פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות קשות
    א י
    23/09/2013

שלום,
    לאחרונה בתי בת 11 , סובלת מחרדות. לפני שבוע כאב לה הגרון והיא חשבה שיש לה את המחלה. רק לאחר בדיקות היא הבינה שהכל בסדר. ברוך השם. השבוע היא בחרדות שהשם לא קיים. אחרי שיחה עם חברה. החברה אמרה לה בסוף מרוב מחשבות תנסי להתאבד וכעת היא בחרדה שהיא תנסה לעשות זאת. מה לעשות אני בעצמי בחרדה מכל מה שעובר עליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות קשות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות קשות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/09/2013

שלום, האבחנה שלך מדוייקת. הבת באמת סובלת מחרדה. כמו שאת שמה לב זו אינה חרדה ממוקדת, אלא חרדה ש"מתלבשת" כל פעם על נושא אחר. אם התופעה נמשכת כבר זמן מה, אני מציע לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR. בכל מקרה אני מציע לברר האם קרה משהו שהגביר בזמן האחרון את החרדה (בית, בית ספר, חברות). את הפסיכולוג תוכלי למצוא דרך קופת חולים או באתר אי"טה או אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה וחג שמח
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ארוכה
    יוסי
    22/09/2013

אם מתבגר כבר שבועיים לא מתנהג כרגיל בעקבות טרואמה שקרתה לו זה נקרא חרדה? הוא לא חוזר לעצמו כבר שבועיים!!! הוא ילד בדר"כ חכם שנון מצחיק. ועכשיו הוא מלא פחדים בוכה צוחק וכו' מלא פחדים שלא אופיייניים לו. אני מת בדאגה. מתי הוא יחזור לעצמו?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ארוכה

הוספת תגובה

• חרדה ארוכה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    23/09/2013

לא צריך לדאוג, יוסי - אתה מתאר התנהגויות אופייניות לנפגעי טראומה. עם זאת, בנך זקוק לתמיכה והכוונה וכדאי לך לפנות איתו למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת השאלה

יוסי
    23/09/2013

יש לי אח מוצלח ביותר הבן 17, מספר אחת בכיתה. לפני שבוע הוא היה באזור שהיה תאונת דרכים וראה את המת ואת הפצועים. מאז הוא מתנהג בצורה שונה ממה שהוא תמיד. הוא בוכה ואח"כ צוחק, צועק שהוא עומד למות, שר, מתנשם, הוא שבוע שלם מוזר , לא חוזר לעצמו. הוא הלך לפסיכיאטר שנתן לו כדור בערב וככה זה שבוע. הפסיכיאטר אמר שזה חרדה. אבל חרדה זה לא משהו שאורך 20 דקות ואז חוזרים להיות רגיל? אז למה הוא לא חוזר לעצמו?
    אני חושש מאוד לאחי. האם זה נקרא חרדות ? זה עובר???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרחבת השאלה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/09/2013

ליוסי שלום,
    כמו שנאמר, זאת אינה חרדה אלא תגובה פוסט טראומטית. הטיפול בתגובות כאלו איננו טיפול תרופתי. אני ממליץ לשקול ברצינות להפסיק את הטיפול התרופתי ולפנות לטיפול ממוקד בפוסט טראומה. הטיפולים המקובלים הינם EMDR ו-CBT. תוכל למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ובאתר אי"טה.ממליץ בחום על טיפול פסיכולוגי ממוקד במקום תרופות. בהצלחה וחג שמח, אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה כללית
    דוראל
    21/09/2013

היי קוראים לי דוראל,בת 20,חיילת...בשנים האחרונות אני סובלת מחרדה כללית (ככה אני מגדירה אותה)מרגישה תחושה תמידית פנימית של לחץ שמשהו רע חייב לקרות והולך לקרות...יש מצבים שאני מרגישה מנותקת מהמציאות. תחושה של "איפה אני נמצאת "ומהם בעצם החיים. מרגישה שהחיים שלי השתנו עם תחילת החרדות ששום דבר כבר לא תמים כמו פעם-זה חוסם אותי. אין לי מושג מה עובר עליי,אני מרגישה די חולת נפש..שכולם אנשים רגילים,טבעיים,צוחקים נהנים ורק אצלי הכל קשה ומלא בפחדים.
    חייבת לציין שלא עברתי אירוע קשה בחיי,יש לי משפחה נפלאה ותומכת,אנשים טובים מקיפים אותי.
    ב3 שנים האחרונות המצב החל והוא רק מתדרדר...אני מפחדת שמשהו לא בסדר אצלי ועוד יחמיר עם הזמן אני לא משתפת את המשפחה ומראה להם שהכל איתי כרגיל. אני חייבת לומר שאני לא מעוניינת להשתמש בתרופות. אני רוצה שהמצב יחלוף לבדו.
    השאלה שלי האם מדובר בחוסר הורומונים במוח? או שאלו מחשבות שווא ושלי שאני מסוגלת להתגבר עליהם באמצעות המחשבה. ( המחשבות משתלטות עליי וזה מה שמלחיץ) אשמח לתגובה,תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה כללית

הוספת תגובה

• חרדה כללית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/09/2013

לדוראל שלום,
    את לא חולת נפש! את סובלת מחרדה.
    אני ממליץ לך בחום לקבל עזרה, ואני שמח בשבילך שמצאת את הכח לפנות לפורום הזה ובכך להתחיל את תהליך קבלת העזרה.
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד לחרדה כמו EMDR ו-CBT. טיפולים כאלו יוכלו להקל עלייך במהירות יחסית, ולהחזיר אותך לחיים שחוית לפני 3 שנים.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר של המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי
    רינת
    12/09/2013

ביתי בת ה4 חסרת ביטחון היא ילדה שאוהבת לשיר ולשחק איך יש לה חברה שלטנית ומאוד הפוכה מביתי מלאה בבטחון עצמי והיא מחליטה לביתי מה ומתי לעשות דברים בהתחלה חשבנו שביתי אולי תדבק בבטחון העצמי של החברה וההשפעה על ביתי תהיה לטובה וההשפעה תהיה חיובית על ביתי איך המצב שונה היא משתיקה את ביתי שהיא מדברת או שרה היא מחליטה לה במה לשחק ומתי היא נותנת לה פקודות וכו איך אפשר לעזור לביתי?אני רוצה מאוד שביתי תעמוד על שלה ואפילו אם זה לפני הילדה שמלות ביטחון ותגיד פעם אחת לפחות לא זה מאוד מלחיץ אותי שבטח גם בגן מחליטים בשבילה וכו מה אפשר לעשות בבקשה תתנו לי עצות

לקביעת תור
    סגירה
    ביטחון עצמי

הוספת תגובה

• ביטחון עצמי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/09/2013

אתם זקוקים ליותר מאשר כמה עצות כדי לשנות את הדימוי העצמי של הילדה ואת אופיה מקצה לקצה - פנו לשיחה או שתיים עם איש מקצוע העוסק בהדרכת הורים בדגש על טיפוח דימוי עצמי חיובי אצל ילדים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בעת מעבר ליד בנים
    אנונימית
    11/09/2013

שלום רב,
    אני בת 20 ובזמן האחרון כאשר אני עוברת ליד בנים או אני יודעת שאני הולכת לעבור לידם בדרך אני נתקפת בחרדה.. ניסתי לקחת נשימות ולהתמודד עם זה\ לא לחשוב על זה אבל זה לא עוזר.
    הדבר הזה קרה בשנה האחרונה בתקופות , כמו כן כבר חודשיים שאני מובטלת ואני לא עובדת והעלתי במשקל אז יתכן שזה בגלל שאני מרגישה חוסר ביטחון כלשהו לידם? אבל האם שמעתם על תופעה כזו בעבר?
    ממה זה יכול לנבוע? וכיצד אני יכולה לטפל בכך?
    אודה מאוד למענה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה בעת מעבר ליד בנים

הוספת תגובה

• חרדה בעת מעבר ליד בנים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    17/09/2013

שלום רב,
    ההסבר שאת נותנת בהחלט אפשרי בהנחה שלא היו תופעות כאלו בעבר.
    הכיוון של שיחה פנימית ונשימות עשוי לעזור, אבל אם את לא שמה לב לשיפור, כדאי לך לשקול לקבל טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות. הטיפולים המקובלים הם CBT ו-EMDR. תוכלי לקבלם דרך קופת חולים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הגוף יכול להתרגל לתרופה?
    נחמד
    10/09/2013

ולהגיע למצב שאי אפשר להפסיק לקחת את התרופה גם אם עושים זאת בהדרגה ואז צריך לקחת אותה לכל החיים? ישנו אתר באינטרנט אשר טוען כך. אבל הוא מציג את הדברים באופן מגמתי ולא יודע עד כמה אפשר לסמוך עליו.

הוספת תגובה

• האם הגוף יכול להתרגל לתרופה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/09/2013

הגוף אכן מתרגל לתרופות רבות, אך משמעות ההתרגלות היא שהתרופה מאבדת עם הזמן מהשפעתה, לא שצריך לקחת אותה כל החיים. אין בנמצא תרופה שחובה לקחת כל החיים או שאי אפשר להפסיק לקחת אותה. בשימוש נכון, תרופות (להבדיל מסמי רחוב, למשל) נלקחות מבחירה וניתן להפסיק את השימוש בהן. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאילו תרופות מינימום תופעות לוואי?
    sad
    10/09/2013

מבין נוגדי הדיכאון והחרדה האם יש תרופות מסוימות שנחשבות בדרך כלל עם תופעות הלוואי הכי קלות?
    ולמה לא תמיד נותנים אותם כטיפול ראשוני מבין כל התרופות?

הוספת תגובה

• לאילו תרופות מינימום תופעות לוואי? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/09/2013

תרופות נבחנות לא רק על פי תופעות הלוואי שלהן כי אלא גם על פי התועלת שלהן וכו', והשיקול בבחירת תרופה זו או אחרת נסוב בעיקר על מידת התועלת לעומת תופעות הלוואי. מאחר ותרופות שונות זו מזו הן ביעילותן והן בתופעות הלוואי שלהן וגם אלה משתנים מאדם לאדם וממקרה למקרה, אין בנמצא תרופה המועדפת באופן גורף ובמקרים רבים מציאת התרופה המתאימה יותר היא עניין של ניסוי וטעייה. כדאי שתדע בעקרון שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות ו/או דיכאון - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן כאמור גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדות ו/או דיכאון הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה למרות טיפול תרופתי
    ניקול
    08/09/2013

אני סובלת מחרדות ואגורפוביה כבר כמה שנים.
    מטופלת בסרוקסט 20 מ״ג , כל פעם שנסתי להפסיק את הטיפול התרופתי החרדות חזרו
    עכשיו ללא הפסקה של הטיפול חזרו החרדות ואני מאוד סובלת ( החרדות חזרו לאחר התקף מיגרנה חזק שבו התבלבלו לי המילים, ונלחצתי מאוד).
    מאז אני בחרדה נוראית שאני אאבד את הזיכרון.
    בקשתי מרופאת המשפחה להגדיל את המינון של התרופה בעוד 10 מ״ג איך אני לא מרגישה שיפור (ניסתי להעלות מינון במשך ארבע ימים איך אין שיפור)
    שכמה ימים לפניי שהחרדות חזרו קיבלתי מבית המרקחת תרופה גינרית של סרוקסט אני לא זוכרת את שמה, אך כשחזרו החרדות ישר קניתי את הסרוקסט שאני רגילה אליו.
    רציתי לדעת למה למרות הטיפול התרופתי חזרו לי החרדות
    והאם עליה במינון לוקחת זמן להשפיע והאם יש תופעות לוואי לעליה במינון
    אשמח לכל יעוץ או הכוונה אני מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה למרות טיפול תרופתי

הוספת תגובה

• תחייבת לציין

ניקול
    08/09/2013

שכמה ימים לפניי שהחרדות חזרו קיבלתי מבית המרקחת תרופה גינרית של סרוקסט אני לא זוכרת את שמה, אך כשחזרו החרדות ישר קניתי את הסרוקסט שאני רגילה אליו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה למרות טיפול תרופתי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/09/2013

החרדות חזרו שכן הטיפול התרופתי מעולם לא טיפל בשורש הבעיה. כפי שציינתי בפורום זה מספר פעמים, הטיפול התרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך כאמור אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ בחרדות הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי הוא לא תמיד יעיל

שילה
    17/09/2013

גם בטיפול קוגנטיבי התנהגותי נמצא כי יש כאלה שמגיבים אליו טוב ויש כאלה שפחות. ממליצה לך אולי לבדוק שיטות אחרות לטיפול בחרדות שאת מתארת.
    אחותי הקטנה סבלה גם היא שנים מאגורפוביה והיום היא מטופלת אצל *** ההודעה נערכה - נא לא להעלות הודעות שיש בהן פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי ***.
    אני באמת ממליצה לך לבדוק את העניין. תרופות הן אמנם הפתרון הכי זמין ו'בטוח' , אבל כשאני רואה את אחותי היום סוף סוף יוצאת מהמצב שהייתה בו אני בטוחה כי יש גם דרכים אחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רינת

ניקול
    18/09/2013

אשמח אם תכתבי לי למייל איך אחותך טיפלה בבעיה, דרך איזה מטפל ,איזה טיפול והכל.

תודה רבה

נ.ב.
    ומה מצבה היום :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל וחרדה
    סיגלית
    28/08/2013

חברתי בת 52, סובלת מחרדות לפי דברי הרופאים. הדבר מתבטא בלחץ, חוסר תיאבון, לחצים בראש. היא בחורה רזה שוקלת בד"כ עד 45 ק"ג , גובה 160. אך היום שוקלת 39 ק"ג(לדבריה, ייתכן שאפילו פחות). בדיקות דם וכלליות תקינות. הלכה לפסיכיאטרית באופן פרטי , נתנה לה לוסטרל- להתחיל ברבע כדור ולהעלות בהדרגה, וכן טיפות רויטרול. היא לוקחת את הכדור כששה ימים. טוענת שהכדור גורם לה להרגיש לא טוב, כאבי שרירים ,והפעם במקום לחץ בראש מרגישה, לפי הגדרתה, ששורף לה במוח. הפסיכיאטרית אמרה לה שהיא צריכה סבלנות וכן ללכת לנוירולוג. נראה לי שסבלנות אין לה כי היא מאוד סובלת ולא מסוגלת לאכול. היא לא לוקחת את הרויטרול מחשש שתרגיש רע יותר. רופאת המשפחה שלחה אותה לאשפוז , בבי"ח שחררו אותה ואמרו לה להמשיך עם הכדורים.

מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל וחרדה

הוספת תגובה

• לוסטרל וחרדה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    30/08/2013

דעתנו היא שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה (ולכן עלולות אף לקבע אותה), ויש להן כאמור גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ודיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לחברתך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושב שאני עומד למות, או לפחות
    לא יודע מה זה
    23/08/2013

מתקרב לזה...
    יש לי בעיות קשות עם הנשימה!לבעיות הללו אין שום שחר ושום סיבה:מערכת הנשימה תקינה לחלוטין,דופק הלב נמוך מאוד,אני פעיל ספורטיבית ודווקא כאשר אני מקיים פעילות ספורטיבית בעיות הנשימה נעלמות.מדובר בבעיית נשימה מוזרה, וברור שהיא נובעת מחרדה ומהתעמקות בחרדה.זה התחיל בכך שנשמתי רגיל ולפתע הרגשתי שאין לי אוויר בלי סיבה, אז נשמתי עמוקות וככה כמה פעמים והרגשתי שאין לי אוויר, אך הנשימה התבצעה כרגיל.שום קשיי נשימה(אין קושי בהכנסת האוויר, רק בהרגשת הסיפוק מהאוויר).עכשיו מה שקורה זה שאני ממש נושם יותר מידי,ואני פשוט לא יודע כמה צריך לנשום.אני מרגיש שאני מתאמץ יתר על מידה,ואפילו מידי פעם מופיעים כאבים בבית החזה בעת נשימה עמוקה.אני מרגיש הנשימה לא טבעית כלל , אני לא מצליח להרגיש סיפוק מהנשימה.הדבר מקשה עליי מאוד.כאשר אני הולך לישון ואני מרוכז בנשימה, אז בכלל התופעות מחמירות. אני לא יודע כמה ואיך לנשום!בד ובבד, יש לי בעיות אכילה שנובעות מהנשימה.בכל בליעה שלי אני מפחד להיחנק ולכן בכל פעם שאני בולע לפעמים אני לא מצליח לנשום ויש לי בעיות קשות בתמרון בין הבליעה לבין הנשימה.כמעט בכל ארוחה אני בטוח שאני נחנק ואז הדופק עולה ואני כביכול לא מצליח לנשום.אני לא יודע מה לעשות...
    אני מטופל בפריזמה מזה כמעט שנתיים וטופלתי גם אצל פסיכולוגים...

הוספת תגובה

• אני חושב שאני עומד למות, או לפחות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    24/08/2013

שלום רב,
    אין לך בעית נשימה. יש לך בעיית חרדה.
    ההוכחה היא שכאשר אתה בפעילות ספורטיבית (אתה עסוק במשהו שממקד אותך בגוף) הבעיה נעלמת, וכאשר אתה מאפשר למחשבות בראש להיות במוקד, הבעיה חוזרת.
    אנא פנה למטפל המתמחה ב-CBT או EMDR. תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה, ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    אני מעריך שטיפול ממוקד בחרדה יוכל לעזור לך להתמודד עם הקושי שלך.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי לנשום עמוק מזה שלושה שבועות
    אייל
    21/08/2013

שלום לצוות הפורום.

אני בן 25, בריא בד"כ.
    לפני כשלושה שבועות חזרתי לבצע אימוני ריצה לאחר כשנה שבה לא ביצעתי כאלה. באימון השני, כשעה לאחר שחזרתי הביתה, חשתי כאבים בחזה (סביר שמתיחת שריר בגלל מאמץ יתר). בנוסף, חל אצלי צורך בלתי מוסבר לקחת נשימה עמוקה כל כמה דקות. בהנחיית רופא המשפחה ערכתי בדיקת א.ק.ג, בדיקת מאמץ וכן צילום חזה - הכל היה תקין. ביצעתי בדיקת דם בתחילת השבוע והכל היה תקין למעט חריגות לא משמעותיות בכדוריות הלבנות (קצת נמוך) וברמת הברזל (קצת גבוה). נוסף על כך, בימים האחרונים אני חש חולשות, תחושה מוזרה בבטן של חולשה, לעיתים סחרחורות, ואני ממש יכול להרגיש שהלב שלי פועם לפעמים (גם במצב של מנוחה). החל מהבוקר, כאשר אני לוקח נשימה עמוקה אני מרגיש מעט כאב בגב העליון. כמו כן, לעמים מרגיש כאב נקודתי באזור החזה שחולף מהר אך הכאב מלפני כשלושה שבועות חלף. אציין שכל הסיטואציה הזו מלווה במחשבות לא טובות. בעבר מאוד חששתי ממחלה מסוימת ונבדקתי לגביה מספר פעמים, ולעיתים אף ללא צורך של ממש להיבדק.
    מאחר וכל הבדיקות יצאו תקינות, אני חושש שאולי "הכל בראש" ושוקל לבקש מרופא המשפחה הפניה לגורם המתמחה בבריאות הנפש. ייתכן שלחץ נפשי כלשהו גורם לצורך המוזר לנשום עמוק ולכאבים המוזרים שאני חש בגב ובחזה?
    תודה.

הוספת תגובה

• קושי לנשום עמוק מזה שלושה שבועות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/08/2013

לאמיר שלום,
    אתה סובל מתסמינים ברורים של הפרעת חרדה קלה יחסית המתמקדת בחששות סביב נושאי בריאות. הסיכוי שמדובר בבעיה גופנית הינו נמוך ביותר, ביחוד לאחר שהבדיקות לא העלו ממצאים משמעותיים.
    אני ממליץ לך לחזור לפעילות פיזית הדרגתית, לתרגל תרגילי הרפיה פעם/פעמיים ביום, וכאשר אתה שם לב לתחושה פיזית כזו או אחרת להזכיר לעצמך שזה סימן שאתה חי והגוף שלך פועל.
    במידה ותוך שבועיים-שלושה לא תרגיש הקלה משמעותית, אני ממליץ לך לפנות לטיפול CBT או EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך חיים ככה??
    אני
    13/08/2013

אחרי אפיזודה שהיתה לפני כמה חודשים ושאתמול שבה הבנתי שמדובר בהתקפי חרדה כאשר המוטיב המרכזי הוא קוצר נשימה נוראי והרגשה של חנק עד כדי מוות.
    הלכתי לטיפול בשיטת NLP נעזרתי בהומאופתיה וכלום.
    מוצאי האחרון הוא התרופות הפסיכיאטריות אבל שאלתי היא, אם לוקח להן זמן להשפיע (ומהן תופעות הלוואי שכולם מדברים עליהן?) מה עושים עד אז, אני בתחושת מחנק כבר מאתמול וזה לא עובד ואני מטפסת על הקירות.

לקביעת תור
    סגירה
    איך חיים ככה??

הוספת תגובה

• איך חיים ככה?? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/08/2013

NLP והומאופטיה אינם הטיפול המומלץ בהתקפי חרדה וטיפול תרופתי הוא ממש לא המוצא האחרון עבורך (התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ומסיבה זו אף עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות (המשתנות מתרופה לתרופה). הטיפול המומלץ בהתקפי חרדה הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• באיזה תדירות אפשר לקחת את הכדור בלי
    מרדכי
    12/08/2013

בתקופה האחרונה אני נמצא חוסר שקט וחרדות בלתי נסבלות. והדבר היחידי שעוזר לי הוא כדור של לוריון 1 מ''ג ביום. הבעיה שהכדור הזה ממכר אז אני מנסה לקחת אותו רק אחת ליומיים. יום כן יום לא. האם לאחר תקופה של חודש עשויה להיווצר התמכרות לכדור? באיזו תדירות אפשר לקחת את הכדור ללא חשש של סכנת התמכרות?

הוספת תגובה

• באיזה תדירות אפשר לקחת את הכדור בלי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    13/08/2013

חודש אחד של לוריון פעם ביומיים לא יגרום לך להתמכרות פיזיולוגית (עדיין) אבל עשוי בהחלט לגרום לך להתמכרות פסיכולוגית שממנה קשה לא פחות להיפטר (פשוט כי תלמד - בטעות - שאינך יכול לחיות ללא התרופה). מסיבה זו טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ולכן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן כאמור גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה ודיכאון בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות של דיכאון וחרדה מגיל אפס?
    אודי
    10/08/2013

אם בן סובל מדיכאון, חרדה ושאר קשיים נפשיים מגיל מעוד צעיר. וזה למרות שהוא גדל בסביבה אוהבת ונורמטיבית. ולמרות שיחות פסיכותרפיה וטיפול תרופתי נגד דיכאון אין שיפור.
    האם יכול להיות שזה מצביע על איזו שהיא בעיה רפואית
    מולדת שגרומת לכך? איזו שהיא בעיה ישירה או עקיפה שמקרינה על קשיו הנפשיים של אדם? אם כן אילו בדיקות כדאי לעשות?

הוספת תגובה

• בעיות של דיכאון וחרדה מגיל אפס? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/08/2013

קשה לי להתייחס לגופה של שאלתך מבלי להכיר את הילד וסביבתו. (לא מסרת אפילו מה גילו או מאיזה גיל הוא חווה קשיים; ו"סביבה אוהבת ונורמטיבית" עלולה עדיין להיות טראומטית בהקשרים שונים. כנ"ל לגבי הטיפול - מתיאורך אין לי כל דרך להעריך את איכות ותרומת הטיפול לכאן או לכאן ...כל אלה הם מסוג הדברים שרק בדיקה יסודית על ידי יכולה להאיר.) בהתייחס לשאלתך מעבר להסתייגויות, לעיתים נדירות מאד "דיכאון, חרדה ושאר קשיים נפשיים" מקורם בבעיה אורגנית (כמו גידול במוח, למשל). הבדיקות המתבקשות כוללות בד"כ בדיקות רפואיות מקיפות ואבחון פסיכיאטרי ופסיכולוגי. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ?
    מיכל
    03/08/2013

הי ,
    אני בת 32 ,רווקה .
    לפני כמספר שבועות הופיעו אצלי התקפי חרדה (עקב המון לחץ בחיים ובעבודה ).
    לפני כחודש התחלתי קשר חדש ,שמלווה בחרדה רוב הזמן (לחץ בחזה ) קושי נשימה , זה קורה לי לפעמים שאני ליד הבחור ולפעמים שאני לא לידו (אך חושבת על הקשר) .
    אני מאוד מעוניינת לתת לקשר הזדמנות. אך מאוד קשה לי עם התחושות שזה מעורר בי .

אני רוצה לציין שהייתי בעבר בקשר זוגי תקופה ארוכה , ורק לקראת הפרידה (שאני יזמתי) הופיעו תחושות כאלה .

האם יש לך עצה\רעיון ממה החרדות נובעות . או מה עלי לעשות ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ?

הוספת תגובה

• חרדה ? - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/08/2013

למיכל שלום,
    איני מכיר את הרקע שלך, אבל מתוך מה שכתבת ברור כי הקשר הזוגי "לוחץ על כפתורים" הקשורים למתח וחרדה, והתגובות הן בהתאם.
    ממליץ על מספר דברים:
    בירור עם עצמך על מה את לחוצה ודיבור עצמי מרגיע
    תרגילי הרפיה.
    פעילות ספורטיבית.
    אם כל אלו לא עוזרים מספיק, ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT. תוכלי למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה