פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• פחדים מבגידה
    ע
    20/12/2013

שלום רב,
    הנני נמצאת במערכת יחסים 8 חודשים. לאחר 5 חודשים הוא הציע לי נישואין והייתה בי שמחה גדולה.
    מיד לאחר הצעת הנישואין נכנסתי לא כמתוכנן להריון וכרגע אני בחודש 4.
    מזה חודש וחצי שאני מידי פעם מגלה שהוא מתכתב עם אקסיות וידידות עבר והוא טוען שאין שם דבר שצריך להדאיג אותי. אך מה שהיה מדאיג הייתה העובדה שכל השיחות עם חבריו היו פתוחות והמלל היה כתוב, אך השיחות עם 2 בחורות מסוימות שראיתי - המלל מחוק.
    מאז אני לא מצליחה להרגע.
    אין יום שעובר ואינני בוכה וקר לי וכל מה שעובר לי בראש זה שהוא משקר ובוגד בי על אף שאני יודעת שהוא אכן אוהב אותי.
    אני לא גרה בארץ אך באתי הנה לזמן מה על מנת להרגע והמרחק ממנו עוד יותר משגע אותי.
    אני פוחדת שהבכי הדאגה והחרדות לא יזיקו לתינוק שלי.

אשמח לעצה כיצד להתמודד.
    לדבר איתו על איך שאני מרגישה מאד בעייתי הוא מיד מתגונן כי נמאס לו לשמוע על כך שאני לא מאד סומכת עליו לאחרונה. והוא הופך מתגונן ומעייף אותי לנסות ולדבר איתו.

בבקשה תעזרו לי
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחדים מבגידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחדים מבגידה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/12/2013

יש לא מעט דברים שאת יכולה לעשות אבל אתחיל מהסוף: במצבך, את זקוקה (וראויה) ליותר מתשובה קצרה בפורום אינטרנטי - פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני או מטפל זוגי שילווה אותך עד לפתרון הבעיה. לגופו של עניין, הייתי מציע לך לחבור שוב לבעלך ולשוחח איתו באסרטיביות (בפתיחות וישירות) על חששך; דרשי ממנו שקיפות מלאה (גישה חופשית להתכתבויות, מסרונים וכיו"ב ללא מחיקת היסטוריה, סיסמאות וכד'); הציבי בפניו גבולות, כולל תוצאות/ סנקציות (אך רק כאלה שאת באמת מתכוונת לבצע); ולאחר שיש ביניכם הבנה הדדית, אל "תקרצצי" לו יותר בנושא ונסי להתמקד בטוב. התעמתי איתו, והפעילי את הסנקציות, אם צריך, רק אם "יזייף" שוב. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתי

ע
    21/12/2013

תודה רבה על העצה.
    אך בן זוגי כבר מאס לשמוע את הפחדים שלי וכשגילה שבדקתי לו את הטלפון וגיליתי את השיחות שלטענתו אין בהם עניין במה, חסם לי את הגישה על ידי ססמא.
    כנראה הוא מנסה בדרך מאד קשה "ללמד" אותי לסמוך עליו.
    אך בי זה יוצר יותר פחד.

בכל אופן אנסה לגשת שם לטיפול פסיכולוגי שילווה אותי במהלך ההריון כי אני פוחדת לפתח דיכאון.

עצוב לי אך מודה לך,
    ע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מאיידס
    שני
    15/12/2013

שלום
    לעתים במצבים מסוימים ובנסיבות מסוימות אני סובלת מחרדה מהידבקות באיידס. לאחרונה התחלתי לעבוד במועדון חברתי טיפולי עבור צעירים בסיכון. רבים מהם מכורים לסמים ומקיימים יחסי מין לא מוגנים וייתכן כי חלק מהם נשאים של הנגיף. בעקרון אני מעוניינת להמשיך לעבוד במקום, הבעיה שבמקום זה, עם האוכלוסיה הספציפית שתיארתי החרדה מפני האיידס מתגברת...אני מביאה לחיצות ידיים לצעירים, יש שימוש בכוסות משותפות ושטיפתם ושימוש בשירותים משותפים ונקיונם במסגרת העבודה . אמנם שמעתי שלעתים הטיפול היעיל ביותר הוא דווקא דרך חשיפה. האם לדעתכם כדאי לי להמשיך לעבוד במקום זה ולולקחת את החרדה שמתעוררת כהזדמנות להתמודד עמה או שזה יהיה צעד שגוי עבורי שיעמיד אותי למתח מתמיד לשווא?
    אשמח לתשובה בהקדם.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מאיידס

הוספת תגובה

• פחד מאיידס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/12/2013

הי שני,
    אנא קראי על איך אפשר להידבק, וביחוד על איך אי אפשר להידבק באיידס.
    אם אחרי שתקראי עדיין תהיי במתח רב, את יכולה לבחור לעזוב את העבודה הזו, או לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד (CBT או EMDR) שבסבירות גבוהה יעזור לך להתמודד עם קושי זה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל - תופעות לוואי
    גימל
    08/12/2013

שלום
    לקחתי במשך 13 שנה פקסט ולפני חודש עברתי לרסיטל (כמובן בהמלצת הפסיכיאטר ובהדרגה), דווקא המעבר היה די סביר, עכשיו אני כשבוע וחצי רק עם רסיטל ויש לי כל הזמן כמו "מכות חשמל" בראש, סחרחורות וכאבי ראש.
    האם זה הגיוני ומה ניתן לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל - תופעות לוואי

הוספת תגובה

• רסיטל - תופעות לוואי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/12/2013

כאשר את/ה מתנסה בתרופה חדשה ו/או חווה החמרה של התסמינים, רצוי תמיד לחזור ולהתייעץ עם הפסיכיאטר שרשם לך את התרופה. מעבר לכך, כדאי לך לפנות גם לטיפול פסיכולוגי (שיחתי), רצוי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ו/או דיכאון בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. בדרך זו סביר שתוכל/י בסופו של דבר גם להפסיק את התלות בטיפול התרופתי (תרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב) אך הן אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ולכן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן, כפי שאת/ה חווה, גם השפעות לוואי לא רצויות). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טראומות
    ....
    07/12/2013

שלום לכם
    מה ההבדל בין פוסט טראומה לבין פוסט טראומה מורכבת?
    האם יש גם הבדל בצורת הטיפול? מה משך הטיפול?
    היכן ניתן לקרוא חומרים בנושא.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    טראומות

הוספת תגובה

• טראומות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/12/2013

לדנה שלום,
    פוסט טראומה (PTSD) מתרחשת לאחר טראומה חד פעמית או מספר טראומות בודדות (ביחוד בבגרות). פוסט טראומה מורכבת היא תוצר (ברוב המקרים) של טראומות מוקדמות (ילדות) שנמשכו פרקי זמן ארוכים.
    הטיפול במצב הראשון קצר מזה של המצב השני.
    EMDR היא אחת השיטות היעילות ביותר לטיפול ב-PTSD. טראומה מורכבת נזקקת לטיפול הכולל מרכיבים שונים ש-EMDR יכול להיות אחד מהם.
    קשה לי להגיד מה משך הטיפול בלי לשמוע על פרטי המקרה. בין חודשים לשנים.
    תוכלי לקרוא על EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה היפוכונדריה
    דנה
    06/12/2013

שלום,
    אני בת 25 ולפני כשנה התחלתי להרגיש קוצר נשימה,טכיקרדיה עייפות ובאופן כללי סבלתי מהרגשה רעה. פניתי לרופא הוא טען שאני בסטרס מהמבחנים ובתקופה קשה בחיי, המליץ לי לקחת ולריאן ולנסות להירגע ולפנות לפסיכולוג. הולריאן לא עזר התעקשתי לבצע בדיקות נוספת בהן התגלה שיש לי אנמיה חמורה. קיבלתי עירויים במשך חודשיים, בהמשך הבדיקות יצאו תקינות אך קוצר הנשימה לא נעלם וההרגשה הרעה נמשכת עד היום. בעקבות כך כנראה פתחתי חרדה למצבי הבריאותי חשבתי שיש לי גידולים במוח או בעיות בלב ביקשתי לבצע MRI, אקו לב(שבוצע לפני שנתיים ויצא תקין) הרופא כמובן סירב. פניתי לניורולוג עשיתי בדיקת EEG שיצאה תקינה. לפני כחודשיים היו לי קשיי בליעה ודופק מהיר, האוכל התחיל לעלות ותחושת כבדות לאחר כל ארוחה שכעת אני מקשרת לתת חומציות בקיבה. הייתי במיון ביצעו לי מבחנים ניורולוגיים שגרתיים (לגעת באף ללכת ישר וכו") האבחנה הסופית היתה panic attack.
    אני סטודנטית לכימיה ביולוגיה שנה ג, ייתכן ואני מפתחת סימפטומים של דברים הנלמדים ואני מודעת לכך, הרבה פעמים אני מאבחנת את עצמי וממציאה לעצמי מחלות שאני חייבת לשלול ע"י ביצוע בדיקות בלבד (בכל זאת לגבי אנמיה צדקתי)... אני מאוד אוהבת את תחום הרפואה אך לפי המצב הנוכחי התעסקות יתר והרחבת אופקים לא מועילה לבריאותי.
    [לא יודעת אם קיים קשר למצב הבריאותי הנוכחי אך בכל זאת אציין: במהלך שנה הראשונה של לימודים צרכתי ריטלין SR20 ללא מרשם אך לא כמויות גדולות (10 כדורים לכל תקופת המבחנים) זה ממש עזר ללימודים אך לאחר השימוש סבלתי מהתקפי חרדה ודיכאון, מזה שנה לא צורכת בכלל]. האם לפי המתואר סביר להניח שאלה הם רק התקפי חרדה הגורמים לכל מה שתואר? במידה ואחליט לפנות לפסיכולוג, האם הטיפול יהיה יעיל הרי תמיד אשאר בספק עד שלא אשלול את כל המחלות? והאם הטיפול הפסיכולוגי יהיה יעיל ללא כדורים שכנראה לא אסכים לקחת? מה עלי לעשות לגבי המקצוע הגורם לי להיפוכונדריה? אשמח לעזרה ועצה אני מרגישה שאני משתגעת ומאבדת את עצמי לגמרי. תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה היפוכונדריה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה היפוכונדריה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/12/2013

בהתחשב בממצאים השליליים של הבדיקות שעברת ובעובדה שהתיאור שנתן תואם באופן מלא תסמינים שכיחים של חרדה, סביר (ביותר) להניח שזו אכן (רק) חרדה. וכן, כדאי לך מאד לפנות לפסיכולוג, רצוי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. מנסיוני, במקרים כמו שלך די במספר שיחות לא רק כדי להקל עליך "לתמיד" אלא גם להעניק לך פרספקטיבה על התהליך הצמיחתי בו את מצויה (שלו החרדה מהווה מעין צוהר ראשון), ואשמח לסייע לך בזה. תרופות אינך צריכה בכל מקרה - התרופות עשויות להקל על התסמינים (במקרה הטוב) אך הן אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ולכן עלולות אף לקבע אותה (ויש להן כמובן גם השפעות לוואי לא רצויות). ולגבי המקצוע, ברור שאת צריכה להיפטר מההיפוכונדריה, לא מהמקצוע (אם כי כשתיפטרי מהחרדה תוכלי גם לשקול, הפעם באופן בוגר, במה את באמת רוצה לעסוק). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כישלונות
    דורון
    06/12/2013

אני לא יודע עם זה הפורום הנכון ואם לא אני מקווה שתוכלו לתת לי עזרה
    אז כך:
    אני בן 23 השתחררתי מהצבא לפני כשנתיים,אין לי תעודת בגרות,ומאז השחרור שלי מהצבא החלפתי קרוב ל6 עבודות מה שאני רוצה לדבר עליו הוא למעשה הבעיה שלי והיא: כישלון!!!
    אני מאז שזוכר את עצמי בכל דבר עם בלימודים, עם בלהוציא רישיון נהיגה,עם בעבודה עצמה ועם בצבא עצמו. נכשל פשוט נכשל בכל דבר. אני ירחיב את הדיבור :
    אני פשוט מתקשה יותר מכולם להבין לוקח לי הרבה יותר זמן להבין אתן דוגמאות:
    רישיון נהיגה לקח לי 8 חודשים להוציא לקחתי מעל 100 שיעורים עברתי רק טסט חמישי. בלימודים אני תמיד מאחור לוקח לי כל דף ללמוד למבחן שעה!!!
    והבעיה הכי גדולה עבודה.
    מפטרים אותי מכל מקום בטענה שאני איטי ולא מסתגל . לא אובחנתי בתיכון או ביסודי או בחטיבה כבל בעיות קשב וריכוז ולא נראה לי שאני סובל מזה. אני פשוט לא יודע מה לעשות למי פונים? יש בדיקה לבדוק למה אני מתקשה להבין .
    בכבוד רב הדואג.

לקביעת תור
    סגירה
    כישלונות

הוספת תגובה

• כישלונות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/12/2013

אני בספק אם אתה אכן כה איטי ולא מסתגל, דורון - מכתבך מעיד יותר על בעיה בדימוי העצמי ובחויית עצמך ככשלון. אין בדיקה ייעודית לזה אך פגישה או שתיים עם פסיכולוג קליני תעשה לך סדר בדברים ותיתן לך פרספקטיבה על התהליך הצמיחתי אותו עליך לעבור כדי שתתחיל לחוות הצלחה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השעה היא לא סתם כזאת, אינני
    דחוף ביותר !
    06/12/2013

מסוגל לישון בעקבות חרדה קשה מנשוא.מדובר בחרדת בליעה...אינני מסוגל כמעט לבלוע אוכל ושתייה ובנוסף לכך כל הזמן אני רוצה לבלוע רוק (ממש כל הזמן)! גם בבליעת רוק נתקעת לי הבליעה אני לא יודע מה לעשות אני לא מצליח לישון עם ההרגשה הזו של היובש בגרון והרצון לבלוי רוק כל הזמן אני משתגע!!!!אני סובל מocd מטופל כבר שנתיים בפריזמה שני כדורים ליום אני חושש שהגעתי לנקודת אל חזור !!! בבקשה עזרה !!!!

הוספת תגובה

• השעה היא לא סתם כזאת, אינני - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/12/2013

כעזרה ראשונה בלילה, שים לצידך בקבוק מים (לא קרים) ממנו תוכל ללגום קצת בכל עת. פנה לרופא המטפל בך והתייעץ איתו לגבי מצבך וטיפול תרופתי מיטבי. והתחל במקביל טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל ב-OCD בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני פוחדת לכעוס...
    מיכל
    03/12/2013

ערב טוב

מעסיקה אותי במשך כל היום שאלה חשובה ומרכזית: האם זה נכון להפגש מחברות בסיטואציה ..

אני כבת 50. אנחנו 3 חברות שחוגגות ביחד מזה כמה שנים טובות את ימי ההולדת . הרעיון: לא קונים מתנה. בעלת השמחה מוזמנת לארוחת צהרים. חברה נוספת, בקשה להצטרף, ולבסוף הודיעה אתמול שלא תגיע.

אני עברתי עקירה כירורגית של שתי שיניים ביום א' , דלקת חמורה, אנטיביוטיקה וחולשה נוראית..[הרופא צלצל למחרת משום שאמר שזו היתה עקירה קשה ביותר]. שוחחתי עם בעלת השמחה ואמרתי לה שתצא לחגוג עם החברה האחרת. [ידעתי שהחברה האחרת לא מתכוונת לדחות זאת]. ובאמת בסוף הן נסעו לאכול במסעדה נפלאה בתל אביב.

בעלת השמחה צלצלה רק לפני חצי שעה. והחברה הנוספת התקשרה בשעות אחרי הצהרים. ורק כששאלתי אם יצאו לאכול - נענתי בחיוב.אני מנסה לבקר פחות; להעלב פחות..אבל במקרה זה אני פגועה מאוד. במיוחד שמורה צעירה בבית ספרי, שאיננה חברתי כתבה בווטסאפ שאם אני צריכה משהו...

מה דעתכם??אני פוחדת לאבד את מעט החברות שנשארו לי.

תודה מראש על התשובה

לקביעת תור
    סגירה
    אני פוחדת לכעוס...

הוספת תגובה

• אני פוחדת לכעוס... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/12/2013

למיכל שלום,
    אני מקוה שהתאוששת לגמרי מטיפול השיניים שעברת.
    "האם זה נכון להיפגע?" דומה לשאלה "האם זה נכון להרגיש חום/קור?"
    אנחנו פשוט מרגישים מה שאנחנו מרגישים.
    סביר להניח שבמצב דומה היית מתנהגת כנראה באופן שונה מהן, אבל זה לא הופך אותן ל"לא חברות" או לנשים שאינן מתנהגות כראוי.
    חשוב מאד לשמור על חברות בייחוד כשלא נשארות הרבה.
    אם אינך מצליחה להתמודד עם הפגיעה/אכזבה/כעס, אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT , שיכולים לעזור לך להתמודד עם התבנית המחשבתית/ריגשית שבבסיס הרגישות שלך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי פחד
    שירי
    03/12/2013

שלום, בת 25. סובלת מהתקפי חרדה כבר חודשיים וחצי (לאחר בירור רפואי מקיף ששלל משהו בריאותי), התחלתי לפני שבוע טיפול ברמוטיב ובנוסף התחלתי ללכת לפסיכולוג. במשך התקופה הזו אני מצויה במצב רוח רע, הרגשה שהחיים כבר לא מה שהיו ופחד שגם לא יחזרו לקדמותם. בנוסף פיתחתי "פחד מהפחד" וגם כשאני לא מצויה בהתקף חרדה אני בפחדים שמה יהיה לי התקף או שיש משהו גופני שהבדיקות לא מצאו או שאני פשוט משתגעת. במהלך הזמן הזה כשאני מזהה התקף אני מנסה להשתלט על עצמי ולעיתים מצליחה להפחית מעוצמתו ופשוט לסבול אחריו מעייפות אבל לא מאיבוד שליטה מוחלט כמו בהתחלה. אני יודעת שטיפול תרופתי ופסיכולוגי לוקחים זמן, עם זאת אתמול חוויתי הרגשה שמעולם לא חוויתי והפחידה אותי בצורה נוראית. בשעות הבוקר הרגשתי פחד "רגיל" שהצלחתי להפחית, אך בשעות הצהריים הציפו אותי גלים של פחד נוראי שמעולם לא חוויתי. פשוט הרגשה של אובדן שליטה טוטאלי וכמו גלי חום אלו היו גלי פחד שבהם חשבתי על דברים שליליים מאוד כמו המחשבה שאני כנראה משתגעת לגמרי ושום דבר כבר לא יוכל לעזור לי, מחשבות על כך שאני מפתחת משהו חמור מאוד ואולי אפילו פסיכוזה, אף מחשבה חיובית ואף שיחה לא הצליחה לעודד אותי, לאחר הגלים הללו פשוט הרגשתי חולה למספר שעות. אני יודעת מהו התקף חרדה ואני יודעת מהי חרדה מוכללת ופאניקה וחוויתי לצערי את כולם. אבל את ה"גלים" הללו מעולם לא חוויתי ופשוט הוצפתי תוך שניות במחשבות שליליות שעברו וחזרו ועברו וחזרו בתוך זמן ממש קצר, מחשבות שהכל לעולם לא יעבור ולעולם לא אחזור להיות כמו פעם ושאני משתגעת. אני אבודה וממש אודה אם מישהו יוכל להסביר לי מה זה הגלים הללו?? איך עד היום לא חוויתי אותם בהתקפים ה"רגילים"? האם זה אומר שהמצב מתדרדר לגמרי? תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    גלי פחד

הוספת תגובה

• גלי פחד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/12/2013

לשירי שלום,
    מצטער לשמוע שאת כל כך סובלת. התקפי חרדה קשים הם חוויה מפחידה מאד מאד. אני מבין את הדאגה שלך, אך כל מה שאת מתארת הינם תופעות קלאסיות של התקף חרדה קשה.
    טוב שהתחלת טיפול פסיכולוגי ותרופתי. חשוב שתהיי בקשר הן עם הפסיכיאטר והן עם הפסיכולוג ותדווחי להם על מה שקורה לך.
    לא פעם צריכים להמתין עד שהתרופה עוזרת, ולפעמים צריכים לשנות מינונים ו/או תרופות.
    בררי עם הפסיכולוג האם הוא מתמחה בטיפול במצבי חרדה מהסוג שאת סובלת מהם.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    קטי
    30/11/2013

שלום שמי הילה ואני בת 25. אני סובלת מזה כחודשיים מהתקםי חרדה. אני לוקחת רסיטל בבוקר וואבן חצי כדור ביום ושלם בבית. לפני שבועיים הרגשתי מעולה והפסקתי עם החצי כדור של הוואבן ביום ולקחתי רק שלם בלילה ושמחתי כי אמרתי יופי אני מתחילה להרגיש הרבה יותר טוב וגם הפסיכולוג שלי מאוד שמח שהמצב השתפר. אבל לפני שבוע שוב קצת התחלתי להרגיש לחצים ופחדים ואפילו היה לי התקף אחד אומנם לכמה שניות וחזרתי שוב לחצי כדור ומתחילה השבוע מאוד קשה לי לנשום ומן הרגשת ריחוף אני ממש מתאמצת לנשום ואפילו הורדתי גם בסיגריות. האם יש קשר לקשיי נשימה בצורה כזו או אחרת לכדורים? אני יודעת שבגדול ההתקפים גם מלווים בקשיי נשימה אבל עד כדי כך ששבוע קשה לי לנשום? אשמח לתשובה זה מאוד מדאיג אותי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/12/2013

את חווה חרדה הבאה לידי ביטוי, בין השאר, בקשיי הנשימה. החרדה קשורה, קרוב לוודאי, לרמת הלחץ והמצוקה בחייך השוטפים (גם אם אינך ערה לזה) ולא לכדורים שאת לוקחת. (עם זאת, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות.) שוחחי עם הפסיכולוג שלך על כל זה. הטיפול אמור לסייע לך עם החרדות בתוך מספר שבועות (או לפחות לתת לך פרספקטיבה שתסייע לך להתמודד עם החרדה) ובהתאם לכך תוכלי גם לבחון את יעילותו. (מומלץ טיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות

דבורה
    01/12/2013

שלום לד"ר,

אני מצטרפת למי ששאלה את השאלה...
    תוך כמה זמן הטיפול התרופתי אמור לעזור? ושמעתי על טיפול שנקרא DTMS שיעיל במצבים האלו. תוך כמה זמן הוא עובד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בחרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/12/2013

בד"כ תוך שלושה שבועות. ומעולם לא שמעתי על טיפול שנקרא DTMS - נשמע לי כמו עוד טכניקה אזוטרית המקודמת באופן סמוי באינטרנט...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה אם הטיפול לא משפיע?

אייל
    13/07/2014

למי לפנות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה קורה אם הטיפול לא משפיע? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/07/2014

ראשית, לפסיכולוג/ית או לפסיכיאטר/ית המטפל/ת בך. במקרה הטוב, פנייתך תביא לתפנית בטיפול הפסיכולוגי או לטיפול תרופתי יעיל יותר. אם גם לאחר שיחה שכזו לא יחול שום שינוי לטובה, פנה למטפל/ת אחר/ת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קוגנטיבי התנהגותי
    חרדות
    26/11/2013

שלום
    האם טיפול קוגניטיבי התנהגותי יכול להעלים חרדות לחלוטין?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול קוגנטיבי התנהגותי

הוספת תגובה

• טיפול קוגנטיבי התנהגותי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/11/2013

אכן כן, טיפול קוגניטיבי-התנהגותי מיומן יכול להעלים חרדות לחלוטין ונחשב לטיפול האפקטיבי ביותר בחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרות לעזרה עצמית
    חרדות
    26/11/2013

שלום רב.
    רציתי לדעת אילו מבין הספרים הבאים עוזרים בחרדה
    1 :לחץ ופאניקה
    2מחשבןת ורגשות
    3. התמודדות עם חרדה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ספרות לעזרה עצמית

הוספת תגובה

• ספרות לעזרה עצמית - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/11/2013

שלושתם, בסדר הפוך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה טיסה
    סנדרה כהן
    26/11/2013

מעוניינת לדעת איזה תרופה אפשר לקחת נגד חרדה טיסה. אני רוצה לקחת תרופה שתיתן לי להנות מהטיסה בלי להרגיש פחד. מדובר בטיסה של 18 שעות. שלא הרגיש דפיקות לב במתח. בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה טיסה

הוספת תגובה

• תשובה לסנדרה

דבורה
    26/11/2013

*** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי. פרסומים נוספים יימחקו לאלתר ***

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה טיסה

סנדרה כהן
    26/11/2013

asival ואיזה מינון לקחת? שמעתי גם על התרופה xanax. , האם היא יותר חזקה? החרדות שלי זה רק על הטיסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה טיסה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/11/2013

קסנקס אפשרי אך קלונקס (חצי מ"ג) או לוריבן (1 מ"ג) ישפיעו עליך זמן רב יותר. אסיוול גם ירדים אותך. והכל רק במרשם רופא, כמובן.
    בכל מקרה, טיפול תרופתי אינו הטיפול הנכון בחרדת טיסה - התרופה תרגיע אותך אך גם תגרום לך לחשוב שאינך מסוגלת לטוס רגועה בלעדיה ובכך רק תקבע ותעמיק את חרדת הטיסה שלך. אם את רוצה להיפטר מהחרדה פני לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדת טיסה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    רונית ימין
    18/11/2013

שלום ד"ר אורן, קראתי את תגובותיך לאנשים שסובלים מחרדה ודיכאון, ולא יכולתי שלא לשים לב שבניגוד להרבה פסיכולוגים אתה לא מפנה את האנשים לקבלת טיפול תרופתי וזה מצא חן בעיניי. בחצי שנה האחרונה אני בחרדות ודכאון בעקבות טראומות ילדות

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/11/2013

לרונית שלום,
    טיפול תרופתי הינו לא פעם יעיל, אך אינו מטפל בהשפעתם של ארועים הנמצאים בבסיס החרדות (כמו טראומות ילדות).
    אם את סובלת מהשפעתן של טראומות כאלו, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד המתמחה בהשפעתן של טראומות. תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בציפרלקס
    ליאור
    17/11/2013

שלום,

ביום חמישי 7.11 התחלתי שימוש כדור 10 מ"ג ציפרלקס עקב חרדות קשות, לאחר כמה ימים בתאריך 12.11 התחילו לי כאבי בטן לא חזים במיוחד בכל הבטן כשביום חמישי ה 14.11 הייתה לי צואה שחורה (דם) כניראה מכיב בקיבה. הפסקתי את הטיפול בציפרלקס, האם קשור הכדור לכיב? להמשיך בכדור? הבנתי שגם מתוצאה מחרדה ולחץ יכולים להיות כיבים/אולקוס..

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בציפרלקס

הוספת תגובה

• שימוש בציפרלקס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/11/2013

לליאור שלום,
    קשה לתת תשובה חד משמעית לשאלה שלך.
    אם מעולם לא סבלת מתופעה דומה, הסיכוי שקיים קשר הוא גבוה.
    אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל בך ולדווח לו על מה שקרה.
    איני מכיר תופעה כמו זו שאתה מתאר אך אנשים שונים מגיבים באופן שונה לטיפול תרופתי. חרדות קשות הן בעלות השפעות נרחבות על מערכות שונות בגוף, וההשפעה על מערכת העיכול נפוצה ביותר.
    בנוסף להתייעצות רפואית אני ממליץ לך לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות כמו EMDR או CBT.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה