מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רסטרלייןגימל12/08/2012
שלום
נטלתי פקסט כ-10 שנים ולפני חודש עברתי ללוסטרל-סרנדה,מאז אני מרגישה ממש לא טוב,כאבי בטן,שלשולים,חוסר תאבון והרבה חרדה,לפני שבוע עברתי לרסטרליין (בהמלצת ד"ר מהפורום) אך התופעות ממשיכות...כל הזמן חרדות,שלשולים והרגשה רעה
כמה זמן אמור לקחת עד שמתרגלים לתרופה?והאם לקחתי כבר פרק זמן מספיק כדי לדעת שהתרופה לא טובה לי?
אני לוקחת מינון של כדור אחד בינתיים...
תודה!
המיואשת...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
רסטרליין - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/08/2012עניתי לך כבר לפני כשבוע בפירוט - "התופעות ידועות - ובעקרון אינן שונות מתופעות הלוואי של הפקסט - ואחרי חודש אכן היו אמורות כבר לחלוף ברובן. פני לפסיכיאטר שרשם לך את התרופה והתייעצי איתו לגבי ההמשך. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות רק מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה; מסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה ויש להן, כידוע לך, גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות...ס...10/08/2012
שלום ברצוני לשאול יש לי הרגשת נימול בכל הגוף זרמים הרגשה ממש לא נעימה וחוסר שיווי משקל כאבי רגליים וכאבי שרירים האם זה נובע מחרדות...?
הרופא שלי נתן לי קלמנברין כדור ביום לא נראה לי שזה עוזר לי האם יש תרופה אחרת שיכולה לעזור לי ולהפסיק את התופעות הגופניות האלה שיש לי...?
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות... - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/08/2012בהנחה שנמצאת בריאה גופנית, הסימפטומים שאת מתארת יכולים בהחלט להיגרם מחרדה. אינך זקוקה לטיפול תרופתי - התרופות רק מקלות (במקרה הטוב) על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לחרדה, ובשל כך עלולות גם לקבע אותה. לתרופות יש גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ במקרה כמו שלך הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה לדר' אורןיובל09/08/2012
שלום רב,
המליצו לי על טיפול בEMDR לגבי חרדה ממשהו שהסתברות היתכנותו נמוך ביותר אולם משבש לחלוטין את חיי .
עקב ארועים בעבר יש לי חרדה מכלבת אולם לא רק ממגע ישיר אלא מכל סוג עקיף ודמיון וכו'.
כשאני חושב על המקרה הנורא ביותר שעלול להתרחש זה לא מפחיד אותי כמו הפחד מפני הפחד עצמו וההימנעויות ו"הטקסים" למנוע את המקרה, ולכן זה לא ברור .
אבקש להבין :הבנתי שהטיפול לא מחייב רק תנועות עיניים אלא אפשר גם כמעין זרם קל או ויברצייה כל פעם בכף יד אחרת. מה מהשיטות יעיל יותר ?היכן ניתן לקבל טיפולים בכל אחד מהסוגים (אני גר באזור נתניה).
בנוסף האם אתה חושב שלגבי סוג החרדה שציינתי EMDR יכול להועיל?
תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה בבקשה לדר' אורן - תגובה
ד''ר אודי אורן09/08/2012Dear Amnon
Sorry for responding in English. I am out of the country.
I believe that EMDR can be useful for the difficulty you have presented.
Your therapist will decide with you what is the best way to do EMDR with you.
You can find EMDR therapists in the web site of the Israeli EMDR Center.
Shabbat shalom
Udi* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלות
מיכל10/08/20121) האם תוכל להמליץ על מישהו (אני מאזור נתניה) לאופי בעיה כשלי-למרות התיאור הפשטני הבעיה היא שורשית מאוד רבת שנים ועד עתה פסיכולוגים לא ממש הצליחו לסייע?
2)האם למטפלים יש את אפשרויות הטיפול ב-2 האופנים?
3)מתי אתה חוזר לארץ?
4)כמה זמן מנסיונך אורך הטיפול (פחות או יותר) ?
5)מה עלות הטיפול לכל מפגש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה ושאלות - תגובה
ד''ר אודי אורן10/08/2012לאמנון שלום,
1) אני לא יכול להמליץ לך בפורום הזה על מטפל ספציפי. המלצתי לך לפנות למרכז הישראלי.
2) איני מציע לך להתמקד בנושא ה-"2 אופנים". זה אינו מרכז הטיפול.
3) אני חוזר בעוד שבוע+
4) איני יכול להעריך בלי לדעת יותר פרטים. הטיפול ממוקד אבל אם יתברר שהבעיה היא יותר רחבה ממה שתארת הטיפול עשוי להתארך.
5) העלות תלויה במטפל שאותו תפגוש. אין מחיר אחיד לטיפול EMDR.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יכול לגרום לזה????שמעון08/08/2012
אני זוכר שכבר בגן חובה התחילו לי מחשבות אובדניות. אבל אני לא מצליח להבין מה יכול לגרום לילד בכזה גיל לרצות למות? הרי גדלתי במשפחה וסביבה אוהבת ונורמטיבית לגמרי. ועד כמה שאני זוכר לא עברתי איזה שהיא טראומה מיוחדת. אז איך אפשר להסביר מבחינה פסיכולוגית או פסיכיאטרית שילד בגיל כל כך צעיר מגיע לכזה מצב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מה יכול לגרום לזה???? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/08/2012בגיל גן חובה ילדים מתחילים להבין לראשונה את מושג המוות ולעיתים עשויים אף להביע ביטויי אובדנות ("אני רוצה לקפוץ מהגג של הגן ולמות") כביטוי למצוקה ו/או כפרובוקציה שיוצרת תשומת לב חריגה (מתגמלת). לא צריך לעבור "טראומה מיוחדת" כדי להגיע לידי כך, אף כי ייתכן שהיה רקע פחות אידילי למחשבות שלך ופשוט אינך זוכר או מודע לו. אם תרצה להבהיר את הדברים לעומק, פנה למספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להמלצות ועזרה.ח08/08/2012
לפני שנה (בדיוק) התעלפתי בתחנה מרכזית אחרי תרומת דם, באותה תקופה עמדתי חודש לפני החתונה שלי והייתי לחוצה מאד.
באותו יום התחילו לי התקפים שאח"כ גיליתי שזה מה שנקרא התקפי חרדה.
מיותר לציין שזו היתה תקופה נוראית, רק שבוע אחרי החתונה הבנתי שזה נפשי, ועד אז כמעט לא תפקדתי, פחדתי לצאת מהבית וביום החתונה עברתי התקפים נוראיים ולקחתי כדור הרגעה.
כשהבנתי במה מדובר(בזכות אחותי שעברה זאת שנתיים קודם) ובזכות בעלי נלחמתי בזה, יצאתי מהבית, והתגברתי על כך וההתקפים הנוראיים הלכו והתמעטו עד שנגמרו לגמרי.
אך מאז למרות שכבר יותר מחצי שנה אני לא סובלת שום התקף -אני מרגישה שחיי השתנו.
אני הרבה פחות שמחה מבעבר ומה שהכי מטריד אותי זה מצבי הרפואי שהתדרדר מאד.
מבן אדם בריא לחלוטין הפכתי לחולנית. אני כל הזמן חולה ויש לי תופעות מאד מוזרות בכל הגוף. דברים שלא היו לי אף פעם.
אני לא מסיימת את האחד ומגיע השני. איכות החיים שלי ירדה לגמרי ולמרות שהרופאה שולחת אותי לאלפי בדיקות-אין לכך הסבר רפואי.
אחרי הקורס אני מתחילה להבין שאולי הבעיה היא לא רפואית.
כי חוץ מזה החיים שלי מדהימים ממש, יש לי בעל מקסים, משפחה תומכת ואני לא רואה שום סיבה מעבר לכך.
האם זה ייתכן שהכל נובע מהחווויה הנוראית שעברתי?
אם כן-
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דרך טיפול אופטימלית ועל מטפלים מומלצים מאזור המרכז.
(מעדיפה מישו שגם עובד דרך קופ"ח כדי שאעמוד בכך כלכלית).
ממש תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אשמח להמלצות ועזרה. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/08/2012את מתארת השתלשלות דברים סבירה למן הלחץ שלפני החתונה ותרומת הדם. אין הבדל בין לחץ/ מצוקה נפשית ובין התקף חרדה - בהתקף חרדה האדם פשוט אינו מקשר בין לחצי החיים ובין המצוקה הקיצונית ורואה בזה משהו "פסיכי", ותחושת ה"פסיכיות" הזו - שאין לה שום בסיס! - וה"לחץ מהלחץ" יכולים בהחלט להשבית את חייו של אדם. חבל שהשתהית שנה שלמה עם הטיפול - פני לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בשל מדיניות האתר, לא אוכל להמליץ לך כאן על מטפלים ספציפיים אבל מניסיוני, בטיפול הולם תוכלי לחזור לעצמך בתוך שתיים-שלוש פגישות (= בעלות לא גבוהה). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרל-תופעות לוואיגימל07/08/2012
עברתי ללוסטרל לפני חודש (לאחר כ-10 שנים עם פקסט). כבר חודש שאני עם כאבי בטן,שלשולים,חוסר תאבון וגם הרבה הרבה חרדות (נאלצת לקחת הרבה פעמים קלונקס). האם אלה תופעות ידועות?כמה זמן אמור לקחת עד שמתרגלים ללוסטרל? או שיש מצב שזה בכלל לא מתאים לי... אשמח להכוונה. אני כבר מותשת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוסטרל-תופעות לוואי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין08/08/2012כן, התופעות ידועות - ובעקרון אינן שונות מתופעות הלוואי של הפקסט - ואחרי חודש אכן היו אמורות כבר לחלוף ברובן. פני לפסיכיאטר שרשם לך את התרופה והתייעצי איתו לגבי ההמשך. בכל מקרה, כדאי שתדעי שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות רק מקלות על התסמינים (במקרה הטוב) אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה; מסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה ויש להן, כידוע לך, גם השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לפני השינה....דור03/08/2012
היי אני דור בת 12 ביומיום שלי אני בסדר אבל כשמגיע הזמן לישון מתחילים להיות לי חרדות ופחדים אני לא יודעת איך להתמודד הלכתי לרופא משפחה והוא אמר לי להירגע וזה גם מה שאמא שלי אמרה לי וגם אחותי אבל שום דבר לא עוזר לי אני מקווה שיהיה לכם תשובה שאולי תוכל לעזור לי!
ודחוף בבקשה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים לפני השינה.... - תגובה
ד''ר אודי אורן03/08/2012לדור שלום,
ממליץ לך לשאול את עצמך איך את בסוף כן נרדמת.
ממליץ לך לעשות פעילות מרגיעה לפני השינה: תרגיל הרפיה/נשימות, מקלחת, שיחה עם אמא שלך, קריאה או צפיה ב-TV במשהו שאת נהנת ממנו, מחשבות על הדברים הטובים שקרו לך במהלך היום.
מכיוון שאת מכירה היטב את החרדות, אני מציע שתכיני רשימה שלהם, וליד כל חרדה תכיני תשובה שאת יכולה לחשוב עליה במהלך היום (אם את לא מוצאת תשאלי את אמא). כשאת הולכת לישון, אם עולות חרדות, תדליקי את האור ותבדקי איזה מהחרדות עלתה, ומהי התשובה לחרדה הזו.
אני מציע כל יום לעדכן את רשימת החרדות (אם יש חרדות חדשות) ואת רשימת התשובות. יכול להיות שאחרי כמה זמן כבר תוכלי לתת מספר לכל חרדה כך שתוכלי להגיד "חרדה מספר 7" ולזכור את התשובה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות יומיומיותא02/08/2012
שלום,
מזה כמה חודשים שאני מתעוררת לפנות בוקר מזיעה, קמה לשירותים ומשלשלת. בבוקר בצחצוח השיניים מקיאה. לא ישנה טוב, עייפה ביום.
חוששת אפילו מפיקניק עם חברים שאני מכירה שנים!
הרופאה המליצה לי לטפל בזה עם אסטרו 10 מ"ג ובמקרה שיש אי-נוחות לקחת חצי כדור ואבן. בנוסף לדבר עם עו"סיץ של קופת החולים (כללית) טיפול קוגנטיבי.
האם זו הדרך? יש משהו נוסף שניתן לעשות?
האם המצאות הרפס בגוף יכול לעורר את החרדות? ובמידה ואני מטפלת בהרפס אצל קינסיולוגית זה יכול להעביר את זה לחלוטין?!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות יומיומיות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין04/08/2012אנסה לענות לפי הסדר: הימצאות ההרפס עלולה לעורר את החרדה (ללא קשר לפעילות הפיזיולוגית של הפתוגן) אך מובן שגם סיבות אחרות (שאינן מודגשות בשאלתך) עלולות לגרום לחרדה; טיפול קינסיולוגי אינו הטיפול המומלץ בהרפס או בחרדה. גם טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות רק מקלות על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה; מסיבה זו הן עלולות אף לקבע את החרדה ויש להן השפעות לוואי לא פשוטות. הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ואשמח לעזור לך בזה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
Gramse08/08/2012היי א',
בהחלט ניתן לטפל בהפרעת חרדה ויש היום אחוזי הצלחה גבוהים, בעיקר בטיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) בו אנו מתמחים במכון CBT. ישנם כמובן גם טיפולים פסיכולוגיים ותרופתיים ולפעמים משלבים בין כמה סוגי טיפולים. למשל ניתן לשלב טיפול תרופתי עם טיפול CBT שלפעמים מניב תוצאות יותר טובות ומחזיר לאדם את איכות חייו החסרה כל כך.
הטיפול הקוגניטיבי מתמקד בזיהוי והתמקדות בדפוסי חשיבה קיצוניים של האדם הסובל, ניתוח משותף שלהם והחלפת הדפוסים בהדרגה במחשבות יותר מאוזנות באמצעות תרגילי חשיבה וכלים נוספים. בסופו של דבר הרעיון הוא להגיע למצב שהאדם הסובל מסתכל על הדברים באופן מציאותי יותר ושולט בתגובותיו לגירויים. הטיפול הקוגניטיבי מלווה בטיפול התנהגותי בו מקבל המטופל טכניקות וכלים להתמודדות בשטח בחשיפה הדרגתית למצבים שמהווים טריגר לתגובת החרדה, כל זאת תוך ליווי וייעוץ המטפל במכון CBT.
בהצלחה,
צוות מכון CBT* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסמי בטאחני02/08/2012
שלום, אני סבורה כי הנני סובלת מהפרעת חרדה כללית קלה ובנוסף מתסמונת הקאות חזרתיות, בעת סטרס (לרוב מתבטאת בבחילות ובאירועים מלחיצים יותר בהקאות). נוסף על כך יש לי הפרעות מרובות בקצב לב וכעת אני שוקלת חוסמי בטא.
הבנתי שתרופות אלו משפיעות גם על הפרעות הקצב וגם על הפרעות החרדה, לכן האם כדאי להתעניין בתרופות אלו או שיש לבדוק גם אופציות אחרות?
בתודה מראש, חני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חוסמי בטא - תגובה
ד''ר חיים היילפרין04/08/2012חוסמי בטא (כגון דרלין) אכן ניתנים לעיתים במקרים של חרדה ממוקדת (בחינה, ראיון עבודה) להקלה בתסמינים הפיזיים. עם זאת, א. בשום מקרה אינני ממליץ שתיקחי תרופות לטיפול בהפרעות בקצב הלב ו/או בחרדה על דעת עצמך - נהגי תמיד על פי הנחייתו של רופא המכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך; ב. טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות רק מקלות על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לה ולכן עלולות אף לקבע אותה ויש להן השפעות לוואי לא פשוטות - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסמי בתא
אתי חפץ24/09/2012האם מתן תרופה קרדיקול המכילה חוסמי בתא יכולה להפריע במקרה של התקפת אסטמה
אני מקבלת תרופה זאת במינון נמוך של 0.125 מ"ג.
והאם אפשר לעשות הפסקה בלקיחת התרופה עד שהסימפונות יחזרו לתפקד טוב.(כמובן אם יש קשר לכך).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חוסמי בתא - תגובה
ד''ר חיים היילפרין25/09/2012כפי שציינתי לעיל, שום רופא אחראי לא היה מייעץ לך מבלי להכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך... הפני שאלות אלה לרופא המטפל בך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוביות וחרדות..אנונימית01/08/2012
שלום,אני בת 15 וכל חיי סבלתי מפוביות וחרדות.
בגיל 3 עליתי לארץ ומאז אני זוכרת את עצמי חרדה, יש לי אמטופוביה, חרדה חברתית ודיכאון.
אני לא אובחנתי מקצועית אבל הסימפטומים שלי תואמים לפוביות האלה וכמו כן החרדות האלה מאוד מפריעות לי לתפקד במהלך היום והלילה.
בימים האחרונים בבוקר אני מרגישה בחילות, הראש שלי מסתובב, כמו כן אני סובלת מסיוטי לילה (סיוטים על מטוסים שמתרסקים) ואני מרגישה כאילו אני על סמים ויש לי הזיות, אני לא מצליחה לאכול שום דבר אחרי זה כל היום. אני לא יודעת למה זה קורה לי אבל זה מאוד מפריע לי,הסיוטים והבחילות, התואיל להגדיר מה קורה לי?
התחלתי ללכת לפסיכולוג לא מזמן והפסקתי, לפני שזה התחיל לקרות לי כל העניין הזה בבקרים, נפגשתי איתה פעמיים והיא הגיעה למסקנה שאני צריכה ללכת לפסיכיאטר(בגלל זה הפסקתי ללכת אלייה), בעיר שלי אין פסיכיאטרים ובשביל זה אני צריכה לנסוע מחוץ לעיר, דבר שאני לא יכולה בגלל האמטופוביה החמורה שלי(בגלל האוטובוסים)
ואני לא יודעת מה לעשות עכשיו אני משתגעת! אני מרגישה כל הזמו בלחץ בגלל הבחילות והאמטופוביה ומה שקורה לי בבקרים, ואני לא מצליחה לאכול, אני כל כך צריכה עזרה, אני שוקלת לחזור אלייה אבל אני צריכה משהו שיעזור לי ביוםיום, כדורי הרגעה יעזרו? ויש עוד איזה שהם אמצעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פוביות וחרדות.. - תגובה
ד''ר אודי אורן02/08/2012שלום,
את סובלת מחרדות קשות וחשוב מאד שתתחילי טיפול.
את יכולה לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש טיפול תרופתי. נכון שעדיף שתראי פסיכיאטר אבל היום גם רופאי משפחה יכולים לתת טיפול תרופתי מתאים. במקביל בקשי הפניה לטיפול פסיכולוגי במסגרת קופת חולים. חשוב שהמטפל יהיה מנוסה בטיפול בחרדות (עדיף שיכיר את שיטת ה-CBT ו/או ה-EMDR).
יש אפשרות לעזור לך. חבל שתמשיכי לסבול.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות...ס...01/08/2012
שלום רציתי לשאול בקשר לתופעות שיש לי חוסר שיווי משקל זרמים בכל הגוף מדי פעם דפיקות לב מהירות הרגשת עילפון וחולשה עייפות וכו'
עשייתי את כל הבדיקות האפשריות הרופא אמר לי שזה ממתח וחרדות ונתן לי קלמברין...?
האם זה יכול להעביר לי את כל התופעות הגוופניות במידה וזה נובע מזה באמת
האם זה ממכר..?
יש לזה תופעות לוואי..?
הרופא אמר לי פעם ביום כדור אחד האם זה בסדר או שאפשר גם לקחת רק לפעמים שמרגישים חרדות ולחץ...?
תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות... - תגובה
ד''ר אודי אורן01/08/2012לסיון שלום,
מכיוון שכל הבדיקות הראו שאין שום בעיה גופנית, ברור שמדובר בתסמינים של חרדה. כל התופעות שתארת הן תופעות חרדה מוכרות. הכדור יכול בהחלט לעזור. אני מציע שתבררי לגבי תופעות הלוואי והמינון עם הרופא שנתן לך את המרשם.
הדבר הכי חשוב שאני רוצה להגיד לך זה שכדאי לך לשלב טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה עם הטיפול התרופתי. טיפול תרופתי בהחלט עוזר אבל הוא אינו מטפל במקור החרדה. אני ממליץ לך לפנות למטפל EMDR או מטפל CBT (שתי השיטות המומלצות לטיפול בחרדה). תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טראומהדנה27/07/2012
נהיה לי טראומה קשה מהחלום
על מה מעידים חלומות על רדיפה קשה ומפחידה שאין דרך מקלט אין מקום ללכת אין ואין דרך להימלט?
החלום השפיע עלי מאוד
בגלל החלום אני לא יכולה לצאת מהבית
איך אפשר להפסיק את הפחד ואת הטראומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טראומה - תגובה
ד''ר אודי אורן28/07/2012לדנה שלום,
חלום מפחיד יכול להיות חוויה קשה שממש דומה לארוע קשה במציאות. ממש כמו ארוע במציאות, גם חלום יכול להמשיך להשפיע לאחר שהוא מסתיים. אצל רוב האנשים, ההשפעה מתפוגגת אחרי מספר שעות או יום - יומיים.
הדבר הכי חשוב זה להמשיך את מהלך חייך הרגיל, למרות הקושי הכרוך בכך. אם זה מרגיש לך לא אפשרי, התחילי בצעדים קטנים בתוך הבית, ולאט לאט תרחיבי את החזרה למהלך החיים הרגיל.
חשוב שתזכירי לעצמך שזה היה חלום, שהוא הסתיים, ואת עכשיו בחזרה בחייך הרגילים. לפעמים צריכים להזכיר את זה במשך זמן מה לפני שזה נקלט בתודעה. נסי לנהל שיחה עם הפחד/רגש מול החשיבה המציאותית.
תרגילי הרפיה, פעילות פיזית, המצאות עם אנשים, פעילות אחרת (TV, ספר, משחק, עבודות בית) יכולים לעזור.
אם את רואה שהקושי לא נעלם, אני ממליץ לך לפנות לרופא המשפחה ולטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR).
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלום קשהדנה27/07/2012
כל הלילה היו לי סיוטים קשים שמשפיעים עלי עכשיו.
עד עכשיו אני רועדת ובפחד מהסיוטים.!
כל היום אני חושבת על החלומות בלילה
היו לי חלומות חוזרים ברצף שחזרו עליהם כל הזמן!
החלומות היו קשים ועכשיו קשה לי לתפקד...
איך אפשר להפסיק את המחשבות של החלומות?
אני עכשיו בפחד קשה איך אפשר להפסיק את זה? האם חלום קשה יכול לגרום לנזק בלתי הפיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חלום קשה - תגובה
ד''ר אודי אורן28/07/2012דנה,
ראי תגובה למסר השני
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדהלילי15/07/2012
שלום,
בשבוע האחרון הופיע אצלי קוצר נשימה (שבא והולך), מכיוון שאני מכירה כבר את הסימפטום ואחרי חודש אינטנסיבי ולחוץ בעבודה - אני מזהה שמדובר בהתקף חרדה.
אתמול הופיע לי רעד בשריר האחורי ביד ימין, הרעד חוזר מדי זמן מה למספר שניות. האם גם כן מאפיין התקף חרדה? (בהתקפים שהיו לי בעבר לא נתקלתי ברעד בשרירים) האם כדאי לערוך בדיקות כלשהן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
התקף חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן15/07/2012ללילי שלום,
רעד בשרירים היא תופעה שכיחה בהתקפי חרדה.
בהנחה שמדובר בתופעה שמתרחשת בזמן של לחץ וחרדה, קשה לי להאמין שמדובר בתופעה "עצמאית" שלא קשורה לחרדה.
מציע לך לשקול פניה לטיפול EMDR או CBT המומלצים למצבים אלו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בחרדות
Gramse19/07/2012הפרעת פאניקה מלווה בהתקפים קשים של פחד ואימה במהלכם סובל האדם מתופעות פיזיות שונות. בין התופעות הנפוצות יותר ניתן למנות קשיי נשימה, הזעה קיצונית בכל מיני אזורים בגוף, קשיים בנשימה עד תחושת חנק של ממש, רעידות בלתי נשלטות וצמרמורות, סחרחורת ודפיקות לב מואצות ועוד. ניתן לראות שכל אחד מהסימפטומים הפיזיים הללו יכול להיחשב לסכנה בריאותית ואף לאיום על החיים ובכך להחמיר את התופעה ואת תדירות ההתקפים (במציאות מקרי מוות בשל התקף חרדה הם נדירים ביותר).
ישנם אחוזי הצלחה מאוד גבוהים לטיפולים בהפרעה, ומעל 90% מאנשים שאובחנו וטופלו מנהלים אורח חיים רגיל ואיכותי. מאחר וההפרעה גורמת למצוקה קשה מנשוא אצל הסובלים ממנה ואף מחריפה מאוד אצל מי שלא מטפל בה, מומלץ למצוא במהרה את הטיפול המתאים לכל מטופל כדי למנוע פגיעה משמעותית בתפקודו של אדם בהתנהלות בעבודה, בחברה ובסביבתו הקרובה.
ישנו טיפול פסיכותרפי המגיע מעולם הפסיכולוגיה ומטפל בעיקר בתגובה הרגשית להפרעת הפאניקה ומסייע בהתמודדות. בנוסף, ישנו טיפול תרופתי על ידי פסיכיאטר באמצעות תרופות נוגדות דיכאון או חרדה.
הטיפול המומלץ ביותר הינו טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT) הפועל לצמצום עד חיסול ההפרעה בשני מישורים:
טיפול קוגניטיבי – הוא המישור החשיבתי. בשיחות עם המטופל מזוהים דפוסי מחשבה ואמונות פנימיות בעיתיות לגבי ההתקף כמו התחושות שהוא עומד למות או מאבד את שפיותו. מתמקדים בהחלפת המחשבות הקשות במחשבות יעילות מחוברות למציאות המסייעות להפחתת חווית האימה.
טיפול התנהגותי – בליווי הטיפול הקוגניטיבי, מטופלים גם המקומות והמצבים המהווים גירוי להתפרצות ההתקפים או לפחות נתפסים כך על ידי המטופל. באופן הדרגתי מקבל המטופל כלים להתמודדות עם חשיפה למקומות או סיטואציות אלו, ובשילוב עם טכניקות הרפייה שונות הוא לומד להתמודד עם ההתקפים ולהחזיר לעצמו את השליטה בחיים.
הטיפול הקוגניטיבי-התנהגותי הוכח כיעיל מבין השלושה ולפעמים מלווה בטיפול תרופתי להגברת היעילות וצמצום סבלו של המטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
טיפול בחרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין20/07/2012נא לא להעלות הודעות שיש בהן משום פרסום ישיר או עקיף לגוף מסחרי - הודעות נוספות מעין אלה תמחקנה לאלתר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדי לילהמיכל10/07/2012
שלום לכם,
אנו מחפשים ילדים בני 4-6 הסובלים מפחדי לילה ומעוניינים בטיפול, לצורך השתתפות במחקר. אנו מציעים טיפול קצר מועד ללא תשלום, הכולל 4 פגישות עם פסיכולוגית באוניברסיטת ת"א.
לפרטים ניתן לפנות למיכל 054-4682588.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדי לילה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין11/07/2012בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)