פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• מינון קסנגיס
    איציק
    21/05/2013

אובחנתי כסובל מחרדות עד היום לקחתי קסנגיס 0.5 שני חצאים ביום ולא קבוע אלא לפי הצורך רק עכשיו התחלתי טיפול בציפרלקס 10מ"ג כעת אני בלחץ של ארועים משפחתיים ואני מרגיש רע מאוד האם אוכל להמשיך עם הקסנגיס 2כדורים ליום עד לשיפור שיגיע מהציפרלקס? הגעתי לארוע משפחתי והרגשתי רע מאוד לקחתי במקום חצי כדור זה לא עזר במיוחד האם יכולתי לקחת כדור קסנגיס שלם והיתי מרגיש יותר טוב תודה מכל הלב על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינון קסנגיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינון קסנגיס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/05/2013

הי איציק,
    ממליץ בחום להתייעץ עם הרופא הרושם לך את התרופות.
    כעקרון איני רואה בעיה עם התכנית שלך.
    אני ממליץ לך לשקול ברצינות טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT כתוספת לטיפול התרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממגע
    דנה
    21/05/2013

שלום, אני בת 18 ובשנתיים האחרונות יש לי בעיה ממש מציקה של פחד ממגע.. זה כבר נהיה בלתי נסבל- אני נלחצת מכל מגע של גבר (אם זה אבא שלי, דוד שלי, בן דוד או ידיד) בצורה ממש קיצונית- אני נרתעת והלב שלי מתחיל לדפוק, קושי לנשום ולפעמים רעידות.
    יש לציין שאני לא זוכרת מקרה של פגיעה מינית אי פעם (להוציא הטרדה מינית מינורית ביותר שעברתי פעם על ידי בן משפחה).
    הדבר הזה ממש מפריע לי ואני לא מצליחה להבין למה זה, זהכבר מגיע למצב שאני לא מסוגלת לדבר ולהסתכל בעיניים, ורצים לי סרטים בראש של מה יכול לקרות.
    לאחרונה זה גם התרחב ליחסים שלי עם מורה שלי- שהיא בכלל אישה אז אני באמת לא מבינה מה הסיפור...
    אשמח לייעוץ והכוונה כי אני באמת לא מבינה מה קורה פה..

לקביעת תור
    סגירה
    פחד ממגע

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה!

דנה
    23/05/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד ממגע - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/05/2013

לדנה שלום,
    על בסיס מה שכתבת קשה לדעת מה מקור הבעיה שאת מתארת. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. טיפול כזה יוכל בסבירות גבוהה הן לברר את מקור הבעיה והן לעזור לך להתמודד איתה. מכיוון שאת מתארת בעיה ממוקדת שמתחילה להתרחב אני ממליץ לך לא להמתין.
    שתי השיטות המקובלות לטיפול בחרדות הן CBT ו-EMDR. תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תלות בטיפול
    ....
    20/05/2013

עברתי טיפול מאוד מוצלח בגלל טראומות בעברי. בזכות הטיפול "יצאתי" מדיכאון ומאנורקסיה. משך הטיפול - 5 שנים. הבעיה היא שניסיתי להפסיק את הטיפול וההחמרה במצבי הייתה מיידית ואקוטית. לאחר 4 חודשים חזרתי לטיפול ומאז אני שלווה ורגועה.
    יש לציין שטוב לי בחיים - יש לי זוגיות טובה, עבודה שאני אוהבת אבל אני לא מסוגלת להיפרד מהפסיכולוג שלי. עצם הידיעה שיש לי שעה אחת בשבוע שהיא כולה שלי ובשבילי "מחזיקה" אותי. האם יש בכך פסול? האם זה אומר שהטיפול לא באמת מוצלח? האם לנסות להילחם בכך וכן להיפרד מהמטפל?
    יש לציין, שביני לבין הפסיכולוג יש קשר מאוד מאוד מיוחד. כיצד נפרדים מבן אדם כל כך משמעותי?

לקביעת תור
    סגירה
    תלות בטיפול

הוספת תגובה

• תלות בטיפול - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/05/2013

ראשית, הפני שאלות אלה למטפל שלך - מדובר כמובן בנושא האמור להעסיק אתכם בעקרון עד לפרידה הסופית והמוצלחת (בשלב ראשון תוך התייחסות לנסיגה המשמעותית שחשת לאחר הפרידה). טכניקה נפוצה שתכשיר אותך בהדרגה לצאת לדרך עצמאית היא לרווח את המפגשים לקראת תום הטיפול (מאחד בשבוע לאחד בשבועיים, אחרי מספר חודשים לאחד בשלושה, בחודש וכו'). ואין כל פסול בהמשך הטיפול לאורך השנים בנסיבות שאת מתארת - עד שאת עצמך תרגישי שמיצית (ואז הפרידה תהיה קלה הרבה יותר). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חרדה
    שי
    20/05/2013

שלום,
    אני בחורה פחדנית וחרדתית באופן כללי(חוויתי בעבר מספר התקפי חרדה וטופלתי בביו פידבק). כל דבר קטן נוטה להבהיל אותי ואני מאלה שלוקחים קשה. מזה 4 חודשים אני סובלת מבעיות רפואיות בגב, שרירים מכווצים הממשיכים להתכווץ כל פעם מחדש ולהם התווספה תחושה מוזרה ברגליים בשתיהן באופן אחיד. אני לוקחת את המצב הזה באופן קשה כי טרם לכך הייתי בחורה שעושה המון וכעת זה די משתק אותי ואי הידיעה מלחיצה אותי בפרט שזה גם לא עובר ואני פוחדת שעדין לא מוצאים את הסיבה לבעיה עם זאת אני מנסה לעשות דברים שיעודדו אותי למרות החולשה והכאבים.
    השאלה שאני רוצה לשאול הינה שלצד התחושות ברגליים שנמצאות כל הזמן בתקופה האחרונה הופיעו אותן תחושות לאורך שתי הידיים זה קיים הן בבוקר והן בערב כל הזמן כמו חולשה כזו אני מרגישה שהגוף שלי במתח ורציתי לדעת אם החרדה והסטרס הם אלה שיכולים להיות הגורם לכך כלומר שאדם שנמצא במתח ירגיש תחושות כאלו בידיים וברגליים כל הזמן.. מודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי חרדה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/05/2013

התסמינים שאת מתארת עשויים בהחלט להיות ביטוי של מתח וחרדה (בהעדר ממצא רפואי המסביר את התופעה). מסיבה זו כדאי לך לפנות בכל מקרה למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טריגר - הפחד מלגלות הפחד מלמות?????
    מפחדת
    19/05/2013

סובלת מפוסט טראומה מורכבת . לא מצליחה לשחזר מה היה שם עם אבא .
    בכל פעם שנוגעת בנושא הפחד שהוא יהרוג אותי משתק אותי לגמרי .הוא כבר מת מזמן .. בנוסף בכל פעם שרואה או קוראת חומר מיני שיש בו אלימות חווה גרייה מטורפת עד כדי אורגזמה ותמיד נזכרת באבא שלי . האם זה אומר שחוויתי משהו אלים או סתם ..אני מפחדת מהפחד מפחדת לגלות ויותר גרוע הוא יהרוג אותי .

הוספת תגובה

• טריגר - הפחד מלגלות הפחד מלמות????? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/05/2013

שלום רב,
    קשה לדעת מה קרה. מה שברור זה שכדאי להיכנס לקשר טיפולי שיעזור לך להתמודד עם הפחדים ועם הפוסט טראומה. ממליץ לך למצוא מטפל/ת שיש לה הן את הנסיון בעבודה עם טראומה מורכבת והן את הנסיון בטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה (כמו EMDR).
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנגיס וציפרלקס
    איציק
    17/05/2013

אובחנתי עם הפרעת חרדה כללית עד היום הייתי עם קסנגיס 0.5 לקחתי 3 חצאים ליום ובזמן האחרון הרופא המליץ לי על ציפרלקס 10מ"ג ליום שאלתי היא האם ארגיש יותר טוב עם ציפרלקס ? האם יש לו תופעות לואי יותר מהקסנס? ומה אני עושה בינתיים במצב שאני צריך הרגעה עד שהציפרלקס יתחיל להשפיע האם אוכל להעזר בקסנגיס באותו מינון שלקחתי לפני כן תודה מראש על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    קסנגיס וציפרלקס

הוספת תגובה

• קסנגיס וציפרלקס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/05/2013

לאיציק שלום,
    ממליץ לך בחום להתייעץ עם הרופא המטפל שרשם לך את התרופות. רק הוא מכיר אותך ואת תגובותיך לתרופות שונות.
    אין לי שום אפשרות לדעת איך תגיב לשינוי התרופתי בכלל וללקיחת ציפרלקס בפרט.
    לציפרלקס יש באופן כללי יותר תופעות לואי, אבל אין שום אפשרות לקבוע מה תהיה התגובה הייחודית שלך. יש אנשים שאין להם תופעות לואי בכלל ולאחרים, הרבה.
    הרבה אנשים לוקחים קסנקס עד שהציפרלקס נכנס לפעולה.
    ממליץ לך לשקול ברצינות פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה במקום או בנוסף לטיפול התרופתי. הטיפולים המקובלים הם CBT ו-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    שלי
    16/05/2013

שלום הנני בחורה בריאה בדרך כלל בת 22.
    חוץ מהתקפי חרדה שסבלתי בתקופת הצבא. אין לי הסטורייה של בעיות.
    לפני שבועיים לערך. התחיל לי הפרעות בקצב הלב. זה מתבטא בהרגשה של רטט פתאומי בלב שמתייצב אחרי שתי שניות לערך. וחוץ מזה אין תופעות נלוות. היום סבלתי מזה כמה פעמיים. שלרוב זה קורה פעם ביומיים. בנוסף החלו לי דפיקות לב מהירות יותר. אני לא יודעת אם זה קשור לעובדה שלאחרונה אני מתוחה מאד. או שמה זה קשור למשהו אחר. אודה לתשובה ..

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    17/05/2013

התופעה שאת מתארת אכן נשמעת כמו ביטוי שכיח ומוכר למתח נפשי ולא יותר. (אף כי בכל מקרה, כדאי שתיבדקי ע"י רופא כדי לשלול סיבה רפואית.) אם הדבר ממשיך להטריד אותך, פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ואל תתפתי בכל מקרה לקחת כדורים כאופציה טיפולית לפני שמיצית את הטיפול הפסיכולוגי.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה וויפאקס
    דני
    15/05/2013

שלום לכולם,
    אני מתמודד כשנה עם הפרעות חרדה, כרגע נוטל 5 מ"ג ציפרלקס.
    ניסיתי לעלות ל10 וזה מאוד הפריע לי מבחינה מינית.
    המינון הנוכחי לא ממש עוזר לי.
    המליצו לי לעבור לויאפקס, להתחיל עם 75 מ"ג. מה דעתכם, יכול לעזור יותר? אין סכנה של פיתוח סבילות ?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה וויפאקס

הוספת תגובה

• חרדה וויפאקס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/05/2013

לדני שלום,
    אין לי שום אפשרות לתת לך ייעוץ תרופתי על סמך מידע כל כך חלקי. אני ממליץ לך בחום להתייעץ עם הרופא שלך או לקבל חוות דעת נוספת מפסיכיאטר אחר.
    אני ממליץ לך לשקול להוסיף לטיפול התרופתי שאתה לוקח גם טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות. שיטות הטיפול המקובלות הן CBT ו-EMDR. שילוב התרופות והטיפול הפסיכולוגי הוכח כיעיל.
    תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    נמאס לי
    13/05/2013

בת 22 ,מאבחנת באו סי די. בשנתיים האחרונות חוויתי התקפי בטן מידי חודשיים.. אושפזתי, עברתי בדיקות, והרופאים שוללים סיבות פיזיולוגיות.. חלקם טענו למעי רגיז, כרגע אני בחרדות שההתקף יחזור ובכלל חרדות מאובדן אדם קרוב , חרדות מאסון שיקרה. אני מטופלת באסויוואל, בשבוע האחרון חוויתי פעמיים התקפי פאניקה.ועכשיו יש לי חרדות שזה יחזור, בקיצור אני חיה חרדות כל הזמן. ונמאס לי.. זה מגיע למצב של מחשבות אובדניות מהקושי לחיות ככה.. יש לי פגישה אצל פסיכיאטר בשבוע הבא, אבל פוחדת שלא אחזיק מעמד עד אז.. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    13/05/2013

שלום רב,
    ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. EMDR ו-CBT הם גישות מובילות לטיפול מסוג זה.
    תוכלי מצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או בטלפון שלי.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת
    לילך
    12/05/2013

שלום
    אני בת 52 בריאה בדרך כלל. לפני 7 שנים התחיל לי לחץ בחזה על השד השמאלי כאילו קשרו לי את השד באיזה חגורה עיקצוצים עד לפיטמה ודופק חזק שלא מפסיק לי כל היום . עד היום עברתי את כל הבדיקות ולא מצאו שום דבר דם, קרדיולוגיה, שד, אורטופדים, רפואה אלטרנטיבית פוינט טריגר כירופרקטיקה אסטיופיה רק ביזבו כסף וכל אחד מוכר לי סיפור אחר . השריר תפוס , חוליות , צואר , אני מיואשת לא חיה . כל היום שורף לי על השד השמאלי לוחץ לי כאילו החזיה לוחצת לי דופק חזק ומורגש כל היום לא מאוזנת בילבול
    רציתי לישאול אם יש מצב שזה חרדה? שכן ממה שאני יודעת חרדה זה בהתקף לא כל היום כמו שאני מתארת . בבקשה עזרה אני מתהה

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת

הוספת תגובה

• לא יודעת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/05/2013

כאשר רופאים לא מוצאים כל סיבה פיזיולוגית לתופעות כמו זו ממנה את סובלת, הם נוטים לייחס אותן לסיבות נפשיות (בד"כ חרדה). לחרדה עשויים להיות ביטויים רבים ושונים מעבר להתקף חרדה - שיתוק, כאבים, תופעות פיזיולוגיות המחקות בדיוק נמרץ מצבים רפואיים מוכרים וכיו"ב - כך שהתמונה שאת מתארת עשויה ליפול תחת הכותרת הכוללת הזו. לגופו של עניין, קשה מאד לקבוע מהתיאור שמסרת אם אכן מדובר בחרדה - אוכל לומר זאת במידה רבה יותר של ביטחון רק לאחר ראיון קליני ואנמנזה מפורטת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהמוות
    ענת
    10/05/2013

שלום

מאז נולד בני הראשון אני חווה רגשות של פחד וחשש גדול מהמוות, זה מלווה בהרבה מחשבות מעציבות על המוות של ההורים שלי בעתיד או המוות שלי או של ילדי...
    לדוגמה מחשבות על איך אני אחיה ללא ההורים שלי, איך לא אראה אותם יותר כל החיים, איך אוכל נפשית להמשיך הלאה, איך לאחר המוות לא אראה יותר את ילדי, לא אוכל להיות לצידם ולמעשה אנטוש אותם, ולאחר המוות לא אראה יותר את הורי ואחיי. ככל שאני חושבת על זה יותר יש לי לחץ בחזה וממש נכנסת לחרדה.
    זה התחיל מאז נולד בני הראשון לפני שנתיים. אני בת 30. עכשיו בהריון שני.
    לפני חודש אושפזתי בבית חולים בגלל מחלה, ההורים שלי ובעלי טיפלו בי במסירות ואהבה גדולה. מאז שיצאתי מבית החולים שוב עולים בי כל הזמן המחשבות האלו בתדירות גבוהה.
    מה ניתן לעשות?
    אני מניחה שמחשבות על המוות מלוות כל אחד, אבל בעלי אומר שהוא לא מבין למה אני בכלל חושבת על דברים כאלו שהוא לא חושב על זה בכלל. קשה לי לדבר על זה עם אנשים אחרים ובטח עם ההורים שלי כי אני ישר מתחילה לבכות מהמחשבות האלו.
    מה לעשות?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהמוות

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף

ענת
    10/05/2013

אני רוצה להוסיף שאני מאוד מאוד קרובה להורים שלי, כל הזמן איתם, במיוחד מאז שנולד הילד הראשון.
    אני מאוד קרובה למשפחה שלי, לאחים שלי. ולמעשה המשפחה שלי היא הדבר הכי חשוב לי בחיים. לכן המחשבות האלו מציפות בי הרבה עצב ובכי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני רוצה להוסיף - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/05/2013

אני ממליץ לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ופחדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לא להתמכר ללוריבן?
    gfd
    05/05/2013

אני בתקופה האחרונה במצוקה מאוד גדולה והדבר היחיד שמקל עליי זה הלוריבן. אבל אני מפחד להתמכר לכן אני מתאפק ולוקח אותו רק פעם ביומיים שלושה במקום כל יום. האם גם כך אפשר להתמכר לכדור?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לא להתמכר ללוריבן?

הוספת תגובה

• איך לא להתמכר ללוריבן? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/05/2013

שלום,
    החשש שלך מהתמכרות מוצדק, בייחוד כאשר אתה מדבר על "הדבר היחיד שמקל עליי". אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד, כדי ללמוד דרכים נוספות להתמודד עם המצוקה וכדי לברר את מקורה.
    לקיחת לוריבן בכמות שאתה לוקח היא בעלת סבירות נמוכה ליצירת התמכרות פיזית, אך היא עלולה לייצור התמכרות נפשית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    אנונימי
    04/05/2013

שלום אני בת 12 וחצי וביום חמישי ראיתי חלק קטן לא יותר מחמש דקות מסרט אימה ובאותו יום קיבלתי (בפעם הראשונה זה לא קרה לי בעבר)התקף חרדה כשהייתי בשיעור פרטי. חשוב לציין כי קודם לכן ייצגתי את בית הספר בתחרות חשובה והייתי מאד לחוצה. הרופא שלי הפנה אותנו לבית חולים, שם עזרו לי להירגע בעזרת התרופה.
    מאז היו לי עוד 3 התקפים קטנים יותר, אני מפחדת להישאר לבד בחדר. הייתי שמחה לקבל ייעוץ איך להתמודד עם המצב? כמה זמן זה יכול לקחת? ומה לעשות במידה וזה קורה לי בבית הספר?
    בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    08/05/2013

ראשית חשוב שתביני שאת ילדה בריאה לחלוטין וחוויית החרדה שאת מתארת היא לא יותר מתחושה טבעית, שכיחה ונורמלית של לחץ, התרגשות ו/או מצוקה. במילים אחרות, אם לא תילחצי מהלחץ ותתחילי להימנע מדברים (כמו להישאר לבד בחדר) - הכל יהיה בסדר. תמיד.
    ואם גם לאחר מה שכתבתי כאן אינך שקטה, בקשי מהורייך שייקחו אותך לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה אצל ילדים ונוער בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית - בשיחה שכזו תוכלי ללמוד הרבה יותר על החוויה ולקבל הרבה כלים כיצד להתמודד איתה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לעלות מינון בהדרגה?
    ססי
    02/05/2013

הרופא רשם לי אפקסור 150 מ''ג ליום. אבל בימים הראשונים מומלץ להתחיל קודם עם מינון נמוך של 75 מ''ג ליום. השאלה שלי היא אחרי כמה ימים שאני לוקח 75 מ''ג מותר לי לעלות כבר למינון של 150 מ''ג ליום?

לקביעת תור
    סגירה
    איך לעלות מינון בהדרגה?

הוספת תגובה

• איך לעלות מינון בהדרגה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    04/05/2013

בדרך כלל אחרי שבוע. עם זאת, כמו תמיד, שאלה בפורום אינטרנטי אינה תחליף להוראת הרופא שרשם לך את התרופה - הדבר הנכון ביותר הוא לשאול אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ומחשבות טורדניות
    עדן
    01/05/2013

היי ,אני בת 16 ומאז שאני זוכרת את עצמי אני חווה התקפי חרדה. שאלות קיומיות כמו -מי אני?למה אני זו דווקא אני?מה מקומי בעולם?מה הוא העולם ומה משמעות החיים הופכות לטורדניות ומשבשות את שגרת חיי. אני ממעטת לצאת מהבית,לבלות עם חברים ומיום ליום הקושי ללכת לבית הספר נהיה רב יותר. בכל פעם שאני באה לצאת ,אני חוזרת הביתה מחשש שאשתגע בציבור או יקרה לי משהו רע, ונותנת לחרדה ולדופק הלב המהיר להשתלט עליי.בעוד שנתיים אני מיועדת לסיים את הלימודים ולהתגייס,משמע להתחיל את החיים.הפחד מהחיים וממה שמצפה לי מגביר את חרדתי .אני מפחדת פן לא אוכל להסתדר או להתקדם בשל החרדות והמחשבות הללו.כשהייתי קטנה ניחמתי את עצמי בכך שכשאגדל הכל ייעלם,וכעת אני גדולה אולם החרדות רק מתגברות .אני מסתכלת על משפחתי ומרגישה שמשהו לא בסדר איתי,משהו שגוי ושונה. אני תלמידה מצטיינת,חרוצה ,מקובלת ולרוב נורא עצמאית ,אולם החרדות והמחשבות מתסכלות אותי ומורידות את המוטיבציה.אני מטופלת אצל פסיכולוגית מזה כמעט שנה,אולם בטיפול אין מצליחה אני לפתוח איתה את הנושא,ולכן הוא לא ממש עוזר לי.מה עליי לעשותאשמח לקבלת תשובה ומתן עזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ומחשבות טורדניות

הוספת תגובה

• חרדות ומחשבות טורדניות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/05/2013

לעדן שלום,
    לאורך קריאת דברייך אמרתי לעצמי: היא זקוקה לטיפול.
    בסוף גיליתי שאת בטיפול כבר שנה.
    אנא דברי עם המטפלת שלך, ספרי לה על תחושתייך לגבי מצבך ומצב הטיפול, ובקשי ממנה את חוות דעתה לגבי הטיפול.
    שנה של טיפול זה הרבה זמן וחשוב שהיא תתן לך הסבר לגבי מה לפי דעתה קורה בו. תבררי איתה איך היא רואה את ההמשך והאם היא מתכננת להמשיך באותה דרך או לנסות משהו אחר.
    אני ממליץ כי תשתפי את הורייך בהתלבטות שלך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה