מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לנטרופתיתרינת24/10/2011
האם זה נכון כל התכונות הללו שיש למשקה כלורופיל???
מה נכון ממה שכתוב???
- הבסיס לכל טיפול תזונתי.
- מסלק חומרים רעילים היעל ביותר.
- מונע זיהומים ומטהר.
- מעלה את רמת החמצן בגוף.
- מסייע לטיפול במצבי חסר דם (אנמיה) בקרב נשים.
- מסייע במניעת אבני כליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכלורופיל, סלק, PMS וכו'
חנה הרשקוביץ24/10/2011שלום לגברת ששואלת שוב ושוב על כלורופיל ומיץ סלק וכו' - בשמות שונים:
יש לך הרבה שאלות חשובות.
אני ממליצה מאוד שתלכי לייעוץ אצל נטורופת/ית ותקבלי תשובות לכל שאלותייך, במקום להפציץ פורומים באותם שאלות שוב ושוב.
אם בטעות כללתי בתשובה זו מישהו אחר - מתנצלת מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת24/10/2011
אילו מחלות מונע מיץ סלק אדום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
מירב אלטמן24/10/2011שלום מיטל,
השאלה שלך מורכבת ואני אסביר לך למה
סלק הינו ירק, שורש מתוק שיעיל מאוד לכבד לניקוי הגוף מרעלים , בבניה של דם לטיפול בעצירות
יש הבדל בין אכילתו מבושל לבין שתייה שלו כמיץ אז מקבלים בעיקר את הסוכר שלו. מאוד תלוי המינון ומי הוא האדם שאוכל או שותה אותו וזה נכון לכל מזון. יש אנשים שיפיקו מזה תועלת כמו ניקוי הכבד, יציאות יותר טובות ועוד ויש כאלה שיכול להזיק להם דווקא למשל לגרום לשלשולים להחלשה של הגוף לשיבוש משק הסוכר ועוד...
מקווה שענית לך
מרב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה במשקללירון23/10/2011
אני שוקלת 55 על גובה 165. אני יודעת שזה לא נשמע הרבה ואני מודעת לכך שאיני נמצאת בעודף משקל, אך הייתי מעוניינת להוריד מס' מועט מאוד של קילוגרמים שמפריעים לי ונראים לעין.
השאלה שלי היא כמה קלוריות עליי לאכול ביום? לפי חישוב, אני מוציאה ביום בזמן מנוחה כ-1900 קלוריות. אם אני אוריד את צריכת הקלוריות שלי ל-1200-1500, זה יספיק לי להורדה במשקל? אציין כי אינני מעוניינת לרדת במהירות, יש לי סבלנות לחכות אבל השאלה היא האם כמות הקלוריות הזו טובה עבור ירידה במשקל.
תודה על תשובתכן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה במשקל - תגובה
שושנה שרשבסקי23/10/2011שלום לירון,
כפי שאת מודעת בעצמך, את לא צריכה לרדת יותר במשקל. אם תרדי תהיי בתת משקל!
עשי פעילות גופנית , זה יעזור לך להרגיש טוב עם גופך, ואל תיכנסי לחישובים מיותרים!
תאכלי טבעי ובריא ותרגישי מעולה.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר דםנעה22/10/2011
אין לי תת משקל?
אבל אני אוכלת כל יום מאכלים עתירים בפחמימות ובשומנים (בורקסים,שוקולדים,בגאטים,לחמניות,חומוס,פיתות,לחם, מלא גבינות) ?
בלי ויטמינים ומינירלים =בלי בכלל פירות וירקות-
לא אכלתי כבר שנה סלט ירקות
אז גם במצב הזה יכול להיות לי חוסר דם = אל וסת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר דם - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום דקלה,
כדאי לך לעשות שינוי דרסטי בתזונה שלך! תזונה שלך מביאה במוקדם צרות צרורות!
לכי ללא דיחוי לתזונאית על מנת לקבל הדרכה ותמיכה לתזונה מאוזנת!
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה טובה?נעה22/10/2011
בבוקר ישר אכלתי לחמנייה בייגלה ובגאט עם גבינות קוטג', לבנה , צהובה
ובצהריים אכלתי יוגורט עם גרנולה ודבש
וזהו...
לא אכלתי כלום בערב
האם זה לא טוב?
לא נגעתי בסלט ירקות!!!!!!!!
לא אכלתי בכלל פירות!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה טובה? - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום דקלה,
זו תזונה ממש לא מספקת!
חסרה בכל החומרים ההכרחיים לתפקוד בריא של הגוף!
גשי לייעוץ מקצועי (את יכולה גם לדפדף בפורום זה, תמצאי הרבה עצות לתזונה בריאה ונכונה)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלקגלית לוי22/10/2011
האם שתיית מיץ סלק כל יום מונעת מחלות?
איך מיץ סלק מונע מחלות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלק - תגובה לגלית ולמורין
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום גלית,
לסלק שילוב המיוחד של מינרלים , ויטמינים ופיטוכימיכלים
הוא לא רק מחזק דם (משפר את מעבר החמצן לתאים ולרקמות), הוא גם מחזק מערכת חיסון ועיכול , מנקה דם, ועוד
ירק בריא לכל הדעות, אפשר לאכל אותו טרי, מבושל מעט (עם הקליפה) או כמיץ
קצת שמן זית משפר את הספיגה שלו
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יורדת במשקלדנה21/10/2011
אני בת 46 שוקלת 68 קילו , שומרת תזונה נכונה + פעילות גופנית 3 פעמים בשבוע כל פעם כ-שעה וחצי ,
הבעיה : לא יורדת במשקל , שוקלת להוריד פחמימות .
לא יורדת במשקל חצי שנה , נהפוך התחלתי לעלות ...
מה עושים ? איזו בדיקה צריך לבצע ? למה זה קורה ?
דחוף............* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יורדת במשקל - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום דנה,
מה הגובה שלך? (המשקל "הרצוי" הוא גם פונקציה של הגובה)
בכל מקרה, אם לא טוב לך במשקל הנוכחי, את יכולה לנסות להוריד חיטה ומוצרי חיטה (אני לא בעד להוריד לגמרי פחמימות, הפחמימות חשובות לתפקוד תקין של הגוף והן ספק האנרגיה העיקרי של לגוף, בנוסף אי אכילת פחמימות ז מביאה לאכילת יתר של חלבונים)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חליטהקרן21/10/2011
מה זאת אומרת חליטה?
האם כל הערכים התזונתיים נכנסים לתוך החליטה?
מדוע חולטים צמחים? האם הערכים התזונתיים משתנים בחליטה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חליטה - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום קרן,
לצמחים שונים יש פעילות רפואית שונה הודות למרכיבים כימיים פעילים שיש בהם.
לדוגמה יש צמחים נוגדי דלקת, משתנים, מכייחים, אנטי וירלים, מרגיעים ועוד ועוד.
חולטים צמחים על מנת להינות מהפעילות הרפואית שלהם (חלקם גם טעימים מאד, לא כולם...)
על מנת להינות מהפעילות הרפואית של הצמח יש דרכים שונות להשתמש בהם, אחד הדרכים הוא על ידי חליטה
איך עושים חליטה: שמים כפית או כף של הצמח הרצוי (או תערובת של צמחים), שופכים מים רותחים, מכסים וחולטים (מחכים...) 10דקות עד רבע שעה, מסננים, שותים...
לרוויה!
שושנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליקה סיניתרינה21/10/2011
האם החליטה הזאת יכולה להסדיר את המחזור החודשי?
האם החליטה הזאת יכולה לגרום לי לנזק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליקה סינית - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום רינה,
אנג'ליקה סיננסיס הוא צמח לא הורמונאלי, אבל יש לא השפעה מרגיעה על התכווצות הרחם (כי בין יתר פעולותיו הצמח משפר זרימת דם)
הצמח לא מתאימה לכל אשה, יש קונטרה-אינדיקציות: לדוגמה לא מתאים לנשים עם ציסטות או מיומות, לכן צריך להיזהר.
יש צמחים מתאימים יותר להסדיר המחזור החודשי בעיקר 'שיח אברהם'. אני ממליצה לך לגשת לתזונאית/נטורופתית . לאחר תשאול יתנו לך צמח או פורמולת צמחים(טינקטורה) המתאימה לך.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סויהאיילת21/10/2011
האם חלב סויה מטפל בתסמיני PMS.??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סויה - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום איילת,
על מנת לטפל בתסמיני PMS, חשוב להקפיד על תזונה בריאה, (הסויה הוא חלק מתזונה בריאה)
להוריד מזונות מעובדים, להפחית מוצרים מהחי ,חלבון מן החי, שומנים מהחי
להגביר מזונות עשירים בסיבים (ירקות, קטניות, דגנים מלאים), (הסיבים קושרים מרכיבים אסטרוגנים , שוטפים אותם החוצה ובכך הם לא נכנסים לזרם הדם)
הסויה עשיר בפיטו-אסטרוגנים, ועשוי לעזור בתסמיני PMS, הבעיה עם חלב סויה שקשה להשיג משקה ללא כל מיני חומרים מוספים...עדיף תופו (גם פתיתי סויה)
בברכה
שושנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי רעליםקרן21/10/2011
אני נמצאת בתפריט קבוע של 1200קל' כבר שנים אחרי ירידה במשקל בסופישבוע אני זוללת יותר,ועליתי במשקל, אני רוצה לשנות את התזונה שלי, וגם לרדת במשקל את 3-5 קילו , ביררתי על סדנת ניקוי רעלים והשאלות והחששות שלי הם ,
מכיוון שאני אוכלת במשך השבוע קצת אני לא אעלה במשקל?
ומה קורה אחרי הניקי שחוזרים לשגרה? מתחילים לאכול ובדרכ מעלים במשקל אחרי שכמות הקלוריות נמוכה,
אני רוצה ומוכנה לעשות שינוי בתזונה רוצה לרדת במשקל ולא מצליחה כי הגוף שלי רגיל כבר לתפריט 1200 קלו ועוסקת בספורט 5 פעמיים בשבוע,אני יודעת שבסופי שבוע אני מקלקלת אבל בכל זו מוכנה לעשות את השינוי
אשמח לתגובתכם האם אתם ממליצים בכלל לעשות זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי רעלים - תגובה
שושנה שרשבסקי23/10/2011שלום מימי,
ניקוי הגוף אינו הטיפול האולטימטיבי על מנת לרדת במשקל.
הגוף למעשה מנקה את עצמו כל הזמן דרך מערכות ההפרשה (שתן, צואה,זיעה,דם הוסת..) מצד שני אנחנו כל הזמן חשופים לרעלים (זיהום אוויר, חומרי ניקוי, מזון, מקומות עבודה מסוימים ועוד), ולא תמיד אנחנו מצליחים להיפטר מהרעלים המצטברים בגוף, ויש מקום לעשות ניקוי.
יש דרגות שונות של ניקוי (כבר כתבתי על כך לפני זמן קצר בפורום זה),ניקוי יומיומי ,קל, על ידי שתיית מיץ לימון כל בוקר לדוגמה (זה את יכולה להתחיל היום!), או שתיית חליטה מנקה לתקופה מוגבלת, אפשר ניקוי שבועי (יום בשבוע), או יום בחודש, מונודיאט (לאכל רק סוג מזון אחד יום אחד בשבוע), אפשר לאכל רק ירקות משך מספר ימים, ועוד ועוד
במידה ויש תסמינים שונים (תופעות עוריות, מערכת חיסונית חלשה, כאבי ראש, כאבי פרקים ועוד), יכול להיות שהסיבה היא רעילות. לאחר תשאול נתאים תוכנית ניקוי מתאימה. כאן נכנסת האפשרות להצטרף לסדנת ניקוי (לדוגמה צום מיצים, שלא מומלץ לבצע לבד) , כמובן בשביל ניקוי כזה צריך את הזמן, את השקט, את האווירה המתאימה, את התמיכה, וצריך ללמוד איך להפסיק את הניקוי בצורה נכונה, כי לניקוי כזה יש השפעה רבה על הגוף (שמתבטאים גם בבדיקות מעבדה)
יתכן ששינוי בתזונה שלך הוא התשובה, לא תפריט קבוע של מספר קלוריות מועט (1200 קלוריות ביחד עם 5 פעמים בשבוע ספורט, זה מעט מדי...) אלא תפריט מאוזן ומגוון, כך שלא תאלצי לזלול בסוף שבוע.
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהניצה20/10/2011
אילו תוספי מזון יכולים למנוע את הגודש הרגישות והכאבים בחזה לפני מחזור???
ממה נוצר ההגודש הרגישות והכאבים בחזה לפני מחזור??????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - כאבים לפני מחזור תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום ניצה,
תסמינים שונים לפני המחזור נובעים משינויים הורמונלים (עלייה ביחס פרוגסטרון-אסטרוגן, עלייה בהפרשת אלדוסטרון, עלייה בהפרשת פרולקטין, יריד בייצור סרוטונין...)
הטיפול לתסמינים השונים לפני מחזור הוא משולש: שינוי תזונתי, תוספי תזונה, וצמחים
אם הכאבים קשים כדאי לך לגשת ליעוץ מקצועי אצל תצונאית/נטורופתית שתתאים לך התוספים והצמחים המתאימים לך
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשהליאור20/10/2011
שלום רב,
האם קינואה , עדשים שחורות, וירקות מבושלים/טריים זו ארוחה מלאה? מזינה?
האם יש להשרות את הקינואה לפני הבישול?
האם קינואה/מרק או כל תבשיל יכול להמתין במקרר כ3 ימים?
או שיש להכין כל פעם ארוחה באותו הרגע שאוכלים אותה?
ועוד שאלה:
האם אני יכולה לחמם את הסלט הטרי והטונה בסיר, לפני שאני אכולת אותם? נאמר לי שעלי לאכול אוכל חם....
תודה רבה
חג שמח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום ליאור,
קינואה +עדשים+ ירקות טריים/מבושלים זה יופי של ארוחה!, מלאה ומזינה!
אין צורך להשרות את הקינואה לפני הבישול, רק לשטוף היטב.
3 ימים במקרר זה בסדר אך לא יותר, אפשר גם להקפיא! בכל מקרה לא צריך לבשל כל יום!
טונה ניתן לחמם
לא כל כך מחממים סלטים! אם מסיבה בריאותית את חייבת ירקות מבושלים, אפשר לחמם אותם (לא מחממים חסה!)
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרעות19/10/2011
תמיד לפני מחזור אני עולה במשקל 5.5 ק"ג???
והבטן מתנפחת ונהיית תפוחה לפני מחזור... מדוע..?
האם יש לזה טיפול...?
מה גורם לתפיחות הבטן לפני מחזור?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - עלייה במשקל לפני מחזור תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום רעות,
הסיבה לתסמינים שונים לפני המחזור קשורה לחוסר איזון הורמונאלי, וזה כולל התנפחות הבטן
עלייה במשקל לחמש וחצי קילו נראה לי הרבה וכדאי להתייעץ עם רופא.
אם אין משהו מיוחד, שילוב של שינוי תזונה , תוספי תזונה וצמחי מרפא עשויים לפתור את הבעיה. להתיעץ עם תזונאית/נטורופטית
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונהמורין19/10/2011
מה זאת אומרת "תזונה בריאה וטובה עשויה להסדיר את מחזור הוסת!"
תני לי בבקשה דוגמא לגבי "תזונה בריאה וטובה "??
מה זאת אומרת "תזונה בריאה וטובה "???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה - תגובה
שושנה שרשבסקי22/10/2011שלום מורין,
תזונה בריאה וטובה:
בבסיס התזונה הרבה ירקות מכל הצבעים, המינים, בכל צורת הכנה, טרי, סלט, מבושל, מוקפץ, מאודה, אפוי
דגנים מלאים (לדוגמה :אורז מלא, כוסמת, דוחן, קינואה, לחם מקמח מלא, משיפון מלא מקמח כוסמין מלא
חלבון מהצומח: קטניות (שעועית, סויה (טופו), אפונה, חומוס...
שמנים בריאים: שמן זית מכבישה קרה
אגוזים, זרעים, שקדים (הם מהוים גם חלבון מהצומח, גם שומנים בריאים וטובים)
אפשר להוסיף מעט לחבון מהחי: עוף, דגים, ביצים
להימנע ממזון מעובד, מתועש, רווי בשמנים לא בריאים, להוריד סוכרים מהתפריט
זה אומר שמצמצמים עד מאד אכילת עוגות, עוגיות, בורקס, משקאות קלים, משקאות דיאטטים, מזון מוכן וכו'
בברכה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)