פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה אחוזי נכות לאדם שעבר דום לב?
    פנטהון
    07/04/2010

שלום רב!!!!

קוראים לי דן בין 27,לאחרונה עברתי דום לב במהלך משחק כדור סל,ועקב כך אושפזתי בבית חולים למשך 23 ימים במחלקה לטיפול נימרץ וחישטלו בי דיפיבילטור ,ברקע hbv חיובי הנני סטודנט לתואר ראשון ביגלל משקרה לי הפסקתי את הלימודים עד אוקטובר הבא.
    השאלה שלי היא :האם אני זכאי לקיצבת נכות כל שהי עקב דום לב? אם כן,מה אחוז הנכות שתהיה לי באופן כללי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כמה אחוזי נכות לאדם שעבר דום לב?

עו``ד בועז אלקלעי
    10/04/2010

קשה לתת תשובות מלאות לשאלתך במסגרת פורום זה אבל אומר לך מספר דברים.

הינך זכאי לקבלת קצבת נכות כללית מהביטוח הלאומי אם וככל שאיבדת את כושר עבודתך אפילו בצורה זמנית.

אם יש לך פוליסות ביוטח פרטיות ניתן, יתכן וניתן יהיה לתבוע גם אותם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא משפחה
    שלי
    04/04/2010

רציתי לדעת אם ביקור אצל רופא משפחה עולה כסף? (בכל הקופות חולים).
    - כי ברצוני לעבור קופה ואין לי מושג אם ביקור אצל רופא משפחה עולה כסף. (חוץ מקופ"ח כללית ששם אני יודעת בוודאות שלא עולה כסף).

ונניח אני עוברת לקופ"ח מאוחדת ומקבלת מרשם לתרופות וכדי לקנות את התרופות אני צריכה ללכת לבתי המרקחת שלהם - שהם בתי מרקחת פרטיים (ככה הבנתי לפי קריאה באתר שלהם).

האם זה עולה לי רגיל (כל עוד יש לי מרשם של הקופה) או שזה עולה לי יותר?

תודה מראש וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה
    רופא משפחה

הוספת תגובה

• רופא משפחה

מעיין רוגל
    04/04/2010

שלום שלי,
    בכל קופת חולים יש מכסה קבועה של ביקורים אצל רופא משפחה ברבעון שהם ללא תשלום, ואחרי המכסה הזו בתשלום שנקבע על ידי הקופה. כדי לקבל פרטים על ההסדר עליך לשאול בקופת החולים אליה את רוצה לעבור.

התרופות שעליהם מקבלים הנחה בבתי מרקחת הינן תרופות הנכללות בסל התרופות. המחירים עליהן הן למעשה מחירים של השתתפות עצמית. לגבי תרופות אחרות שעליהן יש הנחות באמצעות הביטוח המשלים עליך שוב לברר את הנושא מול קופת היעד.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריטריונים לאישור בדיקת קרישיות דם
    עודד
    29/03/2010

שלום רב,
    אבקש לברר מה הקריטריונים לאישור בדיקת קרישיות דם ע"י קופ"ח, היכן ניתן לעיין בהם ומה אפשרויות הפעולה במידה ולא מתקבל אישור הקופה לבדיקה זו ,
    בתודה ובברכת חג שמח

הוספת תגובה

• בדיקת קרישיות דם

מעיין רוגל
    31/03/2010

שלום,
    בכדי לברר את עניין הבדיקה והקריטריונים יש צורך בפרטים מדוייקים יותר של הבדיקה ושל המצב הרפואי. אני מציעה לך לפנות ישירות למוקד המידע של קופת החולים בה אתה מבוטח, הם מחוייבים למסור לך את כל המידע בנוגע לבדיקה או טיפול הנמצאים בסל.
    במידה ותרצה נוכל לברר זאת עבורך אבל נהיה זקוקים למידע אישי שלך כדי לעשות עבורך את הבירור, תוכל לפנות אלינו באמצעות מייל העמותה
    [email protected]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסנטיס
    לוסי
    28/03/2010

אימי חולת AMD, מעוניינת להתחיל טיפול בלוסנטיס, הבעיה שהתרופה לא נמצאת בסל והיא נורא יקרה.
    אם וכאשר התרופה אכן תאושר ותיכנס בסופו של דבר לסל, האם יהיה אפשר לדרוש החזרים רטרואקטיביים מהקופה? האם זה ריאלי?
    תודה רבה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    לוסנטיס

הוספת תגובה

• לוסנטיס

מעיין רוגל
    31/03/2010

שלום לוסי,
    דבר ראשון לגבי התרופה, אני מציעה לך לפנות לעמותה במייל עם פרטי המקרה כדי שנוכל לסייע לכם בפניה לועדת חריגים בכדי לבחון אפשרות לקבלת מימון מהקופה לתרופה כבר עכשיו.
    [email protected]
    בפניה אנא צרפי פרטי התקשרות, היסטוריה של המחלה ושל הטיפול.

בכל מקרה של חולה הזקוק לתרופה שאינה נכללת בסל התרופות ניתן להגיש בקשה לועדת החריגים של קופת החולים.

ההכרה בזכאות לתרופה שנכנסה לסל היא מיום הכניסה לסל והלאה, וזה לא חל טררואקטיבית, לכן אם אמך תתחיל בטיפול במימון עצמי ותסיים אותו, מבלי שפנתה לועדת חריגים, לא יהיה ניתן לדרוש מהקופה את ההחזרים האלו.

לכן דרך הפעולה העדיפה במצב הנוכחי היא פניה לועדת חריגים.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפיה כתאונת עבודה
    אילנה
    19/03/2010

שלום רב!
    לפני כחודש וחצי נפלתי ברחוב על מדרכה שבורה, ושברתי את היד ב-3 מקומות. אני מגובסת ל-3 חודשים. הנפילה היתה ביום שישי אחרי העבודה, בדרכי מהעבודה. אך לא הלכתי ישר הביתה. בעלי אסף אותי, ויצאנו מהעבודה לצעידה (ספורט), בשכונה של העבודה (שזו גם השכונה בה אני גרה). בדרכי חזרה מהצעידה, נפלתי על המדרכה. כאב לי מאוד, אך נסעתי למיון רק למחרת, ביום שבת, כשהכאבים לא עברו, אלא התגברו. במיון התקבלתי, אך לא אמרתי שזו תאונת עבודה, כיוון שזה לא קרה בעבודה. רק אחרי כמה זמן, חברה אמרה לי שזו בעצם תאונת עבודה. במיון סיפרתי שנפלתי ברחוב. גם לרופאת המשפחה סיפרתי שנפלתי ברחוב אחרי צעידה ספורט. לא קישרתי זאת עם העבודה.
    שאלותי:
    האם זו תאונת עבודה?
    אם כן, מה עלי לעשות כדי לקבל זאת כתאונה?
    האם אפשר לשנות את המכתב במיון לתאונת עבודה? האם לגשת למיון לשנות?
    אמרתי למעסיק (משרד החינוך) שנפלתי ברחוב. אך לא ציינתי שזו תאונת עבודה. האם ניתן לשנות זאת?
    תודה על היעוץ וחג שמח!
    אילנה

לקביעת תור
    סגירה
    נפיה כתאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    19/03/2010

כאשר תאונה מתרחשת בזמן החזרה מהעבודה, הרי שמדובר בתאונת עבודה, אלא אם כן יש "סטייה של ממש". יש לבחון את המקרה שלך ולראות אם מדובר בסטייה של ממש או שניתן לשייך זאת לתאונת העבודה.

רשמת בשאלה כי נפלת על מדרכה שבורה, האם צילמת את המקום ?

אם מדובר במפגע משמעותי - קיימת לך זכות תביעה מול העירייה ובסופו של דבר את יכולה לקבל את הפיצוי גם מחברת הביטוח של העירייה.

אין כמובן מניעה לקבל חלק יחסי מהביטוח הלאומי וחלק מחברת הביטוח אם מדובר בתאונת עבודה.

במקרים רבים מהסוג הזה, אנו, עורכי הדין יושבים עם הלקוחות מבררים את נסיבות העניין ומחליטים על הדרך הנכונה ביותר.

זה מה שאני ממליץ לך לעשות ויפה שעה אחת קודם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זכויות שלי
    משה חולה סרטן
    17/03/2010

ביטוח לאומי נותן לי קצבה מנימאלי, על 15 שנה עבודה לא מגיע לי זכות אובדן כושר עבודה.ביטוח פרטי גם אין לי זכות כי היה רק עד גיל 65 ואני חליתי לאחר הגיל זה. כל הבירור זה מה שאני רוצה כי אין לי ראש עקב הטיפולים ויש לי הרגשה שלא נכון מה שאמרים לי , לא יכול להיות שאריכו גיל פנסיה והזכות לפנסיה לא. בתודה ינגבי

לקביעת תור
    סגירה
    מה זכויות שלי

הוספת תגובה

• זכויות

עו``ד בועז אלקלעי
    18/03/2010

ביטוחים פרטיים נעשים בהתאם לפוליסה ואם זאת הסתיימה כשמלאו לך 65 אז לצערנו זה המצב.

ביטוח לאומי משלם קצבת נכות כללית.

לידיעתך ולצערי הרב, לא ניתן לקבל כפל קצבאות משמע, קצבת נכות כללית וקצבת זקנה מהביטוח הלאומי. מה שכן תקבל את הגבוה מבינהם.

אני מאחל לך רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה +
    משה חולה סרטן
    16/03/2010

יש ליידיד חולה סרטן שביולי המלא לו 67 לכן אומרים לו שאין לו זכויות כי הפנסיה היה עד גיל 65 , היום זכות לפנסיה זה עד 67 בביטוח טוענים שהפנסיה ללא מגיע לו אין זכות לפנסיה עקב השנוי גיל הפנסיה. האיש זה במצב לא קל, עם דכאונות עובר טיפולי כימיוטרפי וללא תמכה משום מקום לאחר שעבד 15 שנה באותו מקום..., רצוני לדעת מה הצעדים שצריכים לעצות אם יש אפשרות שהפנסיה אותם לגיל 67 או פשוט הולך לאיתבוד? הייתי מאודרוצה לעזור לו ואין לי כלים, מצפה שיהיה תשובה עם הדרכה מתאימה לעזרה. בתודה רבה, ינגבי

לקביעת תור
    סגירה
    אובדן כושר עבודה +

הוספת תגובה

• אובדן כושר עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    17/03/2010

שאלתך לא ברורה לי. האם אתה מתכוון לקבלת קצבה של אובדן כושר עבודה או פנסיה מחברת ביטוח או קרן מבטחים לדוגמא או שהינך מתכוון לביטוח הלאומי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר לשאלה שלי
    הילה
    16/03/2010

השאלה שלי בקצרה, האם ביטוח לאומי צריך לשלם לבעלי על כך ששבר את הרגל למרות שזה לא היה במסגרת העבודה?? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הסבר לשאלה שלי

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד בועז אלקלעי
    16/03/2010

ראשית ולמען הזהירות אומר לך כי במידה והתאונה קרתה לבעלתך בדרך חזרה הביתה מהעבודה (בלי סטיות מיוחדות) הדבר נחשב כתאונת עבודה.

תכנסי לאתר של המוסד לביטוח לאומי שם תוכלי למצוא טפסים הנוגעים לדמי תאונה.

בעלך ימלא את הטפסים וישלח לביטוח הלאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    הילה
    15/03/2010

שלום רב, שאלתי אתכם בעבר על הבעיה הזו אך כרגע יש לי שאלה נוספת.
    בעלי שבר את הרגל כשחזר מהעבודה, המעביד אמר שאם הוא ידווח על פגיעה יורידו מהמעביד עצמו 12 ימים (שזה מה שמגיע לבעלי מהימי מחלה שהוא לא ניצל בכלל הוא עובד שם 8 חודשים) ואז הוא יקזז לו את זה..
    אז בשביל שלא יצטרך לקזז לו את זה הוא אמר להגיש תביעה אישית ואז המעביד חותם שהוא ניצל את כל ימי המחלה והוא צריך להגיד שזה לא היה במסגרת העבודה..
    השאלה היא אם אני כותבת שזה לא היה במסגרת העבודה בכלל האם ביטוח לאומי צריך לשלם לי על זה??
    ואיך אפשר לקבל את הטופס הזה בכלל??

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד בועז אלקלעי
    16/03/2010

לא כ"כ הבנתי את שאלתך אבל אני יכול לומר לך כך - אם מדובר בתאונת עבודה לכי במסלול של תאונת עבודה!!! ולא בשום דרך אחרת.

במסגרת נכות מעבודה יש תקופת המחלה תקופות נכות זמנית ונכות קבועה וזה שווה הרבה כסף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באווסטין
    יעל
    14/03/2010

אבי סובל מגידול ממאיר בראשו,
    לאחר טיפול מוצלח בטמודל במשך שנתיים, התפרץ הגידול שוב, והומלץ על טיפול באווסטין.
    קופת החולים (מאוחדת) מסרבת לאשר את התרופה (שהיא בסל הבריאות אך לא לטיפול בגידולי ראש!)
    הנסיבות דומות למקרה של אילן טיירו ז"ל. מה אפשר לעשות?
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול באווסטין

הוספת תגובה

• אווסטין

מעיין רוגל
    14/03/2010

שלום יעל,
    במקרה כזה אני מציעה לפנות לועדת חריגים של קופת החולים כדי לבקש את התרופה.
    לעמותה שלנו נסיון רב בטיפול במקרים דומים ואת מוזמנת לשלוח לי מייל עם פרטי המקרה בכדי שהעמותה תוכל לסייע לך. את המייל אנא שלחי ל
    [email protected]
    ופרטי את היסטורית המחלה והטיפול, אני אהיה איתך בקשר משם.
    העמותה מספקת ליווי ייצוג וסיוע משפטי בחינם גם בועדת החריגים וגם הלאה אם יש צורך.

בעיקרון בכל מקרה של תרופה שאינה בסל ונרשמה על ידי הרופא המטפל יש לפנות לועדות החריגים של קופות החולים. כדי להצטייד בטופס 29 ג' - טופס של משרד הבריאות שמאשר שימוש בתרופה שלא בהתוויה הרשומה ובמסמכים רפואיים. בועדות החריגים ניתן להיות מיוצגים על ידי בן משפחה, רופא מטפל או עורך דין.
    לעיתים חל בלבול בקופות החולים וחולים מופנים לועדות בירורים - פניה לועדת בירורים היא מאוד בעייתי מסיבות רבות ולכן יש להתעקש על ועדת חריגים.
    עמותת קרן דולב בה אני מתנדבת מספקת את הליווי המשפטי לחולים במצב זה. פעילות העמותה היא התנדבויתי ואינה דורשת תשלום כלשהו. כמו כן העמותה לוקחת על עצמה את ההוצאות המשפטיות הכרוכות בטיפול בתיקים. הטיפול נעשה על ידי עורכי דין מתנדבים.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה לאישור מחלת פוליו
    sima
    10/03/2010

שלום,
    איזו בדיקה עושים כדי לדעת אם היתה לי מחלת פוליו?
    תודה
    sima

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה לאישור מחלת פוליו

הוספת תגובה

• בדיקה

מעיין רוגל
    10/03/2010

שלום סימה, זהו פורום שעוסק בזכויות רפואיות ושאלת היא שאלה רפואית נטו, אני מציעה לך לשאול בפורום מתאים.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה
    הילה
    09/03/2010

שלום רב, בעלי נפצע בחזרה מהעבודה ושבר את הרגל כרגע הוא עם גבס ועוד שבועיים יש לו בידקה לראות מה המצב ועד מתי להמשיך עם הגבס, שאלנו את המעסיק והוא אמר שמגיע לו חודשיים משכורת מביטוח לאומי וביטוח לאומי יחייב אותו אישית( את המעסיק) ב9 ימי עבודה ואותם הוא מתכוון להוריד לו מהמשכורת.. האם זה החוק באמת והאם זה חוקי להוריד לו את ה9 ימים מהמשכורת?
    ומה בכלל הזכויות שלו והאם מגיע לו עוד משהו חוץ ממשכורת ולמי פונים? צריך לדווח משהו לביטוח לאומי או שהמעסיק עושה הכל? וממי מקבלים את המשכורת מהמעסיק או מביטול לאומי ישירות?!?
    ממש לא יודעת מה מימין מה משמאל, אם אפשר הכוונה אשמח מאוד..
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת עבודה

הוספת תגובה

• תאונת עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    09/03/2010

הביטוח הלאומי נותן מענה לנפגעי עבודה.
    במסגרת הודעה על פגיעה בעבודה ותשלום עבור דמי פגיעה ישלם הביטוח האלומי שכר עד 90 ימי מחלה ראושנים שלאחריהן יהיה צטרך בהגשת תביעה לנכות.
    במידה ותקבע נכות זמנית יקבל בעלך פיצוי בהתאם לנכות הזמנית שתקבע לו ולאחר מכן תקבע נכותו הצמיתה. מ- 9% ועד 19% מענק חד פעמי ומעל 20 % קצבה.

אם קיים ביטוח אישי, נכות מתאונה ואובדן כושר עבודה ניתן להגיש תביעות גם בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטור ממס
    מ'
    08/03/2010

שלום.
    שתי שאלות

1. אני בחור עם מגבלה ברגלים עם נכות. אחת מזכויותי הם פטור ממס. מה החוק אומר לגבי אם אפתח עסק בסיום לימודי? האם מותר לי בכלל והאם עלי לשלם מס ואם כן, באיזה שיעור?

2. הורי רכשו דירה ושילמו עליה מס שבח בתקופת ילדותי כשהייתי עם 120 אחוזי נכות. האם מגיע להם החזר על המס(אני יודע שיש פטור אך אם הכסף כבר שולם), ואיך עושים זאת. מה החוק אומר לגביהם כיום (כאשר הם עוברים דירה ואני גר איתם, אני מעל גיל 18, האם עדיין יש להם פטור ממס)

אודה על תשובה בעניין, תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פטור ממס

הוספת תגובה

• פטור ממס

עו``ד בועז אלקלעי
    09/03/2010

לצערי הרב אינני חושב שפורום זה הוא הנכון מבחינתך ועליך לפנות לפורומים אחרים העוסקים במקרקעין ומיסים.

על כל פנים, אין כל מגבלה בעצם פתיחת העסק אך לעניות דעתי אם תרויח כתוצאה מעיסוק זה סכומי כסף משמעותיים העולים על השכר הממוצע במשק, נושא המיסוי יבדק וככל הנראה לא תהיה זכאי לפטור מלא.

בכל אופן יש לבדוק את הנושא שלך באופן פרטני לראות באיזה פטור מדובר ורק אחר כך ניתן יהיה ליתן תשובה מקיפה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוכחת RSI בתביעת אובדן כושר עבודה
    מרי
    08/03/2010

שלום,

אני מתכנתת במקצועי. סובלת מזה כחצי שנה מואריאציה כלשהי של RSI. פוטרתי מהעבודה וכעת אני מנסה לתבוע ביטוח אובדן כושר עבודה. בינתיים הצלחתי לקבל אישורים מאורתופד הקופה ורופא תעסוקתי על אי כושר עבודה, אבל רק למשך 3 חודשים - לא מספיק לחברת הביטוח.
    כעת האורתופד טוען שאין לו סמכות לקבוע אובדן כושר והרופא התעסוקתי טוען שאני יכולה לחזור למעגל העבודה אבל לא הרבה שעות מול מחשב, חו"ד שכמובן תכשיל אותי בתביעת הביטוח. בנוסף הרופא התעסוקתי של הקופה לא מוכן להמשיך לטפל בי כי אני מובטלת וצריכה לפנות ללישכת התעסוקה, מה שיגרור אחריו סחבת נוספת של חודשים ארוכים וכנראה יגמר באותה תגובה מן הרופא.
    אני סובלת מאוד מהמחלה ומאוד מוגבלת בכל פעילויות היומיום, כל שכן בעבודה מול מחשב, אבל מההתרשמות שלי מהמידע שמצאתי ברשת אין שום כלים דיאגנוסטיים להוכיח את המחלה! הדבר היחיד הוא הדיווח של החולה, אבל על סמך זה אף אחד לא מוכן לקבוע אובדן כושר עבודה.

השאלה היא כיצד אוכל להוכיח שאינני מסוגלת לעבוד ולקבל את הביטוח?
    האם יש בארץ מומחה שמטפל בתופעות הקשורות ל-RSI ושיאמין לי שאני לא מתחזה?

תודה!
    מרי

הוספת תגובה

• הוכחת RSI בתביעת אובדן כושר עבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    09/03/2010

בתשובתי אתייחס לתביעה כנגד חברת הביטוח.

אובדן כושר עבודה מוגדר עפ"י רוב כאיבוד יכולת התעסוקה במעל 75% למקצוע בו עבדת טרם האירוע ולכל עיסוק סביר אחר המתאים לניסיונך והשכלתך (יש לבחון את הפוליסה הספציפית שלך).

יש תקופת המתנה של 90 יום בטרם מתחילה חברת הביטוח לשלם.

לצורך תביעה כנגד חברת הביטוח אינך זקוקה לחוו"ד של רופא תעסוקתי , אולי עדיף לך לקבל חוו"ד מרופא פרטי שגם יבדוק אותך באותה הזדמנות.

בכל אופן התשלום איננו אוטומטי ויכול להיבחן חודש בחודשו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא החזר כספי בזמן המחלה.
    דיאנה
    07/03/2010

שלום רב, בתחילת ספטמבר גילו אצלי גוש סרטני בבטן ונותחתי באותו חודש. הייתי בבית 4 חודשים. במהלך חודש וחצי קיבלתי תשלום של ימי המחלה ממעסיק ולאחר מכן חודשיים לא קיבלתי שום דבר. לאחר תקופת ההמתנה של 90 יום הגשתי מסמכים לביטוח לאומי וקבעו לי ועדה רפואית. בוועדה קבעו לי 100% נכות עד לתאריך בו חזרתי לעבודה עד 10.1.10 ו 74 % לאחר מכן. לגבי התשלום של חודשיים שלא קיבלתי משכורת נאמר לי שלא מגיע תשלום במהלך ה 90 ימים הראשונים. אני לא יודעת למה, אבל זה לא נראה לי הגיוני שאדם יהיה בחופשת מחלה שאושרה על ידי רופא תעסוקתי ולא יקבל שום שכר משום גורם. תוכלי בבקשה להגיד לי מה אומר החוק?
    תודה מראש דיאנה

הוספת תגובה

• שאלה בנושא החזר כספי בזמן המחלה.

עו``ד בועז אלקלעי
    09/03/2010

לצערי החיים לא תמיד הוגנים.

אולי היית צריכה להגיש תביעה לקבלת "דמי תאונה" (למרות שאמור בשאלתך לא מתואר כתאונה. דמי תאונה בביטוח הלאומי מכסים 90 ימי מחלה.

במסגרת נכות כללית ובמסגרת ביטוחים שונים יש מעין תקופת המתנה ש/ל 90 יום לפני שמתחילים לשלם.

יש לך ביטוח פרטי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה