פורום זכויות רפואיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זכויות
    דני
    04/05/2009

עברתי לפני חדש ניתוח לכריתה רדיקלית של הערמונית בממצאים הפטלוגיים לאחר הניתוח נמצא שיש התפשטות מעבר לערמונית שכנראה מחיבת המשך טיפול בהקרנות האם יש מקום להגיש תביעת נכות לביטוח לאומי? תודה, דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זכויות

הוספת תגובה

• כן! נכות כללית

עו``ד בועז אלקלעי
    05/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכיות מול הביטוח לאומי
    אפרת סויסה
    30/04/2009

ביתי בת13 וסובלת מתסמונת opitz ובעיות קשב וריכוז וקיבלה 50% נכות ולאחרונה חלה החמרה במצב האים אני זכאית להעלות לה את אחוזי הנכות

לקביעת תור
    סגירה
    זכיות מול הביטוח לאומי

הוספת תגובה

• זכויות מול הביטוח לאומי

עו``ד בועז אלקלעי
    01/05/2009

כן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ניתן להזמין תור לרופא
    ברק
    24/04/2009

שלום רב
    אשתי נמצאת בקופת חולים כללית בחולון.
    בכל פעם שהיא חולה היא מתקשרת להזמין תור ואומרים לה שאין תור,ומציעים לה לבוא בכל זאת
    ושתחכה ונראה מתי היא יכולה להכנס.
    בכל פעם שהיא מגיעה היא צריכה לבקש טובה או להתווכח עם אנשים כדי להכנס,ומחכה המון זמן.
    מה ניתן לעשות?
    האם יש חוק בנדון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא ניתן להזמין תור לרופא

הוספת תגובה

• תור

מעיין רוגל
    26/04/2009

שלום ברק, אני מכירה היטב את הסיטואציה שאתה מתאר, זה אופייני באורח פלא לכל קופות החולים. יש להם מספר מוגבל של תורים וביקוש רב, ולכן אין תורים.
    הם עושים במיטב יכולתם ומבקשים מאנשים להגיע בכדי להכניס אותם ללא תור במקרה חירום.
    אין מה לעשות בנדון לצערי.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכויות הביטוח הלאומי
    אביבה דוידוב
    19/04/2009

אבקש לדעת האם מגיעות זכויות כלשהן מהביטוח הלאומי לגבי מי שחלה וקבל התקף לב ועבר בעקבות כך 2 צינתורים. מדובר בפנסיונר שאינו עובד ואינו מקבל פנסיה שהיא פרט לקיצבת זיקנה של הביטוח הלאומי. תודה - אביבה

לקביעת תור
    סגירה
    זכויות הביטוח הלאומי

הוספת תגובה

• מענה לאביבה לגבי זכויות בטל"א

דורון כץ
    20/04/2009

למרות שעיסוקי יותר קשור לבתי אבות יש לי ניסיון רב כעו"ס בתחום. ראשית הייתי ממליץ לך לפנות לשירות הסוציאלי של ביטוח לאומי, אני יודע לפחות באזור מגורי בצפון הן אדיבות ויכולות לעזור. לגבי שאלתך: ביטוח לאומי נותן עזרה לאדם על פי שני מבחנים במסגרת חוק סיעוד והם מבחן הכנסות ומבחן תיפקודי. למרות שביטוח לאומי בפניה לחב"ס(חוק ביטוח סיעודי) מקבל פירוט על הרקע הרפואי, את העזרה הוא קובע על סמך בדיקת אחות מטעם בטלא שמגיעה לבדוק לאחר הגשת בקשה לעזרה. חשוב לציין שהעזרה אינה כספית אלה עזרה בעין של מטפלת/מועדון/לחצן מצוקה/שירותי כביסה. הליך הפניה יכול לקחת כחודשיים אך אני ממליץ לפנות קודם לחברת סיעוד באזורכם שיעזרו עם הטפסים והפניה לבטל"א ולעיתים הם נותנים עזרה המכונה "טרום סיעוד" של שעה ביום מטפלת על חשבונם עד קבלת מענה מבטל"א.(לניצולי שואה ישנם עוד אפיקים שאפשר לפנות)
    לגבי עזרה בכסף: כפי שידוע לי קצבת נכות מקבלים רק לפני גיל הפרישה, האם האדם מקבל חוץ מקצבת זקנה השלמת הכנסה? בכל אופן תפני לשירות הסוציאלי בביטוח לאומי למצות את זכויותיכם, לעיתים הם יכולים לעזור גם בדרכים לא פורמליות כגון קרנות לעזרה.
    אשמח לעזור לך גם טלפונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חולה כרוני
    רווית
    19/04/2009

אני מקבלת כדורים שמסתכמים לסכום של 241.32 ש"ח לרבעון.
    הכדורים הם הורמונים שקשורים לטיפול שלי. ועוד חפיסה של כדורי דיכאון.

רציתי לשאול אם ההורמונים כוללים בהגדרה של טיפול כרוני?
    ואם הכדורים נגד דיכאון גם כוללים בהגדרה זו?

(כרגע אני לא מגיעה לסכום של הרבעון לחולה כרוני שהוא 242, אך במידה ואני יקבל עוד תרופות אז הסכום יגדל ואני רוצה להיות מוכנה מראש, אם בכלל הורמונים קשורים להגדרה של חולה כרוני)

ואם אני יגיע מעל הסכום אז מה עליי לעשות כדי לקבל את הזכות לשלם עד 242 ש"ח לרבעון אצל קופ"ח כללית? (כי זה הסכום לרבעון שלהם ע"פ מה שקראתי באתר שלהם).

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    חולה כרוני

הוספת תגובה

• חולה כרוני

מעיין רוגל
    20/04/2009

שלום רווית, לצערי אין לי את היכולת לענות לך על שאלותיך, אלו הן שאלות מקצועיות אליהן תוכלי לקבל תשובה דרך העובדת הסוציאלית של קופת החולים, או של המחלקה בה את מטופלת. כמו כן - בפניה למוקד השירות של קופת החולים תוכלי לקבל מענה לשאלותיך.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצוי ל גילוי מחלה קשה מביטוח לאומי
    אורו
    16/04/2009

שלום,

האם ניתן לתבוע את הביטוח הלאומי על גילוי מחלה קשה, גם אם אין היא באה לידי ביטוי בנכות או באובדן כושר עבודה? (כפי שניתן לתבוע חברות ביטוח המכסות גילוי מחלה קשה)
    אני שואל זאת מכיוון שגילו אצלי טרשת נפוצה, ובשלב זה אני מרגיש טוב ומתפקד באופן תקין לחלוטין.

תודה על העזרה

הוספת תגובה

• פיצוי ל גילוי מחלה קשה מביטוח לאומי

עו``ד בועז אלקלעי
    16/04/2009

אם כוונתך לפיצוי כדוגמת הפיצוי אותו נותנות חברות הביטוח אז התשובה היא לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלוויקס
    אבנר
    07/04/2009

שלום, האם התרופה פלוויקס למניעת שבץ מוחי חוזר נמצאת בסל? כיצד אני יודע אם מגיע לי סבסוד על ידי הקופה?

לקביעת תור
    סגירה
    פלוויקס

הוספת תגובה

• פלוויקס

מעיין רוגל
    07/04/2009

הפלוויקס נמצא בסל שירותי הבריאות אך רק במצבים מסויימים - כמו רוב התרופות אם לא כולן בסל הבריאות, מתן התרופה ואישורה תלוי בהתוויה, ובהמלצת הרופא המטפל.
    אני מציעה לך לבדוק את העניין ישירות מול הרופא המטפל שלך, ו או מול העובדת הסוציאלית במחלקה בה אתה מטופל, או דרך מרכז המידע של קופת החולים בה אתה מבוטח.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גימלת ניידות
    א
    05/04/2009

שלום,
    אני בן 34 וכתוצאה מקרישיות יתר ואני סובל מחסימה של 70% מעורק האאורטה (היורדת) לפני הפיצול לעורקי הכסל, כתוצאה מכך קיים אצלי קושי רב בהליכה, האם אני זכאי לגימלת ניידות ?

לקביעת תור
    סגירה
    גימלת ניידות

הוספת תגובה

• ניידות

עו``ד בועז אלקלעי
    05/04/2009

מוגבל בניידות" הוא מי שעונה על שני התנאים האלה:
    1. הוא תושב ישראל הנמצא בישראל ומלאו לו 3 שנים ועדיין לא הגיע גיל פרישה.

2. ועדה רפואית או ועדה רפואית לעררים של משרד הבריאות קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות עקב ליקויים ברגליו לפי רשימת ליקויים מוגדרת.

אתה יכול למצוא את רשימת הליקויים באתר של המוסד לביטוח לאומי, כאשר אני יכול לומר לך כי אי ספיקה בשיעור של 70% ומעלה מקנה זכות לקבלת קצבת ניידות.

קודם כל פונים בתביעה מתאימה ללשכת הבריאות המחוזית ואם התביעה מתקבלת פונים בתביעה מתאימה למוסד לביטוח לאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סי.טי
    שחר
    28/03/2009

שלום להלן תוצאת בדיקת סי.טי - " לפי הפלנר - מודגמת עמדה לורדטית מוגברת. הצרות המרווח הבין חוליתי L5-S1. ספונדילוליזיס דו צדדי בגובה L5עם ספונדילוליטיזיס דרגה 1.
    בחתכיים אקסיאליים- בגובה L5-S1 " בלט דיסק אחורי כללי הגורם להצרות מינימלית של תעלת השידרה ולהצרות פרומינלית בינונית עם לחץ קל על שורשי העצב משני הצדדים.

לפי תשובה זו ולפי דעתך האם אחזור לפעילות ספורט מלאה ??
    לפי דעתך ישנה פה נכות מסוימת לפי דרגות ביטוח לאומי ??

לתשובתך אודה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת סי.טי

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סי.טי

עו``ד בועז אלקלעי
    29/03/2009

שלום רב,

לגבי שאלתך הראשונה אינני יכול הלשיב לך מאחר ואינני רופא.
    לגבי שאלתך השניה. העובדה שיש לך נכות כלשהי, לא אומרת כי מגיע לך פיצוי מביטוח לאומי.

אם הנזק הינו כתוצאה מתאונת עבודה כלשהי, אז נראה כי אם תגיש תביעה קיים סיכוי כי יקבע לך נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת סי.טי
    שחר
    28/03/2009

שלום להלן תוצאת בדיקת סי.טי - " לפי הפלנר - מודגמת עמדה לורדטית מוגברת. הצרות המרווח הבין חוליתי L5-S1. ספונדילוליזיס דו צדדי בגובה L5עם ספונדילוליטיזיס דרגה 1.
    בחתכיים אקסיאליים- בגובה L5-S1 " בלט דיסק אחורי כללי הגורם להצרות מינימלית של תעלת השידרה ולהצרות פרומינלית בינונית עם לחץ קל על שורשי העצב משני הצדדים.

לפי תשובה זו ולפי דעתך האם אחזור לפעילות ספורט מלאה ??
    לפי דעתך ישנה פה נכות מסוימת לפי דרגות ביטוח לאומי ??

לתשובתך אודה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקת סי.טי

הוספת תגובה

• ראה תשובה לעיל

עו``ד בועז אלקלעי
    29/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בדבר זכויות רפואיות ומעסיקים
    דפנה
    25/03/2009

שלום רב,

לפני כ- חמישה חודשים אובחן אבי (בן 60) כסובל מלימפומה של העור (סוג של סרטן העור). כרגע אנחנו נמצאים בתהליך שבו אבי לומד לקבל את הבשורה הקשה. המחלה מצריכה סדרה של טיפולים עד להשגת הפוגה וחוזר חלילה. את המחלה לא ניתן לרפא כלל אבל כן ניתן לשלוט ע"י סדרות של טיפולים. שאלותיי הם:
    1. אבי עובד בחברה מסויימת כבר כמה שנים טובות ושאלתי האם הוא אמור לדווח על דבר המחלה? חששותיי הן שברגע שהם ידעו על המחלה הם יפטרו אותו במיידית. למרות המחלה שמתבטאת בעור בלבד אבי בכושר טוב ומסוגל לעבוד כרגיל. מה קורה לגבי הימים בהם הוא אמור לצאת לטיפול? האם זכאי להחזר כספי מביטוח לאומי?
    2. מה הן הזכויות הרפואיות המגיעות לו ע"פי חוק? אבי מקבל טיפול מאוד מקצועי על ידי מומחה באחת המחלקות הטובות בארץ. אודה על כל עצה בעניין.
    תודה מראש,

הוספת תגובה

• שאלה בדבר זכויות רפואיות ומעסיקים

עו``ד בועז אלקלעי
    25/03/2009

ראשית אני מאחל לאביך החלמה מהירה.

לא אני הוא זה אשר צריך לומר לך אם ספר על המחלה במקום העבודה אם לאו. במידה ואביך יאלץ לצאת לטיפולים רפואיים אינטנסיביים המעביד יידע מהר מאוד.

תשומת ליבך כי נושא פיטורים בסיטואציה כזו גורר עימו הוצאות כלכליות רבות למעביד.

אני הייתי מדווח לביטוח הלאומי על המצב ולאחר שאבא יבדק, יקבעו מסמרות לגביו בין אם באופן קבוע ובין אם זמני.

לגבי "זכויות רפואיות" השאלה כללית מדי ונשאלת השאלה למה אביך זקוק שאינו מקבל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב אחוז נכות מצטבר
    ישראל ד.
    23/03/2009

אודה באם תוכלו לעזור לי , לערוך חישוב ל - 10 סעיפי ליקויי מצטברים, כולם סעיפים יציבים ולא זמניים . 20 , 10 , 50 , 10 , 5 , 10 , 5 , 40 , 10 , 10 . בתודה ישראל

לקביעת תור
    סגירה
    חישוב אחוז נכות מצטבר

הוספת תגובה

• חישוב

עו``ד בועז אלקלעי
    25/03/2009

נוסחת החישוב של המוסד לביטוח לאומי הינה מסובכת. אבל יכול להיות שאוכל לעזור לך באם תכתוב מה השאלה הנוגעת לנכות.

והאם מדובר באגף נכות כללית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב אחוזי נכות

ישראל ד.
    25/03/2009

לעו"ד בועז אלקעי שלום .

ראשית , תודה על עזרתך .

הגשתי בשם אבי , בקשה לקבלת פטור ממס הכנסה , באמצעות

המוסד לביטוח לאומי . לאבי לא מעט מחלות .

בסניף המוסד לביטוח לאומי מסרו לי , כי צריך להיות לפחות 90%

נכות מצטברת על כל המחלות , בכדי שהוא יהיה זכאי לקבלת פטור

ממס הכנסה . בתודה ישראל .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חישוב אחוזי נכות

עו``ד בועז אלקלעי
    05/04/2009

מהי הנכות שנקבעה לאביך במוסד ליבטוח לאומי ובגין אילו סעיפי ליקוי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיעוד מורכב
    יעל מנדלסון
    22/03/2009

שלום, אמי, 64, התגלה סרטן בדם, לאחר טיפול כימותרפי שסיכן את חייה החלטנו בשיתוף עם הרופאים שלא להמשיך את הטיפולים. הרופאים המליצו להעביר אותה למסגרת של סיעוד מורכב. אמא מתאוששת כרגע מהטיפול הקשה ומרגישה יותר טוב, אם כי עדיין סיעודית לגמרי, לאחר דין ודברים עם קופת חולים הכללית (ולאחר ערעור על החלטתם הראשונית) הם אישרו לנו להעביר את אמא למחלקה הגיריאטרית בתל השומר. שאלתי היא, האם יש מגבלה של זמן למשך הטיפול במסגרת זו? האם הקופה יכולה בשלב מסוים לדרוש את העברתה למוסד שלהם? מה הזכויות של קשיש הזקוק למסגרת של סיעוד מורכב?

לקביעת תור
    סגירה
    סיעוד מורכב

הוספת תגובה

• סיעוד מורכב

מעיין רוגל
    22/03/2009

שלום יעל,
    שוב מכיוון שאין בידי פרטים מלאים על הנושא קשה לי למצוא עבורך תשובה מדוייקת, אני מציעה לכם לפנות ישירות לעובדת הסוציאלית במחלקה בה מאושפזת אימך, אין לי ספק שהיא תוכל לתת לך תשובות מדוייקות ולתת למשפחתך תמיכה בכל הנושא הבירוקרטי. באם מתעוררת איזושהי בעיה, אנא פני אלי שוב.
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד בנושא סיעוד מורכב

יעל מנדלסון
    05/04/2009

בינתיים אישרו לאמא מסגרת של סיעוד מורכב, אחרי התעקשות עם הקופה אישרו לנו סיעוד מורכב בתה"ש, חשבנו שבכך הסתיימו הקשיים אולם, בינתיים אמא הועברה להמתנה במחלקה הפנימית בתה"ש.
    הצוות במקום מנסה לשכנע (מפעיל לחץ לא מועט) אותנו כי המקום המתאים ביותר עבור אמא הוא הוספיס, אולם אנו מעדיפים להמתין לסיעוד המורכב.

הדאגה שלי היא שההמתנה תהיה ארוכה. ובמקרה הזה רציתי לדעת מה הזכויות שלנו, האם הם יכולים כעבור זמן מה לדרוש שתצא מהמחלקה, להעביר למוסד אחר? או האם יש לנו זכות ע"פ חוק להישאר בפנימית עד שיתפנה מקום?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מעיין רוגל
    07/04/2009

שלום יעל,
    אין באפשרותי לתת לך תשובה של ממש מבלי להכיר את המקרה על פרטיו.
    אני ממליצה לכם לפנות לעובד הסוציאלית במחלקה בה מאושפזת אמך. העובדים והעובדות הסוציאליים במחלקות הם בעלי נגישות לכל המידע הדרוש, ויוכלו לסייע לכם רבות.
    במידה ושם אתם נתקלים בבעיות כלשהן, אנא פני בחזרה לכאן.

מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייבובט כנגד פסוריאזיס - סל התרופות
    ליעד
    21/03/2009

האם דייבובט כנגד פסוריאזיס נמצאת בסל התרופות? היכן ניתן להשיג את הרשימה המעודכנת?

הוספת תגובה

• סל שירותי בריאות - סל התרופות

מעיין רוגל
    22/03/2009

רשימת האישורים והדיונים של ועדת הסל מפורסמים באתר משרד הבריאות בכתובת
    http://www.health.gov.il/pages/default.asp?maincat=1&catid=5&pageid=3421

כפי שאתה יכול לראות שם קשה להתמצא באתר - הוא אינו ידידותי לחיפושים ולשימוש.
    הדרך הפשוטה והנוחה יותר לבדיקת העניין היא ליצור קשר עם קופת החולים בה אתה מבוטח, במוקד השירות שלהם, ולבקש את המידע. קופת החולים מחוייבת למסור לך את המידע המבוקש, ויכולות החיפוש שלהם נוחות יותר מאלו שלך או שלי.

בהצלחה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחירת בית חולים לניתוח
    ג'ולי
    19/03/2009

אמי אמורה לעבור ניתוח ראש להוצאת מנינגיומות... היא מבוטחת בכללית... אנחנו שחרדים מאוד מהניתוח,עשינו עבודת תחקיר גדולה על מנת למצוא את האדם הכי מתאים לבצע את הניתוח, מצאנו שבבית חולים הדסה עין כרם נמצא המנתח שעליו קיבלנו הכי הרבה המלצות ,לא נשמעו כאלו המצ\לצות ושבחים על אף רופא אחר בשום בית חולים(כובן שניפגשנו עימו) ובגלל שמדובר בניתוח ראש של שעות לא מעטות בכלל אנחנו רוצים את הכי טוב. משום מה קופת חולים שלה אינה מאשרת לה להיות מנותחת שם. כי זה לא בית חולים שנמצא באיזור שלנו,,,טענה שכזו נשמעת לי כ"כ אטומה וטיפשית בעוד שאנחנו מדברים על ניתוח במדינתנו ולא בהונללו....ובניתוח לא קל. אני מבינה שיש מין מאבק על שמירה וטיפוח בתי החולים של המבוטח באיזור מגוריו אבל לא ייתכן שבגלל כאלו תירוצים..יימנע ממנה להיות מנותחת ע"י מנתח שמצאנו לנכון שהוא הטוב ביותר ברוב הדיעות. מה באפשרותינו לעשות על מנת לקבל אישור לניתוח? אני בטוחה שהיו כבר תקדימים בנושא....ואין מדובר בחוק טאבו,שלא ניתן להיתגמש. תודה ג'ולי

לקביעת תור
    סגירה
    בחירת בית חולים לניתוח

הוספת תגובה

• בחירת מנתח

מעיין רוגל
    19/03/2009

שלום ג'ולי,
    ברמת העיקרון קופת החולים, כאשר היא מממנת את הניתוח, מכתיבה את מקום ביצוע הניתוח ואת המנתח, מסיבות של הסכמים שונים.
    יש ללא ספק מקרים יוצאי דופן, ולעיתים ניתן להפעיל לחצים בעניין. מאחר ואני לא יודעת את כל פרטי המקרה, קשה לי לתת לך תשובה מדוייקת מה ניתן או לא ניתן לעשות במקרה שלכם, אני מציעה לך לפנות אלינו לעמותה או דרך המייל, או טלפונית ל 054-6665442. כשתפנו נחבר אתכם עם אחד מעורכי הדין של העמותה, והוא או היא יוכלו לתת לכם תשובות יותר מדויקות וכמובן לסייע משפטית ככל שניתן.

בהצלחה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה