פורום חרדות, טראומות, פחדים - יש לך שאלה?

מנהל הפורום

ד``ר חיים היילפרין
ד"ר חיים היילפרין
ד``ר אודי אורן
ד"ר אודי אורן
הוספת הודעה לפורום

לקביעת תור אצל ד"ר אודי אורן ללא פרסום בפורום

• לוסטרל
    אוראל
    10/07/2012

שלום רב
    בעבר לפני כחודשיים לקחתי סרוקסט בשביל לעזור בחרדות רבות שישנם מספר שנים. הכדור יחסית עזר טיפה אך ממש הרדים אותי ופגע בסיפוק מיני, לאחר התייעוצת החלפתי ללוסטרל בהדרגה. וכעת נוטל לוסטרל כדור ביום.
    היום הייתי אצל הרופא והוא המליץ לי לקחת חצי כדור סרוקסט וחצי כדור לוסטרל ביום? האם לדעתך הדבר יכול להיות יעיל ?
    והאם השילוב אפשרי?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוסטרל - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    10/07/2012

לשני הכדורים השפעה דומה כך שהשילוב אפשרי ושאלת היעילות קשורה יותר לתחושה שלך מאשר לחוות דעתי. מכל מקום, כדאי שתדע שטיפול תרופתי אינו מומלץ כטיפול הראשוני בחרדה שכן התרופות רק מקלות (טיפה) על התסמינים אך אינן מטפלות בשורש הבעיה ובגורמים לחרדה ויש להן, כידוע לך, השפעות לוואי לא פשוטות; הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה

אוראל
    10/07/2012

מדובר על מספר רב של שנים מזה כ7 שנים של חרדות.

האם אתה מטפל או מכיר מישהו/י מטפל מהיבט הפסיכולוגי בהסדר עם קופ"ח כללית מושלם פלטינום?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    11/07/2012

כמדיניות, איני יכול להמליץ על מטפלים ספציפיים... ברר ישירות בקופה עצמה. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון העקבות חרקים
    נעמי
    07/07/2012

שלום, אני בת 34 אם לשתי בנות. לפני כשנה ביתי בת ה-4 נעקצה בכל חלקי גופה. מקור העקיצות לא ידוע (לא יתושים!) בפעם הראשונה לא נלחצתי וטיפלתי בביתי עד שעבר. כאשר שוב הופיעו עקיצות בגופה כבר החלתי לחשוש שמשהו עוקץ אותה בבית בעיקר במיטה. במשך חודשים סבלתי מחרדות ודכאון עד שהגיע החורף וזה חלף. אך הקיץ חזר ושוב החלו להופיע עקיצות לביתי זה קורה בלילות בחדרה (כשישנה איתנו אין עקיצות) מאז חיי הפכו גיהנום- אני מורחת אותה בכל בגוף כל יום, אני מחפשת חרקים בכל פינה בבית (ומוצאת כל מיני דברים), היו אצלי לפחות 3 מדבירים שלא מצאו את הבעיה ולא הסכימו להדביר ללא הצדקה. אני לא ישנה בלילות מאחר ואני בודקת בפנס את מיטתה וגופה. מצאתי פרעושים בודדים בבית (אין לנו חיות)ונכסנתי לחרדות קשות הכוללות הקאה, דופק מואץ, חום בגוף והרגשה שאני הולכת להתעלף... כל המשפחה שלי סובלת ובעיקר אני !!!אני חוששת לצאת לגני משחקים ולא עולה על דשא בכלל, לא הולכת לאחותי הביתה מאחר ויש לה חיות ודשא. בנוסף, אני לא ממש מתפקדת כי אני כל היום מנקה ומחפשת חרקים.חשוב לי לציין שאני לא מדמיינת, יש לביתי עקיצות ומצאתי פרעושים (אפילו הראתי לבעלי ולמדביר) .לפני מס' ימים לצערי נעקצתי בכל הגוף ע"י נמלים! ועכשיו המצב עוד יותר גרוע! מאחר והמצב הכלכלי שלי לא מאפשר לי טיפול פרטי קבעתי תור לפסיכיאטר בספטבר דרך קופת חולים. האם יש תרופה (חוץ מוואבן שאני לוקחת) שיכולה לעזור לי בהתקף חרדה וגם לרומם את רוחי? הוואבן מרגיע אך הדכאון ישנו. הפוביה הזו הורסת לי את החיים !!! והורסת גם למשפחתי. אני עומדת לעבור לבית פרטי ואני חוששת שאשתגע לחלוטין עד ספטמבר. תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה ודכאון העקבות חרקים

הוספת תגובה

• חרדה ודכאון העקבות חרקים - תגובה

ד''ר אודי אורן
    07/07/2012

לנעמי שלום,
    הדאגה לשלומה של ביתך מובן וטבעי.
    אני בטוח שכבר ביקרת אצל רופאים שאמרו לך שהיא בריאה וכי העקיצות אינן מסוכנות. יש לא מעט ילדים, וגם מבוגרים, בעלי עור רגיש במיוחד.
    את סובלת מהפרעת חרדה שהחלה בעקבות הדאגה בנוגע לעקיצות. אני שמח לשמוע שהחלטת לפנות לטיפול כי אין ספק שאת והסובבים אותך סובלים מאד מהמצב.
    אני מציע לך לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש ממנו תרופה בנוסף לוואבן, ו/או עזרה בהקדמה משמעותית של התור לפסיכיאטר. חודשיים המתנה הם לא סבירים. חשוב שבנוסף לטיפול התרופתי שייתן לך הפסיכיאטר תפני לטיפול פסיכולוגי דרך קופת החולים. תבקשי מטפל המתמחה ב- CBT או EMDR שהם שיטות יעילות וממוקדות לטיפול בחרדות מהסוג שתארת.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מאזעקות
    יוסי
    04/07/2012

הי שמי יוסי, גר בדרום
    בת הזוג שלי נכנסת ללחץ מטורף בכל פעם שנשמעת אזעקה של קסאמים\גראדים.
    הלחץ כולל בכי ורעידות בכל הגוף והרעידות נמשכות בערך 10 דקות עד חצי שעה גם לאחר שהכל בסדר והאזעקה נגמרה. חשוב לציין, גם לאחר כניסה למרחב מוגן אין כל הבדל בחוויה שהיא חווה. מה ניתן לעשות? האם יש טכניקה שיכולה לעזור לה בהתמודדות עם הלחץ?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מאזעקות

הוספת תגובה

• חרדה מאזעקות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    06/07/2012

בת זוגתך חווה מצוקה מובנת לגמרי על רקע האיום הממשי הנשקף מהטילים המשוגרים מהרצועה. כל מה שאתה יכול לעשות הוא להרגיע אותה בחיבוק ובמילים טובות ("אנחנו בטוחים במרחב המוגן" וכד'), לאשש את רגשותיה (אל "תרד עליה" או תגחיך את ה"היסטריה" שלה) ולגלות כלפיה סבלנות ככל שתידרש. עם הזמן ובהנחה שלא תחוו פגיעת אמת, תיווכח שזוגתך תתרגל לאזעקות ותסמיני המצוקה שלה יפחתו. לפתרון מהיר יותר תצטרך להפנותה למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. ומובן שהטכניקה הפשוטה ביותר לסייע לה היא ...להוציא אותה מחוץ לטווח הטילים והאזעקות. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוביה ממקקים
    ספיר
    26/06/2012

שלום, אני סובלת מפוביה ממקקים-זאת בהחלט פוביה מובהקת (אני לומדת פסיכולוגיה)
    זה ספציפית מפני מקקים, מפני חרקים אחרים הפחד בהחלט לא כמו הפחד מפני מקקים.
    זה פוגם באורח החיים שלי בהחלט, אני מתקשה לישון בלילה ומתעוררת מסיוטים ממקקים, לפני שאני הולכת לישון אני בודקת שהחדר נקי ממקקים כשאני נתקלת במקק אני צורחת בוכה ורועדת.
    שאלתי היא-האם יש דרך אחרת לטפל בפוביה חוץ מטיפול פסיכולגי (קוגניטיבי-התנהגותי)
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    פוביה ממקקים

הוספת תגובה

• פוביה ממקקים - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    26/06/2012

לא שאני מכיר (וממליץ)...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדת טיסות
    שלי
    24/06/2012

אני וחברים טובים שלי טסים בקרוב לאוסטרליה, הבעיה שיש לי חרדת טיסות ואף פעם לא יצא לי לטוס כל כך הרבה זמן אני כבר מעכשיו לא כל כך רגועה ואני מפחדת שיהיה לי ממש קשה לעבור את הטיסה.. מה אפשר לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    חרדת טיסות

הוספת תגובה

• חרדת טיסות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/06/2012

האפשרות המומלצת היא שיחה בת פחות משעה עם פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית התנהגותית. אפשרות אחרת (פחות מומלצת) היא לקחת כדור נוגד חרדה קצר מועד ממשפחת הבנזודיאזפינים (ע"פ מרשם רופא). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה

שלי
    25/06/2012

רציתי לדעת אם טונייט זה כדור שאפשר לקחת לטיסה כזאת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ועוד שאלה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    25/06/2012

לא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה,

שלי
    27/06/2012

אי אפשר לקחת אותו כי הוא למשוייך למשפחת הבנזודיאזפנים?
    ועל מה אתה כן ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    28/06/2012

...כי טונייט אינו מיועד להקלה על חרדת טיסות. הכדורים המדוברים הם אלפרליד (המוכר יותר כזאנקס), אסיוול (וליום), לוריבן, קלונקס וכיו"ב - אך כאמור, איני ממליץ כלל על טיפול תרופתי במקרה שלך. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות ופחד מטיסה
    יעל
    21/06/2012

שלום,

לאחר שני אירועים אשר התרחשו בטיסות החלתי מפחדת מטיסות
    בעוד כשבוע אני אמורה לטוס לניו יורק בפעם הראשונה מזה כמה שנים
    ואני מפחדת
    אני חושבת על זה כל הזמן ואני פשוט בלחץ
    בטיסות קצרות זה לא קורה לי (הפחד טרם) אך מכיוון שזו טיסה בת 12 שעות אני מפחדת שאתקף פחד, חרדה וקלסטרופוביה ולא אדע מה לעשות
    אני יודעת שמאוחר מדיי עבור טיפולים קוגנטיבות ושות אך תהיתי האם יש משהו לעשות בכדי להרגע למעט תרופות
    ורק בכדי להשרות מעט אור, רופאת המשפחה שלי נתנה לי כדור שינה, כדור הרגעה ואף הציעה ציפרלקס

אשמח לכל עזרה

יעלי

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות ופחד מטיסה

הוספת תגובה

• חרדות ופחד מטיסה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/06/2012

ליעל שלום,
    2-3 פגישות של EMDR או CBT יותר טובות מכלום.
    בנוסף לכך, תרופת הרגעה/שינה בהחלט יכולה לעזור.
    דברים שיסיחו את דעתך ותרגילי נשימה הם כלים טובים.
    מציע לך לתכנן את הטיול בעיר הנפלאה הזו.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר אודי היקר, אנא עזרתך בשנית

יעל
    22/06/2012

היי שוב,

יצרתי קשר עם כל המטפלים (במרחק עד שעה נסיעה ממקום מגורי בקריות) אשר יכולתי למצוא ואף לא אחד יכול לקבל אותי בהתראה כזו קצרה וחלקם אף אמרו שאין כל סיבה לעשות טיפול אחד או שניים.
    לכן רציתי לשאול מה אתה יותר ממליץ:

1. רופאת המשפחה נתנה לי brotizolam 0.25 (המליצה על אחד אך במקרה הצורך ובמידה ולא ישנתי הרבה, לאחר סיבוב קל ומתיחת רגליים אוכל ליטול אחד נוסף) יחד עם alpralid 0.25 (כאשר אמרה לי שאוכל לקחת עד 4 כדורים).
    האם כדאי לפעול כך? האם החרדות שיש לי לא מסוכנות בשביל לקחת כאלו כדורים?

2. יש לי קלונקס 0.5. האם כדאי לשלב אותו עם ה brotizolam 0.25 מכיוון שהוא יותר חזק? כמה קלונקס אוכל ליטול במסגרת הטיסה לניו יורק?

3. האם ה brotizolam 0.25 לא יגרום לי לסחרחורות שזה קצת יותר גרוע באוויר וכשאני שרויה בפחד? מה ניתן לעשות במקרה סחרורות?

4. האם אני יכולה להגיע אליך לטיפול אחד ביום ראשון עד שלישי בשביל כלים לטיסה שכזכור היא ברביעי בצהריים?

תודה רבה ואני ממש אשמח אם תוכל לענות לי על הכל
    התקשרתי לאחות של מכבי ואף התייעצתי עם הרוקח והתשובות שונות כך שאיני יודעת מה לעשות מה שרק מגביר את הלחץ שלי

שבת שלום
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר אודי היקר, אנא עזרתך בשנית - תגובה

ד''ר אודי אורן
    23/06/2012

ליעל שלום,
    לצערי איני יכול לתת לך עצות בנוגע לתרופות.
    אנא דברי עם הרופאה שלך ועשי מה שהיא ממליצה לך. לא מציע להתייעץ עם הרבה אנשים.
    החרדות שלך אינן מסוכנות, ואת יכולה לקחת את הטיפול שהומלץ לך על ידי הרופאה.
    אני מציע לך לא לשלב טיפולים תרופתיים אלא בהמלצת רופא.

נסי ליצור קשר מחר בבוקר עם המרכז הישראלי ל-EMDR.
    אני מקוה שהם יוכלו לעזור בהתרעה כל כך קצרה.
    אם לא תוכלי ליצור קשר איתי ואנסה לראות אותך לפחות פעם אחת.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד
    רעות
    21/06/2012

אני עולה לתיכון , ואני הולכת להיות לבד בכיתה ואני ממש מפחדת , ואני לצערי לא יהיה ליד החברות שלי שיתמכו בי בכיתה,אני ממש מפחדת להתמודד שם בכיתה לבד , בלי שאני מכירה אף אחד , ואותם ילדים שיהיו איתי בכיתה בתיכון הם ילדים שכנראה גם היו איתי ביסודי וסבלתי בגללם ועברתי טראומות בגללם ואני ממש בדיכאון מזה,כשאני חושבת על זה אני ממש מתגעגעת לחטיבה ואני רוצה שיהיה לי טוב כמו שהיה לי בחטיבה כמובן שהיום יש לי כלים להתמודדות אבל לא מספיק,
    אני אשמח לעזרה, אני מטופלת אצל פסיכולוגית קלינית

דבר שני
    יש לי בעיה של בחילות וזה קורה לי שאני בלחץ ולפעמים כול הזמן אחרי האוכל אני חושבת שאני אקיא ומהמחשבה ישלי בחילה ואני בקושי אוכלת או שאני אוכלת ואז יש לי בחילה קלה וזה עובר וזה כמה חודשים

לקביעת תור
    סגירה
    פחד

הוספת תגובה

• פחד - תגובה

ד''ר אודי אורן
    21/06/2012

שלום רעות,
    על סמך החויות שלך בבית ספר יסודי, אני מבין את הדאגה שלך.
    ברור שהיה עדיף שתהיי עם החברות שלך אבל מה שלא פחות חשוב זה לשים את הזכרונות הקשים מאחורייך. אני ממליץ לך לדבר עם הפסיכולוגית שלך על הדאגה שלך, ולברר איתה מה אתן יכולות לעשות בעניין זה.

אנא דברי עם הפסיכולוגית שלך על נושא הבחילות. בחילות הן תופעת לחץ/מתח ברורה ויש שיטות מאד יעילות לטפל בהן.

חשוב שתדברי עם הפסיכולוגית שלך ותבררי האם היא יכולה לעזור לך.

בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

רעות
    21/06/2012

תודה רבה, אני ממש לחוצה לפני האוכל ואני חושבת שזה פסיכוסומטי
    זה יעבור ? זה אצלי 3 חודשים כמעט.. ואני מפחדת.. וזה מפריע לי לחיי היומיום במיוחד בחופש שאני אצא לבלות הרבה אני תמיד יוצאת מהבית עם פחד מהבחילה
    מה יכול להרגיע אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    22/06/2012

הי רעות,
    בסבירות מאד גבוהה מדובר בתופעה פסיכוסומטית.
    אנא דברי עם הפסיכולוגית שלך.
    יש הרבה כלים פסיכולוגיים שיכולים לעזור לך וברור שהפסיכולוגית צריכה להכיר אותם. אם לא, בקשי ממנה הפניה למטפל CBT או EMDR.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה
    קרן
    19/06/2012

הי שלום הבת שלי בת תשע וחצי סובלת כבר מהתקפי חרדה
    טיפלתי בה על ידי דיקור .. קרקסולוגיה,
    הטיפול הקל אך לא עזר
    ההתקפים לפני השינה הולכת כל חמש דקות לשירותים , פחד
    ולא יודעת איך להסביר מה היא מרגישה , רעד בגוף . בכי, הרצון להגיד כל שניה אני מפחדת, בכי,
    אני ממש לא יודעת איך לעזור לא יודעת איזה טיפול לבצע הילדה ממש מסכנה וחסרת אונים
    אשמח ליעוץ.

לקביעת תור
    סגירה
    התקפי חרדה

הוספת תגובה

• התקפי חרדה - תגובה

ד''ר אודי אורן
    19/06/2012

לקרן שלום,
    אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי שהוכח כיעיל.
    CBT ו-EMDR הם טיפולים ממוקדים ויעילים בחרדות.
    חפשי מטפל ילדים שמתמחה באחד מסוגי טיפול אלו.
    אתר אי"טה ואתר המרכז הישראלי ל-EMDR הם מקומות בהם תוכלי למצוא מטפלים מתאימים.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מוות
    מירי
    16/06/2012

שלום רב,

אני אם ל2 ילדים בת 39, חד הורית. אינני עובדת כרגע.

בחצי שנה האחרונה נכנס בי פחד מוות דווקא על מוות.
    אני רואה עצמי נקברת ומנסה לנשום ולא מצליחה, זה לא רק בגדר חלומות אלא גם בזמן ערות לחלוטין.
    אני כל הזמן מרגישה את החול והאדמה שכורכים אותי ומסתכלת על גופי כדבר שסתמי ולא חי, שהכל הולך ממני, וגם הנושא המיני ירד מהחיים כי איך אפשר לעשות דבר מיני שמרגישים מתים?.....

ניסיתי ללבן את הסוגייה עם עצמי ולהבין למה, אבל מה שאני עונה לעצמי הוא שלפני חצי שנה הייתי בהלווייה של בת דודה צעירה מאוד כבת 30 וזה משהו שקרה פתאומית. ההלוויה היתה לי קשה לי ונכנס בי פחד מוות. מה גם שעמדתי ממש ליד הבור וראיתי הכל, הייתי המומה מבועתת לחלוטין. התמונות לא יוצאות מהראש, כל יום הן איתי וכל לילה. ניסיתי לקחת תרופות הרגעה טבעיות אך לשווא. אינני יכולה לקחת הרגעה כימיקלית כי יש לי פעוט בן שלוש בבית.

אנא עזרתכם, תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מוות

הוספת תגובה

• פחד מוות - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/06/2012

הפחדים שלך מובנים לחלוטין לנוכח מותה הטראגי של בת דודתך והאחריות שיש לך, כאם חד הורית, לילדיך הקטנים (מה אם פתאום גם אני אמות? מה יהיה על ילדיי? וכיו"ב). תוכלי לחוות הקלה משמעותית אם תפני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. (ניתן לעבור טיפול שכזה בעלות נמוכה יחסית דרך קופ"ח שלך.) בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מהדלקת אש
    מיה
    11/06/2012

שלום,
    יש לי פחד מהדלקת אש. הדלקת אש בגפרור בעיקר - זה עשיתי פעם אחת בחיים, שהבהילה אותי מאוד... מצית - מפחדת מהאלה עם הגלגל, הרגילות קצת פחות. עם גז אני בסדר.
    הפחדשלי הוא שהאש תיגע ביד שלי, שאני לא ישלוט בה, שאני לא אספיק לכבות את הגפרור עד שהאש תגיע לסיום.
    הפחד הוא ממש אמיתי ואני לא מסוגלת להתגבר עליו. מעדיפה לא לעשות את מה שאני צריכה, גם אם זה משהו חשוב, והעיקר לא להדליק אש.
    אני בת 20.
    איך אפשר לטפל בזה?
    די ברור שאני לא אוכל לחיות ככה תמיד...
    יש לציין שגם כאשר אני מדליקה מצית או גז, יש בי את הפחד שיקרה משהו, אבל הוא לא מונע ממני להדליק.
    תודה רבה:-)

לקביעת תור
    סגירה
    פחד מהדלקת אש

הוספת תגובה

• פחד מהדלקת אש - תגובה

ד''ר אודי אורן
    11/06/2012

למיה שלום,
    כל הכבוד שאת מצליחה להדליק אש בדרכים אחרות.
    נראה לי שהפחד מספיק מפריע לך בחיים שכדאי שתפני לטיפול ממוקד בפוביות וחרדות. טיפול קצר יחסית יוכל, בסבירות גבוהה, לעזור לך מאד.
    שתי הגישות היעילות ביותר הן CBT ו-EMDR. תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה מהתעלפות
    אניני
    03/06/2012

שלום, אני בת 17.5 כתבתי כאן כמה פעמים - בעבר סבלתי מהתקפי חרדה אך למזלי הבנתי שהכל בראש - הכנסתי לעצמי לראש שאני היפוכונדרית התחלתי להאמין בזה והיו לי התקפי חרדה. קראתי המון מאמרים וכתבות על חרדות ודרך טיפול . בהתחלה למדתי לשלוט על ההתקפים ולזהות מתי הם באים - לעצור את המחשבה שגורמת לחרדה ולהרגע . והיה התקף חרדה אחד שאחריו קמתי ואמרתי לעצמי שאני לא מוכנה שזה ינהל אותו - קראתי מדריכים ופשוט עצרתי את זה בעצמי ! אני מאוד גאה בעצמי שהצלחתי לצאת מזה - כבר כמה חודשים טובים שלא היה לי התקף חרדה .

שמתי לב שאני מאוד מפחדת מהתעלפות, ובחיים לא התעלפתי! בנוסף אני גם מפחדת להקיא. ולכן כל פעם שאני חשה חולשה או סחרור אני נכנסת ללחץ ופחד.
    אני מפחדת לקרוא מידע על התעלפות כי תמיד כתובים תסמינים ודברם כאלה , ואני מכירה את עצמי- אם אני יחוש משהו דומה לתסמינים שקראתי אני אכנס ללחץ וחרדה ולכן אני בורחת מכל מידע אפשרי שקשור להתעלפות (חוץ מזה שזה נגרם בגלל לחץ דם נמוך) בראש שלי אני חושבת שאפשר להתעלף סתם ללא סיבה או משהו דומה ולכן כל פעם שאני חשה סחרור או חולשה אני נכנסת ללחץ. הייה לי לא מזמן צו ראשון ולכן עשיתי מלא מלא בדיקות רפואיות וכל הרופאים אמרו לי שאני בריאה לחלוטין (אני עדיין עובדת על להאמין לזה כי תמיד יש את הפחד שיש איזה מחלה שלא מגלים חחח) בקיצור כשקראתי באחד המאמרים שאי אפשר להתעלף בגלל התקף חרדה מאוד נרגעתי והפסקתי לפחד מהתקפי החרדה וזה גם מה שעזר לי להפסיק אותם.

מה אפשר לעשות עם הפחד מהתעלפות ? האם לקרוא מידע מהאינטרנט ? אני מפחדת שאחרי האקרא מידע אני אתחיל לשים לב לתחושות שלי יותר ולהלחץ מכל תחושה ..

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה מהתעלפות

הוספת תגובה

• חרדה מהתעלפות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    04/06/2012

שלום רב,
    כל הכבוד על ההצלחה מול ההתקפים.
    מציע שתשתמשי באותן שיטות שוב.
    ממליץ להוסיף פעילות פיזית ותרגילי הרפיה כדי לחזק את עצמך מול הרגישות שלך לחרדות למיניהן.
    טיפול EMDR או CBT עשוי לעזור.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקרה מוזר...
    אני..
    25/05/2012

אני לא יודעת אם השאלה שלי קשורה לפה.. אבל הפורום הזה היה נראה לי הכי מתאים, אז אם זה לא קשור- אשמח אם תעבירו אותי למקום הנכון..
    אני בת 20, בריאה ב"ה. בזמן האחרון אני נבהלת בצורה קיצונית מכל מיני דברים קטנים..
    אני רואה צל קטן עובר לידי וזה מקפיץ אותי, פרפר שמגיע קרוב אלי, יונה שעפה נמוך, מישהו שעובר לידי בלי ששמתי לב אליו קודם וכו'..
    הבעיה היא שאני ממש מאבדת את שיווי המשקל שלי בעקבות כך, אני מרגישה לפעמים סחרחורת כזו וכאילו הרצפה נעלמת לי...הכל נהיה לי שחור לשניה או שתיים ואני חייבת לתפוס במשהו שיחזיק אותי אחרת אני עלולה ליפול על הרצפה..
    [אם זה קשור אני אוסיף שאני סובלת מכאבי ראש חוזרים ונשנים בחודשיים האחרונים..]

תודה רבה לכם!! אשמח לתשובה מהירה... אני קצת לחוצה.. :(

לקביעת תור
    סגירה
    מקרה מוזר...

הוספת תגובה

• מקרה מוזר... - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/05/2012

שלום רב,
    הדבר הראשון שאני ממליץ לך זה ללכת לנוירולוג ולעשות בירור לגבי כאבי הראש שאת סובלת מהם.
    אני מניח שלא ימצאו דבר ואז אני מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי מכיוון שסביר להניח שמדובר בתופעת חרדה.
    טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה (EMDR או CBT) הוא בעל סיכוי טוב לעזור לך להתגבר על התופעה שאת מתארת.
    תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדות
    איש אחד
    23/05/2012

יש לי מידי פעם פחדים מדברים טפשיים... אני מודע להם שאני טפשיים וסביר להניח שאינם הגיוניים ובכל זאת הפחד מהם גורם לי תחושת שיתוק...
    למשל קיבלתי טלפון מהעבודה ובגלל שלמעביד יש בעלות עליו אזיי אני חושש שהוא יצוטט לי או פעם יקח לי את הקו ואז יתקשרו אליו אנשים ויפתחו שיחה עם מי שהקו יהיה בבעלותו וזה מישהו מהעבודה.
    בתכלס, גם אם זה יקרה אז מה ??? מה כבר ידעו ???? למה אני כה חרד לפרטיות שלי גם אם אין לי מה להסתיר ????? ולמה שזה בכלל יקרה ?????
    או למשל אני חרד ממה שאנשים חושבים עליי... למה זה בכלל צריך להיות אכפת לי ????

לקביעת תור
    סגירה
    חרדות

הוספת תגובה

• חרדות - תגובה

ד''ר אודי אורן
    25/05/2012

שלום רב,
    פחדים מדברים "טיפשיים"/לא הגיוניים הם משהו שכלנו חווים מדי פעם. השאלה היא כמה זה קורה וכמה זה מפריע לנו.
    אם אתה שם לב שמדובר בתבנית שחוזרת על עצמה שוב שוב, ואם הפחדים האלו מפריעים/מציקים לך באופן משמעותי, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות ופחדים.
    CBT ו-EMDR הם שתי גישות טיפול פסיכולוגיות שהוכיחו יעילות בטיפולים ממוקדים.
    תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
    בהצלחה,
    אודי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרההה
    אופטימית:)
    22/05/2012

היי, אני בת 21, רציתי לשתף בחרדה שלי, ולבקש עזרה:)
    אז ככה.. עשיתי שירות לאומי במקום מאוד קשה, עבדתי עם ילדים מונשמים..
    היו שני מקרים שהואשמתי בכך שהילד הכחיל, לא נושם משום חוסר השגחה (הוא ניתק את עצמו מהמכונה..) חשוב לציין שלפני המקרים הייתה לי חרדת ביצוע גם ככה, משם שהילדים שלי סיעודיים, וחסרי אונים אני הרגשתי חסרת אונים, משום שזה כל הזמן להתעסק בגופם ופחדתי להכאיב להם חס וחלילה.. (מקלחות, להלביש, אכלת דרך גסטרו וכו..)
    לאחר שני המקרים, החרדות מאוד התעצמו, ועזבתי את השירות, לאחר שנה וחצי שהייתי שם.. ולמרות שאני יודעת שבשני המקרים זה לא היה באמת אשמתי זה הכניס אותי למקום שחור ואפל.. שאם באמת זה היה באשמתי, והילד היה מת איך הייתי יכולה להמשיך לחיות!?!? מאז אני חיה במציאות משלי, אני לא מתפקדת כמו שצריך אפילו לטייל עם הכלב זה נהיה סיפור, אני יכולה ללכת ברחוב פתאום לחשוב שאני פוגעת במישהו, לא להבין מה קורה, אין שום קשר למציאות.. אני ממש חיה בבועה משלי, פחד שחס וחלילה אני אפגע במישהו.. ניסיתי כדורים ופסיכולוג- וזה לא עזר.. עם הפסיכולוג לא הצלחתי להיפתח..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרההה

הוספת תגובה

• עזרההה - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    22/05/2012

את מתארת תפקיד הנושא אחריות רבה, בודאי לנערה בשרות לאומי, ויכולה להיות גאה מאד בעשייה הרגישה והאכפתית שלך. אני מבין לגמרי את החרדה שחשת לנוכח מצוקת הילדים והאחריות שלך עליהם וחבל שאת (ובנות שרות לאומי אחרות) לא קיבלתן/ את התמיכה הנפשית המתחייבת מאופי העבודה במקום. את אינך צריכה כדורים אלא מספר שיחות עם פסיכולוג עימו תרגישי בנוח מספיק כדי להעלות את מה שמטריד אותך - חפשי פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית (ואני מעודד אותך לשוחח איתו בפתיחות מלאה). בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה?!
    הייי
    18/05/2012

היי ד"ר . היו לי מספר פעמים בהם חוויתי חרדה ככל הנראה לפי מה שקראתי באינטרנט.
    וגם אתמול זה קרה לי,באמצע ריב צעקני ונוראי התחלתי לרצות להקיא אך לא היה לי קיא בכלל,,,התחילו לי לרעידות בידים קושי נ/שימה דפיקות לב מואצות חולשה נוראית ורצון למות . כולם יחד... מזה?! איך מטפלים בזה? איך קוראים לזה? למה זה קורה ? האם זה קורה רק לאנשים רגישים ? האם זה לכל החים ?

ממש חוויה מטורפת ונעימה
    אשמח לעזרה!! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חרדה?!

הוספת תגובה

• חרדה?! - תגובה

ד''ר חיים היילפרין
    18/05/2012

יהיה לך קל יותר להבין ולקבל את התופעה אם תראי בה ביטוי נורמלי וטבעי למצוקה הקיצונית שבה היית שרויה. אין הבדל עקרוני בין תסמיני מצוקה קיצונית ותסמיני חרדה - ההבדל היחיד הוא שאדם החווה תסמינים שכאלה ללא סיבה, כביכול - אם משום שאינו מודע לקשר או שאינו נותן לגיטימציה לתחושותיו - בטוח שיצא מדעתו ועלול ליפול לספירלה ללא תחתית של "להילחץ מהלחץ". אם את עדיין מוטרדת מכך, פני למספר שיחות אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!!

הייי
    18/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה