מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהקרן אור05/01/2012
אני עוברת פה בין השאלות של האנשים הרבים שמופרעים על ידי החרדה, המנגנון משתבש האדם מבולבל וחייו אף פעם לא חוזרים להיות מה שהיו. יש מחקרים מדעיים שמתמקדים בגורמים להפרעות האלה? כמה אחוזים מהאוכלוסיה לוקים בסוגי הפרעות חרדה והאם יש שיפור חד משמעי לאורך זמן ע"י emdr?
cbt נראה לי שחלק מהרתיעה לטיפול בו הוא הכוחות הנפשיים העצומים שמצריכים כדי להתמודד עם החשיפות וברוב המקרים הכוחות מדולדלים ממילא .
אני חוויתי התקף חרדה עוצמתי כשהייתי אחרי לידת בני הראשון במשך השנים ההתקפים פחתו אך אף פעם לא נעלמו לגמרי.
בברכה
קרן אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה - תגובה
ד''ר אודי אורן08/01/2012לקרן שלום,
יש ספרות עצומה על מצבי חרדה ואת מוזמנת להעמיק בה.
המחקרים לגבי ה-EMDR מראים יציבות בתוצאות החיוביות.
המחקרים מראים תוצאות טובות ויציבות גם לטיפולי CBT.
אם את עדיין סובלת אני ממליץ לך לפנות לטיפול באחת מהגישות הנ"ל.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
קרן אור08/01/2012בהמשך אפנה לספרות מקצועית ... מעניין אותי לדעת האם אתה כמטפל הצלחת למצוא איזה שהוא מכנה משותף ואפיונים מיוחדים בין הלוקים בחרדה תודה מראש. אודה לך גם על הפניה לרופאים שמתמחים בשיטות שציינת באיזור חדרה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על תשובתך - תגובה
ד''ר אודי אורן08/01/2012לקרן שלום,
אנא פני לאתר המרכז הישראלי ל-EMDR או לאתר אי"טה כדי לקבל הפניה. המטפלים הינם ביחוד פסיכולוגים ועובדים סוציאלים קליניים.
השאלה שאת שואלת לגבי אפיונים מיוחדים הינה רחבה מדי לפורום זה.
בברכה ובהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות אחרי לידהאירית02/01/2012
שלום אני שלושה חודשים אחרי הלידה קיבלתי חרדות כנראה מלהישאר עם תינוקת בבית לבד כי היו לי סחרחורות ופחדתי שלא יקרה לי כלום והיא תישאר לבד . ככה זה התחיל הגעתי בסופו של דבר לשתות ציפרלקס כמובן באישור רופא ופסיכיאטר ...
אני אחרי שנה וחצי הרגשתי טוב מאוד והחלטתי להוריד את הכדורים כמובן במינון נמוך לאט לאט עברתי את שלב ה"גמילה" אני עכשיו אחרי שלושה חודשים בלי הכדורים ולצערי הרבה זה חזר לי בלי שום התרעה מוקדמת מה עושים איך יודעים שזה זה ולא משהו אחר ולמה זה חוזר אם לא עברתי משהו רציני פשוט ככה סתם ממש קשה לי אם זה יש לי שלושה ילדים בבית אני משתגעת כבר מהתופעה הזאת ואפילו חושבת אל לשתות את הכדורים האלה לכל החיים העיקר שאני יחזיק ביום ביום האם יש סיבה לכך
האם השרפה בחזה שיש לי קשורה האם הבחילות קשורות האם הרעידות יעברו ואחרי כמה זמן שאני ייקח את הציפרלקס זה יפסיק אני ממש מותשת תעזרו לי בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות אחרי לידה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/01/2012ראשית, כדאי לך להתייעץ אם רופא המשפחה כדי לשלול את קיומה של בעיה רפואית... ולגבי החרדות, דעי שהרגשות שאת חווה, כולל חרדה, משקפות את מציאות חייך, ומסיבה זו איני רואה בחזרת תסמיני החרדה "התפרצות מחודשת", חזרה אחורה או הידרדרות אלא פשוט עדות לכך שאת נמצאת בתקופה לחוצה במיוחד (כפי שהיית לאחר הלידה). את אכן יכולה לחזור לציפרלקס ויש סיכוי טוב שתחווי הקלה של ממש (בטווח של מספר שבועות). עם זאת, כדאי שתדעי שתרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה או דיכאון (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, וכדאי לך לעשות זאת כצעד ראשון. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד..אליסון02/01/2012
שלום, אני בת 16
אני איבדתי את אבא שלי בגיל 14.. הדבר לא פגע בתפקוד היומיומי שלי, אך זה פגע בראש שלי ובמחשבות מאוד.
זה מאוד טראומתי עבורי.. וזה הכי משפיע עליי כרגע במערכת היחסים שלי.
אני 8 חודשים עם חבר שלי, אוהבת אותו כמו שאף אחד לא אהב מעולם.
אין לנו בעיות במערכת היחסים, אנחנו רבים פעם בממש הרבה זמן וגם זה על שטויות.
הוא אוהב אותי מאוד ומשתדל להראות את זה. אני והוא מושלמים אחד בשביל השניה, חברים הכי טובים שכזה, מדברים על הכל, צוחקים כל הזמן ומסכימים בהרבה תחומים.
אני כל כך מפחדת לאבד אותו.
אני סומכת על הקשר שלנו שימשך בתחום הרומנטי, אני מפחדת פשוט שהעולם יקח אותו ממני.
זה נראה לי יותר מדי טוב כדי להיות אמיתי. כל רגע שהוא לא ליידי אני ממש סובלת מפחדים שמשהו קרה לו,
אם הוא לא כותב לי לפני השינה, יום למחרת אני לא מצליחה להתרכז בלימודים.
אני משתגעת מזה. זה מעיק, זה מוגזם, זו אובססיה לכל דבר.
אני כל כך אוהבת אותו. הוא הכי חשוב לי בעולם, ואני מרגישה כאילו עכשיו זה הספירה לאחור עד הרגע שיקחו אותו ממני. יש דרך לצאת מזה? אני יודעת שזה די קשור לאי השלמה עם המוות של אבא שלי.. לא יודעת איך זה יצא לי מהראש.
איך אוכל לחזור לחיים נורמלים, מבלי לדאוג כמו פסיכופטית אובססיבית.
בבקשה תחזרו אליי מהר. אני משתגעת במיוחד בזמן האחרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד.. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/01/2012הזמן וחוויות חיוביות (כמו אהבתך לחבר) ילמדו אותך שכן, אפשר להיות מאושרים מאד ביחסים אוהבים (כמשהו שהוא חלק מאיתנו ומהחיים, ללא תלות באדם כזה או אחר) וחשוב מזה, שניתן לאהוב אנשים (ולהיות אהוב) הרבה מאד שנים בלי שהם ימותו לנו פתאום (אחרי הכל, אנשים לא מתים בדמי ימיהם על ימין ועל שמאל - זוהי הסיבה שמותו של אבא בטרם עת נתפס כאסון קטסטרופלי). אם אין לך סבלנות לחכות שהזמן והחוויות החיוביות יעשו את שלהם, את יכולה למתן את הדאגות על ידי פנייה לטיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה והזעהאלה31/12/2011
הי, אני בת 17 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מהזעה מוגברת במקומות ציבוריים במצבים שונים. פעם זה היה קורה במצבים נדירים אבל עכשיו זה קורה בתכיפות יותר גדולה באופן יומיומי. כשאני מגיעה הביתה או נמצאת עם המשפחה זה לא קורה.ולכן קישרתי את זה לחרדה. אבל אני לא מרגישה סימפטומים נוספים או לא עוברים לי דברים קיצוניים בראש. אבל ממש טיפות נוזלות לי מבית השחי. האם זה הגיוני לקשר את זה לחרדה? האם עדיף לפנות לטיפול פסיכולוגי או לפסיכיאטר על מנת לנסות ולקבל תרופות נוגדות חרדה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה והזעה - תגובה
ד''ר אודי אורן02/01/2012לאלה שלום,
אני חושב שאת צודקת ומדובר בתופעת חרדה.
אני מציע לך לפנות ראשית למטפל המתמחה בטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT). רק אם הטיפול לא יביא לתוצאות המקוות הייתי פונה להערכה אצל פסיכיאטר (מעבר לכך, אני מתקשה להאמין שפסיכיאטר יתן לך תרופות על בסיס הסימפטום הזה).
אני מעריך שטיפול פסיכולוגי ממוקד יוכל להקל עלייך באופן משמעותי.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסטרלצחי28/12/2011
קיבלתי היום מפסיכיאטר לוסטרל/סרנדה לטיפול בחרדות שנמשכות שנים
ואשר ביומיום מטופלות באלפראליד 0.50 לפי הצורך..
רציתי לדעת מה היעילות הידועה לטיפול בחרדות ( ללא דיכאון)
לעומת תרופות אחרות מהמשפחה הזאת.
(לפני שנים קיבלתי ציפרלקס המקורי ועכשיו לא מאשרים.)
כמו כן האם יש הבדל בין הלוסטרל לסרנדה מבחינת תופעות לוואי ומה עדיף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לוסטרל - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/12/2011הלוסטרל נמצאה יעילה יחסית, בדומה לציפרלקס, מבין תרופות ממשפחת ה-SSRI לטיפול בחרדה, ודומה לה גם מבחינת תופעות הלוואי שלה. בכל מקרה, כדאי שתדע שתרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון ו/או חרדה (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן גם את תופעות הלוואי הלא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתית..שני28/12/2011
היי..
יש לי חרדה חברתית, אני יודעת.
אני מפחדת למצוא עבודה להתחיל לעבוד באמת איפה שאני רוצה אבל מפחדת מאנשים , מפחדת שיצחקו עליי , שילעגו לי, שאני לא יצלח בעיני אנשים ובעיני אנשים. מעולם לא באמת הצלחתי להתגבר על החרדות .
אני מפחדת להתחיל ללמוד הפחד נובע מזה שאני אצטרך לשבת ליד מישהו באותו שולחן ,אולי אאלץ גם ליצור קשרים ולדבר מול כול הכיתה אם תהיה לי איזושהי שאלה .
זה ממש קשה לי כשאני מרגישה שאני אצטרך להתחיל להתמודד עם הפחד שלי מאנשים ומחברה ,וגם זה מונע ממני להתקדם בחיים......
לא הייתי רוצה לקחת כדורים.
אשמח לדעתך בנושא שנורא מקשה עליי
תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית.. - תגובה
ד''ר חיים היילפרין29/12/2011דעתי היא שהגיעה (מזמן) השעה שתטפלי בבעיה ותתחילי סוף סוף לחיות... הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי, לא תרופתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כמו שלך די במספר לא רב של מפגשים כדי לעשות מהפכה של ממש בחייך. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגשת בדידותאני27/12/2011
כל כמה זמן אני אפול ...ארגיש בודדה ולבד ,וזה לא משנה
גם אם אני יודעת שאני יכולה להתקשר לחברה לדבר איתה ,וגם אם
מחר אני אראה חברה, או הייתי בלימודים והיה לי כיף ונעים עם ידידות וידיד משם ודיברנו והיה נחמד .
כל דבר קטן יפיל אותי. ההרגשה שאני רוצה לעשות משהו ואין לי עם מי, ואז אני מתחילה להציע לכל מיני מכרים רחוקים ויש בזה משהו טוב ואני כמעט חושבת ללכת לעשות את הדבר לבד וזה כיביכול נהדר מראה על העצמאות שלי, אני גפ מאוד יכולה להעסיק את עצמי ויש לי תחביבים ולימודים ועבודה ומשפחה,
אבל ההרגשה שאני לבד .
שלא לדבר על לסמוך על בחורים,אחרי שהיה לי חבר שהיינו הכי קרובים אבל מאוד שמרנו על החופש של כל אחד ,שאיתו לא הרגשתי שאני לגמרי לבד, נפרדנו וחזרנו וזה גרם לי להבין שכולם תמיד בסוף יעלמו ואי אפשר לסמוך על אף אחד
ואנשים פשוט כל פעם מאכזבים אותי וגורמים לי להרגיש לבד...
מה אני יכולה לעשות? אני נורא עצובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרגשת בדידות - תגובה
ד''ר אודי אורן28/12/2011שלום,
את מתארת תבנית ארוכת שנים שלא משתנה למרות שאת "יודעת" באופן קוגניטיבי כי המציאות שונה ממה שאת חשה. תבניות כאלו נוצרות כמעט תמיד על בסיס התנסויות עבר ש"נצרבו" בתודעה.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד מסוג EMDR שהוא בעל סיכוי טוב לעזור לך בהתמודדות עם הקושי שאת מתארת.
תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיסה, שפה, לבדנטלי20/12/2011
בעוד חודש וחצי אני טסה לארה"ב. אף פעם לא טסתי ומדובר בטיסה של 17 שעות.
אני מאוד פוחדת, ומהכל.
אני פוחדת מהתהליך של לפני העליה למטוס. אני פוחדת כי אני לא אדע מה לעשות, אני פוחדת שתמיד אצטרך לשאול.
אני פוחדת מטיסה כל כך ארוכה לבד. אני פוחדת שאפחד במטוס.
אני פוחדת מהנחיתה, שמשם אני צריכה לעלות לטיסה נוספת בת 6 שעות.
אני פוחדת שלא אסדר שם, שלא אצליח לדבר.
אני פוחדת שאלך לאיבוד עד שאגיע ליעד בו יש אנשים מוכרים.
אני צריכה לשמוח שאני נוסעת, ובמקום זה אני ממש פוחדת.
אני אומרת לעצמי: "הרבה אנשים עוברים את זה, חוששים מטיסה, לא מדברים טוב אנגלית.. אבל מסתדרים, למה שאת לא תסתדרי?"
אבל החרדה ממשיכה.
מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
טיסה, שפה, לבד - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/12/2011הפחדים שלך טבעיים ומובנים לגמרי... וכן, אני גם בטוח שתסתדרי, כמו כולם (ושתחושי חרדה עד שהטיסה תהיה מאחוריך). אם את רוצה להקל על עצמך משמעותית, גשי לשיחה או שתיים עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד ממוותדניאלה20/12/2011
חבר שלי סיפר לי שלאחרונה הוא סובל ממחשבות טורדניות על מוות. הוא מרגיש שהדבר סובב סביבו כל הזמן, בטלוויזיה, בזמן הליכה כשהמחשבות נודדות, בלילות... הוא סיפר לי שהדבר הופיע אצלו מילדות והיה מטופל אצל פסיכולוג. לאחרונה החרדה חזרה בתדירות רבה לאחר השחרור מהצבא והזמן הפנוי הרב שיש לו.
ניסיתי לשכנע אותו ללכת לטיפול אצל פסיכולוג אך הוא מטיל ספק ביעילות של טיפול כזה כי הפסיכולוג "לא יכול למנוע את המוות". כיצד אוכל לשכנע אותו? האם קיימות תרופות שיכולות לעזור במקרים כאלה? ולאיזה סוג טיפול כדאי לו לפנות?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחד ממוות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/12/2011פסיכולוג "לא יכול למנוע את המוות" אבל פסיכולוג יוכל למנוע מהחבר שלך לסבול ממחשבות טורדניות על המוות כל יום כל היום... הסבירי לו שחווית הטיפול בילדות שונה מאד מחוויית הטיפול באדם בוגר ושניתן להקל עליו באופן משמעותי בתוך זמן קצר בטיפול פסיכולוגי ייעודי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ישנן גם תרופות העשויות לסייע אך טיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול ראשוני/ בלעדי והאפשרות של טיפול משולב תישקל בכל מקרה ע"י הפסיכולוג.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות חרדה וציפרלקסאור18/12/2011
שלום,
לפני שלוש שנים סבלתי מהתקפי חרדה והתחלתי טיפול בציפרלקס.
תחילה בקלונקס, למשך אותם שבועיים-שלושה עד שהציפרלקס ישפיע, ומשם המשכנו רק על ציפרלקס, כדור-כדור וחצי לקחתי למשך שלושה חודשים וחצי. תהליך ההפסקה לא הושלם כפי שהבנתי ש"צריך" להיעשות- ירדנו לחצי כדור כשבועיים ואז הפסקתי בבת אחת את השימוש על דעת עצמי. חשוב לי לציין שהטיפול הכדורי נעשה במקביל לטיפול פסיכולוגי.
במהלך שלוש השנים האחרונות החרדה הראתה אותותיה לא אחת, עם עוצמה משתנה מאירוע לאירוע. הפחד מהחרדה, כתמיד, בעוצמה מאוד גבוהה. כרגע אני נמצא שוב בתקופה שהיא נמצאת ובווליום כזה שקשה לנהל אותו. הייתי רוצה לשאול:
א. האם העובדה שתהליך ההפסקה מהציפרלקס לא נעשה באיטיות יכול להיות הסיבה לעובדה שאני עדיין סובל מחרדות? ואם לא- האם לכך השלכות אחרות?
ב. מקריאה ראיתי שמינימום הטיפול בציפרלקס נע באיזור החצי שנה. מה זה אומר על הטיפול שאני הייתי תחתיו?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הפרעות חרדה וציפרלקס - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/12/2011להפסקה המוקדמת והחדה בטיפול התרופתי לפני שלוש שנים אין שום השלכות או קשר לחרדה שאתה חווה היום. התרופות אמנם מקלות על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה - זה מה שהטיפול הפסיכולוגי היה צריך לעשות (והצליח כנראה רק באופן חלקי). עצתי לך היא לפנות לפסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, במקרים כשלך די במספר שיחות לא רב כדי להיפטר לתמיד מהחרדה (וללא תרופות). בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכרונות מהפוסטפארטוםדורית17/12/2011
שלום,
לפני שמונה שנים ילדתי את בני, היום הוא בן 8. הלידה וכל מה שבא אחריה היו לי קשים מאוד. לאחרונה חזרו אלי הזכרונות והם לא מרפים ממני.
כיצד להתמודד עם הזכרונות הקשים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זכרונות מהפוסטפארטום - תגובה
ד''ר אודי אורן17/12/2011לדורית שלום,
אני מתרשם שאת סובלת מתגובה פוסט טראמטית מאוחרת.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בשיטת EMDR.
טיפול זה עשוי לעזור לך להתגבר על הזכרונות הקשים במספר פגישות קטן.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אורן
דורית17/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות שינהאורטל14/12/2011
שלום, קוראים לי אורטל ואני סובלת מפוסט טראומה. לפני 4 חודשים עברתי אירוע טראומתי במיוחד בחו"ל. אחרי חודש וחצי כשכבר הייתי בארץ, עברתי תאונת דרכים, אני נסעתי בירוק ורכב אחר נסע באדום ונכנס בי. אחרי חודש וחצי הכלב שלי נפתר באופן פיתאומי. אני מטופלת אצל פסיכולוגית ולוקחת כדורים. בבוקר אני לוקחת "אסטו" ובערב אני לוקחת "לוריוון". אבל מאז שחזרתי מחו"ל אני כל לילה זוכרת עד לפרטי פרטים את החלומות שלי. חלומות מאוד אמיתיות. אני חולמת על דברים שבאמת יכולים לקרות, לדוגמה אני חולמת שאני יורדת למטבח ולוקחת כוס מים וחוזרת למיטה. אני חולמת שאני עולה על המחשב בודקת משהו במייל וחוזרת למיטה. אני קמה בבוקר מאוד מבולבלת ולא בטוחה מה היה חלום ומה אמיתי. אני מפחדת לחלום על אותם מקרים טראומתיים שקרו לי ואני מפחדת ללכת לישון. הפסיכולוגית שלי רוצה שאקח כדורי שינה שיעזרו לי ואני לא הסכמתי אז אני לוקחת "לוריוון" שזה מרגיע אותי וכל הגוף שלי משתחרר וזה עוזר לי לישון. העניין הוא שאני לא רוצה לישון, אני מפחדת נורא...אני לא רוצה לחוות שוב את הטראומות. עם הפסיכולוגית אנחנו עובדים על זה והיא עוזרת לי הרבה. אבל היא לא נותנת לי פיתרון לחלומות.אני ישנה עם טלוויזיה דלוקה והאור לפעמים דלוק. אני בת 25 ואני לא רוצה שככה יראו החיים שלי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות שינה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/12/2011צר לי לקרוא על שרשרת האסונות שקרו לך ועל סבלך, אורטל. אם הפסיכולוגית שלך אינה מסייעת לך עם חלומותיך ובכלל, העלי את הנושא בפגישתכן ושקלי פניה לטיפול ממוקד יותר ב-EMDR או CBT. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה פסיכולוגים כל כך יקרים?עמיר14/12/2011
*** ההודעה נערכה - אנו עונים בפורום זה על שאלות הנוגעות לנפש, לא לכלכלה ***
למה פסיכולוגים כל כך יקרים? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין15/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהרוי12/12/2011
שלום ד"ר אני בגלאי ה20 מאז כמה שנים הייתי לוקיח כדור ריסטל להיום 20 מלגרם עקב חרדות שהיו לי דרך רופא המשפחה הכל היה תקין למרות כל תופעות הלוואי שלו עובד מנהל חיים טבעיים לגמרי לפני כמה חודשיים אמר לי הרופא אני רוצה להחליף לך אותו לציפרלקס 10 טען שהוא יותר חדיש ..יש לציין שנסיתי הרבה פעמיים לגמל מהריסטל אך לא יכלתי מהתופעות של זרמיים בראש לחץ בעורף הראש טשטוש ראיה ומה לא ולציין שהייתי לפעמיים שבוע שלם שוכיח לקחת את התרופה הריסטל .הרופא החליף לי לצפרלקס לפני 5 חודשיים ואז התחיילהבלגןתופעות לווי קשות מאוד אפילו שינוי במחשבה הכל מוזר סביבי ניתוק רגשי לחלוטיין ספרתי לו אמר לי יעבור לך בגלל שהיא חדשה והייתי שכלפעם לוקיח את הכדור שעה אחרי אני מרגיש מוזר לעצי הכל זר סביבי ממש מפחיד ביותר עד שלפני שבועלקחתי על דעת עצמי וירדתי לחצי כדור והכל חזר להיות תקין אין הרגשת ההתנתקות איןהתקפה זעם אין התפרציות הכל נהייה מצוין השאלה שלי האם אני יכול לעצוראת התרופה בכלל ..יש לציין שיש לי שינוי גדול מאוד והשינוי הזה מאוד הפחיד אותי אני רגוע ומאוד מבסוט וכל ההרגשה הזו חדשה לי לגמרי ולא רגיל אליה להיות כזה רגוע במקומות שהייתי מאוד עצבני אשמח ממך תגובה לעניין
עזרה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/12/2011מהתיאור שלך עולה שמחצית המינון אכן עדיפה ויתכן שאינך צריך כלל את התרופה (מובן שעליך לרדת בהדרגה ועל פי הנחיות הרופא שלך). כדאי גם שתדע שתרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 14, מודעת יתר לעצמהליאת12/12/2011
שלום , אני בת 14 וחצי, ויש לי בעייה ממש קשה שמפריעה לי ביומיום ..
לפני כשנה בדיוק , הופנתי לבית חולים עקב זה שפתאום לא יכולתי לנשום , היו לי התכווציות מוזרות בבטן , רעידות , וזה נמשך יותר מהשעה .. בבית חולים זה אפילו נמשך .. (4שעות לפחות).
הייתי בכל הבדיקות האפשריות, ויצא שאני כולי בריאה .
אמרו לי שזה התקף חרדה, ומאז אני כל הזמן בהתקפים , רק שנמשכים פחות זמן מהרגיל , הייתי בCBT , הייתי אצל פסיכיאטרית , הייתי בטיפול מרידיאנים, כלום לא עוזר לי ,..
אני ילדה שמודעת לעצמה יותר מידי , דואגת להראות תמיד במיטבה, אני לא פרפקציוניסטית כמו שהייתי פעם , עברתי שינוי שעזר לי להעביר את החרדה..
הבעיה העיקרית שלי היא שכשאני בשקט , עם חברת מישו מסויים , לא משנה אם זה ברבים או ביחיד , זה גורם לי להתקף .
אני פוחדת להרדם , פוחדת לאבד שליטה על עצמי , אני יותר מידי מודעת לעצמי , יש לי פחד לאבד את המודעות , (על זה עליתי לא ממזמן )
כשאני מאבדת טיפה את המודעות , זה גורם לי לכאבי ראש חזקים, לרעידות, לנשימה מואצת, פה יבש וכ' .
אני רוצה טיפול מסוים שיעזור לי להוציא את המודעות יתר הזאת מהראש שלי ! יש איזשהו טיפול מסוים שיוכל לעזור לי ? אני פשוט רוצה לשכב פעם אחת בשקט ולהרגע, מבלי לרעוד, (לוקח לי זמן לישון , קשה לי מאוד ..)
תודה , ליאת :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בת 14, מודעת יתר לעצמה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין13/12/2011את עדיין סובלת מתסמיני חרדה (באופן שאינו קשור, אגב, למודעות יתר) והטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (לא ברור לי מדוע הטיפולים הקודמים לא סייעו לך - אני מניח שהדבר קשור למטפל ולטיפול הספציפי.) בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)