פורום מין וסקסולוגיה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוא רוצה
    נטע לי
    23/03/2007

שלום אני בת 19 יש לי חבר כבר 5 חודשים אני אוהבת אותו מאוד אבל אני לא מרגישה בנוח לישכב איתו בשלב הזה של היחים.
    הוא מאוד לוחץ עלי ואומר שכול החברים שלו כבר עשו את זה עם החברות שלהם בשלב הזה .
    אבל אני פשוט לא יכולה עכשיו .
    אני דיברתי איתו והסברתי לו.
    אנחנו מתחרמנים ונורא כייף לנו ביחד אבל אני לא מוכנה לישכב איתו!
    איך להבהיר לו שאני לא רוצה כי כבר ניהלנו הרבה שיחות אבל זה תמיד בעיה
    אני רוצב שהוא יבין את זה דרך היתנהגות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוא רוצה

הוספת תגובה

• קיימי יחסי מין רק כשתרגישי מוכנה!!!

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/03/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשתי מתעלמת מצרכיי?
    r
    23/03/2007

אני בן 28 נשוי מזה שנתיים.

אני אוהב סקס ואוהב אשתי ורוצה לקיים יחסי מין איתה כמעט כל יום. לעומת זאת אשתי מתעייפת במהירות ולא יכולה לקיים יחסי מין כל יום.

אני התחשבתי בה והסכמתי לא לקיים יחסי מין כל יום ואולם ביקשתי ממנה להתחשב בצרכי ולעזור לי לגמור אפילו לא דרך קיום יחסי מין מלאים באמצעות מין אורלי או אפילו ביד ואולם היא מתעלמת מהעניין וכל פעם היא מעלה תירוץ. גם בפעמים שהיא מסכימה אני מרגיש שהיא נגעלת קצת מהזרע שלי למרות שהיא הייתה עושה זאת בעבר בתשוקה ואני מרגיש נפגע מזה ואומר שאם היא אוהבת אותי לא הייתה עושה את זה. אגב אני אין לי כל בעייה לענג אותה בכל דרך ולא נגעל והיא נהנית מזה.

אני נאלץ בלית ברירה לגמור ע"י אוננות בחשאי.

הדבר נמשך כמעט חצי שנה ולמרות בקשותיי מאשתי לעזור לי בעניין היא מתעלמת.

מה אעשה ????? האם הדרא היא למצוא מאהבת או חברה שתענה על צרכיי ותעשה את זה בתשוקה אמיתית???.

לקביעת תור
    סגירה
    אשתי מתעלמת מצרכיי?

הוספת תגובה

• פערי חשק...

23/03/2007

העובדה שהיא אוהבת אותך לא חייבת לבוא לידי ביטוי בעינוגך לפי רצונותיך.

פערי החשק לא היו קיימים בעבר והתעוררו בחצי שנה האחרונה, ועל כן כדאי לברר מה קרה בחצי שנה זו. ניסית לברר זאת לבד ולא הצלחת ועל כן כדאי לפנות לאנשי מקצוע, לפני שיתפתח קרע אשר יעמיק ולפני שאתה מחפש סיפוקים מחוץ לזוגיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמשכת לנשים - בעיה?
    רונה
    23/03/2007

אני חושקת בסתר לעשות את זה עם המחנכת שלי, היא פשוט נראית מעולה, רזה, 1.70 מ', שיער חום, חזה בינוני ועם יופי טבעי כזה. מלאת מיניות, קורצת לבנים והולכת ע בגדים מגרים. מצאתי את עצמי חושבת עליה בלילה במיטה ומפנטזת עליה. האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    נמשכת לנשים - בעיה?

הוספת תגובה

• זה נורמלי לחלוטין!

23/03/2007

בת כמה את? למה זה מטריד אותך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לספק את החשק המיני
    50+
    23/03/2007

אני בן 50+ עושה מין מרוכז אחת לחודש . יש לי חשק מיני בעוצמה גבוה,
    אני רוצה לספק את הצורך המיני שלי .אני רוצה לגמור ברצף 7 פעמים.
    אני מרגיש שחסרים לי תאי זרע לשפיחה ברצף (8 שעות).
    1.האם יש מזון מהחיי והצומח שיכול לעשות מלאי של תאי זרע.
    2.האם לקחת ויטמנים ומינרלים בכדורים.
    3.האם יש תרופה כימית הגורמת לשפיכה אחרי כל זיקפה.
    אני רוצה לציין שיש לי זיקפה יפה לפני החדירה.אני לא מצליח לגמור במשך 15 דקות של חדירה ,ואז הזיקפה נחלשת ללא שפיחה.
    אני מאוד אשמח לקבל את תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    לספק את החשק המיני

הוספת תגובה

• מספר קושיות

23/03/2007

יפה מאוד שיש לך חשק טוב - זה משקף נפש בריאה.

ואשר לקושיות אשר שאלת:
    1. אין משהו ספציפי. כמות הזרע יורדת כבר בעשור הרביעי וממשיכה לרדת עם הזמן כחלק מעליית הגיל. זה לא משפיע על מידת ההנאה. זה לא קשור לחשק ולעוצמת האורגזמה.
    2. אין צורך.
    3. לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר מין נשי
    מישהי
    23/03/2007

שלום!
    אני ממש מתוסכלת ...יש לי בעייה ..שפתי איבר המין שלי לא שוות ..זה לא עיניין מולד..פשוט קרה עם הזמן {לא יודעת איך..}ממש ממש מפריע לי וגורם לי לחוסר ביטחון בקיום יחסים...זה דבר ממש נדיר?הבנתי שיש פתרון..איזהו ניתוחון שיכול לפתור את הבעייה..לאן אני יכולה לפנות? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    איבר מין נשי

הוספת תגובה

• ישנהם גינקולוגים העוסקים

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/03/2007

בפלסטיקה של איבר המין, ועושים ניתוחים כמו זה שאת כ"כ מיחחלת לו. מכל מקום אין בפורום זה להמליץ על מקום, רופא זה או אחר. עשי מחקר שוק, לכי לאיבחון ויגידו לך אם, למה כמה ומה ניתן לעשות???
    יש מה לעשות!!!!
    בהצלחה!
    עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם המצב הזה נדיר?

מישהי
    24/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המצב שכיח

25/03/2007

אין איבר בגוף שהוא סימטרי לחלוטין.

אולי את מעצימה את המצב וזה בעצם תקין לגמרי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבר מין בעיתי

אלמוני
    29/03/2007

אני מוכן לקבל אותך כמו שאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבר מין נשי

ד''ר חגית כהנא
    31/03/2007

מהיכרותי עם נשים רבות שיפתי הפות אינן שוות. מצב כזה אינו אמור לשנות את התפקוד המיני או את התיחסותו של כל גבר אליך במיטה.
    אני מציעה שראשית תפני לרופא נשים שאת סומכת עליו כדי לראת האם יש חריגה באיבר המין שלך או שאולי החרדה מיותרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני
    לילך
    22/03/2007

אני בת 35 נשואה +3 החשק המיני שלי כל כך ירוד שאני ממש לא מעונינת ,אפילו לפעמים במגע.
    זה כבר חודשיים או יותר.
    מה קורה?

לקביעת תור
    סגירה
    חוסר חשק מיני

הוספת תגובה

• חוסר חשק מיני

23/03/2007

אחת התופעות הנפוצות ביותר בנשים.

קיימות מגוון סיבות, כגון, שינויים הורמונליים, אך שכיחות יותר סיבות רגשיות, כגון, שחיקה בזוגיות, עייפות, עומס בעבודה, לחץ, מתח, מצב רוח ירוד וכן הלאה.

ממיעוט הפרטים שמסרת קשה לדעת מה הסיבה אצלך וגם לא יהיה חכם לנחש כאן. לאור גילך הצעיר, צפויות לך שנות חשק מרובות, על כן אני מציע שתפני למרפאה לטיפול ושיקום מיני הכוללת צוות רב-מקצועי, כולל גינקולוגית/סקסולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר האורגזמה הראשונה אני עייפה..
    יפית
    22/03/2007

כל פעם שאני מקיימת יחסים עם בן זוגי אני לא מצליחה להמשיך אחרי המס' הראשון,אחרי האורגזמה הראשונה שלי.בעצם מה שיוצר שאני לא יכולה לגמור יותר מפעם אחת בלילה.ובכלל אין לי כח להמשיך אחרי שגמרתי
    אשמח לקבל תשובה/הסבר והכוונה
    תודה יפית

הוספת תגובה

• תפקודך תקין לחלוטין!!!!!

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן אבל...

יפית
    23/03/2007

איך אני ממשיכה לעוד סיבוב? למה אני לא יכולה להמשיך אחרי הפעם הראשונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צר לי לאכזב אותך...לא ממשיכה

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/03/2007

יש נשים כ-16% מהאוכלוסיה שיכולות להגיע למספר אורגזמות....את כנראה לא (ואולי בעתיד כן) אבל כרגע תהני ממה שיש!
    עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 שאלות
    אלמוניתצפונית
    22/03/2007

הי ,
    אני בת 25 ומקיימת כבר כ-חצי שנה יחסי מין עם חברי ויש לי 2 שאלות שמטרידות אותי כבר הרבה זמן :
    1. בכל פעם שאני וחברי מקיימים יחסי מין כואב לי בהתחלה , יכול להיות שהסיבה היא מין קיוווץ בנרתיק שלוקח לי זמן להשתחרר ממנו אילו עוד סיבות יכולות להיות ?. האם זה הגיוני ? האם אני צריכה ללכת לטיפול ספציפי ? נבדקתי מס פעמים אצל רופא נשים שאמר שאין לי כל בעיה .

2. אני חווה אורגזמה דרך הדגדגן כבר מס שנים ובדרכים רבות אך לא מצליחה לחוות אורגזמה נרתיקית (כלומר בעת קיום יחסי מין ) הגירוי הראשוני (שלאחר היעלמות הכאב הראשוני) נעלם לאחר מס דקות ואין התגברות ההתרגשות מקיום יחסי המין (לדעתי הגירוי נעלם בשל התרחבות הנרתיק אך זו רק השערה כי אין לי ידע/נסיון רב בתחום ) - האם יש דרך שבה אני יכולה להגדיל את הסיכויים שלי לחוות אורגזמה נרתיקית ? הייתי מעדיפה שתמליץ לי על ספר או אתר אינטרנט ולאחר מכן אם זה לא יעזור אז המלצה על רופא/ מכון יתקבל בברכה ...
    תודה מראש,
    אלמונית צפונית...

לקביעת תור
    סגירה
    2 שאלות

הוספת תגובה

• 2 תשובות

23/03/2007

1. בהחלט יכול להיות שזה כיווץ לא רצוני של שרירי הנרתיק, ועל כן רצוי שחברך לא יחדור. מין לא אומר לכאוב. שיחדיר אצבע עם הרבה חומר סיכוך. עד שלא נח לך לגמרי עם אצבע, שלא יכניס שום דבר אחר! לאט ובהדרגה אפשר לעבור לשתי אצבעות ואם לא כואב להמשיך לפין. רופא נשים לא יכול לעלות על הבעיה (וגיניזמוס?) בבדיקה רגילה. אם אתם לא מצליחים לטפל לבד -גשו לטיפול מקצועי.

2. קשה לחוות אורגזמה נרתיקית בחדירה. האיזור שגורם לאורגזמה בנרתיק נמצא בחלקו העליון של הנרתיק וניתן לגרות אותו עם אצבע (תנועת "בואי הנה"...). ספרים מומלצים: לעצמך - מיניות האשה של לוני ברבך-גרפילד או לנשים בלבד של ג'ניפר ולורה ברמן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת
    G
    22/03/2007

אני בת 23 וחבר שלי24 אנחנו חברים סה"כ 4 חודשים . הסקס בניינו זה הדבר הכי טוב וחזק שיש....אנחנו עושים את זה 3 פעמים בלילה.אין תלונות משני הצדדים. אני פשוט מרגישה די אבודה..מכיוון שלו אין רגשות אלי..וזה ידוע...הוא לא מסתיר את זה ממני. הקשר שלנו הוא כייפי..ותומך....ומצחיק...ואין שום דבר גרוע...הדבר היחידי שמפריע לי זה שהוא לא מרגיש אלי כלום..אני בדילמה עם עצמי כל הזמן איך יכול להיות שבן אדם אחריי 4 חודשיםם של קשר וקשר מיני לא מרגיש כלום????האם זה הגיוני???והוא לא רוצה להיפרד..וגם אני לא כי טוב לנו..הייתי רוצה לדעת אם למישהו יש רעיונות..מה חוסם אותו???ומה אתה ממליצים ....

לקביעת תור
    סגירה
    מתלבטת

הוספת תגובה

• זה בסדר

יפית
    22/03/2007

חמודה זה בסדר,אני וחבר שלי גם כבר 3 חודשים ביחד והכל מצויין בסקס וכייף לנו ביחד וגם אנחנו לא מאוהבים אחד בשני ולא רוצים להיפרד.זה יגיעה אם הזמן לא תמיד זה בא בהתחלה.העיקר שטוב לכם ביחד.ואהבה תבוא אם הזמן...
    זה לא שאין אהבה אצלכם יש אבל היא פשוט לא חזקה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוננות בתדירות גבוהה
    r
    22/03/2007

רציתי לדעת האם אוננות בתדירות גבוהה ( יום יום ) מזיקה לבריאות?

אני בחור בגיל השלושים.

לקביעת תור
    סגירה
    אוננות בתדירות גבוהה

הוספת תגובה

• לא מזיק לבריאות!

עידן מיליצ'ר
    22/03/2007

אלא אם כן זה בא על חשבון קשר, זוגיות ומיניות עם בת/בן זוג אז זה מזיק נפשית...או יותר נכון מכסה על הקושי הנפשי1
    עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקוד השאלה-אוננות

אלמוני
    22/03/2007

האם אוננות יום יום פוגעת באיכות הזרע או פוגעת באיכות האשכים ואו ביכולת ליצור זרעים באיכות טובה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלוי בגיל!...בגיל צעיר לא!!

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/03/2007

בגיל יותר מתקדם, גם לא, אלא אם כן יש רצון להריון בגילאים 35+ (אל תתפוס אותי המילה מדוייקת על הגיל) אז יש רופאים שימליצו על קיום יחסי מין (אוננות) אחת ליומיים ע"מ להבטיח זרע בספירה ותנועה טובה!
    עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה יותר...
    אגוזית
    22/03/2007

אני נשואה באושר כ-10 שנים , מאוד אוהבת את בעלי וטוב לי איתו במיטה. אנו מקיימים יחסי מין כפעמיים בשבוע שזה נחמד אלא שזה לא מספק אותי...אני רוצה יותר! (כ-4 פעמים...) משיחות עם חברים ובכלל הסביבה אני מרגישה די חריגה ,כי תמיד בעיה מסוג זה מוצגת מצד הגבר...לכן אני תמיד צוחקת עם בעלי "שאלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים..."
    בעלי כן מודע לנושא כי אני פשוט אומרת לו, אבל עדיין זה לא משנה דבר. הוא עובד קשה ואני מבינה את המצב שאין כוח או אין חשק ועם זאת אני מעט מתוסכלת...
    מה עושים כשיש פער בחשק המיני?
    אני לא מוכנה להתחיל לבגוד בו (למרות שמחשבות בנושא החלו לעלות בזמן האחרון.)

לקביעת תור
    סגירה
    אני רוצה יותר...

הוספת תגובה

• צריכה עזרה

rony
    22/03/2007

אם את צריכה עזרה בענין תפני אלי אני מוכן לבצע לך השלמה ל4 פעמיים בשבוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחכה לתשובה רצינית מהמומחים!

אגוזית
    23/03/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יודע שיותר קל להגיד מאשר לעשות

ד``ר עידן מיליצ`ר
    23/03/2007

אבל העינין פה הוא זוגי, לא מיני!!.כמו בכל דבר ועיניין, יש מקום למשא ומתן בין בני זוג על כל דבר. איפה ומתי לאכול, לאן לצאת, כמה כסף לתת לחתונה של הבת-דודה וכו'. כך גם בנושא התדירות המינית יש מקום להליכה אחד לקראת השני ולקיים יחסי מין בתדירות שתניח ת'דעת של שני בני הזוג!. דברי איתו!!
    עידן מיליצ'ר
    נ.ב. ואולי בחברה את חריגה, מנסיוני המקצועי....את לא לבד!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מצליחה לגמור
    נשוי בבעיה
    22/03/2007

אנו אני ואשתי, נשואים באהבה אושר ואושר, 7 שנים טוב לנו ביחד ואנחנו אוהבים באמת, איכפת לי שאשתי מעולם לא גמרה ולא נהנית, היא כבר התיאשה

לקביעת תור
    סגירה
    לא מצליחה לגמור

הוספת תגובה

• אורגזזזזזזזמה

ד``ר עידן מיליצ`ר
    22/03/2007

במדינת היהודים התשובה המתחכמת לשאלה מה עושים? היא....עושים!!!
    השכיחות המשוערת של קשיי אורגזמה למיניהם היא כ-30% בקרב הנשים. הקושי לחוות אורגזמה יכול לבוא לידי ביטוי במספר אופנים:
    1) אנאורגזמה ראשונית-מדובר באישה שאף פעם ובכל מצב.לבד ו/או עם בן זוג, לא חווה אורגזמה.
    2) אנאורגזמה משנית- מדובר באישה שחוותה בעבר אורגזמה ומסיבה כלשהי,נפשית ו/או גופנית הפסיקה לחוות אורגזמה
    3) אנאורגזמה מצבית- מדובר באישה שיכולה להגיע לאורגזמה במצבים מסוימים,כגון: לבד או רק עם בן זוג מסויים.
    נשים הלוקחות תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-ssri , נשים הלוקות בטרשת נפוצה, סכרת, נשים פגועות עמוד שדרה תחתחון עלולות ללקות בחווית האורגזמה.
    הסיבה העיקרית הידועה כיום לקושי בחווית אורגזמה, אלוהים גדול מה ימצאו עוד 10-20 שנה ? , היא נפשית. לעיתים קרובות הקושי נובע בראש ובראשונה מחוסר ידע בסיסי באנטומיה ובפיזיולוגיה של איבר המין. חוסר ידע על מיקומו של הדגדגן וחשיבות תפקידו בהנאה ובאורגזמה.
    כמו כן, חוסר ידע של בן הזוג ותקשורת מינית לקויה, עלולים לפגוע ביכולת האורגזמית.
    סיבות עמוקות יותר:
    אישה בעלת עכבות מיניות החשה קונפליקט ואשמה בכל פעם שהיא חווה עוררות והנאה מינית.
    אישה עם קושי בדימוי ובקבלת גופה.
    אישה עם פחד מאובדן שליטה.
    אישה עם פחד מהיחשפות בפני בן הזוג אשר עלול לפרש את התנהגותה כמופקרת או מגוחכת
    אישה עם מנגנון בקרה עצמי המתנהגת באופן כזה כאילו היא צופה בתהליך המיני ומבקרת אותו
    דרישה וציפייה של בן הזוג- הגורמת ללחץ המעכב את התגובה המינית הטבעית ומחבל בחווית האורגזמה.
    בעיות בזוגיות-החל מקושי בתקשורת , בושה בביטוי הצרכים וכלה בכעסים ותסכולים הגורמים לעיכוב האורגזמה.

הטיפול בקושי להגיע לאורגזמה, מותאם לאישה על פי איפיונו של הקושי. הטיפול עובד בשני מישורים: מישור אחד, הבנת מהות הדיספונקציה ומקורה, כלומר מהו הגורם המיידי ומהו הגורם הנפשי העמוק יותר הגורם לקושי. המישור השני טכניקות שונות של הרפיית הגוף ואוננות. האוננות היא בהתחלה לבד ובהמשך ליד ועם בן הזוג. חלק מהתהליך הטיפולי יכול לכלול בתוכו שימוש בכל מיני "צעצועים", אך אין זה מחייב המציאות. בנוסף שימוש בעזרים לא סותר את יכולת ההנאה מבן הזוג!
    הייתי ממליץ לך להתחיל בקריאת הספר "לעצמך"-מיניות האישה. ספר זה עוסק באורגזמה הנשית ואיך להגיע.....תרתי משמע!!. כמובן שתמיד ניתן לפנות לייעוץ מיקצועי.
    כפי שכתבתי בתחילת התייחסותי.....קודם כל לעשות!!!
    במקרה של קושי להגיע לאורגזמה חשוב לא להרים ידיים, נהפוכו...תורידי אותם...והמבין יבין ויגיע!

עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בגמירה מתבצעת פליטה בלבד וגם זה לא
    מני
    22/03/2007

באוננות הכל סביר חוץ מבגמירה עצמה ץואיך אני יודע אם יש לי שפיכה מוקדמת או לא??
    אשמח לקבל תשובה מהירה :
    בתודה

הוספת תגובה

• לא הבנתי ת'שאלה.... רפי ,חגית, אתם

ד``ר עידן מיליצ`ר
    22/03/2007

מבינים?!
    עידן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מציע שמני יפרט קצת יותר

23/03/2007

וימקד את שאלתו. גם אני לא ירדתי לסוף דעתו...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אלמונית
    21/03/2007

אני צריכה תשובה לשאלה -אני בת 25 והתחלתי לחוות יחסי מין לפני חצי שנה בגיל 24 . עקרונית שכבתי אולי 20 פעם לא שספרתי אבל לא הגעתי לאורגזמה. ולבד אני חווה תחושת אורגזמה. והשאלה היא-האם לוקח לזה זמן עד שהגוף מתרגל ליחסי מין ואחרי זמן מסוים אני אתחיל להרגיש אורגזמה או שכבר הייתי אמורה לחוות את זה . כלומר יש לי בעיה או שזה מוגדר כדבר נורמלי וצריך רק לחכות ולראות ?
    אשמח מאוד לתגובה שתעזור לי להבין קצת יותר טוב את העניין!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האורגזמה בד"כ היא לא מיחסי מין.....

ד``ר עידן מיליצ`ר
    22/03/2007

במדינת היהודים התשובה המתחכמת לשאלה מה עושים? היא....עושים!!!
    השכיחות המשוערת של קשיי אורגזמה למיניהם היא כ-30% בקרב הנשים. הקושי לחוות אורגזמה יכול לבוא לידי ביטוי במספר אופנים:
    1) אנאורגזמה ראשונית-מדובר באישה שאף פעם ובכל מצב.לבד ו/או עם בן זוג, לא חווה אורגזמה.
    2) אנאורגזמה משנית- מדובר באישה שחוותה בעבר אורגזמה ומסיבה כלשהי,נפשית ו/או גופנית הפסיקה לחוות אורגזמה
    3) אנאורגזמה מצבית- מדובר באישה שיכולה להגיע לאורגזמה במצבים מסוימים,כגון: לבד או רק עם בן זוג מסויים.
    נשים הלוקחות תרופות נוגדות דיכאון ממשפחת ה-ssri , נשים הלוקות בטרשת נפוצה, סכרת, נשים פגועות עמוד שדרה תחתחון עלולות ללקות בחווית האורגזמה.
    הסיבה העיקרית הידועה כיום לקושי בחווית אורגזמה, אלוהים גדול מה ימצאו עוד 10-20 שנה ? , היא נפשית. לעיתים קרובות הקושי נובע בראש ובראשונה מחוסר ידע בסיסי באנטומיה ובפיזיולוגיה של איבר המין. חוסר ידע על מיקומו של הדגדגן וחשיבות תפקידו בהנאה ובאורגזמה.
    כמו כן, חוסר ידע של בן הזוג ותקשורת מינית לקויה, עלולים לפגוע ביכולת האורגזמית.
    סיבות עמוקות יותר:
    אישה בעלת עכבות מיניות החשה קונפליקט ואשמה בכל פעם שהיא חווה עוררות והנאה מינית.
    אישה עם קושי בדימוי ובקבלת גופה.
    אישה עם פחד מאובדן שליטה.
    אישה עם פחד מהיחשפות בפני בן הזוג אשר עלול לפרש את התנהגותה כמופקרת או מגוחכת
    אישה עם מנגנון בקרה עצמי המתנהגת באופן כזה כאילו היא צופה בתהליך המיני ומבקרת אותו
    דרישה וציפייה של בן הזוג- הגורמת ללחץ המעכב את התגובה המינית הטבעית ומחבל בחווית האורגזמה.
    בעיות בזוגיות-החל מקושי בתקשורת , בושה בביטוי הצרכים וכלה בכעסים ותסכולים הגורמים לעיכוב האורגזמה.

הטיפול בקושי להגיע לאורגזמה, מותאם לאישה על פי איפיונו של הקושי. הטיפול עובד בשני מישורים: מישור אחד, הבנת מהות הדיספונקציה ומקורה, כלומר מהו הגורם המיידי ומהו הגורם הנפשי העמוק יותר הגורם לקושי. המישור השני טכניקות שונות של הרפיית הגוף ואוננות. האוננות היא בהתחלה לבד ובהמשך ליד ועם בן הזוג. חלק מהתהליך הטיפולי יכול לכלול בתוכו שימוש בכל מיני "צעצועים", אך אין זה מחייב המציאות. בנוסף שימוש בעזרים לא סותר את יכולת ההנאה מבן הזוג!
    הייתי ממליץ לך להתחיל בקריאת הספר "לעצמך"-מיניות האישה. ספר זה עוסק באורגזמה הנשית ואיך להגיע.....תרתי משמע!!. כמובן שתמיד ניתן לפנות לייעוץ מיקצועי.
    כפי שכתבתי בתחילת התייחסותי.....קודם כל לעשות!!!
    במקרה של קושי להגיע לאורגזמה חשוב לא להרים ידיים, נהפוכו...תורידי אותם...והמבין יבין ויגיע!

עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הבנת את השאלה שלי:)

אלמונית
    25/03/2007

אני מבינה שיש מיליון ואחת סיבות הקושי להגיע לאורגזמה וכמובן שידוע לי שבדרך כלל הקושי הוא נפשי אבל פירטת לי את כל הנושאים והמצבים שיכולתי להיות בהם ותודה לאל אני לא!:))

ואיך להגיע לאורגמה בעצמי אני יודעת :) , סך הכל התייחסתי להתחלה ואמרתי שקיימתי יחסי מין עם חבר שלי לשעבר מקסימום אולי בסך הכל 20 פעם-והשאלה שלי הייתה לפי מספר פעמים הייתי אמורה להרגיש אורגזמה או שזה לוקח זמן עד שהגוף מתרגל ליחסי מין ??
    וברור שאני יודעת שאצל כל אישה זה אחרת , חלק מרגישות אורגזמה מהפעם הראשונה שזה נדיר , חלקן יכולות להרגיש אחרי פרק זמן מסוים וחלקן יכולות לא להרגיש כלל! אבל אני מתייחסת עכשיו לחלקן הרב של הנשים -כלומר בדרך כלל מהפעם הראשונה מתי בחורה כביכול אמורה להתחיל להרגיש אורגזמה ?
    אם הבנת אותי אשמח אם תענה לשאלתי
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתת בעצמך את התשובה...

25/03/2007

כי אצל כל אשה זה אחרת. אבל לא נדיר שאשה תגיע לאורגזמה כבר בפעם הראשונה. ממש לא נדיר. זה קשור בעיקר ביכולתה להשתחרר ולהתענג וזה בהחלט יכול להיות בפעם הראשונה. ורצוי.

מעבר לכך, אין סטטיסטיקה כגון זו שאת מבקשת - כמה מגיעות לאורגזמה במפגש הראשון, כמה בפעם השנייה וכמה בפעם העשרים... כפי שאמרתי זה לא תלוי במספר המפגשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא גומרת ומוותרת...
    גלינה
    21/03/2007

אני לא בטוחה האם אי-פעם גמרתי... נראה לי שזה קרה פעם אחת בכל החיים שלי. אני לא מצליחה לגמור מאוננות וגם לא בעת מין עם חבר שלי למרות שהוא משקיע המון זמן בלנסות לגרום לי לגמור... התחושה היא תמיד נעימה ואני רועדת אך משום מה זה פשוט נעלם שאיזשהו שלב ואין שום תחושת התפרקות. האם זה בעיה פיזית או פסיכולוגית ומה עלי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    לא גומרת ומוותרת...

הוספת תגובה

• לא לוותר ואז תגיעי ליותר!!

ד``ר עידן מיליצ`ר
    22/03/2007

ככה לאט לאט, בלי ששמת לב, כתבת את התשובה בגוף השאלה.!!
    ראשית והחשוב מכל (מומחים אחרים יגערו בי על כך שכתבתי שזה החשוב מכל), את יודעת מהי אורגזמה ויכולה לחוות אחת באוננות. את אפילו מציינת שאין לך בעיה עם זה ושזה קורה די מהר!
    מכאן הדרך לחווית האורגזמה עם בן הזוג, מצריכה כפי שאת מציינת, וצודקת ב100% ה ש ק ע ה !!.
    מבחינה טיפולית, אישה שמגיעה לאורגזמה לבד, עשתה את חצי הדרך ויותר. מכאן יש מקום למספר פעולות. נכון שההגעה לאורגזמה זה לא עיניין של הוראות הפעלה, אבל במקרה שלך/ם הייתי מציע:
    1) תאונני ליד בן זוגך,אם אין בושה, על מנת שיוכל לראות מה ואיך את עושה כדי להגיע לאוווו המיוחלת.
    2) בן זוגך ינסה לגרות אותך באופן הדומה למה שראה. כמובן שרצוי שבשלב זה יהיו שני מרכיבים חשובים: האחד, הנחיה שלך! והשני, השקעה של בן הזוג!
    רוב הגברים גומרים מהר יותר מבת הזוג שלהם. מה לעשות....אכלנו אותה ?. במקרה של בעלך ייתכן ויש מקום לתהליך טיפולי אשר יעזור לו "להחזיק" יותר מחצי דקה, אך ללא קשר חשובה הסינכרוניזציה בריקוד המיני שלכם על-מנת ש"תקבלי" את המגיע לך!! וכפי שאמרתי, לזה נדרשת השקעה!! (פעם שלישית גלידה).
    ואחרי שכתבתי את כל זה, אם כוונתך הייתה שאת/ם רוצים אורגזמה מיחסי מין מלאים, או אז זה סיפור אחר לגמרי. מעט מאוד נשים חוות אורגזמה מיחסי מין מלאים. המחקר מצביע על 16%-24% לערך. אין מספרים ממש מדויקים. בדרך כלל אישה יכולה לחוות אורגזמה ביחסי מין מלאים כאשר היא בתנוחה מעל הגבר והדגדגן שלה מתחכך על עצם החיק של הגבר בזמן המשגל. בנוסף, זה אפשרי גם כאשר מקיימים יחסי מין מלאים ותוך כדי זה יש מגע ידני בדגדגן.
    מה שבן זוגך אמור לעשות כדי שהפער בניכם יצטמצם, זה להשקיע יותר במשחק המקדים וכך תבוא עדנה לשני הצדדים!
    עידן מיליצ'ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה