מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברת הביטוחאהרון אלון24/06/2009
שלום,
היתה לי תאונת דרכים שהוכרה כתאונת עבודה ב4.7.07 ,ועדה רפואית של המלל קבעה 9.75% נכות צמיתה,עתה יש לי החמרת מצב רצינית והלכתי לועדה(טרם קיבלתי תשובה)בנתיים הפסקתי את עבודתי במשך כשנה,איני מסוגל לעבוד,להתרכז ובעיקר לשבת,לנהוג,לשכב וכד' חב' הביטוח מבקשת להפנות אותי לרופא מטעמה וזה בסדר(יש לי אישור מרופא תעסוקתי)אולם הרופא נמצא 120 ק"מ מבייתי לכל צד! ביקשתי מהחברה למנות רופא קרוב יותר,אולם הם אינם מסכימים מה לעשות הנהיגה קשה לי ביותר,
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברת ביטוח
עו``ד בועז אלקלעי24/06/2009מדוע הינך צריך ללכת לרופא מטעמה של חברת הביטוח, כאשר הקביעות של המוסד לביטוח לאומי אמורות להיות המחייבות במקרה שלך ?
האם הגשת תביעה ? היכן אתה מתגורר ?
כפי שהינך רואה על מנת שאוכל להשיב לך בצורה מדויקת יותר עליך להוסיף ולהשיב על השאלות הללו או ליצור עימי קשר בהתאם לפרטים המופיעים תחת שמי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביטוח לאומי-שואלת שובדנית19/06/2009
כי לא קבלתי תשובה.
האם אפשר לקבל אחוזי נכות גם על נזלת אלרגית ובעיה במפרקי הלסת(TMJ)
תודה על העזרה כי יש לי הרבה מחלות ועדין ביטוח לאומי עושים לי בעיות עם הנכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
עו``ד בועז אלקלעי21/06/2009שלום רב,
ראשית אני חייב להדגיש כי אינני רופא ואינני קובע אחוזי נכות. בחוק הביטוח הלאומי קיימות תקנות המתחייסות לבעיות באף ובעיות בלסת. אם את מבקשת לדעת מצבך טרם פנייה לועדה רפואית, את יכולה להיעזר ברופאים מומחים, בכדי לוודא האם נותרה לך נכות עקב הבעיה הרפואית, שיעורה והתאמתה לחוק הביטוח הלאומי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות רפואיות לקשישיםיעל17/06/2009
שלום רב,
אבינו זקוק לאשפוז במחלקה לתשושי נפש ואנו- 4 בניו מטפלים בעינינייו.
אחד האחים מתנגד בכל תוקף להשתתף בתשלומים או לעזור בכלל.
המצב הכלכלי של כל האחים בינוני ואנו עושים את כל המאמצים על מנת לעזור.
לאבינו לא הצטברו הרבה כספים במשך חייו כך שבמשך זמן קצר מאד נגיע לאי יכולת תשלום.
חשוב לציין כי לאבינו יש דירה (עם משכתנא)
מה ניתן לעשות עם התנגדות האח?
לערב עו"ס שתנסה לדבר אל ליבו?
אם בכל זאת האח לא משנה את דעתו, את מי ניתן לערב על מנת שנקבל עזרה נוספת? למי לפנות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשישים
מעיין רוגל17/06/2009שלום יעל,
הנושא עליו את מדברת הוא משפחתי ואינו נוגע לזכויות רפואיות או לעריכת דין.
אני מציעה לכם להידבר ביניכם, לדבר עם העובדת הסוציאלית, לבחון מה האפשרויות העומדות בפניכם בכל הנוגע לתמיכה מביטוח לאומי, וכן לפנות לעמותת יד לקשיש שם יוכלו לתת לכם יעוץ וסיוע.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
רוני17/06/2009שלום מעיין ותודה על תשובתך
שיחות אכן מתקיימות אך אותו אח לא מוכן לשמוע דבר.
לשאלתי לגבי חוקיות העניין, אודה אם תוכלי לתת לי כיוון :
1 במידה ואותו אח לא ישתתף כספית - האם יש לדעתך לגשת לעו"ד על מנת לעשות הסכם כתוב למנוע אי נעימויות בעתיד או על מנת שהדברים יהיו ברורים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההידברות
מעיין רוגל19/06/2009שלום רוני,
העניין שאת מדברת עליו הוא נוגע למשפט אזרחי או דיני משפחה, ולצערי אין לי את הידע בכדי לעזור לך עם זה.
אני מציעה לך להיעזר ב"שיל" - שירות יעוץ לאזרח, המספקים יעוץ משפטי במגוון רחב מאוד של תחומים, או לעורך דין פרטי העוסק בדיני משפחה, ולהמשיך משם.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה לצוות רפואידן14/06/2009
שלום רב
אבי מאושפז במחלקה שיקומית לאחר דום לב+אירוע מוחי
אנו משתדלים להגיע אליו כמה שניתן אך יחד עם זאת מתקשרים למחלקה כפעמיים ביום לבדוק לשלומו.
לפני מספר ימים התקשרנו ואחת האחיות אמרה לנו כי נפסיק להתקשר ואם אנו רוצים לדעת מה קורה איתו אז שנגיע ונראה לבד
דיברנו עם מנהלת המחלקה וגם היא אמרה את אותו הדבר שאמרה האחות בטענה שזה מפריע לצוות הרפואי.
האם יש דברים בגו?
אודה לתשובה
יום נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה לצוות רפואי
מעיין רוגל14/06/2009שלום גיא,
יתכן מאוד שהמחלקה עמוסה והצוות הרפואי עסוק מאוד בטיפול בחולים במהלך כל שעות היום ואכן יתכן שאין באפשרותם לנהל שיחות עדכון לא דחופות.
אני מציעה לכם לדבר עם העובדת הסוציאלית במחלקה ולהתייעץ איתה איך לשמור על קשר עם אביכם מבלי להפריע לצוות הרפואי, יתכן שהיא תוכל לעדכן אתכם או שיהיה לה רעיון אחר.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך פנינו כבר
דן14/06/2009לעו"ס היא טוענת כי אנו צריכים להגיע יותר.
אין לנו עזרה נוספת זה רק אני ואימי מגיעים לטפל בו.
אין לנו גם כסף עבור אחות פרטית
לפי דבריה של העו"ס האחיות לא צריכות להחליף את חיתוליו של אבי או לתת לו לאכול ולטענתה אני ואימי צריכים להתחלק בנטל של האחיות, כך גם טענה מנהלת המחלקה.
אנחנו מגיעים כמה שניתן אני אף הפסקתי את לימודיי אך אימי איננה יכולה להפסיק לעבוד וגם אני.
איננו מקבלים מענה הולם מול העו"ס אלא תשובה שזו בעיה שלנו ואין מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלקה
מעיין רוגל17/06/2009גיא,
באיזו מחלקה הוא מאושפז ובאיזה בית חולים? מה היא הסיבה לאישפוז? פרטים אלה יוכלו לסייע לי לברר עבורכם האם מה שנאמר לכם מדוייק.
כמו כן אני מציעה לכם לבדוק עם העובדת הסוציאלית האם ביטוח לאומי יכול לסייע לכם במימון טיפול צמוד.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קבלת טופס 17 לבית חולים ספציפידניאלה13/06/2009
שלום רב,
אני מבוטחת מגן זהב בקופת חולים מכבי.
לאחרונה הופנתי לבדיקה המבוצעת בבתי חולים. כאשר ביקשתי לקבל טופס 17 במשרד מכבי, נאמר לי שאין באפשרותי לבחור באיזה בית חולים אני רוצה לבצע את הבדיקה וכי אני אקבל טופס 17 רק לבית חולים ספציפי לשם מכבי שולחת את מבוטחיה לביצוע בדיקה זו.
אני רוצה לבצע את הבדיקה בבית חולים אחר. מה באפשרותי לעשות כדי לקבל טופס 17 לבית חולים בו אני מעוניינת.
תודה רבה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 17
מעיין רוגל13/06/2009שלום דנה,
לקופת החולים בה את מבוטחת (ולכל קופת חולים) יש את האפשרות לבחור מי הם נותני השירותים איתם היא עובדת ולהם היא נותנת טופס 17, ואי אפשר לכפות על הקופה לתת טופס 17 לבית חולים שאינו בהסדר של קופת החולים.
חובת הקופה לפי החוק היא לספק שירותים במרחק סביר ממקום מגוריו של החולה ובאיכות סבירה.
אם בית החולים שבו את מעוניינת הוא בהסדר, ויש לך סיבה עקרונית ומהותית לבחירה שלך בבית החולים הספציפי, יתכן שיש אפשרות להתערבות, אך כדי שנוכל לתת לך תשובה חד משמעית יש צורך בפרטי המקרה ובבירור מקצועי.
אני מציעה לך לבדוק עם קופת החולים אם בית החולים שאת רוצה הוא בהסדר, אם כן את מוזמנת לפנות אלי חזרה לכאן או למייל העמותה ונמשיך משם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CTהילה10/06/2009
שלום,
לפני שנתיים הייתי מעורבת בתאונת דרכים, מאז טופלתי באמצעות פיזיותרפיה, שיאצו ותרפיה מנואלית. בוצאו לי בדיקות של מיפוי עצמות, אולטרה סאונד, רנטגן וכו' אך לא נמצאו שברים או פגיעות כלשהן. ובכל זאת עד היום אני סובלת מכאבים באזור הצוואר האגן והאמה. ביקשתי מהאורטופד שלי הפנייה ל CT על מנת להיות בטוחה שאכן אין פגיעה, כדי להיות שקטה עם עצמי. האורטופד אכן נתן לי הפנייה, אך הקופה (מכבי) לא מוכנים לאשר לי את הבדיקה למרות ההפנייה, בטענה כי אני לא עומדת בקריטריונים לביצוע הבדיקה (למשל במקרים של חשש בצורך לניתוח וכו'). בנוסף הסברתי להם כי מבחינת עלות הבדיקה, אין לי בעייה לממן אותה אם אצטרך.
השאלה היא האם הם יכולים לעשות זאת? האם זוהי זכותי לקבל את הבדיקה לאחר שקיבלתי לכך הפנייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CT
עו``ד בועז אלקלעי10/06/2009בדיקות CT נערכות בדרך כלל במכונים חיצוניים ולא במסגרת הקופה. ההנהלה בוחרת אם לאשר את הבדיקה אם לאו. אני מציע כי תפניבכתובים לגורם הרלבנטי בקופה ותשטחי טענותייך, עפ"י רוב זה יכול לעזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסיוני בלבד
שאלת תם10/06/2009אם את מוכנה לממן את עלות הבדיקה - את יכולה להרים טלפון לכל מכון בארץ, כולל אלה שבבתי החולים, ויעשו לך את זה תמורת תשלום רק עפ"י ההפניה ולא צריך שום דבר מהקופה.
כמו כן אם יש לך ביטוח רפואי פרטי, זה בד"כ מכסה את רוב העלויות של בדיקות דימות פרטיות.
כמובן שלא בהכרח הייתי רץ לבזבז את כספי - אבל אם זה לחוץ לך, תשקלי.
מכבי לא רצו לעשות לי MRI אלא רק CT שזה הרבה יותר זול, והרבה יותר קרינה. שילמתי על הMRI בעצמי בדיוק בדרך זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש כיסוי של המדינה לתקופת החלמהשאלת תם10/06/2009
אני מחלים מניתוח גב, ומשך ההחלמה הכולל, בו אני צריך להיעדר בהוראת רופא מהעבודה הוא חודשיים.
האם מגיע לי איזושהיא השתתפות מביטוח לאומי או גורם מדינה אחר?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיסוי
עו``ד בועז אלקלעי10/06/2009מה הייתה הסיבה לניתוח ? תאונה מסוימת או תחלואה ?
ניתן לקבל "דמי תאונה" מהמוסד לביטוח לאומי למשך 90 ימים בתנאים הקבועים בחוק, אך יש לראות אם התנאים בחוק תואמים את מצבך הרפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגמגוםענת09/06/2009
שלום רציתי לשאול האם טיפול בגמגום כלול בהחזרים מהקופ"ח כאשר קלינאית תקשורת לא עזרה ויש תחליף (ד"ר פלואנסי) שממש עוזר הקופ"ח לא מאשרת ובמגביל הגיע לידיינו טופס ממשרד הבריאות שכתוב בו שטיפול בגמגום כלול בהחזרים מה עלינו לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגמגום
מעיין רוגל09/06/2009שלום ענת,
במידה ולפי סל הבריאות טיפול בגמגום על ידי קלינאית תקשורת מאושר בסל, אך לא עבד, יש אפשרות לפנות לועדת חריגים ולבקש מימון לטיפול חלופי. אני לא יכולה לתת לך תשובה מדוייקת כיוון שיש צורך לבחון את הטיפול החלופי, מה בדיוק מצויין בסל, עניין הקלינאית וכן הלאה.
במידה ואת מעוניינת ביעוץ משפטי אישי יותר את מוזמנת לפנות לעמותה באמצעות המייל המצויין בפורום ואנו נפנה אליך עורך דין מהצוות המשפטי.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר למתמחה לנתח ללא רופא מומחהhubh03/06/2009
שלום !
בתחילת מכתבי אודה על תשובתכם המהירה מאחר ואישתי עדיין מאושפזת בביה"ח .
היום בבוקר אשתי עברה ניתוח החלפת שתלים בחזה לאחר שאחד מהם התפוצץ ובשני נראה קרע (בבדיקות מקדימות) הניתוח בוצע בביה"ח שיבא , לתדהמתנו הניתוח בוצע רק בשד אחד!
והרופה המנתח היה מתמחה ורופא עוזר היה גם הוא מתמחה (לא הרופאים שנפגשנו איתם קודם),
בתשובה לשאלתנו מדוע לא נותחו שני השדיים כפי שהיה כתוב בכל המסמכים וההפניות וכפי שהיה כתוב גם בטופס אישפוז לפני ניתוח ענה הרופא: לא הבנתי שצריך בשניהם ואת לא הבנת אותי נכון .
שאלותי :
א. האם מותר למתמחה לנתח לבד ללא רופא מומחה בחדר הניתוח ?
ב. האם לזה קוראים רשלנות רפואית ? ומה ניתן לעשות בנידון ?
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות בניתוח
מעיין רוגל04/06/2009שלום יוני,
דבר ראשון עליך לאסוף כמה מידע שאתה יכול על הניתוח ועל מה שלמעשה קרה שם כדי שתוכל להחליט על דרך פעולה להמשך.
דרוש מהמחלקה או מחדר הניתוח את דו"ח הניתוח, אתה רשאי לראות אותו. שם תוכל לראות גם את ההנחיות המפורשות לפני ניתוח וגם מי היה נוכח.
כמו כן, פנה אל מי שאמר לך שהיו נוכחים בחדר רק מתמחים, קח את שמו ואת פרטיו להמשך.
כאשר אלו יהיו בידיך, אנא פנה אלי בחזרה ונמשיך משם
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לתשובה- יוני
יוני04/06/2009מעיין שלום - תודה על תגובתך המהירה .
א. אתמול בלילה ראיתי את התיק - בו היה טופס אישפוז לפני ניתוח ( האחות הבהירה לי שאסור לה להראות לי ואים אני רוצה אני מוזמן לגשת ל- "רשומות" , העיון היה בחטף כאשר האחות עומדת לי על הראש).
שם כתוב בפירוש דו"צ, שתלים, וכו' הכל בלשון רבים עדיין ישנם סימני הציור על גופה של אישתי בשני הצדדים - מה שמראה שמישהוא אכן הבין שמדובר בשני הצדדים.
שמות הרופאים המנתחים מופיעים בראש הטופס, כאשר שמו של המתמחה רשום כמנתח ראשי.
ב. האם מותר לי עפ"י חוק לקחת את המסמכים ולצלם אותם - כבר שמעתי על מקרים שטפסים מסויימים נעלמו מהתיק הרפואי ( עד שזה יגיע לרשומות רפואיות )/ או שכתבו טופס חדש.
ג. אני עדיין מפחד לעשות בלגן כי אישתי בכ"ז עדיין מאושפזת - והיא די בידיים של הרופאים שם.
אודה על תשובתך בהקדם.
אם תוכלי לפרסם את מס הטלפון שלך כדי להקל על הדברים אשמח מאד
נ.ב. אם את כזאת מהירה ויעילה הרווחת לקוח .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי מיןמירית03/06/2009
בני עובר שינוי מין מזכר לנקבה.
הוא מקבל תרופה שנקראת אנדרוקור, ובפועל היא משמשת גברים שחולים בסרטן הערמונית.
בגלל שבני משלם 21 שקלים עבור התרופה הזאת, רציתי לשאול אם התרופה צריכה להינתן לו בחינם, ללא עלות? כיוון שלפי מה שאני יודעת תרופות אונקולוגיות וטיפולי דיאליזה ניתנים לציבור תמורת אפס שקלים.
או שבגלל שהתרופה משמשת אותו לשינוי מין, אז הוא לא נחשב כאחד שמקבל תרופה אונקולוגית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירית
מעיין רוגל03/06/2009שלום מירית,
דבר ראשון אני חייבת להגיד כל הכבוד על התמיכה שאת נותנת לבתך בתהליך הזה, תמיכה הורית כזו היא נדירה ונפלאה.
נושא שינוי המין בארץ הוא מורכב ובעייתי. כל האלמנטים הכלולים בהליך שינוי המין אינם כלולים בסל התרופות, והועדה בתל השומר, וכן ההליכים הרפואיים שם, ממומנים מכוח חוזר מנכ"ל של משרד הבריאות. הנושא הזה חדש בארץ, באופן יחסי (מבחינת התייחסות החוק והכרה ציבורית), ומהיכרותי המוגבלת עם טרנסג'נדרים בארץ אני מודעת לקשיים הרבים בתהליך.
יתכן שהצוות המשפטי של העמותה שלנו (עמותת קרן דולב לצדק רפואי) יוכל לסייע לכם לקבל התרופה במימון קופת החולים, אך כדי לדעת זאת בודאות אנו זקוקים לקשר ישיר איתכם בכדי להכיר את המקרה ולבדוק לעומק את האפשרויות.
אתם מוזמנים להתקשר לטלפון העמותה: 054-6665442 ואנו נקשר אתכם בהקדם לאחד מאנשי הצוות המשפטי. (אני מציינת שוב שסיוע משפטי של העמותה ניתן בהתנדבות וללא כל עלות כספית).
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תביעה לבטוח לאומימזרחי בנימיןי01/06/2009
הייתי בטיול יום עצמאות במהלכו מעדתי במהלך הטיול לאחר טיול שהשתתפתי מעדתי לא יחסתי חשיבות מיוחדת בהמשך היום שבמהלכו השתתפתי במשחק כדוררגל הרגשתי כאב חד שבסיומו לאחר הטיול פניתי לטיפול רפואי התברר לי קרע בגיד אכילס הייתי בגבס שלושה חודשים הגשתי תביעה לבטוח לאומי לדמי תאונה נדחתי בטענה שזה כתוצאה מתנועה לא נכונה הגשתי תביעה בבית דין לעבודה ונקבע דיון ל25/6/09 בבוקר אבקש סיוע תודה בני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
מעיין רוגל01/06/2009שלום בנימין,
לאיזו עזרה אתה זקוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטוח לאומי
מזרחי בנימיןי02/06/2009אני מבקש יעוץ משפטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ
מעיין רוגל03/06/2009שלום בנימין,
בכדי שנוכל לתת לך איזשהו ייעוץ על גבי הפורום אנא, נסח את שאלתך, כי היא לא ברורה מההודעה המקורית שהצבת.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,תביעה מבטוח לאומי
מזרחי בנימיןי03/06/2009מעיין שלום אבקש לדעת אם יש לי סכוי בתביעה שלי לדמי תאונה יש לי תביעה בבית דין לעבודה אבקש סיוע משפטי בירושלים שם יערך הדיון תודה בני טל0528568437
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי
מעיין רוגל04/06/2009בנימין,
הפורום אינו מספק סיוע משפטי בבתי משפט, ועמותת קרן דולב לצדק רפואי אינה עוסקת בתביעות ביטוח.
אני מציעה לך לפנות לעורך דין מתמחה שיוכל לייעץ לך ולייצג אותך.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח להסרת מנינגיומה מגזע המוחנטע30/05/2009
אני עקרת בית מזה כ-13 שנה. לפני כשנה וחצי עקב התדרדרות בשמיעה באחת מאזני, התגלה גידול שפיר על גזע המח שחדר לתוך תעלת השמע של אחת מאזני. עברתי ניתוח להסרת הגידול, כשבכוונה הושארה שארית ממנו בתוך תעלת השמע. עצב השמיעה נפגע ולדברי הרופא, גם במהלך הסרת הגידול וגם כתוצאה מהמצאות הגידול שלחץ על העצב ועל גזע המח. הרופא המנתח אינו יכול לאשר מה מתופעות שונות שהיו ויש לי קשור באופן ישיר לכך שהיה גידול גדול (כמו מיגרנות וכד'...). 3 חודשים ראשונים לאחר הניתוח נקבעה לי נכות זמנית של 100 אחוז. אך הביטוח הלאומי טוען שלא מגיע לי דבר עבור שלושת החודשים הראשונים בנכות זמנית.
באופן קבוע, בשל הפגיעה בעצב השמיעה נקבעו לי 28% נכות. מה הן זכויותי? האם היו צריכים לקבוע נכות גם על כך שהיה לי גידול בגזע המוח? האם היו צריכים לקחת בחשבון השארות שארית מהגידול בתעלת השמע? כיום, אם המצב ישאר בעינו, אצטרך לעבור ביקורת מידי שנה, במידה והגידול יגדל שוב אעבור כפי הנראה הקרנות. אני לא עובדת כרגע ומעוניינת ללמוד ולצאת לעבוד? האם מגיע לי אחוזי נכות מעבר לשמיעה?
האם מגיעות לי זכויות כלשהן למימוש בגין 3 החודשים של הנכות הזמנית 100%? (אני אם לשלושה קטינים). תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח להסרת מנינגיומה מגזע המוח
עו``ד בועז אלקלעי31/05/2009הביטוח לאומי קבע לך 28% נכות בגין העיה הרפואית ממנה את סובלת, כאשר במסגרת זו הוא שיקלל את טענותייך.
במסגרת נכות כללית בודקים את כל תלונותיך וקובעים את נכותך, אך כפי שהינך יודעת היום, 28% נכות כללית לא מקנים קצבה.
אם הינך סבורה כי לא התייחסו לטענותייך או שהנכות שנקבעה לך נמוכה מידי, יש באפשרותך לערער .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע03/06/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן כושר עבודהמיכל30/05/2009
שלום רב,
אני סובלת ממום מולד בלב, ועברתי שני ניתוחי לב פתוח בהצלחה רבה.
מאז עברו מעל 20 שנה של תפקוד תקין לגמרי.
לאחרונה, בעקבות שינוי בחייהמקצועים פניתי לשלוש חברות ביטוח שונות בבקשה לבטח אותי בביטווח אובדן כושר עבודה. מראש ויתרתי על זכויותי לדמי ביטוח בגין הבעיות בלב, ולמרות ההמלצות המצוינות של הרופאים, והויתור על קבלת דמי ביטוח בגין הלב כולם סירבו לבטח אותי.
מה דעתכם? האם יש דרך לכפות עליהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א.כ.ע. - ביטוח
עו``ד בועז אלקלעי31/05/2009הסכם בין מבוטח למבטח הינו הסכם מסחרי לכל דבר ועניין. משמע, רק כאשר שני הצדדים מעוניינים להתקשר ביניהם באמצעות החוזה, יש חתונה...
חברת הביטוח עשתה "חושבים" והחליטה, לצערי הרב, שלא להתקשר עימך בחוזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מקופת חולים אחת לשנייהדנה30/05/2009
שלום רב,
עברתי קופה, והמעבר ייכנס לתוקף רק בראשון ליולי.
שאלותיי -
1. מי מודיע לקופת חולים הנוכחית שאני עוזבת?
2. יש לי שם הוראת קבע, האם עלי לתת הודעה על ביטולה לבנק?
3. והכי חשוב - האם הרופא שמטפל בי בקופה הנוכחית ידע (ע"י מערכת המחשב)שביולי אני כבר לא אהיה בטיפולו?
המון תודה,
דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר בקופת חולים
עו``ד בועז אלקלעי31/05/2009תשובות מבוססות ניתן לקבל במוקד של קופת חולים אותה את עוזבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיפור מסובךדליה29/05/2009
הסיפור מופיע בפורום רשלנות רפואית אשמח לקבל תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקבל תשובה בפורום רשלנות רפואית
עו``ד בועז אלקלעי31/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דליה01/06/2009אתה בטוח ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)