פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול חדשני חודרני
    רמי
    08/06/2010

שלום
    טופלתי בבעית כירורגית באופן חודרני על ידי רופא -טיפול שנכשל.
    לאחר מכן נודע לי שרופא זה פיתח את שיטת הטיפול כך שלמעשה הייתי שפן נסיונות שלו,
    בקשר לכך שאלתי היא
    מה זה ועדת הלסינקי של בית חולים ?
    האם כל שיטת טיפול חדשה צריכה לעבור ועדה כזו ? איך זה בדיוק מתנהל .
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול חדשני חודרני

הוספת תגובה

• רשלנות רפואית

מעיין רוגל
    09/06/2010

שלום רמי
    התחום שעליו אתה שואל הוא במובהק תחום של רשלנות רפואית ואינו התחום בו עוסק הפורום הזה. אני מציעה לך לפנות לפורום רשלנות רפואית בפורטל
    http://www.beok.co.il/SelectedForum.aspx?ForumID=86
    שם תוכל לקבל את המענה המקצועי לשאלתך.

מעין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם הזכויות שלי בתור חבר קופת חולים
    בואדר מרקו
    01/06/2010

שלום רב !
    אישתי ילידת 1956 וחברה בקופת חולים לאומית, לפני כ-6 חודשים נפלה בחצר הבית ושברה את פיקת ברך של רגל שמאל. היא עברה ניתוח ,הייתה מגובסת במשך חודש ולאחרונה מקבלת טיפולי
    פיזוטרפיה , והידרוטרפיה. לאחר 20 טיפולי הידרותרפיה החליטה הנהלת קופת חולים לאומית שהיא מפסיקה את מימון טיפולי ההידרותרפיה.
    שאלתי מה אנחנו יכולים לעשות ? למי אנו יכולים לפנות על מנת להמשיך ולקבל מימון מקופת חולים לאומית לשיקום הרגל ? האם הפסקת מימון הטפולים הוא חוקי ?

אשמח לקבל את חוות דעתכם , מרקו גילון ד.נ. משגב 0526-973216 תודה !!!

הוספת תגובה

• טיפולים מקופת חולים

מעיין רוגל
    01/06/2010

שלום מרקו,
    השאלה הראשונה היא האם הטיפולים ניתנו מכוח סל התרופות או מכוח ביטוח משלים כלשהו בקופת החולים שלכם, את הדבר ניתן לברר במוקד השירות של הקופה.
    לאחר מכן יש לבדוק מה נהלי הביטוח המשלים / או לחילופין מה קבוע בסל הבריאות. גם את הבירור הזה ניתן לעשות מול מוקד השירות.
    ישנם סוגים מסויימים של טיפולים שמוקצבים למספר מסויים בכל שנה, או לכל מקרה. וקופת חולים מחוייבת לממן רק את מספר הטיפולים הקבוע בסל או בביטוח המשלים.
    אני מציעה לכם לברר מולם מה האפשרויות העומדות בפניכם.
    אם יש פער בין מספר הטיפולים המוקצב על פי הסל או על פי הקופה לבין מספר הטיפולים שאשתך קיבלה בפועל אתה מוזמן לפנות לכאן שוב וננסה לראות איך נוכל לעזור הלאה.

רפואה שלמה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולי קופת חולים

בואדר מרקו
    02/06/2010

ראשית אני ממש מודה לך על התשובה המהירה והעינינית והמיקצועית , השאלה שלי בגדול כחבר קופת חולים משלים זהב מקסימום שמשלם כל כך הרבה כסף מידי חודש בחודשו חוץ מניכוי מס בריאות בתלוש המשכורת. אני משלם עו כ-380 ש"ח, כרגע אני זקוק להמשך טיפולים לשיקום רגלה של אישתי , אותי זה לא מעניין מה ההקצבה שלהם, אני לא ניצלתי (ואני מקווה שלא אנצל)את שירותי קופת חולים במשך שנים רבות .לדעתי ישנו כאן פגם, ישנו שיקול כספי מצד קופות החולים, וזה לא נכון להמשיך ולהתנהל בצורה כזאת. כרגע אני צריך המשך טיפולים מה אני עושה ?

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים

מעיין רוגל
    02/06/2010

הי מרקו,
    בסל הבריאות, כמו גם בסלים הפנימיים הקשורים לביטחים המשלימים יש עניין של הקצבה מסויימת של טיפולים ובדיקות לכל מטופל בכל שנה / רבעון. אם לא ניצלת את הזכויות האלו, לא ניתן לצבור אותן. לדוגמה - בכל קופת חולים יש מספר ביקורים אצל רופא משפחה שניתנים בכל רבעון ללא תשלום, גם אם במשך שלוש שנים לא ביקרת אצל הרופא שלך, עדיין מספר הביקורים קבוע.
    כך גם בטיפולים שיקומיים ואף בטיפולים תומכים לחולים במחלות כרוניות קשות. יש מספר מסויים של טיפולים להם כל מבוטח זכאי, אם מכוח הסל ואם מכוח הביטוח המשלים. אם הגעת למכסה קופת חולים אינה מחוייבת לסק לך את השיורתים האלו על חשבונה. אך במקביל קופות החולים מציעות בדרך כלל טיפולים בתשלום. כלומר - יתכן שהמשך הטיפול השיקומי יאלץ להיות בתשלום.
    אני מציעה לכם לברר מול מוקד השירות. יתכן שאם תוציאו הפניה מסויימת של הרופא המטפל תוכלו לקבל טיפולים נוספים על חשבון הקופה, אך גם יכול להיות שלא.
    לכן כדי שתוכלו לקבל החלטה אני בהחלט מציעה לברר מול מוקד השירות ומול הרופא המטפל מכוח איזה סל מקבלת אשתך את הטיפולים, כמה טיפולים מגיעים לה, ולפי כמה זמן מחושבת הזכאות שלה, האם הפנייה מרופא תוכל לזכות אותה בטיפולים נוספים מהקופה, וכן, כמה יעלו לכם טיפולים נוספים אם הקופה לא מממנת אותם.
    אתה מוזמן כמובן להישאר איתנו בקשר ואנו נמשיך לעשות כמיטב יכולתנו לסייע.

יום טוב
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים קופת חולים

בואדר מרקו
    02/06/2010

שוב אני מבקש להודות לך על מהירות התגובה , והמיקצועיות .
    יבורכו אנשים כמוך.

תודה רבה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדה רפואית
    חנן
    30/05/2010

שלום.

הייתה לי תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה .

בית המשפט קבע לי נכות בגובה 10% וזאת לפי קביעת מומחה שהוא מינה .

המוסד לביטוח לאומי קבע לי 0% .

שאלתי : באם ועדת הערער של ביטוח לאומי תקבע לי שוב 0% מה עלי לעשות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ועדה רפואית

הוספת תגובה

• ועדה רפואית

עו``ד בועז אלקלעי
    01/06/2010

אם מינוי מומחה בית המשפט קדם לקביעת הביטוח הלאומי, אין כל בעיה. מלוא נזקיך ישולמו ע"י חברת הביטוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכאות לפיצוי כספי ?
    חן
    29/05/2010

שלום רב,
    בתי נולדה בניתוח קיסרי.
    בזמן הניתוח שכחו לאישתי בבטן פד,
    שהוצא בניתוח מיוחד שנתיים לאחר מכן.
    כיום מבחינה בריאותית לא ידוע לנו על נזקים,
    מלבד צלקת לאורכה של הבטן.
    באותה תקופה אישתי לא עבדה.
    רציתי לדעת ,
    האם ניתן לקבל במקרה כזה איזשהו פיצוי כספי,
    או שמא פיצוי כספי כזה או אחר תלוי ישירות
    באובדן כלשהו של כושר ההשתכרות.

תודה מראש,
    חן

לקביעת תור
    סגירה
    זכאות לפיצוי כספי ?

הוספת תגובה

• רשלנות

עו``ד בועז אלקלעי
    30/05/2010

תיאור נסיבות מעלה חשש לרשלנות רפואית מצד הצוות הרפואי שטיפל באשתך.

צלקת מוגדרת בתקנות "כנכות" אם כי לרוב הצלקת אינה מהווה גורם הפוגע בהשתכרות או בביצוע פעולות כלשהן במשק הבית ועל כן הנכות איננה תפקודית .

יחד עם זאת, על אשתך היה לעבור ניתוח נוסף, אני סבור כי היו מספר ימי מחלה שנלקחו וכמובן שיש להעריך את נושא כאב והסבל. רכיבים אלה הינם ברי פיצוי.

השאלה אם להגיש או לא להגיש תביעה מונחת לפתחך, מאחר והגשת תביעה שכזו כרוכה בעלויות ובראש ובראשונה עליך לאתר מומחה רפואי שיכין חוות דעת במסגרתה יפרט את הרשלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזר תשלום-טיפול שיניים
    leon
    28/05/2010

שלום רב

לפני כ4 חודשיים עברתי טיפול שיניים בכללית סמייל(סתימות) ונתנו לי פירוט מיחיר שמגיע לי והלכתי לבקש עזרה למשרד רווחה כאני נכה 100% אז קיבלתי עזרה ב500ש"ח,הם יבירו את 500ש"ח לכללית סמייל,אז יזמינו אותי לטיפול,אז עברתי טיפול ובסוף אמרו לי שאני חייב עד 240 ש"ח ,כל הטיפול עלה 740ש"ח(240ש"ח שאני שלמתי +500ש"ח ששלמו ממשרד רווחה.אז דבר כזה שקרא לי, יש לי מושלם פלטינום והם עשו הנחה של מושל רגיל ולא של מושלם פלטינום שמגיע לי 70% הנחה ,אז עם הם עשו לי הנחה כמו שמגיע לי, לא הייתי משלם מחיר כזה,הייתי משלם סכום כזה כמו ששלמת.אז מה עכשיו יחזיר לי סכום ששלמתי ומה עם 500ש"ח ששלמו ממשרד רווחה?התקשרתי למושלם הם אמרו לי שאני אכתוב את המיכתב למושלם אם כול קבלות למחלקת תביעות!!! אז מה לעשות תגידו לי?יש אפשרות שהם יחזירו סכום שלי ששלמתי 240ש"ח?

תודה לאון

לקביעת תור
    סגירה
    החזר תשלום-טיפול שיניים

הוספת תגובה

• החזר טיפולי שיניים

מעיין רוגל
    30/05/2010

הי לאון,
    למעשה קופת חולים הציעה לך לפנות אליהם במכתב בקשה יחד עם קבלות של הטיפול וכל המסמכים לגבי ההחזרים שקיבלת וההחזרים שמגיעים לך, מתוך שאיפה לתת מענה לבקשה שלך ולתת לך החזרים בהתאם לנהלי הקופה. אני מציעה לך להמשיך לפעול לפי הצעתם, לשלוח להם את המכתב יחד עם כל הניירת ולראות מה התוצאה של העניין.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MRI
    leon
    28/05/2010

שלום רב
    אני חבר של קופת חולים כללית.
    יש לי בעיות קשות בכל עמוד השדרה ועשו לי סיטי ולפני כשבוע הייתי אצל נוירוכירורג שהוא מומחה במחלת ע"ש מאחד מהמרכזים רפואים שבמרכז והרופא אמר שאני צריך לעשות בדיקת MRI ע"ש צווארי,גבי ו מותני וקיבלתי את הסירוף,אבל את בדיקה צריכה תרום ניתוחי.כמה שאמרו לי בקופה ,הם במחוז שאלו את רופא ששולח אותי לMRI את שאלות : בשבילמה צריך את MRI עם נוירוכירורג יעשה לי ניתוח לכל עמוד השדרה???אני לא רופא אבל מה השאלות האלו???איך הרופה יכולל להגיד שהוא יעשה ניטוח לכל עמוד השדרה,אז בישביל זה הוא רוצה קודם לראות את בדיקת MRI.אז מה לעשות ?תעזרו לי בבקשה,אני סובל מאוד,יש לי כאבים חזקים בכל עמוד שדרה,יש לי נימול ביד וברגל,בקושי זז,לא יודע מה לעשות?או שאני ילך למומחה אחר שימליץ לי עוד פעם על בדיקה?(בעבר היה לי אותו סיפור,שאלכתי למומחה אחר שהוא ימליץ עד פעם את הבדיקה ויאשרו לי בסוף)
    למי לפנות?אני הייתי מאוד מודה להם עם תאזרו לי.אני גבר צעיר עם נכות 100%

תודה
    לאון

לקביעת תור
    סגירה
    MRI

הוספת תגובה

• mri

מעיין רוגל
    28/05/2010

שלום לאון,
    האם קיבלת הפניה בכתב לבדיקת מ.ר.י? האם קיבלת סירוב מהקופה למתן טופס 17?
    האם אתה לפני ניתוח?
    אנא, חזור אלי אם התשובות, לכאן או במייל כדי שאוכל לבדוק מה ניתן לעשות עבורך.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

leon
    28/05/2010

שלום מעיין
    תודה רבה על עצרה
    אז ככה

1.האם קיבלת הפניה בכתב לבדיקת מ.ר.י? כן קיבלתי הפניה מנוירוכירורג לבדיקת MRI ע"ש צווארי,גבי ו מותני
    2. כן נוירוכירורג בודק את הבדיקות CT ואמר שאני צריך את הבדיקה לפני הניתוח

3.הם עד עכשיו לא סירבו אבל הם שואלים הרבה שאלות למשל אם הנוירוכירורג יעשה לי ניתוח לכל ע"ש,ל מה צריכה את הבדיקה ככה אמרו לי בקופת חולים.אני לא רופה אבל איזה שאלות האלו תיפשיות,איך רופא יכול להגיד להם שהוא ינתח כל עמוד שדרה בלי לראות את בדיקת MRI???זה מובן שהם מסרבים את MRI כזה עולה הרבה כסף,אבל בדיקה בסל הבריאות!!!

למי שמגיא בדיקה הוא לא יכול לקבל,אלמי לא מגיע הו מקבל ככה זה במדינה ישראל
    אז נראה איזה תצובה אני אקבל מקופת חולים שלי בקשר עם בדיקת MRI מאושרת או לא.אתה מבינה,לפני שנותנים לי טופס 17 הם שולחים את כל הפניות למחוז שהם יאשרו את הבדיקה

אני מודה לך ומחכה ממך פסורות טובות

לאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מעיין רוגל
    28/05/2010

הי לאון,
    בשלב הנוכחי אני מציעה לך לפנות לרופא המטפל שלך בכל שאלה בעניין כדי לנסות ולהסדיר את מתן האישור לבדיקה.
    במידה ותקבל תשובה שלילית אנא פנה אלי שוב בפורום כדי שנוכל לסייע לך במה שניתן.

רפואה שלמה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

leon
    28/05/2010

הי מעיין

היום דיברתי אם רופא משפחה שלי והו דיבר אם נוירוכירורג שהופנה אותי להדיקה ושואל אותו שאלות שמבקשו ממחוז איפה שמאושרים את הבדיקה אז נוירוכירוג עונה לו על שאלות ואז רופא המטפל שלי כותב במכתב מה שאמר נוירוכירורג,אז שלחו כבר מכתב למחוש אז אנו מחכים את תצובה מהם.אלווי שהם יאשרו,אז נראה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר פציעה
    אלפי כהן
    24/05/2010

נפצעתי בקרסול בטיול. אני אחרי ניתוח וגבס במשך חודש וחצי. צפויה לי פיזיוטרפיה אינטנסיבית בחצי שנה הקרובה על מנת שאוכל לחזור ללכת כרגיל. אני עובד כרגיל בתקופה זו.
    האם יש איזשהו החזר על הוצאות של נסיעות לפיזיטרפיה ובכלל הוצאות נלוות לפציעה?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות לאחר פציעה

הוספת תגובה

• זכויות לאחר פציעה

עו``ד בועז אלקלעי
    28/05/2010

האם הטיול היה במסגרת עבודה ? האם הפסקת לעבוד בחודש וחצי האחרון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיול לא היה במסגרת עבודה

אלפי כהן
    30/05/2010

ולא הפסקתי לקבל משכורת סדירה מהמעסיק על אף ימי עבודה שהחסרתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין אפשרות לקבל החזרים

עו``ד בועז אלקלעי
    01/06/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבוך נוראי בעקבות ניתוח לפרוסקופיה
    מירי
    22/05/2010

אמי בת 66, אלמנה, עברה בפרק זמן של 10 חודשים: 6 ניתוחי בטן, אירוע מוחי, צינתור וטיפול נמרץ בן שבועיים, וכל זאת בעקבות ניתוח לפרוסקופיה שהסתבך. היתה מאושפזת 5.5 חודשים ברציפות, שוחחרה למשך חודשיים והתגוררה אצלי, ואז חזרה לאשפוז וניתוח בטן מורכב (מאושפזת כבר חודשיים וחצי)ויש לה סטומה במעי.
    מועמדת לניתוח נוסף בעוד חצי שנה.
    כעת מתנערים כולם משיקומה. קופ"ח,ביה"ח , עובדות סוציאליות.
    איננו יודעים כיצד תוכל לחזור ולהתגורר בגפה, מאחר ולא היתה בביתה כבר 10 חודשים, חלשה ומותשת נפשית וגופנית.
    מה עושים? אל מי פונים? מה מגיע לה על מנת שתוכל להתנהל ולחיות בביתה? כיצד מוציאים תו נכה?
    אודה מאוד עבור כל עצה/עזרה/מידע.

הוספת תגובה

• סיבוך נוראי בעקבות ניתוח לפרוסקופיה

עו``ד בועז אלקלעי
    22/05/2010

מירי, התשובות שאת צריכה לקבל אינם בתחום פורום זה, אלא שמתבקש פה בדיקת כל הנתונים ביסודיות.

יש לבדוק זכויות בביטוח לאומי, ביטוחים פרטיים, רשלנות רפואית וכו'.

אם יש לאמא בעיות בתפקוד בבית אפשר לתבוע מביטוח לאומי קצבת סיעוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות פיברומיאגליה
    לילך
    20/05/2010

אמי אובחנה כחולה במחלה לפני כשנה. כיום היא בת 68 .מקבלת נכות מהעבר של 14% אך לא מעבר לזה היות וקיבלה את האבחחנה לאחר גיל פרישה.

כיום מתקשה להתנייד וזקוקה לתו נכה עקב הבעיות הבריאותיות שלה.

האם אפשרי. למי פונים? ידוע לי שמי קיבל נכות מעל 60% בכבר יכול לקבל תו נכה אך מה עם אותם חולים כמו אימי שזקוקים לזה בשלב כזה בחייהם? למי פונים?

בטוח לאומי אמרו לי שלא ניתן לקבל דרכם כלום אז מי כן?

אודה להתייחסותכם

לילך

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות פיברומיאגליה

הוספת תגובה

• זכויות פיברומיאגליה

עו``ד בועז אלקלעי
    22/05/2010

יש לנסות להגיש תביעה למחלת מקצוע, אם הנסיבות מאפשרות זאת במקרה של אמא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת הביטוח הלאומי
    עדנה
    19/05/2010

חג שבועות שמח, רציתי בבקשה לברר האם ישנה איזושהי דרך לאתר את הבעיה שיש לי אם הביטוח הלאומי, אני מקבלת קצבת נכות מהם בסך של 75% שהם למעשה 100% , אי כושר בעבודה. עכשיו לאחר ניתוח שעברתי בגב, העלו לי את הנכות הרפואית ל-93 % , זמני למשך חצי שנה, ופתאום להפתעתי, קיבלתי סכום חד פעמי שהגיע לי לפני כשנה בסך 450 שקלים, ומהקצבה האחרונה שהיא 2443 שקלים הורידו לי 250 שקלים בטענה שיש לי חוב כלפיהם, אף אחד לא יכול לתת לי הסבר ממה נובע החוב, ובסוף לאחר דין ודברים כמעט כל יומיים שאני מברת איתם, הוחלט בסדר עכשיו אני כבר לא חייבת כלום זו היתה טעות, אבל הכסף איין, אני פשוט חוששת שהחודש הקרוב מגיע כלומר הקצבה כל 28 לחודש, והם יקזזו לי שוב סכומים שאין לי עליהם שום שליטה, אני מרגישה חסרת אונים כאילו ניצבת בפני חומה סגורה אף אחד לא יודע כלום, מבררים לי את זה כבר חודש, וכלום כלום. אני ממש לא יודעת מה לעשות. קשה לי להגיע לנהריה לביטוח הלאומי מה גם ששם אף אחד לא עוזר לי הפקיד הנחמד שניסה באמת לעזור, יצר קשר הוא אם המחלקה והם בטענה שלהם יבררו ויתנו לי תשובה אבל עד היום שום דבר ושום דבר. כל פעם משהו אחר, פעם זה חוב, פעם זה עבור שרותים מיוחדים שבפירוש הועדה דחתה אותי לחלוטין אפילו קיבלתי על זה מכתב, אני מרגישה שהם מרמים אותי והם עצמם לא יודעים איך לצאת מה.ואין לי שום דרך לברר את זה. אולי באמצעותכם אוכל לקבל תשובה מה עושים אם דבר כזה, אני מצטערת על האריכות בדברי, ומאוד מקווה לקבל את עזרתכם לפחות מה לעשות אם זה. תודה וסליחה שוב עדנה וכמובן חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת הביטוח הלאומי

הוספת תגובה

• קצבת הביטוח הלאומי

עו``ד בועז אלקלעי
    22/05/2010

הייתי שמח לעזור, באמת אבל אין לי איך.

כאשר המוסד הודה בטעותו, אינני סבור שיש מה לדאוג, העניינים עובדים שם לאט, אבל עובדים...

על כל פנים, אין צורך לדאוג לפני שראית שהם טעו בקצבה של 28 לחודש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך עו"ד בועז אלקלעי

עדנה
    23/05/2010

רציתי פשוט להודות לך על תשובתך, ואכן כך אעשה אין לי שום ברירה אלא לחכות לקצבה הבאה. מקווה שהכל יהיה בסדר ושוב תודה רבה לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצבת הביטוח הלאומי
    עדנה
    19/05/2010

חג שבועות שמח, רציתי בבקשה לברר האם ישנה איזושהי דרך לאתר את הבעיה שיש לי אם הביטוח הלאומי, אני מקבלת קצבת נכות מהם בסך של 75% שהם למעשה 100% , אי כושר בעבודה. עכשיו לאחר ניתוח שעברתי בגב, העלו לי את הנכות הרפואית ל-93 % , זמני למשך חצי שנה, ופתאום להפתעתי, קיבלתי סכום חד פעמי שהגיע לי לפני כשנה בסך 450 שקלים, ומהקצבה האחרונה שהיא 2443 שקלים הורידו לי 250 שקלים בטענה שיש לי חוב כלפיהם, אף אחד לא יכול לתת לי הסבר ממה נובע החוב, ובסוף לאחר דין ודברים כמעט כל יומיים שאני מברת איתם, הוחלט בסדר עכשיו אני כבר לא חייבת כלום זו היתה טעות, אבל הכסף איין, אני פשוט חוששת שהחודש הקרוב מגיע כלומר הקצבה כל 28 לחודש, והם יקזזו לי שוב סכומים שאין לי עליהם שום שליטה, אני מרגישה חסרת אונים כאילו ניצבת בפני חומה סגורה אף אחד לא יודע כלום, מבררים לי את זה כבר חודש, וכלום כלום. אני ממש לא יודעת מה לעשות. קשה לי להגיע לנהריה לביטוח הלאומי מה גם ששם אף אחד לא עוזר לי הפקיד הנחמד שניסה באמת לעזור, יצר קשר הוא אם המחלקה והם בטענה שלהם יבררו ויתנו לי תשובה אבל עד היום שום דבר ושום דבר. כל פעם משהו אחר, פעם זה חוב, פעם זה עבור שרותים מיוחדים שבפירוש הועדה דחתה אותי לחלוטין אפילו קיבלתי על זה מכתב, אני מרגישה שהם מרמים אותי והם עצמם לא יודעים איך לצאת מה.ואין לי שום דרך לברר את זה. אולי באמצעותכם אוכל לקבל תשובה מה עושים אם דבר כזה, אני מצטערת על האריכות בדברי, ומאוד מקווה לקבל את עזרתכם לפחות מה לעשות אם זה. תודה וסליחה שוב עדנה וכמובן חג שמח.

לקביעת תור
    סגירה
    קצבת הביטוח הלאומי

הוספת תגובה

• ראי תשובתי לעיל

עו``ד בועז אלקלעי
    22/05/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משך ביטוח
    לילי
    17/05/2010

תודה לעורך דין על תשובתו
    אני מבקשת לקבל הבהרה למה שנאמר בתשובתך
    ראשית בעת ההתקשרות עם חברת הביטוח בפוליסה של אובדן כושר עבודה לא סבלתי מפיברו וביטחתי על סכום מסוים מדוע שלא אקבל את הסכום שביטחתי ולמה ממוצע 12 חודשים האם זה כלל שלפיו חברת הביטוח משלמת רק ממוצע 12 חודשים אחרונים נניח שהממוצע גבוה יותר ממה שביטחתי הרי שלא אקבלאת הממוצע ואם הממוצע נמוך גם לא אקבל את סכום שביטחתי האם זה כלומר חברת הביטוח עושה מה שנוח לה

יש בידי אישור רפואי מרמוטולוג שאני לא מסוגלת בשלב זה לעבוד כלומר אי יכולת להשתכר האם זה מספיק לצורך קבלת קצבה מהפוליסה הפרטית
    לגבי הביטוח הלאומי אם אני מבינה הם לא מסתפקים באישור רפואי אלא דורשים וועדה רפואית

שאלה נוספת האם לצורך קבלת קצבה מהביטוח הפרטי מספיק להפנות את התביעה לסוכן הביטוח ואם חלילה אדחה אזי לפנות לעורך דין
    לגבי התביעה מביטוח לאומי ברור לי שעלי לפנות לייעוץ לעורך דין המתמחה בענין
    תודה לך על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה
    משך ביטוח

הוספת תגובה

• המשך ביטוח

עו``ד בועז אלקלעי
    22/05/2010

אם אתחיל מהסוף אומר כי נראה לי שהינך זקוקה ליעוץ של עורך דין בכל הנושאים ולא רק בנושא הביטוח הלאומי.

לעניין קצבת אובדן כושר עבודה - את ההיגיון בחישוב השכר הממוצע אסביר בדוגמא. אם אדם מרויח 5000 ש"ח לחודש האם נראה לך סביר כי הוא יוכל לבטח עצמו במיליון ש"ח לחודש ?

לעניין חישוב השכר הממוצע, כמובן שאני בודק בתיקים שלי מה הדבר הטוב ביותר עבור הלקוח ומדוע הייתה ירידה בשכר בחודשים הסמוכים לתביעה וכך יש לעשות גם בענינך.

האישור לבדו איננו מספיק וחברת הביטוח ככל הנראה תבקש לבדוק אותך ו/או את החומר הרפואי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב אני ,,, שבוע טוב
    יונית מטרסו
    16/05/2010

אני הולכת לרופא מראה לו מסמכים ,של ההריון מוח קדמי לא גדל בכלל מי שבוע 22
    עד הלידה ,מוח קדמי הגיע ל0.9 מתחת לאחוזון
    הרופא החמוד כותב לי הריון תקין
    מה עושים????
    פנית לתלונות בית החולים ,ושלחתי להם את המסמכים שיראו
    והם החליטו שהם לא יכולים לשנות מה שהרופא כתב
    שלחתי להם יותר מעשרה מיילים ובקשות
    מה עושים???
    איך אפשר לפתור את התעלומה הזו ,גם פניתי למחוז קופח ,
    אמרו שיחזרו אלי תוך שבועיים לא דובים ולא יער
    עבר מעל חודש

לקביעת תור
    סגירה
    שוב אני ,,, שבוע טוב

הוספת תגובה

• בדיקות הריון

מעיין רוגל
    16/05/2010

שלום יונית,
    מדובר כאן נטו על שיקון דעת רפואי, ובמקרה כזה אני מציעה לך לבדוק את זכויותיך מול קופת החולים לחוות דעת נוספת, וכן לשאול בישירות מהו הכיסוי של קופת החולים להתייעצות עם מומחה מחוץ לקופה, בכדי שתדעי את כל הנתונים ותוכלי לקבל החלטות.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה עקב תאונות דרכים
    פיברומיאלגיה
    13/05/2010

שלום,
    יש לי פיברומיאלגיה בעקבות תאונות דרכים - אני סובלת למעלה מ8 שנים ונראה לי שסוף סוף אני מוכנה להודות בקיומה של התופעה. עברתי 4 תאונות דרכים, בעיקר פגיעה צווארית וגבית, כל תאונה החמירה את התופעות והכאבים. לפני התאונה הייתי בריאה באופן מוחלט ולא סבלתי מאף בעיה המאפיינת את המחלה. מהתאונה ה3 איני מסוגלת לתפקד באופן נורמלי, איני עובדת (כל עתידי וההשקעה בקריירה הלכה לפח) ואני בכאבים וייסורים ללא היכר.
    כל טיפול אלטרנטיבי/כדורים/מרפאת כאב/פיזיוטרפיה והידרוטרפיה למינהם לא עזרו - כמו כוסות רוח למת!!! אני ממש במצב שאיני מסוגלת לעבוד אפילו שעה ביום.
    מהו הטווח של אחוזי הנכות במחלה? והאם יש עוד משהו שלא עשיתי כדי לעזור לעצמי????
    איני מסוגלת לחיות כך יותר, אני מוכנה לוותר על כל תביעה אם אקבל את חיי בחזרה אבל לאחר שראיתי מיליון רופאים אני מתחילה להפנים ולקבל שזה אכן כרוני ללא פתרון ולמעשה אאלץ לחיות עם התופעה כל חיי. מה לעשות?

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה עקב תאונות דרכים

עו``ד בועז אלקלעי
    17/05/2010

הפורום הזה יכול לספק עזרה מקצועית משפטית ולא רפואית, על כן אאחל לך בריאות שלמה ואתייחס לתביעה כנגד חברת הביטוח.

חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע כי כל תאונה שהינה תאונת דרכים צריכה להיתבע עפ"י החוק.

אם הגשת תביעות בגין תאונות הדרכים עליהן סיפרת, אז רוב הסיכויים כי תביעתך מוצתה.

אם לא הגשת תביעות שכאלה או לפחות לא בגין כל התאונות, הרי שככל הנראה בית המשפט ימנה לך מומחה רפואי אשר יבחן את הקשר הסיבתי בין התאונה לבין המחלה ואף יקבע את אחוזי הנכות.

בכדי שאוכל להשיב לשאלתך באופן ממוקד יותר, עלי לבחון את החומר בצורה מעמיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטוח
    לילי
    13/05/2010

שלום אני מבלת קיצבת נכות האם אני יכולה לעשות ביטוח בחברה מסוימת אני לא עובדת נשואה

לקביעת תור
    סגירה
    ביטוח

הוספת תגובה

• ביטוח

עו``ד בועז אלקלעי
    17/05/2010

אם תקשרי חוזה עם חברת ביטוח, תאלצי להצהיר על מחלתך ואז חברת הביטוח תשקול באם להתקשר עימך בחוזה.

באופן עקרוני ותיאורטי את יכולה לעשות ביטוח (קיימים סוגי ביטוחים שונים -נכות מתאונה, ביטוח חיים, אובדן כושר עבודה וכיוצ"ב). השאלה העיקרית מהי הנכות בגינה את מקבלת קצבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה