מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נזק גופנינעים11/08/2009
שלום
אני בן 29 עובד במפעל ליצור חומרי איתום ובניין כמכין לחומרים וסבלות ( מנימום 20 - 50 ק" ג לכל שק ) אני עובד כשנה וחודשיים 9 שעות ביום.
בנתיים אני בחופש מחלה כ3 שבועות עכב כאבים עזים בגב תחתון עשיתי צלום CT והתשובה ( בלט דיסק לטראלי שמאלי עם לחץ על קידמת שמאל השק התקאלי ועל השורשים L4ו-L5 משמאל ) ולא היה לי לפני כן( הדיסק ) .
ועדיין הכאב ממשיך והגבלה בתנועה למרות התרופות והפיזותרפיה .
אני פונה אליכם האם מגיע לי שאני אגיש תביעה לפיצוי מהמפעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק גופני
עו``ד בועז אלקלעי11/08/2009נעים שלום!
האם אתה יכול להצביע על אירוע אחד שלאחריו התחלת להרגיש כאבים ? האם זה היה כתוצאה מהרמת משא או שמא מדובר בעומס מצטבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
נעים13/08/2009תודה רבה אדוני
הנזק נגרם כנרארה בגלל הרמת משקל כבד מדי יום ויום.
ועוד שאלה האם מגיע לי לקחת תופס 250 בגלל שבאותו היום הרגשתי בכאבים והמשכתי לעבוד כשחזרתי הביתה הכאבים התחזקו הלכתי לרופא ונתן לי חופש מחלה רגיל .
את האמת אני לא יודע מה לעשות חופש המחלה יגמר לחזור לעבודה הכאב יתחזק ויכול להסתבך יותר !!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נעים !
עו``ד בועז אלקלעי15/08/2009יש מספר פעולות שאתה צריך לעשות, לרבות דיווח כי מדובר בנזק שמקורו בעבודה.
אני מציע לך לפנות אלי עם שאלתך בצורה מפורטת ואז אוכל לתת לך הנחיות נוספות בצורה מסודרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת תוצאות בדיקותענת04/08/2009
שלום רב
לפני חודש עברתי ניתוח קטרקט במכון שבע עיניים בבאר שבע.
בין הבדיקות שנדרשו עבור הניתוח היתה בדיקה ביומטרית של גודל העין IOL-MASTER.
שילמתי עבור הבדיקה וברשותי הקבלה הרלוונטית.
המכון לעומת זאת, מסרב לתת לי את תוצאות הבדיקה בנפרד אלא רק כחלק מהעתק התיק הרפואי בשלמותו עבורו הם דורשים 250 ש"ח.
האם הם רשאים לכך?
בברכה
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה
מעיין רוגל04/08/2009שלום ענת, העניין בבדיקה, אחזור אליך עם תשובה (או בקשה לפרטים נוספים) במהלך היום-יומיים הקרובים.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות בדיקה
מעיין רוגל05/08/2009שלום ענת,
מבדיקה עקרונית עם הצוות משפטי נראה על פניו שמה שנעשה הוא לא תקין ואת אמורה לקבל את תוצאות הבדיקה מבלי לשאת בעלויות נוספות.
אני מציעה לך לפנות אלינו לתיבת האימייל של העמותה עם פרטים נוספים וננסה לעזור לך לקבל אליך את התוצאות.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודהאחמד המאם02/08/2009
שלום
אני בן 28 אח מוסמך במקצוע. לאחרונה אובחנתי כחולה בטרשת נפוצה שזו מחלה שפוגעת בשרירים וגורמת לעייפות רבה .ואכן אלה הסימנים שאני סובל מהם ,עייפות,תחושת זרמים בכל הגוף,ואי יכולת לכופף את הגב כי זה גורם לזרם חזק שעובר לי בכל הגוף{בשפה המקצועית זה נקרא סימן לרמיט}.אני פונה אלייך בשאלה האם זה מספיק בשביל שאני אגיש בקשה לאובדן כושר עבודה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדן כושר עבודה
עו``ד בועז אלקלעי05/08/2009לפני הכל אני מאחל לך בריאות שלמה.
בכדי שאוכל להתייחס לשאלתך בצורה טובה יותר אני זקוק לפרטים נוספים, מאחר ואינני יודע לאיזה מסגרת הינך מבקש להגיש תביעה לאובדן כושר עבודה (ביטוח אלומי, ביטוחיפ פרטיים וכו') אינני יודע אם הינך עובד או לא או אם הייתה ירידה בהיקף הכנסותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוסט הודג'קינס,החלפת מסתםציפי02/08/2009
בת 52.+3 ילדים. לפני 32 שנה חליתי במחלת ההורג'קינס ,קיבלתי טיפול בהקרנות וטיפול כימותרפי.ב-2005 הסירו 2 בלוטות של הפראתיירואיד,לטענת הרופאים תוצאה של הטיפול הכימותרפי/הקרנות.לפני שבועיים עברתי החלפה של המסתם האאורטלי במסתם מכני ושוב לטענת הרופאים כנראה תוצאה של הטיפול הכימותרפי/הקרנות. מה הן זכויותי?ניתן לתבוע רטרואקטיבית?זקוקה לעו"ד?רו"ח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוסט הודג'קינס,החלפת מסתם
עו``ד בועז אלקלעי02/08/2009ראשית רפואה שלמה.
לא אוכל להתייחס לשאלתך הכללית מידי.
התשובה תלויה בשאלות רבות כגון, האם הייתה רשלנות ונגרם לך עקב הרשלנות נזק, מה מצבך הרפואי והתעסוקתי היום בכדי להגיש תביעה לביטוח לאומי, האם יש לך ביטוח פרטי שעל פיו ניתן לתבוע בגין אובדן כושר עבודה וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשפוז והעלאה בשכרחגי29/07/2009
שלום רב.
לפני כחודשיים קיבלתי הבטחה מהבוס שלי שהוא יעלה לי את המשכורת ב-5%. לאחר שבועיים אושפזתי עקב מחלה כרונית (שהוא ידע עליה מיום העבודה הראשון שלי) והשתחררתי רק לאחר חודש. כעת, הוא טוען שהוא לא יכול להעלות לי את השכר כפי שהבטיח בשל ההיעדרות הזו ובגלל חשש מהיעדרויות נוספות בעתיד.
פרט לכך שהוא יצא ממש לא בסדר והפר הבטחה שבע"פ, האם ישנה דרך חוקית שאני יכול להשתמש בה נגדו במקרה כזה?
תודה על העצה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשפוז והעלאה בשכר
עו``ד בועז אלקלעי30/07/2009שאלתך נוגעת לדיני העבודה ועל כן לא אוכל להשיב לך בצורה ראויה.
אני מציע לך לפנות לפורומים העוסקים בדיני עבודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפחתת שכרעידו28/07/2009
בארגון שבו אני עובד מתבצע מהלך של הפחתת שכר לעובדים. אני נמצא בשנה האחרונה בטיפולים בשל גילוי מחלת סרטן אני נמצא פיזית בעבודה. הטיפולים מסתיימים בקרוב. אני יודע שלנשים בהריום למשל לא ניתן להפחתי שכר אלא באישור מיוחד. האם הדין זהה גם לגבי חולים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת שכר
עו``ד בועז אלקלעי30/07/2009לצערי הרב אינני יכול לעזור לך.
שאלתך הינה בתחום דיני העבודה וקיימם פורומים מתאימים לנושאים אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה/רשלנות רפואיתli sa21/07/2009
נוירולוגית אבחנה לא נכון בעיה שיש לי בעין בעקבות פציעה ישנה ושלחה את האבחנה הלא נכונה שלה לרופא המשפחה. אני צריכה דחוף לחזור ולקבל מרופא המשפחה אישור שאין לי קרישיות יתר בשביל הרופא נשים ששלח אותי לכל הסיוט הזה, אבל לא עושה את זה עד שלא יהיה לי אישור למה שיש לי באמת מרופא עיניים פרטי שנבדקתי אצלו ועכשיו הוא עסוק בפרישה מבית חולים לפנסיה ואני צריכה לחכות. אני מלאת רגשי נחיתות. חיכיתי המון פעמים להמון דברים מאז התאונה והתייסרתי הרבה והייתי באפוטרופסות בגלל אבחנות לא נכונות.
עברו המון שנים. מאז הפציעה . יש לי עילה לתביעה על הסיוטים הנוספים שנגרמו לי? מה הכתובת של פורום רשלנות רפואית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות
מעיין רוגל21/07/2009שלום מנסה,
דבר ראשון - את יכולה לפנות לסיוע מהעובדת הסוציאלית בקופת החולים שלך.
דבר שני- לגבי רשלנות רפואית - את יכולה לקחת עורך דין מומחה בעניין. לרוב עורכי דין העוסקים ברשלנות רפואית עובדים תמורת אחוזים מהפיצוי.
במערכת הפורומים כאן יש פורום רשלנות רפואית ותוכלי לאתר אחרים נוספים דרך גוגל.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתביעה/רשלנות רפואית
עו``ד בועז אלקלעי21/07/2009אני מבין שאת נסערת מאוד.
אנחנו בפורום זה ובפורום רשלנות רפואית נהיה שמחים לעזור, אך לצורך כך אנחנו צריכים לקבל תיאור מקרה ברור יותר בסדר כרונולגי של מה בדיוק קרה בכל שלב ומתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לפי בחירהיעלי15/07/2009
האם ניתן לחייב בית חולים או קופת חולים בטיפול בו אני חפצה אםיש בידי חוות דעת רפואית מטעמי והרופא המטפל מתנגד לה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול לפי בחירה
עו``ד בועז אלקלעי16/07/2009יש לבדוק מדוע המוסד הרפואי לא מעוניין או לא מקבל את חוות הדעת הרפואית. על כל פנים הינך זכאית לקבלת טיפול רפואי הטוב ביותר והינך יכולה להפנות שאלה בכתב לגורם הרלבנטי מדוע מתעלמים מחוות הדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול לפי בחירה
מעיין רוגל16/07/2009שלום יעלי,
מימון לטיפול רפואי על ידי קופת החולים נעשה באמצעות טופס 17. הטופס ניתן בהתאם לקריטריונים של קופת החולים, כולל חוות דעת, הפניה ו או מרשם של רופא מטעם קופת החולים.
גם כאשר הרופא מספק המלצה לטיפול המימון מותנה בסל הבריאות ובהתוויות הרשומות. קופת החולים אינה מחוייבת לממן טיפול כשהרופא מטעמה רואה חלופה אחרת.
אבל - במידה והיה מיצוי חלופות - כלומר עברת את הטיפול שהמליץ הרופא המטפל ללא תוצאות, או לחילופין בשל בעיה כלשהי אינה יכולה לקבל את הטיפול עליו ממליץ הרופא. אם את לא מקבלת את חוות דעתו של הרופא המטפל וכו', אני מציעה לך דבר ראשון לבקש חוות דעת נוספת מרופא השייך לקופת החולים או לחילופין לבקש להחליף רופא מטפל. וכפי שבועז המליץ לנסות לברר מדוע הרופא המטפל שלך מתנגד לטיפול המדובר.
אם יהיו לך שאלות נוספות בהמשך את מוזמנת לפנות אלינו או כאן או דרך מייל העמותה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשתי חולת טרשת נפוצהאורן12/07/2009
שלום,
אשתי חולה במחלה כבר 16 שנה.
בשנתיים האחרונות חלה הרעה במצבה שמתבטאת בגרירת רגל ימין ובעייפות קשה, כך שאיכות החיים נפגעה.
מבקש לדעת מהם זכויותיה הרפואיות בנושא עבודה (הפחתה בשעות העבודה) , הקלה במיסוי וכו'.
אשמח לקבל מעט פרטים.
תודה
אורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשתי חולת טרשת נפוצה
עו``ד בועז אלקלעי12/07/2009אשית אני מאחל לאשתך שיפור במצבה הבריאותי.
יחד עם זאת אין באפשרותי לתת תשובה מלאה לשאלותיך באופן בו נסחת את שאלתך.
במסגרת ביטוח לאומי ניתן להגיש תביעות במסגרת נכות כללית אם נכותה הרפואית של אשתך היא מעל 40% וכמו כן נגרמה לה פגיעה בכושר השתכרותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלטה של רופא תעסוקהורדית07/07/2009
עברתי תאונת דרכים לפני חמישה חודשים . מעבר לפריצות דיסק שהיו לי .גליו לי דאבת שרירים. המעביד לא שילם לי את ימי המחלה ..הייתי אצל רופא תעסוקה שקבע לי לחזור לעבודה לשש שעות עד סוף חודש ספטמבר.אני אמורה לעשות זריקת אפידורל תחת שיקוף סיטי.בשבוע הבא ..שאלתי ..
מי ישלם לי על ימי העבודה..מי ישלים לי את שעות העבודה שלי למשרה מלאה. והאם אפשר לערער על החלטה של רופא תעסוקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה של רופא תעסוקה
עו``ד בועז אלקלעי08/07/2009באופן תיאורטי את יכולה וצריכה לתבוע, את הביטוח של הרכב בו נסעת ואם הייתי הולכת רגלת מהרכב שנפגעת, את כל נזקייך לרבות הפסדי שכר.
אם מצבך קשה הינך יכולה לפנות לביטוח לאומי בתביעה לדמי תאונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- humiraאמנון30/06/2009
שלום רב לפני כשבוע היתחלתי בטיפול בhumiraהתרופה מאוד יקרה 9000 שח לשתי זריקות שאני מקבל בחודש הקופה מממנת לי 7700 ואני משלם בכיסי 1300 בכל חודש יש לציין שאני עובד מדינה האם אני זכאי להחזר כלשהו מאיזה שהוא גוףיש לציין שאני מקבל את התרופה בגלל אוביאיטיס עם חשד לבכצט(היתגלה בגופי חלבון b-51) ,תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
מעיין רוגל30/06/2009שלום אמנון,
לכל אזרח באשר הוא, ללא קשר לעובדי מדינה או לא, יש את הזכות לקבל טיפול רפואי הכלול בסל הבריאות. אין הבדל לצורך העניין בין עובדי מדינה לאזרחים שאינם עובדי מדינה.
בכל תרופה יש חלק של השתתפות עצמית על ידי המטופל בסכומים הקבועים מראש. אם הסכום עליו אתה מדבר הוא השתתפות עצמית ככל הנראה שאין הרבה מה לעשות בעניין.
אך אם אתה מעוניין בתשובה מעמיקה ומפורטת יותר אני זקוקה לפרטים נוספים ולצורך כך - אנא פנה למייל העמותה המצויין בדף הפורום עם פרטיך ואנו ניצור איתך קשר.
תודה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרישה מוקדמת עקב תאונת עבודהסימון29/06/2009
שלום רב !
אני עובד מדינה של משרד הבריאות.לאחר תאונת עבודה נאלצתי לפרוש לפנסיה מוקדמת עם 17 שנות ותק +84% נכות שניקבע עיי ועדה רפואית של משרד הבריאות,אחרי שנת חל'ט מחלה ללא תשלום.בביטוח לאומי עד 1.1.09 הוכרתי כנכה 60% זמני.עד היום טרם ניגמר תהליך קביעת נכות קבוע כתוצאה מתאונת עבודה.
1.העם כדי לרכוש שנות ותק--8 שנים לפנסיה מוקדמת בכדי להגדיל % פרישה
2.מה יקרה עם % נכות בביטוח לאומי במידה ויקבעו לי יותר מ20% נכות
3.האים שנת חלייט ללא תשלום עקב תאונת עבודה ,גם תחשב לותק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרישה מוקדמת עקב תאונת עבודה
עו``ד בועז אלקלעי30/06/2009סימון שלום ,
את מרבית שאלותיך יש להפנות לפורום המתעסק בדיני עבודה.
אם כדאי או לא כדאי לרכוש שנות ותק זו החלטה כלכלית שלך .
אם יקבעו לך בביטוח לאומי מעל 20 אחוזי נכות תקבל קצבה קבועה המבוססת על אחוזים מהשכר שהיה לך לפני התאונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ ועזרה ביטוח פרטי ,משרד הבריאותברק תמי27/06/2009
בעלי בן 82 חולה "אלצייהמר"כ-5 שנים אני שוקלת אישפוז מחוסר ברירה עם כאב לב גדול אני בת 71 ניצולת שואה בעלת 40אחוז נכות מהאוצר אני מבקשת לברר איזה עזרה כספית אני יכולה לקבל.תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ ועזרה ביטוח פרטי ,משרד הבריאות
עו``ד בועז אלקלעי29/06/2009שלום תמי,
עם כל הצער שבדבר אינני יכול לעזור לך במסגרת פורום זה, בשאלות הנוגעות למימון אשפוז בבית אבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבץ מוחי קלדואק יעל26/06/2009
בעלי קיבל ארוע מוחי קל(שבץ מוחי).
חוסר תחושה בכף יד שמאל גרירת רגל שמאל ועיוות קל בפנים.
האם הוא זכאי לגמלת נכות מביטוח לאומי?
תודה מאש
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבץ
עו``ד בועז אלקלעי26/06/2009מאחר ואינני רופא, אינני יכול להעריך לפי שעה ומקריאת שאלתך מה אחוזי הנכות שנותרו לבעלך כתוצה מהשבץ.
על כל פנים, בעלך יכול להגיש תביעה לביטוח לאומי ולקבל נזחרים הגין נכויות זמניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת מתן טופס 17אור25/06/2009
משנת 2002 אני מטופל אצל אורולוג בתה"ש .הרופא מכיר אותי ואת כול בעיותיי הרפואיות .פעם בשנה לפי הוראתו אני מגיעה לביקורת. כאשר ניגשתי לקבל טופס 17 לצורך הביקור הקרב ציינו בפני בסניף שלי בבריאות כללית כי זו הפעם האחרונה שאקבל לתה"ש ועלי לעבור לאורולוג של הקופהדבר שאין אני מעוניין לעשות.( תושב רעננה)
האם אין חוק שאומר כי לאחר מספר שנים של טיפול אצל אותו רופא יש להמשיך ולתת טופס 17 גם אם בית החולים אינו בית חולים של הקופה ......
אודה מאוד לתשובתכם הדחופה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 17
מעיין רוגל25/06/2009שלום אור,
קופות החולים מספקות טופס 17 עבור רופאים שנכללים בהסדר עם קופת החולים. אם הסיבה לשינוי שכופה עליך הקופה היא שינוי בהסדר, כלומר, הרופא הקבוע שלך כבר אינו כלול בהסדר, אז אין מה לעשות ולמרות שיש רופא שאתה רגיל אליו והוא אליך, לא תקבל את טופס 17.
אם עדיין יש הסדר עם הרופא הקבוע שלך, יש לבדוק את העניין לגופו, לבחון מהי הסיבה לשינוי, ובהתאם לכך לפעול.
אני מציעה לך לפנות לרופא שלך ולבדוק האם היה שינוי בהסדר עם קופת חולים כללית והאם הוא כלול או לא כול בהסדר. במידה והוא עדיין כלול אני מציעה לך לפנות לעמותה או דרך המייל המצויין בפורום או בטלפון 054-6665442 ואנו ננסה לסייע לך בעניין.
מבירור עם חברת הצוות המשפטי שלנו עולה שהגיעו אלינו לאחרונה מקרים דומים לשלך הקשורים לרופאים בבית החולים תל השומר ויתכן שיש שינוי בהסדר של קופת חולים כללית עם בית החולים הזה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)