מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהדוד18/06/2008
שלום,
יש לי חבר שכל פעם שאנו נפגשים הוא טופח לי על השכם בחוזקה, או לוחץ לי את היד בחוזה. הוא עושה זאת בצחוק ובחברות, אבל לי זה מציק ואולי אפילו טיפה משפיל.
שאלותי הן:
1. האם זה עונה להגדרה של אלימות, או שזה סתם?
2. איך להגיד לו שיפסיק בלי לצאת נמושה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד שלום
ד''ר זאב וינשטוק18/06/2008שלום דוד
ביטויים פיזיים של ידידות גם אם הם מכאיבים כמו טפיחה חזקה על השכם או לחיצת יד חזקה אינם אלימות. אין כאן ניסיון מכוון לפגוע בך אלא דרך מקובלת בארצנו הקטנה לבטא חיבה. כמוך גם אני לא אוהב התנהגות כזו. אבל, זו לא אלימות. יחד עם זאת אם זה לא נעים לך אז זכותך לדרוש ממנו להפסיק. אין בדרישה כזו משום להעיד שאתה נמושה. פשוט תסביר לו שביטויי החיבה שלו לא נעימים לך ושאתה מעדיף ביטויים יותר מעודנים.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסיגל15/06/2008
שלום רב,
אני גרה בת 15 וגרה בשכונה ד' בבאר שבע. יש תלי חבר בן 17 מהשכונה כבר חצי שנה. הוא בחור חזק ועצבני. קרה לי כבר כמה פעמים שראיתי אותו מקלל אנשים וגם מרביץ לשניים.
אתמול רבנו חזק ואז הוא נתן לי סטירה. אני גמרתי איתו במקום ורצתי הבייתה. עכשיו הוא מתקשר ומתחנן לחזור ואומר שהוא לא יודע מה קרה לו.
האם להאמין לו? אני אוהבת אותו. אני רוצה להאמין?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום סיגל
ד''ר זאב וינשטוק15/06/2008סיגל היקרה
יש לי הרגשה חזקה שאת כבר יודעת את התשובה: יש להתרחק ממנו כמו מאש ולא להאמין להבטחות שלו.
אני מאמין לו שהוא מצטער ואני מאמין לו שהוא לא מתכוון לפגוע בך שוב אבל זה חזק יותר ממנו: הוא הכה אותך פעם אחת והוא ימשיך לעשות את זה.
בהצלחה,
זאב וינשטוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדרך היחידה לימנוע את זה היא
ג'נט17/06/2008להחזיר לו ולתת לו אגרוף שילמד,גברים כאלה צריך לחנך!.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד אליםמלי ג.12/06/2008
שלום, הילד שלי בן 12 נמצא על תנאי בבית הספר עקב התנהגות אלימה כנגד ילדים קטנים ממנו. תלונות רבות עליו הגיעו מילדים שהיכה וכעת הוא נמצא במעקב ובמבחן. אני לא ידעתי על התנהגותו כיון שבבית לא הראה לכך כל סימן, שוחחתי איתו על הנושא ועל הריבים שיש לו בבית הספר והוא אומר שמתגרים בו, אני רוצה להכניס אותו לטיפול כלשהו ואשמח לשמוע את עצתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מלי
ד''ר זאב וינשטוק15/06/2008למלי שלום
לצערי לא אוכל לתת לך את העצה הטובה ביותר על סמך המידע שהצגת בפנייתך. אם יש לך אמצעים כלכלליים לתמוך בטיפול פרטי אז כדאי לפנות לפסיכולוג המתמחה בתקופת גיל זו. מכאן ואליך תקבלי יעוץ והכוונה מקצועיים ואני בטוח שהדברים יתחילו להסתדר. אם האמצעים העומדים לרשותך מוגבלים אז אני מציע לפנות ללישכת הרווחה באיזור מגורייך גם שם את תקבלי מענים טובים שיאפשרו לך ולילדך להתמודד עם הבעיה.
בברכה
זאב וינשטוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצבנותלילי06/06/2008
רציתי לשאול לגבי הבן שלי, הוא בן שבע ומאוד עצבני כל הזמן, לפעמים זורק דברים כמו המחברת כשהו מכין שעורים, צריך כמובן להכריח אותו, אילו בדיקות ניתן לעשות כדי לבדוק מה הסיבה לכך שהוא כל כך כועס...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לילי
ד''ר זאב וינשטוק06/06/2008לילי שלום
לעיתים ילדים (וגם מבוגרים ) שחווים תיסכול מגיבים במה שנראה ככעס. על סמך המידע שסיפקת קשה לי לתת תשובה לשאלתך. יחד עם זאת, מפגש עם פסיכולוג או עובד סוציאלי המתמחים בגיל ילדך עשויים לסייע לך להבין ובהמשך גם להתמודד עם הבעיה (במידה ויש בעיה). חשוב לי להרגיע אותך ולומר כי אם מדובר בבעיה (התמודדות עם תסכול וכעסים) הרי שהיא נפוצה ופתירה יחסית לבעיות אחרות בקבוצת גיל זו.
בכל מקרה, שימי לב וכתבי לנו בפרוטרוט: כאשר הוא כועס כיצד את ובני המשפחה מגיבים.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיואב02/06/2008
שלום ,
אני בן 14 ויש לי ולחברים שלי מנהג מטומטם. אנחנו כל הזמן מקללים אחד את השני. לדוגמה, כשאנחנו נפגשים אנחנו ישר אומרים: מה שלומך, יא מניאק? מה שלום אמא שלך? וכדומה.
בהתחלה זה היה בעיני מצחיק, כיום זה מעצבן. איך אפשר לגמול את חברים שלי מזה, בלי שהם יחשבו שאני הומו?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יואב
ד''ר זאב וינשטוק02/06/2008יואב שלום
אני מסכים איתך שהמנהג לקלל אחד את השני מיותר לחלוטין. יותר מכל המנהג הזה מעיד על כישורי שפה ותקשורת נמוכים מאד. אתה ממש לא צריך לשתף עם זה פעולה... הדרך "לגמול" את חבריך ממנהג מגונה זה הוא פשוט ביותר: אל תשתף פעולה... נראה לי שעם הזמן גם הם ימצאו את המנהג כמיותר.
בעיניין אחר... למה, אם לא תקלל, מישהו עלול לחשוב שאתה הומו?
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי מכותמוטי30/05/2008
זה הגיוני שמורה (תורנית חצר) תרשה לילדים (יסודי) לשחק בהפסקות משחקי מכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכוכי שלום
ד''ר זאב וינשטוק30/05/2008שלום כוכי
לא הגיוני, לא חוקי, לא חינוכי ומקומם. צריך להפסיק את זה.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביסמין29/05/2008
יש שתי בנות בכיתה ששונאות אותי. הן כל הזמן צוחקות עלי ומחפשות על מה לריב איתי. אני כבר לא יודעת מה לעשות? מה כדאי לי לעשות איתן?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יסמין שלום
ד''ר זאב וינשטוק29/05/2008שלום יסמין
הפרטים שאת מספקת מועטים מאד. עם זאת, אני אנסה להתייחס לבעיה שהצגת.
לדעתי צריך להפריד בין מה שהבנות האלו מרגישות כלפיך (לדבריך הן שונאות אותך), זה שהן צוחקות עליך וזה שהן מנסות לריב איתך.
שנאה זהו רגש קשה שגורם בעיקר סבל לאלו שחווים אותו. יתכן שזה בא ממקום של קינאה, שאת טובה יותר מהם, מצליחה יותר... בכל מקרה, מה שחשוב מבחינתך הוא להבטיח שהשנאה שלהן תהיה שנאת חינם. כלומר, "את לא נותנת להן סיבה טובה לשנוא אותך."
זה שהן צוחקות עליך מחזק אצלי את התחושה כי השנאה שלהן באה ממקום של קינאה.
לסיום, זה שהן מחפשות לריב איתך, שיחפשו... את מצד שני צריכה להימנע מלתת להן סיבה למריבה. אבל, אם הניסיונות הללו לריב איתך הופכים להצקות חוזרות אז זכותך ואולי גם חובתך לערב אחרים (הורים, מורים ויועצות) בכדי שישימו סוף לעניין.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיה קטנה..עדי26/05/2008
שלום, אני כיתה י"א קוראים לי עדי
הבעיה שלי זה שיש כמה בנות שהתחילו להתנכל לי בזמן האחרון
ילדה אחת מהכיתה שלי היא קצת שונאת אותי ואין לי מושג למה.. אז יש לה עוד חברה שהיא בכיתה י' והילדה הזאת קוראים לה אור. ואור מנסה להציק לי. עד עכשיו זה היה פעמיים
שבוע שעבר באתי לביצפר ולא דיברתי איתן אפילו וירין הייתה איתה אז אור אומרת "איזה כוסית" (אבל היא לא באמת התכוונה, זה היה בלגלוג)
אז לא הגבתי כי אני לא מתייחסת אליהן. והיום לפני המתכונת שהייתה לי ישבתי למדתי עם חברה שלי ואז אור הזאת עברה עם עוד כמה בנות ונתנה לי סטירה
אמנם חלשה אבל עדיין זה פוגע!! אז צעקתי עליה והיא המשיכה ללכת ונעלמה. ואז אמרתי לחברות שלה "מה היא דפוקה? אני לומדת והיא מביאה לי כאפה?" ואז חברות שלה אמרו לי "זה בצחוק" אבל זה לא היה בצחוק
אז סיפרתי להורים שלי והם אמרו לי שאני אלך למחנכת שלה להתלונן כי אם לא, זה ימשיך.
מה לדעתך עושים במצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר גיא אנוש27/05/2008שלום לך ותודה על התיאור המפורט של המצב.
אני נוטה להסכים עם הורייך, אם לא תתלונני, זה לא יפסק. להפך את תסומני כמי שניתן להתעלל בה, והתופעה רק עלולה להחמיר. אין כל בושה בהתלוננות למורים - הרעיון כנגד הלשנה זו המצאה של מוח עברין - העברינים והמתעללים לא רוצים שיתערבו ויפריעו להם בהתעלללות, אז הם המציאו מלכודת פסיכולוגית מדהימה - לגרום לקורבנות שלהם לחוש פחד ואשמה מפני התלוננות ו"הלשנה". כך אין כוח שיטור (מורים/משטרה) שיתערבו, וכוחם של המתעללים הולך וגובר. הדרך להתמודד עם זה היא לשבור את המחסום הפסיכולוגי כנגד התלוננות, ולהשתמש בכוח המוצדק של המורים וההנהלה כנגד מי שמתעלל בך.
בהצלחה, גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :]
עדי27/05/2008ורציתי לשאול עוד דבר, אם אני אתלונן יכול להיות מצב שזה רק יחמיר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחמרה בעקבות התלוננות?
ד''ר גיא אנוש30/05/2008עדי שלום, אם תתלונני, והמורים לא יעשו שום דבר - אז הילדות האלו עלולות לראות זאת כאישור להמשיך- ואז יתכן שזה יחמיר. מצד שני גם אם לא תתלונני זה בטוח יחמיר.
לכן, כשאת מתלוננת, את צריכה להיות ברורה מאד למורים שלך כי את מצפה מהם להגנה, זו זכותך וזה תפקידם - להגן עליך, ולא לטאטא את הבעיה מתחת לשטיח. בהחלט כדאי גם לערב את הוריך ולקבל את גיבויים - למאבה הצער ישנם מורים שמתיחסים יותר ברצינות כאשר מבוגרים אחרים פונים אליהם מאשר כאשר הפנייה היא רק מילדים.
בהצלחה, ובבקשה שתפי אותנו בהתפתחויות, כך שנוכל ליעץ לך באופן מותאם יותר למתרחש.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדים מהכתהנועה25/05/2008
ילדים מהכתה שלי מתעללים בי ולא נותנים לי להכנס לכיתה , הרבה פעמים סוגרים אותי בשירותים של הבנים עד שאני בוכה אני מתלוננת למורה אבל היא לא משתלטת על התלמידים האלו והיא מזהירה אותם והם עדיין עושים דברים רעים הם רק נרגעים קצת כשהמורה אומרת להם ואז הם גם קורים לי מלשנית ואני כבר לא רוצה ללכת לבית ספר ואין לי בכלל חברים רק חברה אחת שמפחדת מהבנים גם כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
ד''ר גיא אנוש25/05/2008נועה שלום,
לא כתבת בת כמה את, אך אני מניח שאת בבית ספר יסודי או חטיבה. בכל אופן, מה שאת מתארת זו אלימות והתעללות, כפי שקראת לזה נכון בשמו. אם המורה אינה מצליחה להתגבר על האלימות של הילדים, ופנייה למנהלת גם היא אינה עוזרת, הדבר היחידי שאני יכול לחשוב להמליץ עליו זה לפנות להורייך ולבקשם שיתערבו הם וילחצו על ההנהלה ועל המורה שיטפלו בנגע האלימות בבבית הספר באופן משמעותי יותר, או לחילופין, לעבור לבית ספר אחר, בו את פחות מוכרת כקורבן. אפשרות שלישית, זה לקחת שיעורים בהגנה עצמית, ולאחר כחצי שנה או שנה בה רכשת מיומנויות משמעותיות של הגנה עצמית, להתתיצב בפני הילדים האלה ולתת להם להבין שאת לא מישהי שאפר להתגרות בה ולהתעלל בה ללא שיהיה לכך מחיר.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קללותורה21/05/2008
שלום, רציתי לדעת האם מישהו שמקלל אותי בגלל שאני לא מסכימה לצאת איתו, הוא אלים ועלי להתלונן עליו או שאולי הוא פשוט נפגע ממני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קללות
ד''ר גיא אנוש24/05/2008ורה שלום, לא פירטת את ההקשר המלא של הארועים, אך בשאלתך הקצרה, למעשה שאלת שלש שאלות. הרי הן, והתשובות עליהן:
1) האם מי שמקלל אותך כי את לא מוכנה לצאת אתו, הוא אלים? - התשובה היא כן
2) האם עלייך להתלונן עליו? אם הוא איים שיעשה לך משהו - בהחלט כדאי ורצוי להתלונן במשטרה. אם זה התבטא רק בקללות באופן חד פעמי, אולי אפשר להתעלם. אם זה חוזר על עצמו, זה נחשב ל"הטרדה מאיימת" ובהחלט רצוי וכדאי להתלונן במשטרה, הדברים עלולים אז להחמיר - ישנם אנשים שמפתחים אובססיה כלפי מי שסירב להם, ועלולים להיות מסוכנים.
3) האם הוא פשוט נפגע ממך? מן הסתם כן, אך פגיעה רגשית לא מצדיקה קללות ובטח לא איומים או אלימות חמורה יותר.
מקווה שעזרתי,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות מחבראילן18/05/2008
רציתי לשאול אם יש ילד שכל הזמן נותן לי כפות, אבל הוא מאוד מקובל והוא חבר שלי הכפות זה בקטע של צחוקים אבל לפעמים אני חושב שזה אולי קצת מוגזם. האם חברים נותנים כפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אילן שלום
ד''ר זאב וינשטוק18/05/2008שלום אילן
זכותך לא לקבל כאפות גם אם מדובר בכאלו שמחלק לך חבר מקובל ובצחוק. דבר איתו, תסביר לו שזה לא נעים לך. אולי הוא יבין ויפסיק ואם לא, אז כדאי לך לשקול להתרחק ממנו. אם גם זה לא יעזור אז כדאי שתערב מבוגרים בבעיה. במקרה כזה אני כמעט בטוח שהבעיה תפתר.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מניעת אלימות נוער בבי"ס ובכללמוטי13/05/2008
אשמח להפניה, הצעת דרך, מאמר, ספר , הפעלות וכו'- למניעת אלימות נוער בבית ספר ובכלל. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מוטי
ד''ר זאב וינשטוק18/05/2008מוטי שלום
לצערי הרב, הרוב המכריע של הפירסומים בעלי הערך הגבוה בתחום האלימות ומניעתה בבתי ספר הוא באנגלית. אני כמעט לא מכיר חומר בעל ערך מוכח בתחום זה בעברית.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכותגנית11/05/2008
שלום, רציתי לשאול אם ילד מוכה בדרך כלל הופך לאב מכה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גנית
ד''ר זאב וינשטוק18/05/2008בחלק מהמקרים ובהעדר טיפול מתאים זה עשוי להיות המצב...
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות בין אחיםרננה07/05/2008
שלום לך,
יש לי שני בנים מתבגרים, בגיל 16 וחצי ו-14. היחסים ביניהם טובים מאד, ואני מקפידה מאד בבית על שפה לא אלימה ובטח אלימות פיסית.
ובכל זאת, קרה אתמות שהבן הבכור נתן מכות לבן השני, אמנם לא כאלה שיכלו לפגוע בו ממש אבל בכל זאת מכות. אני הזדעזעתי. זה קרה בעבר מספר פעמים מועט מאד ובכל פעם היתה לי תגובה מאד חריפה. אבל, מה אני יכולה לעשות חוץ מלהביע את הזעזוע שלי?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רננה
ד''ר זאב וינשטוק18/05/2008לרננה שלום
השאלה המרכזית היא כיצד בא לידי ביטוי הזעזוע שלך... אם הגבת בתוקפנות כלפי אלימות בנך אז התנהגותך לקתה בדיוק כמו זו של בנך. אם הזעזוע שלך בא לידי ביטוי בשיחה קשה ונוקבת עם בנך, בהפגנת אכזבה מהתנהגותו, מענישה חינוכית...אז נהגת נכון. בכל מקרה אחרי שהרוחות נרגעים חשוב לקיים שיחה המבהירה את הגבולות הנורמטיביים הנהוגים בבית שלך...
בברכה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאב, תודה.דוד06/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
בבקשה
ד''ר זאב וינשטוק18/05/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)