מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדימה27/07/2008
שלום רב, בני היה מעורב בהטרדה מינית של בחורה מבתי סיפרו. הם היו 4 ילדים והם נגעו בה במקומות מוצנעים. כיום הוא במעצר בית. הוא טוען שהוא נגרר אחרי חבריו לסיפור. בעיקרון הוא ילד טוב ולא פושע. ברצוני לדעת מה עלי לעשות עכשיו? לקחת אותו לטיפול מסויים? להעניש אותו? אשמח להצעות. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדימה
ד''ר גיא אנוש03/08/2008דימה שלום, נראה שהדבר הטוב ביותר הוא שאתה ואשתך תגשו ליעוץ הורי בנושא, שיתכן מאד וילווה בטיפול בילד. רצוי למצא מטפל/ת שמתמחה בנושא של בני נוער. ניתן לחפש טיפול מתאים דרך קופות החולים, או בסיוע של לשכת הרווחה המקומית או תחנה לטיפול משפחתי שבאזור מגוריכם, וכמובן ניתן גם לפנות לטיפול פרטי. כדאי לוודא לפני כן שהמטפל/ת מתמחה בתחום של עבודה עם בני נוער והוריהם.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן חמש מרביץמירי23/07/2008
שלום, בני החל להיות אלים, לאחרונה החל להכות את הביביסיטר ואף את המטפלת בגן, אני לא יודעת מה עושים במצבים כאלו מעבר להסבר שלא יפה להתנהג כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי שלום
ד''ר זאב וינשטוק24/07/2008שלום מירי
אלימות של ילדים קטנים אינה תופעה נדירה ויחד עם זאת היא מחייבת התיחסות רצינית. יתרה מזאת, זוהי בעיה שניתן לפתור באמצעות טיפול מתאים. הפרטים שסיפקת מוגבלים ואינם מאפשרים לי לתת לך מרשם יעיל להתמודדות עם הבעיה. אם הבעיה תמשיך או תחמיר אני מציע לך לפנות ליעוץ מקצועי. שם יבחנו יחד איתך את העניין על היבטיו השונים ויספקו לך קווים מנחים להתמודדות. לדוגמא, במסגרת הייעוץ המקצועי אחת השאלות הראשונות שתבחן תהיה האם משהו השתנה לאחרונה בחיי הילד שעשוי להסביר את השינוי בהתנהגותו...
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שהולכת מכות עם בניםיונית20/07/2008
שלום רב, הבת שלי בת 8 ואוהבת ללכת מכות עם בנים, בהפסקות היא משתוללת ולפעמים אחרי בית ספר, אבל עם בנות היא הולכת מכות ברצינות ולא בצחוק כמו עם בנים, ואז מתלוננים על כך שהיא אלימה ומופרעת, האם מספיק רק לשוחח איתה או שיש צורך בטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יונית
ד''ר זאב וינשטוק20/07/2008ליונית שלום
מהפניה שלך עולה כי הבת שלך מתקשרת עם הסביבה החברתית שלה בצורה תוקפנית ואלימה... את שואלת האם מספיק רק לשוחח איתה או שיש צורך בטיפול. ראשית, אני מבקש להדגיש כי טיפול מבוסס ברובו על שיחה. שנית, אני מניח כי שיחות שקיימת עם הבת שלך לא קידמו את הבעיה לקראת פיתרון. לכן, אני חושב כי ראוי ללא דיחוי לפנות לייעוץ מקצועי. שם ישוחחו עם הבת שלך, עם חברי משפחה אחרים אולי גם עם מורים בכדי לנסות ולאתר את מקורות הבעיה כמו גם לסייע לבת שלך לאמץ דפוסי תקשורת והתמודדות שאינם כוללים תוקפנות.
בברכה,
זאב וינשטוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בשכונהח.15/07/2008
השכונה שלי די נחמדה ושקטה. במרכזה יש גן ולגן הזה מגיעים כל הזמן בני נוער בלילה. הם מרעישים, מלכלכים, שוברים בקבוקי בירה. הם מפריעים ומפרים את השלווה. המשטרה לא מתעניינת בזה יותר מדי, מטבע הדברים, ואנחנו עובדי עיצות. אני לא מסוג האנשים שיילך ויאיים, אז אני לא יודע איזו ברירה יש לי. יש עיצה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלימות בשכונה
ד''ר גיא אנוש16/07/2008שלום לך,
אתה כותב "המשטרה לא מתענינת בזה יותר מדי" - אבל זו הבעיה. מחויבותה של המשטרה היא בראש ובראשונה לשלומו של הציבור ולמניעת הפרות סדר ופגיעה ברכוש פרטי וציבורי, ובהחלט נכללות בכך משימות כגון "ייבוש" של ביצות אלימות, כמו שמתפתחת אצלכם בגן.
נכון שהמשטרה פעמים רבות אינה עוסקת, או מזניחה בעיות שאין להן נראות ציבורית (כמו רציחות מפורסמות, שוחד של בעלי תפקידים בכירים) או שאינן מכניסות כסף (כמו קנסות לעבירות מהירות), כי אין עליהם מספיק לחץ לעסוק בכך.
לכן כאזרחים תפקידנו להפעיל לחץ על המשטרה כדי שתטפל בבעיות אלו.
ניתן לעשות זאת על ידי ריבוי תלונות במשטרה, כמו גם במוקד העירוני ובכלל זה מכתבים לראש העיר (הבחירות לרשויות המקומיות מתקרבות - ראשי העיריות והמועצות יכולים להפעיל לחץ על המטרה עם יופעל עליהם לחץ), מכתבים לעיתון המקומי, ואף הפעלת קבוצות של שכנים שיוצאים ביחד, ולא לבד כדי להתעמת עם המפריעים.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לכםשי12/07/2008
ברצוני לדעת איזה סם נחשב לגורם יותר אלימות - אלכוהול, או מריחואנה? האם נעשו מחקרים בנושא? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשי
ד''ר גיא אנוש14/07/2008המחקרים מראים שאלכוהול מעורר אזורים במוח הקשורים להתנהגות תוקפנית ואלימות, בעוד מריחואנה בדרך כלל מרגיעה ופועלת כסם הרגעה, אף שלעיתים יכולה להביא אנשים לעשות שטויות מתוך חוסר שיקול דעת, כמו אלכוהול
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרבות בהפסקהסיגלית09/07/2008
אח שלי קטן ממני בשנתיים ואני באותו בית ספר כמו שלו אני בת 13 והוא בן 11 והוא הולך קרבות עם חברים שלו בהפסקה מאחורי בית הספר. הוא הרבה פעמים בא הביתה מאוחר ועם מכות ופציעות ומספר סיפורים אני מפחדת להתערב לו כי הוא לא רוצה שאני אלשין עליו אבל אני דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגלית
ד''ר גיא אנוש14/07/2008סיגלית שלום, הסיפור שאת מספרת הוא קשה ובעיתי. להיות מעורב במכות באופן קבוע בבית ספר משמעותו הרבה יותר חמורה מרק המכות שאחיך מקבל ונותן עכשיו אלא יכולה לגרור בהמשך מעורבות עם נוער עברין ובעיות אחרות.
כדאי מאד לדבר על כך עם המורים ו/או המנהל/ת בבית הספר כדי שיתערבו להפסקת כל הקטע הזה של מכות מאחורי בית הספר. את יכולה לפנות למורה שאת מכירה וסומכת עליה ולבקש ששמך לא יעורב בענין.
בכל אופן, למען אחיך כדאי מאד שתהיה התערבותשל מבוגרים להפסקת הקטע הזה.
בהצלחה, ואנא ספרי לנו איך הולך או אם יש קושי או בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות בשכונהערן07/07/2008
שמי ערן בן 15 מרחובות. לפני כמה זמן העלילו עליי עלילות שקיללתי איזה מישו [והמישו הזה איזה בריון] והוא התקשר אליי והאיים עליי שירביץ לי אחרי בצפר יחד עם כל השכבה שלו והוא ממשיך להתקשר ולאיים אבל אני לא עונה לו יותר..כי אני לא רוצה לקבל עוד איומים שלו. האם זה נכון לעשות את זה? אולי הוא יכול להתעצבן מזה שאני מסנן אותו? מה כדאי לעשות כדי להחלץ מהמצב? אני מפחד שזה באמת יקרה בזמן הקרוב תודה על ההקשבה ומקווה לתשובה בהקדם האפשרי, ערן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ערן
ד''ר זאב וינשטוק08/07/2008לערן שלום
אתה לא צריך להתמודד עם המצב הזה לבד. אני ממליץ לערב בעיניין מבוגרים כמו לדוגמא ההורים שלך, המורים ו/או היועצת בבית הספר. הם יסייעו לך לקבל החלטה כיצד ראוי להתמודד עם הבעיה. זה יכול להיות דרך שיחה עם הבריון, הוריו ואולי אף לגשת ולהגיש תלונה במשטרה. לא מגיע לך לחיות תחת איומים ופחד.
תעדכן אותנו כיצד אתה מתמודד עם המצב,
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצח עו"דרונית06/07/2008
שלום, רציתי לדעת כיצד ילש בדיל כזה רוצח אישה מבוגרת, שודד בכזה קור רוח, האם זה יכול לקרות לכל אחד? האם יש דברים שישי לשים לב אליהם? האם כדאי למנוע מהילדים ללכת לכל מיני מקומות, בילויים, סרטים וכו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כל בן אדם זה משהו שונה נכון שיש
כ06/07/2008גורמים שיכולים להשפיע בצורה ניכרת על הבן אדם אבל מללכת לבלות במועדונים וליראות סרטים ועד עברינות זה לא סביר ביכלל,בכל מיקרא הדבר שהכי צריך להיזהר מימנו זה אם מי הוא מיסתובב אם לא רוצים שהילד יהיה פושע יש לישמור שהוא לא מיסתובב אם כאלה וגם אז מלהיסתובב אם ילדים אם אופי עבריני ועד להרוג ולישדוד מישהו יש דרך ארוכה צריך ליהיות מאד חסר עמוד שידרה כדי לעשות את זה רק ביגלל לחץ חברתי,בקיצור נער יכול להפוך לפושע אבל רוב האנשים והנערים בין אם הם עברו על החוק או לא מודעים לחשיבות חיי אדם והם לא בעלי אופי רצחני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרן02/07/2008
שלום רב, יש לי בעיה, חברים שלי ואני נוהגים ללכת למועדוני ראפ באיזור המסגר בתל אביב. כבר כמה פעמים שהיינו שם ואז החלו מכות. אני בחור עדין ואני ממש מפחד להיקלע של למכות עם ארסים. מצד שני אני רוצה להמשיך לצאת עם החברים. מה אני יכול לעשות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רן
ד''ר זאב וינשטוק08/07/2008לרן שלום
אני מבין אותך לחלוטין ובמציאות נורמלית האלימות במועדונים היתה מוכחדת... אבל, המציאות היא שמועדונים הפכו למקום מסוכן ומעט מאד נעשה בכדי למגר את הבעיה... אולי כדאי שתשקול לצמצם את הנוכחות שלך במועדונים כאלו לטובת מקומות בילוי פחות מסוכנים ? מה דעתך?
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורה בבית ספראהובה29/06/2008
שלוםרב, אני מורה בתיכון ובשנים האחרונות שוקלת לפרוש מהמקצוע עקב הקושי שבחינוך ולימוד תלמידים ובני נוער. כיום התלמידים עושים מה שהם רוצים, הםא אלימים, חצופים, מלאי אומץ וביטחון, ואיני מרגישה שיש לי די כלים כדי להמשיך ולעסוק במקצוע הזה. יתכן שבית הספר בו אני עובדת כבר שנים התדרדר מבחינת משמעת או אוכלוסיה, אך איני יודעת אם יש תלמידים שאוהבים ללמוד. האם פרישתי מהמקצוע על אף אהבתי לו, מוצדקת בעיניכם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאהובה שלום
ד''ר זאב וינשטוק08/07/2008שלום אהובה
אני מבין אותך לחלוטין וכואב את כאבך...הרי כאבך הוא הכאב של כולנו...
מנקודת מבטך ורווחתך האישית, אני חושב שאם חווית הסבל שלך גוברת על ההנאה הגלומה בעבודה שלך עליך להחליף מקצוע או לפחות מקום עבודה.
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלימות מובנית של בתי הספריואב25/06/2008
תמיד מדברים על אלימות הנוער, ומנסים להבין מאיפה היא באה ואיך לפתור אותה. מנסים ללמד את הנוער חלופות להתנהגות אלימה. אני חושב שהבעיה היא במבנה בתי הספר ומערכת החינוך בכללה. בתי הספר ומערכת החינוך סובבים סביב ציונים, דבר שיוצר באופן טבעי תחרות. יש שיאמרו שתחרות מניעה אותנו קדימה, ויש שיאמרו שהיא משסה אותנו אחד בשני, ומשחיתה את תהליך הלמידה... בתי הספר מבוססים על צייתנות. החל מהמנהג לעמוד על הרגליים כאשר מורה מגיע לכיתה, ועד ההתבססות על עונשים בהתמודדות עם בעיות משמעת. בתי הספר מבוססים על כפיה. לתלמידים אין שום חלק ובחירה בתכנים הנלמדים (גם כשיש כמה מגמות לבחור מתוכן לקראת בחינות הבגרות), בצורת הלימוד, בצורת ההערכה. בטח שאין להם אפשרות לבחור אם להגיע לשיעור או לא. לא סומכים על שיקול דעתם. מקטינים אותם. התיכונים מכוונים את עצמם אך ורק לבחינות הבגרות, מה שמוביל ללימוד מכאני, חסר תכלית וחסר עניין - הכל לקראת הבחינה הקדושה. אם חומר מסויים לא "לבגרות", כמובן שמדלגים עליו. לימוד שלו נחשב בעיני התלמידים והמורים כאחד כבזבוז זמן. אני אצטט כאן את דני לסרי: "הידע הזה בו אנו מרבים להלעיט את ילדינו, נותן, יותר מכל דבר אחר, אשליה של הבנה, קליפה של חכמה, המסתירה מתחתיה את עומק אי ידיעתנו. הידע הזה חוסם את סקרנותו של הילד, וחונק את חכמת חייו." כשבתי הספר בנויים כך, ומבוססים על צייתנות, שעמום, תחרותיות, והקטנה של בני נוער - למה מתפלאים על קיומה של אלימות בקרב בני נוער? למה מתפלאים שבני הנוער מקטינים אחרים, יורדים על אחרים כדי לצאת גדולים ומנצחים, ומשתמשים בכפייה בעצמם (ואין כפייה גדולה יותר מאלימות)? למה מתפלאים שבני הנוער עסוקים בזמן השיעור בפלאפונים שלהם במקרה הטוב ולתקוף את המורה (מילולית או פיזית) במקרה הרע? בתי הספר מחנכים אותם להיות כאלה. מערכת החינוך והאליטה ששולטת בה מחנכים רוצים את בתי הספר כאלו. הם רוצים אזרחים צייתנים, לא חושבים, לא ביקורתיים. הם לא מבינים את הטעות. הם לא חושבים על המחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יואב
ד''ר זאב וינשטוק26/06/2008ליואב שלום
שמחתי לקרוא את פנייתך. תודה ששיתפת אותנו בהבנות שלך. יחד עם זאת אני לא חושב שבית הספר הוא הגורם לאלימות... אני חושב שלאלימות גורמים רבים...יתרה מזאת, אני גם חושב שבמידה רבה פני בית הספר הם כפני החברה.
שוב תודה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתי ספר באמת לא מלמדים מה שצריך
F27/06/2008זה לא באמת הכנה לא חיים ולמעשה לא מיתקרב ליהיות,כל מה שעושים בבית ספר זה לידחוף לך במשך 6 שעות ו6 ימים בשבוע ויותר מ6 חודשים בשנה(זה יוצא משהו כזה אם כל החופשות) ידע שברובו המוחלט חסר כל ערך (אגב סימו לב שהזמן שהם מלמדים יוצא 666! מספר השטן!חח), לרוע המזל רוב האנשים שבאמת יכולים לעשות משהו כדי לשנות את זה מקובעים לגמרא בצורה עיוורת בדרך הלימוד חסרת הערך הזאת שנוקטים בא לא מעט זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נערים מטרידיםריאן25/06/2008
שלום רב, יש בשכונה שלי קבוצת נערים המתעללת באופן קבוע באישה מבוגרת, הרבה פעמים קראתי למשטרה והילדים ברחו ונעלמו, אני מנסה לפקוח עין אך לא תמיד אני שם, מה אפשר לעשות כדי להרגיע אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ריאן
ד''ר זאב וינשטוק08/07/2008לריאן שלום
האירועים עליהם את מדווח/ת הם בלתי נסבלים. לצערי לעיתים קרובות מדי המשטרה נכשלת בהגנה על אנשים מבוגרים וקשישים. אולי הדרך הטובה ביותר במקרה זה היא ללות את הנפגעת לתחנת המשטרה בכדי להגיש תלונה ועדות יחד עם מידע שעשוי לסייע לשוטרים באיתור הביריונים. מה דעתך?
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטים עם אלימותרחל22/06/2008
שלום, האם צפיה בסרטים עם סצנות אלימות כמו רצח ואונס עלולה להשפיע על ילדיי בני 12 ו-14? הרבה פעמים גם סרטים המיועדים עבורם מלאים בסצנות אלימות ומראות מלחמה או מאבק כלשהו בין טובים לרעים, כיצד ניתן לשלוט על זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי את תשובתי לאיריס מה-23 למרץ 200
ד''ר זאב וינשטוק23/06/2008שלום רחל
לא פעם נישאלתי ועניתי לשאלה זו בפורם.
יש חילוקי דעות ביחס להשפעה של סרטים אלימים על ילדים. יש כאלו הטוענים כי לסרטים כאלו יש השפעה שלילית ויש כאלו השוללים טענות כאלו. אני לא חושב שסרטים אלימים יכולים כשלעצמם, בלי גורמי סיכון נוספים, להשפיע באופן שלילי על ילדים. ילד שחיי במשפחה אלימה ושיש לו חברים אלימים יושפע מסרטים כאלו יותר מילד שגדל בסביבה בריאה. אם הילד שלך גדל בסביבה בריאה אז אני לא חושב שצפייה בסרטים אלימים טומנת עבורו סכנות מיוחדות. עם זאת, טוב יהיה אם מידי פעם תבהירי לו את ההבדל בין סרטים לבין מציאות ותשמרי את היד על הדופק.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חברה אלימהXTV19/06/2008
אני בן 15 והחברה שלי ניהייתה ממש אלימה בזמן האחרון היא תמיד הייתה אלימה אבל פחות ולא הוציאה את זה עליי עד ליפני כמה ימים...דיברתי אם מישהי (שאני בקושי מכיר) אל משהו והיא התחילה לתחקר אותי על זה שעה וממש היתעצבנה ואחרי כמה זמן זה הפך לוויכוח והתחלנו ממש ליצעוק אחד על השניה עד שבסוף היא היא התחילה להביא לי מכות אבל ממש היא כימעט שברה לי את הלסת ואת האף (ירד לי הרבה דם משם) וממש עשתה לי זעזוע מוח הלכתי מיד הביתה תוך כדי שיורד לי דם,אחרי שעה בערך היא היתקשרה וממש ביקשה סליחה ושאלה אם אני בסדר ואמרתי לה שאני לא רוצה לדבר איתה וניתקתי.
האם כדי לי לחזור אליה? יכול ליהיות שזאת סתם היתפרצות והיא לא תמשיך?? אני לא מוכן לחטוף מכות כל היום אבל אני ממש אוהב אותה! מה אני יכול לעשות?!.תודה לעוזרים!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-XTV
ד''ר זאב וינשטוק23/06/2008שלום
אתה מתאר מיקרה מאד טיפוסי של אלימות על רקע של קינאה. על פי רוב, אחרי התקרית הראשונה של אלימות באות תקריות נוספות ולפעמים אף חמורות יותר ולאחריהן התנצלויות והבטחות. השאלה היא האם הקשר שלך שווה את זה?
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
anomymus08/02/2010תסלח לה, היא הרי בת, זה יעבור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאנונימי
ד''ר ויטלי טבלב10/02/2010בדרך כלל, לצערנו, זה לא עובר, וזה לא קשור לבן או בת. גם גברים, כשמתחילים עם האלימות, לא מפסיקים, אלא האלימות רק גוברת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטוי אלימותמאי18/06/2008
לצערי הרב גילתי היום במחשב של בני בין 14.5. סרטים שצולמו כנראה נייד שלו או של חבריו
באחד הסרטים מופיע בני שיש לו מיומניות של קרב (מתאמן שנים רבות באומנויות לחימה שונות)
ממש מכה ילד מכיתתו והחברה מעודדים
גם בסרט השני מופיעה תופעה זו אך עם ילדים שאנני יודעת מי הם
בעלי דבר עם בני בקשיחות וסיפר לו כי התקשרו אלינו וסיפרו לנו על כך בעלי הסביר לילד
כל מה שניתן לומר על מקרה כגון זה.
רצתי לדעת האם אולי כדי לחשוף בפני בני את האמת שלנו (חיפוש במחשב)
האם יש אפשרות שסרט זה הופץ ואיך אני מוצאת אותו
איך עוד אפשר לטפל במקרה כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מאי
ד''ר זאב וינשטוק23/06/2008למאי שלום
מבקש כי תצרו איתי קשר למייל שלי:
[email protected]
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)