פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• ביתי בת 18 מתלוננת יום יום על כאבי
    רותי
    29/04/2013

ראש ,זימזום באוזן, חוסר פוקוס בעיניים ורגישות לאור,צוואר תפוס
    ולסתות קפוצות ומחשבות היפוכונדריות טורדניות.
    יש שם לתופעה הזו?
    אני חוששת שזה פסיכולוגי ונאלץ למכר אותה לתרופות עם תופעות לוואי...
    אודה להדרכתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ביתי בת 18 מתלוננת יום יום על כאבי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/05/2013

לרותי שלום,
    ראשית אני ממליץ כי ביתך תראה את רופא המשפחה כדי לוודא כי אין לה בעיה רפואית.
    בהנחה (כך אני מקווה) שהיא בריאה פיזית, סביר להניח שמדובר בתופעת חרדה. הטיפול בתופעות מסוג זה אינו חייב להיות תרופתי.
    קיימות מספר גישות טיפוליות יעילות לטיפול בחרדה. הבולטות הן CBT ו-EMDR.
    תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רותי שלום !

תודה רבה !!
    04/05/2013

היי רותי,
    אני בן 18 ואני מרגיש דברים דומים מאוד,
    הייתה לי תאונה לי שנה וחצי. ומאז אני מרגיש עם צוואר תפוס, חוסר מיקוד בעיניים, לסת תפוסה עם קליקים כאלה, אזניים סתומות, וכל הזמן אני מחפש בפורומים פתרון לבעיה שלי.
    מקווה שתמצאו פתרון !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רותי שלום ! - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/05/2013

שלום,
    במקום לחפש בפורומים, (בהנחה שכבר עשית את כל הבדיקות המתאימות לשלילת פגיעה פיזית), אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חודשיים לוקחת ציפרלקס
    מורן
    27/04/2013

שלום, אני כ - 6 שנים נולטת לסיגרוגין עם ניסיון לגמילות ציפרלקס עקב התקפי חרדה
    לפני חודשיים אחרי שהייתי במשך 8 חודשים על 5מג ציפרלקס הופיעו לי התקפי חרדה אחרי שכמה שנים לא היו לי
    הוגדל לי המינון ל - 10 מ"ג
    חודשיים אני נוטלת 10 מ"ג, בעבר מינון זה עזר לי והרגשתי מצויים ללא תופעות לוואי ללא התקפי חרדה וחשתי שלווה בגוף.
    עכשיו חודשיים שאני נוטלת 10 מג, אומנם התקפי החרדה נעלמו כמעט לגמרי בעם ב... אולי גל חום קטן
    אבל....
    נשאר בי חוסר שקט בגוף, חוסר סבלנות לדברים ואני רוצה להרגיש כבר שלווה זורמת בגופי.
    הפסיכיאטרית הציע להגדיל לי את המינון, אני נבהלתי כי תמיד לקחת 10 מג ותמיד זה עזר.
    אני ממש לא מעוניינת להגדיל את המינון
    האם יכול להיות שחודשיים זה עוד לא מספיק זמן להעלים את החוסר שקט, הההתקפי חרדה נעלמו רק החוסר שקט נשאר.
    האם זה יחלוף???

לקביעת תור
    סגירה
    חודשיים לוקחת ציפרלקס

הוספת תגובה

• PTSD
    שלי
    26/04/2013

שלום
    אני סובלת מ PTSD עקב התעללות מינית בילדות ואונס בבגרות. אף פעם לא פניתי לקבלת עזרה או לטיפול. אף פעם לא דיברתי על כך. אני מתעניינת בטיפול PE ורוצה לדעת כיצד זה עובד: האם אצטרך לעבור חשיפה בדמיון על כל אחד ואחד מן האירועים שאני זוכרת (ואולי גם לא זוכרת)? הרי מדובר בשנים של התעללות. כמה זמן טיפול כזה לוקח? מה התדירות השבועית? האם המטפלת נשארת זמינה עבורי בין הפגישות?קראתי שטיפול כזה יכול להיות מאוד מאוד מציף וקשה. האם טיפול כזה יכול להוביל להחמרה במצב?
    נ.ב. אני סובלת מהפרעות אכילה ודיכאון ולוקחת כדורים.
    אשמח לשמוע על התנהלות הטיפול.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    PTSD

הוספת תגובה

• PTSD - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/04/2013

הטיפול בטכניקת PE, שעיקרו חשיפה חוזרת ונשנית לטראומה (בדימיון, הדמייה או מציאות), מתאים רק בחלקו לנפגעות התעללות מינית ורצוי שיהווה רק רכיב אחד בטיפול מורכב יותר. PE מתאים בעיקר לטראומה חדה ונקודתית - כמו אונס עבור אשה שלא הייתה קורבן להתעללות מינית בילדותה - שהשחרור ממנה מאפשר לקורבן לחזור לשגרת חייו; טיפול הולם בהתעללות מתמשכת בילדות נוגע להיבטים נוספים שאינם קשורים כלל ל-PE, כמו למידת מיומנויות חיים ודפוסי חשיבה והתנהגות בריאים (במיוחד בכל הקשור לאינטימיות ומיניות), בניית יחסי אמון, שיקום הדימוי העצמי ודימוי הגוף ועוד. בקיצור, את זקוקה לטיפול משמעותי יותר משימוש בטכניקה ייעודית כזו או אחרת ולקשר משמעותי עם המטפל/ת (כזה שיוכל לתמוך במסע "מציף וקשה" שאכן עלול גם להוביל להחמרה, כפי שציינת, לכוון אותך גם בעניין הטיפול התרופתי וכיו"ב). במקרה כמו שלך מדובר בד"כ בפגישה שבועית (או יותר) לאורך שנה-שנתיים (או יותר). בהצלחה! (צרי איתי קשר טלפוני אם יש לך שאלות נוספות.)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

....
    27/04/2013

תודה על התשובה המהירה. אני חייבת לציין שאתם מנהלים את הפורום הזה עם המון רצינות, אנושיות ואכפתיות.

האם כל הטיפול בי יכול להתנהל על פי טכניקות של CBT או שהכרחי לשלב גם מרכיב דינמי? המטפלת שלי מטפלת רק ב CBT. האם יש חשיבות למין המטפל?
    האם על המטפלת שלי לאפשר לי ליצור איתה קשר בין הפגישות כאשר מאוד מאוד קשה לי (כמובן בשעות סבירות ובגבולות הטעם הטוב)? האם זה חלק מהטיפול?
    מה עושים כאשר אני "מוצפת"? איך המטפלת שומרת עלי שלא אשתגע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/04/2013

תודה על המחמאות. כפי שפירטתי לעיל, את אכן זקוקה לטיפול המשלב טכניקות CBT עם מרכיבים דינמיים ואחרים (כמו למידה רבה). מין המטפל רלבנטי רק במקרים שבהם הטראומה מקשה על הקורבן לתת אמון בגבר מטפל, ואז רצוי להתחיל את הטיפול עם מטפלת ולסיימו אצל מטפל. מקובל לאפשר למטופלים ליצור קשר עם המטפלים בין המפגשים (כחלק מהטיפול ובגבולות, כאמור, ואלה משתנים ממטפל למטפל). תשובות לשאלות כגון מה עושים כשאת מוצפת ואיך המטפלת שלך אמורה לשמור עליך שלא תשתגעי חורגות בהרבה מיריעת פורום אינטרנטי ומגלמות שנים של הכשרה וניסיון מקצועי (זו הסיבה שהצעתי לך ליצור איתי קשר טלפוני במקרה ויש לך שאלות נוספות). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה קשה ביותר
    מולי
    26/04/2013

עשיתי גמילה איטית והדרגתית מאפקסור אחרי שהכדור לא הפשיע עליי כלל. והיום כבר חודש אחרי שהפסקתי לגמרי. אבל עדיין יש התקפי חרדה ודכאון כתוצאה מהגמילה. ואני לא יודע מה לעשות אני מחכה שהגוף שלי יתרגל לכך שהוא לא לוקח את התרופה. אבל כבר חודש אחרי שהפסקתי אני עדיין מרגיש שאני לא יכול בלי התרופה למרות שהיא לא עזרה לי בכלל. היה עדיף אם לא הייתי מתחיל איתה בכלל

לקביעת תור
    סגירה
    גמילה קשה ביותר

הוספת תגובה

• גמילה קשה ביותר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/04/2013

אני מניח שהתחלת לקחת את האפקסור בגלל תסמיני חרדה ודיכאון ומאחר והכדור לא השפיע עליך כלל, לא ברור לי מדוע אתה משייך את תסמיני החרדה והדיכאון דווקא לגמילה. מכל מקום, אתה צודק שהיה עדיף אם לא היית מתחיל בכלל עם התרופה - הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה ודיכאון. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ודיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תתנו לי עצה בבקשה
    מירי
    25/04/2013

אני אצל פסיכיאטרית שנקראית ד"ר ליטביניוק במרפאה שלי מסרבים לתת לי לעבור והיא מתעללת בי בכל דרך אפשרית, יורדת על איך שאני נראית, קוראת לי טיפשה, מבטיחה לי שאני לא אצליח בחיים ושאין לי טעם לעשות תואר, וצחקה עליי לאחר שבעלי לשעבר שבר לי את הרגל ואמרה לי שהיא הרי מכירה אותי ויודעת שאני מתגרה באנשים ושזה לא כאילו הוא אנס אותי או משהו.
    מאז שאני הולכת אליה מצבי הנפשי התדרדר קשות, לא מחליפים לי אותה, בכלל תיזהרו מראש לאיזה פסיכיאטר אתם הולכים כי לא מחליפים פסיכיאטר בקלות.

התחננתי בפניה שוב ושוב שתהיה עדינה וניסיתי להתפייס איתה, אבל לא היה עם מי לדבר.

עכשיו אני מאוד פוחדת מהתור הבא שלי, פוחדת מהחמרה נוספת בדיכאון שלי, אני מאוד נפגעת ממנה. אחרי כל פגישה מצבי מחמיר יותר ויותר מהלחץ ומהייאוש שהיא גורמת לי. כל פגישה נוספת הפחד שאפגע בעצמי גדול יותר. אני מפחדת שאני אנסה לעשות משהו אם אצטרך ללכת אליה אפילו פעם אחת נוספת.

לקביעת תור
    סגירה
    תתנו לי עצה בבקשה

הוספת תגובה

• תתנו לי עצה בבקשה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/04/2013

שלום רב,
    אני ממליץ לך לפנות למנהל המרפאה ולבקש העברה למטפל אחר.
    האלימות שאת מתארת מצדיקה פניה למשטרה ולמחלקת הרווחה של העיר שבה את מתגוררת.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהצבא
    רנטגן - לייזר
    24/04/2013

יש לי חדרה לגבי הגוף שלי אני לא מוכן שאנשים יסתכלו עלי בלי בגדים
    מעל 10 שנים שאני לא הולך לים, לא שם כפכפים
    לא הולך עם חולצות קצרות אלא אם כן אז זה לפחות 2 חולצות עלי
    לא הולך עם מכנסיים קצרים

אני מפוחד מהמקלחות המשותפות בצבא, אני לא יודע איך להתחמק מזה
    אני לא יודע למי לפנות אני מבקש עזרה
    אני לא אהיה מסוגל להתגייס בידיעה שאין לי פיתרון לזה
    איך אני מוציא אישור בצבא להתקלח אחרי שהשעת ת"ש נגמרת?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהצבא

הוספת תגובה

• אני לא מבין, למה לא עונים?

רנטגן - לייזר
    25/04/2013

אני לא מבין, למה לא עונים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מבין, למה לא עונים? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/04/2013

שלום רב,
    בקריאה הראשונה שלך (הרבה לפני הגיוס) אני ממליץ לך לשתף את המאבחנת בדאגה זו.
    חשוב שתדע כי אם תשתף אותה עשוי/עלול הדבר להשפיע על האפשרות שתגוייס ועל שיבוצך במקרה שתגוייס.
    אפשרות אחרת היא שתפנה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו CBT או EMDR.
    לטיפולים אלו יש סיכוי סביר לעזור לך להתגבר על הקושי שאתה מתאר.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יכול להגיע למאבחנת?

רנטגן - לייזר
    26/04/2013

מה הדרגה של מאבחנות בצבא? איך אני אדע למי להגיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך אני יכול להגיע למאבחנת? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/04/2013

מאבחנות הן חיילות חוגרות (בד"כ בדרגות רב"ט או סמל) אך הדרגה אינה משנה דבר לדידך. אינך צריך גם לדאוג כיצד תדע להגיע אליהן - כל המלש"בים (מועמדים לגיוס) עוברים ראיון עם מאבחנת כך שתפגוש במאבחנת כבר בהתייצבותך הראשונה בלשכת הגיוס אם תרצה או לא תרצה... בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל כבר עברתי את הצו הראשון

מתוסכל
    27/04/2013

ונשארו לי חודשיים לפני גיוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל כבר עברתי את הצו הראשון - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/04/2013

מדבריך לא ברור מה קרה בהתייצבויות הקודמות בלשכת הגיוס - האם תיארת בפני המאבחנת את כל הסיפור (אם עשית כן, היא כבר הייתה חייבת מזמן לזמן אותך לפגישה עם קב"ן וכו'), האם אתה מטופל ע"י פסיכולוג אזרחי ועוד. עצתי לך היא לפנות לפסיכולוג שלך (אם אתה מטופל) כדי שיכתוב לך מכתב קצר שבו הוא מפרט את כל הנ"ל וממליץ על ההקלות המתבקשות. אם אינך בטיפול צור איתי קשר ואסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות?
    ישראל
    21/04/2013

שלום רב!
    רצית להתייעץ איתך לגבי תופעות שפוקדות אותי בשלוש שנים האחרונות.
    אני סובל בתקופה זו מכאבים בחזה , גרפסים מרובים וקשיי נשימה (על בסיס יומיומי). ניסיתי את כלללל הבדיקות האפשריות וכלום, הכל יצא תקין. מובן שהתופעות משפיעות על מצבי הנפשי לרעה, אבל רציתי לשאול האם יכול להיות שמלכתחילה תופעות אלו קשורות בחרדה/ מתח נפשי?? תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות?

הוספת תגובה

• חרדות? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/04/2013

שלום רב,
    התופעות שאתה מתאר הן תופעות טיפוסיות הקשורות לחרדה.זה מקבל חיזוק מכך שאין ממצאים רפואיים/גופניים.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד חרדה כמו EMDR או CBT.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    חבל שתמתין, אתה יכול לקבל עזרה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

ישראל
    22/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

מכון CBT
    25/04/2013

בוקר טוב,

ראשית חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.

ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.

הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:

טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.

טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.

מקווים שעזרנו,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד פוחד בלילה
    שירן
    17/04/2013

היי

יש לי ילד בן 6 שאני מגדלת אותו לבד גרנו עד עכשיו אצל הורי עכשיו כבר שנה אני גרה לבד איתו הוא אצל הורי יישן איתי מחוסר מקום

כרגע יש לו מיטה והוא התחיל לישון שם לבד אבל כל לילה הוא קם פעמיים ואומר שהוא מפחד הוא לא מוותר על מנורת לילה ומנורה גדולה בחדר ליד אני טוענת שזה מפריע לישון

לדעתך זה בסדר הוא שהוא מנסה למצוא דרכים לישון איתי?

ואיך להסביר לו שאין ממה לפחד?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד פוחד בלילה

הוספת תגובה

• הילד פוחד בלילה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/04/2013

לשירן שלום,
    את מתארת תופעה מאד שכיחה אצל ילדים וביחוד לאחר שינוי כל כך גדול.
    ברור שהוא היה שמח לחזור ולישון במיטה איתך, אבל ברור שאת רוצה ללמד אותו לישון במיטה שלו.
    ממליץ לך להקריא לו ספר/ים בנוגע לפחדי לילה, ולדבר איתו על כך שזה נורמלי לחלוטין לפחד אבל שאת נמצאת שם והוא יכול להיות בטוח שאת לא הולכת לשום מקום. תגידי שזאת תקופת מעבר עד שיתרגל.
    ממליץ לאט לאט להפחית את כמות האורות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה לדר' אורן
    אמיר
    15/04/2013

קראתי שבקרוב יפרידו את נושא האוסידי והכפייתיות מהחרדות והפוביות ,בעיקר עקב ההבחנה שבאוסידי יש יותר את הדחף- URGE להגיב וכנראה מדובר בדחף כפייתי.
    רציתי לשאול אותך האם ניתן לעשות על כך EMDR כלומר על אותו בסיס צורך/דחף לפעולה /דחק להגיב ? והאם יש לכך ניסיון ומה דעתך בנושא?
    רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בבקשה לדר' אורן

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה לדר' אורן - תגובה

ד''ר אודי אורן
    16/04/2013

לשון שלום,
    אני חושב שההבחנה בין ה-OCD לבין חרדות אחרות הוא צודק הן ברמה התאורטית והן ברמה הקלינית. אין ספק שהטיפול ב-OCD הינו יותר מורכב, קשה וארוך מאשר בחרדות, הן עם EMDR והן בגישות טיפוליות אחרות. הטיפול ב- OCD בעזרת EMDR אפשרי ומספר מאמרים נכתבו בנושא זה. אני חושב שבהחלט כדאי לך לנסות טיפול כזה באם אתה סובל מ-OCD. תוכל למצוא מטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ב-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!על מה היית מתמקד בEMDR באוסידי

אמיר
    22/04/2013

זה מעניין האם תוכל להפנות ולמקד בנושא שאותו צריך לבדוק בEMDR? אני מבין שזה אישי אולם להיכן לכוון אם תוכל לפרט בהרחבה.
    האם תוכל להפנות למאמרי טיפול באוסידי על ידי EMDR ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!על מה היית מתמקד בEMDR באוסידי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    24/04/2013

לשון שלום,
    כתוב EMDR ו- OCD בגוגל
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה
    שלי
    15/04/2013

שלום
    הורי גרים בפנטאוז שמעליהם גג. אבי לאחרונה החל לשמוע רעשים מהגג והוא טוען שיש גנב שמגיע ומנסה לפרוץ.כל הסברים שלנו שלא יכול להיות שצישהו ינסה לפרוץ לבית במשך חצי שנה נופלים על אוזנים אטומות אבי לא מוכן להשתכנע.
    לאחרונה המצב החמיר זה מתבטא שביום הוא יכול לעלות כמעט 5-6 פעמים לגג, הוא ישן ובאמצע הלילה מתחיל לצעוק שמישהו נמצאא למעלה
    אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות?אימי לקחה אותו לפסכיאטר שלא נתן תרופות
    הבעיה שאבי בטוח שהוא צודק ולא מוכן להגיע לטיפול מה לעשות?
    האם אתה יכול להמליץ על פסכיאטר? או על משהו אחר
    אנחנו פשוט אובדי עצות והמצב בבית נעשה בלתי נסבל
    רב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/04/2013

לשלי שלום,
    ברור שאביך זקוק לטיפול פסיכולוגי ואולי גם לטיפול תרופתי. קשה לי על סמך המידע שנתת לתת הערכה ברורה ממה הוא סובל.
    לפי גילו של אביך כדאי יהיה להפנות אותו לפסיכולוג/פסיכיאטר בעל מומחיות מתאימה.
    בהחלט יכול להיות שאפשר יהיה לעקוף את ההתנגדות של אביך לטיפול דרך התערבות של רופא משפחה או התערבות משפחתית.
    איני יכול להמליץ על פסיכיאטר או מטפל מסויים באתר זה.
    אני ממליץ לך לפנות לקופת חולים או לשלוח אלי מייל עם פרטים כדי שאשלח לך המלצה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דפיקות לב וחרדות.
    גלי
    12/04/2013

שלום רב,וחג עצאות שמח.
    אני בת 40 רווקה ולא נשואה,סבלתי ממשבר קשה בחיי וכיום אני מטופלת בתרופות פסיכיאטריות אבל לא אצל פסיכיאטר אצל רופאת משפחה.אחרי הרבה שנים אני בעיקר מטפלת בעצמי לבד בתמיכת המשפחה והכל היה בסדר בזמן האחרון והרגשתי טוב.לפני כמה ימים קרה לי מקרה לא נעים בעבודה ומאז יש לי דפיקות לב וחרדות.בנוסף למרות שיש לי חברים ומשפחה תומכת אני סובלת מבהלה שעדיין לא התחתנתי ולא מצאתי בן זוג.בעבר היו לי בני זוג אבל עברתי פרידות לא קלות ויש לי חרדת נטישה.ויש לי גם מחשבות טורדניות בקשר לזה גם מה שקרה לי בעבודה וגם זה שאני עדיין לא נשואה,אשמח עם תתנו לי עצה בבקשה איך להקל על עצמי תודה מראש ושוב חג עצמאות שמח גלי.

לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב וחרדות.

הוספת תגובה

• דפיקות לב וחרדות. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/04/2013

חבל שאת שנים "מטפלת בעצמך לבדך" ובתרופות פסיכיאטריות במקום - וזאת עצתי איך להקל על עצמך - לגשת לטיפול פסיכולוגי ולעבור תהליך צמיחתי משמעותי שיאפשר לך לשים את משקעי העבר מאחוריך וילמד אותך לחיות אחרת. בהצלחה וחג שמח!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

גלי
    13/04/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    שמש
    10/04/2013

שלום ד"ר ,
    בדיוק לפני חודש, 10.3 התחלתי לקחת בהתייעצות פסיכיאטרית רסיטל ואלפרוקס.
    שבוע ראשון : 10מ"ג רסיטל ו0.25 מ"ג אלפרוקס (לקחתי לפעמים 0.25מ"ג פעמיים בתיעצות הפסיכיאטרית)
    שבוע שני: 10מ"ג רסיטל ואמרה לקחת לפי צורך אלפרוקס(לקחתי עד פעמיים 0.25מ"ג)
    שבוע שלישי: 20מ"ג רסיטל ולא הזכירה בכלל אלפרוקס אבל אני עדיין צריכה לקחת אותו! אז התקשרתי אליה והיא היתה בחו"ל שבועיים ובהתייעצות דודה ואבא שלי שגם לקו בחרדה הם אמרו לי להמשיך לקחת 0.25 מ"ג ביום(המשכתי לקחת בין שניים עד 3 כדורים אלפרוקס 0.25מ"ג ביום ללא בררירה)

ישוע לי כי השפעת הרסיטל הינה בין 3 ל-8 שבועות , מה יהיה עם האלפרוקס? אני באמת משתדלת שלא לקחת או לפעמים אני לוקחת רק כדור אחד ביום 0.25 ולפעמים שני כדורים ביום 0.25 ולפעמים 3 כדורים של 0.25 מ"ג ביום, ניתן לראות שאני באמת משתדלת שלא לקחת ולא ישר קופצת על המציאה מאחר והבנתי שזה ממכר וגם בגלל שאני מנסה להרגיע את עצמי.
    מהרגע שקבלתי את החרדה הרגשתי אולי 4 פעמים הרדמות של הרקה ולחי צד שמאל וקצת ימין וממש בשורשי כף הידיים הרדמות כזאת.

מה אני אמורה לעשות עם האלפרוקס ? וההרדמות היא בטח מהחרדה לא?
    התחלתי היום ליטול כדורים ומשאף נגד אלרגיה בהתיעצות אלרגולוג, האם ערבוב כל הכדורים הללו הגבירו אצלי את הנימולים ברקה ובלחי ובשורשי כפות הידיים?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/04/2013

זו פעם שלישית בתוך שבועיים שאת שואלת את אותן שאלות בפורום זה - אנא קראי בעיון את תשובותיי המפורטות למטה, וחשוב מזה, התחילי לפעול על פי הצעותיי (כמו, "הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מובן שפסיכולוג שמכיר אותך היטב היה יכול גם לענות על שאלותייך ולהנחות אותך בדיוק רב הרבה יותר".) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב, אני מבולבלת.לא יודעת מה י
    מורן
    08/04/2013

שלום רב,
    אני כבר מעל לחודשיים עם שיעול יבש לסירוגין, אחרי זה באו לי סחרחורות כשהיתי הולכת לישון וקמה מהמיטה ואז באו קשיי נשימה שהלחיצו אותי.
    אני כבר חודש + נמצאת בבית ולא עובדת בגלל קשיי הנשימה , בהתחלה רופאי משפחה נתנו לי לקשיי הנשימה כדורי הרגעה טבעיים , אחרי שבוע וחצי שלא עזרו- רופא הפנה אותי לפסיכיאטרית, סיפרתי לה בנוסף שבספטמבר 2012 לקחתי שאכטה מנייס גיא שהבהילה אותי לאותם שעתיים וזהו אחרי זה חייתי כרגיל! בנוסף אמרתי לה כי יש בערך 10 אנשים במשפחתי שלוקחים כדורים נגד חרדה.
    אז היא רשמה לי רסיטל 20 מ"ג ואלפרוקס 0.25מ"ג בעת הצורך (יוצא לי לקחת אלפרוקס ביום בין 1-3 כדורים שהם 0.25 מ"ג כל אחד)
    היום היתי אצל אלרגולוג לבדיקת אלרגיה והוא אמר שלפי כל הסיפור אני לא צריכה בכלל תרופות נוגדי חרדה ושהכל בסדר ורשם לי משאף flixotide ועוד 3 סוגי כדורים אחרים נגד אלרגיה, אותם אצטרך לקחת 3 שבועות ואז לבוא אליו לבדיקה.
    שאלותי הן:

איך אדע מה בסוף שיפר את מצב הנשימות שלי ? אולי זה הכדורים של הפסיכיאטרית ??אולי בכלל הכדורים והמשאף נגד אלרגיה הם אלה שיעזרו לי?
    את הכדורים נגד החרדה אני לוקחת כבר חודש ושבוע בערך ואת הכדורים נגד האלרגיה אני הולכת לקחת 3 שבועות .
    מה יש לי ? חרדה? או אלרגיה? או שניהם ?
    תודה מראש

הוספת תגובה

• שלום שוב, אני מבולבלת.לא יודעת מה י - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/04/2013

אם תרגישי שיפור ניכר לאחר הטיפול נוגד האלרגיה, ניתן יהיה להסיק ש(לפחות חלק מ)התסמינים היו באמת עדות לתגובה אלרגית; אם לא תחושי הקלה, אבחנת החרדה תחזור להיות המועמדת המובילה. עם זאת, כפי שכבר כתבתי לך למטה, טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מובן שפסיכולוג שמכיר אותך היטב היה יכול גם לענות על שאלותייך ולהנחות אותך בדיוק רב הרבה יותר. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל ואלפרוקס ,עזרה
    מורן
    30/03/2013

שלום,
    אני לראשונה התחלתי לקחת כדורים פסיכיאטריים ,לאחר התייעצות עם רופא משפחה הוא הפנה אותי לפסיכיאטר , הספיכיארית ד"ר קדר אם אתה מכיר, נתנה לי תוכנית של שלושה שבועות בלבד ומאז אני לא מצליחה להשיגה טלפונית היא בחו"ל ואני צריכה עזרה דחוף.
    כך התוכנית שנתנה לי:
    שבוע ראשון: 10 מ"ג רסיטל כל יום ו0.25מ"ג לפרוקס (יש ימים שלקחתי פעמיים אלפרוקס ביום)
    שבוע שני : 10 מג" רסיטל ולנסות לא לקחת אלפרוקס(אך נמצא כמעט שכל יום לקחתי אלפרוקס 0.25 או שני כדורי אלפרוקס 0.25 או בכלל לא לקחתי כלום)
    שבוע שלישי: להעלות ל20 מ"ג רסיטל כל יום ולא הזכירה אלפרוקס בכלל . לקחתי כל יום 0.25 אלפרוקס אחד בלבד או פעמיים או שהיו יומיים לדעתי שלקחתי 3 פעמים 0.25 מ"ג ליום.

ד"ר , אני מתחילה שבוע רביעי ורציתי לדעת איך אני צריכה להמשיך מפה והלאה?
    חשוב לציין שיש לי במשפחה אבא,דודים ובני דודים שלוקחים גם תרופות נוגדות חרדה ודודה שלי אמרה לי לקחת אלפרוקס 0.25 מ"ג 3 פעמים ביום גם אם אני מרגישה טוב. האם נכון הדבר? אני לא רוצה להתמכר.

תודה מרש, חג שמח ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל ואלפרוקס ,עזרה

הוספת תגובה

• רסיטל ואלפרוקס ,עזרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    31/03/2013

מוזר שהפסיכיאטרית שלך לא ציידה אותך במספרי טלפון של פסיכיאטר/ים אחר/ים ש"יכסו" אותה בהעדרה במקרה חירום, כפי שמקובל. מכל מקום, המשיכי לקחת את הרסיטל 20 מ"ג בכל יום כרגיל וקחי את האלפרוקס רק אם את ממש ממש חייבת. באופן כללי, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, רוב המטופלים "יוצאים מזה" בתוך מספר שבועות וללא כל טיפול תרופתי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות, כאבים ואי שקט
    אנונימית
    26/03/2013

אני טיפוס חרדתי מאוד. בעיקר חרדה חברתית, אבל חרדה גם מכל דבר אחר כמו בריאות, ביטחון, מקומות הומים וכדו'.
    שנים אני עם חרדה.
    עברתי טראומת אונס בילדות (מתמשכת, 7 שנים).
    אני סובלת מכאבי ראש, בטן, סחרחורות, בחילות, חוסר שיווי משקל, גירוד מטורף ובלתי פוסק בכל הגוף, כאבי גב, לחצים בחזה וקשיי נשימה, גזים בבטן, טישטוש בראיה בעיקר עם כאבי הראש, השתנה תכופה.
    האם התופעות הנ"ל מתקשרות לחרדות? אילו כן / אילו לא?
    בנוסף, האם בגלל שאני חיה בחרדות מטורפות כבר בערך 14 שנה זה יכול להיות הגורם לעובדה שיש לי מחלת כליות ושינוי במבנה האנטומי של המוח?
    תודה רבה,
    בת 21.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות, כאבים ואי שקט

הוספת תגובה

• חרדות, כאבים ואי שקט - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/03/2013

כל התופעות שמנית עשויות להיות קשורות לחרדה וספיחיה. מחלת כליות בד"כ אינה קשורה לחרדה, אף כי מצוקה קיצונית משפיעה על מערכת החיסון ורמת חיסון ירודה עלולה לבוא לידי ביטוי גם במחלות שכאלה. וכן, טראומה מתמשכת בילדות משנה את המבנה האנטומי של המוח. עם זאת, אינך חייבת לסבול כל חייך מחרדות מטורפות ותחלואים אחרים - טיפול פסיכולוגי מתאים יכול לעשות מהפכה בחייך ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

מכון CBT
    02/04/2013

בוקר טוב,

התסמינים שציינת הם אכן קשורים לחרדות שאותן את חווה על בסיס קבוע.

חשוב לומר שישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.

ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.

הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:

טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.

מקווים שעזרנו,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה