מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זכויות מביטוח לאומיליאור15/02/2009
שלום רב, אשתי בת 28 ואמורה לעבור בקרוב השתלת קוצב לב, בגיל שנה גילו אצלה מום מולד בלב ומאז עברה אשפוזים וצינתורים אחדים, יחד עם הקוצב היא אמורה גם לקבל טיפול תרופתי יום יומי בגלל דופק לב מהיר, שאלתה היא, האם מגיעות לה הטבות ו\או אחוזי נכות מביטוח לאומי בעקבות כך ? היא עובדת כשכירה ומשתכרת שכר פחות מהממוצע במשק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זכויות מהביטוח הלאומי
עו``ד בועז אלקלעי15/02/2009כאשר הינך מדבר על זכויות אני מניח כי כוונתך היא לקצבה כלשהי מהביטוח הלאומי ולכך אתייחס בתשובתי.
המסלול הנכון על פני הדברים אליו אשתך צריכה לפנות הוא מסגרת נכות כללית. במסגרת זו בודקים את נכויותיה הרפואיות והתפקודיות של אשתך.
אם אשתך תעבור את הרף של 40% נכות רפואיים אז יש לבדוק אם קיימת ירידה בהכנסה בשיעור של 50 אחוז או שהיא מרוויחה רבע מהשכר הממוצע במשק (וזה לא המצב עפ"י שאלתך).
גם אם לא תקבע נכות צמיתה ההרי שקיים סיכוי כי בתקופות החלמה ואשפוזים היא זכאית לפיצוי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר למצב רפואישרית אפרת כהן14/02/2009
ישנה איזה בעיה רפואית שהקופת חולים אינה מאשרת אשפוז שעלות הכספית היא מאוד דבוהה מה עלי לעשות אם פניתי לכל כך הרבה גורמים וכולם ענו לי בשלילה? אני חולת אפילסיה מזה 7 שנים אי צריכה לעבור ניתוח חניכים וכן עקירות והשתלת שן אך הקופת חולים מסרבת שלשלם את האשפוז לטענתם הם אומרים רק חולי לב חולי סי פי , מפגרים, תסמונת דאון וכדומה והמחלה הידועה ואפילפסיה לא מאשרים מדוע לא מאשרים? הסברנו להם שכבר היה לי התקף רציני שגרם לי לירדה רצינית של לחץ דם של: 40 על 90 ופרכסתי במרפאה בתל השומר בסיכון גבוה הם אמרו שהם לא מוכנים לטפל ללא אשפוז ם מעדיפים שאני אהיה בהשגחה מלאה אשמח אם תחזרו לאמא שלי: כהן אסתר צביה: 0506476987
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימון אישפוז
מעיין רוגל15/02/2009בוקר טוב שרית,
העברתי את פרטי ההודעה אל אחראית פניות הציבור של העמותה, והיום או מחר יצרו איתכן קשר.
יום טוב
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הארחת חופשת לידה בתשלוםסימה09/02/2009
אמרו לי שמי שאושפז האם או התינוק לאחר לידה עד שבועים רשאי להאריך את חופשת הלידה בתשלום שאלתי היא שאני לאחר לידה ו24 שעות לאחר הלידה לא יכולתי לעמוד על הרגלים ההיתי מרותקת למיטה ולא ההיתי מסוגלת לטפל בתינוק במשך חודש ימים האם אני זכאית להארחת חופשה בתשלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הארכת חופשת לידה עקב אשפוז
עו``ד בועז אלקלעי10/02/2009סעיף 6 ב1 לחוק עבודת נשים קובע כי עובדת שחלתה ואושפזה בבית חולים תוך תקופת חופשת הלידה, לתקופה העולה על שבועיים, זכאית להאריך את חופשת הלידה לתקופה שלא תעלה על תקופת האשפוז אך לא יותר מארבעה שבועות; הוראות אלו חלים גם על עובדת שתקופת אשפוזה, אינה רצופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיקום מה לעשות?דליה04/02/2009
בן משפחה שהוא בעל נכות נפשית (ולא טופל מעולם)עבר תאונת דרכים קשה לפני חצי שנה עם חבלת ראש.עבר שיקום באישפוז מלא.בשיקום היה לו רע ולא הצליח לשתף פעולה. היום הוא כבר חודשיים בבית ומקבל טיפולי ריפוי ועיסוק בקהילה. יש בעיות קוגנטיביות עקב הפציעה.המלצת ביח השיקומי + המלצת 3 רופאים נוספים היא המשך טיפול קוגנטיבי באחת מהן צויין שם ביח.קופת חולים הפנתה בקשה לקבלו לשיקום יום.הוא עבר יומיים איבחון.יש לציין שהוא בחור לא טיפש בגיל 55.הוחלט לא לקבלו בטענה: הבעייה הקוגנטיבית נובעת מהבעייה הנפשית שלו ולכן אנו ממליצים על שיקום פסיכיאטרי. האיש לא ניפגש עם פסיכיאטר בימי האיבחון! רק עם פסיכולוגית .שאלתי את הרופאה אם כל מי שיש לו רקע פסיכיאטרי ועובר חבלת ראש לא מתקבל לשיקום יום וענתה לי שבמקרה הספציפי שלו הוחלט לא לקבלו.לאיש יש יכולות אינטילגנטיות גבוהות אך יש הפרעת זיכרון. לאחר ויכוח עם הרופאה היא הלכה למנהלת המרפאה חזרה עם החלטה אחרת.אנחנו נעשה לו טובה ונקבל אותו לחודש ניסיון .ואמרה נו את מכניסה אותו או שאת רוצה שנכין לך סיכום איבחון? אמרתי שאחשוב על כך ואודיע להם. יש לציין שלא אהבו את האיש כשהיה בשיקום והתיחסו אליו בזילזול זו תחושה.אני חוששת מהנזק שיכול להיגרם לו לאחר חודש.על מנת להוכיח שצדקו יכולים לגרום לו באמת להתאשפז ............אני כבר לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום
עו``ד בועז אלקלעי04/02/2009ראשית אני ממליץ להכניס אותו לטיפול לחודש ניסיון כי אין לו מה להפסיד מכך.
שנית, האם הוא מטופל ע"י עו"ד ?כי מאחר ומדובר בתאונת דרכים, יש דרכים לעורך הדין התמודד עם הבעיה.
לשאלות נוספות הינך מוזמנת לפנות אלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לעוד
דליה04/02/2009אני חוששת שיש מה להפסיד,חוסר הרצון לקבל אותו משקף את ה"רצון" לשקם אותו ,הוא נכנס עם סטיגמה ואם ירצו להפסיק את הטיפול אחרי חודש יגידו שהוא צריך אישפוז פסיכיאטרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיקום
עו``ד בועז אלקלעי05/02/2009במסגרת שאלתך אינני מזהה חשש מעצם טיפול פסיכיאטרי ולכן לעניות דעתי, שיתוף פעולה מצידו במהלך החודש הראשון יכול להביא את הצוות הרפואי לדי הכרה מהן הבעיות האמיתיות מהן הוא סובל.
לא השבת לי על השאלה באם הינך מיוצגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייצוג
דליה05/02/2009תודה, אני מיוצגת עי עו"ד אבל אתה רואה את השאלות אני לא מפנה אליו ,הוא טוען שהתערבות במיקרה הזה היא לא לטובת התביעה. זו האמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיהיה בהצלחה ושהכל יסתדר לטובה
עו``ד בועז אלקלעי06/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן ברמיסיהסימה03/02/2009
שלום רב בעלי חלה בסרטן T CALLלימפומה.הוא עבר טיפול כימוטרפי ולאחר מכן השתלת מח עצם.מאז ההשתלה ב 9.2003 ועד היום הוא אינו עובד.האם מגיע לו אחוזי נכות רפואית ?או גמלה כל שהיא בעבור תקופה זו שהמחלה ברמיסיה? עליי להוסיף כי נקבעו לו נכויות נוספות שאינן קשורות למחלה בשיעור 39%. במידה והוא זכאי לגמלה האם ניתן לתבוע רטרואקטיבית את המוסד לביטוח לאומי? והאם אפשר לתבוע ללא עזרת עו"ד? תודה מראש סימה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן ברמיסיה
עו``ד בועז אלקלעי03/02/2009נראה כי התכוונת לתביעה במסגרת אגף נכות כללית של הביטוח הלאומי ולכך אתייחס בתשובתי.
על קצה המזלג אומר כי על מנת לקבל גמלת נכות כללית יש להוכיח כי בעלך סובל מנכות רפואית העולה על 40% וכי נגרמה לו פגיעה משמעותית בכושר העבודה.
הועדה תקבע אם במצבו הרפואי הנוכחי (רמיסיה) ניתן לקבוע נכות כללית כלשהי.
כמובן שבמסגרת נכות כללית מחושבים כלל נכויותיו של המבוטח.
אומנם יש מספר הגבלות אך ניתן להגיש תביעה אשר תכלול פיצויים רטראקטיבים, אך יחד עם זאת לא מובטח כי הפיצוי יתקבל במלואו.
כמובן שניתן להגיש תביעה לביטוח הלאומי ללא עזרת עורך דין, אך אם מדובר במקרה גבולי המצריך "הליכה על חבל דק", עדיף להעזר בעו"ד על מנת לנסות ולמצות את הפיצוי אותו הוא יקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לכתבה היום "בחדשות ערוץ 2"- מהdavid2800001/02/2009
בקשר לכתבה היום "בחדשות ערוץ 2"- מהדורה מרכזית- החזר בגין ניתוח היום הייתה כתבה למי שראה וכפי שהבנתי שלמי שיש ביטוח משלים/זהב והועיל וביטוח זה מכסה את הוצאות הרפואיות + הוא יכול לבחור רופא מומחה שיבצע את הניתוח שלו נגיד "הוצאת אבנים מכיס מרה" בבית חולים אסותא, ונניח שהוא ביצע זאת בבית חולים ממשלתי נגיד תל השמור מגיע לו החזר- קרי ההפרש שחברת הביטוח הייתיה אמורה לשלם וזה מגיע לבין אלפים לעשרות אלפי שקלים. פניתי למזכירות קופ"ח שלי לאומית והם השיבו אותי ריקים, בטענה שהם אאינם מכירים חוק כזה גם פניה לחברת הביטוח "הראל" טוענת שלא "שמעה" על כך לכן למי פונים על מנת לברר את האמת /לממש זכויות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוחים משלימים
עו``ד בועז אלקלעי02/02/2009העצה הראשונה שאני יכול להציע לך היא לבקש מהקופה הרלבנטית העתק מפוליסת הביטוח בה הינך מבוטח (מושלם, פלטיניום וכיוצ"ב) ובמסגרת זו תוכל לבחון מה ההחזרים המגיעים לך, אם בכלל.
אנשים המבוטחים בביטוחים נוספים על הביטוח של קופת חולים יכולים לבצע ניתוח או טיפול במסגרת הקופה, וחברת הביטוח נותנת להם פיצוי על עצם אי הפעלת הפוליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה הכוונה - ביטוח נוסף?
המשך...02/02/2009כלומר לא דרך קופ"ח קרי משלים/זהב , אלא פוליסה פרטית מלאה בחברת ביטוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח נוסף
עו``ד בועז אלקלעי02/02/2009אתה צודק. הכוונה היא לביטוח שנעשה דרך חברות ביטוח "רגילות" ולא דרך קופת החולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכל אופן תודה על השירות הנהדר שלך
שירות מהיר02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך
עו``ד בועז אלקלעי02/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח פרטי
סופיה02/02/2009שיטת כל ביטוחים שחולים אמורים לשלם לביטוח מושלם, או ביטוח שעושים דרך חב' ביטוח על מנת להגיע למומחה ,מנתח,טיפול טוב . אולי עדיף שתהיה רפואה פרטית,במקום לשלם כל כך הרבה כסף על כל הביטוחים למיניהם,, שתהיה תחרות בין מרפאות, שחולים יבחרו במרפאות,כמו פלאפון,טלפון,,כבלים שלקוחות הולכים לגוף שנותן יותר בפחות כסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החלפת מסתם מכני .גדעון01/02/2009
האם התקנה של מסתם לב מכני מקנה אחוזי נכות ?. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת מסתם מכני
עו``ד בועז אלקלעי01/02/2009עצם החלפת המסתם איננה מעניקה אחוזי נכות , אלא מחלת הלב ממנה אתה סובל.
תקנות הביטוח הלאומי דנות בפירוט במחלות הלב והמגבלות הנגרמות בעטיין ואחוזי הנכות ניתנים בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תו נכהליאורה29/01/2009
אובחנתי עם חסימה ריאתית שנקראת copd . עקב חוסר יכולת ללכת יותר מ-10 דקות ברגל האם אוכל לבקש תו נכה? בת 61 עברתי גם השתלת מפרק ירך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תו נכה
עו``ד בועז אלקלעי30/01/2009דרך המלך הינה לפנות לביטוח לאומי בבקשה לקביעת קצבת ניידות, אך לשם קבלת תו חנייה לרכב נכה ואישור לתשלום מופחת של אגרת רישוי, עליך לפנות ללשכת הבריאות המחוזית שבמקום מגוריך, כאשר את תו החנייה לנכה יוכל לקבל גם מי שאיננו זכאי להטבות במסגרת הסכם הניידות, אך לשם כך, עליך לפנות בכתב למשרד התחבורה ת"ד 72 חולון מיקוד 59100. לפנייה יש לצרף כל חומר רפואי מעודכן שיש ברשותך, כולל פרוטוקולים מוועדות רפואיות שבפניהן הופעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה במכון שינהסופיה27/01/2009
מעל 15 שנה הנני סובלת מבעיות שינה,כיום מצבי מחמיר לוקחת כדורי נומבון וזה לא משפיע עליי בקושי ישנה שלוש שעות ביום. עקב חוסר שינה אנני מתפקדת בעבודה ולא בבית. ביקשתי מספר פעמים מרופאת משפחה שתשלח אותי למכון שינה והיא לא אישרה. האם על פי חוק לא מגיע להיבדק במכון שינה לבדוק מה גורם לחוסר שינה,מה עליי לעשות בשביל לקבל הפנייה למכון שינה. לתשובתך אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון שינה
מעיין רוגל27/01/2009שלום סופיה,
יש לי כמה שאלות, אם תוכלי לענות לי עליהן אנסה למצוא לך תשובה וסיוע.
מדוע רופאת המשפחה אינה מאשרת את הבקשה?
האם בדקת אפשרות של פניה למרפאת שינה מבלי לעבור דרך רופאת המשפחה? האם ביררת מול מוקד השירות של קופת החולים כיצד להזמין תור למרפאת שינה?
את מוזמנת לענות לי כאן או במייל העמותה ואנסה לסייע כמיטב יכולתי.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה במכון שינה
סופיה28/01/2009ערב טוב קיימת הפליה בין תושבי המרכז לתושבי הצפון,בכל בדיקה אצל מומחים מקשיים על החולים ולא מאשרים להם,למשל עברתי שני ניתוחים באוזן ימין ואיבדתי את השמיעה וכיום סובלת מטנטון תמידי רופא אף אוזן גרון רשם לי הפנייה שעליי לבדיקת עוצמת טנטון,וקופה לא אישרה בסוף שילמתי מכיסי את הבדיקה . הקופה חוסכת בכסף על גב החולים,ישנם חולים שאין להם אפשרות כספית לשלם עבור כל הבדיקות ,והם נופלים בין הכסאות לצערי מי שיש לו כסף יכול להגיע למומחים ואחד שיש לו מקבל אחד שאין לו סובל. דבר נוסף אם אני צריכה הפנייה לבית חולים רמב"ם ,לא מאשרים הקופה עובדת רק עם בית חולים צפת ,עפולה או פוריה. בנושא בדיקת שינה התלוננתי מספר פעמים שאני כבר לא מסוגלת לתפקד ,בקושי ישנה שעתיים שלוש ביום ולא איכפת לה אם יום אחד אתמוטט מזה. נ.ב. אני משלמת את אותם סכומים לקופה כמו אנשים ממרכז) לעזרתך בנדון אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע
מעיין רוגל29/01/2009שלום סופיה,
הנושא של הפליית תושבי הפריפריה מעסיק את העמותה ועל פניו נראה שיש כאן מקום להתערבות משפטית במקרה שלך.
מחכה לשמוע ממך
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון שינה
סופיה30/01/2009ערב טוב התקשרתי למוקד זימון תורים להזמין תור למכון שינה,נאמר לי ע"י נציגת שירות בלי מכתב הפנייה מרופא ובלי טופס 17 אין אפשרות להזמין תור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיוע העמותה - מכון שינה
מעיין רוגל30/01/2009שלום סופיה, ביררתי מול עורכת דין מהצוות המשפטי - על פניו נראה שאנו יכולים לסייע לך במקרה שלך. אנא צרי איתנו קשר בהקדם לטלפון 054-6665442 (תענה לך יעל, אחראית פניות ציבור), או פני אלינו דרך אתר העמותה, ברגע שיהיו לנו פרטי התקשרות איתך נצמיד לך עורך דין מטעם העמותה שיעשה כל שביכולתו כדי לסייע לך לקבל את ההפניה לה את זקוקה.
מחכה לשמוע ממך
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה במכון שינה
סופיה02/02/2009ערב טוב התקשרתי לנייד שציינת ולא היה מענה במספר הנ"ל השארתי בתא קולי את מספר הפלאפון שלי ולא יצרו עמי קשר. לעזרתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיטופל עד מחר.
מעין רוגל03/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד לכריתת גידול חשוד לסרטןתוהה25/01/2009
שלום תוך כמה זמן אמורים לקבל תור לניתוח להסרת נגע החשוד כסרטן.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד
מעיין רוגל25/01/2009קביעת המועד תלויה בפרמטרים רבים - דיפות, מצב הגידול, גודלו, סוג הסרטן, בדיקות שנעשו, זמינות של חדרי ניתוח, טיפולים אחרים הניתנים, מצב בריאותי של החולה וכן הלאה, ולכן לא ניתן לתת לשאלה זו תשובה כללית. הרופא המטפל יוכל לענות על כך יותר בדייקנות.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סל תרופותיעקב21/01/2009
היכן אני יכול למצוא באינטרנט את סל התרופות העדכני לשנת 2009? אילו תרופות לפסוריאזיס ישנן בסל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סל התרופות
מעיין רוגל25/01/2009להלן לינק לסל התרופות בנט
http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=11&catId=291&PageId=2132
סל התרופות מסודר לפי שמות התרופות ולא לפי מחלות והטיפולים הניתנים להם. בכדי לברר מה כלול בסל התרופות עבור מצב מסויים יש לפנות לקופת החולים בה אתה מבוטח ולבקש את המידע. המידע ינתן לך במלואו - זו המחוייבות שלהם.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טופס 17בר18/01/2009
אני מטופלת אצל אנדוקרינלוג ברמב"ם ומקבלת טופס 17 קבוע. עכשיו בטיפול אצלו אני מתווכחת איתו שהטיפול שהוא נותן לי לא אפקטיבי. והוא משיב ומאיים, פותח את הדף בתיק האישי ומאיים עליי שהוא יפסיק לטפל בי. בפעם האחרונה פחדתי והתחנפתי. אבל תכל"ס אני לא רוצה אותו. והוא היחיד שמטפל בנושא שלי באזור הצפון. אם הוא לא ירצה לטפל בי אז אני מקבלת טופס 17 לרופא חלופי? אפילו אם הוא באזור המרכז? (כי ישנם 3 רופאים שמטפלים בנושא שלי). וזה שנמצא בצפון מאיים עליי. מה אני יכולה לעשות כדי לקבל טופס 17 לאיכילוב? (רק שם תיהיה לי שביעות רצון) אני צריכה להיכנס לבה"ח לחולי נפש כדי שייתיחסו אליי? כי המנפ"ר תמיד מסרב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 17
מעיין רוגל18/01/2009שלום בר,
א. בין רופא למטופל לא אמור להתקיים מצב כזה של איומים והתחנפויות. במידה והוא אינו נוהג באופן מקצועי יש לך כל עילה להתלונן עליו.
ב. ברמת העיקרון קופת החולים מחוייבת לספק למבטוחיה טיפול באזור מגוריהם או בקירבה סבירה אליו, וזאת רק על ידי רופאים השייכים לקופה או בבתי חולים להם יש הסכם עם הקופה. לחולה אין הרבה בחירה בנוגע לרופאים אליו הוא מופנה על ידי הקופה.
אבל - במידה ואכן הטיפול שאת מקבלת אינו טוב, והיחס אינו מקצועי, יש כאן עילה לבקשה שלך לרופא חלופי. יתכן מאוד ועורכי הדין של העמותה (עמותת קרן דולב לצדק רפואי) יוכלו לסייע לך לעבור לרופא אחר במימון הקופה.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירוב קופת חולים כללית לטופס 17אליס לוי15/01/2009
שלום רב אני חברה בקופת חולים כללית. לפני כחודשיים אובחנו אצלי תאים טרום סרטניים בצוואר הרחם. אובחנתי ע"י רופא שמיהר לשלוח אותי לניתוח למרות שהייתי ברמה 1 .הגעתי לניתוח אך הרופא שהסתכל בבדיקות טען כי זה מאוד מוקדם לשלוח אותי לניתוח וזו טעות לבחורה רווקה ללא ילדים לעשות את הניתוח כיוון שדבר זה עלול לגרום לי נזק בעתיד. יצאתי מבולבלת מהשיחה והרגשתי שאני זקוקה לדיעה נוספת אך מלבד הרופא הראשון אין בכללית באיזורי רופאים נוספים שמטפלים בתחום ולכן פניתי לרופא בבית חולים רמב"ם זאת כמובן בידיעה שרמב"ם והכללית עובדים בשיתוף פעולה. כאשר התבקשתי להביא טופס 17 הקופה סירבה לתת לי כיוון שלדבריה ישנם 2 רופאים בקופה שיכולים לטפל בי,ציינתי כי רופאים אלה טיפלו בי אך ברשלנות ובסתירה גמורה בינהם להמשך טיפול(לדעתי ולדעת אנשים שעברו את המחלה) . ברצוני לדעת האם קופת החולים יכולה לסרב לי להיבדק אצל רופא שאיתו יש להם הסכם ולשלוח אותי לרופא ש"נוח" להם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טופס 17 - סיוע העמותה
מעיין רוגל16/01/2009אליס, יתכן מאוד שהצוות המשפטי של העמותה יוכל לסייע לך בעניין זה. אנא, פני למייל העמותה
[email protected]
מישהו מצוות העמותה יצור איתך קשר בהקדם האפשרי לטובת המשך הטיפול (אני מניחה שתחילת השבוע). במייל זה אנא מסרי פרטים רבים ככל שניתן על המקרה וצרפי מסמכים שיש בידייך (סירוב הקופה וכו').
אני חוזרת ומדגישה - הסיוע המשפטי בעמותה נעשה על ידי צוות של עורכי דין מתנדבים ואינו כרוך בתשלום.
מקווה לשמוע ממך
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גביטלי13/01/2009
שלום רב, אני מעוניין להשאיל מכשיר T.E.N.S משכך כאבים. אני שובל מכאב בגב, אולם אין לי המלצה מרופא לשימוש במכשיר זה. האם לדעתך יאשרו לי השאלה של מכשיר זה ללא אישר רופא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר
מעיין רוגל13/01/2009שלום טלי. באם המכשיר המדובר כלול בסל הבריאות יש הכרח לאבחון של רופא והמלצה על טיפול בכדי שקופת החולים תממן את המכשיר.
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- החזר עלויות לטיפולי הפרעות אכילה.גידי10/01/2009
בתנו (13.5) החלה לסבול מהפרעות אכילה לפני מספר חודשים ,פנינו לקופ"ח לשם הפנייה לקבלת טיפול זמין המתאים לגילה . הופננו למרפאה המתמחה בנושא שלא היתה זמינה וניתן היה לתאם תור ותחילת טיפול רק לחודש ויותר מאוחר יותר . פנינו שנית לקבלת חלופה והופנינו לביה"ח (אשפוז יום)שהתברר שאינו מתאים לגילה של הבת אלא מיועד לנוער בוגר.בשלב זה לאחר שמצבה הדרדר פנינו למרפאה פרטית שבה אובחנה והחלה טיפול משולב.כחודש לאחר תחילת הטיפול פנינו לקופ"ח בבקשה להחזר עלויות הטיפולים , אולם נתקלנו בסירוב . האם בסיטואציה שנוצרה ניתן לדרוש ולקבל את עלויות הטיפולים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החזר עלויות
מעיין רוגל11/01/2009שלום גידי,
דבר ראשון - האם כרגע המצב בסדר או שיש צורך בטיפול נוסף? במידה ויש צורך בטיפול נוסף ועדיין קופת החולים לא מספקת לכם טיפול נאות אנא הודע לי וניכנס לתמונה.
לגבי החזרים - קופת החולים מחוייבת לתת טיפול במהירות סבירה ובקירבה סבירה למקום מגוריו של המבוטח, על פניו נראה שהם לא עמדו בדרישות האלו ושיש לכם עילה לתבוע מהם החזרים. אתם יכולים לעשות זאת דרך עורך דין פרטי, או לחילופין דרך העמותה לזכויות החולה.
יש לציין שלרוב במקרים כאלה עורך דין פרטי יגבה שכר טרחה כאחוזים מתוך הסכום אותו אתם תובעים.
ההליך כולל פניה לקופת החולים, פניה לועדות וכן הלאה, אני ממליצה לא לנסות להילחם בהם לבד אלא עם עורך דין צמוד.
בהצלחה
וכמובן - אם יש צורך בסיוע נוסף - פנה אלינו
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)