היות וטונה הוא מן הדגים הרזים ביותר (כ 1.5 גרם שומן ל100 גרם דג) בעייה של עודף שמן פחות משמעותית. השמן בשימורים עבר חימום בעת ההכנסה לשימורים וכן מדובר בשמן באיכות ירודה מבחינה בריאותית עוד קודם. עדיפה הצעה שלי לעיל ואפשר כמובן לגוון ברטבים או להכניס למרק או כל מני פתרונות יצירתיים אחרים.
לבריאות,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פופקורןחיליק16/03/2008
שלום, האם אפשר לעשות דיאטת פופקורן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר או כדאי?
חן פרופסורסקי19/03/2008שלום חיליק,
הכלל הראשון בדיאטה (שפירושה המילולי, אגב, הוא תפריט תזונתי ולא בהכרח הרזייתי) הינו
הקפדה על אספקת צרכי הגוף. אדם חייב לצרוך באופן שוטף מספר אבות מזון מוכרים ובמינונים סבירים. הרזייה ע"י צריכה של מזון שלא עונה על הגדרה זו יוצרת מחסורים, מחלות ונזק.
יתרה מזאת, בהרבה מקרים תת-תזונה לפרק זמן קצר של דיאטה יכול לגרור אי-ירידה במקל (אינסטינק הישרדות בריא של הגוף) ולעתים אף עלייה במשקל... חילוף החומרים יורד ובטווח הארוך הרווחנו רק דבר אחד: יהיה יותר קשה לרזות.
פופ קורן הינו בסך הכל תירס. תירס הינו דגן מלא אך מבין הדגנים הוא העני ביותר בערכי תזונה.
כך או כך אכילה רק של תירס (או כל דגן אחר) תגרור מחסור חלבוני (תירס איננו חלבון מלא), כמות השומן בתירס לא גדולה ובוודאי לא מגוונת דיו = מחסור בחומצות שומן (למשל של אומגה 3 שכל כך בכותרות בימינו). תירס לא מכיל מספיק ויטמינים או מינרלים וכו'.
מסקנה: פופ קורן יכול להיות בהחלט מזין אך לא מזון יחיד.
הארה עקרונית לך ולשאר פוני הפורום: דיאטה להרזייה נכונה לעולם לא תהיה מבוססת על שטיק או פטנט. הרזייה תתקבל כשכל תנאי הגוף להרזייה מתממשים (בתקציר: הזנה אופטימלית - לא פחות, פעילות גופנית סדירה וכוחות גוף סבירים - בלי כוח לא ניתן לרזות לאורך זמן) אני מניח שעם הזמן עוד אפרט הרבה ממרכיבים אלה לפי צרכי השואלים.
לבריאות וחג פורים שמח !
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה טוב לאכול במקום בשרכ.13/03/2008
אני מתחיל להיות צמחוני - מה מומלץ לי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון ראשוני
חן פרופסורסקי14/03/2008שלום לך,
אכן מומלץ לעבור לצמחונות מכל טעם שתבחר אך חשוב לעשות זאת נכון.
כשאני אומר נכון אני מחלק את זה לשני מישורים:
1. נכון אנושית - כללי זהב שכלל האנושות ראוי שתקיים
2. נכון לך. אינדיבידואליות זה שם המשחק.
לגבי 1: רצוי להקפיד כי במהלך היום יכנסו במידה סבירה מרכיבי המזון הבאים:
דגנים מלאים, קטניות (כדאי להנביט), זרעים ואגוזים (טריים), ירקות, פירות, שתייה מספקת (לשתן שקוף, לא יותר, ולא בזמן הארוחות), ומזון מן החי לפי בחירתך (יש סוגי צמחונות שונים, עם מוצרי חלב, עם ביצים ו/או עם דגים)
לגבי 2: מה בדיוק יותר כדאי עבורך? איזה מן המזונות מן החי יתרמו ואיזה יזיקו? מה המידה הנוכנה לכל מרכיב עבורך? כמה ארוחות כדאי לך לאכול? על כל השאלות האלה ועל רבות נוספות יוכל נטורופת מוסמך או מטפל מוסמך בתזונה הוליסטית לענות לאחר שיתשאל אותך באופן מסודר.
לא כדאי לדלג על שלב הייעוץ במעבר שכזה (ובינינו, לפחות פעם בחיים לכל אדם)
חלופות ספציפיות לבשר בד"כ מחשבים לפי מרכיבי החלבון (חומצות האמינו ליתר דיוק) בכל מזון וישנם שילובים קלאסיים - יש אומרים שיש לצרוך אותם יחדיו אך ההנחייה שלי - לפחות באותו יום)
דוגמא: דגנים + קטניות (מג'דרה, לחם מלא עם חומוס וכו')
שפע בריאות ובהצלחה,
חן פרופסורסקי, נטורופתיה ורפואה סינית
מרכז מגמת הנטורופתיה בקולג' לרפואה משלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים כבר יומיים בפורום הזה?לילוש13/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כי עושה רושם שכל יומיים מתחלף המנהל
לימי16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכולם שבוע טוב חזרנו לעניינים
ד''ר ירון לב אור16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום למיואשת את מוזמנת לשאול שאלה
ד''ר ירון לב אור16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדנת צמחי מרפארועי קן-תור11/03/2008
בס"ד
"בורא מיני בשמים"
*תבלינים במטבח לשדרוג בריאותי לתפריט
*חליטות צמחים
*קוסמטיקה טבעית
*עשבים שוטים- בית מרקחת טבעי
*שמנים חלוטים
חוגי בית וסדנאות ייחודיות
רועי קן-תור
[email protected]
050-7781660* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועי קנתור - שליחת חומר לאימייל.
רבקה דלאל11/01/2009בהמשך לפגישה בסדנא בפתח תקוה הריני מעוניינת שתשלח לי את כל החומר בנושא שדיברת עליו ושאתה תדבר בפגישה הבאה היות ואני לא אוכל להשתתף. ההרצא הקודמת הייתה מאוד מרתקת. נא הודע לי על שליחת החומר לטלפון: 0774001063. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכותלילוש11/03/2008
שלום! הגובה שלי 1.60+ ושוקלת 66 קילו. אני רוצה לרדת 6 קילו (כדי להגיע למשקל של לפני הלידה), כרגע אני לא עושה דיאטה ספציפית, אבל משתדלת לאכול דברים לא משמינים. התחלתי לעשות הליכות של שעה 5 פעמים בשבוע (מראשון עד חמישי), האם זה ייתן לי תוצאות? או עדיף ספורט אחר? אני רוצה לציין שאני הולכת בקצב מהיר, וחדר כושר זה לא אופציה מבחינתי כרגע (חוסר זמן). האם אני יכולה לרזות מההליכות מהירות כל יום שעה?
תודה מראש!
אליאנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול לעזור בתנאי...
חן פרופסורסקי14/03/2008אכן, הליכה של שעה חמישה - שישה ימים בשבוע תתרום לירידה סדירה במשקל אבל...
רק בתנאי ששאר המשתנים מאוזנים:
1. כמות השומן היומית מותאמת לצרכייך (מבלי להכנס ליותר מדי חישובים שדורשים שיחה מעמיקה - כ 0.3 X משקל גופך בגרמים ליום)
2. איכות המזון שאת צורכת עומדת בסטנדרטים הנטורופתיים (דגנים מלאים, מעט אם בכלל סוכרים זמינים ומזוקקים, אין מחסורים, עדיף צמחונות - מזון מהחי תמיד שומני מדי או מעובד מדי)
3. אין עייפות משמעותית (הסינים אומרים שכשאין מספיק YANG [קרי כוח] יש יותר YIN [קרי משקל...] כדאי לוודא שאת נחה את ה 8 שעות שינה בלילה (תנאי משמעותי להרזייה לאורך זמן)
4. פעילות גופנית שקשה להתמיד בה לאורך שנים הינה בסיס להשמנה אחרי שנשברים...
לא לשכוח לחמם את השרירים לפני ולמתוח ולהאריך אותם אחרי ההליכה.
בהצלחה,
חן פרופסורסקי, נטורופתיה ורפואה סינית
מרכז מגמת נטורופתיה בקולג' לרפואה משלימה (בסמינר אפעל ובטכניון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי רוצה תשובה מהרופא...... :-)
לילוש17/03/2008אל תיקחי ללב, אבל אני לא בקטע של רפואה סינית...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתגובה הייתה מקצועית :)
חן פרופסורסקי19/03/2008שלום אליאנה,
אני מניח כי צבע התגובה מסגיר את היותי חבר בצוות המקצועי של הנהלת הפורום...
חשוב להדגיש כי תשובתי הייתה נטורופתית במהותה (אני מניח שאדגיש בעתיד מרכיבי
תשובה הנובעים מן החשיבה הסינית / נטורופתית בכדי לחסוך אי הבנות...
אם משהו לא ברור בתשובתי או יש לך עוד שאלות - אנא, אל תתביישי לשאול.
בברכה,
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירנה10/03/2008
שלום רב,
ברצוני להבין מה משמעות המושג הרזיה טבעית? מה, אוכלים רק מוצרים טבעים, לא אוכלים בשר וכדומה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרזיה טבעית
ד''ר ירון לב אור11/03/2008הרזיה טבעית היא מונח שמתאר ירידה טבעית במשקל
ללא שימוש בחומרים כימיים ואו דיאטת כסאח
המטרה היא לשפר את איכות החיים הכללית לרדת במשקל
תוך שילוב רכיבים טבעיים בריאים בתפריט
למשל אורז מלא , ירקות מבושלים תה ירוק וכדומה
בצלחה
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)