פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי
    שרון
    02/08/2013

שלום אני מקבל מהפסכיאטר כדור דפלפט כרונו במינון של 1000 ליום ואסטו. 20 ליום אני סובל מחרדות. ודיכאון והיפוכונדריה יש כאבי בטן ובכילות האם זה נורמלי הכדורים אם למלה מחודש תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    02/08/2013

כאבי בטן ובחילות אינם "נורמליים" - התייעץ עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופות. בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה ו/או דיכאון - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ודיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• PTSD
    ....
    01/08/2013

שלום
    אני עוברת טיפול בגלל פוסט טראומה מורכבת. הפסיכולוגית שלי מאפשרת לי להתקשר אליה או לשלוח לה מיילים באופן חופשי במהלך השבוע. כמו כן, היא לפעמים שולחת לי SMS ביוזמתה.
    שאלתי היא, האם זה בסדר? האם זה חלק מפרוטוקול הטיפול ב PTSD.
    חברה שלי שהיא פסיכולוגית טוענת שהמטפלת גורמת לי לתלות בה ובטיפול. אני לא מרגישה כך. מרגישה מאוד טוב עם המצב ולא מנצלת אותו לרעה. שולחת 3 מיילים בשבוע ולפעמים בכלל לא. בנוגע לשיחות טלפון, אני מתקשרת לעיתים מאוד רחוקות. אני מרגישה מאוד "קשורה" למטפלת אבל לא יודעת אם הייתי מגדירה את זה כתלות.
    אשמח לשמוע מה דעתכם.
    תודה מראש
    לין

לקביעת תור
    סגירה
    PTSD

הוספת תגובה

• PTSD - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/08/2013

ללין שלום,
    זה אינו חלק מהפרוטוקול של טיפול ב-PTSD, לעומת זאת יכול להיות שהמטפלת שלך חושבת שזה מה שאת צריכה בשלב זה של הטיפול. קשה לי מאד לתת חוות דעת על בסיס המידע המצומצם שהעברת. ממליץ לך לנהל על כך שיחה עם המטפלת שלך.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי לי לחזור לתרופה?
    roi
    31/07/2013

לאחרונה הפסקתי לקחת בבת אחת פריזמה ולא עשיתי זאת בהדרגה כי לא הייתי מודע לחשיבות של כך. לכן עכשיו כבר שבועיים לאחר מכן עדיין יש לי תסמיני גמילה ודיכאון מאוד מאוד קשים. האם כדאי לי לחזור לקחת את התרופה במינון נמוך כדי שהפעם אגמל כמו שצריך או שכדאי לי כבר להמשיך את זה ככה ולחכות שתקופה קשה זו תעבור? האם חזרה לתרופה וגמילה נוספת יכולה לגרום נזק?

לקביעת תור
    סגירה
    כדאי לי לחזור לתרופה?

הוספת תגובה

• כדאי לי לחזור לתרופה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/07/2013

לרוי שלום,
    אנא התייעץ עם הרופא המטפל שלך. לא כדאי לקבל החלטות בנושאים כאלו על סמך החלטה אישית או ייעוץ אינטרנטי מאנשי מקצוע שאינם מכירים אותך. גמילה נוספת אינה גורמת לנזק.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה על בטן ריקה?
    כעגכע
    31/07/2013

כאשר אני לוקח תרופה נגד דיכאון האם כדאי לי לקחת אותה לפני או אחרי הארוחה? יכול להיות שעם אני לוקח אותה על בטן ריקה כאשר עדיין לא אכלתי אז היא תשפיע עליי יותר טוב כי בעצם היא לא מתערבבת עם חומרים אחרים ואין לה סוג של ''תחרות'' על הספיגה בדם?

לקביעת תור
    סגירה
    תרופה על בטן ריקה?

הוספת תגובה

• תרופה על בטן ריקה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/07/2013

שלום רב,
    אנא צור קשר עם הרופא המטפל בך או קראי את החומר המצורף לתרופה.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנתיים
    קרן
    29/07/2013

ביתי ילדה אינטילגנטית מבינה ומדברת הכל כבר מגיל שנה וחצי. התחילה לפחד מדברים שזזים בגלל הרוח או המאוורר. למשל אם נייר טואלט מונח על המדף וזז מהמזגן אומרת שמפריע לה. אם העציצים במרפסת זזים כי יש רוח מבקשת לסגור חלון ותריס. מתה על בלונים אבל בלון הליום לא רוצה שוב כי זז לבד. בגן יש קישוטים תלויים וזזים ממש מתחילה לרעוד ומבקשת ללכת הביתה גם במקומות שמאד אוהבת להיות. מישהיא יודעת מה עושים? איך משחררים אותה מהפחד הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    בת שנתיים

הוספת תגובה

• בת שנתיים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/07/2013

הי קרן,
    הרעיון הבסיסי שצריך להנחות אותך הוא להחזיר לילדה תחושת שליטה על "העולם". מסיבה שאיני יודע, התחושה שדברים זזים מפחידה אותה. אני מציע לך לשחק עם לעשות רוח ולהזיז דברים. לבדוק מה הרוח מצליחה להזיז ומה לא. לבנות אוירון מנייר, להעיף עפיפון, להשתמש במניפה וכו'. להראות לה שהיא מסוגלת להזיז דברים.
    אפשר כמובן גם לדבר איתה על מה מפחיד אותה, מה עלול לקרות, והאם היא ראתה את הרוח עושה משהו רע.
    אם לא תראי שינוי/הקלה אנא פני לפסיכולוגית שמלווה את הגן או לפסיכולוגית ילדים. תוכלי למצוא מטפלת כזו דרך המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אישונים מוגדלים
    יעל
    24/07/2013

שלום רב,
    אני התחלתי סימבאלטה 30 מ"ג לפני שבוע, וכבר מרגישה יותר טוב.
    מה שמציק לי זה יובש ועייפות בעיניים ואישונים מוגדלים (כולם שמים לב).
    שאלה: זה תופעת לוואי זמנית או כך יהיה לאורך כל הטיפול?
    זה חשוב.
    תודה.
    יעל

לקביעת תור
    סגירה
    אישונים מוגדלים

הוספת תגובה

• אישונים מוגדלים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/07/2013

אישונים מוגדלים אינם נמנים על תופעות הלוואי המוכרות של סימבלטה - התייעצי בעניין זה עם הרופא שרשם לך את התרופה. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה/ דיכאון - התרופה אמנם מקלה על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינה מטפלת בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולה אף לקבע אותה, ויש לה כאמור גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה/ דיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    דור
    21/07/2013

הנני בת 63 לא סובלת ממחלות .אלמנת מלחמת יום כיפור לשעבר מאותה תקופה קבלתי מודאל לחצי שנה ולאחר מכן ללא סיבה הזכורה לי עברתי ללניטין הכדור הזה עזר לי עד היום 3 מ"ג כדור ביום או חצי כדור לפי הצורך. לצערי הפסיקו לייצרו. הלכתי לפסיכיאטר כי אני סובלת מחרדות (טופלתי בכדור 32 שנה) אינני ישנה ומקבלת התקפי חרדה ללא סיבה י בטן וצריבה קוצר נשימה הרגשתי רע (אני אלרגית ללקטוז ובכדור יש לקטוז בכמות של 225 מ"ג)וזה השפיע כנראה על הקיבה .הרופא הציע לי לקחת מודאל פעם ביום במשך יומיים.ןאחרי 2 ליום. שאלתי האים המודאל דומה ללניטין יש לי פחד שיהיה לי שוב תופעה חמורה אבקש המלצה לגבי הכדור הנ"ל והאים יש כדור אחר הדומה ללניטין. תשובתך בהקדם תודה מראש .

שנה מטופלת בלניטין נעשיתי מכורה לטיפול

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/07/2013

שלום רב,
    ממליץ לך בחום לדבר על הנושא התרופתי עם הפסיכיאטר המטפל בך או לקבל חוות דעת מפסיכיאטר אחר איתו תיפגשי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סובלת מחרדות
    רוני
    17/07/2013

שלום,
    כבר תקופה די ארוכה אני סובלת מחרדות מאוד ספציפיות . אני מפחדת ממחלות שעלולות להתגלות אצל הילדים שלי בעיקר סרטן ולפעמים אני מפחדת שמישהו הדביק אותם בכוונה באיידס למשל בבית חולים בעת בדיקת דם, בבית הספר וכו'. לפעמים אני כבר לא יודעת אם זו חרדה או שזו דאגה נורמלית. אני נוהגת לןבדוק את גופם הרבה וכל סימן קטן גורם לי לחשש כבד. מה לעשות? האם הפחדים שלי הגיוניים או יותר מידי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סובלת מחרדות

הוספת תגובה

• סובלת מחרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/07/2013

לרוני שלום,
    האהבה והדאגה הנורמליים לילדים שלנו עלולה לפעמים ללכת צעד אחד יותר מדי ולהפוך לדאגנות יתר ולחרדות.
    אני מתרשם שאת עברת מהתנהגות של דאגה סבירה לבריאותם ובטחונם של ילדים לדאגנות יתר וחרדות. הדבר הזה משפיע הן על איכות חייך והן על איכות חייהם של ילדייך.
    אני ממליץ לך להתחיל בהפחתת הבדיקות שאת עושה על גופם ובהתחלת טיפול הרגעתי בעצמך על ידי תרגילי ספורט ותרגילי הרפיה יומיים. אם תוך שבוע שבועיים לא תראי שיפור משמעותי, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו CBT או EMDR. תוכלי למצוא מטפלים באתר אי"טה או באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים מזרים ורעשים בגן
    שלומית
    17/07/2013

שלום רב,

בני בן שנתיים ושלושה חודשים, ילד שני, עצמאי שמח חברותי וגמול מטיטולים.
    בחודשיים האחרונים תוקפת את בני חרדה בגן בעת כניסת זרים ובהופעת רעשים חזקים.
    החרדות הנ"ל מתרחשות בגן בלבד וכאשר הוא עם משפחתו הוא בסביבת זרים ורעשים תמידיים ואין לו כל בעיה.
    הפחד מרעשים החל כאשר החלו שיפוצים בגן הצמוד לגן שלו והיו רעשי בניה חזקים במיוחד, אפילו ההורים התלוננו. אך מאז הוא נתקף פאניקה ובכי היסטרי בכל פעם שיש רעש חזק.
    גם מהאנשים הזרים הוא מאוד פוחד ומשתמש במשפט "איש בא. עשה רעש. אני מפחד"
    לפני כחודשיים נעשתה הפעלת יום הולדת בגן עם מפעיל חיצוני. משום מה הוא נבהל מאוד ומאז לא מוכן להשתתף בימי ההולדת בגן.
    יש לציין כי לפני כחודשיים בדיוק עבר ניתוח בקע בהרדמה כללית אשר את התהליך כולו הוא עבר בצורה רגועה וטובה. ייתכן שיש קשר לתהליך שהוא עבר?
    אודה לתשובתך האם במקרה זה יש צורך לפנות לטיפול מקצועי או שהפחדים אמורים לחלוף מעצמם.
    תודה

שלומית

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מזרים ורעשים בגן

הוספת תגובה

• פחדים מזרים ורעשים בגן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/07/2013

הי שלומית,
    שיחה עם הילד על מה שקורה לו, הסבר על הקשר בין מה שהיה למה שחווה עכשיו, קריאת ספר על חרדות, כל אלו יכולים לעזור.
    אם זה לא מצליח, פני לטיפול קצרצר ב-EMDR. אני אמין ש-2-3 מפגשים יוכלו בהסתברות מאד גבוהה לפתור את הבעיה. תוכלי למצוא מטפל באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימבאלתה ומדללי דם
    שלמה
    16/07/2013

שלום רב,

שאלה קצרה.

לאחר שפניתי לפסיכיאטרית עם תלונות על התקפי חרדה היא רשמה לי סימבאלתה 30 מ"ג. החלטתי לקרוא על תופעות לוואי באלון מאריזה וגיליתי שצריך להיזהר עם אתה מקבל תרופות לדילול דם (אני מקבל אחרי צינתור גם אספירין וגם פלאביקס).

שאלה שלי - מה קשר בין דילול דם לפעולה של כדור נגד חרדה והאם זה כ"כ מסוכן? פסיכיאטרית שלי בחופש שבועיים ואני רוצה להתחיל בטיפול.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סימבאלתה ומדללי דם

הוספת תגובה

• סימבאלתה ומדללי דם - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/07/2013

אם הפסיכיאטרית שרשמה לך את התרופה מודעת להיסטוריה הרפואית שלך (הצנתור והתרופות שנרשמו לך), אתה כנראה יכול לקחת את התרופה ללא חשש; אם לא הייתה מודעת לכך, התייעץ עם פסיכיאטר אחר המכיר אותך ואת התיק הרפואי שלך לפני שתיקח אותה. בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ להתקפי חרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בהתקפי חרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה
    ג'ניה
    15/07/2013

אתמול ניגשתי למבחן שהייתי בטוחה שילך לי טוב...למדתי היטב ולא הייתי בפחדים שלא ילך לי. בתחילת המבחן התחלתי לחוש לא טוב הופיעו לי כאבי ראש ובאמצע המבחן התחלתי להרגיש כמו סחרחורות קטנות. בכל זאת הצלחתי לכתוב את המבחן עד הסוף.כשקמתי להגיש אותו וניגשתי לבוחנת פתאום הרגישתי ממש סחרחורת והרגשתי שאני עומדת ליפול...ובמקום זה התחיל לי קוצר נשימה. יצאתי מהר מהכיתה והתיישבתי בכסאות מנסה להסדיר נשימה תוך כדיי זולגות לי דמעות.פתאום התחלתי להרגיש נימול בידיים והאצבעות שלי נפתחו והתעקמו בצוקה מוזרה והרגשתי שאני לא מצליחה להזיז אותם...כאילו התאבנו. רציתי לדעת אם זה משהו שאמור לקרות בהתקף חרדה. אני שוב מציינת שלא הרגשתי שום לחץ מהמבחן ובאתי בגישה חיובית לגמרי ההתקף הזה לא היה צפוי.

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה

הוספת תגובה

• התקף חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/07/2013

לג'ניה שלום,
    את מתארת סימפטומים קלאסיים של התקף חרדה.
    כל טוב
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה
    אני
    06/07/2013

שלום,
    מישהו שמע על קבוצת תמיכה באיזור י-ם לאנשים בעלי חרדת בריאות?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצת תמיכה

הוספת תגובה

• קבוצת תמיכה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/07/2013

לצערי איני מכיר. אולי מי מהקוראים יוכל לכוון אותך...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו שמע על זה פעם?
    לורי
    01/07/2013

מישהו שמע על טיפול אלקטרותרפיה כמו אלפא סטים נגד דיכאון וחרדה. זה במקום תרופות?
    אני מאוד מתעניין בזה אך הבעיה שאין בארץ את מי לשאול ולהתייעץ כי אף אחד לא מכיר את זה. וכל המידע שקיים באינטרנט הוא פרסומות בלבד ולא אובייקטיביות. מישהו מבין בזה קצת או יודע את מי אפשר לשאול?

לקביעת תור
    סגירה
    מישהו שמע על זה פעם?

הוספת תגובה

• מישהו שמע על זה פעם? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/07/2013

שלום. אין כמעט מחקר על הנושא. המעט שקיים נשמע חיובי. קשה לי להביע עמדה.
    נראה לי לא מסוכן לנסות. בהצלחה. אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מעננות וחוסר תפקוד
    גבי.פ
    30/06/2013

שלום לצוות המקצועי

עובד כאיש צוות אוויר.
    כבר שנים שאני פוחד ממש בכניסה לעננות או לתנאי אל ראות.
    בעצם הפחד הוא כפול - גם מעצם הכניסה לעננים וגם מהאפשרות שאלקה בחרדה משתקת
    (בשעה שאני נדרש לתפקד כמובן..)

הבנתי לא מזמן שיש הליך קוגנטיבי די פשוט לטיפול בפחדים, שיכול לתת מענה לשלי..

1. אשמח מאוד להמלצה למטפל/מטפלת בתחום
    2. אם מישהו שמע על מטפלת בשם מ.ח., אשמח לחוות דעת (דיסקרטית כמובן..)

גבי

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מעננות וחוסר תפקוד

הוספת תגובה

• תיקון שגיאה

גבי.פ
    30/06/2013

עם=אם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מעננות וחוסר תפקוד - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/06/2013

ראשית, טוב שהחלטת סוף סוף לעשות משהו בעניין שמפריע לך שנים ושיחה או שתיים עם מטפל קוגניטיבי-התנהגותי מומחה עשויה לפתור. לדאבוני איני יכול להמליץ על אנשים ספציפיים באתר (או כל גוף מסחרי אחר - לכן גם נאלצתי לערוך את הודעתך) אך אתה מוזמן להיכנס לאתרים של איט"ה, הפ"י או psyheb בחיפוש אחר מטפל, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התגובה המהירה!

גבי.פ
    30/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מותר לערבב בין לוריוון לפריזמה?
    דשג
    24/06/2013

או שהשילוב בניהם לא טוב?

הוספת תגובה

• מותר לערבב בין לוריוון לפריזמה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    24/06/2013

ניתן לשלב בין לוריבן לפריזמה - לוריבן הוא נוגד חרדה קצר טווח ממשפחת הבנזודיאזפינים המשפיע בתוך חצי שעה מלקיחת התרופה ואילו הפריזמה (הידוע יותר כפרוזק) הוא נוגד חרדה ארוך טווח ממשפחת ה-SSRI שהשפעתו מתחילה רק כשלושה שבועות מתחילת השימוש היומיומי בתרופה; לעיתים קרובות פסיכיאטרים רושמים את שתי התרופות כדי שהלוריבן יקל על החרדה בשבועות הראשונים עד שהפריזמה יתחיל להשפיע.
    בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה ו/או דיכאון - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה