מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרהמהממת 2617/05/2012
שלום, אני בת 26, נשואה. יש לי פחד גדול מהיריון. אני כל פעם חושבת על כך וישר עולה לי מחשבה על מוות ושאני לא אשרוד את ההיריון ואמות. אני בגלל זה לא רוצה להביא ילדים, זה כל כך מפחיד אותי שיקרה משהו ואני פשוט אמו או שיהיו סיבוכים גדולים ועקב כך משוה ישתבש אצלי.
מה אפשר לעשות? אני יודעת שהסיכויים לא ל כך גבוהים, אבל זו המחשבה הראשונה שעולה לי לראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה - תגובה
ד''ר אודי אורן18/05/2012שלום רב,
את סובלת מחרדה שנשים רבות חוות לפני הריון. אני ממליץ לך לפנות לטיפול ממוקד בשיטת EMDR או CBT. אני מעריך שמספר פגישות לא גדול יוכלו לעזור לך להתגבר על הפחד שאת חווה.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
ממליץ לך לפנות ולהעזר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלתמישהי14/05/2012
היי אני בחורה בת 22. משכילה מאוד וגם נראית טוב.
אני סובלת מחרדה חברתית כבר 4 שנים לערך דבר שהתחיל פחות או יותר מן הצבא. אני כבר כמעט שנה אצל פסיכולוג בגישה הקוגנטיבית ולא מרגישה שיפור. אני גם לוקחת כמעט שנה את הכדור דרלין שעוזר ומקל עלי מאוד עם החרדות אבל המחשבות וצורת החשיבה אינה משתנה ......
בנוסף בזמן האחרון אני מתחילה לתהות לגבי מי אני באמת ומה הזהות שלי. והאם הכל אמיתי, שכן אם כן מדוע אני סובלת ככה? הרי סה"כ אני בחורה נאה וחכמה אז למה אני פוחדת? התחושות הלא הגיוניות האלה גורמות לי להרגיש שהמציאות לא הגיונית.
האם כדאי להחליף כדור? האם כאשר החרדה תפחת אני אתחיל להרגיש יותר מחוברת לעצמי?באיזו עוד דרך אפשר לחזק את הקשר שלי עם עצמי? אני פוחדת לאבד את עצמי... פוחדת שאשתגע בסוף מרוב מחשבות...
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סובלת - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/05/2012מצטער על האיחור בתגובה (בשל תקלה טכנית במערכת). לא ברור לי מדוע לאחר שנה של טיפול CBT אינך מרגישה שיפור - מניסיוני בגישה הזו היית אמורה להתקדם משמעותית כבר לאחר מספר פגישות... אני מציע לך לשוחח עם המטפל שלך ולעשות הערכת ביניים בנוגע ליעילות הטיפול. במקביל כדאי לך להתייעץ עם הפסיכיאטר לגבי הדרלין ולשקול את החלפתו בנוגד חרדה מסוג SSRI. (באופן כללי, כדאי שתדעי שתרופות פסיכיאטריות אינן הטיפול המומלץ בחרדה - גם כשהתרופה מקלה על התסמינים היא אינה מטפלת בשורש הבעיה ובמובן זה עלולה אפילו לקבע אותה, ויש לה תופעות לוואי לא רצויות.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישהי18/05/2012ומה לגבי הניתוקים?האם זה מצב טבעי?האם זה מצב הפיך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין18/05/2012הניתוקים שאת מתארת הם תסמין מוכר ושכיח של חרדה, וכן, הם יעלמו יחד עם שאר תסמיני החרדה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אתה מתמחה בשיטה הקוגנטיבית?
מישהי19/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
האם אתה מתמחה בשיטה הקוגנטיבית? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/05/2012כן, וזו הסיבה שהבעתי תמיהה לגבי יעילות הטיפול בך... צרי איתי קשר טלפוני אם תרצי הבהרה נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים כתוצאה מחרדהאלי חדד13/05/2012
מזה כחודשיים ויותר אני מרגיש כאבי תופת בחזה בגב בבטן כאבים לא ממוקדים שמופעים ונעלמים לאחר שעתיים ויותר ולפעמים כל היום עברתי בדיקות רפואיות כלליות כולל אקו ובדיקת מאמץ לרוב תקין למעט לחץ דם שהוא גבוהה ואני מקבל אנהלדקס במינון של 5מ"ג . יש לציין שהכאבים מופעים אצלי לקראת הבוקר ונמשכים מהשעה ארבע לפנות בוקר עד תשע ויותר מה אתה מייעצ לי לעשות אני אובד עצות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבים כתוצאה מחרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן13/05/2012לאלי שלום,
בהנחה שהבדיקות הגופניות לא העלו דבר, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד. התופעות שאתה מתאר עשויות להיות חלק מתופעת חרדה בעל מוקד גופני.
טיפול EMDR או CBT עשוי לעזור לך להבין מה קורה ולהתגבר על התופעות.
תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות וטראומהתומר11/05/2012
אני סובל מחרדות ,חוסר שינה ומתח גבוה מאוד . זה מתבטא בחוסר שינה מסודרת , עצבנות יתר , הזעה , ד]יקות לב מואצות. כל התפקוד שלי ירדד פלאים . הלכתי לרופא המשפחה שהציע לי רמוטיב או קלמנרבין
זה התחיל ממקום עבודה קודם שהתפטרתי בעקבות חרם חברתי , השיא היה כשביקשתי להישאר בשיחה הוא אמר שאני צריך פסיכיאטר ואני מפנטז על אובייקטים בחברה מעבר לזה הוא היה מקניט אותי בכל הזדמנות , בפומבי ובפרטי.
כל זה גרם לי לתגובות שציינתי.וגם לזה שחיי החברה שלי נהרסו ואני מרגיש בודד בעולם , אנשים חותכים ממני כי אני לא מסוגל להפסיק לדבר על זה . אני מחפש הקלה .
מצאתי אמנם עבודה חדשה , היא יותר קשה ופחות כסף , אבל שם אני לא בדיוק מתפקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות וטראומה - תגובה
ד''ר אודי אורן11/05/2012שלום תומר,
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה וחרדות בשם EMDR. טיפול זה מתמקד בהשפעות של ארועים קשים על מצבו/תפקודו של האדם. טיפול נוסף שעשוי להיות יעיל הוא CBT.
תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
אני מאמין שטיפולים אלו יוכלו לעזור לך להתגבר על המשבר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפולי EMDR וטיפולי CBT
תומר12/05/2012האם אפשר לקבל טיפולים כאלו דרך קופת החולים ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפולי EMDR וטיפולי CBT - תגובה
ד''ר אודי אורן13/05/2012לתומר שלום,
לכל קופות החולים יש רשימות של מטפלים העובדים איתן.
בקש מטפל המתמחה באחת מהשיטות האלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקלה מיידית לחרדות מלבד תרופותעמית09/05/2012
אני סובל מחרדות הבאות לידי ביטוי בעיקר בתחום הקריירה. אני אב טרי, במקום עבודה חדש מאתגר (ומלחיץ מאוד) ובטיפול פסיכולוגי ואני חווה חרדות קשות. אני לא ישן בלילות ופשוט מרגיש שאני מתפרק ולא מסוגל לשאת את המתח. הפחד מכשלון, עימותים וביקורת גרם לי בכל פעם מחדש להתפטר מעבודתי גם בעבודות הרבה פחות מלחיצות מהנוכחית. הפעם אני רוצה להתמודד ולא להתפטר אך אני מרגיש שאני זקוק לשם כך להקלה מיידית ולשינה בלילות. הפסיכולוגית שלי המליצה על כדורי שינה ועל רמוטיב אך הרופא משפחה אליו פניתי בשביל מרשם טען שאני צעיר (32) ובריא מדי בשביל תרופות כאלו והפתרון הוא בשינוי אורח החיים. גם ככה לא הייתי שלם עם לקיחת תרופות והוא הלחיץ אותי עוד יותר. רגיעון לא עוזר לי באמת. יש לכם רעיון להקלה מיידית ולשינה שהיא לא באמצעות תרופות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הקלה מיידית לחרדות מלבד תרופות - תגובה
ד''ר אודי אורן09/05/2012לעמית שלום,
הרופא שלך צודק. תרופות כאלו יכולות לשמש כעזרה ראשונה, אבל כדרך להתמודד עם בעיה ארוכת טווח, זהו פתרון עם תג מחיר גבוה ביותר.
אני רוצה להציע לך שני כיוונים: בנוגע לאורח חיים אני ממליץ לך להוסיף במיידי פעילות פיזית יום יומית (ולוא גם צנועה בהתחלה) ומדיטציה/תרגילי הרפיה לפחות פעם ביום (אפשר להתחיל ב-5- 10 דקות ולהגדיל בהמשך).
הכיוון השני הוא כיוון טיפולי. איני יודע לאיזה טיפול פסיכולוגי אתה הולך אבל חשוב מאד שיתן לך פתרונות מעשיים בנוגע להתמודדות עם מתח. אני ממליץ לך לשוחח עם הפסיכולוגית שלך על מה האמצעים הפסיכולוגיים שהיא מציעה לך כדי להתמודד עם החרדות מהן אתה סובל. קימות גישות טיפוליות ממוקדות המסוגלות לעזור במצבים כאלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד לשבת בשרותים אצל ילד בן 5ליבית03/05/2012
שלום רב,
סליחה מראש על אורך ההודעה. בני בן ה- 5 וחצי מפחד לשבת בשרותים מאז גיל שלוש לערך. בסביבות גיל 3 באמצע השנה העברתי אותו לגן אחר. בגן החדש הוא נגמל מטיטולים ועשה את צרכיו בשרותים (פיפי אין בעיה מגיל שנתיים). לאחר כחודש היתה לו פיסורה (פצע בפי הטבעת) ומאז הוא מפחד מאוד לשבת בשרותים. בהתחלה היה עושה כל הזמן בתחתונים ואח"כ ומאז ועד היום כאשר צריך לעשות את צרכיו הוא מבקש טיטול. (היו מקרים בודדים בשנתיים האחרונות שהוא כן עשה בשרותים. אציין עוד כי כאשר הוא עם טיטול הוא עומד ומסכל את רגליו. הוא מפחד שיכאב לו כאשר רגליו עומדות מפוסקות ... נכון להיום הוא שותה כל יום נורמלקס בבקבוק מים על מנת לא ליצור שוב קיבה קשה ואז שוב פצע.
האם טיפול בטראומה יכול לעזור לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד לשבת בשרותים אצל ילד בן 5 - תגובה
ד''ר אודי אורן03/05/2012לליבית שלום,
טיפול פסיכולוגי ממוקד יוכל לעזור לבנך.
צרי קשר עם המרכז הישראלי ל-EMDR ותבקשי שם הפניה למטפל EMDR המתמחה בילדים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוכנה לשלם כל סכום של כסףליאל24/04/2012
על מנת שתוכלו לעזור לי להתמודד עם בעיית חרדה קשה מאוד שיש לי..אני ממש צעירה רק בת 21 ועם תינוק קטן ויש לי חרדה כללית והתקפי פאניקה חזקים מאוד בדרגה הכי גבוהה..מפחדת לאבד שליטה..
לא יכולה לעשות כלום, בקושי לצאת מהבית.. הכל קשה לי ומסורבל..
ופשוט עצוב לי מאוד מאוד.
האם יש אפשרות להגיע לטיפול אצלכם באופן פרטי?
תודה וסליחה על כך שההודעה יצאה כל כך מבולגנת.. זה משקף את המצב שלי כיום לצערי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מוכנה לשלם כל סכום של כסף - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/04/2012כן. צרי איתי קשר באחד ממספרי הטלפון שלמטה ואשמח לעזור לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
חרדתית06/05/2012עמדו לי דמעות שקראתי מה שכתבת לי זה קרה בדיוק מהשאת מתארת והרבה יותר אני 14 שנה מתמודדת בלי לצאת מהבית כבר כמה חודשים נמצאת בטיפול התנהגותי והשיפור רב תצרי איתי קשר באימייל ונדבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה בחרדות
רונית13/05/2012שמי רונית, אני עוזרת לאנשים לשחרר את החרדה מהשורש!!!! העזרה היא מרצון טוב לעזור כמעט התנדבות. יכולה לתת לך לדבר עם אנשים שהיו באגרופיביה קשה בעקבות חרדות וב"ה חזרו לחיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו מצב
אירנה26/08/2012היי,
אני בת 30 שסובלת כבר 16 שנה מהתקפי פאניקה חזקים וחרדות. אשמח לדבר איתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
באותו מצב - תגובה
ד''ר חיים היילפרין27/08/2012בשמחה - צרי איתי קשר למספרים שלמטה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנצלת למצב דומה
חן29/08/2012בת 25 עם תינוק,
החרדות התחילו לי במהלך ההריון בעקבות שהתעלפתי במקום הומה אדם,
לאחר הלידה זה החמיר סחרחורות חוסר שיווי משקל, כמעט ולא יצאתי מהבית,
פניתי לטיפול קוגנטיבי היתנהגותי ועבדתי מאוד קשה, לאחר תקופה חלה התקדמות,
התחלתי לצאת יותר והרגשתי יותר טוב,
עכשיו הכול חוזר אלי ובגדול חרדות סחרחורות וכו
כנראה בעקבות כך שאני כנראה בהריון,
האם הטיפול לא אמור לרפא את החרדות לגמרי?
למה חזרתי שוב לנקודת ההתחלה?
האם יש טעם לחזור שוב לאותו טיפול, או לנסות משהו אחר?
אולי בכלל כדי לנסות לקחת כדורים,
אשמח לקבל יעוץ מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מנצלת למצב דומה - תגובה
ד''ר אודי אורן29/08/2012לחן שלום,
טיפול עוזר ומרפא, אבל משאיר לא פעם רגישות למצבים מסויימים.
את יכולה לחזור לאותו טיפול, אבל אני ממליץ לנסות טיפול אחר בשם EMDR שמצליח לא פעם לטפל בהשפעות של ארועים קשים (נוסח ההתעלפות שהזכרת).
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני כרגע במצב דומה
יעל01/11/2012התעלפתי לפני שלושה חודשים באוטבוס,לאחר כמה ימי חולשה הרגשתי יחסית טוב וחזרתי לשגרת עבודה באותו יום שחזרתי ,בבוקר עברתי דרך מכולת שכונתית ובמכולת הרגשתי שהראיה מתערפלת חוסר יציבות מוחלטת כאילו שאני נוטה ליפול,אני מניחה שהמפחד שאני לא אתעלף ומהרצון לשמור על יציבות החלו לי דפיקות לב חזקות וכבדות בנשימה ,עשיתי בדיקוןת דם eeg אולטר קרדיולוג אף אוזן גרון והכל יצא תקין.
חייבת לציין שגם שאני בבית יש לי מין ערפול וחולשה תמידית ורפיון ברגלים.
ניסיתי ואני עדין מנסה לצאת אך כל יציאה מסתיימת בחזרה מהירה הביתה עקב חוסר יציבות ערפול והרגשה של כמעט התעלפות.
אני בחורה בת 21 ששלוש חודשים אני קבורה בבית,מפאת כך שלא יודעים ממה זה נובע .בטבעי אני בחורה שמחה אנרגטית ופתאום הכל נפל עלי ללא התראה מוקדמת. חייבת לציין שההודעה הזאת זה הדבר הראשון מבחינתי בכדי לבדוק אם מדובר בדבר נפשי ולא פיזי.
אני בטוחה שלא פה המקום לפתור,אך כן להייוועץ ולבדוק מול מי שיכול לתרום לי מניסיונו או הכשרתו האם מדובר בחרדות או משהוא בסגנון,
אשמח לקבל תשובה בהקדם כי עוד רגע אני אעשה הסבת מקצוע לארכיטקטית מרב הסתכלות על הקירות ומרצפות בבית:),תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמנסה לעזור לך..
שולי07/09/2012ראשית אל לתנסי להתמודד לבד עם החרדות , שתפי את בן זוגך, חברות... ובני משפחה... שבי מול המחשב ונסי לקרוא חומר על החרדות. על התופעות.. את תרגעי לבד.. וכמובן עם תופעות החרדה אינן עוזבות אותך פני לפסיכיאטר שיתן לך כדורים שמסייעים ביותר למהלך חיים תקינים, וצאי להליכות... את עם עצמך ועם הרגשת הדופק שלך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שלומך ליאל? הטיפול עזר?
יעל11/10/2012אשמח לשמוע איך זה אחרי כמה חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת התגייסותמיכל24/04/2012
ערב טוב
ברצוני להתייעץ עמכם בקשר לנער עם חרדות לישון מחוץ לבית [לא בסביבה המוכרת לו] לפני הגיוס ביקר אצל פסיכיאטר וקיבל מכתב העוסק בחרדותיו של אותו נער. בעקבות ביקור אצל קבן הורד הפרופיל ל64.הגיוס נדחה. כאשר התקרב תאריך הגיוס, הצבא ,משיקוליו, דחה את הגיוס.
בעוד כמה ימים אמור הנער להתגייס. נמצא בחרדות נוראיות.יחד עם זה לא מוכן לשתף פעולה: לא לוקח את הכדורים שניתנו לו- לעמדתו , לאחר נטילה של 3 כדורים המצב לא השתנה; לא מוכן בשום פנים ואופן לחזור אל הפסיכיאטר או ללכת לאחר. מאיים על התאבדות, חוסר עניין בחיים, הכל שחור...
מה ניתן לעשות במקרה שכזה?
תודה מראש על תשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת התגייסות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/04/2012אני ממליץ לך לפעול בכמה מישורים. ראשית, בנך נמצא במצוקה גדולה וזקוק לעזרה - פני איתו למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (תרופות פסיכיאטריות אינן הטיפול הראשוני המומלץ בחרדה - גם כשהתרופות מקלות על התסמינים הן אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות.) שנית, עליך ליידע את הצבא על מצבו של בנך (כפי שאת מתארת, אני בדעה שבמצבו הנוכחי הוא איננו כשיר לגיוס) - שלחי פקס מפורט ללשכת הגיוס ולנציבת פניות הציבור של צה"ל כדי שיפעלו בנדון, רצוי עם חוו"ד והמלצה מטעם הפסיכולוג המטפל. אם כל זה נשמע מסובך מדי, צרי איתי קשר טלפוני למספרים שלמטה ואסייע לך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהגיל18/04/2012
שלום אני שבוע אם ציפרלקס האם יכול להיות שהכדור לא נותן לי מרגוע כל הזמן תזוזה אי שקט ואחרי כמה זמן ניתן לדעת אם מתאים
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/04/2012לשאלתך הראשונה - כן, זה בהחלט יכול להיות. לשניה - השפעתו המלאה של ציפרלקס מורגשת בד"כ רק אחרי שבועיים-שלושה של שימוש. בכל מקרה, כדאי שתדע שתרופות פסיכיאטריות אינן הטיפול הראשוני המומלץ בדיכאון וחרדה (גם כשהתרופות מקלות על התסמינים הן אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת נהיגה עקב תאונהמעיין17/04/2012
לפני מס חודשים נכנס ברכבי רכב שנסע באדום , בלמתי את הרכב בזמן ואף עפ"י שהרכב טוטל לוסט הכול בסדר מבחינה פיזית.
נהגתי לאחר התאונה ברכב חדש שרכשנו והכול היה בסדר אך לאחר כחודש באמצע נסיעה חטפתי התקף חרדה (פוסט תראומה..), המשכתי לנסות לנהוג לאחר ההתקף המדובר והתקפי החרדה נמשכו ותכיפותן גדלה. הבעיה העיקרית בזמן התקף היא שאני מרגישה שאין לי שליטה על הרגל שמשמשת לנהיגה , שקיים ניתוק בין הפקודות שהמוח נותן למה שהרגל "מבינה".. ואני פוחדת שבמקום ללחוץ ברקס אני אלחץ גז.
היום אני לא מסוגלת לנהוג כלל, כשאני מכריחה את עצמי (מה שכבר כמעט לא קורה) אני מצליחה לנהוג מטרים ספורים כשהרגל על הברקס לסירוגין מבלי ללחוץ על הגז כלל (פחד מחוסר שליטה - כאמור..) .
אני משערת שאצטרך טיפול עי איש מקצוע אבל היתי רוצה לדעת אם יש משהו שאוכל לעשות בעצמי (זה משפיע מאוד על איכות החיים שלי, קשה מאוד להתנהל ולהתנייד ללא יכולת לנהוג במיוחד כשיש ילדים קטנים...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת נהיגה עקב תאונה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין17/04/2012מה שאת יכולה וצריכה לעשות בעצמך הוא ...להמשיך לנהוג. הפחד והחרדה אינם הבעיה האמיתית כאן (מדובר ברגשות טבעיים ומובנים לגמרי על רקע הטראומה שעברת) - דפוס ההמנעות (מנהיגה ובכלל) שאת מפתחת הוא הבעיה האמיתית. הדבר היחיד שיכול בסופו של יום למתן את החרדה מהנהיגה עד להעלמותה הוא עצם הנהיגה - אל תכנעי לחרדה (אל "תפחדי מהפחד") והמשיכי לנהוג למרות הכל. אם את מתקשה ליישם את ההנחייה, אל תהססי לגשת למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (את זכאית לקבל טיפול פסיכולוגי גם באופן פרטי ע"ח חברת הביטוח, כחלק מהפיצוי המגיע לך על הפגיעה שנגרמה לך עקב התאונה.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על סל שיקוםעככ17/04/2012
האם סל שיקום יכול לממן גם טיפול אצל פסיכולוג? האם יש דרך לקבל הנחה דרך קופת חולים ללא המגבלה הזאת של רק כמה פגישות?
שאלה על סל שיקום - תגובה
ד''ר אודי אורן17/04/2012שלום רב,
אנא פנה לגורם המטפל בך לברר את העניין. אני מעריך שהתשובה היא חיובית אבל בתנאים מסויימים.
אנא פנה לקופת חולים כדי לקבל תשובה לשאלתך השניה. אני מעריך שלכל קופה יש מדיניות שונה בנושא זה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יכול לתפקדיוסף15/04/2012
אני בן 21
לפני חודשיים עברתי דלקת חריפה בגב אשר הביאה בין היתר להקרנות לרגליים דבר ממש מלחיץ ,בתקופה הזאת הייתי ממש לחוץ ובדיכאון לא היבנתי בדיוק מה יש לי אבל זה עבר ומתי שזה עבר ביום אחד קמתי עם איבוד שמיעה ועם ציפצוף באוזן אחת אושפזתי השמיעה חזרה אבל מאז האישפוז אין לי חייים!
אני שומע רעש של מכשיר חשמל וחושב שזה טינטון שאני הולך לישון הראש מתפוצץ מרעש סטטי כזה בתוך הראש. אני עכשיו מסיים בהדרגה קורטיזון לאחר טיפול של שבוע באישפוז בקורטיזון ואני בריא בדרך כלל לא לוקח תרופות קבועות
אני לא יכול לחיות כל דבר רעש של מכשיר מזכיר לי את הרעש מהטינטון אפילו שאין לי אותו אפילו סתם רעש סטטי מתי שיש שקט אני מחפש את הרעש הזה בכפייה ובחרדה מאוד עמוקה.
אני לא מסוגל לישון לאכול ובכלל לא לתפקד מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יכול לתפקד - תגובה
ד''ר אודי אורן15/04/2012ליוסף שלום,
עברת חויה טראומטית ברורה, והתופעות שאתה מתאר הן כנראה תופעות פוסט טראומטיות שהן תוצר של הטראומה.
ממליץ לך לפנות לטיפול EMDR שהיא שיטת טיפול ממוקדת בטראומה.
תוכל למצוא מטפל EMDR באזור מגורך בעזרת פניה לאתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
הטיפול יוכל לעזור לך להתגבר על התופעות ולהמשיך בחייך ללא חרדות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה אבל
יוסף15/04/2012השאלה האם יש לי היפראקוזיס או פוסטטראומה ?
ועוד דבר תרופות נגד חרדה עדיף להשתמש במצב זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על העזרה אבל - תגובה
ד''ר אודי אורן16/04/2012ליוסף שלום,
איני יודע האם זה היפראקוזיס או פוסטטראומה. אני יודע שכדאי לעשות EMDR בכל מקרה. איני יכול להמליץ על טיפול תרופתי. אנא פנה לפסיכיאטר או לרופא משפחה. בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביעותי לילה לילד לאחר סרט מפחידדניאל10/04/2012
שלום רב, בני בן 10.5 ראה סרט (לצערנו הרב) על חטיפת ילדים במוצ"ש. מאז ועד היום הוא מתעורר כל חצי שעה במהלך הלילה, ממלמל דברים לא ברורים (ביעותי לילה) ואז אנו מחזירים אותו לישון לעוד חצי שעה. רק לפנות בוקר סביב 5 הוא מצליח לישון רצוף עד הבוקר. הוא אינו מודע למתרחש באותו הרגע. במהלך היום הוא כרגיל עד שמגיע הלילה ואז טוען שיש לו כאבי בטן ואפילו אולי חום.
אנו אובדי עצות. פנינו לרופא המשפחה שהמליץ כרגע על טיפות באך להרגעה.
אנו זקוקים נואשות לעזרה. זה מאוד מפחיד אותנו. תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ביעותי לילה לילד לאחר סרט מפחיד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין12/04/2012בנכם סובל ממצוקה פוסט-טראומתית קלה המדירה שינה מעיניו, תרתי משמע. מדובר בתגובה טבעית ונורמלית לחוויה המפחידה ואין צורך להילחץ (ולהלחיץ) - שוחחו עם הילד ברוגע על החוויה, קבלו את רגשותיו ותמכו בו, ובלילה פשוט היו לצידו עד שיירדם והשרו בו בטחון... ובתוך מספר ימים הכל יחזור לשגרה. אם ברצונכם לעשות זאת בליווי של איש מקצוע, פנו לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות אצל ילדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות לאחר סרט מפחיד
דניאל14/04/2012תחילה תודה רבה ד"ר חיים הרגעת אותנו במקצת. עבר כבר כמעט שבוע והוא עדיין מתעורר בממוצע 4 פעמים בלילה. שאלתי מתי זה אמור לעבור ומתי כדאי לערב איש מקצוע? תודה מראש
חרדות לאחר סרט מפחיד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/04/2012מה שחשוב זה המגמה - אם הילד מפגין שיפור מלילה ללילה (מתון ככל שיהיה), אין צורך בהתערבות מקצועית; אם הוא אינו מפגין שיפור כלל או אף נסוג, יש בהחלט מקום לערב איש מקצוע. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות לאחר סרט מפחיד
דניאל14/04/2012תודה רבה ושאלה אחרונה. אנו אמורים לטוס ביום שני לחול. האם כדאי לדחות את הטיסה מכיוון שקראתי שחשוב מאוד לחזור לשגרה. שוב תודה מראש
חרדות לאחר סרט מפחיד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין14/04/2012אם ההחלטה היתה תלויה רק במצב הילד, הייתי מציע לך לחכות עם הנסיעה עד שיחזור לעצמו. אם קיימים שיקולים כספיים ואחרים כבדי משקל ומצבו של הילד במגמת שיפור, תצטרך רק להמשיך להתעורר מספר פעמים בלילה כדי להרגיע אותו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתעוררות בבכי ורעד - חודש אחרי
דניאל07/05/2012שלום,
בהמשך לחרדה של הבן שלנו , אנחנו כחודש לאחר הסרט שראה .
בשבוע הראשון הוא קם כל הלילה , רעד מקור , בדק תמיד מה קורה עם אחיו בן ה-8 ווידא שהוא נמצא , בכה ללא סיבה , מלמל דברים לא ברורים וקם פיזית מן המיטה . לאחר שיחות שעשינו איתו לגבי הסרט ובכלל הרחקת החוויה ממנו כי חטיפה של ילדים היא מקרה נדיר בכלל ובישראל דברים כאלה לא קורים הרגשנו שיפור משמעותי והתופעה כמעט נעלמה כליל והוא ישן שינה רצופה .
בימים האחרונים , משהו השתנה .
הוא קם כפעמים בלילה , בוכה מאוד, רועד מקור , וממלמל דברים לא ברורים . זה מפחיד ומעציב מאוד לראות אותו ככה . בבוקר הוא לא זוכר את החוויה בכלל ובלילה כשקורה כל הבכי הזה הוא בכלל ישן . במקרים מסוימים הוא יושב על המיטה ואנו מצליחים להחזיר אותו לאחר ליטופים וחיבוק לשכב אך במקרים אחרים הוא לא מסכים לשכב וממשיך לבכות ולמלמל כמו לדוגמא : " ... אבל אני לא רוצה ללכת ..." ואנו מציעים לו לקום , הוא עושה סיבוב בבית , לפעמים יושב קצת בסלון ואנו מחזירים אותו למיטה כשהוא רועד מקור אך יותר רגוע.
הוא לא זוכר את החוויה הזו כשאנו מנסים לברר בבוקר איך ישן - הוא אומר שטוב ולא מזכיר זאת.
מה אתה ממליץ לנו לעשות ? האם להמתין בסבלנות לרגיעה או לפנות לעזרה ?
אם המלצתך היא לפנות לעזרה אודה לך אם תגיד לנו איזה סוג של עזרה - אפילו שם ספציפי .
תודה רבה
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
התעוררות בבכי ורעד - חודש אחרי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין08/05/2012אני מעריך שהילד יירגע עם הזמן, כפי שקרה לפני חודש. לסוג העזרה נא ראו את תשובתי הראשונה לעיל (איני יכול להמליץ בפורום על שמות ספציפיים). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בריאותמריאן09/04/2012
שלום, אני בת 17 ויש לי פחד ממחלות (היפוכונדריה ?? ) יש לי לפעמים התקפי חרדה שלמדתי להשתלט עליהם אך הפחד והדאגה כל פעם שאני שומעת על מחלות עדיין מלווה אותי..
אני גרה בעוטף עזה ומשום מה לשמוע על התקף לב/עילפון הרבה יותר מפחיד אותי מאזעקת צבע אדום .
מה אפשר לעשות כדי לטפל בפחד עצמו אני יכולה ללכת לפסיכולוג אך האם זה הטיפול האפקטיבי ביותר? או שעדיף להעזר בטיפול אלטרנטיבי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בריאות - תגובה
ד''ר אודי אורן09/04/2012למריאן שלום,
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה מסוג EMDR או CBT.
אלא הטיפולים בעלי הסיכוי הגבוה ביותר לעזור לך.
טיפול ממוקד יוכל לעזורלך תוך פרק זמן קצר יחסית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאימא08/04/2012
שלום,
קשה לי בזמן האחרון עם סדר היום וה"מסגרת". לא היתה לי שום בעיה ללכת עם זה, לבית הספר, לעבודה או ....! עכשיו אני מרגישה שאני לא רוצה לקום בבוקר, קשה לי אפילו לחשוב שעוד שבוע אצטרך גם לקחת את הילד לגן ומשם לעבודה, ואחרי זה להחזיר ילד מהגן ו...
אני לא יודעת איך להסביר את זה. מה זה? ממה זה יכול להיות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר לקבל תשובה? תודה
אימא08/04/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין09/04/2012די ברור שאת חשה מועקה חריפה תחת הלחצים של שגרת החיים שלך. מדובר בתגובה טבעית ונורמלית (אף כי לא נעימה מאד) לעומסים הלא נורמליים בחייך; במקום להילחץ מהתחושות שלך, נסי לשנות את מצבך האובייקטיבי, אם את יכולה - הקלי על עצמך (ע"י הפחתת המטלות, לקיחת חופשה ו/או קבלת עזרה מאחרים) ופני לייעוץ (רצוי אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית) לקבלת כלים שיאפשרו לך להתמודד טוב יותר עם השגרה והלחץ. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אימא12/04/2012שלום ותודה על תגובתך,
יש לי עוד שאלה אחת. אני התחלתי להיפגע מכל דבר קטן, לא יודעת מאיפה זה בא לי. וזה גורם לי עוד יותר להתרחק מכולם. האם יש טיפול תרופתי בלי לפנות לרופאים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המשך - תגובה
ד''ר חיים היילפרין12/04/2012טיפול תרופתי, בין אם הוא חייב במרשם רופא ובין אם לאו (OTC), אינו הטיפול המומלץ במקרה כמו שלך. התרופות עשויות להקל על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה (או לגרום לתלות), ויש להן תופעות לוואי לא רצויות. הטיפול המומלץ כאמור הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)