מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרפה צריבה דקירות נימולים וגרדרינה27/02/2012
שלום רב לכם.שמי רינה.בת 50.
מזה כחצי שנה אני סובלת ימים ולילות מכאבי גב צווארי ותחתון ורגל שמאל,תחושת זרמים וחשמל באזורים האינטימיים,כאבי ברך שמאל התכווצויות שרירים לאורך הקרסול וכף הרגל ומסביב לקרסוליים וכפות רגליים תחושת שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד. הם מציקים מטרידים אותי ימים ולילות,בעמידה הליכה ישיבה שכיבה.
לפי בדיקת רופה עור: אין שום מימצא מסביב לברכיים קרסוליים וכפות רגליים.
לפי בדיקת נוירולוג: מבחינה נוירולוגית הכל בסדר,בדיקות emg+דופלר עורקי רגליים תקינות,כניראה מדובר על בעיה כאבים ותחושות שקשורים לאורתופדיה.
אורתופד אתמול נתן לי הפניה ל mri של ע"ש צווארי גבי מותני וברכיים.
באמצע חודש הבא אני אמורה לגשת לבצע בדיקות בנדון.
לדעתכם הערכתם- מה גורם לכאבים ותחושות במקומות שציינתי? מה מקרין לאן?
אני לא יכולה לישון בצד שמאל,כל בוקר כאבי רגל שמאל ברך שמאל מעירים אותי ונימולים מסביב לקרסוליים וכפות רגליים,מציקים מטרידים אותי בכל שעות היממה.
לדברי נוירולוג,לא קיימים בעולם שום טיפול ידני ו/או תרופתי ושום זריקה להוצאת נימולים מהרגליים ובכלל מהגוף,בנוגע לנימולים ברגליים ובמיוחד מסביב לקרסוליים וכפות רגליים בזאת הרפואה עדיין מוגבלת,כך לדבריו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרפה צריבה דקירות נימולים וגרד - תגובה
ד''ר אודי אורן27/02/2012לרינה שלום,
כמובן שחשוב שתסיימי את הבדיקות הרפואיות שאליהן נשלחת.
בהנחה שלא ימצאו ממצאים שמסבירים את התופעות שתארת, אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד שינסה לברר האם יש ארועים שקשורים לנ"ל, ובכל מקרה ינסה לטפל בסימפטומים.
טיפול ממוקד כזה הוא EMDR. תוכלי למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל26/02/2012
שלום הפסקתי ציפרלקס ללא עזרה מתחיל מירו קיים אצלי מצב חרדה שאני מחכה לו כל יום כמו לפתוח דלת ואז זיעה רעידות לחץ דפיקות לב האם המירו יוכל לעזור והאם אפשר לצרף דרלין לדפיקות המהירות תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/02/2012אם אינך פסיכיאטר, המלצתי לך היא להפסיק לקחת תרופות "ללא עזרה" ולהפנות את שאלותיך (ובכלל) לפסיכיאטר המטפל בך. בכל מקרה, כדאי שתדע שתרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון וחרדה (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי משמעותיות) - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש טיפול מסובסד?גדעון21/02/2012
רציתי לדעת במידה שיש לי הפרעה נפשית שמצריכה טיפול פסיכולוגי של כמה שנים טובות ובמידה שאני מקבל קצבת נכון מביטוח לאומי האם יש איזה דרך להשיג טיפול אינטנסיבי של פעמיים שלוש בשבוע בצורה מסובסדת.? מלבד מרפאה לבריאות הנפש שנותנת פגישה רק פעם בשבוע. האם משרד הבריאות או איזה גוף נותן תמיכה מסובסדת? פשוט אין לי כסף לממן טיפול של כמה שנים אבל אני באמת צריך טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש טיפול מסובסד? - תגובה
ד''ר אודי אורן21/02/2012לגדעון שלום,
איני מכיר טיפול בחינם מעבר לטיפול הניתן על ידי המרפאות של משרד הבריאות. טיפולים מסובסדים ניתנית על ידי: קופות החולים, מרכזים פסיכולוגיים בחלק מהאוניברסיטאות (ניתן על ידי מתמחים), שירותי רווחה עירוניים, ועמותות שונות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ופחדים לנערה בת 14.5אנונימי16/02/2012
לביתי יש פחד וחרדה מהמכשיר הסלולארי שלה כתוצאה מהמקרה הבא:
לפני כשנתיים ביתי צילמה את עצמה באופן מביך במכשיר הסלולארי שלה והבינה את עוצמת התמונה/סרטון רק לאחר הצפיה בו. אינני יודע את תוכן הצילום (אינה מגלה לנו) אך התוצאה נוראית!! המצב בתקופה האחרונה הולך ומתדרדר בכך שאינה יכולה להרדם ובודקת עשרות פעמים את המכשיר לפני השינה, שאכן התמונה או הסטון אינו במכשיר. היא אינה נותנת לנו להשמיד אותו וכן לא לגעת בו. המכשיר נמצא באותו מצב על שולחנה מזה כמה חודשים. אנו בדקנו את המכשיר ללא ידיעתה אך לא נמצא דבר.
בתחילת הדרך חשבנו שהפחד יעלם אך המצב מתדרדר... פוחדת מכל צלצול שלנו, מכל הודעה שמתקבלת ואנו רואים שהפחד עבר לעבודה עם המחשב. בגיל זה היא יותר מודעת לפחד ומתחילה לבקש עזרה.
איננני רוצים כעת לפנות לרופא המשפחה כדי לא לגרום לה "כתם" בתיקה הרפואי..
אבקש את עזרתכם הדחופה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות ופחדים לנערה בת 14.5 - תגובה
ד''ר חיים היילפרין16/02/2012בתכם סובלת מהפרעת חרדה עם גוון כפייתי (OCD) - הפנו אותה לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) באופן פרטי אצל פסיכולוג קליני המטפל בהפרעות חרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למטפליםארנון14/02/2012
אני שואל ולא מתוך כעס אלא מתוך רצון להבין למה מטפלים לוקחים מאות שקלים לעשה כאשר רוב האנשים במדינה מרוויחים רק כמה עשרות שקלים בעשה. נכון שחלק מזה הולך למיסים אבל כל העובדים במדינה משלמים מיסים. ונכון שעבדתם קשה כדי להגיע למה שאתם היום אבל אתם לא היחידים שלמדו באוניברסיטה. אז אני שואל איך הגעתם למצב שאתם לוקחים מאות שקלים לשעה ממטופל אין לכם נקיפות מצפון אתם לא מרגישים סוג של ניצול? אנא ענו בכנות
שאלה למטפלים - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/02/2012בכנות, אכן קיים פער משמעותי בין משכורות מינימום (20 ש"ח לשעה) למשכורות מקצועיות (30-150 ש"ח לשעה אצל, נאמר, מוסכניק) לבין משכורות "צווארון לבן" (200-600 ש"ח ויותר לשעה, אצל רופא, עו"ד או פסיכולוג), ויש גם כאלה המרוויחים מאות אלפים ואף מיליוני ש"ח מדי חודש (גם בלי לעבוד קשה או ללמוד באוניברסיטה). השאלה האם הדבר צודק נמצאת הרחק מעבר לפורום מקצועי זה שעניינו חרדות.
אישית אני גובה מחיר ממוצע לפסיכולוג במעמדי (כ-350 ש"ח פלוס מע"מ) ללא נקיפות מצפון או תחושת ניצול; כמו בכל תחום של מומחיות מקצועית, מגיעים אלי באופן פרטי רק מי שיכולים להרשות לעצמם את הטוב יותר. (ואגב, כשהתחלתי לעסוק במקצוע כפסיכולוג בארה"ב, בשנת 1985, הרווחתי 140 דולר לשעה - מחיר שלא הגעתי אליו בישראל גם אחרי 27 שנים...) חובה לציין, כמובן, שניתן לקבל היום טיפול פסיכולוגי בכשליש המחיר דרך כל אחת מקופת החולים, ואפילו בחינם, בתחנות של המרכזים לבריאות הנפש; גם אם איכות הטיפול שם אינה מגיעה לאיכות של טיפול פרטי, אי אפשר לומר שלא ניתן להשיג טיפול פסיכולוגי בסיסי במחיר השווה (כמעט) לכל נפש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמירי13/02/2012
שלום..
שאלה אני סובלת מחרדות רופא המליץ על וויפאקס אקס אר 150 מל שעזר לי מעט הקל על הסימפטומים אך יש עדין קצת התקפים קטנים שקורים יותר מחוץ לבית.. יכול להיות שברגע ההחלמה מהכדורים בשבוע האחרון אני מתחילה להרגיש חוסר אויר מה שלא הרגשתי לפני וכתוצאה מזה אני מפהקת הרבה כדי להרגיש תחושה של כניסת אויר יותר טובה. האם אני צריכה להעלות את המינון או שזה יכול להיות הסימפטומים האחרונים שיחלפו עם הזמן. חשוב לי לציין שאני מתחתנת בעוד חודש וחצי וגם כל המצב מכניס אותי לקצת לחצים בגלל הרגשתי הכללית שבכל פעם שאני מתאמצת אני מרגישה רעד בידיים ותחושת עילפון, עוד דבר שחשוב לי לציין ששללו כל בעיה גופנית אפשרית.
אני מקווה שתוכל לעזור לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן14/02/2012למירי שלום,
אנא הפני שאלות לגבי מינונים ותופעות לואי לרופא המטפל בך. חשוב מאד שהוא ידע מה קורה איתך ועם הטיפול התרופתי שהוא רושם לך.
אני ממליץ לך לשלב בטיפול אותו את מקבלת גם טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (EMDR או CBT). טיפול משולב ישפר את הסיכויים של הורדת התופעות למינימום האפשרי. אני יכול לשער שהחתונה מכניסה מתחים לחייך (בנוסף להתרגשות ולשמחה) ושטיפול פסיכולוגי עשוי לעזור.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה ומזל טוב,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות חוזרות .....מתפללת09/02/2012
הי ,
בת 28 (נשואה+2 )
סובלת מחרדות כשנתיים וחצי .(החרדות התחילו לאחר טיפולי פוריות שנכשלו )
אחרי סבל של שנה + לקחתי קלונס 0.5 מ"ג ,ואח"כ עברתי לטיפול קבוע :
מטופלת מלפני 9 חד' באסטו 10 מ"ג .
כמובן שהייתה הטבה מאד גדולה ,מידי פעם צניחות קלות ,
היו כמה חדשים שממש הרגשתי מעולה ,החרדות היו ממש לא מורגשות ...
באזור החגים היתה לי שוב צניחה וימים כאלה די קשים עם חרדות חוזרות ,אח"כ זה עבר לי .
עכשיו בשבוע האחרון זה חוזר אלי שוב .כבר כמה יומים לוקחת גם חצי קלונקס כדי להשאר רגועה .
מטופלת אצל רופאת משפחה טובה .אבל גם היא המליצה בזמנו אל יעוץ פסיכיאטרי .
שאלותי :
1. למה זה קורה ...?
2. זה מושפע מלחץ אחר בעבודה /בית/לימודים שמגביר את זה ?
3. האם אני צריכה להעלות את המינון ...?
4. האם יש מה לעשות עם בעית ההשמנה שנובעת מנטילת הכדורים ?
(אני בחורה רזה ,וממש עיצבן אותי לעלות במשקל ...)
לתשובתך אודה ,
פשוט זו ממש לא אופציה מומלצת מבחינתי עכשיו לחזור שנה אחורה לסיוט ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות חוזרות ..... - תגובה
ד''ר אודי אורן12/02/2012שלום רב,
לגבי השאלות הנוגעות למינון תרופות ותופעות הלוואי אנא פני לרופאה שלך.
ממליץ לך בחום להוסיף טיפול פסיכולוגי לטיפול התרופתי.
ברור שאת מגיבה למשתנים חיצוניים ופנימיים.
ממליץ על טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT). תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
פני לטיפול, אין סיבה להמשיך לסבול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילדה בת 7.5דניאלה09/02/2012
שלום רב
בשבוע האחרון בתי בת ה-7.5 היא בת אמצעית יש לה אח בן 10 ואח בן 3 החלה לגלות פחדים וזה נובע בכך שאח שלה בן ה-10 לקראת השעה 16:00יוצא מהבית לשחק עם חברים והיא לא מוכנה שהוא יצא מהבית היא אומרת לו שהוא יחכה בבית עד שאני יגיע ורק אחרי שאני יגיע הוא יכול לצאת זה מלווה בבכי ומלא מלא טלפונים אליי
ביום שישי אפילו שהיינו בבית והוא יצא לשחק עם חברים היא כל הזמן הסתכלה בחלון לראות אם היא רואה אותו וכשאמרתי לה שמספיק אז היא אמרה אני רק בודקת שהוא פה ושהוא לא הלך לאיבוד ברצוני לציין שלפני כשלושה שבועות לערך ביום שישי אחד בני הלך לשחק עם חברים אמר לי חבר מסויים שהוא הולך אליו והוא לא היה אצלו ולמרות שחיפשנו אצל כל החברים לא הצלחנו לאתר אותו ונכנסנו להיסטריה בסוף הוא נמצא אצל חבר בשכונה שלנו ולאחר כשבועיים הפחדים החלו אצלה ברצוני לציין שלבתי לא היו פחדים לפני כן היא ילדה רגישה היא נוטה לבכות מכל דבר
מה אפשר לעשות כדאי לעזור לה כמה שאני מדברת איתה בעניין וגם אבא שלה שום דבר לא עוזר
גם דיברתי עם בני שיחכה בבית עד שאני מגיעה בשעה 17:00 אבל הוא לא רוצה הוא רוצה לשחק עם חבריו אני אובדת עצות וגם אני רוצה לציין שגם שאני בבית אז ברגע שהוא יוצא היא מתפרצת בבכי וקשה לה להירגע והיא חושבת על זה מה אני יכולה לעשות כדאי לעזור לה הדבר כואב לי מאוד מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים אצל ילדה בת 7.5 - תגובה
ד''ר אודי אורן12/02/2012לדניאלה שלום,
ממליץ לדבר איתה על מה שקרה, ועל כך שאמנם נבהלתם אבל בסופו של דבר הכל בא על מקומו בשלום.
ממליץ לדבר איתה על התבנית של הפחדים ולברר מה אפשר לעשות (מחוץ ללהשאיר את הבן בבית) כדי להקל עליה.
לברר איתה מה היא אומרת לעצמה ולהכין מראש תשובות.
להכין תכנית פעולה של צעדים קטנים קדימה ולתת חיזוקים על כל צעד קדימה.
אם הכל לא עוזר, אני ממליץ לפנות לפסיכולוגית של בית הספר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SSRI, אובן חשק מיני , וCBTאיילת05/02/2012
סובלת מחרדה שבאה לידי ביטוי בהתעורריות תוך כדי דפיקות לב ותחושת פחד.
טופלתי בהצלחה בסיפרלקס במינון נמוך (5מ"ג) במשך 5 שנים עד שהפסקתי את הטיפול לקראת לידת בתי . כשחזרתי לטיפול גיליתי שהמינון המקורי לא מועיל, והעליתי אותו בהדרגה ל 20 מ"ג, אך גם אז הטיפול לא היה אפקטיבי.
לאחרונה עברתי לתרופה בשם סרנדה. 50 מ"ג בהחלט עוזרים לי, אבל גם גורמים לכשהדחף המיני שלי שואף לאפס.
האם מישהו חווה את אותה בעייה? האם מישהו טופל בעזרת CBT בהצלחה, ולא נזקק יותר לטיפול תרופתי?
כל עצה או עזרה תתקבל בברכה.
איילת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
SSRI, אובן חשק מיני , וCBT - תגובה
ד''ר אודי אורן06/02/2012לאיילת שלום,
טיפולים פסיכולוגיים ממוקדים לחרדה (CBT ו-EMDR) הוכיחו יעילות גבוהה בטיפול בחרדות, עם ובלי טיפול תרופתי.
בכל מקרה, ובודאי כאשר יש תופעות לואי משמעותיות לטיפול התרופתי, כדאי לנסות טיפול פסיכולוגי.
תוכלי למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי צמרמורותירון04/02/2012
שלום לכם!
הבן שלי התגייס לצבא לפני מספר חודשים.
מאז ואפילו כמה חודשים לפני, התחילו להופיע אצלו התקפים ללא כל הודעה מוקדמת הנמשכים דקות (בשבילו דקות ארוכות מאוד).
תסמיני ההתקפים הם: צמרמורות או נמלול והוא מתחיל להתגרד כולל הרגשה כאילו הוא בשיא החום עד לכדי לרצות להוריד מעליו מעיל חולצה וכו'.
התדירות שונה אבל מגיעה גם לכמה פעמים ביום.
שלחו אותו בצבא לבדיקות דם נרחבות והכל יצא תקין.
הוא ואנחנו מאוד מתוסכלים.
לכאורה אין בעיה, אבל ההתקפים נמשכים.
אנא הצעתכם
תודה מראש
ירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקפי צמרמורות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין08/02/2012מדובר בתופעה העשויה - בהעדר כל ממצא רפואי חיובי - להיות ביטוי מוכר, אם גם לא מאד שכיח, של לחץ, מצוקה נפשית וחרדה. כדאי להפנות את הבן לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית שיוכל במספר שיחות לא רב לאבחן את הבעיה לאשורה ולטפל בה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאילהאוקסנה02/02/2012
שלום,
אני בזמן האחרון התחלתי לאכול הרבה. הרבה מאוד. עליתי כבר גם במשקל. ואני לא רוצה ככה. אם פעם הייתי רוצה לעשות דיאטה אז עשיתי (ולא הייתי צריכה). אמרתי לעצמי לא לאכול, ככה זה היה. עכשיו אני אוכלת בלי סוף. אני לא יודעת איך זה, אבל אני אוכלת, אוכלת, ועוד הפעם אוכלת. לא יכולה להגיד לעצמי "לא לאכול" - יותר נכון זה לא עובד. מה זה יכול להיות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאילה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/02/2012...הרבה דברים, ואין טעם להפריח השערות מבלי להכירך לעומק - כדאי לך לפנות למספר שיחות עם פסיכולוג/ית קליני/ת המטפל/ת בבעיות אכילה ולקבל תמונה מדויקת הרבה יותר הן של הסיבות לבעיה והן של הדרכים היעילות ביותר להתמודד איתה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהגיל01/02/2012
בן 29 הייתי נוטל ע 5 שנים ריסטל כדור אחד ליום ולפני 5 חודשיים הרופא החליף לי אותה לציפרלקס ממש תעצור את הריסטל בפעם אחת ותתחיל לקחת ציפרלקס חצי כדור ליום לשבוע ולאחר מכן כדור שלם ולאחר מכן 2 כדורים בשבל חרדה ופאניקה ונתן לי גם וואבן ומודל בטענה עד שהציפרלקס יתחיל לעבוד מודל לא לקחתי אבל וואבן כן לקחתי חצי כדור מצי שצריך אפילו לפעמיים רק פעם בשבוע חצי עדור אבל את התופעות שקרוא לי תופעות לוואי מאוק קשות שבדיוק מה שנקרא סינדרום סרוטונין..תחושת ניתוק עצבנות קושי לישון סיוטי לילה כהות חושים לגמרי שאני אפילו היום ירדתי לחצי כדור על דעת עצמי שאוכל לתפקיד יש לציין שאני על חצי כדור ואני אני עולה לכדור חוזריים אלי אותם תופעות שברסיטל לא היו לי בכלל ..מה אני צריך לעשות במצב הזה עכשיו האם היה לי התקף סינדרום סרוטונין
שעשה לי את כל הטראומה הזו .?? כשהייתי על 2 כדורים הרופא אמר לי תוריד לכדור כי מדובר במינון יתר עד לחצי כדור שהיום נכון אין חרדה אבל אני במצב של כהות חושים ותחושה של ניתוק לפעמים שלא היה לי בריסטל לא יודע מה לעשות אפילו המחשבות שלי השתנו וההתנהגות שלי השתנתה ..אומרים לי שאתה נהפכתה לאדיש מאוד שבחיים לא ראינו אותך כך
אן לי כבר אימון בשום רופא מפחד שיעשו לי עוד נזק ..לציין שאני מנהל אורח חיים תקין לחלוטין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אודי אורן01/02/2012לגיל שלום,
חזור לרופא שלך בהקדם האפשרי ודווח לו על התופעות שאתה חווה מאז שינוי התרופות, ובקש ממנו לשנות את התרופות/מינון.
אם אין לך אמון ברופא הזה לך לרופא אחר.
אני לא ממליץ לך לעשות שינויים בתרופות ללא מעקב של רופא.
ממליץ לך לשקול להוסיף לטיפול התרופתי טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (EMDR או CBT). תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה, ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשת עצהיום טוב01/02/2012
מזה כשנתיים אני סובל מהפרעת חרדה קשה כתוצאה מתאונת דרכים אני נוטל 30 מ"ג מירו בקר וערב התחלתי בהדרגה את נטילת התרופה לפני כחודשיים אך איני חש שיפור וחווה התקפי חרדה כמעט פעם ביומיים אשמח לקבל עצה אם לדעתך יש צורך בטיפול תרופתי שונה
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקשת עצה - תגובה
ד''ר אודי אורן01/02/2012ליום טוב שלום,
אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך בנוגע לטיפול התרופתי אותו אתה מקבל.
אני משער שאתה סובל מהפרעה פוסט טראומטית PTSD.
אם זה המצב (שאל את הרופא שלך), אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה (EMDR). לטיפול כזה יש סיכוי מצויין להקל על הסבל שלך בצורה משמעותית.
תוכל למצוא מטפלים המטפלים בשיטת EMDR האתר של המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו התפקיד של זה?שמעון31/01/2012
האם תרופות נוגדות דיכאון וחרדה למשל כמו ציפרלקס. האם התפקיד שלהם נועד לעשות אנשים יותר שמחים ומאושרים באופן כללי. או שדווקא התפקיד שלהם אמור לשמור על יציבות רגשית. ושהתפקיד שלהם לא באמת אמור לעשות אותך יותר שמח ביום יום וחייכן ומבסוט כמו אדם שלוקח סמים או אלכוהול לפני מסיבה אלא דווקא למנוע ממך להגיע למצב של דיכאון ומנוע הידרדרות. בעצם התרופות רק מטפלות בתסמינים ולא משפרות את מצב הרוח אם הוא כבר טוב אלא רק משמרות אותו? מקווה שהבנתם את השאלה
מהו התפקיד של זה? - תגובה
ד''ר אודי אורן31/01/2012לשמעון שלום,
המטרה של התרופות להשפיע על תפקודי מח שקשורים לדכאון. אין כוונה להפוך אנשים לשמחים ובודאי לא לחוות משהו שדומה לסמים. הכוונה היא להביא אדם ליציבות רגשית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי תרופת הרגעהרונן30/01/2012
מטופל בלוסטרל אחרי התקף חרדה ואחריו הפרעת חרדה במשך כשבועיים
בינתיים לוריבן עזר לי מאוד בין לבין ורופא המשפחה המליץ לי לשנות לקלונקס שאמור להיות בעל טווח השפעה ארוך יותר.
בפועל, לקחתי חצי כדור בבוקר לפני תחילת היום וזה עשה לי פשוט ההפך הגמור מלהקל אלא החמיר את הסימפטומים של החרדה. האם זה אפשרי? והאם להצמד ללוריבן? תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה לגבי תרופת הרגעה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין31/01/2012כן, זה אפשרי, אך בכל מקרה אני ממליץ לך להתייעץ עם הרופא שרשם לך את התרופה. עם זאת, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ניתן במספר שיחות לא גדול להיפטר מההתקפים והחרדה לתמיד וללא תרופות. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)