מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ארוחת בוקר 1600 קלוריותדנה13/12/2011
קניתי "גרנולה רפאל" עם חלבה ופירות 350 גרם וב-2 ימים סיימתי את כל הקופסא
ביום אכלתי 175 גרם גרנולה
ואני ראיתי את הערכים התזונתיים- קלוריות ל100 גרם= 500
אז זה כאילו שאכלתי 1000 קלוריות גרנולה בבוקר
ועל היוגורט כתוב= 300 קלוריות
ועוד הוספתי כוס פירות ו-2 כפות דבש שזה עוד= 300 קלוריות
וארוחת הבוקר שלי הייתה= 1600 קלוריות
האם זה בסדר לצרוך 1600 קלוריות לארוחת בוקר?
סה"כ קלוריות ביום אולי 5000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר 1600 קלוריות - תגובה
שושנה שרשבסקי13/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךדנה13/12/2011
ואני אכלתי בכל בוקר במשך שנה שלמה!!!
300 גרם יוגורט בכוס ענקית עם 2 כוסות גרנולה ועם כוס פירות ועם 2 כפות דבש
האם זה מסוכן מה שאכלתי? האם נגרם לי נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך - תגובה
שושנה שרשבסקי13/12/2011דנה חביבה,
את שואלת המון שאלות! וכל מה שקשור לתזונה קצת מבולבל לך בראש! אני מציעה לך ללכת לייעוץ מקצועי, תשאלי את כל השאלות, או תלכי לסדנה או קורס בתזונה!
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצרי חלבדנה12/12/2011
אומרים שאין תחליף למוצרי חלב מההיבט של הסידן
ושחייבים לאכול ביום 3 מוצרי חלב ביום כדי לקבל את כמות הסידן הנדרשת ליום =1500 מ"ג
ושום דבר לא יכול לספק את הסידן היומי חוץ מחלב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצרי חלב - תגובה
שושנה שרשבסקי12/12/2011שלום דנה,
יש תחליפים למוצרי חלב מההיבט של הסידן, והם עדיפים על מוצרי חלב: מזונות צמחיים עשירים בסידן:
ירקות ירוקים עליים כגון ברוקולי, כרוב, כרובית, חסה, קולרבי
טופו (עשיר במיוחד)
אגוזים (שומנים טובים, אומגה 3)
שקדים (עשירים במיוחד)
טחינה משומשום מלא (ועוד יותר טוב, טחינה משושמשום מלא מונבט, הספיגה של הסידן בשומשום המונבט מעולה - ההנבטה הורסת את החומצה אוקסאלית המפריעה לספיגה של הסידן בגוף)
גרעיני חמניות (לא קלויים!) וגם במידה פחותה גרעיני דלעת (עשירים מאד באבץ)
תאנים יבשים וגם במידה פחותה משמשים וצימוקים יבשים (לא להגזים בכמות, משהו כמו 2 תאנים או חופן צימוקים)
חשוב לדעת:
עודף חלבון מן החי גורם להגברת הפרשת הסידן בשתן
קפאין, אלכוהול, ניקוטין,ועודף מלח בישול, כל אלו גם גורמים להפרשת הסידן בשתן
יש גורמים המפריעים לספיגה מירבית: יחס גבוה במזון של הזרחן לעומת הסידן, לדוגמה משקאות קלים כמו ספרייט
חומצה אוקסאלית וחומצה פיתית גם קושרות את הסידן לכן במזונות עשירים בחומצות אלו הספיגה אינה מירבית(עלי סלק, פטרוזיליה, תרד...)
אפשר בהחלט לקבל את הסידן הדרוש ללא מוצרי חלב , כמות הסידן הדרושה לגוף פחותה כאשר מקפדים על תזונה בריאה, תזונה שאינה מגבירה את אובדן הסידן בשתן או אי ספיגתו במעי. חשוב גם לצמצם את כמות הסוכרים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהדנה12/12/2011
כשאומרים ארוחת בוקר " יוגורט עם גרנולה דבש ופירות"
לאילו כמויות מתכוונים?
גביע יוגורט גרנד דנונה?
כוס שלמה של גרנולה?
רבע כוס דבש?
2 כוסות פירות חתוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה חשובה - תגובה
שושנה שרשבסקי12/12/2011מתכונים לצנצנת יוגורט רגילה (150גרם), 3 כפות גרנולה ללא סוכר, כפית דבש, חצי כוס פירות חתוכים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה להורדת טריגליצרידיםענינה10/12/2011
לאחרונה עשיתי בדיקות דם וראיתי שרמת הטריגליצרידים מאוד גבוהה.
בהנחיית רופא עברתי לתפריט שדל בפחמימות וסוכרים...ויותר שומנים טובים כמו אבוקדו/טחינה וכו...הפחתתי משמעותית את כמות הלחם ואם כבר אז קמח מלא.
קשה לי מאוד בזמנים שבין הארוחות. עד כה הייתי רגילה לאכול דברים כמו קורנפלקס,חטיפי גרנולה, מתוקים למיניהם וכו...
כעת אני מרגישה רעב גדול ותסכול רוב היום כי אני לא מצליחה למצוא משהו שיתאים לי לבין הארוחות וישביע אותי.
אני אוכלת ירקות ופירות בין לבין שזה דבר שממש לא מספק אותי. לפעמים שקדים ואגוזים שגם זה לא ממש יעיל כי בגלל שזה משמין אני אוכלת כמות קטנה וזה בכלל לא משביע.
אשמח לשמוע טיפים או עצות מה ניתן לאכול בזמנים אלו או ברגעי השבר האלו שיש חשק למשהו בצקי או מתוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה להורדת טריגליצרידים - תגובה
שושנה שרשבסקי11/12/2011שלום מירי,
תפריט להורדת טריגליצרידים (ובכלל תפריט למי שרוצה לשמור על בריאות הלב, ועל הבריאות בכלל!),
הרבה ירקות מכל הצבעים והמינים, ירקות עליים ירוקים (הודות לתכולה הגבוהה של סיבים, נותנים הרגשת שובע)
חשוב לאכל דגנים מלאים
הם עשירים בחומרים בריאים, הסוכר שבהם מתעכל לאט ואיני גורם לעלייה מהירה של הסוכר בדם , ולכן נותנים הרגשת שובע לאורך זמן, ויש פחות צורך במזונות מתוקים משך היום! ( אם אוכלים פחמימות פשוטות, מעובדות או מזוקקות, עליה מהירה של הסוכר בדם, וירידה מהירה , הרגשת רעב!)
דגנים מלאים, בריאים: אורז מלא (כל הסוגים), כוסמת, דוחן, קינואה, לחם מקמח מלא, או עדיף, לחם משיפון מלא או מכוסמין מלא .
לצד הדגנים המלאים, כדאי להכניס קטניות לתפריט (שעועית, טופו, עדשים,חומוס...)
הן עשירות בחלבון, ביחד עם הדגנים מהווים חלבון מעולה, ואין בהן שומנים רווים כמו בחלבון מן החי
אפשר קצת חלבון מהחי (לפי ההרגל)עוף, להוריד את העור לפני הבישול, דגי ים (עשירים באומגה 3, מוריד טריגליצרידים, ביצים (כדאי מועשרות באומגה 3)
להימנע מבשר אדום, בו הרבה שומן רווי
אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית, הגוף לא מייצר אותה, צריך לקל אותה מהמזון.
צודק הרופא, להכניס לתפריט שומנים טובים: שמן זית מכבישה קרה, ,אבוקדו, טחינה, אגוזים, שקדים, זרעים,(שומשום, דלעת, חמניה, וכן זרעי פשטן, וזרעי צ'יה ( 2 האחרונים עשירים באומגה 3)( לכולם שומנים בריאים, חשובים לבריאות הלב.)
לסיכום: ארוחה המושתתת על צלחת ירק, דגנים מלאים, קטניות, ירקות מוקפצים/אפויים./ מאודים ושומנים טובים, מהצומח מזינה ונותנת הרגשת שובע לאורך זמן.
בין הארוחות, פירות, קצת אגוזים / שקדים/ ואפשר גם 2 תמרים עם אגוז בפנים, בשביל לקבל את המתוק, או 2 תאנים מיובשים/ וכד'
ואם מאד רעבים, לקחת כריך בריא, כריך מקמח מלא, ממרח בריא וירקות! הרבה יותר טוב מעוגיה, בורקס וכו,....(מרגרינה , שומנים מוקשים, שומנים מוקשים למחצה אינם נכנסים לפה!)
בהצלחה!
(אם תחווי קושי, כדאי לגשת לתזונאית להדרכה פרטנית ולתמיכה!
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיטל09/12/2011
מדוע אומרים שצריך לאכול ביום 3 מוצרי חלב כדי לשמור על העצמות ולמנוע את נויינם???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
חנה הרשקוביץ09/12/2011שלום מיטל!
כדי שתנובה יקבלו הרבה כסף.
מוצרי חלב אינם מספקים לגוף סידן זמין ואף מגבירים את חומציות הדם וכך סידן יוצא מנעצמות, שיניים וציפורניים כדי ללאזן את החומציות בדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוסרחמורודביר08/12/2011
לפי גיילורד אוזר GAYELORD HAUSER התזונאי, הסימפטומים שאני חווה ,הרבה מאוד מאוד לחצים,הם של חוסר חמור בויטמיני B, ובאמת לקיחת מוצרים עשירים בהם עזרו לי הרבה בחודש האחרון. ובהם יש הרבה הרבה יותר מהצריכה המומלצת ליום שלהם, כי לפיו צריך טונות כדי לעזור,והוא צודק.
האם אפשר לקחת יותר מקומפלקס ויטמיני B אחד אע"פ שכתוב לקחת אך ורק אחד ביום?
אם כן כמה, והאם לפזר ביום? קוראים לקומפלקס שלי : B-50
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוסרחמורו - תגובה
חנה הרשקוביץ08/12/2011שלום דביר!
אני לא חסידה של לקחת חומר מסוים מהמזון ולצרוך אותו בכמויות.
הגוף גם ככה לא יכול לספוג כמות כזאת גדולה של ויטמיני B והמון פשוט מופרש בשתן.
לחצים?
תבדוק למה? ואיך להתמודד. תלמד לנשום, להרפות.
תבדוק את שאר התזונה - אתה שותה קפה? אוכל סוכרים? מעשן? - אלו דברים שמעלים את רמות הלחץ ומדללים את ויטמיני ה-B.
עלים ירוקים, אגוזים, זרעים, דגנים מלאים - כולם עשירים בויטמיני B.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קווקאראלעד05/12/2011
יש הבדל בין הקווקאר הגרוס למלא?
כי בדייסת קווקאר אפשר לעשות דייסה רק עם הגרוס,אם המלא זה לא תופס ולא מקבל נפח..
אז ארצה לדעת אם זה קריטי?
זה כמו לחם מלא ולבן מבחינת ההשוואה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קווקאר - תגובה
מירב אלטמן05/12/2011שלום אלעד,
שיבולת שועל (הידועה גם כקוואקר על שם החברה שמייצרת את השיבולת שועל) מגיעה בצורתה המלאה כלומר גרעין שלם שקיבל מעיכה או בצורתה הגרוסה.
משני הסוגים ניתן להכין דייסה. זה נכון שמשיבולת שועל גרוסה כביכול יותר קל להכין דייסה כי רק צריך לשפוך עליה מים חמים אבל בעצם מקבלים פחות ערכים תזונתיים שנעלמו והתחמצנו בשל הגריסה וגם היא לא מספקת תחושת שובע לאורך זמן. מיד אחרי דייסה של שיבולת שועל גרוסה מרגישים שוב רעב.
לעומת זאת משיבולת שועל מלאה (לא גרוסה) מכינים דייסה שאותה יש לבשל בין 5-10 דק' (על כוס שיבולת שועל שמים 2 כוסות מים) ומקבלים דייסה משביעה ומספקת עם ויטמינים, מינרלים ,סיבים ושאר רכיבים חשובים.
לבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץדנה04/12/2011
אני אוהבת לאכול פולי קפה הנקראים בשם ברזלי ככה לא טחונים מחנות טבע כמה קלוריות יש בזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
חנה הרשקוביץ04/12/2011שלום דנה!
אני לא יודעת כמה קלוריות יש בפולי קפה.
קלוריות זה לא המדד לבדוק אם אוכל הוא בריא או לא.
בפולי קפה ישנם חומרים ממריצים אשר פוגעים בגוף והם אינם מזון.
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרציפןhcav03/12/2011
למישהו יש מושג איך מכינים מרציפן ביתי ללא סוכר?
אני מאד אוהבת מתוק ויש לי כולסטרול די גבוה ואסור לי הרבה שוקולד, לכן אני מחפשת תחליף מתוק אחר ללא סוכר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרציפן - תגובה
חנה הרשקוביץ04/12/2011שלום לך!
תוכלי להכניס למעבד מזון שקדים ותמרים (לא הרבה - שלא ישתלט הטעם) ולטחון אותם לעיסה כמה שיותר אחידה.
אם תקלפי את הקליפה החומה זה יצא יותר דומה למרציפן.
טעים ובריא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה בהחלט אנסה.
hcav05/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צימחונותמממ03/12/2011
שלום רב
רציתי לדעת אילו מאכלים מומלצים לאדם צמחוני שלא אוכל בשר?
האם זה נכון שצריך לאכול קטניות כמו חומוס ?
מה עוד צריך?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת
מממ03/12/2011איזה מהם הכי מומלץ כי יש בו הכי פחות שומן והרבה ברזל ? האם בשעועית לבנה שיש בה רק 0.9 גרם שומן ו 10.4 גרם ברזל לעומת חומוס שיש בו 6 גרם שומן
וברזל 6.2 גרם ?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמחונות - תגובה
שושנה שרשבסקי04/12/2011שלום,
לצד הרבה ירקות מכל הסוגים והמינים, וגם פירות , תזונה צמחונית חייבת להיות מושתתת על דגנים מלאים וקטניות,
הדגנים המלאים והקטניות ביחד מהווים חלבון מעולה,
להכניס לתפריט היומי גם אגוזים, שקדים ,זרעים (שומשום, זרעי דלעת, זרעי חמניות...)., הם עשירים בחלבון, במינרלים חשובים, ובחומצות שומן חיוניות
חשוב להשתמש גם בשמנים בריאים, כמו שמן זית בכבישה קרה.
סוגי קטניות: שעועית (מש, לבנה , אדומה, אזוקי,,,), חומוס, סויה (פתיתי סויה, טופו, ולא שניצי סויה שמוכרים....), אפונה (הקשה) ועוד
דגנים מלאים, כולל לחם מקמחים מלאים (שיפון, כוסמין, חיטה...), כוסמת, דוחן, וגם אורז מלא (כל הסוגים: פרסי מלא, אדום, פראי, עגול מלא, ועוד), שיבולת שועל.
אל תכנסי בחישובים, זה כך וכך גרם, זה כך וכך שומן, וכו' זה ממש מיותר, פשוט, צריך לגוון את המזון, על מנת לקבל את כל החומרים הדרושים לבריאות טובה, כי בכל ירק, דגן או קטנית, יש הרכב שונה והכל חשוב
בתאבון
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימון משומרתמר28/11/2011
האם צריכה בתדירות גבוהה של מיץ לימון משומר (כבקבוק קטן ביום) פוגעת לבריאות?
אם כן, האם שימוש באותה כמות של לימון טבעי תזיק באותה המידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימון משומר - תגובה
חנה הרשקוביץ28/11/2011שלום תמר!
כן. שימוש ממושך בחומרי שימור שאינם מזון כלל מזיקה לגוף.
אין בעיה להשתמש במיץ מלימון טרי. כמה כבר אפשר לצרוך ביום? זה חמוץ!...
יש גם חברות שמוכרות מיץ לימון מפוסטר ללא חומר משמר אך עדיף תמיד טרי וחי.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלינה .אלינה28/11/2011
באיזה מאכלים יש ויטמין B12 ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינה . - תגובה
חנה הרשקוביץ28/11/2011שלום אלינה.
B12 נמצא בכמויות גדולות רק במזונות מהחי (בשר, עוף ביצים וכדומה).
B12 נוצר גם בתוך מערכת העיכול שלנו ע"י חיידקים. זהו המקור ל-B12 באנשים שאינם צורכים מזון מהחי. (בתנאי שמערכת העיכול בריאה).
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמוציות כטיפול בדלקת שלפוחית השתןאיריס אלפרסון28/11/2011
האם חוץ ממניעה, ניתן לצרוך חמוציות כטיפול בדלקת שלפוחית השתן שכבר קיימת?
אם כן, באיזו צורה (פרי טבעי, מיובש, חליטה או מיץ)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חמוציות כטיפול בדלקת שלפוחית השתן - תגובה
חנה הרשקוביץ28/11/2011שלום איריס.
חמוציות נועדו לטפל בזיהום חיידקי של דרכי השתן. בחמוציות ישנם חומרים המעכבים צימוד של חיידקים לדפנות השלפוחית.
מקובל להשתמש במיץ חמוציות. אני לא ממליצה על מיץ מדולל ממותק אלא על תרכיז מיץ חמוציות אותו יש למהול במים.
מיץ חמוציות צריך להיות חלק מטיפול כולל באיריס (ולא בדלקת)...
תרגישי טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה להפחתת שומנים בדם בבקשהחבצלת אלוש25/11/2011
תודה רבה, אני בת 71 עם כולסטרול גבולי, סוכר גבולי ואני לוקחת טיפול בכולסטרול ולבלוטת התריס ELTROXIN 50 מ"ג , משקל 60 גובה 157.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה להפחתת שומנים בדם בבקשה - תגובה
שושנה שרשבסקי26/11/2011שלום חבצלת,
התזונה חייבת להיות עשירה בסיבים תזונתיים:
הרבה ירקות מכל הסוגים והצבעים , קצת פירות
דגנים מלאים ,אורז מלא מכל הסוגים, קינואה, לחם מקמח מלא , משיפון מלא, מכוסמין, שיבולת שועל
חלבון מהצומח:קטניות (עדשים, שעועיות למינהן, סויה (טופו), חומוס...)
שמנים בריאים , חשובים מאד לבריאות הלב וכלי דם: שמן זית, אבוקדו,
אגוזים, שקדים, זרעים (שומנים בריאים +עשיר בחלבון(, לא קלויים ,לא מומלחים
להוריד מהתפריט מזון מעובד, מתועש, מזון כזה עשיר בשומני טרנס, בשומנים מוקשים, בסוכר, במלח
להימנע מעוגות, עוגיות , בורקס, וכד'
לצמצם אכילת חלבון מהחי, (חלבון מהחי תמיד מלווה בשומנים רווים),
להעדיף עוף על פני בשר (להימנע מהחלקים הפנימיים), את העוף להכין ללא העור (בעור רוב הכולסטרול), וכן טוב לאכל דגי ים, עשירים בחומצות שומן חיוניות (אומגה 3), הטובים לבריאות הלב וכלי דם.
חשוב מאד לעשות פעילות גופנית מותאמת
בהצלחה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)