מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדות ילדהנתי14/03/2014
יש לי ילדה שנראה לי ולבעלי כי ישנה בעיה כלשיהי שלא ידועה לנו ממה זה נובע,
הילדה בת 12 ובמשך שנה אפר לומר יש לה תופעות מוזרות וממש "טקס" לפני הליכה השינה בלילה.
זה מתחיל בכך כי היא אומרת לילה טוב לפחות 9 או 10 פעם בודקת אם הדלת נעולה, שואלת אם אנחנו הולכים לאיזה מקום או מישהו בא אלינו, שוב בודקת אם דלת נעולה, ניגשת לשירותים ויוצאת לומר תפילת לילה טוב עם ספר תהילים, יוצאת מהחדר שוב בודקת דלת נעולה שוב לילה טוב שוב שירותים במקום אחר בבית לא שהיתה כבר, ואז נשיקות לילה טוב וחייבת לומר : אם אני לא ירגיש טוב בלילה אבוא אליכם ואם אתם לא תרגישו טוב תעירו אותי, חיבוק נשיקה שזה בסדר גמור ואז בשעה טובה הולכת למיטה, אך זה לא נגמר בכך, שוב מהחדר (שהדלת שלה סגורה) צועקת לילה טוב כמובן שאנחנו עונים לה, ואחרי מס' דקות שוב לילה טוב, )במקרים שאנחנו לא עונים לה, היא תצעק שוב ושוב עד נענה לה, ואם לא נענה היא תקום לבדוק.. מציינת גם שהיא שואלת אם מישהו בא אלינו (נניח חברים,שכנים) ואם כן באים היא לא נרדמת ומתעכבת עם השינה שלה,
אין לנו ספק שקיימת בעיה! ניסינו לגשת לטיפול פסיכולוגית ילדים אך לאחר 7 טיפולים בערך לא ראינו התקדמות לשום מקום והתייאשנו מה גם כי הילדה התעצבנה שהיא בעצה הלכה אליה וחשבה שמשהו לא בסדר איתה. אציין כי היא שומרת על אחיה הקטנים ממנה(10,5.5) כשאנחנו יוצאים לפעמים לבלות ושמחה אפילו ומעודדת אותנו לצאת.
(מצטערת שזה ארוך מדי,) אך אני צריכה את עזרתכם בבקשה
למי ולאן לגשת ולפנות לטיפול ומה הסיבה לכל הסרט הזה?????? שאני ובעלי לא יודעים לפענח זה מביא אותנו לתיסכול כבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות ילדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/03/2014את מתארת תסמינים קלאסיים (קלים יחסית) של הפרעת חרדה כפייתית (או בקיצור OCD). הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בהפרעות חרדה אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לכם בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דפיקות לב מהירות מה ניראה לכם הסיבהשלומי10/03/2014
לפני שנתיים עבר אליי תראומה מסוימת שגרמה לי לדפיקות לב מהירות בצורה בלתי רגילה . וממש לא זכור לי עם זה המשיך ואחרי חצי שנה הרגשתי מין חרדות כאלו ולא כולכך טוב .. אז התחלתי לקחת מולטי וויטמין שיש בו מלא צמחים וכול מיני שטויות ...
וגם אומגה 3 ועד היום יש לי מדיי פעם מין התקפה של דפיקות לה מהירות מרגיש תבטן קופצת השאלה שלי עם לדעתכם זה בגלל התראומה או בגלל הכדורים ?
אני יודע שברוב הסכוים יגידו שזה בגלל התראומה שעברתי אבל לא יודע למה יש לי תחושה שזה אולי בגלל הכדורים האלו ...... כי יש מכירים נדירים וראיתי גם בנאדם מסוים שרשם שהוא משתמש במולטי וויטמין והוא שאל עם זה הגיוני שיהיה לו דפיקות לב מהירות ... ומה לגביי האומגה 3 יש סכוי ?
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
דפיקות לב מהירות מה ניראה לכם הסיבה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/03/2014רוב הסיכויים שדפיקות הלב המהירות הן תסמין של חרדה פוסט-טראומתית ולא קשורים לצריכת ויטמינים או אומגה 3. אם הדבר מציק לך, גש למספר פגישות טיפול אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחרדהחרדתי10/03/2014
שלום רב.
אני סובל מחרדה הקשורה לעיוורון מלייזר. אני חושש מלייזרים שנמצאים סביבנו ביום יום וחלקם אינם נראים לעין האנושית. השימוש בלייזר נהיה נפוץ בעולמנו. ישנם לייזרים בלתי נראים במכוניות בבקרת שיוט לרכב, לייזרים בלתי נראים בנשקים של חיילים (כוונת מארס), לייזרים בלתי נראים במד מהירות הלייזר של המשטרה, לייזרים בלתי נראים במכוני קוסמטיקה להסרת שיער ולייזרים נוספים רבים בהם משתמשים ביום יום בציבור. אני שוקל להתחיל בפעם השלישית טיפול פסיכולוגי תרופתי לאחר שפעמיים הטיפול כשל. העניין הוא שאני מרגיש שהחרדה שלי אינה חרדה סתמית. החרדה שלי מגנה עליי, היא שומרת ומגנה עליי!!!!!!!
השאלה: האם יש טעם ללכת לטיפול כאשר ההרגשה שלי היא שהחרדה מהלייזר היא דבר הגיוני?
אודה לדעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בחרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/03/2014פחדים "הגיוניים" (כמו מנחשים, כלבים, טיסות, לייזרים וכד') אכן מגינים עלינו אך, כמו בכל דבר, הכל עניין של מידה - אם הפחד מלייזרים (ובכלל) גורם לך למצוקה רגשית או תפקודית גדולה משמעותית מהמקובל נורמטיבית, יש בהחלט טעם לטפל בזה. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי שיחתי (לא תרופתי!) אצל פסיכולוג המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד אצל ילדיםמיטל09/03/2014
אשמח לחוות דעת , הבן שלי בן 7 כמעט , מגיל קטן היה מאוד רגיש לרעש עד כדי סגירת אוזנים ברעש הכי בסיסי שיש , לאחרונה קורים מצבים שהוא נבהל ברמה היסטרית פשוט מדבר מאוד פשוט לכאורה, לדוגמא הוא לקח את אחד הניידים איתו למיטה בשעת ערב ופתאום קפצה איזושהי התראה מאחד המשחקים שכנראה מאוד הפתיעה אותו והוא פשוט נכנס להיסטריה והתחיל לצרוח!!!! אני אישית נורא פחדתי ולא הבנתי מה קרה בכלל כי זה היה פשוט לא נורמאלי שדיברתי איתו הוא הסביר לי שאחד המשחקים התחיל לפעול ונורא נורא הבהיל אותו... חוץ מלהרגיע אותו ולהיות איתו במהלך הערב לא ממש ידעתי איך להגיב לכל זה... עזרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד אצל ילדים - תגובה
ד''ר אודי אורן10/03/2014למיטל שלום,
הבן שלך ילד רגיש לרעשים ולכן מה שאת מתארת איננו מפתיע. מצד שני אין ספק שהוא זקוק להתייחסות שתאפשר לו לחיות טוב יותר עם הרגישות הזו.
להרגיע, להיות נוכחת, ולדבר איתו הם התגובות הנכונות מול המצבים שאת מתארת. תגובות אלו עוזרות במיידי, אך אינן מקדמות את פתרון הבעיה.
לצורך עזרה צריכים למצוא מצבים שבו הילד רגוע ולדבר איתו על האתגר שאיתו הוא צריך ללמוד להתמודד. במסגרת השיחות צריכים לחשוף אותו באופן הדרגתי לרעשים שהוא ייצר, ולהראות לו שהוא מסוגל להתמודד עם התגובה שלו לרעש. על כל התמודדות מוצלחת כדאי לחזק אותו בדיבור, במגע או במתן "כוכב".
אם הדבר אינו מצליח אני ממליץ לפנות למטפל המתמחה בטיפול בילדים בגישת ה-CBT או ה-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה מרעדדאגלס07/03/2014
שלום!
בן 25, סטודנט, עובד במשרת סטודנט. מזה תקופה(חמישה חודשים) שאני סובל מחרדה, יותר נכון פחד. בטיפול רמוטיב ופסיכולוג. השאלה שלי היא האם תופעות הלוואי של מתח שזה רעידות בעקבות זה שהשרירים עייפים. האם רעידות בכל הגוף יכולים לגרום נזק מסויים? כי זה גם חרדה שיש לי בעצם פחד מהפחד אני מפחד מזה שהגוף שלי רועד ואני מתמקד בזה וזה מחמיר כל פעם. במקביל אני עובד גם על מה שגורם לי למתח. אך איך אני מטפל בחרדה מהרעידות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדה-רעד-המשך
דאגלס07/03/2014מול המישור הרפואי הכל תקין->מוסרים דמדובר בחרדה/מתח.
אין עייפות כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדה מרעד - תגובה
ד''ר אודי אורן08/03/2014שלום דאגלס,
כמו כמעט כל תופעה פיזית, גם רעידות הנמשכות פרק זמן לא ארוך, לא ייצרו נזק מתמשך. מצד שני, כמו כמעט כל תופעה פיזית, אם התופעה נמשכת ונמשכת היא עלולה ליצור נזק לגוף.
אנא ברר עם הפסיכולוג שלך האם הטיפול שאתה מקבל הוא טיפול ממוקד בחרדה, ועם הרופא המטפל, האם רמוטיב (תרופה צמחית נגד דיכאון) היא התרופה המתאימה לתופעות חרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה ולחץ וחוסר שינהשושנה03/03/2014
שלום ובקר אור
אני בן 50 ובחודשיים האחרונים מתקשה לישון בלילות מסוימים עקב לחץ וחרדה שאני לא יודע ממה היא נובעת
היא גורמת לי כאבי בטן ומשמה זה ממשיך הלאה לחוסר שינה ויובש בפה והרגשה של חוסר אונים
כשאני מנסה לישון ועוצם את עיניי אני מרגיש כאילו אני נופל למטה ומתעורר בבהלה ונישאר ער כל הלילה
לקחתי מפעם לפעם כדורים על בסיס צמחי וטבעי וגם טיפות.
הציעו לי לקחת כדורים מסוג vaben 10 מ"ג
ברצוני לדעת בבקשה האם כדורים אלו ממכרים והאם זה יעזור?
איך להתחיל לקחת אם בכלל וכמה והאם אפשר חצי כדור?
ברצוני לציין שבעברי גירושים קשים ופעמיים מחלת הסרטן מסוג שונה ובתקופת מחלתי לא הרגשתי ככה למרות הטיפולים הקשים
ולמה פיתאום זה צץ עכשיו . אנא עזרתכם והמלצתכם
תודה רבה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה ולחץ וחוסר שינה - תגובה
ד''ר אודי אורן03/03/2014לאייל שלום,
אתה סובל מתסמינים של חרדה. איני יודע למה הם פרצו דוקא עכשיו אבל ההיסטוריה שאתה מתאר יכולה להסביר את קיום החרדה.
טיפול תרופתי בהחלט יכול לעזור, אך הוא עלול למכר בשימוש לאורך זמן.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה שיש לו סיכוי טוב לעזור לך גם ללא טיפול תרופתי.
הטיפולים המומלצים הם EMDR ו-CBT. תוכל למצוא מטפל EMDR דרך האתר של המכון הישראלי ל-EMDR, ומטפל CBT דרך אתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה, חרדה בריאותית!ענת19/02/2014
אני חן, אני בת 18 ... אני סובלת מחרדה כבר מגיל 10 האמת, אך השנתיים האלו זה רק התגבר (בעיקר אחרי שסבתא שלי נפטרה)
אני מרגישה שאני מבזבזת את החיים בגיל כל כך צעיר, בו אני חושבת על מחלות ומוות. אני מפחדת מהמון דברים, אך אני יותר
מכל מפחדת מהמוות וממוות פתאומי וכל זה ... אני רק כותבת על זה ואני כולי רועדת. אני לא לוקחת כדורים, אבל מטופלת בטיפול
קוגניטיבי התנהגותי - שעוזר מאוד. לפני הטיפול הייתי חסרת אונים ... עכשיו כשאני מטפלת בזה, אני מרגישה יותר טוב. אבל -
אחרי 3 שיעורים זה עדיין לא נעלם לי ... אני לא רוצה ליטול כדורים, אני מרגישה משוגעת ... יש לי בעיה שאני מושפעת ונפגעת
מהסביבה המון. ההורים שלי כאילו לא מקבלים אותי ככה ... הם צועקים עלי כשאני מקבלת התקף וזה מלחיץ עוד יותר! אני מנסה
להסיח את דעתי ממחשבות אבל זה נורא קשה ... הדמיון כל כך מוחשי עד שאני באמת חושבת בכל התקף שאני עומדת למות ..
חשוב לציין שעשיתי בדיקת לחץ דם ופעימות לב והכל תקין ... הראש כאילו לא מסוגל להאמין שאני בריאה! ובעת התקף אני מרגישה
שקשה לי לנשום, מועקה בחזה ובבטן ... לחץ אדיר, הזעה רעד ולחץ בראש ... לא יכולה לשבת בשקט, יש לי חוסר שקט ...
אני מפחדת להשתגע, מפחדת משיתוקים מהכל!!! זה מחרפן ... אני מנסה לעשות תרגילי נשימה סרעפתית, והכל ... אבל גם אם
זה עובר, ואני ניצלת מזה יום אחד, זה חוזר אחרי כמה זמן ... והלחץ שזה יחזור (בגלל הסביבה בעיקר) מגביר את המחשבות.
אני כל הזמן בוכה ומתפללת שזה יעלם ... קשה לי ככה לחיות ולהתנהל בריא - בעבודה ובהכל. זה הורס לי את ה - כ - ל וזה
רק פחד אידיוטי ... המטפלת שלי של הטיפול קוגניטיבי התנהגותי אומרת לי שאני בריאה כמו שור, אבל זה כאילו לא נכנס לי למוח.
אני לא מצליחה לקלוט! הצילו )): עצות משהו ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה, חרדה בריאותית! - תגובה
ד''ר אודי אורן24/02/2014לענת שלום,
הגעת לטיפול הנכון אבל את רק בהתחלה שלו. שלושה מפגשים הם לא הרבה וכדאי לך להמשיך במפגשים ולהמשיך לתרגל בבית.
אם תוך חודש-חודשיים לא תרגישי שינוי משמעותי, דברי עם המטפל שלך וכתבי שוב לפורום.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין בתקופת לימודים? בקשה עזרו ליsaper19/02/2014
שלום לכולם, רקע קצר על עצמי, אני בן 23, סובל מדכאון וחרדות מגיל צעיר מאוד, תחילה טופלתי בגיל 15 בזיפרקסה, בגיל 18 עברתי לפרוזק, לאחר מכן ציפרלקס וחזרתי לפרוזק כי הציפרלקס הביא איתו תופעות לוואי לא טובות. בין לבין השתמשתי בווליום או קלונקס למטרת שינה מאחר ו"כדורי שינה" לא עזרו לי, ואני לא ישן בלילה מגיל צעיר, המוח לא מפסיק לעבוד.
בכל מקרה, התחלתי ללמוד לפסיכומטרי לצורך העניין, וחזר לי הפחד והלחץ כמו שהיה בגיל צעיר בבית הספר, קשה לי, יש לי דופק וחרדה, אני מזיע ואני לא מרוכז בצורה לא הגיונית, דברים נופלים לי מהיידיים בשיעור/לקראת השיעור ואני לא מצליח לתמרן , ורק התחלתי את הקורס ואת הדרך הקטנה כלפי לימודים אקדמיים....
אתמול דיברתי עם ידידות וחברים שכבר התחילו ללמוד, אמרו שחלקם השתמשו בריטלין או מכירים אנשים שהשתמשו בריטלין בתקופת לימודים, אפילו אנשים בלי עבר של חרדות ודכאונות.
חשבתי לשאול ואולי אף לנסות, אני לא מסוגל לתפקיד, ומהיכרות רבה עם עצמי אני רואה שללא עזרה לא אצליח לעבור את התקופה הזו וספק אם אוכל ללמוד...
אשמח לקבל תשובות ועזרה בבקשה...
תודה לכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ריטלין בתקופת לימודים? בקשה עזרו לי - תגובה
ד''ר אודי אורן19/02/2014לספר שלום,
אתה סובל כמו שאתה אומר מדכאון וחרדות מזה שנים ומקבל תרופות שונות, אך ללא פתרון לקשייך. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות שיוכל לעזור לך. מטפל המתמחה ב-CBT או ב-EMDR יוכל בסבירות גבוהה לעזור בהתמודדות עם הקשיים שאיתם אתה מתמודד. לקיחת עוד תרופה לא נראית לי כצעד הראשון שהייתי ממליץ עליו. בכל מקרה אם תחליט לקחת ריטלין אני ממליץ לך ראשית כל להתייעץ עם הרופא המטפל בך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהאני17/02/2014
לפני כמה שנים ללא התראה חוויתי מה שהבנתי כהתקף חרדה
וזה חוזר על עצמו כל כמה חודשים לא מצליחה לקשר בין ההתקף ולחצי החיים
ואפילו התעלפתי פעם אחרי קמתי מבולבלת מצאתי את עצמי ליד תנור חימום במזל עם כוויה בפנים מזלי שלא נשרפתי .לחץ הדם שלי אחרי הארוע היה 60/80 .
זה מתחיל בתחושת בלבול עצמוה כמו נסיון להזכר באזה חלום שחלמתי שמורכב אם זה חשוב מדמויות קרטון ..אני כותבת וצוחקת על עצמי כי לא מבינה למה החלום המטופש הזה .וזה מלווה בדפיקות לב ופחד עם בחילות ומין זרם חשמלי שיורד מהראש לרגליים מעין צמרמורת ושלפוחית שתן מליאה פתאום עם גזים ..ואז מתחילה להרגיע את עצמי מתיישבת נהיית חיוורת ....מה זה בבקשה עזרה לפעמים מצליחה להשתלט על זה ברגע שמבינה שזה מתקרב .ולפעמים זה תופס אותי בפתאומיות ..האם זה התקף חרדה מה ניתן לעשות
אציין שאני סובלת מתת פעילות התריס האם זה שייך .?
אבודת עצות כותבת לכם אחרי התקף שני היום לפני השינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אודי אורן18/02/2014לנונו שלום,
את סובלת מהתקפי חרדה. כמובן שחשוב שתבדקי את מצב בלוטת התריס שלך. בהנחה שזאת לא הסיבה להתקפים אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR שיוכל לעזור לך בטיפול ממוקד בבעיה ממנה את סובלת. תוכלי למצוא מטפל כזה במרכז הישראלי ל-EMDR. ממליץ לך לא להמתין מכיוון שנשמע שכמות ועוצמת ההתקפים מתגברת.
בהצלחה, אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמוטטות נפשיתטלי05/02/2014
מה שהחל כתופעות פיזיות של וירוס הפך אט אט לתחושות פיזיות כמו התחלה של התמוטטות/חרדה כפי שקרה לי לפני שנה וקצת. שאז היה התקף חרדה קיצוני על גבול התמוטטות נפשית.
שנה וקצת שאני נוטלת כדור פאקסט ועד עכשיו היה בסדר אבל משבוע שעבר בא והולך תחושה של חוסר יציבות רגשית שוב. תחושה של רצון לבכות מכל דבר, קושי לאכול רגיל, ותחושות פיזיות כמו של התחלת חרדה והתמוטטות.
האם אני צריכה ליטול כדור פאקסט עם כדורי הרגעה או שמה עליי להחליף לכדור אחר חזק יותר שימנע ממני את התחושות הללו.
אנא לענות בכובד ראש ובמלוא הרצינות.
בתודה מראש טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התמוטטות נפשית - תגובה
ד''ר אודי אורן05/02/2014לטלי שלום. עצה בנוגע לטיפול התרופתי תוכלי לקבל מהרופא המטפל בך.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה בנוסף לטיפול התרופתי.
טיפול תרופתי אינו מצליח לטפל בדורשי הבעיה המייצרת את החרדה.
ממליץ על טיפול CBT או EMDR .
בהצלחה.. אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש עלי לחץ נפשי- איך אני מתמודד עםאבי25/01/2014
עם זה?
נגרמה לי טראומה בכך שפרצו לי לדירה,
אני צריך לעבור בדיקה רפואית - קלונסקפיה וגסטרוסקופה ואני חושש לתוצאה.
כן אני נמצא בחשש שמא אני עושה מעשה לא טוב שיכול לגרום לנזק (מה שאני רוצה להימנע ממנו )
האם לקחת כדורי הרגעה במינון מוגבר?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש עלי לחץ נפשי- איך אני מתמודד עם - תגובה
ד''ר אודי אורן25/01/2014לאבי שלום,
לטיפול בטראומה מומלץ לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR.
לטיפול בחרדה מפני בדיקות רפואיות מומלץ לפנות לטיפול ממוקד כמו EMDR או CBT. טיפול כזה עשוי גם לעזור לך להתמודד עם מעשים לא טובים.
איני מאמין שכדורי הרגעה יכולים לעזור לך בהתמודדות עם כל הנושאים האלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי האבחנה למקרה זה?ננ19/01/2014
יש לי מכר שכאשר הוא נכנס למצבי לחץ ומצוקה קשים הוא מאבד את העשתונות לגמרי. וגם את השליטה העצמית. הוא נכנס לקריז ומתחיל לדפוק את הראש על קיר או משהו קשה אחר. והוא עושה זאת עד אשר הוא מתעלף. (אמיתי לגמרי) השאלה שלי היא כיצד קוראים לתופעה זו מבחינה קלינית? האם זה נחשב סוג של פסיכוזה? כיצד נהוג לטפל בכזה מקרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מהי האבחנה למקרה זה? - תגובה
ד''ר אודי אורן19/01/2014שלום רב,
איני יודע מה האבחנה של ההתנהגות שאותה תארת. זה אינו מצב פסיכוטי.
אני ממליץ לך להמליץ למכר שלך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בהקדם.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בטראומה....17/01/2014
שלום
התחלתי טיפול בעקבות טראומה מינית ממושכת בעברי ועזבתי באמצע.
אני שוקלת להתחיל טיפול חדש אבל חוששת מכיוון שבטיפול הקודם "פתחתי" דברים והרגשתי מוצפת. ממש הפסקתי לתפקד. הרגשתי שאני זקוקה למטפלת כל הזמן וזה הלחיץ אותי כי הרגשתי תלויה.
דבר נוסף שהפריע לי מאוד: פגישה היא של 50 דקות. עד שאני מרגישה בנוח להתחיל לדבר על דברים זה עוד 20 דקות ואז נותרת חצי שעה לדבר על דברים קשים מאוד אשר היו מודחקים אצלי במשך שנים רבות. הזמן האוזל שיתק אותי ומנע ממני להיפתח ולהתחיל לדבר ולעבד את הטראומה. כמו כן, הרגשתי אח"כ שאני יוצאת "לעולם", חשופה, פגיעה, ומוצפת בכאב. כאילו, פתחנו פצע, התחלנו לנקות אותו, להוציא את המוגלה אבל לא סגרנו אותו אח"כ והוא נשאר פתוח וכואב.
איזה פתרון יש לכך?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיפול בטראומה - תגובה
ד''ר אודי אורן18/01/2014שלום,
אני תומך באפשרות שתחזרי לטיפול. לטראומות מיניות יש השפעות שליליות מתמשכות, וכדאי לטפל בהן.
המטפל/ת שניהל את הטיפול הקודם לא היה מספיק רגיש לתהליך הקשה שאותו עברת. יכול להיות שהנסיון שלו בטיפול בנפגעות טראומה מינית היה מוגבל. החוויות שאת מתארת קורות כמעט בכל טיפול, אבל השאלה באיזה כמות/עצמה ואיך המטפל מתמודד איתן.
חשוב שתמצאי מטפל/ת המתמחית בטיפול בתחום זה שתוכל ללוות אותך באופן שייתן לך ביטחון בתהליך.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמותה חדשה נולדה. נעים להכיררקפת16/01/2014
עמותה חדשה נולדה. נעים להכיר - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/01/2014בהצלחה לכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרוקסטניר11/01/2014
אני בן 37 וחצי עקב התקפות חרדה אני מטופל בסרוקסט 20 מג כבר 14 שנה לערך ולוריוון מידי פעם שלא רגוע..בתכלס הכדור עזר מאוד וההתקפים עברו כמעט לחלוטין...יש לציין שלפני ההתחלה בסרוקסט הייתי מאוד רזה ומוגדר תת משקל..לא שהייתי חולה או משהו פשוט ככה גנטית רזה מאוד..וכמה שהייתי אוכל לא הייתי מצליח להשמין..מאז הסרוקסט ממשקל 50 קילו עכשיו אני 85 גובה 184 במשך 14 שנה..שזה מתחיל עכשיו קצת כבר להשמין אותי ולפתח כרס..הייתי רוצה לרדת כעת ל 75 קילו..מצד אחד רוצה לבקש מהרופא תרופה אחרת אך קיים בי פחד שתרופה אחרת תחזיר תהתקפים או שגם הפחתת מינון לחצי כדור יחזיר..מה אתם הייתם עושים?
סרוקסט - תגובה
ד''ר אודי אורן12/01/2014הי ניר,
מה שהייתי עושה זה מתחיל טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT) וברגע שהייתי מגיע למצב שבו לא הייתי מפחד מהרעיון של הורדת המינון, הייתי מתחיל להוריד את המינון.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)