פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• זקוק לייעוץ - חסר אונים
    יוני
    20/06/2013

שלום,
    הבת שלי בת 19 חיילת סובלת מחרדות ומטופלת בכדורים
    תחילה ב Efexor ואח"כ ב Viepax
    הטיפול גרם לתופעות לוואי כגון שינה מרובה, מצב רוח ירוד וחוסר מוטיבציה תפקודית.
    לאחר קצת יותר משנה הוחלף הטיפול ע"י פסיכיאטר ב Seroxat של 20 מ"ג ליום
    אז אומנם תופעת השינה מרובה השתפרה אך החלו תופעות לא רצוניות של טיקים קוליים כגון "ממ" ו "פפה" ואכילה מרובה.
    תופעת ה"טיקים" הייתה גם בתחילת הטיפול בכדורים הקודמים וחלפה, אבל בכדורים האחרונים היא מטופלת כבר מעל חודש ותופעת ה"טיקים" לא רק שלא מתמעטת אלא הרבה יותר חמורה וקיצונית מהטיפול בכדורים הקודמים.
    מישהו נתקל בבעיה דומה ויכול לייעץ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוק לייעוץ - חסר אונים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוק לייעוץ - חסר אונים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    21/06/2013

תופעת הטיקים קשורה יותר למצוקה הנפשית אותה חווה בתך (למרות הטיפול התרופתי) מאשר לתרופה עצמה. בהקשר זה כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, וכדאי שתפנה את בתך לקבלת טיפול שכזה. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגישה רע
    רוית
    18/06/2013

שלום,
    אני אמא לתינוקת בת שנה,
    אתמול היא בכתה מאוד ואני הערתי לה בקול רם
    היא רצתה על הידיים ואני לא יכולתי להרים באותו רגע
    כואב לי מאוד שדיברתי אליה בקול רם ,היא הרי תינוקת
    בילדותי קיבלתי יחס אגרסבי ואני חוששת להתנהג אליה באותה צורה למרות שאני לא רוצה,מה לעשות?
    כשאני שומעת אותה בוכה ובקולי קולות אני בעצמי נכנסת לסטרס

מחכה לתשובה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מרגישה רע

הוספת תגובה

• מרגישה רע - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    19/06/2013

ראשית, עצם הרגישות שלך והמודעות המפותחת לנושא מבטיחים שילדתך תקבל יחס שונה בתכלית מזה שקיבלת בילדותך. ואך אם את עדיין מוטרדת, פני להדרכת הורים (פרטנית או קבוצתית) לקבלת הנחייה כיצד לנהוג בילדים ולהציב להם גבולות בצורה מיטבית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין xr לשחרור מהיר?
    gghe
    15/06/2013

נתנו בבית מרקחת ויפאקס 37.5 מ''ג. הבעיה היא שזה לא ויפאקס xr בשחרור ממושך אלא ויפאקס רגיל בשחרור מיידי. אז איך אני אמור לקחת את התרופה כל יום שני כדורים אחד בבוקר ואחד בערב? זה לא גורם לכך שאני בעצם לוקח 75 מ''ג ביום?
    אני צריך להיגמל מהתרופה אבל אין ויפאקס xr בישראל אז זאת בעיה

לקביעת תור
    סגירה
    ההבדל בין xr לשחרור מהיר?

הוספת תגובה

• ההבדל בין xr לשחרור מהיר? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    18/06/2013

שלום,
    אנא פנה לרופא שרשם לך את התרופה.
    החלטות לגבי לקיחת תרופות כדאי לקבל רק לאחר התייעצות עם הרופא המטפל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות משתקות
    אירה
    15/06/2013

שלום רב,
    אני בת 30, אמא לילד ונשואה באושר.
    סובלת מחרדות בריאות מאז ההריון, כחומר כבר 5 שנים.
    הייתי מטופלת בציפרלקס וריספונד, לפני כמה חודשים הוחלף הטיפול לויפאקס.
    בשנה האחרונה מצבי מאוד החמיר. אם פעם הייתי סובלת מהתקף חרדה פעם בכמה חודשים, אז נכון להיום, החרדה לא עוברת.
    אני לא מפסיקה לחפש מחלות באינטרנט, ע ושה המון בדיקות כדי לצאת מהפחד ובינהם גם בדיקות לא הכי פשוטות, כמו ct, MRI,מיפויים וכו'.לפני כמה חודשים התחלתי להשתעל (אני מעשנת), לאחר כמה שעות באינטרנט הבנתי שיש לי סרטן ריאות, חודש הייתי בסטרס נוראי, עשיתי אין ספור צילומי חזה, וכאשר רופא משפחה סירב לתת לי הפניה לct ריאות, בטענה שאין לזה שום סיבה, פשוט עשיתי את הבדיקה באופן פרטי, ללא צורך בהפניה מהרופא.
    אחרי כמה ימים ממש, גיליתי אצלי מחלה אחרת והכל התחיל מהתחלה.
    נכון להיום, כבר מספר ימים אני סובלת וכאבי ראש ובחילות, מיותר לציין שאיבחנתי אצלי גידול במח, למרות שלפני שלושה חודשים עקב בעיה אחרת עברתי בירור מקיף שכלל MRI מוח תקין לחלוטין.
    מאז שקראתי על הסימפטומים אני מפחדת להירדם כי כתוב שכאבי ראש מחמירים בלילה ולקראת הבוקר.
    גם כשאין לי בחילות אני מפחדת לאכול, כדי לא להקיא.
    האם עלי לעבור שוב פעם בירורים כמו MRI מוח?
    מה לעשות?
    למה תמיד אצלי כל התסמינים שאני מרגישה מתאימים למחלות סופניות ובעיקר אונקולוגיות?
    אשמח לקבל תשובה, כי אני פשוט לא מסוגלת יותר לחיות ככה.
    המון תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות משתקות

הוספת תגובה

• חרדות משתקות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/06/2013

לאירה שלום,
    כפי שאמרת, את סובלת מחרדת בריאות. אנשים שסובלים מחרדות כאלו לא יעסיקו את עצמן במחלות קלות כמו שפעת או קלקול קיבה, אלא תמיד ילכו למחלות קשות/טרמינליות כי אחרת הם לא יצליחו להפחיד את עצמם.
    אין ספק שהטיפול התרופתי אינו מספיק, ואת זקוקה גם לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות. שני הטיפולים המקובלים הם CBT ו-EMDR. טיפולים אלו יוכלו להקל עלייך באופן משמעותי.
    תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR דרך אתר מכון EMDR ישראל.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך חיים עם זה ....טריגר
    אני
    14/06/2013

בטיפול כבר 4 שנים במהלך הטיפול הבנתי שאני סובלת מדיסוציאציות על קו הרצף...ובשביל החיבור בן כל חלקיי אני צריכה לקבל את כולם .

אתמול במהלך התקף זעם הכאתי את עצמי עם מקל על הידיים והראש כשאני צועקת לעצמי תמותי כשכל הזמן הזה אני כאילו משקיפה מבחוץ ......לא יכולה יותר לחיות ככה .

נמאס לי לא לדעת מי אני ?נמאס לי שקטעים שלמים מחיי בעקבות הטראומה אני לא זוכרת בכלל רק יודעת שהיו ....נמאס לי מהניתוקים נמאס לי מהפיצוליים איך חיים עם זה...

לפני זה היו לי חיים שלמים בתרדמת והם היו יותר פשוטים הייתי סתם דפוקה שלא מצליחה בחיים עכשיו אני יודעת למה וזה לא עושה את זה טוב יותר .

רע לי כל כך ואני לא מוצאת מנוחה לנפש האם יש מזור פרט לכדורים להקל מעט

לקביעת תור
    סגירה
    איך חיים עם זה ....טריגר

הוספת תגובה

• איך חיים עם זה ....טריגר - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/06/2013

מתשובתך לא ברור לי האם הטיפול בו את נמצאת מזה 4 שנים הוא (רק) פסיכיאטרי/תרופתי או פסיכולוגי/שיחתי. ה"מזור פרט לכדורים" שאת מבקשת הוא אכן טיפול פסיכולוגי תומך, ואם את נמצאת בטיפול, העלי את הנושא בשיחתך עם המטפל/ת; אם אינך, שלבי טיפול שכזה במקביל לכדורים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מטופלת בשיחות

אני
    15/06/2013

עקב גילוי עריות . במהלך הטיפול הבנו שיש לי פיצוליים .
    אחרי התקף הזעם האחרון האמת שחשבתי אולי להעזר גם בכדורים למרות שאני לא כל כך רוצה .

מעדיפה למצוא כלים אם יש להתמודד עם ההתקפים האחרון היה לפני חודשיים . בשאר הזמן אני מתפקד תיפקוד מלא +

המון תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מטופלת בשיחות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/06/2013

אם הצלחת להגיע עד הלום ללא טיפול תרופתי, מה טוב, ועדיף שלא תתחילי עם זה כעת ובכלל (תרופות עשויות אמנם להפחית מהמצוקה שלך (במקרה הטוב) אך לא יסייעו לך לטפל בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות). אני מקווה שתוכלי למצוא "מנוחה לנפש" בטיפול הנפשי שאת מקבלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה

אני
    15/06/2013

זה מה שחשבתי לא רציתי לסמם את הרגשות גם אם הם קשים .

האמת שההתקף שלשום היה קשה כי לקח לי שעות לאסוף את עצמי לתיפקוד מלא , רגילה לאסוף את עצמי יותר מהר .

שוב המון תודה על התשובות המהירות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קסנקס לפני שינה
    ראובן
    10/06/2013

שלום רב. האם קסנקס שנלקח לפני השינה יכול לגרום לדום נשימתי לבן אדם נוחר? אני בחור בריא בד"כ, מטופל בציפרלקס בעקבות התקפי פאניקה ולאחרונה נמצא בתקופת לחץ ויש לי קושי להירדם.

לקביעת תור
    סגירה
    קסנקס לפני שינה

הוספת תגובה

• קסנקס לפני שינה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    12/06/2013

לא, קסנקס שנלקח לפני השינה לא יכול לגרום לדום נשימתי לאדם נוחר. עם זאת, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ להתקפי פאניקה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בהתקפי פאניקה הוא טיפול קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות של מרפות ממני
    אלי
    07/06/2013

היי, קצת רקע עליי
    בן 26 עובד ולומד, מנהל אורך חיים נורמלי. ללא דברים חריגים. לאחרונה נפרדתי מחברה שלי, אבל עדיין אנחנו בנדנד ומדברים די הרבה וקצת מנותקים. אבא חולה בשנה האחרונה ועבר טיפולים שהשפיעו עליי המון.
    אז ככה, אני מרגיש לא רגוע. פעם הייתי "גבר,גבר" לא חושש מכלום, וגם אם כן, יודע ללכת עם החזה למעלה, הכרתי הרבה אנשים בחיים והכי בכיף. גם בטיול שהייתי אחרי צבא הכרתי המון חברים.
    אבל היום? מרגיש כמו חיה פצועה. כל פעם שאני מגיע לסיטואציה מפחידה ומלחיצה נהיה לי דפיקות לב מהירות ונעצרת לי הנשימה לרגע. אני כבר לא נפגש עם חברים מהעבר, לא קובע הרבה עם אנשים. פחות יוצא, אני הייתי בן אדם חברתי והיום אני פחדן
    אבל מבחוץ אני מתנהג כרגיל, אף אחד לא יכול לשים לב לזה.
    סיטואציות שבהם אני מרגיש חרדה: ליד נשים יפות שעוברות לידי עם עקבים ששומעים את הראש, ליד אחי, ליד חבורת גברים חסונים, גברים גבוהים עם גוף מפותח ושרירים, ילדים ערסים בני 17 שנראים עבריינים וכו'
    כרגע אני לא רוצה לפנות לטיפול, אני מנסה להתמודד עם זה, גם לעלות את זה פה ולהיות מודע לעניין זה סוג של לקבל טיפול קטן.
    כל דבר קטן יש לי גם מצפון ורגשות אשם על דברים פעוטים. עולות לי גם מחשבות רעות על המשפחה וכד'.

*משהו קטן להוסיף, בתקופה שאבא שלי היה בטיפול, הרגשתי ממש חרא ולקחתי ללב והתחילו לי לחצים בחזה, שחזרו גם לאחרונה (זה היה לפני קצת פחות מחצי שנה)

אשמח לשמוע אם מישהו מכיר או יודע משהו מהסימנים שהעלתי ויודע לכוון אותי

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות של מרפות ממני

הוספת תגובה

• חרדות של מרפות ממני - תגובה

ד''ר אודי אורן
    08/06/2013

לאלי שלום,
    אתה עובר תקופה קשה. איני בטוח מה המקור של הקשיים, אולי תגובה למחלתו של אביך, ןאולי תגובה לשלב חדש בחייך.
    בכל מקרה הייתי ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד, EMDR או CBT.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CBT ? המלצה בבקשה
    ליבי
    07/06/2013

שלום,
    אני לוקחת כבר 3 חודשים רסיטל 20 מ"ג ליום ואלפרוקס לפי הצורך ,
    היתי חודשיים בבית בגלל זה, יש הרגשת שיפור וחזרתי לעבודה ב1.5 אך עד היום אני ממשיכה לנשום בכבדות עד כדי כך שאנשים שומעים את הנשימות שלי וזה מאוד מפריע לי , בנוסף יש לי גם שיעול יבש( לאחר בדיקות הבנו כי זה נובע מהחרדה)
    ביום שני האחרון היתי אצל הפסיכיאטרית העלתה לי ל30 מ"ג ביום ו0.5 אלפרוקס ליום.
    שאלותיי:
    1. האם 3 חודשים לא מספיקים כדי שהכדור רסיטל יקלט בדם שלי ואחזור לעצמי?
    2. היא הציעה לי לשלב טיפול CBT , אשמח שתמליצו על אחד מהבאים:
    דר' אביב אוריס
    דר' אברהם שולמית
    דר' נחמיאס שושנה
    דר' טייטלבויים ורד
    דר' נוי יצחק

בתודה, ליבי

לקביעת תור
    סגירה
    CBT ? המלצה בבקשה

הוספת תגובה

• CBT ? המלצה בבקשה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/06/2013

לליבי שלום,
    שלושה חודשים הם זמן מספיק. אנא התייעצי עם הפסיכיאטרית לאחר כחודש שאת לוקחת את המינון החדש.
    הוספת טיפול CBT הוא רעיון מצויין. איני יכול להמליץ על מטפל מסויים.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים שנייה
    שלום
    31/05/2013

שלום, זאת הודעה שכתבתי כאן בפורום לפני חודש וחצי בערך-

שלום,
    לפני בערך שנה וחצי חוויתי תאונת דרכים, לא אני נהגתי באוטו, הייתי מאחורה והיו איתי באוטו עוד שני חברים. בזמן התאונה ואחריה לא הייתי לחוץ, הייתי אפילו רגוע.
    בערך שבוע לאחר התאונה התחילו לי בחילות קלות שהתחזקו עם הזמן, ואחרי כמה זמן שלא עברו התחלתי תהליך של בדיקות.
    שום בדיקה לא מצאה סיבה לבחילות שלי, ובמשך שנה שלמה עברתי המון בדיקות ורופאים ואף אחד לא מצא את הסיבה. במהלך הזמן הזה רק התחלתי יותר ויותר לחשוש לבריאות שלי, הבחילות גם התחזקו ולא היה תאבון, ירדתי המון במשקל, נסגרתי יותר בבית, התחלתי נורא לפחד מכל דבר, והתחלתי גם להרגיש פחות טוב. כאבי צאוור וגב. הרגשתי נורא עצבני ומתוח, הרגשתי שכל זה נורא ולא אמיתי, לא מצליח להתרכז לחשוב כמו שצריך עייפות נוראה.
    אחרי בערך שנה הגעתי לפסיכיאטר, הוא אמר שמה שקרה זה כנראה שהתאונה יצרה אצלי טראומה, והגוף ניסע להוציא את התחושות האלה דרך הבחילה.
    ואז הותחל טיפול עם 10 מילגרם ציפרלקס.
    היום המצב שלי הרבה יותר טוב, הבחילות עברו אני פחות מתוח ועצבני, אבל עדיין יש תחושה שכל זה לא אמיתי זה נראה לי מאוד מוזר הכל, אני עדיין נורא דואג לבריאות שלי וכל דבר קטן ישר גורם לי להלחץ ולהכנס לפורומים רפואיים ולבדוק מה לא בסדר.
    נורא קשה לי להשתחרר מכל מה שעבר עליי בשנה האחרונה הזאת, ואני מרגיש שזה לא נותן לי להתקדם ומעציב אותי נורא. אני מספר את כל התחושות האלה לפסיכיאטר, אבל אני עדיין לא מרגיש שהוא מצליח לעזור לי ממש.
    מה אפשר לעשות עם כל זה ? למי לפנות?

תודה רבה !

היום, עברתי עוד תאונת דרכים. הפעם אני נהגתי באוטו, באתי לעשות פרסה ומישהו נכנס בי בצד של האוטו, הייתי עם ידידה בתוך האוטו. האוטו קיבל מכה חזקה, והכריות אוויר נפתחו. לשנייה חשבתי שזה מוזר שזה קורה לי שוב, ואני נהג טוב, וזה פשוט מוזר, אבל לא פחדתי. החבר של הנהג שנכנס בי יצא מהאוטו והתחיל לקלל אותי, למרות זה לא נכנסתי לפאניקה, לא מההתנהגות שלו ולא מהתאונה, ישר הרגעתי אותו, עצרתי את האוטו בצד. בדקתי שהידידה שלי בסדר כי היא הייתה בלחץ וניסיתי להרגיע אותה, ואז התחלתי לדבר עם הנהג וחבר שלו, הרגעתי אותם ובדקתי שהם בסדר. החלפנו פרטים ובערך שעה וחצי היינו שם והתעסקנו בזה, למרות הכל לא נכנסתי ללחץ מהתאונה , לא פחדתי, ותפקדתי ממש בסדר גמור התנהלתי ממש כאילו לא קרה משהו רציני וטיפלתי בהכל, אני בן 18 .
    בתאונה הקודמת הפסכיאטר אמר שהגוף, והאופי שלי נותנים לי ברגעי לחץ כאלה רגיעה ושליטה כדי לשמור עליי, אבל לאחר כמה זמן התחושות שהיו אמורות לעלות לי בתאונה יעלו.
    השאלה שלי מה זה אומר עליי איך שהתנהגתי, האם באמת תיהיה לי תגובה מאוחרת, איך אני דואג שזה לא יקרה ? ולמה אני צריך לשים לב או לראות כסימן אזהרה ?

תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    תאונת דרכים שנייה

הוספת תגובה

• תאונת דרכים שנייה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/06/2013

שלום רב,
    כמובן שאין דרך לדעת האם התגובה תהיה דומה או שונה. רק בדיעבד נוכל לדעת.
    מצד שני, על בסיס העבר, אתה נמצא בקבוצת סיכון לחוות דבר שנקרא תגובה פוסט טראומטית מאוחרת.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בנושאי טראומה שנקרא EMDR. תוכל למצוא מטפל מתאים דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה !

תודה
    08/06/2013

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה?
    חרדה
    31/05/2013

אשמח להתייעץ איתכם.
    ראשית:אני סובל מOCD מזה שנים ומטופל בפריזמה כבר שנה וחצי.יש טקסים רבים וחרדות רבות.
    בתקופה האחרונה אני סובל ממשהו שקשור למחשבות אך אינני יודע לאן לשייך אותו.
    אני שם לב כל הזמן לנשימה ולרפלקס הזה וכן לרפלקסים אחרים(מצמוץ,בליעה וכו') וזה גורם לי להרגיש שהרפלקס איננו עובד,כך שאני מרגיש שאני כל הזמן נושם בצורה מאולצת ביותר.אני מרגיש שאם אני לא אכריח את עצמי לנשום אני פשוט לא אנשום.מכיוון שאינני יודע מה ההגדרה של הדבר הזה,אני ממשיך לעסוק בזה והדבר הפך לבאמת בלתי נסבל.
    אני ישן טוב.מבחינה בריאותית הכל בסדר.אני מנסה כל הזמן להיזכר בתקופות לפני שזה התחיל(כי הרי הרבה פעמים אנו בתור בני אדם שמים לב לנשימה ובכל זאת זה לא מפריע),אך ללא הועיל.הדבר שהכי ישמח אותי עכשיו זה פשוט להחזיר את הרפלקס הזה בתור רפלקס ולהפסיק לעסוק בו כל היום!!!!
    בנוסף - האם אני יכול למות מזה?או שאין סיכוי שאני אמות מהדבר הזה?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה?

הוספת תגובה

• חרדה? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/06/2013

שלום,
    אין סיכוי שתמות מזה!
    אתה סובל מ-OCD ואולי מעוד תסמיני חרדה שונים.
    ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רסיטל+אלפרוקס, נא עזרתכם
    ליבי
    28/05/2013

שלום ,
    אני בחורה בת 24,יש לי כמה אנשים במשפחה(דודות,אבא שלי ואמא שלו) שלקו בגילי בערך בחרדה ומטופלים ע"י כדורים כבר כמה שנים.
    סימפטומי החרדה שיש לי בעיקר הם : קשיי נשימה ושיעול טורדני יבש.

ב10.3.13 היתי אצל פסיכיאטרית פעם ראשונה בחיי והיא נתנה לי את התוכנית הבאה:
    -שבוע ראשון: 10 מ"ג רסיטל ליום ו0.25 מ"ג אלפרוקס ליום
    - שבוע שני : 10 מ"ג רסיטל ליום ובעת הצורך 0.25 אלפרוקס ליום(והיה צורך)
    -שבוע שלישי והלאה עד הודעה חדשה: לעלות 20 מ"ג רסיטל ליום ולא לגעת באלפרוקס.
    הבנתי כי האלפרוקס ממכר ,לכן החלטתי כי אטול רק בעת הצורך, יוצא מכך שבחודש הראשון היתי לוקחת בין 0.25 - 0.75 אלפרוקס.
    בחודש השני התחלתי לקחת באמת במינון נמוך 0.25 -0.5 אלפרוקס ליום, ולאחרונה אפילו היה שבוע שלא לקחתי אלפרוקס כלל אבל עדיין היו לי קשיי נשימה אבל עם הקלה , פתאום קבלתי לאחר השבוע ללא האלפרוקס התקף חרדה קטן וחזרו לי השיעולים היבשים(!) רק שהפעם יותר מטרידים וקולניים .
    חשל"צ כי עשיתי בדיקת תפקודי ריאות+CT חזה +בדיקת דם לשעלת והן יצאו תקינות למעט בדיקת הct חזה שבה גילו כי יש לי שרידים/זיהום דלקתי ונתנה לי במשך 10 ימים אנטיביוטיקה והיא לא עזרה, לכן היום ממש רופא המשפחה הגיע למסקנה כי הכל נובע מהחרדה ועלי לקחת מעתה והלאה 1 מ"ג אלפרוקס עד שארגיש מצויין כמו בעבר.

שאלותיי הן:
    1. האם רופא משפחה יכול לקבוע כזה דבר בלי התיעצות מפסיכיאטרים?
    2. האם עלי לקחת 1 מ"ג בבוקר בבת-אחת או שמא לחלק במשך היום?
    3. האם יש מצב שלא אתמכר (ראו את שרשמתי מעלה , אני הצלחתי להתמודד עם 0.25 , לפעמים בין 0.25-0.5 ואפילו שבוע הצלחתי להיות בלי אלפרוקס)

תודה על תשובתכם, ליבי

לקביעת תור
    סגירה
    רסיטל+אלפרוקס, נא עזרתכם

הוספת תגובה

• רסיטל+אלפרוקס, נא עזרתכם - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/05/2013

1. רופא המשפחה יכול לעשות זאת (מבחינת סמכותו המקצועית או החוק) אך ברור שהיה עליו להתייעץ עם הפסיכיאטרית המטפלת בך. עובדה זו עדיין תקפה וזה בדיוק מה שאת צריכה לעשות - צרי קשר עם הפסיכיאטרית שלך והתייעצי איתה לגבי המינון ובכלל.
    2. בעקרון, את יכולה לקחת מ"ג אחד או לחלק אותו במשך היום.
    3. סכנת ההתמכרות עולה רק לאחר שימוש סדיר של למעלה משבועיים-שלושה.
    4. חבל בכלל שאת לוקחת כדורים נוגדי חרדה במקום לגשת לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) ולהיפטר מהבעיה אחת ולתמיד - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול קצר מועד אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

ליבי
    28/05/2013

שלום,
    תודה על תשובתך ,
    לקחתי לתשומת ליבי לנסות את השיטה שאמרת עם הפסיכולוג הקליני ,אבל הפסיכיאטרית שלי אמרה לי שזה לא יעזור אלא לנסות משהו oct משהו כזה , מה אתה אומר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    29/05/2013

...אני חולק על הפסיכיאטרית שלך, מן הסתם, ולא ברור לי מה זה טיפול ב-OCT - אולי היא התכוונה ל-CBT? אבל אם היא כיוונה ל- CBT (או בחצי תרגום לעברית, טיפול בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית), הרי זה בדיוק מה שהצעתי לך לעשות (ואז לא ברור למה היא חושבת ש"זה לא יעזור")...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון מינימלי של תרופה
    שימי
    26/05/2013

האם מינון נמוך יחסית של תרופה יכול להשפיע על מצב רוח של בן אדם ולעזור לו?
    למשל אם אני לוקח אפקסור 75 מ''ג? יכולה להיות עליי השפעה או שזה סתם מיותר לקחת מינון כזה ואין כל השפעה על בן אדם?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון מינימלי של תרופה

הוספת תגובה

• מינון מינימלי של תרופה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/05/2013

התרופה לא תשפיע רק אם היא נלקחת במינון סאב-קליני (פחות מהמינימום המומלץ). במקרה שלך, 75 מ"ג אפקסור ליום, התרופה במינון האמור להשפיע עליך. בכל מקרה, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה או דיכאון. התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה, ומסיבה זו עלולות אף לקבע אותה ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ודיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהבית
    תות
    26/05/2013

לפני כשנה עברתי מקרה של פגיעה מינית בטריטורית הבית שלי
    ומאז אני מאוד מפוחדת מהרגעים בהם אני נכנסת לשטח הבית או יוצאת לאוטו, מפחדת להיות לבד בבית, מרגישה תמיד שיש איתי עוד מישהו או שהולך אחריי או עוקב אחרי מישהו זר.
    אני חיילת בת 20 ומאוד הייתי רוצה לפתור את הבעיה אני לא יודעת למי לגשת ובמי להיעזר, אם יש ספרים שניתן לקרוא שמסייעים לפתירת הבעיה באופן עצמאי אשמח למענה ולייעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהבית

הוספת תגובה

• פחד מהבית - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/05/2013

את זקוקה למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. נסי לברר האם קב"ן היחידה עשוי לסייע לך בזה, ולחלופין את יכולה לפנות לפסיכולוג באופן פרטי. (ספרים או מאמרים באינטרנט עשויים ללמד אותך על הנושא אך לא ממש יסייעו לך להיפטר מהחרדה/ הימנעות כמו מספר פגישות הנחייה עם פסיכולוג.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוטים קשים מנשוא.....
    דנה
    26/05/2013

השנתיים האחרונות היו לי קשות מאוד.
    רוב הזמן מצאתי סיבות להיות מצוברחת ולחוצה מכל שטות קטנה עד לכדי סבל מחוסר שינה, עייפות, סיוטים בלילות, עצבנות.

יש לי חרדות קשות עם תסמינים גופניים קשים וגם עם פחד קשה שלא מוסבר, מועקה רצינית ופחד להיות לבד. פשוט מרגישה מפוחדת וחרדה וכל דבר גורם לי לבכות. אני בוכה כל היום ללא הפסקה.

יש לי התקפי חרדה בגלל הפחד למות מהמצב הגופני שלי ועם רעידות חזקות ודפיקות לב חזקות- אני מרגישה פחד שקורה לי משהו ממש לא טוב, כל הלילה היו לי סיוטים קשים שמשפיעים עלי עכשיו.

עד עכשיו אני רועדת ובפחד מהסיוטים.
    כל היום אני חושבת על החלומות בלילה
    החלומות היו קשים ועד עכשיו קשה לי לתפקד...

איך אפשר להפסיק את המחשבות של החלומות?
    מה הגורם לסיוטים בלילה?

היו לי בלילה הרבה פעמים שיתוק שרירים שגרם לכך שנשארתי משותקת כמה דקות לאחר ההתעוררות - והרגשתי שהתעוררתי אולם לא יכולתי לזוז והשיתוק היה בהזיות דמויות חלום.

אני מרגישה שאני נהיית יותר חרדה לפעולות פשוטות של יום יום,מפחדת שיקרוס הבניין, פחד מכלבים שיהרגו אותי , דאגה יתרה לסובבים אותי, סיוטים בלילה .
    בגדול אני כל הזמן מדמיינת את הגרוע מכל בשבילי .
    אני מרגישה שאני כל הזמן חיה בדאגה קשה.

ובחלומות אני מרגישה שנוגעים לי בראש כמו נמלים ונוגעים בי פיזית ואז אני מתעוררת עם שיתוק שינה עד שזה משתחרר ואני קמה בבהלה קשה.

ואני כל הזמן שומעת בסיוטים צעקות.
    כל הזמן שומעת קולות שלא מפסיקים.!

הצעקות שאני שומעת בלילה כל כך חזקות.
    כל הזמן אני שומעת אנשים שמדברים וצועקים בלילה ללא הפסקה.

האם זה מחלת נפש? האם הקולות שאני שומעת בשינה זה נקרא "סכיפורזניה"?

ממה הסיוטים האלה נובעים?

איך אפשר להפסיק את הסיוטים האלה?

האם מתפתחת לי מחלת נפש? אני פוחדת מאוד מזה.

מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    סיוטים קשים מנשוא.....

הוספת תגובה

• סיוטים קשים מנשוא..... - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/05/2013

את מתארת תסמינים של חרדה, לא (התפתחות) של מחלת נפש כגון סכיזופרניה. עם זאת, חבל שאת סובלת כל כך מבלי לפנות לטיפול. פני בהקדם למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית והתחילי לטפל בעצמך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מחדרי מקלחת
    דנה
    26/05/2013

שלום, אני בת 24 ומאז שאני מכירה את עצמי, יש לי חרדה מחדרי מקלחת גדולים. אם אני נמצאת בבית ובו חדר מקלחת גדול- אני לא נכנסת לשם... אפילו לא בשביל לרחוץ ידיים!!! בבתי מלון למרות שחדרי המקלחת הם בגודל סביר- אני עדיין מפחדת להתקלח שם ומרגישה לא בטוחה ברגע שהדלת נסגרת.. (לפני כחודשיים היתי במלון והחלטתי להילחם בפחד- לצערי תוך חמש דקות הרגשתי דפיקות לב מהירות ופחד השתלט עלי.. בקשתי מאימי שתחכה לי מאחורי הדלת כשהיא פתוחה למחצה...) אציין שאין לי בעיה עם חדרים גדולים או סגורים. הדבר מאוד מאוד מפריע לי. מה ניתן לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מחדרי מקלחת

הוספת תגובה

• פחד מחדרי מקלחת - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/05/2013

...פשוט לגשת לטיפול. פני למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית ותיפטרי מהבעיה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה