מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ימי מחלהרבקה26/01/2010
אני עובדת בחברה גדולה ומסודרת 20 שנה, חליתי בתקופה האחרונה ונגמרו לי ימי מחלה , האם החוק היבש אומר שמי שנגמרו לו ימי מחלה בעצם לא יכול להיות חולה? או שפשוט זו הבעיה שלו ועליו לשלם את שכר הדירה למשל ממשכורת שלא קיבל,אני סובלת מבעיה קרדיולוגית ונאלצתי להישאר בבית במשך כשלושה שבועות ועתה נאמר לי שאקבל תשלום רק על שבעה ימים ע"ח ימי מחלה לשנה הבאה , שאלתי מה אני יכולה לעשות כדי לקבל החזרים על השבועיים הנותרים ומה קורה במקרה שאאלץ להיעדר חלילה עוד חודש , למי פונים במקרה זה ומה עלי לעשות אני מיואשת ומצב זה רק מכביד ומגביר את בעיות הלב מהם אני סובלת גם בזה אין התחשבות ? אודה על תשובתכם המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ימי מחלה
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2010את השאלה הזו עליך לפהפנות לפורום העוסק בדיני עבודה.
יחד עם זאת אני מרגיש חובה לעדכנך כי יש באשפרותך לפנות לביטוח לאומי בתביעה. אם את עובדת בחברה גדולה ומסודרת ככל הנראה יש לך ביטוח אובדן כושר עבודה המכסה על נזקים שכאלה וכיוצ"ב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעת אובדן כושר עבודהמרק20/01/2010
ברשותי פוליסת ביטוח מנהלים למקצועות הצווארון הלבן.
נכון לעכשיו אני שוקל להגיש תביעת אובדן כושר עבודה עקב מצבי הבריאותי.
בהקשר לכך ישנן מספר דברים שארצה לוודא:
1. במידה ואחשב כמי שאיבד באופן מוחלט את כושר עבודתו במקצוע הנוכחי, האם אוכל לעבוד שלא על פי מקצועי (בעבודה אחרת) ואיך הדבר ישפיע על הקצבה שאקבל?
2. במידה ואחשב כמי שאיבד באופן חלקי את כושר עבודתו,
האם אוכל להמשיך לעבוד במקצוע שלי במשרה חלקית ואיך הדבר ישפיע על הקצבה שאקבל?
האם אוכל לעבוד שלא על פי מקצועי ,במידה וכן, כיצד הדבר ישפיע על הקצבה שאקבל?
תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תביעת אובדן כושר עבודה
עו``ד בועז אלקלעי21/01/2010שלום מרק !
יש לי הרגשה שאתה קצת "מפספס" ואני אסביר.
פוליסת אובדן כושר עבודה סטנדרטית קובעת כי בכדי לקבל קצבה הינך צריך להיות במצב של איבוד כושר השתכרותך ב-75% למקצוע בו עבדת עובר לאי הכושר או לכל עיסוק סביר אחר.
אין אמצע, יש שחור או לבן... ותאמין לי שאני מנהל מלחמות רבות וגדולות כל יום בבתי המשפט על הסעיף הזה...
לכן התשובה לשאלתך הראשונה בראי של חברת הביטוח בלבד, היא כי יש השפעה.
לגבי שאלתך השנייה, הרי שיש לבדוק כי קיימת לך בפוליסה רכיב של פיצוי בגין איבוד כושר עבודה חלקי כי אם לא, אזי אינך זכאי לכל קצבה מחברת הביטוח.
אני ממליץ לך לפנות בצורה מסודרת לעו"ד כי אם קיימת בעיה רפואית הגורמת לאיבוד כושר העבודה יש להגיש תביעה מושכל.
הינך מוזמן לשאול שאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רפואיות .לירון18/01/2010
אני בת 21 ורשומה בקופת חולים מאוחדת ..
אני לא עובדת וגם לא לומדת ואין לי כסף לשלם על הביטוח הרפואי או על התשלום שהם דורשים כל חודש ..
אז מה עושים במצב כזה ? עד עכשיו אבא שלי היה משלם .
מה בעצם הזכויות שמגיעות לי ?
תודה רבה מראש !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות ביטוח בריאות
מעיין רוגל18/01/2010שלום לירון,
דמי הבריאות, שמהווים למעשה את דמי ביטוח בריאות ממלכתי, הם חלק מתשלומי ביטוח לאומי שאת משלמת, והם מקנים לך את ביטוח הבריאות הבסיסי.
לקופות החולים יש כיום ביטוחים משלימים, שהם ביטוחים פרטיים למעשה, ונותנים זכויות בנוסף לביטוח הבריאות הממלכתי.
כל עוד היית בצבא הצבא היה אחראי לביטוח הבריאות שלך, כשאת משתחררת את בעצם חוזרת לקופת החולים בה היית רשומה קודם לכן, וצריכה, כאזרחית, לשלם ביטוח לאומי, אם את עובדת ואם לא.
במידה ואינך יכולה לממן את הביטוח המשלים את יכולה לבטל אותו (מנגנון הביטול הוא תלוי בקופה וצריך לברר איתם איך עושים את זה) אבל עדיין את זכאית לכל מה שנכלל בסל הבריאות.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מילוי טופס נכות בביטוח לאומיבת מודאגת18/01/2010
שלום.
אני מקווה שאתם הכתובת הנכונה אם לא אז בבקשה תפנו אותי לגורם הנכון.
במילוי טופס של נכות כללית, יש סעיף של הכנסות,
בו צריך לפרט ממה יש הכנסה,
האם :
* יש תוכנית חיסכון בבנק והיא נותן ריבית , זה הכנסה?
* יש תיק השקעות בבורסה, זה הכנסה, או תלוי זה תיק מפסיד או מרוויח?
* בן זוג עובד, אז מה? הכנסה של חולה נפגעת.
למה בכלל ביטוח לאומי רוצה לדעת את כל זה?
הרי הנכות , מזכה אזרח בקצבאות.
בבקשה תעזרו להבין ולמא את הטופס.
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מילוי טופס
עו``ד בועז אלקלעי18/01/2010במסגרת העמוד ה-4 לטופס העדכני של תביעת נכות כללית עליך לפרט את הכנסותיך.
כן, עליך לפרט אם יש הכנסות מריבית וכיוצ"ב וכן יש לציין אם בעלך עובד.
מדובר בשימוש פנימי של המוסד לביטוח לאומי לצורך קביעת יכולת ההשתכרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה שיש הכנסות נוספות יכול לפגוע
בת מודאגת18/01/2010עו"ד שלום רב.
תודה על התשובה.
אז אם יש גם:
תוכנית חיסכון בבנק
תיק השקעות בברוסה
ובעל עובד
כול זה לא יכול לפגוע בחולת סרטן שד מלקבל קיצבהת נכות?
שאלה נוספת:
מתי מגשים את הטופס , אחרי הטיפולים כימוטרפיים או במשך?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנסות
עו``ד בועז אלקלעי18/01/2010את התביעה מגישים תוך שנה מהמועד בו נכנסת לאובדן כושר עבודה.
במסגרת נכות כללית ניתן פיצוי באם הינך עוברת סף רפואי של 40% ובאם איבדת את כושר עבודתך.
ציון ההכנסות הם למחלקת גביה.
בכדי לקבל תשובות מלאות ומדויקות יותר אני מזמין אותך לפנות לעורך דין בצירוף החומר הרלבנטי ואז יהא אפשר לבחון את כל השאלות אותן את מעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה "הכנסה מריבית"
בת מודאגת19/01/2010תודה על התשובה.
בהמשך לסעיפים הלא מובנים:
הכנסה מריבית: הכוונה לשלוח להם פירוט תנועות בתוכנית חיסכון?
נכנסה ממקור אחר: בתיק השקעות, לתת להם פירוט חודשי מחברת ביטח?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה "הכנסה מריבית"
עו``ד בועז אלקלעי21/01/2010התשובה הפשוטה הינה כן...אבל יש לבדוק כל רכיב לגופו .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליקוי בשמיעהיוסף בן שאול18/01/2010
האם ליקוי בשמיעה מוגדר כנכות בביטוח ללאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה
עו``ד בועז אלקלעי18/01/2010כמובן.
בהתאם לסעיף 72 לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחירה אישית לגשת לניתוח בבית חוליםיזרעאלה16/01/2010
אני תושבת רמת-גן וזקוקה דחוף לניתוח רדיו כירורגי שניתן לבצע בביה"ח שיבא קרוב לבית ואני לא מצליחה לקבל תור דחוף שם או כפי שפנינו והתקבלנו לאחר בדיקת ארופא מומחה בביה"ח הדסה עין כרם ירושלים ליום ב וביום ה . אייך אוכל לחייב את קופת חולים כללית לשלוח אותי לשם כשר יש כבר תורות לניתוח רדיוכירורגי שאין אותו בביץהחלים רבין בילינסון בפ"ת בו אני מטופלת וזה הניתוח שהומלץ ע"י הרופא המטפל בי בפ"ת.
בכל המסמכים נרשם דחוף דחוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח
מעיין רוגל17/01/2010שלום יזרעאלה,
בשל דחיפות העניין אבקש ממך להפנות את הבקשה למייל העמותה ואנו ננסה לראות איך ניתן לעזור לך לקבל תור דחוף לניתוח. לא אוכל לתת לך תשובה לגבי העניין בלי לבדוק את הנושא באמצעות הצוות המשפטי.
את יכולה לפנות למייל [email protected]
או לטלפון 054-6665224 (אם אין תשובה אנא השאירי הודעה ומישהו מצוות העמותה יחזור אליך תוך 24 שעות לכל היותר)
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוזרת בית שעברה תאונת עבודה לא אצלירועי14/01/2010
עובדת אצלי עוזרת בית. לפני כחודש היא נפלה אצל מעסיק אחר שלה ושברה את הרגל. כתוצאה מכך היא נעדרה מעבודתה 3 שבועות. האם אני חייב לשלם לה דמי מחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוזרת בית
מעיין רוגל14/01/2010שלום רועי,
שאלתך אינה נוגעת לתחום הזכויות הרפואיות, אני מציעה לך להנות את השאלה לפורום שעוסק בנושא ביטוח לאומי והעסקת עובדים.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקהרביב13/01/2010
האם יש חוק בנוגע להפסקה במקום העבודה
אני עובד 9 שעות ביום
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקה
עו``ד בועז אלקלעי13/01/2010אנא הפנה את השאלה לפורום העוסק בדיני עבודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קופ"ח מכבי\מאוחדת: הפניה לבילינסוןדניאל10/01/2010
שלום רב.
עד היום הייתי חבר בקופ"ח כללית.
בעבר היה לי מספר מקרים של חזה אוויר ספונטני (קריסה של הריאה), בעקבותיו הפנו אותי עם טופס 17 לבי"ח בילינסון השייך לכללית, שם עברתי אשפוז וטיפול במח' ניתוחי ריאה.
שאלתי היא:
במידה ואני עובר לקופ"ח מכבי או מאוחדת, ובמידה וחלילה אזדקק שוב להפניה לבי"ח, האם זכותי *לדרוש* מהקופה אשפוז בבילינסון, או שהם ישלחו אותי לבי"ח אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפניה לבילינסון
מעיין רוגל10/01/2010שלום דניאל.
כל קופת חולים עובדת עם ספקי שירותים מסויימים איתם יש לה הסכם. קופת חולים זו או אחרת מחוייבת לתת שירותיים רק במסגרת בתי החולים והרופאים שאיתה בהסכם, ולכן במידה ותעבור קופת חולים הם אכן יכולים להפנות אותך לבית חולים אחר, בהתאם לרשימת ספקי השירותים שלהם.
אני מציעה לך לפנות לקופות החולים אליהן אתה שוקל לעבור ולבדוק עם אילו בתי חולים הן עובדות באזור שלך.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצבה ששללו לילונה05/01/2010
אני סובלת מתסמונת שבאה לידי ביטוי בדלקות חוזרות בדרכי הנשימה ובתפקודי ראות נמוכים סביבת העבודה אינה מוסיפה לי בריאות כי האויר שם מזוהם .שאלתי למי עלי לפנות כדי שיעזור לי מאחר ולא מדובר בתאונת עבודה אלא בהחמרה של בעיה קיימת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצבה
עו``ד בועז אלקלעי07/01/2010תפני בבקשה לאגף נכות כללית של המוסד לביטוח לאומי. במסגרת זו תצייני את כל הבעיות שלך. אינני יודע כמה את מרוויחה אך יש לעובדה זו רלבנטיות לקבלת הקצבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריון מאורטופדמירי04/01/2010
שלום אני מחודש שביעי להריון יש לי שמירת הריון מאורטופד בעיה שנוצרה בעקבות ההריון ואין ביכולתי לעבוד אני עצמאית אפילו לשכב במיטה וזה כואב בזכיות הביטוח הלאומי מציון שרק מרופא נשים שמציין שקיימת סכנה לעובר או לאם תאושר התביעה מה עושים זה לא הוגן אני בבית כבר חודש ללא הכנסה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמירת הריון מאורטופד
עו``ד בועז אלקלעי05/01/2010האם פנית לרופא הנשים שייתן המלצה לצורך הגשת תביעה לביטוח אומי, תוך הסתמכות על המלצות האורטופד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפטרותשרה03/01/2010
מה עושה עובד שרוצה להתפטר ולא יכול לעבוד בזמן תקופת ההודעה מראש?
אני סובלת מכאבי גב, נמצאת בבירור של אורטופד וגם רופא תעסוקתי,הבירור לוקח כבר הרבה זמן, ואני הגעתי למצב שאני רוצה להתפטר, כי אני כבר לא יכולה להמשיך ככה. נגמרו לי כל ימי המחלה, ואני נמצאת בבית ללא כל אישור מרופא כבר הרבה זמן. ואני רוצה לשים סוף לסיפור הזה ולהתפטר, ולא יודעת איך, ומפחדת שיבקשו ממני דמי הודעה מוקדמת, או שיבקשו ממני לעבוד בימים האלה, ולא יודעת מה לעשות. אנא עיזרו לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפטרות
עו``ד בועז אלקלעי05/01/2010תשומת ליבך כי התפטרות על רקע רפואי יכול ותחשב כפיטורין. בזמן ההודעה המוקדמת המעביד יכול לבקש ממך למצות את כל החודש בתשלום או לאפשר לך ללכת הביתה ללא שכר עבור חודש זה.
כמה זמן את נמצאת כבר בחופשת מחלה ומה אופי הארגון בו את מועסקת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס 17 לטיפולי IVFעירית03/01/2010
שלום,
אני מטופלת בקופת חולים כללית. הופניתי על ידי רופא הנשים למחלקה לפריון.
בתחילה, ביקשתי להיות מטופלת באסף הרופא עקב ניסיון עבר טוב עם מנהל המחלקה וכן כי רופא הנשים שלי עובד שם. בקופה הערימו עלי קשיים. בעזרת "פרוטקציות" של חבר שמכיר חבר, הצלחתי בסופו של דבר להשיג טופס 17. הדבר היה לפני כחצי שנה. מאז הפסקתי עקב אילוצים רפואיים ועכשיו אני צריכה שוב להגיע ליחידה.
החלטתי לא להלחם בבירוקרטיה והזמנתי תור לביה"ח שיבא, רק שגם עכשיו נאמר לי שאני לא יכולה ללכת לשם היות ואני לא באותו מחוז.
היות ואני מטופלת במחוז תל אביב, הודיעו לי שאני יכולה להיות מטופלת רק באיכילוב, בלינסון וולפסון.
התקשרתי לשיבא לבטל את התור והפקידה אמרה לי שחוקית, הקופה לא יכולה למנוע ממני לגשת לאיזה בי"ח שאני רוצה. האם נכון? מה הפרוצדורה?
התהליך הנ"ל גם כך קשה והבירוקרטיה רק מקשה עוד יותר.
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 17
מעיין רוגל05/01/2010שלום עירית,
דבר ראשון, כמובן שאני ממליצה לנצל את ההזמנה לפניה של הכללית כפי שהתפרסמה בתגובה שמעלי.
מעבר לכך - מבחינת מחוייבות הקופה - קופת חולים מחוייבת בעיקרון לספק לך שירותים רפואיים מסויימים, בהתאם לסל הבריאות, אך היא מחוייבת לספק אותם רק בבתי החולים או באמצעות רופאים הנמצאים בהסדר עם הקופה, וכן יכולה לקבוע לך טיפול בהתאם למחוז בו את נמצאת.
ביטוחים משלימים בקופות החולים לעיתים מקנים את האופציה לבחור רופאים מתוך הרופאים שבהסדר עם קופת החולים גם אם אינם במחוז שלך, אבל לשם כך עלייך לבדוק את פוליסת הביטוח המשלים שלך אם יש לך כזה.
לעיתים יש אפשרות להגיע לרופא שבהסדר עם הקופה אך לא באותו מחוז, באשר לרופא שאינו בהסדר עם הקופה - זה כבר מסובך יותר.
אם אחרי הפניה לכללית לא תקבלי את המענה שאת זקוקה לו, אנא פני בחזרה לפורום או למייל העמותה ואנו ננסה לעזור לך משם.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עירית05/01/2010תודה רבה על התגובות. דיברתי עם קופת החולים. אומנם, תשובתם לא סיפקה אותי,
אך היה נחמד לדעת שיש עם מי לדבר :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- vהחזר תשלום בגין תרופות מחוץ לסלגל03/01/2010
שלום
אמי חולה בסרטן והטיפול שנזקקה לו הינו מחוץ לסל הבריאות. פניני לועדת חריגים באמצעות קרן דולב ובקשתינו אושרה.
בחודשים שחלפו עד לקבלת האישור נאלצנו לרכוש את התרופה מכיסינו. האם ניתן לקבל החזר בגין תשלומים אלו?
למי לפנות ? האם לועדת חריגים?טעדת ערר?
תודה רבה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרת על תרופות
מעיין רוגל05/01/2010הי גל,
שמחה לשמוע דבר ראשון שהבקשה אושרה, בנוגע למה אפשר לעשות בכדי לנסות ולקבל החזרים אני מציעה לך לפנות ישירות לעורכ/ת הדין שטיפלו בעניינכם, ואלו יוכלו להשיג עבורכם את המידע הדרוש.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונה בביתניר31/12/2009
לפני כחודשיים נפלתי בבית וכתוצאה מכך קרעתי את המינסקוס ואת הרצועה הצולבת הקידמית. מאז אני בבית עברתי ניתוח אחד ואמור לעבור ניתוח נוסף בעוד כחודש. מצב זה גורם לי להיות בבית ללא יכולת לדרוך על הרגל ולגרום לשום מאמץ למשך של תקופה שעוברת שלושה חודשים. הגשתי לביטוח לאומי תביעה לתשלום דמי תאונה אך הם דחו את הבקשה בטענה כי התאונה לא נגרמה מגורם חיצוני. למירב הבנתי דמי התאונה ניתנים בשל תאונה שנגרמה בכללי גם בתוך בית הנפגע.
אשמח אם תוכלו להבהיר לי את העניין ולהמליץ על המשך התהליך.
תודה מראש
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונה בבית
עו``ד בועז אלקלעי31/12/2009לא פשוט להסביר את הדברים באופן פשוט באמצעות פורום זה, אך יחד עם זאת אציין כי יש להצביע על אירוע תאונתי בכדי לזכות בקצבה.
אינני יודע מה סיבת הפציעה ומה אמרת בבית החולים ובביטוח הלאומי אך הה עליך להצביע על תאונה.
שמורה לך הזכות לקבלת נכות כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)