מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםדנית23/10/2009
רציתי לדעת אם יש לרופא זכות להגיד לי שהוא לא יכול לתת לי הפנייה לבדיקות דם שונות?
אף עלי פי זה שאני מתלוננת על בעיות שונות (אנמיה) ואז אני צריכה לעשות בדיקות של ברזל, חומצה פולית וויטמין B12 והרופא מסרב, ולא מתייחס לעייפות והעוד כמה תסמינים שיש לי בעקבות זה.
נראה לי שהוא מתקמצן.
מה אני יכולה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם
מעיין רוגל24/10/2009בעיקרון רופא יכול להשתמש בשיקול דעתו המקצועי בטיפול בך. במידה ואינך מרוצה מהרופא את יכולה לבקש להחליף רופא לרופא אחר באותה קופת חולים בהתאם למגבלות הקופה בה את חברה. אני מציעה לך לפנות למוקד השירות של קופת החולים שלך ולבדוק איך את יכולה להחליך רופא.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעיין שלוםשני22/10/2009
זו שוב אני מעניין בדיקת סיווג רקמות.
שלחתי מייל אך לא נעניתי.
קיבלתם אותו בכלל?
בתודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מייל
מעיין רוגל22/10/2009הי שני, המייל התקבל והועבר לאחד מעורכי הדין שלנו. הוא יצור איתך קשר בתחילת השבוע.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות חולה דיאליזהנירית21/10/2009
אני חולה דיאליזה וכן אחרי ארוע מוחי נכה 88% , אני גר במושב ורוצה למכור את ביתי מאחר וקשה לי להגיע לטיפלים רפואיים, האם אני פטור מתשלום דמי הסכמה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות חולה דיאליזה
עו``ד בועז אלקלעי22/10/2009משה, אנא פנה לעו"ד העוסק בדיני מקרקעין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הטבות כספיות לבעלי דרגת נכות גבוהה,סמי21/10/2009
הבנתי שלבעלי אחוזי נכות של בין 65 % ,ו74 % ,נפגעי עבודה מגיעים הטבות כספיות לבעלי דרגת נכות גבוהה,נקבעו לי 65 % נכות עם הגבלה קשה ברגליים אבל זה כולל תקנה 15 ,האם אני זכאי להטבות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטבות כספיות לבעלי דרגת נכות גבוהה
עו``ד בועז אלקלעי21/10/2009הביטוח לאומי יבדוק זכאותך לקצבה מיוחדת להחזקה אישית, וכן יבדוק זכאותך למענק מיוחד לכיסוי סידורים חד-פעמיים עקב הנכות גם אם דרגת נכותך היא 65% עד 74% לצמיתות, ועקב הנכות יש לך קשיי הליכה (מותנה באישור של רופא המוסד).
טכנית תקנה 15 איננה נכות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סיווג רקמותשני19/10/2009
יש לנו תינוק אך מכיוון שאיננו נשואים והאב אינו תושב הארץ - הורו לנו לעשות בדיקת סיווג רקמות על מנת לאפשר לנו רישום בת.ז.
נאמר ששלושתנו (אני, בן זוגי והתינוק) אמורים לעבור זאת.
אינני מבינה מדוע אני עצמי צריכה לעשות את הבדיקה - הלוא ברור שאני אימו של התינוק. הלוא כן? אני יכולה להבין למה התינוק והאבא .
מדובר בעלות גבוהה של בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סיווג רקמות
מעיין רוגל19/10/2009שלום שני,
העברתי את הודעתך לצוות המשפטי של העמותה להתייעצות האם זה משהו שאנחנו יכולים לעזור לך בוואיך. את מוזמנת לפנות אלינו ישרות למייל העמותה אם ברצונך להעביר פרטים נוספים, אם לא אחזיר לך תשובה כאן בפורום בתוך יומיים פלוס מינוס.
במקביל אני מציעה לך לבדוק את העניין גם מול האגודה לזכויות האזרח, אני מאמינה שגם הם יוכלו לסייע לך בעניין.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תגובה
מעיין רוגל19/10/2009שלום שני,
עורך דין מהצוות המשפטי שלנו ישמח לדבר איתך ולבדוק מה ניתן לעשות.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!! אני אפנה אליכם.
שני20/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחוזי נכות בהשתלת קוצב דפיבריליטורשרה פ.16/10/2009
שלום לכם! לפני זמן מה עברתי ניתוח השתלת קוצב דפיבריליטור,ואני אמורה לעבור ועדה רפואית,ברשימת התקנות לאחוזי הנכות של המל"ל,כתוב שהשתלת דפיבריליטור מזכה ב-100% נכות. אבקש לדעת, האם העובדה שהושתל דפיבריליטור ,מחייבת את רופאי הועדה לקבוע את דרגת הנכות המצויינת בתקנות,או שיש להם גם שיקול דעת ,והם יכולים להפחית את הנכות ,לכל דרגה שניראת להם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחוזי נכות בהשתלת קוצב דפיבריליטור
עו``ד בועז אלקלעי20/10/2009עצם ההשתלה אינו מזכה בנכות, אלא המצב הרפואי לאחר ההשתלה .
במסגרת נכות כללית יבדקו את את הנכות הרפואית והן את ההשלכות התפקודיות של הנכות על כושר העבודה שלך.
מניסיוני אני יכול לומר לך כי הגשת מסמכים שכאלה לועדה רפואית מחייבת הערכות מוקדמת ולכן מומלץ להעזר בעו"ד מנוסה בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלת הנכות לאחר השתלת דפיברי
שרה פ28/10/2009עו"ד בועז ערב טוב לך!
תודה על תשובתך ,אך אני רוצה לציין שמדובר בנכות מעבודה ,וההשתלה הנה חלק מהחמרת המצב שהוכרה.
הופתעתי, כאשר חברתי בדקה בספר מבחני נכות לצהל ,שכבר עצם ההשתלה מזכה ב-100% נכות.
אודה על תגובתך לכך,והאם ניתן להסתמך גם על עובדה זו בקביעת דרגת הנכות.
בכבוד רב
שרה פ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלת הנכות לאחר השתלת דפיברי
עו``ד בועז אלקלעי29/10/2009העובדה כי מדובר בנכות מעבודה לא משנה את התקנות ועל כן תשובתי בעינה עומדת. מן הסתם במסגרת אגף נכות מעבודה הפיצוי החודשי הינו גבוה לאין שיעור מהפיצוי במסגרת נכות כללית.
כמובן שאתה יכול להעלות טענה זו בפני הועדה אך הם לא "חייבים" לקבל אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ועדה רפואית /שר"םדליה15/10/2009
אני לאחר תאונת דרכים קשה ,עברתי נתוחי מוח ,לא נפגעתי מוטורית.קיבלתי שנה אחת קיצבת שר"ם ולאחר מכן ביקשתי חידוש ונדחתי.הגשתי ערר ויש לי ועדה בעוד מספר ימים.אני הולך על שתי רגליי אבל במסמכים הרפואיים כתוב "זקוק להשגחה וליווי. האם מקובל להגיע לועדת ערר עם עו"ד?
אם עברתי ועדות רופאים לפני הדחייה האם הרופאים בועדת ערר מסתכלים על הדברים בצורה אחרת? האם צריך להיות תקיף או מנומס? אשמח לקבל טיפים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
דליה16/10/2009איזה מסמך רפואי יכול לשכנע את הועדה שאני זקוק לשרם? יש לי ביקור ביום ראשון אצל רופא המשפחה האם לבקש מסמך כלשהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עו``ד בועז אלקלעי20/10/2009רק מכתב מרופא המשפחה לא יספיק ויש להציג מכלול מסמכים ובדיקות שיתמכו בטענותיך.
אבל עדיף משהו מלא כלום.
תבדוק באתר של המוסד לביטוח לאומי מה התנאים לקבלת שר"ם זה יעזור לך לארגן את טענותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועדה רפואית /שר"ם
עו``ד בועז אלקלעי17/10/2009לצערי הרב לא ניתן להסביר את כל התורה על רגל אחת, אבל האם אין לך עורך דין שמטפל בעניינך ומדריך אותך?
יש מקרים בהם מומלץ ואף חובה להיות מלווים בעו"ד ויש מקרים בהם עדיף כי התובע ילך לבדו. זאת ניתם להעריך רק לאחר בחינת החומר הרפואי והחלטת המוסד לביטוח לאומי עליה אתה מערער* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן,יש לנו עו"ד
דליה17/10/2009יש עו"ד שמטפל רק בפיצויים מעבר לכך הוא לא מוכן אפילו לענות על שאלות.!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
מעיין רוגל17/10/2009שלום שיי,
בכדי לקבל ייעוץ מקצועי בחינם ותמיכה, ואולי אף הפניה לעורך דין שיוכל לטפל בכם אני מציעה לך לפנות לאגודה לזכויות החולה.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיכאוןסמי12/10/2009
שלום ,אחי בן 34 סובל מזה כמה שנים מבעיות בגב התחתון עבר שני ניתוחים בגב ,שהגיעו עד תסמונת זנב הסוס ואי שליטה על הסוגרים המצריך שימוש בחיתולים וצננטרים לריקון שלפוחית השתן באופן קבוע. בנוסף לפגיעה נוירולוגית בשתי הרגליים ושימוש בסדים העוזרים בהרמת כף הרגל ,מצב זה גורם לו לדכאון ומצב רוח קשה בכל שעות היום וכמעט אינו יוצא מביתו ,היה בטיפול פסיכיאטרי לכמה ביקורים והפ סיק בטענה שזה לא עוזר לו ,כיום הוא משתמש באוקסיקונטין 20 מ"ג ,קלונקס וגאפאפאמנטין במינון הכי גבוה,האם עקב זה הוא זכאי לנכות בתחום הנפשי?תשובתך מאד חשובה לנו ,ותודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיכאון
מעיין רוגל12/10/2009שלום סמי,
אין לי מספיק ידע כדי שאוכל לענות לך לשאלתך, אני מציעה לך לפנות לעמותת עוצמה המספקת תמיכה ויעוץ לנפגעי נפש ומשפחותיהם,
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיכאון
עו``ד בועז אלקלעי13/10/2009סמי שלום !
לא ציינת בשאלתך מה המקור לכל הבעיות ולא ציינת את מי אחיך מעוניין לתבוע בגין הנכות הנפשית.
באופן תיאורטי ניתן לבקש הערכת נכות בתחום הפסיכיאטרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרוית12/10/2009
חלפה כחצי שנה מאז סיימתי את הועדות בביטוח לאומי + ועדת ניידות (80%) עפ"י החלטת ועדת הנידות, אושר לי הפטור ורכשתי רכב חדש. לפתע קיבלתי מכתב אשר בו אני מוזמנת לרשות הרישוי מהסיבה כדלקמן: "הואיל וקיבלנו חוות דעת מהמכון הרפואי לפיכך עליך להתייצב לצורך טיעון טענות לשם התליית רשיונך" עלי לציין שהודעתי ביוזמתי לרשות הרישוי על מחלתי(פרקינסון- בת 61) הרבה לפני שתבעתי זכויות. שאלתי: האם יכולים "להתלות" את רשיון הנהיגה שלי למרות שאני נוהגת יותר טוב מהרבה נהגים "בריאים"....?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד בועז אלקלעי13/10/2009התשובה הקצרה היא כן...
התשובה הארוכה יותר היא שניתן להתלות את הרישיון אם הועדה שתבחן אותך תהא סבורה כי מצבך הבריאותי מסכן אותך ומסכן נהגים אחרים. אני ממליץ לך להגיע עם ייצוג הולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שווי ערך של מטופל בעיני הקופהרון ל.05/10/2009
בוקר טוב.
אני חבר הקופ"ח כללית. בן 38 ,מוגדר כחולה כרוני כראות הקופה ועקב כך ,חוצה
את גבול מכסת התקרה הרבעונית בסל התרופות.
שאלתי- בעידן הנוכחי של ניסיונות הקופות להזליג לקוחות בין הקופות, האם לקופה
קיים אינטרס להשאיר אותי במחיצתה או לחלופין לייתר אותי לכל קופה אחרת בשל עלות
אחזקתי הגבוהה.
תודה .
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מטופל בכללית
מעיין רוגל05/10/2009שלום רון.
על פי אתר הכללית (למיטב הבנתי וידיעתי) ניתן לראות שהתקרה הרבעונית היא לצורך עניין עלות התרופות והשתתפות עצמית. כחולה כרוני שעובר את גבול המכסה הרבעונית אתה פשוט נאלץ לשלם יותר.
אין עניין של שאיפה "להיפטר" מחולים (שוב, עד כמה ישדוע לי) בין קופות החולים. קופות החולים מתוקצבות בין היתר לפי מספר החולים שיש להם ולפי סטטיסטיקות של מחלות.
אם מדובר במצב שאתה נתון בו, או בעוול שנעשה לך על ידי הקופה אשמח אם תיצור איתי קשר באמצעות המייל (בכדי להגן על פרטיותך), ואוכל לבדוק את הנושא לעומקו.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומיברק תמי03/10/2009
בעלי בן 82 חולה "אלצייהמר"כ-5 שנים היום הוא מאושפז ב-גיל-עד תקופה קצרה היו לי 9שעות עזרה מביטוח לאומי ברגע שאושפז כמובן הפסיקו את העזרה. האם לא מגיע לי שום עזרה כספית מהם?חשוב לי לציין שלא קיבלתי קוד מיטה ממשרד הבריאות.אודה לכםאם אוכל תשובה למייל שלי.גמר חתימה טובה וחג שמח.מקווה שאתם תיהיו האור בקצה המנהרה גם כך המצב קשה בנוסף אני ניצולת שואה ומצבי הנפשי לא פשוט בברכה תמי ברק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
עו``ד בועז אלקלעי04/10/2009המוסד לביטוח לאומי לא משלם קצבת סיעוד כאשר המבוטח מאושפז, לכן בעניין זה אינני יכול , לצערי הרב, לעזור.
לא מסרת המייל שלך, לכן גם לא יכולתי להעביר את התשובה לשם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ במחלקת פה ולסת בשיבאתלמיד01/10/2009
שלום למנהלי הפורום. אני תלמיד בן 17 מבוטח כללית ועובר טיפול אורתודנטי לקראת ניתוח לקיצור לסת תחתונה, במהלך הטיפול אני צריך להגיע לרופא מומחה בתחום זה והוא מכוון את המשך הטיפול עד שאני אהיה מוכן סופית לניתוח.
אני אציין בזאת כי הטיפול האורתודנטי אורך כשנה (התחלתי אותו לפני כ-3 חודשים).
אני הופנתי ע"י האורתודנט שלי לביה"ח שיבא לייעוץ (שידוע כמעולה בניתוחי פה ולסת) , קבעתי תור לשיבא, כאשר ניסיתי לקבל טופס 17 מהכללית נענתי בשלילה בטענה שלא קיים הסדר עם בית החולים הזה והיית צריך לשלם 100 שקלים על ייעוץ(!). אני נותרתי אובד עצות בנושא הזה, ואני רק רוצה לציין שאני לא עושה את הניתוח הזה כי אני רציתי, אני בלת ברירה הולך אליו מאחר והנושא מאוד מפריע לי ופוגע משמעותית באורח החיים שלי.
כמו שהבנתם פגישות הייעוץ האלה ימשכו עוד מספר פעמים עד שאגיע לניתוח ואני מנסה כמה שאני יכול בשביל לכסות את הפגישות האלה, אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייעוץ בשיבא
מעיין רוגל04/10/2009שלום תלמיד,
אכן שיבא כיום אינו בית חולים הפועל אוטומטית בהסדר של הכללית, אבל יש יוצאי דופן, זה תלוי באופציות חלופיות - כלומר רופאים מומחים שכן עובדים עם הכללית, וזה תלוי האם הניתוח כלול בסל הבריאות וכן הלאה.
על כל אלה אני לא יכולה לתת לך תשובה כרגע כיוון שזה מצריך בדיקה רצינית יותר.
אתה מומזמן לפנות אלינו במייל העותה עם פרטים אישיים וסיפור המקרה יותר בדיוק, ואנו ניצור איתך קשר ונסייע כמיטב יכולתנו בעניין.
אתה יכול גם לפנות טלפונית לעמותה ל 054-6665442.
אני מזכירה שסיוע העמותה ניתן חינם לכל אורכו.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בעבודההילה30/09/2009
בוקר טוב... אבקש לשאול שאלה....
אני עובדת במקום עבודתי שנתיים בדיוק. החודש (לצערי) בעלי ואני מתחילים טיפולי פוריות.
מאחר ואני יודעת כי הדבר כרוך בהעדרות רבות מהעבודה.
מאחר וכך דיברתי אתמול עם המעסיק שלי בצורה פתוחה וגלויה כי אנו בתחילת התהליך פרטתי במה כרוך העיניין אמרתי כמובן שאנסה לצמצם העדרות מהעבודה כמה שאפשר.
ברצוני לדעת מבחינת חוקית הבוס שלי יכול לעשות לי פתאום הפתעות?? כמו למשל לסיים העסקתי.
באופן כללי אני מרגישה בטוחה במקום עבודתי אך הבוס שלי ידוע בהפתעות שלו.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות בעבודה
עו``ד בועז אלקלעי03/10/2009שאלתך נוגעת לדיני עבודה אך בכל מקרה אנסה שלא להשאיר אותך "באוויר".
למעביד מותר לפטר עובד (למעט חריגים קטנים מאוד), אך ברגע שהוא עושה כן חובתו לשאת בכל הפיצויים הקבועים בחוק.
כמו כן, על פי רוב, ביצוע טיפולי פוריות לא מונע מלעבוד באופן רציף למעט ימי הטיפולים עצמם.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטעות - אסור לפטר עובדת בטיפולי IVF
לימונית16/10/2009אובדת עצות ולעו"ד שלום,
אסור לפטר עובדת בטיפולי הפריה חוץ גופית!!! על פתי תקנות חוק עבודת נשים.
להלן הקישור לתקנות הקשורות לחוק עבודת נשים, מתוך אתר הכנסת :
תקנות עבודת נשים (היעדרות בשל טיפולי הפריה ופריון), התשנ"א-1990 :
"בתוקף סמכותי לפי סעיף 7(ג)(4), (ג1), ו20- לחוק עבודת נשים, התשי"ד1954- (להלן - החוק), אני מתקין תקנות אלה:
1. הגדרה
בתקנות אלה "סדרה טיפולית" - סדרה של טיפולים בהפריה חוץ גופית, בין באשפוז ובין בטיפול אמבולטורי לרבות ימי המנוחה הכרוכים בסדרה כאמור.
2. תקופת היעדרות של העובדת (תיקון: תשנ"א)
תקופת היעדרות של עובדת לענין פסקה (4) לסעיף 7(ג) לחוק, לא תעלה בכל סדרה טיפולית על המפורט להלן, ובלבד שלא יהיו יותר מארבע סדרות טיפוליות בשנה:
(1) במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של חמישה ימים - שישה עשר ימים;
(2) במקום עבודה שבו נהוג שבוע עבודה של שישה ימים - עשרים ימים.
3. תקופת היעדרות של עובד
תקופת היעדרות של עובד לענין סעיף 7(ג1) לחוק, לא תעלה על שנים עשר ימים בשנה."
מעיין רוגל17/10/2009הפורום הזה הוא פורום ייעוץ מקצועי ואבקש לא להשאיר בו תגובות של ייעוץ מבלי להזדהות בשם מלא. למרות שאני מעריכה את הידע שלך ואת הנכונות שלך להעביר אותו הלאה חשוב לי שתגובות כאלו ינתנו באחריות ועם גב.
תודה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בחנות בגדיםמורן28/09/2009
לפני מספר ימים נפצעתי ברגלי בחנות פוקס כתוצאה מעמוד חד המשמש לתליית בגדים.
יש לי תמונות של הפציעה ושל המפגע הבטיחותי.
אני כותבת להנהלת פוקס מכתב תלונה ושאלתי היא האם הם מחוייבים בהחזקת ערכת עזרה ראשונה בחנות? לא היה להם אפילו פלסטר בשבילי. בפורום אחר נאמר לי שעפ"י חוק הם לא חייבים להחזיק עזרה ראשונה ושזה תלוי בתנאי רישיון העסק שלהם. כיצד ניתן לברר בוודאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה בחנות בגדים
עו``ד בועז אלקלעי29/09/2009אם ברצונך לקבל פיצוי כלשהו מהחברה, השאלה שצריכה להישאל היא לא אם הייתה ערכת עזרה ראשונה אם לאו, אלא אם הייתה רשלנות ומה גובה הנזק.
התשובות שקיבלת הינן נכונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פציעה בביתנעמה26/09/2009
לעו"ד אלקלעי שלום רב,
(תמצות המקרה) :נחתכתי מזכוכית בבית לפני כ-חודש ולאחר ביקור אצל כירורג כף יד נמסר לי כי עלי לעבור ניתוח לשחרור העצב ביד ולאחר הניתוח למשך חודש וחצי סד על היד.
שאלתי היא : אציין כי אני עובדת שכירה ובשל הניתוח לא אוכל לעבוד למשך כ- שלושה שבועות עם טיפולים אורטופדיים לאחר מכן שאצטרך לעבור למי עליי לפנות כאשר הפציעה נגרמה בבית?
ומה הם זכויותי בנדון ?
בתודה עבור תשובתך.
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה
עו``ד בועז אלקלעי29/09/2009נעמה שלום ותהיי בריאה.
שאלתך כללית מידי, אך אנסה לתת לך כיוון כלשהו.
תיאורטית אם יש לך ביטוחים פרטיים ניתן לבדוק אם הינך זכאית לפיצוי.
במסגרת הביטוח הלאומי ניתן לפנות בתביעה לנכות כללית (זמנית) או לדמי תאונה, אך נראה לי כי לאור תיאור מצבך הרפואי ותקופת ההחלמה אינך זכאית לפיצוי.
אשמח לעזור בשאלות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)