פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• סובלת סובלת סובלת
    נינה
    11/12/2011

אני פשוט סובלת פחדים וחרדות ותגובות עזות אני לא שולטת בעצמי הכל התחיל ביום בהיר כאשר הבחנתי שיש לי דפיקות לב חזקות נכנסתי לפניקה אחרי כמה ימים עבר אחרכך התחלתי לראות נקודה שחורה בעין ימין הייתי במבחן עזבתי את המבחן ויצאתי בריצה כמו משוגעת כאילו שאני עומדת להתעוור עשיתי אין ספור בדיקות לעיניים ויצא תקין נרגעתי לשלושה שבועות ואז התחילו לי טשטושי ראייה וגם ששלו בעיות ראייה והכל תקין ואז התחלתי לחוש כאבי ראש ואני כמו משוגעת משוטטת מאתר לאתר קוראת על גידולי ראש וכאבים עד שהגעתי למסקנה שאני בטוחה שיש לי גידול ואני כל הזמן בוכה ומרגישה שחרב עליי עולמי וכל הזמן חושבת שחבר שלי יעזוב אותי כי יהיה לי גידול אני בת 20 ואני לא מצליחה להירדם בזמן האחרון בלי אמא שלי שכבר נמאס לה מהמצב שלי אני מרגישה כאבי ראש בלילה וגלי חום ונכנסת להיסטיריה פורצת בבכי ואומרת שאני בטוחה שיש לי מחלה מה לעשות??? אני בדיכאון!! יש לציין שאחותי לפני שנה קרה לה אותו דבר והיא מטופלת ברסיטל האם כאבי ראשקשורים לחרדה?? או שיכול להיות מחלה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סובלת סובלת סובלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סובלת סובלת סובלת - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/12/2011

למאי שלום,
    בהנחה שכל הבדיקות יצאו ללא ממצא כלשהוא, סביר להניח שמדובר בתופעות חרדה.
    התופעות שאת מתארת הן תופעות חרדה נפוצות.
    במקום להמשיך לחפש מחלות ולסבול, אני ממליץ לך לפנות לקבל טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן למגר תמידית חרדות
    לירן
    10/12/2011

יש לי שאלה כללית לגבי חרדות, שנובעת מהבעיה הספציפית שלי. לפני כ4 שנים החלו לי התקפי חרדה, הייתי מרגישה מחנק וחושבת שאני חולה, אחרי תקופה מייסרת הבנתי שזה חרדות ובעזרת טיפול קוגנטיבי אצל פסיכולוגית ולקיחת קלונקס תקופה קצרה זה עבר. לפני כחצי שנה בזמן ההריון שלי שוב חוויתי התקפי חרדה שבאו בצורה אחרת- בדמות נדודי שינה, הייתי נלחצת מזה שאני לא נרדמת. שוב, עם כמה קלונקס בודדים וטיפול נוסף קצר אצל הפסיכולוגית זה עבר. עכשיו שאני חודש אחרי לידה, שוב קרה לי שנתקפתי חרדה בלילות ולא נרדמתי לילה שלם. הפעם לא התייסרתי וישר לקחתי קלונקס ובאמת נרגעתי ונרדמתי. השאלה שלי היא האם אסבול מחרדות כל חיי? העניין הוא שבטיפול עם הפסיכולוגית גילינו שהחרדות שלי נובעות מכך שגדלתי בבית של אנשים חרדתיים וזה חלחל אליי. זה לא ממש בעיה שניתן לטפל בה, זה נתון שאני חרדתית, ובטיפול רק טיפלנו בסימפטומים שמשתנים מפעם לפעם (נדודי שינה, קוצר נשימה). האם יש מה לעשות בשביל למגר לגמרי את התקפי החרדה שלי?

הוספת תגובה

• האם ניתן למגר תמידית חרדות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2011

כן, מניסיוני שלי כפסיכולוג המטפל בחרדה בעיקר בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, אכן ניתן "למגר לגמרי" את התקפי החרדה (ללא כל טיפול תרופתי) אצל רובם המוחלט של מטופלים הסובלים מתסמיני החרדה שאת מתארת. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה כמו אנטיביוטיקה?
    עמוס
    10/12/2011

לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת אפקסור לטיפול בחרדה ודיכאון. היום אני רוצה לחזור לקחת אבל השאלה שלי היא האם יש סיכוי שהפעם התרופה לא תשפיע עליי כי הגוף שלי כבר מכיר את התרופה בדומה למה שקורה באנטיביוטיקה או שאין שום קשר והתרופה תשפיע בדיוק כמו פעם?

לקביעת תור
    סגירה
    זה כמו אנטיביוטיקה?

הוספת תגובה

• זה כמו אנטיביוטיקה? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2011

אין שום קשר, לפחות לא לאנטיביוטיקה. תרופות אנטיביוטיות מאבדות מהשפעתן עם הזמן בשל העמידות שמתפתחת בחיידקים; תרופות פסיכיאטריות עלולות לאבד מהשפעתן בשל "התרגלות" אנזימטית של המוח. הדבר נכון לגבי תרופות מסוג הבנזודיאזפינים (כמו גם לסמי רחוב) אך לא במקרה של תרופות SSRI/SNRI (כמו האפקסור) - בקיצור, התרופה תשפיע "כמו פעם".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה בהריון שאלה דחופה ביותר.
    יעל
    09/12/2011

אני בת 32 בשבוע 12 להריון חמישי, היו לי לאחרונה מספר התקפי חרדה כנראה כתוצאה מתקופה של מתח גדול שעברתי , אין לי הסטוריה נוספת של חרדות
    הרופא נתן לי סרטרלין לתקופה קצרה אך טרם התחלתי ליטול אותה משום שאני מעדיפה לסיים את השבוע הנוכחי ולהכנס לשליש השני מחשש לנזק לעובר.

כבר כמה ימים שאין לי התקפים בכלל ואני חושבת שהעסק נרגע...(אולי במתח גדול נוסף זה יקרה שוב..?)
    האם לדעתכם עדין ישנה נחיצות בנטילת הסרטרלין ?
    האם אכן התרופה עלולה להסב נזק לעובר?
    יש לציין שבתור עזרה ראשונה הוא נתן לי אסיוול והשתמשתי ב4 מ"ג עד היום.

הוספת תגובה

• חרדה בהריון שאלה דחופה ביותר. - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/12/2011

רצוי לא להשתמש בתרופות פסיכיאטריות מסוג SSRI (כמו הסרטרלין) או בנזודיאזפינים (כמו האסיוול) בזמן הריון. בכל מקרה, תרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לדיכאון וחרדה (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית, וכדאי שתפני לפסיכולוג שילווה אותך לפחות במהלך ההריון. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפלרקס
    אור
    07/12/2011

שלום
    לפני חודש התחלתי לקחת 5-htp בהמלצת הומאופט לחרדות. אך עדין הרגשתי רע לפני יומיים בהמלצת רופאת המשפחה התחלתי לקחת חצי כדור ציפלאקס והפסקתי את 5-htp .רציתי בבקשה לדעת אם זה בסדר ואין ראקציה בין התרופות כי אני מרגישה רע מאוד היום. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ציפלרקס

הוספת תגובה

• ציפלרקס - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/12/2011

לאור שלום,
    אנא התייעץ עם הרופא המטפל בך.
    איני מכיר ראקציה מהסוג שהזכרת בשאלתך.
    זכור כי לוקח זמן להרגיש את ההשפעה של התרופה.
    שקול לשלב טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות (CBT או EMDR) לטיפול התרופתי.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אור
    07/12/2011

תודה הרגעת אותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי
    אדווה
    07/12/2011

רציתי לדעת אם זה תופעות מוכרות, אם שמעתם פעם על תופעות כאלו? יש לציין שעברתי בדיקות רפואיות והכל תקין סיטי ראש, בדיקות דם בדיקה נוירולגית, אני לא יודעת מה לעשות איך לצאת מזה, זה תופעות מוכרות???

, אני מרגישה,חולשה חוסר אנרגיה, דפיקות לב בכל האיברים נגיד אני אחזיק כוס ואני ארגיש את הדפיקות לב דרך הידים ,הרגשה שהאיברים של הגוף שלי לא יורדים בצורה חלקה כאילו כמו שאני מסובבת את הראש לצד ומחזירה אותו חזרה זה מרגיש כאילו זה לא חוזר חלק זה חוזר בהרגשה של כמו מדורג כזה אם אני מנערת את הראש עושה כן ולא זה נתקע כזה לא חופשי ומרגישה את זה ולחץ בראש כמו מתכווץ כזה הראייה מטושטשת אני רואה נקודה שחורה שאני מזיזה את העיניים ומחזירה אותם חזרה אז רואים כמו נקודה שחורה כזו שזזה מעצמה כשאני מזיזה את העיניים ימינה שמאלה למעלה למטה היא זזה הרגשה כאילו אני לא רואה ברור דברים כאילו כמו מסגרת כאילו אני מסתכלת ישר וזה מרגיש לי כמו קו כזה שנמתח ,אם אני מזיזה את העיניים מרגישה כמו קווים כאלה שנמתחים כאילו שדה הראייה מצומצם ואני לא רואה את כל התמונה בבירור כמו קטיעת חלקים רואה הכל בחלקים כל הזמן קטוע

הרגשה שהכל איטי אני לוקחת כוס נגיד והרגשה שהכל באיטיות כזו כאילו אני מרגישה כל מהלך ותנועה שאני עושה את ההתרוממות של הכוס מהשולחן איך היא עוברת מעל הכיסא ממש את תהליך התנועה אני מרגישה אני ממש מרגישה את זה, לפעמים אני מרגישה זרמים נגיד אני יכולה להרגיש כאב כזה בעורף ואז הוא יהיה כמו קור כזה, סחרחורת וכאבים ברגליים כשאני מתכופפת ועולה בחזרה למעלה,

לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה תעזרו לי

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/12/2011

שלום לאדווה,
    כל התופעות האלו עשויות להיות תופעות חרדה. כמובן שראשית כל צריכים לשלול את האפשרויות הגופניות, אבל בהנחה שעשית את כל הבדיקות הנדרשות הייתי פונה למטפל המתמחה בטיפול בחרדה במיקוד גוף לדוגמת EMDR.
    תוכלי למצוא מטפל EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה

אדווה
    07/12/2011

אבל שמעתם כבר על תופעה כזו עם העיניים? שההרגשה כמו קווים שנמתחים כאילו אני אסתכל על כמה אנשים וזה ירגיש כמו כל פעם שאני מזיזה את העיניים והראש כמו הרגשה של קו, זה משהו שאפשר לצאת מזה? ידוע על תופעה כזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה בחזרה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/12/2011

לאדווה שלום,
    אני לא שמעתי על תופעה ספציפית כזו.
    יש הרבה מאד תופעות ראיה שונות שקשורות בחרדה.
    אני ממליץ לך על טיפול פסיכולוגי לאחר תום הבדיקות הרפואיות.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר?
    עמוס
    06/12/2011

מאז שהתחלתי לקחת ציפרלקס לפני כמה חודשים יש לי מידי פעם רגעים בהם אני רוצה לבכות גם לפני התרופה היו לי רגעים עצובים אבל אף פעם לא רציתי לבכות האם הגיוני שיש קשר בין התרופה לבין הבכי או שזה חייב להיות תלוי בגורמים אחרים

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש קשר?

הוספת תגובה

• האם יש קשר? - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/12/2011

הבכי עשוי להיות קשור לתרופה אך גם לסיבות רבות נוספות, ללא קשר לתרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש סיכון
    גד
    06/12/2011

בלקיחת תרופות נגד חרדה ודיכאון למשך כל החיים? האם אין בזה איזשהו סיכון להכניס כימיקלים לגוף במשך כל כך הרבה שנים? האם לא יכול להיות שזה מעלה את הסיכון לחלות בעתיד באיזה מחלה או לקבל גידול בגוף?

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש סיכון

הוספת תגובה

• האם יש סיכון - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    07/12/2011

כל תרופה נושאת עמה סיכון מסוים - ניתן לקרוא על כל הסיכונים בעלון המצורף עם התרופה - ובוודאי כשמדובר בתרופה הנלקחת כל החיים. איני מכיר את הסיכון לחלות בסרטן בהקשר לתרופות אלה - מדובר יותר בתופעות לוואי שאינן נעלמות לאחר הפסקת התרופה וכיו"ב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות
    גגד
    05/12/2011

אני לוקח אפקסור במינון 225 מ''ג קראתי באלון התרופה שיש לבצע מעקב של בדיקות דם בזמן לקחית התרופה. אבל הרופא שלי לא דיבר על זה ולא נתן לי הפנייה האם עליי לגשת אליו חזרה או שלאדם בריא אין סיבה לבצע בדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות

הוספת תגובה

• מה לעשות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/12/2011

שלום רב,
    אני משער שאתה נמצא במעקב של הרופא שלך (ואם לא כדאי לך להיות איתו בקשר).
    אני מציע לך לדבר איתו על נושא הבדיקה במפגש הבא שלכם.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלומות אני נכה צה"ל המוגדר כ PTSD
    עופר לב
    04/12/2011

האם יש הגדרה מקצועית אחרת לפגיעה כתוצאה מאירוע לפני עשרות שנים,הפגיעה היא החל מאותו אירוע ולא התפרצה יותר מאוחר. בקצרה, החל מאותו אירוע המצב קשה לאורך כול השנים.
    בתודה מראש

הוספת תגובה

• שלומות אני נכה צה"ל המוגדר כ PTSD - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    05/12/2011

ל-PTSD מספר אבחנות משנה, כולל "התפרצות מאוחרת" (delayed onset) ו"התפרצות מיידית" (early onset), ומתיאורך ברור שאתה סובל מ-PTSD התפרצות מיידית. רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עופר לב
    05/12/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות שאינם עוברות
    גדש
    03/12/2011

לפני כחודשיים הפסקתי לקחת ציפרלקס לאחר טיפול של חצי שנה אבל למרות שהפסקתי לקחת את הכדורים התופעות לוואי עדיין נמשכות כמו למשל חלומות מוזרים בלילה ועיקוב אורגזמה. האם נגרם לגוף שלי נזק בלתי הפיך לכל החיים ועכשיו התופעות האלה לא יעברו לעולם? למה לא הזהירו אותי מפני זה לפני תחילת הטיפול? זה דבר שכיח?

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות שאינם עוברות

הוספת תגובה

• תופעות שאינם עוברות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/12/2011

שלום גדש,
    התופעות שאתה מתאר יוצאות דופן.
    אני ממליץ לך לפנות לרופא שטיפל בך לצורך התייעצות.
    בסבירות גבוהה התופעות יחלפו במשך הזמן.
    אני מעריך שטיפול פסיכולוגי ממוקד (כדוגמת EMDR) יוכל לעזור לך.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובל מאוד
    בן 31
    03/12/2011

אני סובל מחרדות חזקות ושום כדור לא עוזר לי אני כבר לא לוקח כדורים ניסיתי המון כדורים אני מת לצאת עם חברים למקומות ולא יכול לא יודע מה יש ואפילו לא יודע איך להסביר את זה אני רק סובל כבר המון המון זמן ולא יודע מה לעשות....:(

לקביעת תור
    סגירה
    אני סובל מאוד

הוספת תגובה

• אני סובל מאוד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    03/12/2011

שלום רב,
    הגיע הזמן לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות.
    טיפול תרופתי אינו מספיק כדי להתמודד עם חרדות מהסוג שאתה מתאר.
    ממליץ לך לפנות למטפל המתמחה ב-EMDR או ב-CBT.
    מטפלי EMDR תוכל למצוא באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בנוסף, בהנחה שמדובר בחרדה חברתית, גם טיפול קבוצתי ממוקד עשוי לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה יש אולי

בן 31
    05/12/2011

את מה שכתבת דרך כללית ? ועם כן למי לפנות? תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה יש אולי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    05/12/2011

שלום,
    לצערי אני לא יודע.
    ברר באתר שלהם או פנה למנהל הסניף ושאל אותו לגבי הדרך בה אפשר ליצור קשר עם המערכת האחראית על טיפולים פסיכולוגיים. שאל את האנשים במערכת על מטפלי EMDR/CBT
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואש לגמרי - שום דבר לא עוזר לי
    אמיר
    01/12/2011

שלום רב,

אני בן 33. לפני 10 שנים חוויתי דכאון וקיבלתי מפסיכיאטר טיפול בפאבוקסיל שאותו נטלתי כל 10 השנים (רוב התקופה במינון 200 מ"ג ליום). במשך כל השנים אפשר להגיד שהייתי מאוזן.

לפני 3 חודשים חוויתי התקף פאניקה שבעקבותיו הגיעו התקפים קטנים יותר נוספים כל יום והרבה פעמים ביום. הפסיכיאטר החליף לי את התרופה ל-30 מ"ג ציפרמיל.

במשך חודש וחצי עם התרופה החדשה סבלתי יום יום מחולשה, סחרחורות, קושי לעמוד, זרמי חום בכל הגוף, "הירדמות" ידיים/רגליים ועוד. הפסיכיאטר העלה לי את המינון ל-40 מ"ג. לא חלה שום הטבה בשבועיים וחצי לאחר מכן.

הפסיכיאטר החזיר אותי לפאבוקסיל (המוכר והטוב) למינון 150 מ"ג. היום, שבועיים מאז שאני במינון המלא, אני לא מפסיק לסבול מכל אותן תופעות שהיו לי קודם עם הציפרמיל. בנוסף התווספו דפיקות לב מואצות ודפיקות ברקה.

בדיקות דם + אקג תקינים.

אני סובל מאוד יום יום. לא מסוגל לתפקד. התחלתי אף טיפול קוגניטיבי, אך עדיין קשה לראות הצלחות. ממה יכול להיות שאני סובל? מתופעות לוואי של כדור שלקחתי 10 שנים ולא היתה לי בעיה? האם אלו תסמיני חרדה (למרות שהם מלווים אותי כל היום ולא בגלים)? איך יוצאים מזה?

תודה רבה,

אמיר

הוספת תגובה

• מיואש לגמרי - שום דבר לא עוזר לי - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/12/2011

לאמיר שלום,
    קשה לדעת מה הביא לשינויים שאתה מתאר.
    ההשערה שלי היא שמשהו קרה בחייך שהוציא אותך מהאיזון בו היית.
    אני ממליץ לך להמשיך בטיפול התרופתי ובטיפול הקוגניטיבי. השילוב ביניהם צריך לעזור. והיה אם לא תראה תוצאות, אני ממליץ לך לפנות למטפל ב-EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול הטוב ביותר לחרדות
    נופר
    27/11/2011

רציתי לדעת מה הטיפול היעל ביותר לטיפול בחרדות, טיפול קוגנטיבי או טיפול בשיטת ה-T.A.T .

לקביעת תור
    סגירה
    הטיפול הטוב ביותר לחרדות

הוספת תגובה

• הטיפול הטוב ביותר לחרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    02/12/2011

לנופר שלום,
    טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) הוא טיפול יעיל מאד בחרדות. גם שיטת ה-EMDR מביאה לתוצאות מצויינות. איני מכיר את שיטת ה-TAT.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

שלום מתי יודעים שהציפרלקס או לא מתאים או צריך לעלות במינון אני שבועים ולא עזר רק הוסיף חרדות

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/11/2011

שאלת כבר את השאלה הזו לפני יומיים, גיל, ועניתי לך שם באריכות - זה לוקח כשלושה שבועות עד שהציפרלקס מתחיל להשפיע, כך שאין זה מפתיע שאינך מרגיש שינוי אחרי שבוע וחצי. המתן לפחות עוד שבועיים לפני שתשקול (רק בהתייעצות עם הפסיכיאטר שלך) עד כמה מתאימה התרופה.
    עם זאת, כדאי שתדע שתרופות אינן הטיפול הראשוני המומלץ לחרדות (התרופות מקלות את התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא מספר שיחות עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה