פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• שאלה מקצועית

שלום ד"ר אני בן 28 מזה 3 שנים לקחתי ריסטל כדור אחד ליום עקב לפי טענת הרופא חרדה והתקפה פאניקה התחלתי לקחת את התרופה אשר עזרה לי במחינה תופעות גופניות אבל בחיים לא העלמה לי את תחושת הלחץ והחרדה ובוא נגיד שהיא הייתה בסדר ללא שום תופעות לווי עד שיום אחד התחלו הלחץ על העיניים שלי והתקפי פאניקה סמויים כאבי ראש והתקפה חרדה .הלכתי לרופא לפני 5 חודשים אשר הלחיף לי אותה לציפרלקס ואז התחיל הבעיות תופעות לוואי קשות מאוד החרדה נעלמה אכן אבל היא עשתה לי תחושת עוררות נפשית גבוה תנושת ניתוק מהעצמי מאוד קשה הכל זר סביבי כאילו שאני בכלל לא מכיר את עצמי על דעת עצמי ירדתי לחצי כדור היה יותר טוב אבל עדין השארה את החותם שלה לגבי תחושת ההתנתקות הזו ואני רק על חצי כדור ועדין יש התקפה תאניקה אבל הפעם הכל שונה ומרגיש שאני בכלל לא מכיר את עצמי כמו שהייתי ברסיטל ..אשמח מאוד לשמוע את דעתך 2 האם אני יכול לחזור לריסטל כלומר להפסיק את הצפרלקס כבר היום ומחר לקחת את הריסטל חצי ליום לשבוע ואז לעלות לכדור כי ממש אני לא סובל את עצמי כך ויש לציין שאני מקיים חיים נורמליים לגמרי עבודה חיי חברה הכל בסדר רק הקטע התקשורת שביני לבין עצמי כתוצאה מהציפרלקס הזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מקצועית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מקצועית - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    27/01/2012

הדבר אפשרי, אך לא הייתי מציע לך לעשות כן מבלי להיוועץ בפסיכיאטר המטפל בך ולעקוב אחר הנחיותיו. באופן כללי, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מניסיוני, ניתן במספר שיחות לא גדול להיפטר מההתקפים והחרדה לתמיד וללא תרופות. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה בת 6.5
    גל
    25/01/2012

שלום רב,
    בתי בת 6.5, התחילה כיתה א' לפני מספר חודשים. בשנה האחרונה (לקראת סיום גן החובה) היא החלה לפתח פחדים וחרדות שהולכים ומתרבים. אינה מוכנה להישאר לבד אפילו למספר דקות. אינה מוכנה להישאר לבד באוטו ל2 דקות אם אני צריכה לצאת רגע, לא מוכנה ללכת לחברים לבד (אלא אם מדובר בחברים שהיא מכירה היטב את ההורים), לא מוכנה ללכת לימי הולדת כיתתיים אם אני לא נשארת איתה, מפחדת ממעליות (בבניינים גבוהים גם כאשר אני נמצאת איתה), מפחדת מבדיקות רופא פשוטות ולא כואבות, שלא לדבר על חיסון, מפחדת מכלבים למרות שגדלה עם כלב ולא פחדה מכלבים בעבר ועוד.
    עד לפני כשנה פחדים אלה לא היו קיימים. לא ידוע לי על אירוע טראומטי או מפחיד שקרה.

שני אירועים משמעותיים שהתרחשו לאחרונה הם עלייה לכיתה א' ולידת אחות קטנה לפני כחודשיים (הבת המדוברת היא הבכורה ונולדה הבת השלישית).

אשמח להתרשמות ולהצעות לגבי עזרה לילדה.

לקביעת תור
    סגירה
    פחדים אצל ילדה בת 6.5

הוספת תגובה

• פחדים אצל ילדה בת 6.5 - תגובה

ד''ר אודי אורן
    30/01/2012

לגל שלום,
    אני מתרשם כי ביתך איבדה את תחושת הביטחון שהרגישה עד לפני שנה.
    אני מתרשם כי ביתך עוברת תקופה לא קלה שאולי קשורה בתהליך התפתחותי ו/או בהריון והלידה של האחות הקטנה.
    אני מתקשה להאמין שהיא לא חוותה או ראתה ארוע שהיה מפחיד/לא ברור עבורה. חשוב לי להדגיש שהארוע לא חייב להיות "טראומטי" במובן הקלסי שלו. ילדות בגילה יכולות להיבהל מארועים "פשוטים/קטנים" כמו סרט/סיפור ששמעו/ארוע יוצא דופן וכו'.
    והיה אם לא יהיה שינוי בזמן הקרוב ביותר, אני ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה בטיפול בחרדות בילדים (EMDR או כל גישה ממוקדת אחרת).
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאגת בבקשה תענו לי
    אדווה
    24/01/2012

שלום,
    האם מינון 200 מ"ג של סוליאן לטיפול בחרדות ודיכאון זה מינון גבוה שיכול להיות לי שינוי בפרולקטין או שזה מאוד נדיר במינון כזה?
    אשמח אם תענו לי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    מודאגת בבקשה תענו לי

הוספת תגובה

• מודאגת בבקשה תענו לי - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/01/2012

מינון של 200 מ"ג אינו גבוה במיוחד אך מאחר והשפעת הסוליאן על רמת הפרולקטין משתנה מאד מאדם לאדם ותלויה בגורמים רבים, כדאי לך להתייעץ עם הרופא המטפל בך שמכיר לעומק את הרקע וההיסטוריה הרפואיים שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני באמת צריכה עזרה...
    רוני
    24/01/2012

היי.. אני בחורה בת 20 עם באמת ביטחון עצמי גבוה שואפת ויכולה להגיע לכל דבר שארצה מבלי בעיה..
    אך יש לי פחדים רבים בינהם: פחד מהחתולים שיתקפו אותי, כלבים שינשכו אותי, חושך ושלל בעליי חיים. אבל הפחד הנורא מכולם הוא שדים ורוחות אין לי מושג מה הוביל לפחד זה לדעתי הסרטים המפחידים.. אך אני לא זוכרת שזה היה כל כך חמור. פחד זה אצלי כבר כמה שנים אבל משום מה אני לא זוכרת שהוא כל כך חמור בלילה שאני ישנה לבדי ונזכרת בשים ורוחות אוטומטית הראש שלי מתחיל לעבוד ועוד איזה לעבוד... וזה לא רק בלילה אלא גם ביום שאני יושבת לבד בבית.. ברמה כזאת שאני פשוט יוצאת החוצה. שאני הולכת לבד ברחוב בעיקר בחושך מסתובבת כדי לראות שאין שדים ורוחות מאחוריי. איך למעם השם מטפלים בכל כך הרבה פחדים?
    אין לי מושג מה הוביל לשלל פחדים אלה אך זה פוגע באיכות החיים.

לקביעת תור
    סגירה
    אני באמת צריכה עזרה...

הוספת תגובה

• אני באמת צריכה עזרה... - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/01/2012

העובדה שאת סובלת משלל פחדים אינה מהווה קושי מיוחד לטיפול מאחר ואין שום צורך לטפל בנפרד בכל אחד מהפחדים - טיפול בפחדייך העיקריים יוביל להקלה משמעותית גם בתחושות הפחד האחרות. פני לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות ופחדים בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות יומיומיות
    רועי
    23/01/2012

שלום
    שמי רועי ואני בן 29 כבר מזה חמש שנים אני סובל מחרדות שבאות והולכות בהתחלה זה היה בצורה הכי קשה שיכולה להיות אני מדבר על לחצים בחזה הרגשת שריפה בידיים ובראש ,חוסר שינה והמון התקפים אחד אחרי השני הלכתי לרופ א המשפחה והוא נתן לי פאקסט לקחתי למשך 3 שבועות והכל עבר לי אז הפסקתי עם הכדורים באותו שלב היה הכל היה נורמלי טסתי לחו"ל ועוד.. אבל אחרי שנה שוב חזרו החרדות וההתקפים הפעם בצורה עדינה אבל מציקה ומעיקה מהרגע הזה ועד היום השתנו חיי פתאום יש לי פחדים מנסיעות ארוכות ממרחבים פתוחים ,מגבהיים מלהיות בחברה ולהציג בעבודה למשל אני מפחד לצאת לקורסים בגלל הנסיעות והאנשים זה ממש מעיק עלי וכל הזמן נלווים עם זה כאבי ראש ודופק מהיר ולחצים בחזה ממש קשה לי עם זה אשתו של אחי צריכה ללדת בימים הקרובים והם גרים רחוק מאיתנו ואני מפחד מהנסיעה כי כל פעם שאני נוהג מחוץ לעיר יש לי כאבי ראש ולחצים בחזה וחום פנימי מה עלי לעשות אני יודע שצריך טיפול התנהגתי קוגנטיבי אבל מה שבאמת מפריע לי זה התסמינים של החרדה ואת זה אולי אני יוכל לפתור בתרפה כל שהיא אשמח לשמוע את תגובתכם לנוא בתודה רועי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות יומיומיות

הוספת תגובה

• חרדות יומיומיות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/01/2012

לרועי שלום,
    אתה סובל מתסמיני חרדה ברורים וכדאי שתפנה לטיפול בהקדם.
    אני ממליץ לך לשקול שילוב של טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (CBT או EMDR). הטיפול התרופתי בהחלט יכול להקל על הסימפטומים שאתה סובל מהם, אבל אני מתרשם שהוא לא יפתור את שורשי הבעיה. טיפול פסיכולוגי יוכל לעזור לך להתגבר על התופעות האלו אחת ולתמיד.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד על אחרים
    רזה
    18/01/2012

שלום ! אבא שלי סובל מאפילפסיה, אני ראיתי אותו מקבל התקף פעמים.. וחוץ מיזה ראיתי עוד 3 פעמים אנשים שמקבלים התקף לידי.. אני לא מפחד או קופא במקום שאני רואה את זה . זה לא הכי מפריע לי ! פשוט כל פעם שיש רעש או שמישהו נופל או תזוזה שהיא לא נראית לי על מישהו ישר קופץ לי לראש המחלה הזאת.. ואם אבא שלי בחדר ואני שומע משהו נופל אני חייב ללכת לראות שהוא בסדר. איך אני יכול להתמודד ולהפסיק לחשוב על זה?

לקביעת תור
    סגירה
    פחד על אחרים

הוספת תגובה

• פחד על אחרים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/01/2012

אתה מתאר תגובות טבעיות ושכיחות מאד למצב שיש בו איום. גם אם אינך מתרגש יותר מדי כשלאבא או למישהו אחר יש התקף אפילפטי, עדיין המצב הזה מטריד מספיק כדי לגרום לך להיות דרוך באופן קבוע ולחשוב מיד שמשהו אולי קרה כשאתה שומע רעש. קבל את ההרגל הזה כמחויב מציאות ו"אל תילחץ מזה שאתה נילחץ" - בהנחה שההתקפים הבאים יעברו בשלום, אתה תתרגל בהדרגה לעובדה שהכול בסדר ותהיה פחות ופחות מוטרד מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרה לרסיטל
    ויטה
    18/01/2012

בורק טוב ,
    התחלתי טיפול תרופתי מלפני שנה וחצי , לאחר זמן מסוים החלטתי שאני רוצה לנסות בלי אבל לא הצלחתי וחזרתי לאחר 3 חודשים . לא זוכרת מה מרגישים בהתחלה ובגלל זה אני שואלת האם תופעות כמו יובש בפה ( לא זכור לי שהיה לי כזה יובש) , התכווצויות בפנים , רעידות בגוף מדי פעם האם זה בסדר ? רוצה להגיד שבפעם ראשונה היו תופעות לוואי די לא נעימים פשוט חשבתי שעכשיו יהיה יותר קל הפעם. האם זה תופעות לוואי או פשוט עדיין חרדה ? אני מרגישה כאלו הכל בסדר אבל אי-נעימות בכל הגוף .

לקביעת תור
    סגירה
    חזרה לרסיטל

הוספת תגובה

• חזרה לרסיטל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    20/01/2012

את מתארת תסמינים הקשורים יותר לחרדה מאשר לתופעות הלוואי של התרופה. בכל מקרה, כדאי לך להיעזר בטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (במקום או בשילוב הטיפול התרופתי). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת כדור רסיטל
    ויטה
    15/01/2012

שלום רב ,
    בשנה שעברה התחילו לי התקפי חרדה די חזקים , התחלתי טיפול תרופתי של רסיטל 20מ"ג ליום . עברה יותר משנה ואני כמובן בהדרגה הפסקתי את טיפול . לאחר כחודשיים התחלתי להרגיש כאבי ראש ולאחר מכן התקפים די דומים למה שהיה לי . רציתי לשאול האם כדי לי לחזור לטיפול כדי לא להגיע עוד פעם להתקפים חזקים או לנסות להתגבר על זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת כדור רסיטל

הוספת תגובה

• הפסקת כדור רסיטל - תגובה

ד''ר אודי אורן
    15/01/2012

לויקי שלום,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    תוכל למצוא מטפלים באתר המרכז הישראלי ל-EMDR או באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    מרינה
    14/01/2012

אני בת 34 בדרך כלל שמחה אם ל 3 ילדים מקסימים עושה הליכות שלוש פעמים בשבועה. לפני כשלוש שנים התחלתי להרגיש התקפי חרדה (דופק מהיר הזעה אי שקט נוראי הרגשה כמו לפני עילפון) באותה תקופה היה לזה הסבר (לאבי הייתה מחלה סופנית). לאחר בדיקות גופניות שלא היראו דבר פסיכיאטרית המליצה על נטילת כדור רסיטל. נטלתי אותו שנה. הרגשתי באמת יותר טוב. לאחר שנה התחלתי להוריד מינון עד שהפסקתי לגמרי.לאחר חצי שנה עוד פעם התחילו תופעות דומות בהתחלה בקטנה (חולשות קטנות)עד שאני מוצאת את עצמי באותו מצב עם לא יותר גרוע. כבר ברור לי שגם הפעם אני אצטרך תרופות. ברגע של התקף אני מרגישה חולשה בשרירים אי שקט פנימי ובכלל אני לא יודעת מה קורה לי ישר יש לי מחשבות שזה משהו גופני ואני חושבת לאיזה רופא אני אלך מחר .האם כדי להרגיש טוב תמיד יהיה צורך בכדורים ?. ואם יש קשר לעודף משקל שיש לי?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/01/2012

בואי נתחיל מזה שחרדה אינה מחלה אלא ביטוי (שכיח מאד) למצוקה נפשית; מה שמבדיל את החרדה מביטויים אחרים של מצוקה היא שהאדם החרד אינו רואה את הקשר בינה לבין גורמי המצוקה (ולכן גם מרגיש שמשהו "לא נורמלי" אצלו). שנית, טיפול תרופתי אינו הטיפול הראשוני המומלץ לחרדה מאחר והתרופות אמנם מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה (ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה) ויש להן תופעות לוואי לא רצויות. הטיפול המומלץ בחרדה הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, ובטיפול הולם אכן ניתן להיפטר מהבעיה ללא תרופות ולכל החיים. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אלטרנטיבה יש לי?
    משה
    14/01/2012

מה עושה בן אדם שצריך לעשות טיפול פסיכולוגי אינטנסיבי של פעמיים שלוש בשבוע למשך כמה שנים. איך לעזאזל הוא יכול לממן את זה אם הוא לא במקרה מיליונר? בתחנה לבריאות הנפש לא מסכימים לקבל יותר מפעם אחת לשבוע מה שלא אפקטיבי עבורי. דיברתי על כך עם הפסיכולוגית שלי והיא לא מוכנה לעשות לי הנחה וזה גורם לי לחשוב שפסיכולוגים לא באמת אוהבים את מטופליהם ושהפסיכולוגית שלי סתם מנצלת אותי מה אני אמור לעשות? אני חושב לעזוב את הטיפול כי אין לי מספיק כסף וכנראה זה עסק רק לעשירים בלבד

לקביעת תור
    סגירה
    איזה אלטרנטיבה יש לי?

הוספת תגובה

• איזה אלטרנטיבה יש לי? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    15/01/2012

כן, טיפול פסיכולוגי הוא עסק יקר, במיוחד אם אתה מתעקש על שלושה טיפולים בשבוע... עם זאת, בנסיבות שאתה מתאר, נראה לי שעדיף לך להתפשר על טיפול אחד בשבוע בתחנה לבריאות הנפש, ועוד בחינם, מאשר לעזוב לגמרי את הטיפול. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה דווקא שלש פעמים בשבוע

חיים
    20/01/2012

האם ניסית טיפול cbt במקרה? יתכן שזה יתן מענה . זהו טיפול קצר יותר וממוקד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה?
    אנונימי
    08/01/2012

אני בת 15 וקראתי באינטרנט שמה שאני עוברת זה התקפי חרדה אני לא בטוחה מה לעשות. בזמן האחרון אני מרגישה שאולי אני משתגעת המון מחשבות עוברות לי במוח אבל בעיקר איך העולם עובד , אם אני בחלום אם אני במציאות ועוד שאלות בסגנון; וכל פעם שאני מתחילה לחשוב על מחשבות אלה אני מתחילה לרעוד הדופק שלי עולה, אני מרגישה שאני מאבדת את הרגשות שלי ואני בקושי מתקשרת עם אנשים הפחד הגדול שלי הוא שכל החיים שלי יראו ככה אני מרגישה בלי מוצא שאין לי דרך להשתחרר מזה אני מנסה לקבל את זה בתור עובדה שככה זה העולם אבל זה לא מרפה. מה לעשות ? ואם זה קשור לזה שאני בגיל ההתבגרות ?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה?

הוספת תגובה

• חרדה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/01/2012

הדבר הנכון ביותר עבורך הוא לפנות למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. אני מקווה שתרגישי חופשיה לשוחח על כך בפתיחות עם הוריך כדי שיוכלו לסייע לך למצוא פסיכולוג שכזה ולממן את עלות השיחות. וכן, יש קשר (חלקי) בין החרדה לעובדה שאת מתבגרת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ocd
    רינת
    08/01/2012

שלום רב,

אני סובלת מ- ocd כבר הרבה שנים, אבל תמיד ידעתי לחיות עם זה ולהתגבר על המחשבות הטורדניות (אני לא מבצעת שום טכסים). לפני שנה וחצי עברתי ניתוח ובעקבותו חזרו החרדות, אי היכולת לישון. טופלתי בפאקסט ובקסאנקס. היום, אחרי שנה הפסקתי ליטול פאקסט כי הרגשתי טוב ורציתי להיכנס להריון. אבל חודש אחרי שהפסקתי עם התרופה לילה אחד חזרו המחשבות הטורדניות ואתן החרדות. לא ישנתי כל הלילה וכך גם בלילה שאחריו. לא יכולתי להתמודד עם זה יותר ונטלתי 0.5 קסאנקס. המחשבות שמציפות אותי הן לא הגיוניות ומפריעות לי לתפקד. למשל, אני מסתכלת על הבן שלי ושואלת אם זה הבן שלי, האם הוא מוכר לי, כאשר אני יודעת שילדתי אותו. מחשבות כאלה משתקות אותי. אני לא רוצה לחזור לטיפול תרופתי, אבל מצד שני קשה לי להתמודד. מה היית ממליץ לי?

לקביעת תור
    סגירה
    ocd

הוספת תגובה

• ocd - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    09/01/2012

פני לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאילה
    אוקסנה
    07/01/2012

שלום,

אני בזמן אחרון מפחדת מהלילה, זאות אומרת מהחושך. הרגשה שיש משהוא אחר. מה זה יכול להיות? בלילה אם אני אולכת להתפנות אני חוזרת מהר לחדר. נכנסת מתחת לסמיכה וגם אחרי זה מסתכלת סביב החדר. עכשיו התחלתי גם בערב לפחד לצאת בחוץ. כשיש חושך במדרגות אני מהר יורדת בגלל הפחד. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאילה

הוספת תגובה

• שאילה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    08/01/2012

לאוקסנה שלום,
    הפחד מהלילה/חושך הוא פחד נפוץ ביותר.
    הרבה פעמים הפחדים האלו נעלמים ממש כמו שהם הגיעו פתאם.
    נסי לעזור לעצמך על ידי שיחה עם מישהו שגר בבית או על ידי השארת מנורת לילה דולקת.
    אם תרגישי שהבעיה ממשיכה אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה והתלבטות
    דליה
    07/01/2012

אבי חולה מאד, בן 84, מחלה ממארת וסופנית.
    הומלץ להוספיס בית.
    רצונו להית בבית לא להגיע לבית חולים.
    אנו משתדלים לכבד אותו.
    לי זה מאד קשה. זה מלחיץ אותי ברמות גבוהות.
    רופא ואחות באים לבקרו בביתו מעת לעת, אבל כל הרגעים הקשים שלו כשאין לצידו צוות רפאי זמין. (למרות שתמיד ניתן להתקשר לאחיות... זה לא מרגיש נוח לעשות זאת באמצע הלילה למשל)
    והפחד הנוראי מהמוות שפתאום יגיע.........
    והמחשבה שהמוות יהיה בבית. יש לי עוד אימא שתהייה בריאה. מה יהיה אחר כך ???גם הקושי הפיזי בטיפול וגם הקושי הנפשי. גם קשיים אחרים הקשורים למשפחתי.
    ובעיקר הידיעה אם מדובר בהחלטה נכונה. כי יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן...
    איך מתמודדים?
    יש לי אחים ודודים שמנסים לסייע ובכל זאת....
    יש איזו עצה או דרך להתמודד ??

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה והתלבטות

הוספת תגובה

• חרדה והתלבטות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    08/01/2012

לדליה שלום,
    את מתארת מצב קשה ביותר שאין לו פתרונות פלא.
    אני ממליץ לך לפנות לדבר עם עובדת סוציאלית בקופת החולים בו אביך חבר. לחלק מהקופות יש צוותי הוספיס בית.
    חשוב מאד שאת תקבלי ליווי לתהליך שאת עוברת.
    בנוסף לליווי הרפואי אני ממליץ כי אביך יקבל ליווי פסיכולוגי.
    ממליץ לך לפנות לקופת החולים שלך ולברר מה יש להם להציע.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתשובתכם המהירה אודה
    אדווה
    05/01/2012

שלום רציתי לשאול על סוליאן, הפסיכיאטרית נתנה לי לקחת מינון של 100 מ"ג כדור אחד , וקראתי תופעת לוואי של התרופה שזה פוגע בהורמון החלב פרולקטין, אני מפחדת להמשיך לקחת את הכדור בגלל זה כי אני לא רוצה שזה יפגע בהורמונליות שלי,
    חששותיי צודקים? או שהתרופה בטוחה ולא יקרה לי כלום?
    אשמח לתשובתכם המהירה

לקביעת תור
    סגירה
    לתשובתכם המהירה אודה

הוספת תגובה

• לתשובתכם המהירה אודה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    08/01/2012

לאדווה שלום,
    אנא התייעצי עם הפסיכיאטרית שלך בכל עניין שקשור בטיפול התרופתי.
    רשימת תופעות הלוואי של תרופות היא כרגיל ארוכה ביותר. אין זה אומר שכל התופעות באמת מתרחשות אצל אדם ספציפי.
    בהנחה שהתרופה עברה את כל הבדיקות וקיבלה את כל האישורים, היא בטוחה אבל אף אחד לא יחתום לך על "לא יקרה לך כלום".
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה