פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• קלונקס ודלקת עיניים
    מיכל
    13/11/2013

האם ניתן לקחת תרופות לדלקת עיניים כמו פנימיקסין טיפות וסינטומיצין משחה
    בעת נטילת קלונקס מ"ג?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס ודלקת עיניים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס ודלקת עיניים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    13/11/2013

למיכל שלום,
    אנא התייעצי עם הרופא המטפל בך והמכיר את מצבך הבריאותי.
    בהצלחה
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותכם...
    אור
    12/11/2013

בתור סובלת חרדה כבר 9 שנים טופלתי במספר תרופות - דווקא נוגדות דיכאון וביניהן: ציפרלקס, רסיטל, ויפקס, סרטרלין. נתקלתי לאחרונה בתרופות נוגדות חרדה (ולא נוגדות דכאון) כגון: לוריבן, ואבן, ואליום וקלונקס. מדוע אם כך כל פסיכיאטר שנתקלתי בו העדיף לרשום את התרופות נוגדות הדכאון ולא נוגדות החרדה? חשוב לציין שאיני סובלת מדכאון ברוך השם - החרדה מספיקה לי די והותר.
    כבר כמעט חודשיים ללא טיפול בתרופה סינתטית - את תקופת הגמילה עברתי עם תופעות לוואי כמו זרמים בראש, ורטיגו וכיוצ"ב - כרגע מטופלת ב"רמוטיב" ע"פ בקשתי, קשה לי עם תופעות הלוואי הנלוות לטיפול הכימי. האם יש לצפות מה"רמוטיב" שיעשה את העבודה נאמנה ויעזור להתגבר על החרדה?

לקביעת תור
    סגירה
    אודה להתייחסותכם...

הוספת תגובה

• אודה להתייחסותכם... - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/11/2013

במשך תשע השנים טופלת בתרופות ממשפחות ה-SSRI (מעכבי ספיגת סרוטונין) ו-SNRI (מעכבי ספיגת סרוטונין ונוראפינפרין) המיועדות לטיפול בדיכאון ובחרדה ומוכרות כ"נוגדי חרדה ארוכי טווח" (מאחר והשפעתם נבנית בהדרגה במשך מספר שבועות והן נלקחות על בסיס יומיומי לאורך חודשים ושנים). התרופות השונות בהן נתקלת לאחרונה שייכות כולן למשפחה אחרת של נוגדי חרדה, הבנזודיאזפינים, המוכרים כ"נוגדי חרדה קצרי טווח" (מאחר והשפעתם מורגשת בתוך חצי שעה ומתפוגגת בתוך מספר שעות עד יומיים). הפסיכיאטר לא רשם לך בנזודיאזפין כי לא מומלץ לקחת תרופות מסוג זה על בסיס יומיומי ו/או מעבר למספר שבועות בגלל פוטנציאל ההתמכרות (הפסיכולוגי והפיזיולוגי) הגבוה שלהן. הרמוטיב עומד בקבוצה משל עצמו (תמצית של צמח ההיפרקום) וגם הוא מוכר בעיקר כתרופה נוגדת דיכאון (עם השפעה נוגדת חרדה מסוימת) - רק את תגלי עם הזמן אם הוא אכן עוזר לך. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדות הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת איידס
    ליאור
    12/11/2013

שלום,
    לאחרונה אני סובל מחרדת איידס נוראית, התחלתי לפני כמה ימים טיפול בציפלרלקס 10 מ״ג ביום ושמתי לב שהחלה אצלה לשון לבנה (סימן לאיידס), יש קשר לכדור?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת איידס

הוספת תגובה

• חרדת איידס - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/11/2013

אין שום קשר. מעבר לכך, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי החרדה:

שירלי
    13/11/2013

בגדול מסכימה עם הד"ר שלא תמיד טיפול תרופתי הוא האופטימלי ולעיתים חלופה יכולה להועיל יותר.
    הדבר היעיל לדעתי הוא לפנות לאיש מקצוע שישוחח עמך ויבחן מבין כלל האפשרויות את הטיפול המתאים ביותר עבורך. לא מכירה את הרופא שלך ולא יודעת האם הוא יכול להציע חלופות נוספות, אך יודעת שיש מרפאות (כמו זו של פרופ' ***ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי*** שהוא פסיכיאטר מוכר בתחום הזה) שמאפשרות מגוון טיפולים והתאמה ספציפית לאדם שמגיע לטיפול.
    מציעה לך לחפש מרפאה/מטפל כזה ולהיוועץ עמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלונקס ואלכוהול לחיטוי
    מיכל
    12/11/2013

מזה מספר שבועות אני לוקחת קלונקס 0.5 מ"ג ליום בהמלצת רופא כטיפול להרגעת חרדות והתקפי חרדה.
    הבנתי שאסור לשלב בין התרופה לבין אלכוהול.
    השאלה היא - האם מדובר רק בשתית אלכוהול או גם אלכוהול לחיטו?
    למשל: חיטוי עור הידיים והרגליים והפנים לאחר מריטת שערות בשעווה.
    מדובר במריחת כמות נדיבה של חומר המכיל אלכוהול.

לקביעת תור
    סגירה
    קלונקס ואלכוהול לחיטוי

הוספת תגובה

• קלונקס ואלכוהול לחיטוי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/11/2013

אין שום בעיה בשימוש בקלונקס ואלכוהול למטרות חיטוי. מעבר לכך, כדאי שתדעי שהטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדות הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשבור את העול בעצמי
    אלכס
    10/11/2013

שלום שמי אלכס ואני בן 25.
    לפני כשנה החלטתי לטוס לדרום אמריקה וכשבוע לפני הטיסה התחלתי לחוש התקפי חרדה. למרות הפחד הגדול קניתי תמצית פרחי באך(על סמך פורומים שקראתי), טסתי לחודש והתמודדתי עם הקושי החדש והמפחיד כל כך. כשחזרתי ארצה עשיתי בדיקות אצל מומחים ואמרו לי שאני בריא פיזית. כיום אני עדיין סובל מכך(לא ברמה של ההתקפי חרדה דאז אבל עדיין קיימות בחילות ואו סחרחורות במצבים יומיומיים כמו נהיגה או כניסה למעלית וכו). אני עדיין מנסה להתמודד עם זה לבד ללא עזרת פסיכולוג או כדורים.
    בנוסף, אני סטודנט שנה ראשונה ומצבי הכלכלי לא מאפשר לי הוצאות חדשות.
    חשוב לי לציין שאף אחד מקרוביי לא יודע על כך ואני מעוניין לשמר את המצב. אודה מאוד אם תוכל להגדיר לי מה אני חווה? מהם דרכי ההתמודדות?
    מצפה בקוצר רוח לתשובתך,

לקביעת תור
    סגירה
    לשבור את העול בעצמי

הוספת תגובה

• לשבור את העול בעצמי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/11/2013

אתה מתאר תסמינים שכיחים של חרדה (נכון יותר, לחץ - הגדרת החוויה כחרדה קשורה בעיקר לעובדה שאינך מקשר בין המצוקה הנפשית לגורמים לה). הצעד הטיפולי האפקטיבי ביותר מבחינתך בנסיבות שאתה מתאר יהיה פגישה אחת עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, שבה תקבל פרספקטיבה על מצבך, הגורמים לחרדה וכלים להתמודד איתה. מפגש אחד לא ידרוש ממך למכור כליה, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכל לשתף ולספר..

אור
    12/11/2013

האם הטיפול בתמציות פרחי באך עזר לך?
    נחשפתי לזה ממש לאחרונה, הזמנתי טיפול בפרחי באך ואני באמת תולה בזה תקווה לרפואה. בינתיים נוטלת ״רמוטיב״ שהיא תרופה המיוצרת מצמח ההיפריקום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקף חרדה?
    יעל
    07/11/2013

שלום, אני בת 18 ומזה שנה וחצי סובלת מרגעים נוראיים של ״פאניקה״ ( סתם תיאור שלי את המצב, אף פעם לא קיבלתי חוות דעת ממישהו), יש תקופות שכל יום, יש תקופות שפחות. ההתקפים מלווים בקוצר נשימה, תחושה עמוקה של ייאוש וריקנות, בחילות, סחרחורות ומחשבות על מוות.
    תקופה ארוכה שלא היה לי מקרה כזה, אבל היום בזמן נסיעה באוטו תקפה אותי בחילה חזקה, התקשיתי לנשום ומרוב ניסיון לנשום גרמתי לעצמי סחרחורת. התחושה היתה תחושה נוראית של מועקה ומן גוש בגרון, וכאילו העולם סוגר עלי ואין מקום לתקווה.. העניין נמשך רבע שעה אבל עד עכשיו אני מרגישה מושפעת מזה.. האם זה התקף חרדה? ואם כן מה אפשר לעשות בנידון?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    התקף חרדה?

הוספת תגובה

• התקף חרדה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/11/2013

ליעל שלום,
    כן, בסבירות גבוהה מדובר בהתקף חרדה.
    בהנחה שאת בחורה בריאה קשה לי להאמין שמדובר במשהו אחר.
    אם את רוצה להיות בטוחה דברי עם רופא המשפחה שלך.
    בהנחה שמדובר בחרדה אני ממליץ לך לפנות לקבלת טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה.
    שתי השיטות המקובלות הו CBT ו-EMDR. תוכלי להעזר בפרק זמן קצר יחסית.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

אריאלה
    11/11/2013

נשמע שמדובר בהתקף חרדה אך כיוון שאינני רופאה או מומחית וגם לא מתיימרת להיות (רק אחת שעברה התקפים דומים). קראתי על שיטה בשם DTMS (ואשמח אם גם המומחה יוכל להגיב עליה באותה הזדמנות) זה בעצם גירוי מגנטי עמוק שקיבל אישור לשימוש בארץ לפני שנה וחצי ומטפלת בבעיות של דיכאון, חרדה, טראומה ועוד.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/11/2013

DTMS אינו מוכר כטיפול אפקטיבי בחרדה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל שלום,

מכון חיבורים
    11/11/2013

הפרעת פאניקה הינה תחושת פחד המועצמת באופן משמעותי לכדי התקף עז אם כי חולף של חרדה קשה ותחושת אימה, גם במצבים לא מאיימים כלל. התקף פאניקה יכול להופיע באופן פתאומי לחלוטין בכל סיטואציה שהיא, הוא מלווה בתסמינים פיזיים לא נעימים ועלול לעלות בתדירות.

התופעות הנפוצות יותר בזמן התקף הן: קשיי נשימה, הזעה קיצונית בכל מיני אזורים בגוף, קשיים בנשימה עד תחושת חנק של ממש, רעידות בלתי נשלטות וצמרמורות, סחרחורת ודפיקות לב מואצות.

ניתן לטפל בחרדות באמצעות טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
    1. טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
    2. טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.

בברכה,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה מהפרשות גוף
    מאיה
    06/11/2013

שלום
    לחבר שלי יש פוביה מהפרשות גוף, הוא נגעל מהפרשות של עצמו (זרע) וכן מהפרשות גוף של אישה (וסת או הפרשות בעת קיום יחסי מין). לטענתו הדבר דוחה ומגעיל אותו איננו יכול להסתכל על זה או לגעת בזה, וכאשר כן נצרך לכך הדבר עורר בו תחושת קבס ובחילה.
    ברור כי עניין זה משבש את חיינו המיניים ואיננו רצוי לאורך טווח.
    יש לציין כי הדבר לא קורה רק בעת קיום מגע מיני, הוא חש כך גם בעת שצופה באדם מקיא או אף יורק.
    אשמח לדעת מה לדעתך סוג הטיפול הרצוי במקרה הזה וכן ממה הדבר יכול לנבוע?

תודה
    מאיה

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה מהפרשות גוף

הוספת תגובה

• פוביה מהפרשות גוף - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/11/2013

תגובות פחד או דחייה כמו שאת מתארת הן תגובות נרכשות/ נלמדות (ומכאן שאפשר גם "להשכיח" - to unlearn - אותן באותה מידה). אני מניח שהחבר שלך נחשף בעברו לאמירות או התנהגויות שהיה בהן כדי לפתח בו תגובת גועל ורתיעה חריפה מהנורמה. הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בפוביות והימנעויות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לסייע לכם בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם קלאוסטרופוביה
    לאה נדלר
    04/11/2013

התמודדות עם קלאוסטרופוביה כיצד
    מהווה עבורי מגבלה ופגיעה משמעותית באיכות חיים
    מנהיגה במקומות בהם יש תנועה חזקה או פ.קקי תנועה
    חוסר יכולת לטוס לא כתוצאה מפחד טיסה, הכניסה והשהייה במטוס הסגור היא הבעיה
    תודה

הוספת תגובה

• לאה לנדר שלום,

מכון חיבורים
    06/11/2013

החשש משהייה במקום סגור, לפעמים אפילו עוד לפני שהגיע הצורך – מעלה את מה שנקרא “הורמוני חירום” אשר מכניסים את הגוף והתודעה למצב חירום-לכאורה, מצב הישרדות. אדם במקום סגור או אדם שיודע שמיד ייכנס לחלל סגור כזה או אחר, ירגיש מיד אי נוחות פיזית מורגשת. נשימה מואצת, דפיקות לב, הזעה מוגברת, בחילה ועוד. אדם קלסטרופובי במצב הישרדותי יחוש מיד צורך נואש לברוח, לצאת; הוא עלול להרגיש תחושה מלחיצה של חנק וחוסר אוויר.
    חוץ מהקושי היומיומי בתפקוד תקין, במידה ונתקל במצב שכזה ולא תתאפשר שום דרך לצאת – עלול גם להתפתח התקף חרדה מלא על כל השלכותיו.
    לכן הכרחי לתת את הדעת על כך ולהקדיש זמן והשקעה בטיפול בבעיה והקלת התסמינים.

כיום, הטיפול היעיל ביותר להתמודדות עם חרדות ופוביות שונות הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT). ישנו גם טיפול פסיכודינמי או טיפול תרופתי אשר לרוב בעיקר מקל על הסימפטומים אך אינו פותר את הבעיה. טיפול קוגניטיבי התנהגותי הינו בעל שיעור הצלחה גבוה יחסית ומשמעותו שינוי דפוסי חשיבה אצל המטופל באופן כזה שיוכל להתעמת ולהתמודד עם פחדיו בכדי שלא לתת להם לשתק ולפגוע באיכות חייו.
    טיפול שכזה שני חלקים – החלק הקוגניטיבי (חשיבתי) והחלק ההתנהגותי. בחלק הראשון מזהים יחד את הגורם לפחד מחללים סגורים ואת דפוסי החשיבה הנלווים לו שמתבטאים במחשבות קשות שאינן רציונליות.באמצעות טכניקות טיפוליות לומדים להחליף את המחשבות מעוררות החרדה והפחד - במחשבות הגיוניות בחלק השני – ההתנהגותי, מקבל המטופל כלים להתמודדות בעת תהליך מבוקר של חשיפה למקור הפחד, במקרה זה – חללים קטנים, סגורים או חסומים; החשיפה מתבצעת בהדרגה, ליווי ופיקוח כדי לבחון את דפוסי המחשבה החדשים שמראים לאדם כי הסכנה בה הוא חש אינה מוחשית והוא בטוח.

בברכה,
    צוות מכון CBT

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התמודדות עם קלאוסטרופוביה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/11/2013

הפחד ממקומות סגורים וכד' שכיח מאד וקל לטיפול - פני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה/ פוביות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ותפטרי מהפחד. מניסיוני, די לעיתים בשיחת הנחייה אחת - והרבה תרגול - לעשות את כל ההבדל. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בטראומה
    ....
    29/10/2013

עברתי טראומה. יש לי 3 שאלות בנוגע לטיפול (מתלבטת אם להיכנס "להרפתקה" הזו שנשמעת לי מסוכנת):
    1) האם תלות בטיפול יכולה להיות משהו תורם, מגדל ומעצים? לתפיסתי, יש משהו מסוכן מאוד בפיתוח תלות במטפל ובהזדקקות לו. האם זה לא דומה להתמכרות?
    2) האם זה לגיטימי לשלוח מייל או סמס בין פגישות (באופן סביר ולא באופן מציף וחודרני) על מנת להיעזר במטפל כאשר לא מצליחים לווסת רגשות לבד או שפשוט מרגישים לבד וזקוקים לכמה מילות הרגעה מן המטפל?
    3) האם זה לגיטימי להמשיך בקשר הטיפולי גם לאחר שמטרות הטיפול הושגו? קשר שמטרתו תמיכה וחיזוק?

מעוניינת לשמוע את דעתכם האישית בתור מטפלים

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בטראומה

הוספת תגובה

• טיפול בטראומה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/10/2013

שלום רב,
    1) תלות בטיפול/מטפל אינה דבר חיובי. קשר טיפולי יכול להיות דבר תורם ומעצים.
    2) זה תלוי במטפל. הרבה מטפלים יגידו שזה מאד לגיטימי ואחרים יתנגדו. אין חוקים.
    3) בהחלט לגיטימי.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מענה לשאלות והמלצה

דבורה
    30/10/2013

אני חושבת שכבר התחלת להכנס להרפתקאה הזאת בחצי רגל, משום שהחשיבה על טיפול היא למעשה תחילתו..
    תלות מעצם הגדרתה טומנת בחובה אלמנטים שעלולים להזיק. ההזדקקות המוחלטת למישהו אחר וחוסר היכולת להתמודד לבד... קצת כמו התמכרות. מצד שני, יש שלבים מסויימים בטיפול שאולי זה נכון וכמובן שהכל זה שאלה של מידה ומינונים.
    הקשר עם המטפל הוא תלוי במטפל עצמו. יש כאלו שיאפשרו את זה, ויש כאלו שלא.
    טיפולים רבים ממשיכים בפורמט של פגישות/שיחות תחזוקה שמטרתם לתת תמיכה ולחזק את המטופל, גם כאשר הטיפול עצמו מסתיים.
    נראה מהשאלות שלך שאת עסוקה קצת בכמה המטפל שלך יהיה זמין עבורך. לא רשמת מהיכן את, ומהי הטרואמה שעברת על כן אמליץ לך בכלליות על פרופ' *** ההודעה נערכה - נא לא להעלות תכנים שיש בהם משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי*** שמקבל ברמת אביב. יש לו מרפאה עם צוות מאוד מכיל ומתאימים שם את הטיפול לצרכים שלך. ממליצה לך לברר שם... נראה לי שתוכלי לקבל שם את מה שאת צריכה.

בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספרות מומלצת
    אנונמי
    22/10/2013

כחלק מההתמודדות עם חרדות וטראומות, הייתי רוצה לקרוא ספרות מקצועית שתעזור לי להבין את שורש הבעיה. נכון שמומלץ לטפל בזה אצל פסיכולוג, אבל חשוב לי גם לקרוא על זה הרבה מידע.
    אז איזה ספרים אפשר לקרוא?
    שוב, הדגש הוא חרדה וטראומה.

לקביעת תור
    סגירה
    ספרות מומלצת

הוספת תגובה

• ספרות מומלצת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/10/2013

ישנם עשרות ספרים העוסקים בנושא בספרות הפופולרית, כמו "חרדה - להתגבר על הפרעת אימה" מאת לורנה ויינסטוק, בהוצאת ידיעות אחרונות, "חרדה ופאניקה" מאת פרופ. יואל גולדברג, בהוצאת אח או "טראומה והחלמה" מאת ג'ודית לואיס הרמן, בהוצאת עם עובד. עם זאת, שום ספר לא ייתן לך פרספקטיבה הממוקדת בצרכיך כמו שיחה בת שעה אחת עם פסיכולוג קליני המתמחה בתחום, ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה
    אירה
    17/10/2013

שלום רב,
    מצטערת על האורך, אבל חשוב שתבינו באיזה מצב אני נמצאת.
    אני בת 30 נשואה +1.
    כבר 6 שנים סובלת מחרדות קשות ממחלות הסרטן. מטופלת בויפאקס 150 מ"ג ליום.
    כרגע אני נמצאת בהריון שבוע 14. ומאז שנודע לי שאני בהריון אני רק סובלת, בחילות, הקאות, חולשה בלתי נסבלת, פשוט לא מתפקדת. חשוב לציין שכל הבדיקות תקינות.
    במשך שבוע האחרון התחלתי לסבול מכאבי ראש בינונים, שלא עוזבים אותי. נכנסתי לאינטרנט וראיתי די הרבה כתבות על זה שהריון גורם לגידולים מוחיים.
    מאז הפסקתי לתפקד בכלל. אני בקושי מצליחה לאכול ולא ישנה בלילות. ובוודאי שהכאבי ראש לא עוברים.
    חשוב לציין שלפני כחצי שנה עברתי בירור מסיבה אחרת שכלל MRI מוח שיצא תקין לחלוטין, ולפני כ4 חודשים בוצע גם סי טי מוח ללא ניגוד שגם יצא תקין.
    אך זה ממש לא מרגיע. אתמול הייתי במיון שם נבדקתי ע"י רופא עיניים ונוירולוג, שתי הבדיקות תקינות.
    רופאת משפחה שלי אומרת שאין מה לחשוב על גידולים בכלל. ואני לא מבינה מאיפה הביטחון הזה שלה, ולא נרגעת אפילו לרגע.
    הכאב ראש מלווה אותי כל הזמן.

תגידו לי בבקשה מה לעשות, איך להתמודד עם התקפי חרדה שיש כל הזמן.

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה עזרה

הוספת תגובה

• בבקשה עזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/10/2013

לאירה שלום,
    את סובלת מחרדות ולא מבעיות פיזיות. ברכותי על ההריון שיביא איתו ילד בריא ולא מחלות כאלו או אחרות. ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR. טיפולים אלו יוכלו לעזור לך להתמודד עם החרדות ולאפשר לך לעבור את ההריון ביתר קלות.
    תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה עצומה מתלות
    ....
    12/10/2013

שלום,
    אני בת 27 ומעוניינת להתחיל בטיפול כדי להתמודד עם ילדות אומללה (מוות של אבא בגיל צעיר והתעללות מצד בן זוג של אימא). כיום אני חשדנית מאוד ויש לי בעיה עם אינטימיות זוגית. כמו כן, סובלת מדיכאון ומטופלת תרופתית. הבעיה היא, שאני מפחדת מיצירת קשר רגשי וקרוב עם פסיכולוג. מפחדת לתת אמון ואז להתאכזב, להיפגע או להינטש. יש לי נטייה לשמור על קרירות וריחוק כדי להגן על עצמי מפני פגיעה. יש לי כמה שאלות: איזה טיפול יתאים לי (CBT או דינמי)? האם יש חשיבות למין המטפל? האם מטפלים מאפשרים קשר (באופן סביר ועם כללים מוגדרים מראש) בין הפגישות? האם זה משהו שסביר לבקש? איך מתגברים על החרדה הזו מנטישה? האם זה תקין להיות תלוי בפסיכולוג שלך? מי בד"כ מחליט על סיום הטיפול?

סליחה על האורך ותודה מראש
    שי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה עצומה מתלות

הוספת תגובה

• חרדה עצומה מתלות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/10/2013

ניתן היה בקלות להעביר שעת שיחה רק במענה לשאלותייך. אז בקצרה: הגישה פחות חשובה ממיומנות וניסיון המטפל במקרה שלך - לכי על המנוסים ביותר; אם אינך חוששת מדי מטיפול אצל גבר מטפל, עדיף גבר; מרבית המטפלים מאפשרים קשר בין פגישות ובהחלט סביר לבקש; בשביל זה את בטיפול; לא; את, בד"כ, או שניכם, רצוי לאחר הערכה מסכמת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עישון
    שלומי
    08/10/2013

לפני שנתיים בערך עשנתי משהו מסוים שהיה חוקי וקבלתי התקף חרדה והיה לי בלגן חבל על הזמן ואני כמו מפגר.. עישנתי משהו אחר ושוב זה חזק (יש לציין שאלו הפעמים הבודדות בחיים שעישנתי וחשבתי שבגלל שזה חוקי אז זה בסדר ). ואני מסתכל שנתיים קדימה .. אני מרגיש שאין לי התלהבות מהחיים כמו פעם .. פעם הייתה לי התלהבות בלתי רגילה מהחיים היום אני מרגיש רציני כזה.. אני שואל את עצמי אולי זה בגלל שהתבגרתי בגיל או בגלל העישון (שבעצם אולי גרם לפגיע מסוימת ) או שבעצם אולי אני בדיכאון אבל שוב הרגשתי פעם ממש ממש התלהבות מכול דבר ודבר בצורה בלתי רגילה והיום הרבה הרבה פחות ! יש מצב שזה סכיזופרניה ? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    עישון

הוספת תגובה

• עישון - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2013

ראשית, אין מצב שזה סכיזופרניה. שכח מזה. חוץ מזה אתה צודק בכל מה שכתבת - אתה באמת בגרת, העישון אכן גרם לך לפגיעה מסוימת, ואתה קצת בדיכאון (בעיקר כי כאדם בוגר יותר אתה הרבה יותר מודע למציאות בה אתה חי - ולא כל כך אוהב את מה שאתה רואה). גש לטיפול פסיכולוגי צמיחתי שייתן לך פרספקטיבה וכלים לבנות את חייך כהלכה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה שלי

שלומי
    12/10/2013

תודה רבה על התגובה.. אבל השאלה שלי גם האם נוצר לי נזק פיזי במוח בלתי הפיך או משהו ? או שנוצר לי רק חרדה בעצם שזה בעצם רק עניין פסיכולוגי מחשבתי ?
    כי אני אוכל סרטים שהמוח שלי ניזוק ומשהו נהרס שם .... כמו למשל סכיזופרניה ..
    אבל אם אתה אומר שלא אז כנראה שלא .....

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה שלי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/10/2013

שום דבר במוח שלך לא ניזוק או נהרס באופן בלתי הפיך. הבעיה היא שאתה איש צעיר, וכפי שמעשיך והחרדה שאתה חש מעידים, זקוק לטיפול פסיכולוגי צמיחתי שייתן לך פרספקטיבה וכלים לבנות את חייך כהלכה. זה הכל. (וזה הרבה!) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• snri ssri באמת לא מפתחות תלות?
    jk
    05/10/2013

במשך שנתיים לקחתי את התרופה ויאפקס למרות שהשפעה שלה הייתה מועטה. מאז שהפסקתי בהדרגה ובאיטיות לקחת את התרופה. כבר שלושה חודשים יש לי דיכאון וחרדה חריפים והרבה יותר חזקים ממה שהיה לפני תחילת הטיפול. בהתחלה חשבתי שפשוט אולי אני ככה כאשר אני בלי התרופה.
    וזה סימן ליעילות של התרופה עליי. וצריך לחזור אליה כי היא עוזרת לי מאוד. אבל אני יודע שלפני תחילת הטיפול העוצמות של החרדה והדיכאון לא היו כל כך חזקים. אני זוכר איך הייתי לפני. אני מרגיש כאילו פיתחתי תלות לתרופה. ועכשיו יעברו עוד כמה חודשים עד שאני אחזור להיות כמו שהייתי פעם.(עם חרדות מתונות יותר) למרות שכל הרופאים טוענים שהתרופות האלו לא יוצרות תלות אני חושב שכן עובדה שמעולם לא הרגשתי כל כך נורא סתם כך.

לקביעת תור
    סגירה
    snri ssri באמת לא מפתחות תלות?

הוספת תגובה

• snri ssri באמת לא מפתחות תלות? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/10/2013

שלום רב,
    אתה מתאר תופעה שכבר שמעתי עליה קודם.
    הרופאים אומרים את מה שחברות התרופות אומרות על בסיס מחקר, אבל יש יוצאים מן הכלל ויש תלות פסיכולוגית.
    מציע להתייעץ עם הרופאים שטיפלו בך, ולשקול פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה נירולוגית?
    sad
    03/10/2013

אני אדם בריא בגופי אך סובל מהפרעות של דיכאון וחרדה מגיל צעיר ביותר. האם יכול להיות שישנה איזו שהיא בעיה נוירולוגית שאני כלל לא מודע אליה והיא זאת שגרומת להפרעות הנפשיות שלי? האם כדאי לגשת לבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה נירולוגית?

הוספת תגובה

• בעיה נירולוגית? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    06/10/2013

שלום רב,
    קיימת אפשרות כזו, אבל הסבירות שלה אענה גבוהה.
    ברור שכדאי להיבדק, אבל הייתי ממליץ לך גם להיבדק אצל פסיכולוג/פסיכיאטר שינסה לברר אפשרויות אחרות.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה