מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחושת נימולסהר15/03/2012
לפני חודש וחצי חוויתי טראומה, התחלתי בטיפול של ציפרלקס,ישנה לי תחושת נימול
בגוף מידי פעם,זה בא בגלים,השאלה שלי איך מטפלים בזה,זאת לא מחלה, זה משהו פנימי,בתודה מראש סהר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תחושת נימול - תגובה
ד''ר אודי אורן16/03/2012לסהר שלום,
לגבי תחושת הנימול אני מציע שתתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל בך.
נימול היא הן תופעת חרדה והן תופעת לואי שמופיעה לחלק מאלו שלוקחים ציפרלקס.
אני ממליץ לך לשקול את האפשרות לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומה שנקרא EMDR. תוכל לקרוא עליו ולמצוא מטפל המתמחה בגישה זו באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
טיפול פסיכולוגי ממוקד הינו הטיפול המומלץ לנפגעי טראומה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר אורן שלום רבאורן11/03/2012
אני סובל מחרדות ממחלה זיהומית מסויימת.
האם תוכל לכתוב מעט על הEMDR שכפי שאני מתרשם אתה מאמין ביעילותה.
אינני מתכוון רק על הצד הטכני אלא באיזה אופן נפשי זה מתבצע ,מה יעילותה ?איך היא מצליחה היכן ששיטות רבות לא מצליחות.
האם יש אתר המפרט את אופן פעילותה של שיטה זו?
האם "היא" מסייעת גם במחשבות טורדניות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדר אורן שלום רב - תגובה
ד''ר אודי אורן11/03/2012לאורן שלום,
EMDR היא שיטת טיפול יעילה ביותר למגוון רחב של קשיים נפשיים ופיזיים.
היא משלבת אלמנטים משיטות טיפול מוכרות עם גירוי של אונות המח תוך כדי מיקוד בזכרונות קשים וסימפטומים מהם סובל המטופל.
תוכל לקרוא על השיטה באתר העמותה הישראלית ל-EMDR ובאתר המרכז הישראלי ל-EMDR. באתר העמותה תוכל למצוא לינקים לאתרים אחרים (באנגלית) שיתנו לך מידע נוסף ורחב יותר.
השיטה בהחלט עוזרת גם בטיפול בחרדות ובמחשבות טורדניות.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתחסוי07/03/2012
שלום רב. אני סובל מחרדה חברתית כבר 3 שנים. לפני שנה התחלתי טיפול תרופתי, התרופות הן: פריזמה ואביליפיי. התחלתי עם פריזמה וריספרדל ואחרי 4 חודשים החלפתי את הריספרדל עם אביליפיי. שלושת התרופות לא עזרו לחרדה הזאת. אני מתקשה מאוד ואפילו נמנע לפנות לחברים שלומדים איתי בכיתה ונמנע להגיע לאירועים שהם משתתפים בהם. אני גם לא מסוגל ליצור איתם קשר בטלפון ובצ'אט הפרטי בפייסבוק. יש לי אספרגר, אני הולך פעם בשבוע לטיפול רגשי והייתי בעבר בטיפולים לקידום החלק החברתי שלי. כלום לא עזר! עדיין החרדה החברתית הזאת מקשה עליי מאוד להתחבר עם החברים שלומדים איתי. אני מרגיש עם זה מאוד רע ואני צריך עזרה רצינית בעניין החרדה הזאת ולכן פניתי לעזרה. אז השאלה שלי האם יש תרופה מתאימה יותר בשבילי מהתרופות שאני לוקח ואני אציע אותה לרופא שאני מטופל שלו. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית - תגובה
ד''ר אודי אורן07/03/2012שלום רב,
הטיפול בחרדה חברתית הוא בעיקר טיפול פסיכולוגי ולא תרופתי.
איני חושב שהחלפת תרופות תעזור, אבל אני מציע לך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה מסוג CBT או EMDR. יש גם טיפולים קבוצתיים יעילים ביותר המתקיימים במרפאת החוץ של בי"ח גהה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת להגדיר מה עובר עלייאורית פצברגר07/03/2012
היי אני בת 41, רווקה מתוך בחירה, אני פוחדת מהתחייבויות.
אני נוטלת רסיטל כ - 5 שנים.
מצבי הלך והדרדר לאחרונה.
איבדתי 40 ק"ג ממשקלי, איני רעבה, כל סוג של אוכל מגעיל אותי, אני מקיאה המון.
לדעתי זה משהו שמגיע מתוך הנפש והוא רוצה לפרוץ החוצה.
כל בדיקות הדם שלי תקינות, למעט אדנומות בכבד.
אני מובטלת כבר 8 חודשים.
אני חושבת שאני צריכה אישפוז בשלוותה, אני פוחדת שאם יהיה לי רע שם הם יכלאו אותי בכח, שוב בורחת מהתחייבויות.
האם אני יכולה להחליט מתי סיום האישפוז בעצמי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא יודעת להגדיר מה עובר עליי - תגובה
ד''ר אודי אורן07/03/2012לאורית שלום,
איני בטוח שבכלל שיסכימו לאשפז אותך במצבך הנוכחי.
אשפוז קורה כאשר אדם הוא מסוכן לעצמו או לסביבתו.
אם הוא אינו במצב סיכון, הוא יכול להשתחרר.
אני מציע לך, במקום לחשוב על אשפוז, לפנות באופן דחוף לטיפול פסיכולוגי.
אני גם ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שלך ולדווח לו על מצבך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהאני05/03/2012
אני חושש שאנישים מסתכלים עליי אם באוטובוס רחוב מה ניתן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/03/2012שלום,
כדאי לפנות לאיש מקצוע ולדבר איתו.
בתור התחלה גם רופא משפחה או פסיכולוג בקופת חולים יוכלו לעזור ולהחליט מה צריך להיות הכיוון.
בהצלחה
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהאבי05/03/2012
תודה על תשובתך.
כמה זמן זה חרדה מתמשכת?
שבועות,חודשים,שנים?
עד שנגרם באמת נזק לגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן05/03/2012לאבי שלום,
איני יודע (ואיני חושב שמישהו יודע) את התשובה לשאלתך.
זה תלוי בהרבה גורמים כמו בריאות בסיסית, רקע גנטי, עוצמת החרדה ובודאי עוד גורמים נוספים.
ממליץ לך לא לפתח חרדה סביב השאלה הזו, אלא לפנות לטיפול ממוקד בחרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלה למנחים על חרדה אצל בתי בת ה 9 וטל פרמל05/03/2012
שלום רב
בחודשים האחרונים החלה ביתי לקבל התקפי חרדה בעיקר לפני התארגנות ערב ( מקלחות, ארוחת ערב ושינה) וכן סיוטים בלילה. אני מנסה לשדר רוגע על אף שבתוכי אני נקרעת נוכח הסבל שלה מכיוון שהיא באמת סובלת. בהתחלה ניסיתי לתת לה קצת כלים שיעזרו לה להירגע ( תרגילי נשימה,לשיר לקרוא ספר ) ודיברנו על זה הרבה. הפחד הוא מופשט לא ממשהו ברור מלווה בדופק מהיר ובכי לפי מה שהיא מתארת פחד נוראי שאין לה שליטה עליו. ... התחלנו לפני כחודש טיפול אצל מרפאה באמנות.. תחילה היה נראה שזה מתחיל להירגע אבל אז החלו הסיוטים בלילות וחלומות על כך שחוטפים אותה או משאירים אותה ואת אחיה באיזה מקום לבד.
אני לא רואה שום שינוי לטובה והילדה ממשיכה לסבול מה אתם מציעים לעשות?
אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אלה למנחים על חרדה אצל בתי בת ה 9 ו - תגובה
ד''ר אודי אורן05/03/2012לטל שלום,
טיפול באמנות אינו הטיפול המומלץ ביותר להתמודדות עם התקפי חרדה.
אנא פני למטפל המתמחה בטיפול בילדים בעזרת EMDR או CBT, שתי שיטות המומלצות במצבים כאלו.
מטפלי EMDR תוכלי למצוא באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקוד מיני וחרדותNO NO03/03/2012
אדם עם זיקפה מלאה לכל אורך המשחק המקדים עם בת הזוג. אבל אימפוטנציה מופיעה מיד בתחילת נסיון החדירה וזה לא מאפשר השלמת האקט המיני...דבר שכרוך בתסכול רב .
איך שאני מבין את עצמי, בעת נסיון החדירה עולה אצלי קונפליקט בין הרצון לקיים יחסי מין בכלל, ובין המוכנות והנכונות שלי לקבל מחוייבות סופית על הקשר עם בת הזוג..(אנחנו לא מנסים להשתמש באמצעי מניעה)...נפשית אני לא מצליח לפתור הקונפליקט ולקבל החלטה על עתיד הקשר, אבל הגוף פותר אותה ע"י אומפוטינציה לקראת החדירה. יתכן שאני לא ממש מזהה את הקונפליקט שעולה אצלי ..ויתכן שקונפליקטים נוספים עולים...כמו פחד מאבהות.
מה אני יכול לעשות? איך אפשר להפריד מכריבי החולשה השונים: מרכיב כתוצאה מחולשה ועייפות פיזית מהירה וכללית, מרכיבים של אי יכולת להתרכז או להתמיד
שהם כנראה תוצאה של הקונפליקט שעולה? איך מפרידים? ואיך מטפלים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
תפקוד מיני וחרדות - תגובה
ד''ר אודי אורן04/03/2012שלום רב,
אתה מתאר את הבעיה באופן מדוייק.
אני ממליץ לך - כדי להתמודד עם הבעיה - לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT. טיפולים כאלו עשויים לעזור לך להתמודד עם הבעיה ועם התוצאות שלה בפרק זמן קצר יחסית.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מאבהות , לא מצאתי חומר לקריאה
NO NO04/03/2012חיפשתי לקרוא על הנושא , אך לא מצאתי. האם תוכל לעזור לי להבין או להפנות אותי לקריאה בנושא.
ברור שזה קשור לתסביך אדיפוס. נראה שהוא יוצר התניות ובכך מצמצם את רוחב הראייה של המגוון הנשי! דבר שמושך לבניית זוגיות עם בנות זוג דומות לאישיות האם.
אני לא מקבל את הפחד שעולה בי כאשר מבטאת אישתי את תשוקותיה! ורצונה בילד, אני לא רוצה לקבל את הפחד הזה, אבל הוא רגש קיים ומשתק.
האם יתכן שאני מזהה באישתי תכונות אופי זהות לאותן תכונות באמא שלי. אלה תכונות של היצמדות לבן( אני) ונטישת הבעל (אבא).
מנת חלקי כאן היא כנראה פחד הנטישה . אבל איך זה יתכן ? הרי לא ננטשתי אז!, ואף להפך, אחזו בי. הננטש היה האב.. היום אני עומד בפתח אותה דלת שאבא נכנס ממנה ללא היסוס והפרה אותי לעולם הזה, אבל אני עומד מול הדלת הזאת מפוחד חרד משותק ומלא רגשי אשמה.
אני לא מצליח להפריד בין חלקי האישי בשיתוק הזה, לבין חוסר ההתאמה עם בת הזוג והקשיים בקבלה הדדית. האם באמת אני סובל מפחד נטישה? האם החיטוט ברגש והמחשבות השליליות שהשתלטו עליי, הם תוצאה של הפחד הזה?
ברור לי שאני סובל! מרגישות(מודעות) יתר..אבל בגלל קשיים בביטוי וערך עצמי לצערי אני בוחר לצמוח ממקום של חיטוט במחשבות וזכרונות שליליים דבר שמוליך לבדידות והרס עצמי. האגו צלל בי לגיהנום של האיד.
אודה אם תעזור לי להשלים את התמונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פחד מאבהות , לא מצאתי חומר לקריאה - תגובה
ד''ר אודי אורן04/03/2012שלום רב,
אני מתרשם ש"חיטוט במחשבות וזכרונות שליליים " והכניסה לתאוריות כאלו ואחרות אינו תורם לך.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד (ולא "מחטט") כמו EMDR או CBT.
תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהאבי03/03/2012
האם חרדה יכולה ליגרום התקף לב ,או שאין קשר בניהם.
חרדה - תגובה
ד''ר אודי אורן04/03/2012לאבי שלום,
התקפי חרדה מרגישים הרבה פעמים כמו התקף לב, אבל הם אינם קשורים לבעיית לב.
חרדה מתמשכת עלולה לגרום להתפתחות של בעיות פיזיות שונות, כולל בעיות לב.
אם אתה חושש שחרדה משפיעה עליך לרעה, אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות עזרה בבקשה....אובד עצותעידן29/02/2012
קודם כל שלום.
אני בחור בן 25 ,השתתפתי במלחמת לבנון השנייה שבה איבדתי שלושה חברים, איכשהו הצלחתי להתמודד עם זה אבל בעקבות פרידה קשה שבה ספגתי לתוכי המון המון המון עצבים וכעס שכנראה היוו "טריגר" התפרצה אצלי החרדה בכל הכוח.עברתי בערך חודש וקצת קשה מאוד שבהם לא יכולתי לאכול, כל פירור שהייתי מכניס לפה מיד היה יוצא בהקאות מרובות על בסיס יום יומי עד שהגעתי למצב ש"נתפסו" לי הצלעות...וכניסות מרובות לשירותים, בתקופה זו ירדתי 8 קילו מ64 קילו ל56 ולא הייתי מודע לדבר הזה חרדה. עברתי את כל הבדיקות והכל היה תקין אבל בתקופה הזו ישב לי בראש שיש לי איזושהי מחלה סופנית, שהגבירה את החרדה ושהרופאים פשוט לא יודעים מה יש לי, למזלי הרב אחי במקצועו הוא רופא והוא זכר את נושא החרדות והציע לי לעשות בדיקה בעזרת כדור בשם ניורול שבאמת סידר את כל הדברים עד שלאט לאט הצלחתי להרים את עצמי ולחזור שוב לאכול ,התחזקתי והפסקתי עם הכדור. מה שלא ידעתי זה שבעיית החרדות לא חולפת.היום אני שבוי במעגל שבו הפכתי להיפוכונדר לא קטן כל "פיפס" הכי קטן מקפיץ אותי וישר נכנסים לאינטרנט לחפש סימפטומים למחלות שונות.יש לציין שכל הסיפור הזה קרה בערך לפני שלוש שנים ומאז אמנם לא חוויתי התקפי חרדה בעוצמה שהייתה אז אבל היום אני מאוד מבולבל אני לא יודע אם אני באמת סובל מחרדה או שחלילה באמת יש משהו...כי גם היום שלוש שנים אחרי מדי פעם יש בחילות וסחרחורות ואף פעם לא חזרתי לעצמי במאה אחוז מדי פעם דכאונות,עייפות רבה,בחילות ולעתים רחוקות גם הקאות, חוסר תיאבון בתקופות מסויימות וכו' השאלה היא מה אתם מציעים לעשות??!! אני חושש שאני אשתגע בסוף...כרגע אני סטודנט והדברים האלה פשוט מפריעים לי. ברור לי שטיפול תרופתי לא יטפל בבעיה אלא בתופעות והרי לכל דבר יש מחיר (תופעות לוואי) אשמח לשמוע את חוות דעתכם.
תודה מראש, עידן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדות עזרה בבקשה....אובד עצות - תגובה
ד''ר אודי אורן29/02/2012לעידן שלום,
ככל שאני מבין אתה סובל מתופעות פוסט טראומטיות מאוחרות. לא פעם רוב תופעות החרדה הן בעלות מאפיינים גופניים (ולא רק רגשיים).
אני ממליץ לך בחום לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בטראומות וחרדות. לטיפול כזה יש סיכוי טוב לעזור לך להתגבר על הקשיים שאתה מתאר.
טיפול יעיל ב-PTSD ובחרדות הוא טיפול בשם EMDR.
תוכל למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
אתה יכול גם לשקול פניה לנט"ל ולמשרד הביטחון.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים וחצירביד28/02/2012
שלום,
בני בן השנתיים וחצי, ישן "בגדול" לילות שלמים. ישנן תקופות או ימים בהן הוא מתעורר לפעמים בלילה. הוא היה ישן בחושך מלא.
לפני כשבועיים - שלושה היה לילה בו היו רעמים חזקים והוא התעורר נפחד (וגם דיבר על הרעמים אח"כ בפחד) , נראה לנו שבערך מאז הוא גם פוחד מחושך (ושמנו לו מנורת לילה בחדר), הוא מתעורר כמה פעמים בלילה, הוא לא אומר שהוא פוחד ואנחנו לא יודעים אם זה קשור ללילה ההוא אבל קשה מאד להרדים אותו מחדש.
לפעמים, בסופו של דבר, בעלי נכנס איתו למיטה שלו (מיטת נוער) והוא ישר מתעורר מחדש אם הוא מנסה לצאת מהמיטה.
בנוסף, לפני כמה ימים הוא התחיל למצמץ בעיניים מדי פעם. דווקא כשנראה שהוא רגוע. רופא עיניים אמר שאין בעיה בעיניים.
האם הוא חווה טראומה?
איך עלינו לנהוג?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בן שנתיים וחצי - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/03/2012אכן נראה שהילד חווה טראומה קלה מאותה סופת רעמים, בגיל שבו (כשלב בהתפתחותו הקוגניטיבית הנורמלית) ילדים מתחילים גם להבין סכנות ולפחד מחושך, מפלצות וכד'. תגובותיו של הילד אינן חריגות וגם תגובתכם היתה סבירה. ישנה ספרות עשירה (במדפי הפסיכולוגיה/ עזרה עצמית בחנויות הספרים וגם חומר רב באינטרנט) בנושא פחדים אצל ילדים וההתמודדות איתם, ואני מציע לכם לקרוא בה - תקבלו שם הדרכה מפורטת בהרבה ממה שאוכל להציע בפורום אינטרנטי. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדהמיה28/02/2012
בת 28. לפני כחצי שנה בעקבות חשש למחלה ובדיקות רבות שעברתי הופיעו לי התקפי חרדה בעיקר בלילה שכללו דפיקות לב, הזעה, הירדמות הגפיים וכאב ראש. לאחר כמה ימים הסימפטומים הופיעו במשך רוב היום דבר שגרר הימנעות מלצאת מהבית ופחד מהחרדה עצמה. כיום הסימפטומים הנ"ל נעלמו אך אני סובלת רוב שעות היום מבחילות קשות שתוקפות אותי בעיקר כשיש לי מחשבות רעות. אני ממש מתוסכלת והתחושה הופכת את חיי לבלתי נסבלים. אציין כי כשהייתי קטנה פחדתי מאוד להקיא אך הדבר נעלם עם השנים ושוב חזר. אשמח לעזרה בפתרון הבעיה.
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/03/2012חבל שאת סובלת במקום לטפל בבעיה ולפתור אותה - פני לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדות בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך המהירה!!
מיה02/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין חרדה לרעדזיו27/02/2012
היי
אמא שלי בת 65, לפני 4 וחצי שנים אבא שלי נפטר באופן לא צפוי והיא לקחה זאת קשה מאד.
כשנתיים לאחר האירוע החלו להופיע אצלה בעיות בריאות שונות הקשורות ללחץ דם ולאי-סדירות בקצב הלב.
בהמשך (לפני כשנה וחצי) החלה אצלה תופעה של רעד בידיים ולעיתים גם בכתף,
במספר פעמים הדבר אירע בצורה של התקף רעד בלתי-פוסק ולקיחת כדור "ואבן" הפסיקה כמעט לחלוטין את הרעד.יש לציין כי באותה תקופה היא הייתה גם שרויה במתח נפשי גבוה מכיוון שהתגלו אצלה בעיות הבריאות שציינתי ובאותו זמן היא הייתה לבד בבית (כל הילדים עזבו).
אני פונה בנוגע לתופעת הרעד:
עד כה לא אובחן באופן ברור המקור - רופא אחד אמר פרקינסון, אחר אמר שזה קשור לתרופות שהיא מקבלת (ללחץ דם ולב), אחרים לא הצליחו לאבחן.
אני שואל - האם יתכן שהדבר קשור (אפילו באופן חלקי) למצוקה הנפשית ולמתח שתיארתי?
במידה ויש אפשרות לקשר, איזה סיוע ניתן לתת לה?
אשמח לתשובתכם, תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
קשר בין חרדה לרעד - תגובה
ד''ר אודי אורן29/02/2012לזיו שלום,
בהנחה שאין ממצא רפואי ברור שמסביר את הרעד (וגם אם היה ממצא כזה) הרי סביר להניח שמדובר בתופעה הקשורה לארועים הקשים שהיא חוותה, ולמצבי המתח שבהם היא חיה כבר מספר שנים. רעד היא תופעת חרדה נפוצה ביותר.
אני ממליץ להפנותה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות ותופעות סומטיות שהן תוצר של ארועי חיים קשים. לטיפול קוראים EMDR ותוכל למצוא פרטים וקשר למטפלים דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה חברתיתעדי27/02/2012
שלום רב
אני בת 30 ויש לי בעיה .כאשר אני צריכה לדבר בפורום מסוים גם אם הוא של 3 אנשים אני מאוד מתרגשת ,רועד לי הקול ואני מתבלבלתולעיתים חוטפת בלאק אאוט .ההמתנה שאני יודעת שאני צריכה לדבר בתורי מלווה בלחץ רב ותחושת זיעה ורצון לברוח ואז כשמגיע תורי ליבי דופק וקולי רועד.מה עליי לעשות יש לי ישיבות בעבודה יש לי מפגשים חברתיים.הדבר קורה כאשר כולם מסתכלים עליי ומחכים למוצא פי... אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדה חברתית - תגובה
ד''ר אודי אורן29/02/2012לעדי שלום,
את סובלת מחרדת דיבור בפני קהל, הפוביה הכי נפוצה בעולם.
טיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו EMDR או CBT יוכל לעזור לך להתגבר על הקושי בפרק זמן קצר.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR דרך אתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT דרך אתר אי"טה.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוטרדציון27/02/2012
שלום רב שאלה קצת מוזרה היום ההיתי אצל הספר ישהוא סיבב לי את הראש לספר ואחרי ה החזיר אותו קדימה קרה משהו מוזר ראיתי את עצמי במראה כאיול עם עיניים פתוחות למרות שזה לא היה ומאוד נבהלתי הרגשתי שהדפוק שלי עלה קצת מי התעשתתי בחודשים האחרונים אני עובר תקופה מאוד לחוצה עיפות וכאבי ראש קצת שוכח דברים רציתי לדעת עם מה שקרה אצל הספר זה הזיה ואם צריך לדאוג מזה רציתי לציין שאני לא צורך סמים תרופות עושה הרבה ספורט שומר על אורך חיים בריא עשיתי בדיקות דם ושתן כול הבדיקות תקינות אבל מרגיש עייפות ותשישות ולחצים בראש
מוטרד - תגובה
ד''ר אודי אורן27/02/2012שלום ציון,
זאת לא הזיה. העיניים/ראש שלנו עושים לנו לפעמים "תרגילים" כשאנחנו עייפים/לחוצים/כואבים. סביר להניח שזה מה שקרה.
מצד אחד אני לא מציע לך לקחת את הספור המסויים הזה יותר מדי ברצינות, מצד שני אני מציע לך לקחת את המצב הכללי שלך ברצינות. למרות שנראה לי שאתה מטפל בעצמך ושומר על עצמך היטב, אתה עובר תקופה קשה והגוף שלך אומר לך שכדאי לך לעשות משהו בנידון.
אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד כמו EMDR או CBT.
תוכל למצוא מטפלי CBT באתר אי"טה ומטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ציון27/02/2012תודה רבה הרגעת אותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)