מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגרת תשלום מדאיהודה03/03/2010
שלום רב
בתאריך 16.01.2010 אני ומשפחתי היינו מעורבים בתאונת דרכים
למקום הארוע הוזמנה ניידת מד"א שלא על ידינו
לכיוון שלא היה צורך בפינוי אנשי מדא נתנו לנו הפנייה לחדר המיון ועזבו את המקום – הם לא נתנו לנו כל טיפול שם.
לאחר כחודש קיבלנו 2 הודעות תשלום בגין טיפול מדא
מברור שעשינו עם חברת הביטוח עולה כי מה 1.1.2010 כי קופות החולים משלמות בגין אגרת מדא
ללא סייג ומה 1.2.2010 ההחזר הוא רק בגין אישפוז.
כל גורם מנסה להעביר את האחריות לשני
מהם זכויותי בנושא - איך אני יכול לדעת ממי לדרוש את ההחזר והתשלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגרת תשלום
מעיין רוגל03/03/2010אני מציעה לכם לפנות בבקשה לביטול האגרה הנ"ל למד"א בפירוט של הסיבות שלכם לבקשה - האמבולנס הוזמן על ידי גורם שלישי ולא לבקשתכם, וכן לא ניתן טיפול במקום.
קופת חולים אכן מממנת את האמבולנס רק במידה והיה צורך באשפוז, ולכן איתם קשה לי להאמין שתוכלו להגיע לאנשהו. מד"א הם אלו שגובים את התשלום ולכן הם הכתובת.
מקווה שלך ולמשפחתך שלום.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודה אישורים רפואיםדדו01/03/2010
האם יש פרק זמן שלאחריו חברת הביטוח תסרב להמשיך לשלם אובדן כושר עבודה ותשתמש בנימוק הידוע של עיסוק סביר אחר ?
פירוט :כשנה קיבלתי פיצוי חודשי על אישורים רפואים בגין מגבלה של הרמת משאות וכיפוף
כאשר האישורים הרפואים מרופא תעסוקתי חודשו כל 4 חודשים .
האם החברה שילמה כיוון שהאישורים הם תחומים בזמן ?
אם אגיש אישור על המגבלה הנל לצמיתות האם יתכן שיפסיקו את התשלומים ?
כלומר האם עדיפים אישורים רפואים זמניים ? .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה אישורים רפואים
עו``ד בועז אלקלעי02/03/2010חברת הביטוח כמו כל עסק כלכלי בודקת כל מקרה לגופו ומחליטה אם לשלם פיצוי אם לאו. חברת הביטוח יכולה לשלם לתקופה אם היא חושבת שהמגבלה אכן גורמת לאי כושר מלא. לחברת הביטוח יש סמכות לבדוק אותך כל פעם מחדש על מנת שתוכל לבחון את אי הכושר, גם אם תציג אישור על אובדן כושר עבודה לצמיתות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה
דדו02/03/2010אם המגבלות הנוכחיות גורמות לאי כושר עבודה בעיסוקי הנוכחי ולא "בעסוק סביר אחר"
עד מתי חובה על חברת הביטוח לשלם לפני שפני שתסרב על בסיס עיסוק סביר אחר
כלומר כמה זמן מאפשרים לי להחלים כדי שאוכל להישאר בעיסוקי הנוכחי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לשאלה
עו``ד בועז אלקלעי02/03/2010בשביל לתת תשובה "מוסכמת" אני חייב לבחון את האמור בפוליסה. יחד עם זאת, העיסוק הסביר האחר תקף כל הזמן, משמע חברת הביטוח יכולה לטעון כבר עתה כי העיסוק הסביר האחר לא נפגע ועל כן היא לא חייבת לשלם לך כל פיצוי !!!
היות אי הכושר זמני -הופכת את הסיפור לקל יותר מבחינת חברת הביטוח והתשלומים שמבוצעים על ידה ניתנים יחסית בקלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרישה עקב השמנת יתרשושי23/02/2010
אני מורה עם וותק של 16 שנה וסובלת מהשמנת יתר. גובה 160 ס"מ ומשקל 100 ק"ג.לחץ דם גבולי
שאלתי אם יש לי זכות לפרישה מוקדמת עקב בעיה רפואית זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרישה עקב השמנת יתר
עו``ד בועז אלקלעי23/02/2010אם מצבך חמור עד כדי אי יכולת לעבוד, תפנה לגופים האמונים על כך במשרד הבריאות והחינוך ותגיש בקשה מתאימה.
תעמוד בפני ועדה רפואית אתשר תקבע אם אינך כשיר להמשך עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוק פוליוmkotev19/02/2010
בילדותי עברתי את מחלת הפוליו,כיום מצויים בידי מעט מסמכים,האם המצב שכיום מבקשים מסמכים משנת 1950 מעניק למוסד לביטוח לאומי את האפשרות,לדחות את ההכרה כניפגע פוליו,ולו מין הסיבה שהרופאים שטיפלו בנושא אינם כבר איתנו,והקביעה שלא להכיר הי ווטו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליו
עו``ד בועז אלקלעי23/02/2010הביטוח הלאומי אמור לבדוק את הדברים לגופם , בין היתר, גם באמצעות היסטוריה רפואית.
יש לך זכות להגיש ערעור על החלטה שלא תואמת את דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודהחני14/02/2010
שלום,
היתה לי תאונת עבודה ( נפל עלי ארון עם 50 קלסרים ) לא קרה שום נזק כאבי ראש וגב, היה לי אישור רפואי כמה ימים בבית .
1 מה הפרוצדורה לקבל תשלום תאונת עבודה? מי משלם ? החל מאיזה יום מקבלים כסף ? והאם מקבלים סכום מלא?מה קורה אם אני לוקחת רק יום אחד ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה
עו``ד בועז אלקלעי21/02/2010הפרוצדורה היא למלא טופס בל/250 (ע"י המעביד) ולהביא אישור רפואי ראשוני על הפגיעה.
את המסמכים מגישים לביטוח לאומי במסגרת הודעה על פגיעה בעבודה ותביעה לדמי פגיעה.
אם את עובדת במקום עבודה מסודר, הוא ישלם לך משכורת ויגבה את הכסף מהביטוח לאומי.
תשומת ליבך כי אם מדובר ביום 1 אין צורך בהפעלת כל התהליך הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מחוייב הרופא לתת לי דיאגנוזה ?שי14/02/2010
שלום רב
רציתי לשאול: לאחר שביקשתי ממומחה החניכיים שקבע לי כי אני זקוק להקצעת שורשים את הדיאגנוזה שלי בכתב, הוא סירב. האם זה לגיטימי? האם הוא אינו מחוייב לכך?
כעת פניתי שנית לרופא וטענתי כי זו זכותי לקבל דיאגנוזה בכתב לאחר שנבדקתי אצלו (בתשלום כמובן) והוא מצדו טוען כי לשם כך אני צריך למעשה העתק של התיק הרפואי שלי וזה יעלה 250 ש"ח. האם זה הגיוני? האם אני אמור לשלם על תיק רפואי רק בגלל שאני מבקש דיאנוזה בכתב של המצב שלי?
אשמח למענה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאגנוזה
מעיין רוגל14/02/2010שלום שי,
על פניו העניין לא נשמע לי הגיוני או לגיטימי
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רפואיות למחלת MASTOSITOSISמיכאל14/02/2010
שלום ,
אני חליתי במחלת MASTOSITOSIS SISTEMATY שמשמעותה מחלת דם נדירה שתפסה את מח העצם , מתבטאת בהתפשטות מוקדים סקלוריטיים עם מרכיב ליטי בכל חוליות חוט השדרה ובעצמות מלווה בכאבים .
הוחלט בביה"ח איכילוב במחלקת ההמטולוגיה לטפל בי באמצעות תרופה אונקולוגית בשם GLEEVEC במינון 400 מ"ג , העו" של ביה"ח קראה לי לפגישה לקבלת אישור לטיפול ולמחלה על מנת לגשת איתם לועדה רפואית של הביטוח הלאומי לקבלת נכות של 100% בתקופת הטיפול .
יש לי ביטוח בריאות פרטי מקיף מטעם חברת מנורה כולל הכרה לפיצוי על 32 מחלות ( הכולל מחלות קשות , ניווניות טרשת וכו' ) .
מבקש לדעת האם המחלה שחליתי בה מזכה אותי בפיצוי ומהן זכויותיי מול מס הכנסה , ביטוח לאומי וביטוח הבריאות הפרטי ?
בכבוד רב ותודה מראש .
מיכאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות רפואיות למחלת MASTOSITOSIS
עו``ד בועז אלקלעי14/02/2010במסגרת הביטוח הלאומי- אם תוכר מבחינה רפואית כנכה בדרגת נכות של למעלה מ-40% ובמידה והינך סובל מאובדן הכנסות מלא או לפחות ירידה בשכר של 50% הינך זכאי לקצבה חודשית.
אם הינך ממשיך לעבוד בתקופת המחלה יתכן ותהיה זכאי לפטור ממס הכנסה.
דרך אגב - אין כפל פיצוי משמע פטור ממס הכנסה וקצבה.
מבחינת הביטוח הרפואי יש לבחון מה אומרת הפוליסה והאם המחלה שבה חלית מוגדרת בפוליסה, שאז תוכל לקבל את הקבוע בהסכם הביטוח.
יתכן ותהיה זכאי לקצבת אובדן כושר עבודה אם יש לך כזו מחברת הביטוח בגין התקופה בה הינך מצוי באי כושר מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאונת עבודה עם נכות פסיכיאטרית !!!sabamomo09/02/2010
הצילו מומחים !!
תאונת עבודה ב2008 יש 40 אחוזי נכות זמנית מביטוח לאומי , מהם 20 אחוז פסיכיאטרי!
וועדה של מיבטחים קבעה אובדן כושר עבודה מ2008 ויש לראותך נכה מלא וזמני עד סוף חודש ינואר 2010 כמו כן הוועדה כי נכותי נובעת במלואה כתוצאה בתאונת העבודה ב2008,
המצב להיום רופא תעסוקתי קבע אינו כשיר לעבודה עד חודש מאי 2010ומכתב נוסף נשלח לוועדה הרפואית של הביטוח הלאומיע"י פסכיאטרית ופסיכולוגית של בית חולים לחולי נפש שיש צורך לטיפול שיקומי מא ס י ב י וממושך ופסיכיאטר נוסף כותב להם שהנ"ל נמצא בטיפול ובמעקב מתמשך,
רציתי לשאול את המומחים האם רופאים שלא עובדים עם הביטוח לאומי אינם רופאים ??
האם כל מי שקובע ויש קביעה של עשרות רופאים והוכחה שם שהביטוח הלאומי טועה ובגדול,
כל זאת שאני כותב להם הם התעוררו אחרי שנה וחצי והודו בטעות שהייתה כתובה להם מול העיניים בעשרות מכתבים מרופאים מומחים !! האם זאת והאם יכולה להיות מגמה של לענות את החולה ?? ולטרטר אותו ? יש טיפול של עו"ד בעיניין אבל הוא מוגבל כי הביטוח הלאומי מסתיר ממנו מידע וחומר דיאגנוסטי חשוב , מי יכול לעזור לי עיצה שווה אלפי ממון וכסף!!!
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאונת עבודה עם נכות פסיכיאטרית !!!
עו``ד בועז אלקלעי09/02/2010לצערי הרב לא כל כך הבנתי את שאלתך.
יש לך את הזכות להעמיד בפני הביטוח הלאומי חוות דעת מטעמך וחומר רפואי ועל הוועדה להתייחס בצורה מלאה, מפורטת ומנומקת לכל התיעוד.
העדר התייחסות שכזו מקים עילת ערעור טובה.
יחד עם זאת יש לרופאי הועדה הרפואית סמכות לקבוע נכות שונה ממה שהמומחים שלך קבעו.
בכל אופן אני מבין שהינך מצוי בנכות זמנית וכי הייתה התייחסות לנכות פסיכיאטרית על כן אינני מבין מה הייתה הטעות של הביטוח לאומי אינני מבין משאלתך למה הם התעוררו רק עכשיו (כאשר כן קבעו נכות פסיכיאטרית) ואינני יודע איזה חומר "מוסתר " מעורך הדין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שירות לאומיאורית08/02/2010
שלום.האם אפשר לתבוע אותם(עשיתי שירות במד"א-במזכירות)בגללל שבאותה שנה חליתי בהרבה מחלות ובעיות? בריאותיות
אני לא חושבת זה מקרי-העבודה היתה קשה ומלחיצה.ואף פעם לא נגמרה.
אבל עבר 7 שנים וגם אין לי תיעוד לגמרי מסודר(אפשר להוציא מקופ"ח?למשל-שבפעם הראשונה שהייתי אצל רופאת העור זה היה באותה שנה והיא אבחנה מחלת עור כרונית?
הענין הוא שבזמנו הם התחילו אבל רק בשנים האחרונות הם החמירו ומצבי הבריאותי הסתבך בגלל המחלות הנ"ל(אשמח לפרט אם צריך)
וגם בזמנו בקשתי לעשות שירות בחצי משרה כי היה לי קשה אבל אמרו שאין דבר כזה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלות נוספת
אורית08/02/2010מי מעל הביטוח לאומי ואגף הרווחה בעיריה?
כי בעיריה מתעלמים ממני-התקשרתי אלהם מהקיץ והלכתי אלהם ועד עכשיו לא נתנו לי פגישה עם עו"ס שתעזור לי.מצבי קשה מאוד-לא רק בריאותית אלא גם כלכלית ,נפשית ומשפחתית.אני עלולה למצוא עצמי ללא קורת גג והם לא עוזרים!אז למי אפשר לפנות(המנהל שלהם דפוק)
אותו דבר עם ביטוח לאומי-כבר שלוש שנים שאני במאבק איתם על קצבת נכות כלללית!כי אני לא עובת(שנים ניסו למצוא לי עבודה בלשכה ובמרכז שיקום שלהם אך ללא הצלחה)הרופאים נתנו לי 70 אחוז אבל העו"ס שלהם דחתה לי את הקצבה..בפגישה איתה היא ממש התעללה בי וגרמה לי לבכות,ירדה עלי רמסה את כבודי וזה לא פעם ראשונה! נמאס לי ואני רוצה הלהגיש תלונה נגדם בכלל!
אני בחורה צעירה שיש לי הרבה מחלות כרוניות ועברתי תאונת דרכים -למה כול מסכת התעללות הזו שהם עושים לי?(כבר עברתי אולי 30 ועדות שלהם)
אשמח ליעוץ משפטי ממכם. עד כמה שאפשר דרך האינטרנט..
תודה רבה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטע לי
עו``ד בועז אלקלעי08/02/2010אני מצטער כבר בתחילת התשובה מאחר ואינני יכול להשיב לך בצורה מסודרת כפי שהשאלות מנוסחות.
יש לבדוק חלק חלק מתלונותייך ולהפנות אותך ולייעץ לך במקומות המתאימים.
בשביל לדעת איך להתמודד אם תוצאות הועדה של הביטוח לאומי נכות כללית עלי לבחון את הפרוטוקולים .
אם עברו מעל 7 שנים מיום שנולדה לך עילת התביעה כנגד מד"א אז קיימת בעיה (בעיה שניתן להתמודד איתה, אך היא עדיין בעיה מהותית).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאיזה פרוטוקולים?
אורית09/02/2010קבעו לי 70 אחוז נכות רפואית אבל דחו לי את הקצבת נכות.אין ממש רישומים אלא רק בעיקר כמה אחוזי נכות קבלתי על כול מחלה .למה באמת העו"ס לא רושמת למה היא דחתה אותי ומה ההתרשמות שלה?אין חוק שייחיב אותם לרשום דברים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימה
עו``ד בועז אלקלעי10/02/2010בנכות כללית בודקים את הנכות הרפואית שלך ואח"כ אם עברת את הסףהם בודקים את אובדן כושרך להשתכר.
אם הועדה ביססה את החלטתה על בסיס חוו"ד של עו"ס אז חובה עליהם להמציא את הדו"ח .
והינך רשאית לערער על הקביעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב ביטוח מנהלים לבטח אובדן כושרשיר07/02/2010
שלום רב,
לפני כ 3 חודשים חתמתי על טפסי ביטוח מנהלים מטעם עבודתי.
מאחר ואני עם עודף משקל שלחו אותי לבדיקות רפואיות ובהם גילו שיש לי סכרת גבולית (מאוזנת ומטופלת).
לא ידעתי שבהצהרת בריאות הסכרת הגבולית שלי נחשבת כסכרת (חשבתי שרק מי שמטופל באינסולין צריך לדווח על כך) ולכן לא דיווחתי על כך כבעיה.
לאחר הבדיקות הרפואיות החליטו לא לבטח אותי באובדן כושר עבודה למרות שאין שום סיכון ממשי לבריאותי (עשו גם בדיקות אקו לב והכל היה תקין).
מה הם הזכויות שלי בתור מבוטחת? האם מותר לי להעביר את הביטוח שלי לחברה אחרת? האם הם קובעים ע"פ ממצאים אלו בלבד אם לבטח אותי או לא? האם עלי למהשיך את ביטוח המנהלים ללא סעיף אובדן כושר עבודה?
אשמח לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח
מעיין רוגל07/02/2010שלום שיר,
בפורטל beok קיים פורום מומחים המיועד ספציפית לנושאי ביטוחים פרטיים. אני מציעה לך לפנות אליהם לקבלת תשובה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחזר עבור טיפול שלא בסלשרגורוצקי דלי06/02/2010
אני מורה לחינוך גופני שיצאתי לפנסיה מוקדמת
שלוש שנים לפני יצאתי התגלתה מלונמה ונזקי שמש רבים כתוצאה מזה תבעתי את ביטוח לאומי במחלת מקצוע על עור ומצבי הנפשי מכך וקבלי 19% לצמיתות במשך הזמן המשכתי ללכת לטיפולים לרופא עור לנזקי השמש ועכשו עברתי באופן פרטי פילינג עמוק כדי לקלף את פגעי השמש וכתמים טרום סרטנים לאחר שרופא לקח ביופסות קודמות ואמר שרק פילינג עמוק יכול לעזור אבל זה מחוץ לסל . שאלתי היא אם יש לי אישורים מועדות של בטוח לאומי ודוח מהרופא על מצבי האם אני יכולה להגיש לועדעת חריגים של קופת החולים בקשה לעזרה בתשלום הטיפול שעברתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזרים
מעיין רוגל06/02/2010שלום דלי,
לצערי העניין מאוד מורכב. בעיקרון כדי לקבל מימון של הקופה על טיפול שאינו בסל יש לפנות לועדת חריגים. מאחר שהעניין רטרואקטיבי ומדובר בטיפול שאינו נכלל בסל הבריאות, אני חוששת שלא תוכל לפנות לועדת חריגים.
יתכן שדרך הביטוחים המשלימים תוכל לקבל החזרים.
אני מציעה לך לפנות לביטוח המשלים (אם אתה מבוטח בכזה) יחד עם ההמלצה הרפואית לטיפול הפילינג שקיבלת ולנסות את העניין דרכם.
רפואה שלמה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בענין תביעה נגד המל"לסיגלית04/02/2010
לכ" עו"ד בועז שלום רב
ב2005 עברתי ארוע לב שנבע מתאונת עבודה שעברתי לפני שנים רבות.
ב-2008 הגשתי תביעה על החמרת מצבי לפי תקנה 36 שמקורה בתאונת עבודה הנ"ל.
ועדה רפואית מדרג ראשון-רופא יחיד- דחתה את תביעתי והגשתי ערעור.
וועדת העררים קבלה את טענותי , וקבעה הגדלת אחוזי נכות
מעבודה בגין החמרה זו.אך התחולה שנקבעה ,היא רק מתאריך הגשת התביעה ב2008, ולא ממועד הארוע שהתרחש ב-2005
הגשתי תביעה לביה"ד לעבודה להכרה בנכות החל מיום הארוע, והדגשתי שאני לא מערער על אחוזי הנכות שנקבעו, כי הם נראים לי סבירים ומתאימים למצבי.
המל"ל הגיש מצדו כתב הגנה, ובו בין היתר טען, שעלי לערער על החלטת הועדה הרפואית והיא שתקבע ממתי התחולה
שאלתי! האם הועדה תדון מהתחלה גם בקביעתה לגבי ההחמרה וסיבותיה והיא רשאית לבטל את ההכרה הרפואית הקודמת, ולשלול את ההחמרה הקשורה לעבר הרחוק(כלומר להפוך את החלטתה לגמרי),או שהיא תעסוק רק בצד המנהלי של מועד התחולה,ולא בקביעה הרפואית שנתקבלה על ידה בערעור
ואני מודה מאד לכולם
סיגלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בענין תביעה נגד המל"ל
עו``ד בועז אלקלעי05/02/2010אני אזהר בתשובתי מאחר והחומר לא מונח בפני, אך אומר לך זאת.
הגשת ערעור לבית הדין על החלטת ועדה רפואית לעררים היא בשאלות משפטיות. אם לא ערערת על הקביעה בנוגע לנכות והמוסד לא הגיש ערעור שכנגד, הרי שהוועדה אמורה לנהוג בדיוק עפ"י החלטת בית המשפט שלא ייתייחס לנכות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמילת תודה לבועז
סיגלית05/02/2010לעו"ד בועז הנכבד
עזרת לי מאד ותבורך על פעולותיך למען הקהילה,הרבה מאד חבים לך תודה ואני מקווה שאתה חש בכך
ס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
עו``ד בועז אלקלעי05/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמירי04/02/2010
אני חולה במחלת COPD אני משתמשת במחולל חמצן וכן באינלציות. וכן ישנה בלילה עם מכשיר BIPP . אושפזתי כחודשיים וחצי בבית חולים והייתי פעמיים בתקופה זו בטיפול נמרץ. ובין היתר כרתו לי גם שחלה שהיה בה גידול (שפיר).
כן כרתו לי לפני 20 שנה חצי מבלוטת התריס ואני חיה עם חצי בלוטה.
אני בת 62 עובדת ומקבלת קצבת זקנה.
השאלה שלי היא אם מגיע לי אחוזי נכות.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד בועז אלקלעי05/02/2010באופן עקרוני הייתי ממליץ לך להגיש תביעה במסגרת נכות כללית של המוסד לביטוח לאומי.
מתי פרשת או התחלת לקבל קצבת זקנה של ביטוח לאומי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקוי שמיעהיהודית29/01/2010
יש ל יריד ניכרת בשמיעה באוזן אחת . אייך אני מממשת זכויותיי בגין זה ?? \תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקוי שמיעה
עו``ד בועז אלקלעי29/01/2010לא ניתן להשיב לשאלתך באופן ראוי באין נתונים ולכן עליך להיוועץ בעו"ד כדי לקבל תשובות מלאות.
אם הירידה בשמיעה נעוצה במקום העבודה אז יש לפנות לביטוח לאומי.
אם מדובר בתאונה ויש לך פוליסה מתאימה אז עליך לפנות לחברת הביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן, טיפולים כימו ועבודה תוך כדי..בת מודאגת27/01/2010
שלום .
הסיפור העצוב שלי כזה:
1. מצאו סרטן (29/10/2009)
2. עשו ניתוח,
3. קיבלתי דמי מחלה עבור 20 ימים
4. החלמתי מניתוח... (כבר עברו 90 ימים! מיום הגיולוי)
5. יש שבוע שבועיים עד הטיפולים
6. האם מותר לי לעבוד כדי לא לפגוע בזכותי להגיש את מסמכים לנכות כללית?
7. שאלה נוספת, בתאי שכן אקבל את קצב נכות:
האם גם תוך כדי קבלת טיפולים , מותר לי לעבוד,כדי לא לפגוע באישור שכבר אקבל לקצבת נכות?
כלומר אם עוד לא תהיה וועדה,
אבל אני כבר מקבלת טיפולים
אבל כן מרגישה שאני מסוגלת לעבוד, כדי לא להשתגע?
האם בוועדה , יגידו לי , שאם את עובד אפילו חלקית,
אז את לא זכאית לכלום?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן וטיפולים
עו``ד בועז אלקלעי27/01/2010ראשית אני מאחל לך החלמה מלאה.
אם את תעבדי באופן מלא לא תהיי זכאית לקבלת קצבה מלאה, אבל וזה אבל גדול את תהיי זכאית לקבל פטורים ממס הכנסה . אינני יודע מה משכורתך אבל לפעמים הפטור הוא טוב הרבה יותר מהגמלה החודשית בנכות כללית.
בכל מקרה לא ניתן "להרויח" מהמחלה.
יש אפשרות לקבל קצבת נכות כללית וכן לצאת לעבודה בהתאם לשכרך (נמוך) והנחיות הביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)