פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• חרדות
    ממימימיממימ
    23/04/2014

שלום.
    לפני כשנה וחצי אובחנתי במחלה רצינית ששינתה את חיי והגיעה באופן לא צפוי כלל. מאז חוויתי חרדות רבות הקשורות למחלה (לדוג' פחד מקבלת שוק חשמלי מדפיברילטור מושתל) וגם חרדות ממחלות אחרות. יום לפני ניתוח השתלת הדפיברילטור שעברתי, חוויתי היסטריה מוחלטת כי החלטתי שיש לי גם סרטן והנחתי כי ההתקף התרחש בגלל הלחץ מהניתוח. אך לאחרונה, על אף שהרגשתי שהצלחתי להתמודד עם הדכאון כתוצאה מהאבחון ומצב רוחי מרומם, אני ממשיכה לחוות חרדות מאיידס ומהיריון לא רצוי ומדי פעם חווה ממש התקף חרדה מהעניין.
    האם זה דורש טיפול? כיצד להרגיע את עצמי כשזה מתרחש? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/04/2014

שלום רב,
    אנשים רבים במצבך מפתחים תופעות חרדה כאלו ואחרות. זוהי תגובה לא מפתיעה למצב של איום בריאותי. אני מבין ממה שכתבת כי החרדות הולכות ומתפשטות למרות ההצלחה בהתמודדות עם הדכאון, ולכן אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. טיפול EMDR מתמקד בהשפעתם השלילית של ארועי חיים קשים. טפול אחר שמתמחה בחרדות הוא CBT.
    אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול. לטיפול יש סיכוי טוב לעזור לך להתמודד עם החרדות, עם המצב הבריאותי, ועם השינויים שחלו בחייך.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט
    אדוה
    17/04/2014

מזה שבע שנים אני לוקחת סרקסט עקב חרדות ואגורפוביה
    הייתה תקופה שהרגשתי טוב אז ביחד עם רופאת המשפחה החלתנו להפסיק (כמובן בהדרגה)
    לאחר שנה בערך חזרו החרדות שוב התחלתי להשתמש בסרוקסט. הבעיה היא שהפעם היא לא פעלה טוב כמו הפעם הראשונה. אני עדיין ממשיכה עם התרופה מחשש להפסיק. ניסיתי לעלות מינון אך לא חל שיפור בכלל.
    האם הגוף שלי התרגל לתרופה?
    ואם הגוף התרגל כבר אז זה אומר שככה אני ארגיש גם בלי?
    אני מפחדת להחליף תרופה מחשש לתופעות לוואי והחמרה בחרדה עקב שינוי מה שקורה לי כל פעם שאני משנה מינון.
    כל כך מיואשת לא יודעת מה לעשות. שלא נדבר על האגורפוביה שמונעת ממני לצאת לחיים.
    אולי זאת הזדמנות להפסיק טיפול תרופתי ולנסות טיפול התנהגתי קוגניטיבי ?

לקביעת תור
    סגירה
    סרוקסט

הוספת תגובה

• אוליי...

אדוה
    17/04/2014

זאת הזדמנת להפסיק טיפול תרופתי ולנסות טיפול התנהגתי קוגניטיבי ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרוקסט - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/04/2014

חבל שהתחלת בכלל עם טיפול תרופתי - התרופות אמנם מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ולכן עלולות אף לקבע אותה, ויש להן גם השפעות לוואי לא פשוטות (וראי מאמר שלי בעניין זה [a href='http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=3074' id='link']כאן[/a]). הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי), רצוי, כפי שציינת בעצמך, אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה
    עזרה
    14/04/2014

יש לי בעיה שנובעת מחרדה רבה - מחסור בחמצן שגורם לי לנשום המון..דבר שמעיק עליי מאוד ולא נותן לי לישון( כפי שאתם שמים לב ). אני לא מעשן וכל הבדיקות תקינות(לב, ריאות ) וככל שאני פחות מודע לנשימה המצב טוב יותר עד כדי נעלם.
    . האם אני יכול למות מהמצב הזה? מה אני יכול לעשות כדי לצאת מזה ???

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה

הוספת תגובה

• עזרה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/04/2014

ראשית, הרגע - אינך יכול למות מזה בשום מקרה. אבל למה לסבול לילה נוסף? פנה בהקדם לטיפול (שיחתי, לא תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מנסיוני, די בשיחה או שתיים כדי להקל עליך משמעותית ואשמח לסייע לך בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי, תודה רבה על התגובה המהירה!

עזרה
    17/04/2014

אני מטופל בפריזמה 40 מ"ג ליום וסובל מOCD...
    הבעיה שהחרדות מהנשימה גורמות לדברים אחרים: למשל אתמול בלילה הייתי בטוח שאני עומד למות כי פתאום נחסמה לי הנשימה העמוקה, והייתי בטוח שברגע שאני ארגיש חוסר בנשימה אני אמות כי לא אוכל לנשום עמוק. זה כמעט קרה, אך אז נרגעתי מעט ובסוף נשמתי. שוב - הכל תקין בבדיקות, ובכל זאת - אני מת מפחד כי אם יקרה מצב שתיחסם לי הנשימה ואהיה לי מחסור חמור בחמצן מה אז אעשה ? כבר קרה לי בעבר שנחסמה לי הנשימה מחרדה נוראית(התקף חרדה) אז לא הרגשתי "מחסור בחמצן" אלא חוסר יכולת לנשום.מה יקרה אם תהיה הרגשה של מחסור בחמצן וגם תיחסם הנשימה? הרי הנני אבוד..
    הפחדים האלה מעסיקים אותי כל היום וכפי שאתה יודע ככל שחושבים יותר על משהו( במיוחד בOCD) זה הורס את היום והלילה ואף סופו להתגשם.
    הייתי בטיפולים רבים אצל פסיכולוגים אבל הרגשתי שהם"חולבים" אותי במקום לגשת ישר ולעניין....
    אשמח לקבל את חוות דעתך על הפסקה שרשמתי פה.
    תודה רבה וחג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצה בבקשה
    חסוי
    12/04/2014

אני בן 29 וחברה שלי בת 25 אנחנו נמצאים ביחד כבר חצי שנה ....לאחרונה לפני שבוע בערך הצעתי לה נישואין....אנחנו מדברים הרבה בפלאפון ולאחרונה היא סיפרה לי על מקרה שהיה לה עם הארוס הקודם שלה שבו היא מספרת שמיהוא התקשר אליה בלילה בתקופת היותה מאורסת לו והתחיל לשאול אותה שאלות כמו למשל אפשר להיפגש איתך אפשר לגעת לך בכול מיני מקומות ראיתי אותך ואני דלוק עלייך ממש וכו.....לה היה חשש שזה היה הארוס שלה ולאחר שבועיים שהייתה שבורה ופגועה החליטה ללכת למשטרה להתלונן .....לאחרונה גם נודע לה שהארוס שלה היתחתן והיא התקשרה אליי בוכה וכואבת שהיא לא סולחת לו בחיים והיא מקפידה עליו היא אמרה חבל שלא הכנסתי אותו לבית סוהר אף על פי שהיא לא ידעה ב 100 אחוז שזה הוא שהתקשר אליה באותו לילה ..שאלתי אותה את לא תרגישי רע עם זה שהוא יכנס לבית סוהר ?היא ענתה יכול להיות אבל אני הייתי ממש פגועה וכן מגיעה לו להיכנס לבית סוהר.....יש לה רגשות נקם חזקות ביותר .....וגם שהיא שמעה שהארוס הקודם התחתן היא אמרה לי נו מתי נלך לחפש אולם ...יכול להיות שהיא רוצה להתחתן רק בגלל שהארוס שלה התחתן למרות שאני יודע שהיא אוהבת אותי ....השאלה שלי זה האם כדאי להיתחתן איתה במצב שהיא עדיין בוכה על הארוס הקודם?שהיא בכתה בגללו ממש ניפגעתי ....היא אמרה שהיא הייתה בן אדם שמח פעם והוא הרס לה את כול השמחה ...ממש פוגעה שהיא אומרת את זה שאני איתה ..מה כדאי לעשות?לחכות עם זה?לא לבצע צעדים כעת ?ואולי מחר אני יעשה לה איזה משהוא שהיא תרצה להתנקם בי כמו שהיא הלכה למשטרה בקשר לארוס שלה ?קצת מפחיד על כול שטות ללכת למשטרה...אשמח לתשובה תודה מראש

j

לקביעת תור
    סגירה
    עצה בבקשה

הוספת תגובה

• עצה בבקשה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/04/2014

במקום להתחבט בינך לבין עצמך בשאלות האלה, אני ממליץ לך לפנות עם החברה שלך למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל הן בטראומה וחרדה והן בבעיות זוגיות. (אני נמנה על אלה המטפלים בשניהם אך ודאי שאיני היחיד.) כך תקבל לא רק מענה לשאלות המטרידות אותך אלא גם תעברו יחד תהליך צמיחתי שיאפשר לכם לעבד את הטראומה ובעיות אחרות ו...להתחתן בלב שלם. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות אחרי פריצה לביתי
    שני
    12/04/2014

שלום,

בשבוע האחרון פרצו לנו לבית בזמן שהיינו בעבודה.
    מדובר בדירה בבניין בקומה גבוהה ונכנסו מהדלת כאילו היה מפתח.
    ללא סימני מאבק עם הדלת.

גנבו לנו המון המון דברים ואפילו את הדרכונים.

אני גם אמא ל 2 ילדים.
    מאותו רגע אני בקושי ישנה , העיניים שלי עוד שניה יוצאות מהחורים שלהם.
    לא מצליחה להתרכז
    כל חג אני ממש מתכננת מה לבשל
    יוצרת זה הדבר שאני הכי אוהבת בעולם
    עכשיו אני אפילו לא מצליחה להביא את עצמי לחשוב על מה לבשל לערב חג.

אני מפחדת לצאת מהמעלית לבד או להיכנס לבית ראשונה.

אני ממש מפחדת שזה לא משהו חולף
    אני לא מצליחה לחשוב על משהו אחר.

במיוחד שהיה לי בן אדם חדש ( איש שרות שהיה אצלנו כמה פעמים) שנכנס הביתה ומאז הראש לי רק חושב שיש לו/ה יד בזה.

מה לעשות???

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות אחרי פריצה לביתי

הוספת תגובה

• חרדות אחרי פריצה לביתי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    14/04/2014

את סובלת מתסמינים קלאסיים של תגובת דחק פוסט-טראומתית, הצפויה ומובנת לגמרי לאור הנסיבות שתארת. הטיפול המומלץ הוא טיפול (שיחתי, לא תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בטראומה וחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מנסיוני, די במספר מצומצם של שיחות כדי להקל עליך משמעותית ואשמח לסייע לכם בזה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SOMTING
    %
    02/04/2014

זה נורמלי שיהיו

מחשבות על אנשים וסיטואציות

מהעבר ?

לקביעת תור
    סגירה
    SOMTING

הוספת תגובה

• SOMTING - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    03/04/2014

כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה
    לנה
    01/04/2014

שלום,
    יש לי שאלה חשובה, אני בת 24 ואני מרגישה שאני סובלת מפוביה מסוימת רק לא מצליחה להבין ממה זה, ברגע שמעשהו שם לי שמיכה או כרית בכוח על הפנים שלמ אני ישר מרגישה שאני נחנקת גם אם זה רך ולא באמת חונק, גם אם מישהו טופס אותח חזק אני מרגישה אותו דבר, אני לא מרגישה פחד נורמלי אני מרגישה חרדה, אני זוכרת גם שעד גיל 14 בערך תמיד הרגשתי פחד נוראי כשהייתי עולה לגג הבית והייתי מתקרבת מהגדר שהוא גבוה יחסית, או אם היה מישהו אחר מתקרב.
    בבקשה אני רוצה להבין מה עובר עלי ואם אני צריכה טיפול.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    01/04/2014

ללנה שלום,
    קשה לי לעשות אבחנה מדוייקת על בסיס הנתונים שנתת לי. מכיוון שאני מבין שהתופעות שאת מתארת גורמות לך מצוקה משמעותית, אני ממליץ לך להתייעץ עם איש מקצוע. אם תגיעו להסקנה כי את זקוקה לטיפול במה שנשמע כמו תופעת חרדה, אני ממליץ על טיפול בגישת EMDR או CBT.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    אליה
    31/03/2014

האם הפרעה קונברסיבית הינה כתוצאה מחרדה? טראומה? האם ציפרלקס יכול להועיל להחלמה?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• שלום - תגובה

ד''ר אודי אורן
    31/03/2014

שלום לילי,
    יש בהחלט אפשרות שהפרעה כזו היא תוצר של ארוע קשה והחרדה שהתפתחה בעקבותיו. ציפרלקס עשוי לעזור.
    אני ממליץ לשקול פניה לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT שעשויים לעזור בהחלמה והתמודדות עם ההפרעה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הלאה?
    מני
    30/03/2014

כללי
    אני בן 35 נשוי +2 בריא בדרך כלל
    נמצא בשליחות בחו״ל מזה שנתיים וחצי חוזר לארץ בקיץ הקרוב.
    ככלל אני אדם רגוע ,יורד לפרטים בכל נושא .
    להלן מספר אירועים שהתרחשו ב9 החודשים האחרונים:
    מקרה 1: לפני 9חודשים
    במהלך דיבור עם חבר בארץ חשתי בילבול וחוסר פוקוס למשך חצי דקה .בעקבות כך פניתי למיון ונבדקתי ע״י נוירולוג שקבע שזה לא נוירולוגי בשל העובדה שהיה לי גם כאב באיזור העצם התחתונה של הלחי.בדיקות דם תקינות.ללא המשך טיפול
    מקרה 2: לפני 8חודשים
    אשתי שהתה בארץ בחופשת לידה אני שהייתי בחו״ל.אשתי הודיעה לי במהלך הלילה שהיה אירוע נשימתי לתינוק (alte) (היום הכל תקין).הרגשתי לחץ בחזה ותחושת מועקה למשך מספר ימים.טסתי לארץ לטובת הבדיקות של התינוקת.ביצעתי לעצמי גם מספר בדיקות כולל Ekg הכל יצא תקין.
    במשך חודשיים מאז מקרה זה נמנעתי ממפגשים חברתיים חשתי לעיתים חוסר ריכוז במפגשים שונים
    מקרה 3:לפני שבועיים
    לפני שנרדמתי שוחחתי עם אשתי על נושאים שונים שקשורים לחזרה לארץ. לאחר שנת לילה קצרה התעוררתי בבהלה ככל הנראה התקף חרדה שכלל הזעה דופק לב חזק ולא מהיר ורעד בגוף. אחרי חצי שעה לערך זה עבר .
    במהלך השבועיים האחרונים שהיינו בחופשה בחו״ל.גם במהלך החופשה היו לי מחשבות לא טובות/שליליות
    מקרה 4:שלשום
    באמצע היום לאחר שכל היום הרגשתי טוב חשתי סחרחורת,לא רואה בחדות,ישבתי .הנ״ל עבר לאחר כ15 שניות לערך.
    ביומיום אחרונים חשתי כאב חד בבוהן ימין ושמאל לסירוגין סהכ כ 4-5פעמים.
    מאותו מקרה אני מרגיש חולשה כללית ,ללא תיאבון, חוסר ריכוז לאורך זמן, חש נוח יותר כאשר נמצא במיטה במנוחה.
    כללי:
    בין המקרים היו תקופות שהרגשתי טוב ללא אף תופעה שהוזכרה כאן.
    לפני חודשיים וחצי שברתי את הקרסול במהלך משחק הנ״ל הצריך טיסה לארץ לניתוח.במהלך חודשיים עד לפני שבועיים הייתי עם קביים.
    בכל התקופה של הפציעה וההחלמה חשתי טוב .
    אתמול ביקרתי אצל רופא משפחה מקומי(בחו״ל):
    הנ״ל חושב שמדובר בפוסט טראומה..
    הנ״ל קבע שישנה בעיה פסיכיאטרית שמצריכה מעקב
    הנ״ל המליץ לבצע MRI מוח בעיקר בשל מקרה מספר 4.
    הנ״ל המליץ לקחת כדורים שישפיעו על חוסר הריכוז ורוגע
    Trika 0.25mg אחד ליום בערב
    Censpram 20 mg אחד ליום בבוקר
    סהכ ל10 ימים הכדורים לאחר מכן יבחן לשלוח אותי לבדיקת פסיכיאטר.
    שאלות:
    לאלו רופאים מומלץ לבצע המשך בירור וטיפול?
    האם המלצת רופא המשפחה מקובלת?האם אופי הכדורים והמינון סבירים.
    באילו מקרים מומלץ לבצע MRI ראש?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מה הלאה?

הוספת תגובה

• מה הלאה המשך

מני
    31/03/2014

תודה על התשובה המרגיעה..

האם התיאורים הבאים הינם חלק מסימפטומים של חרדה?
    ״באמצע היום חוויתי סוג של בעיה בראייה לא סחרחורת אלא יותר חוסר פוקוס הנ״ל עבר אחרי 15 שניות שישבתי״
    ״כאב קצר וחד בבהונות סהכ 10 פעמים ביומים האחרונים כל פעם ברגל אחרת״

כפי שציינתי אני גר בחו״ל וחוזר בקיץ לארץ האם אתה רואה דחיפות לטיפול שהצעת?

היום אני מרגיש הרבה יותר טוב מהיומיים האחרונים אפשר לומר מרגיש כרגיל.

ככלל אני מנסה להמנע ככל הניתן מגורמי לחץ מעביר הרבה משימות לאשתי אני חש שזה מקל עלי ויכול למנוע מקרים דומים בעתיד הקרוב. האם אני נוהג נכון ?כמובן רק לטווח זמן הקרוב בינוני עד שיעבור זעם...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הלאה המשך - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    01/04/2014

חרדה עשויה לבוא לידי ביטוי במגוון כמעט אינסופי של תסמינים, כולל מהסוג שציינת. דחיפות הטיפול תלויה רק במידת הטירדה שהחרדה מסבה לך. והפחתת לחץ עשויה בהחלט להקל עליך. בהצלחה ולהית. בארץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרמל
    מורן
    30/03/2014

בס"ד
    שלום ד"ר

לקחתי ברצינות את המלצתך להתחיל טיפול תרופתי ובבוקר הלכתי לרופא והיא נתנה לי ציפרמל למשך חודש וכמובן שקבעתי תור לפסיכיאטר מטעם קופח.יש לי שאלה על הכדור כאילו בעלון לצרכן כתוב שאסור לקחת עם יש הפרעות קצב.עכשיו כמו שציינתי עברתי בדיקת א.ק.ג ואקו לב ואין בעיות לב ברוך השם אבל החרדות שלי מבוססות על פחד מהלב ומהתקפי לב.אבל יש לי דבר שנקרא פעימה מוקדמת מלחץ וחרדה זה קורה.האם זה נחשב לבעיה?אני יכולה ליטול את הכדורים לדעתך?

לקביעת תור
    סגירה
    ציפרמל

הוספת תגובה

• ציפרמל - תגובה

ד''ר אודי אורן
    30/03/2014

למורן שלום,
    ברכותי על ההחלטה ועל הביצוע.
    אני ממליץ מכאן והלאה להסתמך על הפסיכיאטר שלך.
    ממליץ לשאול אותו את כל השאלות שיש לך.
    קשה לי להאמין שהוא לא לקח בחשבון את מצבך הבריאותי כשנתן לך את התרופה.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הפסיכאטר נתן את התרופה

מורן
    30/03/2014

שלום ד"ר

הרופאת משפחה נתנה לי את התרופה ואני מחכה לתור לפסיכאטר מטעם קופת חולים.אז כנראה שהרופא נתנה והיא הסתמכה על מצבי הבריאותי ועם היא נתנה היא יודעת שזה בסדר לי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא הפסיכאטר נתן את התרופה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    30/03/2014

שלום
    נכון.
    אם את לא בטוחה, תשאלי.
    בברכה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לגביי טיפול
    מורן
    29/03/2014

שלום רב ד"ר שמי מורן בת 29 סובלת כ 15 שנה מחרדות כאשר ב 10 שנים האחרונות זה חרדות קשות על.בסיס יום יומי זה הורס לי את החיים.יש לי םחד ממוות ומחלות.אני לא ישנה טוב בלילןת קמה כל שעה לאכול אני חולמת סיוטים כאבים בגוף פעימות מוקדמות יש לי כאבים נוריולוגים לא ברורים נשענת על הסיגריית אלכוהול אוכל.מאבדת שליטה על עצמי.אני מטופלת שנתיים ברפואה הסינית יש לי מטפל מדהים שעוזר לי לפרק דברים ריגשיים אבל החרדה לא נעלמת היא שם.כל יומיים אני רצה למיון ולרופאים לעשות א.ק.ג ובדיקות מפחד של בעיה לבבית.מרוב שהחרדה קיימת בי שנים אז לאחרונה זה נהפך לדיכאון ולא לחרדה.אני מפחדת ולא מעוניינת בכל תוקף להתחיל טיפול תרופתי מפחד שהתרופות יהיה חלק מחיי שאתמכר שאצתרך להעדר מהעבודה בשל תופעות הלוואי שלהם ולכן אתנול בדקתי באינטרנט משהו לגביי צמח הקנאביס.כתוב.שזה ניתן גם לבעיות חרדה דיכאון ומצב של מחשבות כפייתיות.השאלה שלי היא....האם פסיכיאטר יוכל לתת לי מרשם או רופא או המטפל שלי 

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה לגביי טיפול

הוספת תגובה

• המשך...

מורן
    29/03/2014

אני אתן לך דוגמא להפרעה שלי מעבר לפחדים והחרדות היום יומיות.יש לי כבר הרבה שנים תופעה של פעימה מוקדמת שנגרמת מחרדה.שלשום נכנסתי לפורום רופאים וכתבתי מה אני מרגישה בעת שזה קורה.הרופא כתב שזה נקרא פעימה מוקדמת ושעליי ללכת לקרדיולוג.כנראה הוא לא שם לב שרשמתי לו שעברתי א.ק.ג אקו לב ובדיקות כל חודשיים.קיבלתי את התשובה מקסימום אני חולת לב סופנית חס ושלום,בכיתי נכנסתי לדיכאון ומחשבות כפייתיות שקיים לי בעיה.אמא שלי דיברה איתי בטלפון כמעט שעה והסבירה לי שאני בריאה שאין לי כלום בלב ושזה קורה גם לה אפילו 3 פעמים ביום לאחר מכן המטפל שלי הסביר לי שפעימה מוקדמת אצלי נוצרת מחרדה ושאין סיכוי שזה משהו לבבי.בפורום אחר רופא אחר כתב לי שזה ממש לא מסוכן ואין מה לפחד שזה תופע של חרדה.הבת זוג שלי לא מפסיקה לדבר איתי ולהסביר לי שאני בריאה ואפילו דיברתי עם חברה שהיא טכנאית של אקו לב ו c.t שכל היום מבצעת בדיקות כאלה שהסבירה לי שחד שמשמעית שאקו לב זה בדיקה ברורה ביותר ועם היא תקינה אז הבעיה של פעימה מוקדמת זה מהראש.למרות כל זה אני כל.השבת בוכה ובדיכאון שיש לי בעיה בלב....וזה ככה שנים מסרבת להאמין לקולות החיובים של האנשים שמסביבי לרופאים למטפל שלי אני פשוט נעולה בשלילי ובגרוע מכל.יש סיכוי שזה נקרא פוסט טראומה?כי עם כן אז יאשרו לי קנאביס כנראה...חוויתי ילדות קשה של מערכת יחסים קשה עם משפחה שלמה נטישה ריגשית מצב כלכלי קשה וכמובן יחס מזלזל ומשפיל של אימי כולל הקטנתי השפלות והורדת ביטחון עצמי.וערך עצמי...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    29/03/2014

למורן שלום,
    כואב הלב לקרוא כמה את סובלת.
    המלצות:
    תפסיקי באופן מוחלט להשתמש באינטרנט/פורומים כמקור מידע לטיפול בבעיותייך.
    תתחילי לקיים פעילות פיזית יומית ותרגול של מדיטציה באופן קבוע.
    ברמת הסבל שאת מתארת הייתי ממליץ לך לשקול שוב את השימוש בתרופות. המחיר שאת משלמת כיום הוא גבוה בהרבה מהמחיר שאת עלולה - אם בכלל - לשלם על שימוש בתרופות.
    אני ממליץ לך בחום להיכנס לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR).
    איני חושב שאת סובלת מ-PTSD. אני מעריך שאת סובלת מהפרעות חרדה אחרות.
    קשה לי להאמין שמישהו יאשר לך שימוש בקנביס, אבל את יכולה לנסות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת...

מורן
    29/03/2014

היי אודי.ראשית תודה על התמיכה וההבנה שלך בשל מצבי...אשמח מאוד לדעת האם אתה מטפל ואפשר להגיע אלייך לטיפולים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנביס

אדוה
    17/04/2014

היי מורן
    לא ממליצה לך על קנביס
    אצלי החיים נגמרו החרדות התחילו לאחר שימוש בקנביס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    יולי
    27/03/2014

שלום, אני נוטלת רמוטיב כבר מחודש יולי האחרון. אני נוטלת את הכדור באופן יומי במינון של 500 מ"ג. כמה זמן ניתן להמשיך ליטול אותו עוד ברצף ? האם יש תופעות לוואי שיכולות להיגרם בעת הפסקת הכדור ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב - תגובה

ד''ר אודי אורן
    27/03/2014

ליולי שלום,
    חשוב שתקבלי את התשובות מהרופא המטפל בך.
    רק מתוך ההיכרות איתך יוכל הרופא לתת לך תשובות ברורות לשאלותייך.
    כעיקרון אפשר לקחת תרופות כאלו לפרק זמן ארוך והפסקת לקיחת התרופה צריכה להתבצע בהדרגה ובמעקב רפואי.
    אני ממליץ לך לשקול לשלב גם טיפול פסיכולוגי ממוקד (EMDR או CBT) כדי שלא תזדקקי לקחת תרופות כאלו בעתיד.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשירה
    עודד
    25/03/2014

העם רמוטיב גורמת לנשירת שיער?
    ולמה אסור להיות בשמש בזמן הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    נשירה

הוספת תגובה

• נשירה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/03/2014

לעודד שלום,
    ככל שהבנתי מתוך הספרות נשירת שערות איננה תופעת לואי של רמוטיב.
    החומר הפעיל ברמוטיב הופך את העור לרגיש יותר להתפתחות בעיות עור ולכן כדאי להימנע מחשיפה לשמש.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב
    נבי
    23/03/2014

אפשר בבקשה לקבל הסבר איך הרמוטיב עובד ...הבנתי שהוא חוסם סרוטונין ודופומין ...העם שאני אוכל אוכל שמעלה את הסרוטונין לא יכול להיגרם עודף סרוטונין ?איך הגוף מחזיר לעצמו את היכולת להחזיר לבד שוב את הסרוטנין לאחר הפסקת ההרמוטיב?איך מתבצע העיכוב סרוטונין?מה הנזקים לטווח הארוך ?כמה זמן ניתן לקחת?איך משתחרר החסימה וכו ?אשמח עם תעני לי על שאלות אלו ואפילו להוסיף עוד מידע שנוכל חברי הפורום ואני ללמוד קצת ולדעת מה אנחנו מכניסים לגופנו

לקביעת תור
    סגירה
    רמוטיב

הוספת תגובה

• רמוטיב - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/03/2014

שלום רב,
    לצערי אין לי אפשרות לתת תשובה מקיפה על מגוון השאלות ששאלת. אני בטוח שהרופא המטפל שלך ישמח לענות לך.
    בברכה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד גבהים- לונה פארק
    ט
    21/03/2014

שלום,
    אני סובל מפחד גבהים שמקשה עליי בסיטואציות מסוימות כגון טיסות, מתקנים בלונה פארק או פארקי מים. בד"כ בא לידי ביטוי בדפיקות לב מואצות . אני סובל פחות בהתנהלות היומיומית (אין לי בעיה עם מעליות, מרפסות וכו). אני מניח שזה בא לידי ביטוי בעיקר בסיטואציות בהן אין "קרקע" יציבה מתחתיי. לפני טיסות אני לוקח בד"כ חצי כדור לוריוון, או יותר תלוי באורך הטיסה, והטיסה עוברת חלק יחסית. השאלה היא מה לגבי לונה פארקים / פארקי מים? (אני אמור ללכת עם ילדיי ממש בקרוב ללונה פארק ואני רוצה שיהנו ולא יחשבו שאבא פחדן...) האם כדאי לקחת לוריוון כאשר אני בסיטואציה של מתקן מהיר או שעולים בו מהר לגובה? קיים חשש שזה יכול להזיק ? האם עדיף לקחת משהו ממשפחת רגיעון רסקיו וכו? אודה להתייחסותכם.

לקביעת תור
    סגירה
    פחד גבהים- לונה פארק

הוספת תגובה

• פחד גבהים- לונה פארק - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/03/2014

שלום רב,
    אין העדפה ברורה לתרופה שתיקח. כדאי לך לנסות ולראות מה עובד עבורך.
    ממליץ לך לשקול טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR. הוא יוכל לעזור לך לאורך זמן ולהיפטר מהצורך בתרופות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד גבהים-לונה פארק

גגג
    23/03/2014

תודה על התגובה המהירה ואכן אשקול זאת.
    הכוונה שלי היתה האם ישנה סכנה בלקיחת כדור כזה שאני לא לוקח ביום יום במתקנים בהם עולים ןיורדים במהירות, סיבובים חדים וכו. האם זה יכול להשפיע לרעה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד גבהים-לונה פארק - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/03/2014

שלום רב,
    התשובה לשאלתך יכולה להינתן רק על ידי הרופא שלך. קשה לי להאמין שיש בעיה.
    בהצלחה
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה