מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהנורית08/01/2009
שלום רב , להלן פירוט אחוזי נכות הבריאות שנקבעו בוועדה רפואית של בל"ל לסעיפים שונים:- 25% + 20% + 10% + 70% + 20% + % 25 - כולם לצמיתות. ההודעה שהתקבלה מבל"ל נקבע 84% נכות משוקלל בריאותית לאחוזי נכות הבריאות הנ"ל וכן, 84% דרגת אי-כושר ומקבל קצבת נכות יחיד מלאה עם תוספת 17% . לעניות דעתי על פי נוסחה לחישוב משוקלל הסיכום לאחוזי נכות הנ"ל צריך להיות 90% ( 90.28% ) ולא 84% . האם תוכלו לומר לי כי החישוב משוקלל שנעשה על ידי פקידת בל"ל הינו נכון ? ואין מה לערער על הקביעה!!! והיתכן שלצורכי חישוב משוקלל נגרעים או לא נכללים חלק מהסעיפים אשר שנקבעו להם אחוזי נכות לצמיתה שאין אני יודע על כך ! בתודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד בועז אלקלעי08/01/2009הכל נכלל, אך דרך החישוב הינה מסובכת ביותר בנכויות גבוהות ורבות כ"כ כמו שאתה מתאר.
אם מדובר בתביעה לנכות כללית, דע לך כי הקצבה הינה זהה .
כמו כן, ברגע שהינך מוכר ב - 75% אובדן כושר, אתה זכאי להטבות רבות ועל כן ההבדל איננו משמעותי (למעט מס הכנסה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות לרכישת רכברמי05/01/2009
לפני כחודשיים לקיתי בסרטן, כחלק מהטיפול הוחלף לי עצם הירך כולל הפימור, להבנתי אני אמור לקבל 60% אחוזי נכות על מוגבלות בתנועה ( לכמה זמן) . ברצוני לקנות רכב ולנצל את זכותי למחיר מיוחד, בנוסף יש לי רכב שאני מקבל מטעם מקום העבודה, האם קיימת בעיה או ניגוד הצדדים להחזקת 2 רכבים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכב
עו``ד בועז אלקלעי05/01/2009אני ממליץ לך לבדוק את נושא ניידות ורכישת רכב באתר של המוסד לביטוח לאומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרינת04/01/2009
היי אני מאובחנת מזה 5 שנים כחולה בתסמונת APLA אשמח לדעת אם מגיעות לי איזשהן זכויות סוציאליות או הקלות בביטוח לאומי, על סמך זה שהמצב לא צפוי להשתנות (כרוני) אודה על תשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר APLA
עו``ד בועז אלקלעי05/01/2009התשובה טמונה במצב הרפואי בו הינך מצויה. יש דרגות שונות של המחלה ובהתאם לדרגה, ניתן לקבוע אם הינך זכאית לפיצוי.
לצורך הדוגמא אם המחלה שלך חמורה אז הינך זכאית להגיש תביעה לביטוח לאומי (נכות כללית) וזאת בתנאי שהנכות הרפואית שלך עולה על 40% ושיש פגיעה בכושר ההשתכרות.
אינני יודע מה דרגת החומרה של מחלתך ולכן לא אוכל ליתן תשובה מדויקת אבל אני מקווה כי קיבלת הסבר מספק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנטלי30/12/2008
שלום רב, אני עובדת במשרד רו"ח כמנה"ח החל מ 1/04/08 וגיליתי שאני בהריון ב 11/11/08 ולא הודעתי למעביד שלי ואז ב 30/11/08 קיבלתי מכתב פיטורים מהבוס אך אמרתי לו שאני בהריון והוא ביטל את מכתב הפיטורים וכרגע אני עוד עובדת כאן אבל הבוס שלי אמר לי שהוא ינסה להשיג אישור בכל דרך אפשרית ממשרד התמ"ת על מנת לפטר אותי אז יש לי 2 שאלות: 1. האם זה שהוא לא ידע על ההיריון לפני הודעת הפיטורים אומר שייש לו סיכוי יותר טוב בשימוע? 2. רציתי לדעת בערך כמה זמן עובר עד שמגיעים לשימוע? תודה רבה מראש, נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
עו``ד בועז אלקלעי02/01/2009נטלי שלום !
פורום זה עוסק בזכויות רפואיות ונזיקין והסוגיה אותה העלת בשאלה קשורה עם דיני עבודה.
אני מציע כי תפני את השאלה לפורום מתאים יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהויקי27/12/2008
שלום, אני אובחנתי כחולת טרשת שבוע שעבר, רוצה לדעת מה זכויותי בתור חולה במדינת ישראל, כאשר התופעות הם הירדמויות און ואוף של הרגל , כאבים של הרגל ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חידוד השאלה
ויקי27/12/2008אני אחדד את השאלה, רציתי לדעת מה מגיע לי בתור מישהי שעובדת ורוצה לעזוב? ובתור חולה במחלה הזאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויקי שלום !
עו``ד בועז אלקלעי28/12/2008ראשית אני מבקש לאחל לך רפואה שלמה.
שנית, השאלות הכלליות אותן את מעלה בפורום זה אינן קלות ואינן פשוטות ואין באפשרותי ליתן לך תשובות מדויקות, מבלי לבחון את התמונה כולה, יחד עם זאת אציין מסםר דברים.
יש לבחון את חומרת המחלה ולבדוק באם ניתן להגיש תביעה לנכות כללית במסגרת המוסד לביטוח לאומי.
יש לבחון את התנאים וההסכמי םבמקום העבודה ולבדוק אם הינך זכאית לפיצוי. תשומת ליב כי התפטרות עקב מצב רפואי כמוה כפיטורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל התרופות שאושר לאחרונהליאור23/12/2008
שלום רב, מזה שנים אני סובל מ idiopathic hypersomnia. לפני מספר ימים אושרה התרופה פרוויג'יל או בשמה המקצועי MODAFINIL ונכנסה לסל הבריאות. שאלתי לאילו התוויות היא אושרה. ? במידה ואין באפשרותך לענות לי על כך. מבקש לדעת היכן בדיוק אני יכול לבדוק זאת ? אני חבר בקופת חולים כללית. בברכה. ליאור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרטים על סל התרופות
מעיין רוגל28/12/2008אתה יכול לבקש מקופת החולים שלך, שם הם מחוייבים למסור לך את הפרטים במלואם.
במידה ויש בעיה, אנא פנה אלינו בחזרה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבור עו"ד בועז אלקלעירות בן עזרא16/12/2008
רציתי לספר לך באופן אישי את בעייתי ואם תוכל לטפל בה בלקיחת אחוזים. כיוון שאין באפשרותי לממן כרגע עו"ד. בקצרה עבדתי 30 שנה בבי"ח כאחות מוסמכת. בגיל 56 אולצתי לפרוש מוקדם מטעמי בריאות. נשלחתי לוועדה רפואית של עובדי מדינה ןהיא קבעה לי 75 אחוזי נכות לצמיתות. ,כל הבעיות שמהן אני סובלת,פריצות דיסק בגב ובצוואר. נגרמו עקב עבודה פיזית מאומצת וקשה. נכנסתי לעבודה בריאה כמו סוס. וכרגע אני במצב של קושי בתפקוד היומיומי. תודה רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רות בן עזרא
עו``ד בועז אלקלעי17/12/2008לא השארת פרטי התקשרות.
פרטיי מופיעים באתר והינך מוזמנת ליצור קשר עימי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי כושרחנן14/12/2008
שלום. עברתי תאונת שהוכרה כתאונת עבודה ע"י המוסד לביטוח לאומי . לצערי הייתי באי כושר מלא 40 יום ועוד 75 יום באי כושר חלקי . המוסד לביטוח לאומי מסרב לשלם לי את כל התקופה בה הייתי באי כושר חלקי בטענה שלפי החוק הם משלמים רק עבור 91 יום. שאלתי : אל מי עלי לפנות על מנת שיכסה לי את כל ימי האי כושר שהייתי בגין התאונה ? האם הכיסוי של 91 הוא חוקי ? מה עלי לעשות ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי כושר
עו``ד בועז אלקלעי15/12/2008יעל שלום !
את השלב הראשון בביטוח הלאומי צלחת... הגשת הודעה על פגיעה בעבודה ובקשה לתשלום דמי פגיעה (אכן משולם פיצוי בגין 90 ימים ראשונים).
השלב השני הינו הגשת בקשה לקביעת דרגת נכות, כאשר במסגרת זו יכול והינתן לך פיצוי כספי בגין נכות זמנית, כמו גם בגין נכות קבועה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פסוריאזיסנעמה11/12/2008
שלום רב, לפני כחודשיים התגלתה אצלי מחלת הפסוריאזיס. הרופא המטפל נתן לי מרשם לטיפול עם " דייבובט " אשמח לדעת מה זכויותיי כחולת פסוריאזיס, ועם ביטוח מושלם בקופ"ח (כללית) לקבל את המשחה הזו בסבסוד הקופה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופה
מעיין רוגל12/12/2008הי נעמה,
אני מציעה לך לברר את זה ישירות עם קופת החולים. קופת חולים מחוייבת לתת לך מידע מלא על התרופה, האם היא כלולה בסל הבריאות, האם יש תרופות מקבילות הכלולות וכו'.
במידה ואת נתקלת בבעיה, את מוזמנת לפנות אלינו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדרור08/12/2008
שלום רב, מה זו מחלת מקצוע, והאם כאבי גב כתוצאה מישיבה ממושכת במשרד במשך שנים רבות יכולה להוות מחלת מקצוע שעליה הבוס צריך לשלם פיצויים? תודה רבה
עו``ד בועז אלקלעי09/12/2008המושג מחלת מקצוע לקוח מחוק הביטוח הלאומי. מחלת מקצוע באה להראות כי עקב התנהלות מסוימת במקום עבודה מסוים נגרם לעובד נזק גופני כלשהו.
יש רשימה הקבועה בדין של מחלות מקצוע . כאבי גב מהסוג המתואר בשאלתך לא עונים על הגדרת מחלת המקצוע.
יתכן וקיימת אפשרות לבדוק תביעה המבוססת על "מיקרוטראומה", שהינה תביעה המבוססת על הרבה פגיעות קטנות שיוצרות את הנזק .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרווית05/12/2008
אני מטופלת ברמב"ם אצל רופא מומחה (אנדוקרינלוג). וקופת חולים כללית נותנת לי טופס 17 אליו. עכשיו ברצוני לעבור לרופא אחר שנמצא באיכילוב. כיוון, שהרופא הנוכחי לא נותן לי טיפול הולם ואין לו הרבה ידע בנושא שקשור אליי. כשבקשתי טופס 17 לאיכילוב, הרופא טען שאני נמצאת במחוז צפון ולא יכולה לקבל טופס 17 למחוז מרכז. מה אני יכולה לעשות? האם זה הגיוני? ואם כן, ראיתי שהרופא מומחה שאני מעוניינת בו עובד דרך קופת חולים מאוחדת במחוז מרכז (ודרך הקופה זה יותר זול מטופס 17 אפילו). האם אני יכולה ללכת לרופא הזה ממחוז צפון למחוז מרכז ולהיות מטופלת אצלו? או שגם פה יש בעיה? (אני שואלת את זה בגלל שאני בכללית ולא במאוחדת ואני רוצה להיות בטוחה שהוא יוכל לקבל אותי מלפני שאני עוברת) תודה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת רופא
מעיין רוגל05/12/2008שלום רווית,
קופת חולים מחוייבת לספק טיפול על פי אזורים. ולכן מעבר לרופא שאינו באזור בו את מטופלת, ובמיוחד אם מדובר במעבר מרופא שנמצא באזורך לרופא שנמצא באזור מרוחק יותר, הוא בעייתי וקופת חולים אינה חייבת לאפשר את המעבר. אם מדובר בטיפול בלתי הולם ובמעבר על הבסיס הזה יתכן שיש מקום להתערבות משפטית שתאפשר את המעבר,
אני ממליצה לך לפנות אל עמותת קרן דולב, דרך מייל [email protected], לפרט את המקרה, ואנו נחזור אליך בהקדם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי ומה לגבי השאלה השנייה שלי
רווית05/12/2008לגבי קופ"ח מאוחדת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר תשלומי אישפוז - "מושלם הכלליתיעקב05/12/2008
שלום לכם.
נותחתי לצורך הסרת ערמונית ע"י רופא פרטי. (למעשה ע"י הרופא האורולוג המטפל בי מזה שנים אך לא מוכר ב"מושלם" כרופא שבהסדר שלהם).
הניתוח והאישפוז היו ב"מדיקל סנטר הרצליה".
התשלום לרופא -8000 ש"ח
התשלום למרכז הרפואי-11091
שלחתי ל"מושלם" את כל הניירת (קבלות מקוריות) ודו"ח השיחרור.
לתדהמתי החזירה לי "מושלם- הכללית" רק ר3687 ש"ח.
הרי לו הייתי מנותח ע"י רופא שבהסדר היו משלמים את מלוא האישפוז. אל מי פונים? האם יש אגודה המסייעת המקרים שכאלה? אנ יי מבקש לערער על החלטתם זו. מה דעתכם?
בתודה מקרב לב,
יעקב [email protected] 052-2643662* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללית
מעיין רוגל05/12/2008שלום יעקב,
קופת חולים מחוייבת בהחזרים כל עוד אתה מטופל ומנותח ע"י רופאים הכללוים בהסדר ובבית חולים הכלול בהסדר. ברגע שאתה בוחר בטיפול פרטי, אתה כמטופל נושא ברוב נטל ההוצאות, וההחזרים בהתאם. מאחר שבחרת להיות מנותח ומטופל שלא דרך ההסדר של קופת החולים הם אינם מחוייבים להחזיר לך את מלוא הסכום.
בכל הנוגע להחזרי כספים אני ממליצה לפנות לעורך דין פרטי העוסק בתחום, לרוב עורכי דין המטפלים בנושאים כאלה עובדים על בסיס אחוזים מתוך הסכום המושג בבית המשפט.
בהצלחה
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי להגיש תביעה להכרה באחוזי נכותאילנית02/12/2008
שלום . עברתי תאונה לפני למעלה משנה ומאז אני בטיפולים ולא ברור לי האם אשאר עם נכות צמיתה או לא . שאלתי : המקרה הוכר כתאונת עבודה כשהתאונה קרתה ומאז לא הגשתי בקשה לקביעת % נכות בביטוח לאומי , האם יש הגבלה בזמן לקביעת אחוזי הנכות בביטוח הלאומי ? האם אני יכול להמתין עוד קצת לגבי הקביעה אם יש נכות או שאין ? האם אפגע בכך שאגיש את הבקשה נומר בעוד חצי שנה ? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי להגיש תביעה להכרה באחוזי נכות
עו``ד בועז אלקלעי03/12/2008אני ממליץ להגיש את התביעה ללא דיחוי.
תשומת ליבך כי הינך זכאי לקבלת קצבה גם בגין נכויות זמניות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת רופא במכבירותם02/12/2008
שלום, אני מעוניינת להחליף רופא משפחה .בחרתי ברופאה שאני מאוד מעוניינת ללכת אליה והיא נמצאת בעיר מגוריי, אולם נאמר לי ע"י מזכירתה שאין היא מקבלת פציינטים חדשים כיוון שהיא עמוסה, למרות שבאותו יום ספציפי היה לה מקום אך היא טענה שהמקום שמור לפציינטים קבועים. אני חושבת (תאמרו לי אם אני טועה ובגדול ? .) שזכותי כחברת מכבי המשלמת את ביטוח הבריאות דרך תלוש המשכורת ובנוסף דרך חשבון הבנק את כל הביטוחים הנוספים, להתקבל לכל רופא שארצה אם לא ברחבי הארץ אז לפחות בעיר מגוריי וקרוב לבית שלי . התקשרתי למוקד מכבי ואמרו לי שאכן במחשב מצויין שאין הרופאה מקבלת פציינטים חדשים. שאלתי האם אכן אפשרי לעשות זאת ? עליי לפנות לתלונות הציבור במכבי ? או אולי יש לכם מה לייעץ לי ? או הנקודה האחרונה האם אני לא צודקת ? או פשוט כן אבל אלה החוקים והביוקרטיה ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת רופא
עו``ד בועז אלקלעי02/12/2008אל תאמרי נואש ועמדי על זכויותיך. עפ,י התקנות החדשות הינך זכאית לבחור את הרופא המטפל שלך. פני להנהלה הסברי להם את עמדתך ותדרשי כי הרופא הספציפי יטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת30/11/2008
אני עובדרת טיפולי פוריות(הזרעות ) טיפולים אלה מצריכים איחורים ברוב המיקרים ולגבי זה אין לי בעיה המעסיק לא מוריד לי את זמני האיחור שהם מקסימום כ-שלוש שעות חודשיות, אבל בים ביצוע ההזרעה אני לא מגיע לעבודה והאו מוריד לי יום חופש, קראתי שאמורים להתייחס לימים אלה כימי מחלה אבל מכוון שבמשרדינו זה ע"פ החוק (יום ראשון לא משלמים, יום שני 37% וכו' ) אז מוריד לי את הימים כחופש, האם זה נכון לנהוג בצורה כזו או שאמור לשלם לי בעבור ימים אבל? עד כה בשנה החולפת נוצלו לי כך 6 ימי חופשה(מה שלא מותיר לי ימים כמעט) תודה רבה
עו``ד בועז אלקלעי30/11/2008האלטרנטיבה שמורה לך ואני אסביר. עלות יום חופש הינה סכום X עלות יום מחלה סכומה Y. את צריכה לבדוק ולראות האם עדיף לך שינכו לך יום מחלה מהמשכורת החודשית או שיורידו יום חופש.
זה נכון שמבחינת החוק על יום המחלה הראשון לא מגיע החזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)