פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאונה אישית בבית
    ס.ב.
    17/03/2009

עו"ד בועז שלום, בתאריך 24.1.09 החלקתי בבית ונחבלתי בגב התחתון. בתקופה הזו אני קיבלתי מב"ל דמי אבטלה מב"ל לאחר שפוטרתי ממקום עבודתי האחרון ב-11.08. אני סובלת מבלט דיסק כבר מס' שנים, אך לא משהו חמור כ"כ מדי פעם סובלת מכאבים אבל מסתדרת עם זה. עקב הנפילה הקשה, לאחר בדיקות של CT ומיפוי, בלט הדיסק שלי בחוליות בגב בתחתון החמיר עד כדי כך שאני צריכה להשתמש בחגורת גב לתמיכה ובשימוש מדרסים. הכאבים שלי לפעמים חריפים כ"כ עד לרמה כזו שקשה לתפקד בבית וללכת מס' ק"מ ברגל. שאלתי היא : א. האם אני יכולה להגיש תביעה לב"ל עקב התאונה הזו? ב. לפני מקרה התאונה הנ"ל הצטרפתי לחברת בטוח מסויימת ועשיתי דרכם פוליסה לבטוח חיים לי ולבעלי. האם אני יכולה לתבוע ולבקש פיצוי כספי מאחת מהחברות הנ"ל שציינתי עקב תפקוד ירוד במצבי הבריאותי כתוצאה מהתאונה הזו?. תודה מראש על תשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תאונה אישית בבית

הוספת תגובה

• תאונה אישית בבית

עו``ד בועז אלקלעי
    17/03/2009

אינני סבור כי יש מקום להגיש תביעה כלשהי כנגד ביטוח לאומי, מאחר ועפ"י הקריטריונים המופיעים בשאלתך אינך זכאית למאום.

ביחס לביטוח, הרי שאם ביטחת עצמך בפוליסת "נכות" ובאם בגין ההחלקה נגרמה לך נכות, הינך זכאית לסכום כסף מחברת הביטוח.

מאחר ועפ"י שאלתך אני מבין כי אינך מצויה במצב של אובדן כושר עבודה, הרי שלא ניתן לתבוע את הפוליסה בתביעות אחרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת סינוס
    דיתה
    15/03/2009

שלום רב, עברתי ניתוח להרמת סינוס והשתלת עצם לפני שנה וחצי. במהלך תקופה זו פניתי פעמים רבות לרופא המנתח שלי והתלוננתי כי חלקיקי העצם המושלת יוצאים לי מהגרון, וכן שאני סובלת נורא מליחה איומה. פניתי לרופאים רבים וגם ורופאי א.א.ג. ורק עתה לאחר צילום c.t. מערות האף התברר שאני צריכה לעבור ניתוח להוצאת כל הדלקת שהצטברה לי בסינוסים בצד ההשתלת עצם בגלל זיהום שנוצר במהלך הניתוח. האם יש לי עילה לתבוע את הרופא המנתח, מכוון שאני סובלת מאוד במשך כל התקופה וכן יש לי הוצאות רבות עכשיו לטיפול בבעיה שהתפתחה בעקבות הניתוח. בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח הרמת סינוס

הוספת תגובה

• ניתוח הרמת סינוס

עו``ד בועז אלקלעי
    15/03/2009

על פני הדברים נראה כי קיימת רשלנות, אך יש לבחון את הרשלנות באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי מתאים אשר יקבע באם הטיפול שניתן לך במהלך הניתוח ולאחריו תואם את הפרקטיקה הרפואית המקובלת.

במסגרת תביעה שכזו, אנו בודקים אם נגרמה לך נכות צמיתה, מבררים את גובה הנזק ודורשים את כל ההוצאות הישירות והעקיפות שנגרמו לך עקב הרשלנות והטיפול הרפואי הלקוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתן לדרוש מימון ניתוח פ.למום מולד?
    תמרה
    10/03/2009

ביתי נולדה עם מום אסתטי קטן שניתן לתקן בניתוח פלסטי. האם בגלל שזה מולד ניתן לדרוש מקופת חולים או ממשד הבריאות מימון מלא או חלקי לניתוח?

הוספת תגובה

• תיקון פגם מולד

מעיין רוגל
    10/03/2009

שלום תמרה,
    הפרטים אותם מסרת אינם מספיקים כדי שאוכל לתת לך תשובה. אני מציעה לך בשלב הראשון לפנות ישירות לקופת החולים בה את מבוטחת ולשאול במוקד השירות שלהם, הם יוכלו לתת לך את המידע הראשוני.
    מי שאחראי למימון הליכים במסגרת ביטוח הבריאות הן קופות החולים ולא משרד הבריאות, לכן הפניה צריכה להתבצע אליהם.

אחרי הפניה אליהם תדעו יותר מול מה אתם עומדים, וכמו כן, במידה וקופת החולים אכן מממנת את הניתוח, באיזה בית חולים ועל ידי איזה רופא הוא יבוצע. חשוב לציין שכאשר מדובר בטיפולים שונים וניתוחים שונים קופת החולים היא זו שבוחרת עבורכם את המקום, ולרוב גם את הרופא, על פי בתי החולים איתם יש לה הסכם, ועל פי קירבה למקום מגוריכם. במידה ואתם בוחרים ללכת למנתח שאינו כלול בהסכם זה, קופת החולים לא תיתן מימון לניתוח, והוא יחשב למעשה כניתוח פרטי.
    אם אחרי הבירור עם הקופה יהיו לכם שאלות נוספות, אנא פנו שוב.

בהצלחה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מקופה לקופה
    דניאל
    08/03/2009

אני בן 63 ומבוטח כל חיי הבוגרים, ביחד עם בת זוגתי, בקופת חולים מסוימת. בשל אי אישור תרופה להורדת כולסטרול (ליפיטור) הממומלצת לגבי על ידי הקרדיולוג המטפל בבית החולים, אני שוקל לעבור קופה ביחד עם בת זוגי ושני ילדיי הבוגרים. (כל הארבעה אנשים עובדים, החייבים בניכוי מס בריאות) האם מעבר כזה כרוך באובדן זכויות רפואיות? האם יש גיל מסוים שמעבר לו לא מומלף ליזום צעד כזה? מה יהיה על הביטוחים המשלימים? האם תוכלו לפרט אלו דברים כדאי לבדוק במקרה של מעבר כזה? תודה, דניאל

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מקופה לקופה

הוספת תגובה

• קופת חולים

מעיין רוגל
    08/03/2009

שלום דניאל,
    לפני שאתה ממהר לעבור קופת חולים אני ממליצה לך לבדוק האם בקופת החולים הזו אכן תקבל מימון לתרופה עליה אתה מדבר. כמו כן יש לבדוק האם תרופה זו כלולה בסל התרופות, ואם היא כלולה, מדוע מסרבים לממן לך אותה. במידה והתרופה כלולה בסל התרופות, או במידה ואינך יכול לקחת תרופה מקבילה הכלולה בסל ואתה זקוק לתרופה זו ספציפית, ניתן לנסות לפנות לועדת חריגים, ולעיתים אף להגיש תביעה בבית משפט.
    אם התרופה אינה בסל לא יהיה שינוי בין קופות החולים, הסל הוא זהה. יתכן שהתרופה נכללת בסל שירותים נוספים שנותנות קופות חולים מסויימות במסלולים מסויימים.
    מידע מדוייק לגבי הזכויות הייחודיות, תהליך המעבר, וכו' אני מציעה לך לבקש מקופת החולים אליה אתה רוצה לעבור, להם יהיה אינטרס לעזור לך לעשות את המעבר בצורה טובה וחלקה.

אבל כאמור - לפני המעבר, אני מציעה לך לבחון את השאלות שציינתי כאן. במידה ואתה צריך סיוע נוסף, ייעוץ וסיוע מול ועדות חריגים וכן הלאה אתה מוזמן לפנות לעמותה (עמותת קרן דולב לצדק רפואי) - באמצעות פרטי ההתקשרות המצויינים בפורום או בטלפון
    054-6665442

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ערעור על דחיית בקשה לתרופה

דניאל
    08/03/2009

תודה רבה על התשובה המהירה והמחכימה. אף אחד בקופת החולים בה אני חבר לא טרח לעדכן אותי שקיימת ועדת חריגים למקרים כאלו. לשאלותייך, מדובר בתרופה המאושרת בסל הבריאות לטיפול בכולסטרול. כיוון שהיא יקרה יותר מתרופות ישנות יותר מקבוצת הסטטינים, קופת החולים הגדולה בה אני חבר, עושה שמיניות באוויר על מנת לא לאשר אותה למבוטחיה... בכל מקרה, כיוון שהתרופה מומלצת חד משמעית לגבי על ידי הקרדיולוג המטפל בבה"ח, מנוי וגמור עמי לא לוותר עליה ולא להסתפק בתחליף זול שעושה רק את חצי העבודה. במקרה הגרוע, אקנה אותה בעצמי, אבל ידוע לי שבקופה מסוימת כן נוהגים לאשר אותה. שוב תודה על המידע, דניאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע בפניה לועדת חריגים

מעין רוגל
    09/03/2009

הי דניאל, בעקבות פעילות עמותת קרן דולב נקבע תקדים לפיו יש לחולים זכות ייצוג על ידי עורך דין בועדות החריגים. דבר זה קריטי, ויכול להוות את כל ההבדל בין קבלת התרופה בועדת החריגים לבין דחיה על הסף. עמותת קרן דולב, בה אני פעילה, מספקת ייעוץ וייצוג משפטי בחינם. אני מציעה לך בחום להרים טלפון למספר שצירפתי, שם תקבל מענה על ידי אחראית פניות הציבור שלנו, והיא תשדך לך עורך דין מהצוות המשפטי שיוכל לבחון את המקרה, לסייע לך בתהליך ולייצג אותך במקרה ההצורך. בכל מקרה בהצלחה מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח באיכלוב דרך קופ"ח כללית
    הראל
    05/03/2009

שלום רב, לצערי עקב פריצת דיסק עלי לעבור ניתוח. קבעו לי תור לניתוח באיכלוב שטענו שיש להם הסכם עם קופ"ח כללית מחוז דן אך בפועל כאשר ביקשתי טופס 17 נעניתי בשלילה בטענה שניתן לבצע ניתוח זה בתל השומר ובילנסון. וכך גם אנו לי בפניות הציבור של הכללית. איפה האמת? אנא עיזרו לי הנושא די דחוף. בתודה, הראל

הוספת תגובה

• ניתוח

מעיין רוגל
    08/03/2009

שלום הראל,
    בעיקרון קופות החולים מספקות שירותים בבתי חולים שנמצאים בהסכם איתם. קופת החולים יכולה לבחור עבורך את בית החולים בו תעבור את הפרוצדורה לפי שיקולים של קירבה למקום מגוריך, ובתי חולים איתם יש לקופת החולים הסכם. קופת החולים אינה מחוייבת לממן לך ניתוח פרטי בבית חולים שאינו בהסכם.

בהצלחה ורפואה שלמה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    02/03/2009

אני סובל ממחלת נפש ויש לי סיבה לחשוד שפסיכיאטרים רשמו עלי במחשב בקופ"ח לא רק את עובדת היותי סכיזופרן אלא גם את תוכן מחשבות השווא שייחסו לי כתוצאה מאי הבנה. הדבר נעשה מבלי להתייעץ איתי ומבלי לברר אם אכן אני סובל ממחשבות שווא אלו. החשד שלי הוא שכל רופא אחר שאינו פסיכיאטר רואה את המידע הזה (ידוע לי שלפחות רופא משפחה ראה). הרופאים כמובן מכחישים, לאחר שהתברר להם שהבחנתי בכך. כיצד אוכל לדעת באמת מה רשום שם, והאם אני טועה בטענתי שבכל מקרה תכנים אישיים כאלה אינם צריכים להיות נגישים לרופאים שאינם פסיכיאטרים, כל עוד אין כל סיבה הגיונית לאפשר להם לראות מידע כזה? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד בועז אלקלעי
    03/03/2009

המידע הרפואי שלך הינו חסוי, אלא אם כן אתה מוותר על החיסיון. התיק הרפואי שלך נמצא בקופת החולים לה אתה שייך ומטבע הדברים כל ההיסטוריה הרפואית שלך נמצאת גם היא.

הינך זכאי לקבל העתקים מהתיק הרפואי שלך ושם תוכל לדעת מה רשום .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכן...

יעל
    03/03/2009

פעם הלכתי לרופא משפחה מחליף והוא התייחס למידע אישי שהיה רשום בתיק, כולל שמות של מטפלים פרטיים שהלכתי אליהם ושבקופ"ח לא היה ידוע על כך. בהמשך ביקשתי מרופא המשפחה הקבוע לראות איזה מידע רשום שם, והוא, ביודעו שהייתי לחוץ, "הראה לי" שלא רשום שום דבר מלבד שמי וכתובתי. אני מבין שבמקרים מסויימים יש הצדקה להסתיר מידע מפציינט. מה ניתן לעשות במקרים כאלה? שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד בועז אלקלעי
    04/03/2009

אינני מבין את שאלתך.
    האם נגרם לך נזק כלשהו, האם הרופא חשף מידע רפואי בפני גורמים שאינם מוסמכים וכיוצ"ב ?

המידע הרפואי ככל שהוא קיים בתיק, הוא שם והרופאים המטפלים עושים בו שימוש. רופא אחד שבודק אותך בתחום הנוירולוגי צריך לדעת אם יש לך בעיות רפואיות אחרות, לדוגמא בו נניח שבכדי לתת לך תרופה מסוימת הוא צריך לדעת אם אתה אלרגי לחומרים מסוימים. את התשובות הוא יכול למצוא בתיק הרפואי שלך במחשב בקופ"ח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השתלת קוצב לב
    אילן
    26/02/2009

אני בן 47 וסובל שנים מדופק מהיר שגורם לאיבוד הכרה לאחר נפילה בדופק שצונח בשניה אחת וגורם לאיבוד עברתי הברתי בדיקה כמו צינתור לבדיקת החשמל בלב ולא נימצא דבר חריג לאחר הצינטור עברתי בדיקת טילטסט שיצאה חיובית וקיבלתי טיפול טרופתי אבל זה לא עזר לי והמשכתי ליסבול מאיבוד הכרה עשו לי מיבחן מאמץ שיצאה לא אבחנתית ביגלל עליה מהירה בדובק ועליה חדה בלחץ דם שגם אני סובל מלחץ דם גבוה עשו לי הולטר שבתוצאות של הבדיקה היו לי הפסקות דופק עד 6 שניות נכון להיום יש לי 40% נכות ללא קיצבה השבוע עברתי ניתוח והישתילו לי קוצב לב השאלה שלי האם מגיעה לי נכות על הקוצב לב תודה מראש על התשובה אילן

לקביעת תור
    סגירה
    השתלת קוצב לב

הוספת תגובה

• השתלת קוצב לב

עו``ד בועז אלקלעי
    26/02/2009

אילן שלום !

במסגרת פורום זה לא אוכל לתת לך תשובה מדויקת.
    אני כן יכול לומר לך כי יש לבדוק מה ההגבלות שלך ומה גובה הנכות שלך בטרם תגיש תביעה למוסד לביטוח לאומי.

אם יש לך נכות מעל 40% ונגמרה לך פגיעה בכושר ההשתכרות הינך זכאי לקצבת נכות כללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות רפואיות של מטופלים פסיכיאטרי
    ורד
    24/02/2009

שלום וברכה! ברצוני לדעת מהן זכויותיו המשפטיות של אדם ששוחרר מאשפוז פסיכיאטרי (מניה דפרסיה)ומוגדר כמיוצב כיום. אני פונה אליכם בעקבות איום של הפסיכיאטר שלי(אני במעקב בבית החולים הפסיכאטרי במחלקת חוץ).שאם אני אסרב לקבל זריקה (שיש אפשרות לקבל אותה בכדורים באופן עצמאי ע"י החולה)בבית החולים ולבוא למעקב יוצא נגדי צו אישפוז אמבילטורי כפוי.יש לי קייס לתבוע את הפסיכיאטר או את מערכת הבריאות?שאלוהים ישמור...

הוספת תגובה

• אישפוז כפוי

מעיין רוגל
    24/02/2009

שלום ורד,
    כיוון שאיני יודעת את נסיבות המקרה איני יכולה לתת לך תשובה ספציפית למקרה שלך.
    יש אפשרות לאשפוז כפוי של חולה, הדבר הוא תלוי נסיבות, לרוב נובע ממצב בו החולה מהווה סכנה לעצמו או לסביבה, ומתן הצו תלוי באישור של הפסיכיאטר המחזוי.

להלן פרטי עמותה המספקת ליווי ותמיכה משפטית לנפגעי נפש, במידה ואת זקוקה לסיוע או למידע נוסף אני ממליצה לך לפנות אליהם

דואר: עו"ד רוני רוטלר וקארין אלהרר, קליניקה לזכויות אנשים עם מוגבלות, הפקולטה למשפטים, אונ' בר אילן, רמת גן 52900

פקס': 03-5351856

דוא"ל: [email protected]; [email protected]

טלפון: 03-5318373

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות
    סמי
    20/02/2009

שלום,אני בן 33 סובל מתסמונת "זנב הסוס" עקב תאונת עבודה,עברתי ניתוח קשת בגב התחתון ,בועדה הרפואית האחרונה נקבעו לי 10% נכות אורתופדיים בנוסף ל10% נכות נוירולוגיים והאבסורד הוא שהמל"ל עירער על ההחלטה כי לפי סעיף 37.10.ב. אי אפשר לתת נכות גם אורתופדית וגם נוירולוגית.יש לציין שתסמונת זנב הסוס שמופיעה בספרי המבחנים של משרד הבטחון ושל נפגעי איבה ואחוזי הנכות שלה גבוהים לא מופיעה בספרי המבחנים של תאונת עבודה,יש לציין עוד שכל הרופאים שהייתי אצלהם אומרים שמגיע לי הרבה יותר ,ויש לי חוות דעת על 30% אורתופדיים ועל 50% נוירולוגית מרופאים שיושבים בועדות שלהם ובכל זאת הם לא נותנים לי .מה אתה מציע לי לעשאת? והאם ועדת הערר יכולה להוריד את אחוזי הכות האורתופדים?האם הם חייבים לקבוע לי סעיף מותאם לתסמונת "זנב הסוס".בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    נכות

הוספת תגובה

• נכות - סמי

עו``ד בועז אלקלעי
    20/02/2009

מאחר והועדות הרפואיות אינן "מטעם" המוסד לביטח לאומי, אז כפי שלך שמורה הזכות לערער על החלטה של הועדה, גם להם קיימת הזכות.

זכותך להגיש ערעור לבית הדין בשאלת חוק בלבד ונראה שזה המקרה.

אם מצבך מחמיר, שמורה לך הזכות גם להגיש בקשה להחמרת מצב.

יתכןן והתאונה בה נפגעת בעבודה, מקימה לך זכות לתבוע מעביד או גורם שלישי ולהיפרע כל נזקיך ויש לבדוק זאת.

הינך מוזמן לפנות אלי בשאלות נוספות בכדי שאוכל לבחון את מצבך ולתת לך עצות מדויקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הדרכה לפני ניתוח
    אורלי
    20/02/2009

שלום, האם הדרכה לפני ניתוח מחויבת בחוק? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הדרכה לפני ניתוח

הוספת תגובה

• הדרכה

עו``ד בועז אלקלעי
    20/02/2009

אני לא מכיר מושג הקרוי "הדרכה", יחד עם זאת אומר כי בטרם כל ניתוח על הרופא המנתח להסביר מהם הסיכונים הכרוכים בניתוח ומהם הסיכויים של הניתוח.

אני מפנה אותך להשלמת מידע בעניין לחוק זכויות החולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת רינו
    מיכל
    19/02/2009

שלום אני סובלת ממחלת רינו שמתבטאת באצבעות ידיים נפוחות כאבים וקושי להזיז אותם כאשר אני סובלת מקור שאלתי האם זו מחלה מוכרת בתחום של זכויות רפואיות, ואם כן היכן ואילו זכויות מגיעות לי וכיצד אני יכולה לממש אותן? תודה רבה על זמנך

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת רינו

הוספת תגובה

• מחלת רינו

עו``ד בועז אלקלעי
    20/02/2009

שאלתך לא ברורה לי.
    ככל שהמחלה מצריכה טיפול הינך צריכה לפנות לקופת החולים.

זכויות נוספות בביטוח לאומי צריכות להיבדק בהתאם לנסיבות המקרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונה בחנות בגדים
    ליאת
    18/02/2009

אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון, אך העניין הוא כזה: לפני כשבועיים הגעתי לחנות בגדים (רשת מבוססת) ומדדתי מכנס, אך כשיצאתי מתא המדידה לפתע נפל לי על הראש המוט של הוילון. אין לי מושג מה הקוטר שלו אך הוא היה מאוד מאוד מאוד כבד וגם נראה עבה ונפל מגובה רם. קיבלתי מכה חזקה מאוד. לא קרה לי כלום וגם לא נפלתי אך זה כאב מאוד. מיד כשזה קרה הזבנית אמרה לי תתבעי את אותנו.. וצחקה במבוכה ואני מיד אמרתי לה מה פתאום. זאת הראתה רגישות ושאלה אם אני בסדר אמרתי לה שכן אך שזה כואב לי מאוד. קניתי את המכנס וחזרתי הביתה. כרגע עדיין יש לי כאב במקום המכה. ולא ביקרתי אצל רופא כלל. האם לפי דעתכם יש לי עילה לתבוע את הרשת על המהלומה והכאבים שכתוצאה מכך?

לקביעת תור
    סגירה
    תאונה בחנות בגדים

הוספת תגובה

• תאונה בחנות בגדים

עו``ד בועז אלקלעי
    19/02/2009

כשבא אלי לקוח עם סיפור כמו שלך, השאלה הראשונה שאני אשאל היא מה הנזק שנגרם לך כתוצאה מהתאונה.

אין לי ספק כי בתביעה כנגד החנות תוכרע שאלת האחריות לטובתך, יחד עם זאת אם מדובר בנזק של מה בכך אני ממליץ שלא להגיש תביעה.

אם את רוצה פיצוי כלשהו על עוגמת הנפש, אולי תפני במכתב לרשת .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ע
    17/02/2009

ילד שיש לו גידול בגזע המוח ולא מקבל טיפולים כימוטרפיים מזמן בגלל שהגידול לא מתפתח האם מגיע לו נקודות זיכוי ממס הכנסה ?האם מגיעות לו נקודות הזיכוי בזמן שקבל כימוטרפיה דרך הפה ?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

עו``ד בועז אלקלעי
    18/02/2009

אני מצטער אך אינני יכול להשיב לך על שאלתך. עליך לפנות לרואה חשבון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שבירת שן במהלך העבודה
    מירב
    17/02/2009

שלום רב, במהלך עבודתי במשרד, שברתי שן טוחנת בעקבות אכילת חרוב. האם אני זכאית לכסף מביטוח לאומי על הטיפול בשן השבורה? האם המקרה נכנס להגדרת תאונה עבודה? אם כן, איזה טפסים אני צריכה למלא? האם המעסיק שלי צריך לחתום על הטפסים? למי מגישים ואיפה אפשר למצוא את אותם הטפסים? מתי הביטוח הלאומי מעביר את הכסף והאם הוא מכסה על כל הנזק שנגרם לי? אודה לתשובה מפורטת, אני אובדת עצות, אין לי הרבה כסף, קשה לי לאכול ואני וסובלת מכאבים. תודה מראש מירב

לקביעת תור
    סגירה
    שבירת שן במהלך העבודה

הוספת תגובה

• שבירת שן במהלך העבודה

עו``ד בועז אלקלעי
    17/02/2009

שלום רב,

התאונה בה נפגעת איננה תאונת עבודה "קלאסית".
    עפ"י רוב יש להוכיח כי התאונה נגרמה תוך ועקב העבודה.

במקרה שלך יש רלבנטית לסעיף 80 (4) לחוק הביטוח הלאומי הקובעת כי " אירעה למבוטח שהוא עובד, בהפסקה שנקבעה על דעת המעביד ושאינה עולה על שלוש שעות, במקום שבו המבוטח או העובדים במקום עבודתו סועדים, והתאונה אירעה בקשר לעבודה או עקב סיכוני המקום או תוך כדי סעדו באותו מקום".

ראשית את צריכה לחתום על טופס בל/250 ולהחתים את המעביד וכן להגיש טופס הנקרא בקשה לדמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה.( ניתן למצוא את הטפסים באתר של המוסד לביטוח לאומי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה
    סימה
    16/02/2009

לפני חודשים וחצי ילדתי בלידה רגילה ללא אפידורל ולאחר הלידה תקפו אותי כאבים חזקים באגן שמקרינים לרגל ימין עד כדי כך לא יכולתי לדרוך על הרגל. טופלתי בכדורים ובזריקות לשיכוך כאבים נאמר לי שיש חשד לפריצת דיסק היום אני הולכת יותר טוב על הרגל אך יש לי כאבים בג תחתון ובמוטן בעיקר בזמן עמידה או ישיבה ממושכת אני אמורה לחזור לעבודתי אך העבודה היא פיזי ת אני עובדת במעון יום לתינוקות שאלתי האם רופא יכול להוציא לי מכתב על מגבלה רפואית או לקבל א יזה קצבה מביטוח לאומי ואם אני יעבוד בחצי משרה האם אני יקבל השלמה למינימום והאם יכולים לפטר אותי לאחר חזרתי לעבודה בגלל מגבלתי

הוספת תגובה

• חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה

עו``ד בועז אלקלעי
    16/02/2009

על פני הדברים לא נראה לי כי יש מקום לקבלת קצבה מביטוח לאומי.

רופא תעסוקתי יוכל לבחון את בעיותך ולבדוק את התאמתך לעבודה במעון.

לפטר אפשר תמיד... אך עם הפיטורים בא הפיצוי ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה