מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בבקשה עזרהאדווה07/04/2012
בבקשה תעזרו לי
אני בת 26 וחצי ולקחתי במשך חודש את הכדור סרוקסט המקורי והתחילו לי תופעות לוואי מוזרות כמו הזיות בלתי פוסקות ודמיונות, הפסקתי את הכדור ואני מרגישה עכשיו תחושה מוזרה של ריחוק כזה חוסר מציאות כאילו אני לא באמת חיה כמו הרגשה של בועה כאילו אני עושה תנועה כלשהי וזו הרגשה שכאילו אי אפשר להחזיר את הזמן כאילו זה נחקק כבר מה שעשיתי, תחושה מוזרה ממה זה נובע ולמה ההשפעה של הכדור לא נעלמת?
אני מפחדת להשאר ככה אני רוצה לחזור להיות נורמאלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בבקשה עזרה - תגובה
ד''ר אודי אורן08/04/2012לאדווה שלום,
אנא פני לפסיכיאטר שנתן לך את התרופה.
את מתארת תופעות שנשמעות כמו תופעות לואי יוצאות דופן של התרופה, ובסבירות גבוהה הן יחלפו.
חשוב מאד שהפסיכיאטר יבדוק ויתן את המלצתו.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה בחזרה- בבקשה תעזרו לי
אדווה08/04/2012זה יעלם לי גם אם הפסקתי את הסרוקסט במכה בלי הדרגה הייתי על כדור וחצי ואז התחילו לי הזיות ולכן הפסקתי את הכדור ואז התחילו לי התופעות המוזרות האלה, השאלה אם זה יעלם לי או שזה ישאר ככה זה קרה בגלל שהפסקתי את הכדור במכה ולא בהדרגה???
אני מאוד חוששת הפסיכיאטר שלי לא בארץ פשוט ואני לא א יכולה לדבר איתו לכן אני מתייעצת פה ומבקשת את עזרתכם
התופעות של הכדור יעלמו או שהכדור יכול להביא איתו תופעות שישארו לתמיד???
אני מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה בחזרה- בבקשה תעזרו לי - תגובה
ד''ר אודי אורן08/04/2012שלום אדווה,
הסיכוי שהתופעות האלו ישארו לתמיד הוא זעיר. בסבירות מאד גבוהה התופעות האלו ייעלמו ואת תחזרי לעצמך.
לאחר שכל זה יהיה מאוחרייך שקלי לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על אפקסוריוחי03/04/2012
מה ההבדל בין המינונים השונים של אפקסור מבחינת ההשפעה ומבחינת ההתמכרות לתרופה? מינון גבוה יותר מפתח תלות? יכול להיות הבדל משמעותי בין המינונים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני שואל כי
יוחי03/04/2012אני רוצה לעלות את המינון. האם יכול להגרם נזק מזה שאני עושה זאת על דעת עצמי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני שואל כי - תגובה
ד''ר אודי אורן04/04/2012ליוחי שלום,
המינון של התרופה נקבע על ידי הרופא המטפל על בסיס מצבו של המטופל.
אני ממליץ לך לא לשנות מינוני תרופות על דעת עצמך (ללא התייעצות עם הרופא המטפל)
חג שמח
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה על אפקסור - תגובה
ד''ר אודי אורן04/04/2012ליוחי שלום,
המינון של התרופה נקבע על ידי הרופא המטפל על בסיס מצבו של המטופל.
אני ממליץ לך לא לשנות מינוני תרופות על דעת עצמך (ללא התייעצות עם הרופא המטפל).
בכל שאלה לגבי התרופה אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל בך.
חג שמח
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על מינוןמני03/04/2012
אם המינון המקסימלי של ציפרלקס נחשב 20 מיליגרם מדוע יש אנשים שלוקחים 30 או 40 מיליגרם? מדוע קוראים לזה מינון מקסימלי אם עוברים אותו? זה לא בריא או מסוכן לקחת יותר מ20? חוץ מתופעות לוואי אין סיבה שלא לעלות את המינון כי זה יכול להשפיע יותר חזק לא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שאלה על מינון - תגובה
ד''ר אודי אורן04/04/2012למני שלום,
המינון נקבע על ידי הרופא המטפל.
מומלץ לא לשנות מינוני תרופות באופן "עצמאי" (ללא התייעצות עם הרופא המטפל)
חג שמח
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע תרופה אינה משפיעה?דן02/04/2012
לאחר שניסיתי מספר תרופות שונות במינונים שונים כנגד הפרעות דיכאון וחרדה ואף אחת מהתרופות לא השפיעה עליי אני תוהה מדוע יש אנשים שהתרופות עוזרות להם מאוד ומשנות את איכות חייהם ומדוע יש אנשים שהתרופות לא משפיעות עליהם כלל? מה הגורם לזה מבחינה פזיולוגית או פסיכולוגית ? איך מסבירים את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מדוע תרופה אינה משפיעה? - תגובה
ד''ר חיים היילפרין03/04/2012קשה באמת לומר, במיוחד מבלי להכיר אותך ואת ההסטוריה האישית והרפואית שלך לעומק. בכל מקרה, כדאי שתדע שתרופות אינן הטיפול המועדף לדיכאון וחרדה (גם כשהתרופות מקלות על התסמינים הן אינן מטפלות בשורש הבעיה ובמובן זה עלולות אפילו לקבע אותה, ויש להן תופעות לוואי לא רצויות) - הטיפול המומלץ הוא טיפול פסיכולוגי (שיחתי) עם פסיכולוג קליני המטפל בדיכאון וחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים..שימי01/04/2012
שלום!
אני סובל לא מעט מפחדים ודמיונות סביב דברים שיכולים לקרות לקרובים אלי כמו מחלות, מוות ושאר מרעין בישין.. הפחדים הם ברמה כזו שהם מקשים עלי להתקדם בחיים, להתחתן, לבנות משפחה.
רציתי לשאול למה זה קורה?
האם זה מנגנון טבעי שיש לכל האנשים או שזה לא אמור להיות? הרי אפשר לראות למשל שיש תרבויות כמו במזרח שם האנשים הרבה יותר רגועים והרבה פחות עם פחדים וחרדות..
ד.א ניסיתי במשך כמה שנים טיפולים פסיכולוגים ושיטות אחרות, אבל הפחדים ישנם..
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים.. - תגובה
ד''ר אודי אורן01/04/2012לשימי שלום,
לא מדובר בתופעה טבעית אלא בתופעת חרדה.
אנא פנה לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה כמו CBT או EMDR.
שקול את האפשרות לקבל ייעוץ לגבי שימוש בתרופות נוגדות חרדה.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אורן
שימי01/04/2012שלום ד"ר אורן, אכן הייתי בטיפולים פסיכולוגיים כמו גם בשיטות אחרות.
לגבי EMDR אבקש לשאול באיזו מידה זה אכן יכול לעזור?האם זה יכול לקחת את החרדות והפחדים לגמרי או רק להפחית?
ד.א רק בשביל להבין, הדברים שתארתי בשאלה הראשונה נקראים "חרדות"? לא "פחדים"?
תודה רבה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לד"ר אורן - תגובה
ד''ר אודי אורן01/04/2012לשימי שלום,
EMDR (כמו CBT) מסוגל להפחית באופן משמעותי את החרדות, ובמקרים מסויימים לגרום להעלמות שלהם. מדובר בחרדות שככל שהבנתי אין להם בסיס רציונאלי.
חג שמח
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדות ופדנטיות יתרגדי30/03/2012
אנסה לתמצת את העניין. אני בן 23, מזה כחצי שנה בערך (אולי קצת יותר, אני כבר לא זוכר) סובל משילוב של פחדים מסויימים ופדנטיות יתר (לדעתי זה פדנטיות אבל ייתכן ואני טועה). אנסה לתת מספר דוגמאות: זה מתחיל מזה שאני "מוודא" דברים ו"משחזר" אותם כדי להרגיע את עצמי כמו למשל כשאני מוריד את ההאנדברקס באוטו, אני מוודא שהוא ירד עוד פעם - פעמיים, כשאני עובר צומת בכביש ורואה בוודאות שאני עובר באור ירוק, אני ממשיך להביט על הרמזור תוך כדי מעבר כדי ל"הבטיח" לעצמי שאכן אור ירוק בעת המעבר ואם יצא שהפסקתי להסתכל על הרמזור שכבר הייתי בתוך הצומת, אני מרגיש אחרי זה הרגשה לא טובה שמא ייתכן והוא התחלף בשניה שלא הסתכלתי או שלא שמתי לב ולעיתים גם רגשות אשם שטעיתי והייתי צריך לפעול אחרת ולהסתכל עליו טוב יותר לפני וכו'... כשאני נמצא בחוץ ומסתנוור, אני דואג שאולי נגרם נזק לעיניים, ואז אני משחזר את מה שקרה ומסתכל שוב באותו מקום שבו הסתנוורתי כדי ל"שכנע" את עצמי ו"לוודא" שבעצם
אין לי מה לדאוג, כך בכל מיני מקרים שבהם אני משחזר את המקרה או אפילו מנסה שוב להיות באותו מצב כדי לראות אם יש סיכון אמיתי כלשהו ולהרגיע את עצמי, לעיתים זה טפשי מאוד כי אני חוזר על מקרה של סינוור, או לדוגמה הסתנוורתי מנורה בבית בטעות, ואז אני מביט עליה שוב כדי לשכנע את עצמי שלא קרה כלום.
מאז ומתמיד הייתי פדנט וסקרן ויכול להיות שזה נובע מסקרנות, אני באמת לא יודע, זה משהו שהתחיל בצורה פתאומית ועבר לכל מיני נושאים כמו שמש,רעש, או כל מיני דברים שקורים לי בטעות כמו שקורה להרבה אנשים, רק שבמקרה שלי, אני נכנס לאיזשהו פחד ו"מנתח" את זה, משחזר את זה עד שאחרי יום יומיים, שוכח מהמקרה וחושב על משהו אחר. כמעט כל כמה ימים יש איזשהו משהו שמטריד אותי, בחלק מהמקרים אני מהר מאוד "שוכח" מהם ואומר לעצמי שמדובר בשטויות ושאין מה לדאוג ובחלק מהמקרים, זה מעסיק אותי יותר זמן. גם במקרים שאמרתי לעצמי שאני לא אסתכל/אוודא שוב, אני "נכנע" באותו רגע וחוזר על כך ואחרי זה כמובן מתחרט על זה. כל מי שמכיר אותי, יגיד שאני בחור אינטלגנט, חכם, נחמד, בחור טוב, אני עובד בעבודה טובה, הכל בסדר, חוץ מהעניין הזה (ומעניין הזוגיות אבל זה כנראה לא קשור). שכחתי להוסיף שאכן קרה לי מקרה לפני בערך שנה, שהייתה תקלה ברמזור והוא התחלף ישירות מירוק לאדום בלי הבהובים ובלי כתום ולאחר מכן תיקנו אותו, הייתי באותו רגע "בשוק" אבל קשה לי להגיד שיש קשר בין המקרה הזה לשאר הדברים. אשמח לפענוח המצב והכוונה. תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי להוסיף
גדי30/03/2012שכחתי להוסיף שאכן קרה לי מקרה לפני בערך שנה, שהייתה תקלה ברמזור והוא התחלף ישירות מירוק לאדום בלי הבהובים ובלי כתום ולאחר מכן תיקנו אותו, הייתי באותו רגע "בשוק" אבל קשה לי להגיד שיש קשר בין המקרה הזה לשאר הדברים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
חרדות ופדנטיות יתר - תגובה
ד''ר חיים היילפרין01/04/2012אתה מתאר תסמינים של OCD (חרדה המתבטאת באובססיביות) קלה. אם הדבר מציק לך תוכל להיפטר מהתסמינים בטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים לילדה בת 4סיון29/03/2012
שלום,
בתי כמעט בת 4. באופן כללי היא מפחדת מהמון דברים. הרבה פעמים אני מוצאת עצמי משתדלת לא להזכיר בפניה דברים שנראים לי מפחידים מחשש שתתחיל לפחד.
נראה לי שכמעט כל דבר בסביבה יכול להפחיד אותה.
לאחרונה, היא מפחדת מכלבים גדולים - אם היא רואה אותם יא מתחבאת ואפילו בוכה חזק (כאילו קיבלה מכה).
מפחדת מנמלים - היא לא רוצה לעבור בשביל כניסה לבית כי ראתה שם נמלים פעם אחת.
מפחדת מכל נושא השיניים. ראתה פעם איש עם שיניים שחורות ומפחדת שיהיו גם לה. היא הייתה מכריחה אותנו לצחצח לה שיניים (כמה פעמים ביום) אם לא היא הגיבה בהיסטריה. בסוף זה נרגע. אבל כל הזמן יש לה את החשש הזה לגבי חיידקים בשיניים וחורים.
ניסיתי לקחת אותה לרופא שיניים לבדיקה לא מזמן. ברגע שנכנסו לכניסה התחילה לבכות חזק. לא יודעת האם נהגתי נכון בזה שהכרחתי אותה להכנס לרופאה (זה לא היה נעים).
האם הילדה חרדתית יותר מבדרך כלל. בזמן האחרון היא יותר צמודה אלי (רק אלי, האמא ולא האבא) ומפחדתלעיתים תכופות.
מה דרך התמודדות נכונה בזמן שהפחד מתעורר?
האם עלי לפנות לאיש מקצוע בנושא זה?
אודה לתשובה,
סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פחדים לילדה בת 4 - תגובה
ד''ר אודי אורן03/04/2012לסיון שלום,
הילדה נשמעת במצב מאד רגיש וזקוקה לעזרה.
ממליץ לך לפנות לפסיכולוג המתמחה בטיפול ממוקד בחרדה בילדים.
הגישות המומלצות הן EMDR ו-CBT. תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בברכה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקוע בין הפחדים לשאיפותאלי26/03/2012
שלום רב! אני בן 29, סטודנט, עם שאיפות גדולות להמשך החיים. אני יודע עובדתית שאני יחסית די חכם, נראה טוב, וגם חזק פיזית, אך בכל זאת סובל מסוג של חרדה חברתית(אף על-פי שמילאתי את שאלון ליבוביץ' ולפי הנתונים אינני סובל מחרדה חברתית). אני מתמלא חרדה אל מול קהל, בראיונות עבודה, אל מול דמויות סמכות כריזמטיות וכו'. חשוב לי לציין שיש בי כריזמטיות אבל זאת קיימת רק שאני מרגיש שמעריכים אותי. אינני אדם ביישן, לפעמים אף קצת חצוף או בוטה(אולי זה בא על מנת להסתיר את הפחדים). בקיצור..:) ניסיתי טיפול פסיכולוגי-דינמי במשך שנתיים, לקחתי פרוזק(פריזמה), הייתי בסדנה לדיבור מול קהל, הלכתי למגדת עתידות, טופלתי אצל אורה גולן, ניסיתי סמים, קראתי המון חומר בנושא ועדיין כלום לא זז. מה עליי לעשות? נ.ב- למזלי אני עקשן ודאגתי להיחשף הרבה לדיבור מול קהל, אחרי כמה דקות החרדה שוכחת אך כל פעם מחדש היא מתעוררת כשאני צריך להיות במרכז תשומת הלב. האם חשיפות מרובות אמורות לטפל בבעיה?
תקוע בין הפחדים לשאיפות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין28/03/2012אתה נלחם בתחושות המשקפות נאמנה את הלחצים שבחייך, וזו גם הסיבה מדוע קשה כל כך לסייע לך להיפטר מ"בעיה" זו. זה לגמרי טבעי (= נורמלי, בריא) לחוות מידה של מתח וחרדה "מול קהל, בראיונות עבודה, מול דמויות כריזמטיות וכו'". במקום לבזבז את זמנך וכספך על פתרונות האמורים להכחיד רגשות אלה, למד לתת להן לגיטימציה ולקבלן כמקור מידע קריטי לניהול אופטימאלי של חייך. וכן, חשיפה מרובה אכן גורמת להתרגלות ולהפחתת החרדה (אבל זה כאמור אינו הופך את החרדה שלפני ההתרגלות לפתולוגיה הדורשת טיפול). אם משהו מזה אינו ברור לך, צור איתי קשר לאחד המספרים שלהלן ואסביר לך ביתר פירוט.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהמירל25/03/2012
שלום ד"ר
שבועיים מטופלת בפרוזק 20 מג בגלל התקפי פאניקה שמלווים באגורפוביה.
מזה כשבוע ישנה שינה לא מרגיעה ולא מרעננת
כשאני מתעוררת אני נמצאת בתחושת דה ריאליזציה לוקח לי זמן להבין איפה אני מה קורה ומה השעה. מרגישה אפיסת כוחות ולוקח לי המון זמן "להרים" את עצמי מהמיטה.
האם התופעה מוכרת? האם עוברת?
בנוסף, יש לי ימים שאני מרגישה נטולת פחד- יוצאת לעבודה מתפקדת ומרגישה יעילה ו"רגילה"
ויש ימים שאפילו ללכת לשירותים מפחיד אותי. כל היום המחשבות מטרידות (מחשבות כמו שזה לא יעבור, שאני משתגעת, שאני מנותקת מהמציאות, שאני לא מצליחה לאסוף את עצמי) כל היום שוכבת במיטה ומחכה להתקף הבא(על הדרך גם הופכת את האינטרנט על הנושא ולא מסוגלת להתעלות מעל עצמי ומעל מחשבותיי. ונמצאת בדה ריאליזציה קשה
מה דעתך?
שכחתי לציין שאני לוקחת את הכדור בבוקר
ושאלה נוספת,
עד לפני כחודש (לפני שהתחילה כל התופעה) הייתי רגילה לעבוד לילות והייתי רגילה ללכת לישון מאוחר 11-12
כיום כבר בשעה 9 מרגישה תשישות. התשישות מלווה במין הרגשה שונה של המציאות כאילו אני כבר חצי ישנה ופחות מעכלת מה קורה סביבי.
אני לא מסוגלת להישאר ערה ונרדמת אפילו בישיבה! ואז מתעוררת ב6 בבוקר...
האם זה מהפרוזק?
מה עושים?
מה הסיכויים להירפא??
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר אודי אורן25/03/2012למירל שלום,
ממליץ לך לפנות בדחיפות לרופא שנתן לך את התרופה ולהתייעץ איתו.
אם הרופא אינו פסיכיאטר ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר (רופא שמומחה בטיפול בבעיות מהסוג שאת מתארת). יש היום תרופות חדשות שנחשבות ליותר יעילות מפרוזאק.
בנוסף אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדה. טיפול פסיכולוגי ממומלץ במצבים כאלו. הטיפולים המומלצים הם EMDR ו-CBT.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אין אלטרנטיבה ראויהיצחק24/03/2012
התחנה לבריאות הנפש מלאה באנשים לא סימפטים וביחס מזלזל בלשון המעטה. וטיפול דרך אוניברסיטה מיועד רק לסטודנטים. ככה שבעצם אין שום אלטרנטיבה ראויה לטיפול אצל פסיכולוג פרטי אם בן אדם רוצה לקבל טיפול טוב הוא חייב לפנות לפסיכולוג פרטי אבל זה עסק יקר מדי ויוצא שהרבה אנשים עם הפרעות נפשיות קשות נשארים ללא טיפול. פשוט כי הפסיכולוגים הפרטיים רוצים להיות עשירים ולא מוכנים לקחת מחיר סביר יותר עבור שעת פגישה בגלל תאוות הבצע של הפסיכולוגים אנשים רבים מוותרים על טיפול וזה פשוט עצוב. נכון שפסיכולוגים עוברים הרבה שנים כדי להגיע לתפקידם אבל הם מנצלים את המצב הקשה של המטופלים כדי להתעשר. יש לי הפרעה באישות ואני מוותר על טיפול כי אין לי ברירה. עצוב!!!
אין אלטרנטיבה ראויה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין24/03/2012כבר עניתי לך מספר פעמים על אותה טענה/ מחאה, חביבי - איכות עולה כסף. אין לזה שום קשר לתאוות בצע מצד הפסיכולוגים או נאצות אחרות עליהן אתה חוזר מדי פעם. הצעתי לך בעבר גם אלטרנטיבה אחרת, והיא לקבל טיפול דרך קופת החולים בהנחה משמעותית (הסבסוד שם הוא כפול - החוזה של הקופה עם הפסיכולוגים מחייב אותם למחיר נמוך עד חצי מהמחיר הרגיל באופן פרטי וגם עלות זו מסובסדת עד כדי מחצית עד לכ-36 מפגשים).
אנא מקד את הודעותיך הבאות בשאלות מקצועיות בלבד - הודעות מחאה שתכליתן לנאץ את מחירו הגבוה של טיפול פסיכולוגי וכיו"ב ימחקו להבא כהודעות ספאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדת בחינותיפעת23/03/2012
בני לומד בחט"ב בסוף כיתה ט'.תלמיד מצויין גם במקצועות הריאליים(ממוצע 85 במדעים ו 95 בפיזיקה) וגם בהומניים (תנך ואנגלית-95 וכן ספרות והבעה).עד לכיתה ח' היה תלמיד מצויין גם במתמטיקה.מכיתה ח' החלו ציוניו להדרדר וסיים כיתה ח' בממוצע 85 במקצוע.בכיתה ט' המצב התדרדר עוד יותר והוא התחיל לנחול כשלונות אחד אחרי השני.בשני המבחנים האחרונים הוא נכשל והממוצע שלו עומד על 60 (הקבצה א') עם ציון כזה נסגרות בפניו הרבה אופציות בתיכון הוא יהיה בכיתת 3 יח' במתמטיקה .כמובן שנעזר במורה פרטי שטען שהוא מאוד מאוד חכם ומבין היטב את החומר.גם המורה השני שנעזרנו בו טען את אותה טענה שיש לבני חשיבה מתמטית מצויינת (עושה חישובים בראש) אבל למרות הכל הוא נכשל שובושוב.
בני טוען שהמהכשלון הראשון במקצוע הוא נכנס למעגל של פחדים ואינו מצליח להתרכז כראוי במבחן. חשוב לי לציין שהלמידה עם המורים הפרטיים איננה אינטנסיבית ושוטפת אלה רק לפני בחינות. לפני המבחן האחרון צבר פער של כשלושה שבועות שלא הבין את החומר הנלמד אך לא התלונן ולכן לא קיבל עזרה.שאלתי היא האם זהו מצב של חרדת בחינות טיפוסית או מצב שהחומר לו "התיישב " עדיין בגלל צבירת הפער של חומר הלימוד האחרון.בני טוען שבבחינה מרגיש סחרחורת וחוסר יכולת לחשוב בהגיון,מרגיש שהנה עומד שוב להכשל (לא סובל מהזעה או פעימות לב מוגברות)
בני די שבור מזה והאמת שגם אני למרות שאני מסתירה ממנו, די אובדת עצות ופוחדת שיפספס הזדמנויות שמתאימות לכישורים שלו בגלל המצב הזה!!
מה דעתכם?מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חרדת בחינות - תגובה
ד''ר אודי אורן24/03/2012ליפעת שלום,
בנך סובל מחרדות ואולי חרדת מבחנים באופן ספציפי.
אני ממליץ לך לפנות לפסיכולוג המתמחה בנושא. יש פסיכולוגיות בית ספר שמתעסקות בתחום, ואם לא חפשי מטפל המתמחה ב- EMDR או CBT.
תוכלי למצוא מטפלי EMDR באתר המרכז הישראלי ל-EMDR, ומטפלי CBT באתר אי"טה.
בסבירות גבוהה בנך יוכל להתגבר על החרדות שלו תוך פרק זמן קצר.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך....
יפעת26/03/2012היי
ביררתי מעט על שיטת EMDR ואפילו כבר קבעתי תור אצל מטפלת באיזור מגוריי.
לפי המעט שהצלחתי להבין מהשיטה זה נשמע משהו כמו היפנוזה(?!!).תקן אותי אם אני טועה.
העיניין הוא שזה פתאום קצת גורם לי לחששות לגבי התאמת השיטה לבני מפני שכשהיה בני בן 4 קיבל לפתע התקף אפילפטי ארוך (כ 20 דקות) -הוא נבדק בביח נעשתה לו בדיקת CT שהראתה שהכל בסדר וכמובן נעשו כמה בדיקות נוספות של קריאת האותות החשמליים במוח (אינני זוכרת את שם הבדיקה).אחרי שנה בדיוק כשהיה בן 5 שוב קיבל התקף כזה אך קצר יותר ואחרי 3 שנים כשהיה בן 8 כשהתעורר משינה קיבל התקף קצר מאוד .מאז (טפו טפו טפו...) לא קיבל יותר התקפים. הרופאים טוענים שזה מה שנקרא אפילפסיה שפירה של ילדות שעוברת עד גיל הבגרות.לא קיבל אף פעם תרופות לבעיה.
שאלתי היא , האם השיטה הזו לא יכולה להעיר את "הדוב" ולייצר התקף נוסף.
אודה לתגובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתגובתך.... - תגובה
ד''ר אודי אורן26/03/2012ליפעת שלום,
EMDR אינה היפנוזה. זוהי שיטת טיפול שונה לחלוטין.
מעולם לא שמעתי על עבודת EMDR ש"העירה דובים" מסוג זה.
חשוב כמובן ליידע את המטפל/ת על ההיסטוריה הרפואית של בנך.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי אני לוקח כדוריםבן 3123/03/2012
לחרדות ואני רוצה לקחת סטרואידים לגדול בגוף אמרו לי שלא כדיי לי ואני מאוד רוצה...
הי אני לוקח כדורים - תגובה
ד''ר אודי אורן24/03/2012שלום,
אני ממליץ לך להקשיב לרופא שלך. תעשה מה שאומרים לך כדי לא לפגוע בבריאות שלך. ככל הידוע לי סטרואידים אינם דבר בריא לגוף.
גוף גדול לא מביא פתרון לחרדות. אני ממליץ לך לפנות לטיפול פסיכולוגי ממוקד בחרדות. אני אופתע אם אחרי הטיפול, כשלא יהיו לך חרדות, עדיין תרצה לקחת סטרואידים.
בהצלחה,
אודי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ידוע לך על המכשיר להפחתת חרדותדליה_ק22/03/2012
מכשיר שנקרא אלפא סטים שעובד על גלי חשמל קטנים שמתחבר לתנוך האוזן? (חברת אלפא מד) ואם כן מה יעילותו? בתודה מראש דליה.
האם ידוע לך על המכשיר להפחתת חרדות - תגובה
ד''ר חיים היילפרין22/03/2012מוכר ולא מומלץ. פתרונות סימפטומטיים - מכשירים, תרופות וכד' - בין אם הם מקלים (במקרה הטוב) או מזיקים (במקרה הגרוע) אינם פותרים מהשורש את הבעיות שבבסיס החרדה. הדרך היחידה למעשה להיפטר מהחרדה ולחזור לחיי רגש בריאים היא טיפול פסיכולוגי (שיחתי), רצוי בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיהאמא20/03/2012
בני אחרי צבא ומתקשה למצוא עבודה או מסלול לימודים (גם מה שהתחיל מתקשה לסיים).
ישנם התפרצויות בבית לעיתים ואז נרגע ויושב ללא מעש א עסוק בקריאה או צפיה.
סובל ADD.
נא יצועכם. (אינו מעוניין בקבלת עזרה מבית או חוץ)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בעיה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין21/03/2012לא ניתן לעזור לאדם שאיננו מעוניין בעזרה. עם זאת, מאחר והבן חי בביתכם ומן הסתם גם תלוי בכם כלכלית, את יכולה לנסות לעורר בו מוטיבציה לטיפול (ובכלל) ע"י התליית הדברים הניתנים לו כעת כמובן מאליו בשינוי התנהגותו, פנייה לייעוץ וכד'. אם את מתקשה ליישם עצה זו, פני בעצמך (לבדך) לאיש מקצוע לקבלת הנחייה. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה בבקשהיוסי18/03/2012
שלום. שמי יוסי בן 21.
לפני 3 חודשים באמצע טיול משפחתי בחו"ל שכבתי במיטה ולפתע הרגשתי קושי בנשימה. נכנסתי מזה ללחץ הלכנו לבית חולים עשו לי אק"ג ועוד כמה בדיקות הכל יצא בסדר. קשיי הנשימה לא הפסיקו והמשיכו בימים שאחרי. מהרגע שאני קם בבוקר עד שאני הולך לישון. היו גם גרפסים בנוסף לקשיי הנשימה.
יש לי רקע של תקופה לא קלה שעברתי לפני מס' שנים אך באותו זמן שהתחילו התופעות הכל היה בסדר.
היו כמה ימים שבהם כמעט ולא היו תופעות ואז לפני שבועיים זה עלה דרגה בפעם אחת בהתקף שעבר על הגוף שלי ומאותו התקף יש לי תופעות כמו - איבוד תחושה של הגוף (במובן הפיזי כאילו אני לא מרגיש את כל הידיים), קפיצות שרירים, כאבים בחזה, קליקים בכל הגוף, דקירות בראש, קשיי נשימה כל הזמן, מדי פעם לפרק זמן יש כאבים בעיניים בגב בצוואר בשיניים ובכל מיני שרירים, חוסר ריכוז, אובדן שיווי משקל, גירודים, בטן נפוחה , גרפסים , כאבי בטן וגם דופק מהיר בחלקים גדולים של היום (גם בבוקר שאני קם). יום אחד גם הידיים שלי נהיו צהובות (לא יודע אם זה קשור). זה לא רק משהו התקפי זה גם שאני עושה תנועה מסוימת - לדוגמא שאני מתכופף ומוריד את הראש כלפי מטה יש לי כאב בראש. ואני נורא חלש גופנית.
ויש עוד תופעות...
אני מאוד מוטרד מהתופעות. עשיתי כבר CT, רנטגן חזה, בדיקת דם, בדיקת שתן, בדיקה נוירולוגית (בדיקה גופנית - MRI וEMG לא עשיתי), בדיקת אלרגיה. התוצאות תקינות.
האם תופעות אלה מוכרות לך כתופעות שכיחות שיכולות להתרחש על רקע נפשי/רגשי או שעליי לעשות בדיקות נוירולוגיות מקיפות?
תודה רבה על העזרה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צריך עזרה בבקשה - תגובה
ד''ר חיים היילפרין19/03/2012כן, בעקרון כל התופעות שציינת עשויות להתרחש על רקע נפשי/רגשי. עם זאת, עד שלא תעבור את כל הבדיקות הרפואיות, לא ניתן יהיה לשלול אפשרות שישנו (גם) גורם אחר בבסיס התופעות. בכל מקרה, כדאי לך לפנות לטיפול פסיכולוגי (שיחתי) אצל פסיכולוג קליני המטפל בחרדה בגישה הקוגניטיבית-התנהגותית. מובן שהטבה משמעותית בתסמינים שציינת במהלך טיפול שכזה תצביע על רקע נפשי - ותקל עליך מאד. בהצלחה!
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)