מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נער מעט אליםכ.05/02/2008
שלום רב, אני מבקשת לקבל ייעוץ לגבי בני בן ה12. הוא ילד שמרבה לגלות גילויי אלימות כלפי חברים. נכון ש"בויז ויל בי בויז", אבל אני קצת חוששת שזה ישאר איתו. אני לא רוצה להתחיל אתו סדרת של מפגשי יעוץ-הנצחת הבעיה, אלא לעבוד עליו בעצמי בחוכמה בורגישות בבית. מ ה ניתן לעשות?
תודה מקרב לב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא של הנער שהוא קצת אלים
ד''ר זאב וינשטוק05/02/2008שלום
המכתב שלך מאד מטריד מכמה סיבות. את מכירה בקיומה של הבעיה אך מאמינה כי אלימות היא חלק מההוויה הזכרית. ולהוסיף חטא את גם חושבת שהתערבות אנשי מקצוע תנציח את הבעיה. למרות מה שאת טוענת, אין שום חוכמה או רגישות בתפיסות שלך. אם את באמת רוצה לסייע לבן שלך אז פני לאנשי מקצוע. בשלב ראשון פני בעצמך (בלי הבן שלך) לעובדת סוציאלית בלשכת הרווחה באזור מגורייך ותתייעצי איתה (זה לא יעלה לך דבר).
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםרן03/02/2008
קוראים לי רן אני בן 18
אח שלי בן 21 ומאז שהוא היה קטן הוא היה איטי הוא נפגע בלידה אבל לא היתה לו בעיה מוגדרת כמו פיגור או מחלה דומה
בכל מקרה כשהוא היה בחטיבה מכיתה ז' עד כיתה ח' נטפלו אליו ילדים מהכיתה שלו ומהשכבה שלו קיללו אותו כמעט בכל יום וגם נגעו בו נגיעות והרביצו לו
הוא סיפר להורים שלי מה קרה רק בכיתה ט' והוא לא המשיך ללמוד שם
כשאמא שלי שמעה היא התעצבנה והרימה טלאפונים אבל לא יותר מזה
בכל מקרה המצב הנפשי של אח שלי רע מאוד.. הוא היה בהוסטל עכשיו הוא לוקח כדורים והוא בבית איתנו והוא יושן כמעט כל הזמן הוא לא עובד או לומד ולא הלך לצבא ובעצם לא עושה כלום
אני חושב שכשאני יראה את אחד מהילדים האלה אני לא ישלוט בעצמי ואני לא חושב שאני אפילו ינסה לעצור את עצמי כי אם אני יראה אותם אני יפגע בהם קשה
עכשיו אני לא מבין כמה דברים מי האשם? הבית ספר? התלמידים? המורים?
את מי צריך לתבוע
אני יודע שהיתה תקרית אחת שדיברו עם ההורים שלי והמורים הבטיחו שהם ישמרו על אח שלי אבל הכל בעצם שקר וכך נראת מערכת החינוך
אני זה שמטפל באח שלי עושה בשבילו הכל מכין לו והכל כי הוא לא יכול לעשות כלום לבד
מה אתם מציעים לי לעשות.. אם צריך לפנות לעורך דין האם אני יכול לפנות אליו לבד??? ואיזה סוג של עורך דין..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה
רן03/02/2008
התכוונתי מכיתה ז' עד כיתה ט'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רן
ד''ר זאב וינשטוק05/02/2008רן שלום
המכתב שלך עצוב וכואב וצר לי מאד על הסבל שלך. מאד התלבטתי כיצד לענות לפנייתך. אין לי ידע והכשרה במשפטים. לדעתי הלא מקצועית עליך לבדוק את העניין עם עו"ד המתמחה ברשלנות. אבל יש לי עוד עצה. ממכתבך עולה בברור שאתה סובל. אני מציע כי תפנה ותבקש עזרה מאיש מקצוע. לבד יהיה לך קשה להתמודד עם הכאב שאתה נושא.
בהצלחה
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רן05/02/2008אבל אני חייב להיות חזק אין לי ברירה אחרת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
ד''ר זאב וינשטוק05/02/2008נכון, להיות חזק זה טוב..אבל אתה לא צריך להתמודד עם זה לבד.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה דברים
רן08/02/2008קודם כל למדתי כבר שלאף אחד לא אכפת ממני או מאיך שאני מרגיש ואני תמיד ישאר לבד בסופו של דבר עם הכל
דבר שני.. אני לא יודע לאיזה אדם מקצוע לפנות וזה כמובן יגרום לי לעוד צרות בבית בנוסף לאלימות שיש בבית
ואני בעצמי הפכתי לאדם אלים..
כמובן שאני לא חס וחלילה יפגע באדם סתם ללא סיבה אבל אם מישהו\י יקלל אותי או יפגע בי פיזית שזה כבר קרה אני עלול לפגוע בו קשה מאוד שזה גם כבר קרה והעצבים שלי לא נרגעים לא משנה מה קורה עדיין יש לי בפנים עצבים חזקים מאוד ואני לא מפחד מאף אחד
ויש לי זכרונות לא טובים שמעצבנים אותי מאוד ובסופו של דבר גורמים לי להיות מדוכא... בנוסף למצב של אח שלי והמצב הכללי בבית ואני מתוסכל מאוד אבל אם אני יתפרק אני לא רוצה לחשוב אפילו מה יקרה .. ואני רציני
אני צריך לחיות עם כל החרא הזה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
ד''ר זאב וינשטוק10/02/2008רן, ברור לחלוטין שאתה זקוק לעזרה. אתה יכול לפנות לעובד סוציאלי בלשכת הרווחה באיזור מגוריך. אני בטוח שתקבל גם יעוץ וגם תמיכה ללא כסף שיסייעו לך להתמודד עם המצב.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום רן
יעל19/02/2008מכתביך העציבו אותי מאד וגרמו לי לרצות לעזור. בדרך כלל, אני לא מגיבה לדברים כאן, אלא לומדת מהם, אך הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי.
שמי יעל ואני בת 29, מזה 3 שנים אני מתעסקת בטיפול בנערים ונערות כמו שמתוארים כאן לעיתים. שיטת הטיפול הינה ייחודית מאד ומיוחדת. ובהגה המקצועית היא נקראת wilderness therapy.
לדעתי אתה חייב לקבל עזרה, כמו שהציעו לך, וגם אח שלך חייב לקבל עזרה.
אני מאמינה שאף פעם לא מאוחר ותמיד אפשר לעזור.
אשמח לעזור גם או לפחות לשוחח איתך, נגעת בי ברגישות שלך ובכאב שלך.
אתה יכול ליצור איתי קשר באימייל [email protected]
או בנייד: 052-5242528
בכל מקרה שיהיה לך רק טוב מהיום והלאה והמון בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיעל את מקסימה
מיכל20/02/2008כל הכבוד על הצעת העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרית30/01/2008
אני עושה עבודת חקר על אלימות בני נוער. אני צריכה חומר על אלימות [עדיף סטטיסטיקה, הגדרה (לא מילונית..ארוכה יותר!) ועוד..] ועל אלימות בני נוער אבל על ההבטים הנפשיים, החברתיים והמשפחתיים. ועל הסיבות והגורמים לאלימות בני נוער.
אפשר לקבל הפניות לחומר מתאים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרית שלום
ד''ר זאב וינשטוק30/01/2008שרית, אני מבין שאת מחפשת חומר בעברית...
מקור עדכני טוב לעבודה כזו יכולה להיות זו של פרופ' רמי בנבנישתי על אלימות במערכת החינוך בישראל.
לא יהיה לך קשה למצוא את העבודות הללו.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתעללת בחתול שליתמי29/01/2008
שלום, אני בת 17 והרבה פעמים החתול שלי מעצבן אותי ועושה משהו רע אז אני מרביצה לו, לא חזק, אבל מושכת לו בזנב וכו'. העניין הוא שאני לא עושה את זה ליד אנשים, רק כשאני איתו לבד אני יכולה לדחוף אותו ולהרחיק אותו מהמיטה שלי למשל, ליד אנשים, ההורים והחברי אני יכולה רק לקלל אותו.
האם אני בן אדם אלים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתמי שלום
ד''ר זאב וינשטוק30/01/2008שלום תמי
מפנייתך עולה כי את בהחלט יכולה לנהוג באלימות, לפחות כלפי החתול שלך. עוד עולה כי את מבינה שאלימות זאת אינה רצויה והיא גם ראויה לגינוי. עובדה שאת נמנעת מלנהוג כך כשאנשים אחרים נוכחים בסביבה. עוד ניתן לומר כי עצם העובדה שאת מסוגלת להימנע מלהפעיל אלימות נגד החתול שלך ליד אנשים מוכיח כי את שולטת במידה רבה באלימות הזו. לכן, מאחר ואת מכירה בכך שאלימות היא התנהגות לא רצויה ומגונה , ומאחר ואת שולטת במידה רבה בהתנהגות זאת, עשי את הצעד המתבקש והאפשרי ותפסיקי עם זה.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמורן27/01/2008
שלום,
אני בת 13. ניראת מעט חננית - עם משקפיים. כמה חברות מהכיתה שלי החלו להיטפל אלי. הן חבורה של 4 בנות והן חושבות שהן מלכות הכיתה.
אתמול הם הרביצו לי ברחבה ליד הבית ספר. אני לא יודעת מה לעשות איתן ואני מפחדת מהן. איך אני יכולה לגרום להם להפסיק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מורן
ד''ר זאב וינשטוק27/01/2008מורן שלום
ארבעת הבנות הללו לא יכולות לקדם את מעמדן החברתי בזכות טוב ליבן, רגישותן וחוכמתן אלא רק באמצעות רוע וכוח. הם בחרו להיטפל אליך משום שאת ככל הנראה בניגוד אליהן מייצגת את כל הטוב והרצוי. שימי לב שהן כולן התארגנו כנגדך (4 נגד 1). זה סימן מובהק שבנוסף לתכונותיהן השליליות הן גם פחדניות. זה אופייני לבריונים רבים ולעיתים קרובות קל מאד להפחיד ולהרתיע אותם. חשוב גם להרתיע אותם כי אחרת הם ימשיכו להתעלל.
שאלת מה את יכולה לעשות? ובכן, העניין די פשוט השתמשי בתבונה ובאמצעים שיש לך. פני למורה או למחנכת ודרשי את התערבותם. ברוב המקרים די בהתערבות כזו בכדי לפתור את הבעיה. חשוב לי להדגיש כי פניה לעזרה של מבוגרים אינה חולשה אלא כוח מהסוג הטוב ואינך צריכה לחשוש מלעשות בכוח כזה שימוש.
תמשיכי לעדכן אותנו,
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמורן
ד''ר גיא אנוש29/01/2008מורן שלום,
בנוסף ובהמשך לתשובתו של זאב, אני רוצה להדגיש נקודה שעולה שוב ושוב בפורום הזה. ילדים רבים חוששים שלפנות לעזרת המורים בהתמודדות עם בריונים זו "הלשנה" ולכן זו פעולה לא נכונה, או לא מוסרית מאיזו שהיא סיבה.
ובכן - זוהי טעות ומלכודת מחשבתית שהבריונים בעולם הזה המציאו כדי להגביל את קורבנותיהם. חשוב ללמוד להחלץ מהמלכודת הזו.
תחשבי רגע על הבנות האלה, או על כל בריון אחר שאת מכירה, הרי הן היו שמחות לסבך אותך עם המורים - אם היו מוצאות דרך. כל מטרתן היא לפגוע ולהציק. הכלל של "לא להלשין" הוא כלל של פושעים, ומשמש כמחסום בפני ילדים נורמליים מפני שימוש באחד מאמצעי הכוח האמיתיים שיש להם - הכוח לפנות לעזרת המבוגרים כנגד כנופיה של בריוניות (במקרה שלך).
בהצלחה
ותמשיכי לעדכן
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדר משותףנעמי23/01/2008
שלום רב, אנו מתגוררים כרגע בבית קטן לכן שני ילדי חיים באותו חדר. עברנו לדירה קטנה יותר לתקופה של כשנה שנתיים. הבן בן 10 והבת בת 8 מאז הם ממררים אחד לשני את החיים, רבים, מפריעים אחד לשני לישון. הבן יותר בעייתי.
אני לא יודעת מה לעשות בכדי שיבינו שזה זמני. יש לכם עצה כיצד להסביר להם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי שלום
ד''ר זאב וינשטוק24/01/2008שלום נעמי
בהחלט יכול להיות שהרקע למתח בין ילדיך קשור למעבר ובמיוחד למגוריהם באותו חדר. האם ניתן לארגן את החדר כך שלכל אחד מהם תהיה פרטיות? לדוגמא, לשים ארון באמצע החדר שיחצוץ בין צדדיו. גם אם לא, זה לא אסון גדול...שיריבו... לא צריך להתרגש יותר מדי כל עוד הריבים אינם מתדרדרים לאלימות. שילמדו להסתדר אחד עם השני.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העדרות מבית ספרארתור21/01/2008
ביום ראשון התקשרה אלינו היועצת ואמרה שהבן שלי בן 16 לא הגיע כל השבוע חלבית ספר ושאלה מה שלומו. אני ואישתי עובדים מהבוקר ולא ראינו שהוא נשאר בבית, דיברתי איתו והוא אמר לא רצה ללכת. אחרי בירור ארוך הבנתי שהוא נפגש עם כמה חברים שלו גדולים יותר לםפני גיוס והם מעשנים יחד סמים. אני חושב שאם אעניש אותו או אגיע איתו למצב של ריב הוא יעשה דוקא וימשיך לעשון ולא ללכת לבית ספר אבל אני לא בטוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ארתור
ד''ר זאב וינשטוק21/01/2008לארתור שלום
בוא נלך שלב שלב ולא נקדים את המאוחר. בשלב זה אתם ההורים צריכים לדרוש ממנו שילך לבית הספר, שימנע מחברה רעה ומשימוש בסמים. הדרישות הללו צריכות להיות ברורות, מוסברות וחד משמעיות. בלי צעקות ובטח בלי מכות. הוא גם צריך לדעת שאתם תוודאו שהוא מקיים את הדרישות. במילים אחרות שימו לו גבולות הגיוניים תתעקשו עליהם ותוודאו שהוא עומד בהם. המשך ההתמודדות שלכם תלוי בתוצאות השלב הזה.
תמשיכו לעדכן.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות בצחוקאלינור20/01/2008
איך יודעים מתי כשהולכים מכות זה בצחוק ומתי זה לא? בן אחד מהכיתה שלי תמיד אנחנו הולכים מכות בהפסקה לפעמים הוא מרביץ לי חזק נורא ומושך לי בשער מתי אני צריכה לעצור אותו ולמה הוא תמיד רוצה ללכת איתי מכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלינור שלום
ד''ר גיא אנוש21/01/2008אלינור שלום. את שואלת איך יודעים מתי הולכים מכות בצחוק ומתי ברצינות. התשובה היא שרק מי שנמצא בתוך זה יכול לדעת. לפעמים מה שנראה לאחד כצחוק, מאד רציני עבור השני. אם את מרגישה שלא מצחיק אותך המכות שאת הולכת עם הילד הזה, את צריכה להגיד לו את זה באופן מפורש, ולהתעקש שזה כבר לא מצחיק ואת לא מוכנה לזה יותר. אם את רוצה להמשיך, כיון שהמשחק מוצא חן בענייך, ונחמד להתגרות לפעמים אחד בשני, אתם צריכים להגדיר את הגבולות בדיוק - מה מותר לעשות ומה לא. למשל - אסור למשוך בשיער. או שיש מקומות שאסור לגעת בהם. או שאם אחד צועק מספיק - אז ישר מפסיקים ולא חשוב מה.
לא כתבת בת כמה את. בגילאי מסוימים, ילדים ונוער עדיין לא "סגורים" על איך ליצור קשר אחד עם השני, בעיקר בנים עם בנות ולהפך, אז בטעות, "מכות" הופכות להיות הדרך להשיג משחק משותף ונגיעה. אין בזה רע, רק צריך לדעת מתי זה משחק ומתי זה פוגע ממש, ולהמנע מפגיעה.
מקווה שעזרתי, אשמח לענות לך על עוד שאלות אם יהיו.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה מעצבנתניר18/01/2008
שלום,אני בן 12.
הסיפור קצת ארוך בבקשה לקרוא את כל הפרטים ולשים לב אליהם!
יש ילד בכיתה שלי שהוא מאוד קשוח- אלים,תוקפני, מקלל המון.
הוא אוהב להציק לילדים לא מקובלים ובמיוחד לי ולעוד איזה 2 ילדים בעיקר.
כמה פעמים אפילו הלכתי איתו מכות- הגנתי על עצמי.
אני יותר חזק ממנו ודי רואים את זה.
ההצקות שלו אליי הן לא תמיד אבל חוזרות והוא קורא לי בשמות גנאי ומעצבן.
למרות שאני יותר חזק ממנו והוא הודה בזה אבל למרות זאת הוא מזלזל בי בטענה ש"אני לא יודע ללכת מכות".
כשאני למשל מחזיר לו קללה לפעמים הוא נותן לי כאפה חזקה בראש ואני מתאפק לא להחזיר לו גם עוד וואחד חזקה. אני מחזיר לו חלש בכוונה שהמכות לא יהיו חזקות כי זה בתחום בית ספר. יש לציין שאני לא כל כך קשוח- אני לא אלים ולא מרביץ אלא עם כן מתחילים להרביץ לי. אני רגיש באופי שלי. אולי באמת אני לא יודע ללכת מכות.
אז נרשמתי לקראטה לפני 4 חודשים פלוס מינוס וגם התחלתי לעשות כוח בבית כדי להתחזק יותר.
לפעמים הוא כל כך מעצבן שבא לי "לפרק" אותו במכות. אבל אני מתאפק- בינתיים.
אני צריך עצה/עזרה להתמודד עם הילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ניר
ד''ר זאב וינשטוק20/01/2008ניר שלום
קראתי את הפניה שלך והתמלאתי התפעלות והערכה לחכמתך ורגישותך. לפני שאני אתייחס לבעיה שאתה אתה נדרש להתמודד היום, תרשה לי לתת לך תחזית לעתיד שלך ושל הנער המתנהג כבריון. בעוד 10 עד 15 שנים אתה, בזכות יכולת האבחנה שלך, הרגישות ובמיוחד האיפוק תגיע רחוק. היכולת הללו יקדמו אותך בחיים גם מבחינה מקצועית וגם מבחינה חברתית. בין השורות הבנתי כי יתכן שאינך בין המקובלים היום הכיתה. בעתיד, בזכות היכולות שלך, אתה תהיה מאד מצליח. לגבי הנער הבריון. הוא חלש, חסר ביטחון שמנסה לקדם את המעמד החברתי שלו על גבם של אחרים. כמו שציינת, הוא לא נטפל למקובלים שמעמדם החברתי חזק. ב-10 עד 15 שנים הבאות הוא לא יתקדם לשום מקום. הוא תמיד יהיה הבריון של הכיתה וכל מה שיזכרו לו זה את ההתעללויות שלו באחרים. הוא כבר היום כישלון ובעתיד הוא יהיה כישלון גדול יותר.
ועכשיו לעניין עצמו. אני חושב שלגרום לו להפסיק להתנהג כבריון זה אפשרי בלי שתצטרך להיות גם אתה בריון. בכדי לעשות זאת, כדאי להיעזר במבוגר: הורה, מורה או מישהו אחר. מראש אני מבטיח לך כי התערבות נכונה של מבוגר לא תגרום לך בושה. איך להתערב זה כבר מאד תלוי בדברים נוספים שאין לי עליהם פרטים.
אני מוכן להמשיך ולסייע לך. אני מציע שאם אתה רוצה עזרה ממני שלח לי מייל עם מספר הטלפון שלך ואני אצור אתך קשר. המייל שלי הוא:
[email protected]
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלניר
ד''ר גיא אנוש21/01/2008ניר שלום
קראתי את סיפורך בקפידה, ושמתי לב לפרטים.
אתה מצין שלמרות שאתה יותר חזק, וגם אתה וגם הילד השני יודעים את זה, הוא ממשיך להציק לך, ואתה נמנע מלהחזיר לו בכח, אז אתה מחזיר חלש. אתה כותב שאתה לא יודע ללכת מכות.
ההמלצה הטובה ביותר כאשר מישהו מציק לך, זה להתרחק. אך מאד יכול להיות שבמצבך זה כבר מאוחר מדי ולא אפשרי, כי הוא מחפש אותך.
אתה כותב שהתחלת ללמוד קראטה ולהתאמן בבית כדי להתחזק – אני מבין מכל זה שאתה לא ממש בוטח בעצמך – או כי אתה לא מאמין באמת שיש לך כוח, או כי אתה מפחד שתפעיל אותו חזק מדי, וחושש מהתוצאות. על החששות האלה תמיד מסתמכים הבריונים.
ברמה המידית, המלצתי היא שאם אתה כבר מחזיר "כאפה" – אף פעם על תחזיר חלש – הדרך היעילה להרחיק ממך בריונים היא להראות להם שאתה יותר חזק מהם – ולא מפחד להשתמש בכוח שלך!!! הרי הוא ממשיך להציק לך בדיוק בגלל זה – כי אתה מפחד מהכוח של עצמך. אבל, לפני שאתה מחזיר ביד, יש פתרון הרבה יותר פשוט וטוב, להשתמש בכלי כוח אחרים שיש ברשותך – המורה וההנהלה.
מורות בית הספר והמנהלת הן חלק מהכוח שלך, ואל תפחד להשתמש גם בזה. הוא יגיד לך שאתה פחדן ומלשן – אבל אם אתה מקשיב לשטויות האלה, נפלת במלכודת שלו. אתה משחק את המשחק לפי הכללים שהוא קבע, במגרש שהוא קבע, במקום להיות זה שקובע את הכללים ואת המגרש. אתה לא צריך לשחק לפי הכללים של הבריון – אתה רק צריך להראות לו שכאשר מפנים את האלימות חזרה אליו – על ידי שימוש במורות – או בידיים – הוא נפגע הרבה יותר ממך!
המורה והמנהלת צריכות להתערב עם הילד הזה. זו לא בושה ולא הלשנה - באותה מדה שאזרח מתקשר למשטרה כאשר פורצים לביתו, ומצפה שהמשטרה תעשה את עבודתה, תפקיד המורים זה להיות (בין השאר) המשטרה של בית ספר ולהגן על התלמידים מפני אלימות בבית הספר.
עם זאת, לא הייתי מפסיק את לימודי הקראטה ואת האימונים בבית, הם יעניקו לך יותר בטחון עצמי, וידע כיצד להגן על עצמך. ידע כזה ובטחון ביכולותיך להגן על עצמך הם תמיד טובים ושימושיים לחיים בכלל. מעבר לכך, עלול לקרות שהילד הזה ינסה להמשיך את הצקותיו מחוץ לבית הספר, ויתכן שתצטרך להגן על עצמך באמת.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולמשה17/01/2008
מה אפשר לעשות אם אנחנו קבוצה של נערים בגיל 15 16 ששותים בירות ואלכוהול במקלט בבנין? אם יתפסו אותנו מה יעשו לנו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום משה
ד''ר זאב וינשטוק17/01/2008משה,
אני חושב שהבעיה האמיתית תהיה אם לא יתפסו אתכם, אם אף אחד לא ישים לב שאתם הורסים לעצמכם את החיים.
חבל, אתם דנים את עצמכם לחיים חסרי תוכן ותכלית ובמו ידיכם הורסים אותם.
אני מאד מקווה בשבילכם שמישהו ישים לב, ינער אותכם ויחזיר אותכם לתלם שמוביל לצמיחה ומימוש ולא להרס עצמי.
צאו מזה או לפחות אתה, משה, תתרחק מזה ותן לעצמך צ'אנס לחיים בעלי ערך.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהארז15/01/2008
אני בן 14. יש לנו חבורה של 7 ילדים שכל הזמן מסתובבים יחד.
לפני יומיים אחד מהחברים הרביץ לי. הוא יותר גדול ממני פיזית והוא בחור קשוח וערס כזה. היה לנו ויכוח ואז הוא התחיל לבעוט בי.
עכשיו אני מרגיש לא בנוח להסתובב איתם בגלל זה.
מה עלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ארז
ד''ר זאב וינשטוק15/01/2008לארז שלום
לעיתים קרובות קורה שזה שחוטף מכות, גם מרגיש רע וגם לא זוכה לתמיכה מצד הסביבה הקרובה שלו.
יש לי הרבה שאלות שהייתי רוצה שתחשוב עליהן:
למה אתה מרגיש לא נוח? האם בגלל שיש סיכוי שהוא ימשיך לפגוע בך? האם בגלל שמפריע לך שבחבורה שלך יש נער אלים, ואלימות דוחה אותך? האם בגלל שהושפלת בפני חבריך? יכול להיות שכל התשובות נכונות. גם אני במקומך הייתי מרגיש לא נוח בחבורה כזו. אני מבין שבגיל שלך יש צורך בשייכות לחבורה אבל, האם זאת החבורה שהיית רוצה להשתייך אליה? בחבורה זאת יש נער אלים וחברים אחרים בחבורה לא מוקיעים אותו. אני חושב שמגיע לך הרבה יותר... מגיע לך להיות חבר בקבוצה שחבריה לא מאיימים האחד על השני אלא תומכים ומפרגנים. מה אתה חושב?
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשמרית13/01/2008
משהו איום ונורא קרה. אני גרה עם שני ילדיי בשכונת כפר שלם בתל אביב. שכונה שהיא לא כל כך טובה. אתמול בני הגיע הביתה ב5 בבוקר. הוא בן 15. היום בבוקר נכנסתי לחדרו וחיפשתי בתיקו - מה שגיליתי גרם לי כמעט להתקף לב- הייתה שם סכין קפיצית ועליה מעט סימני דם.
אני יודעת שהוא פושע קטן, אבל עכשיו שמדובר בסכינים אני לא יודעת כבר מה לעשות. מה עלי לעשות? אנא עזור לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
ד''ר גיא אנוש13/01/2008שמרית שלום,
הנושא באמת לא פשוט. אין ספק שיש לו בעיה רצינית. אני משוכנע שאת בעצמך כבר ניסית כל שביכולתך כדי לדבר אתו ולשנות אותו, אך כפי שאת כותבת, הוא "פושע קטן" - וכנראה שהמצב כבר יצא משליטתך ואת זקוקה לעזרה חיצונית.
בואי נקווה שמדובר "רק" בהתעללות בבעלי חיים או אפילו במשהו תמים, ולא חס וחלילה בילד אחר.
בינתיים, אני ממליץ לך לפנות ללשכת הרוחה המקומית, ולבקש סיוע בטיפול בילד - ואם הם לא יכולים לעזור - אפילו לפנות למשטרה, שמצדם ממילא יצטרכו ליווי של עובדים סוציאליים בטיפול בילד בעל נטיות אלימות ועבריניות. אני יודע שזה נשמע נורא להפעיל משטרה כלפי הילד שלך, אך זהו כנראה הסיכוי האחרון שלו לפני התדרדרות לחיים של פשע.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכוי שהוא לא ממש דקר מישהו
d13/01/2008כי אז היה הרבה יותר דם וככל הניראה הוא חתך מישהו או משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם לי יש סכין פרפר אך זה לא אומר
.13/01/2008שאני פושע לדעתי את צריכה לברר איתו על זה ומי הביא לו את הסכין לא ניראה שהוא דקר כי היה רק מעט סימני דם קשה לנתח את זה מהודעה אחת אבל לא ניראה שהוא ממש דקר מישהו בכל מיקרא ליפני שמביאים מישטרה(וככל הניראה צריך) כדי לדבר ולישאול אותו על זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טלוויזיהדנה10/01/2008
שלום, בני לומד מילים וביטויים לא טובים מהטלוויזיה, איני יוכלה לאסור עליו לצפות בה בכלל, אך אני נוהגת להגביל את הצפיה. לאינטרנט הוא יכול להיכנס שעה ביום וגם שם הוא נכנס לאתרים לגילו, אך לומד משם קללות, ביטויים מיניים וכו'. אני מסבירה לו כי לא ראוי להשתמש בשפה זו, אך מה ניתן לעשות שגיבורי התוכניות האהובות עליו מדברים כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר גיא אנוש10/01/2008דנה שלום,
לא ציינת בן כמה בנך. כל מקרה ובכל גיל, אכן קשה למנוע מילדים לצפות בטלביזיה וללמוד שפה לא יפה.
את יכולה להסביר ולהורות לו כי ישנן מילים שאת לא מרשה להשתמש בהן. ובמידה שיש ביכם קשר טוב, ויש לך סמכות בבית, תהיה לכך השפעה עד רמה מסוימת, אך בהחלט מוגבלת. עם זאת, לעיתים צריך לקבל את השינויים בשפה ובתרבות, ובמידה מסוימת להשלים עם כך שהילדים של ימינו מדברים באופן שלא היה מקובל עלינו. זה נכון בכל דור. כל דור מתמודד עם נורמות חדשות ומוזרות של הצעירים, ושפה שאינה הולמת את המקובל בעבר. המוצא היחידי הוא לבודד את הילדים מבחינה תרבותית - למשל על ידי חזרה בתשובה ושליחתם לבתי ספר חרדיים, מגורים בשכונה חרדית, וכד'- ולכך יש מחיר באורח חייך, כמובן, שאת צריכה להחליט בעצמך האם את מוכנה לשלם אותו.
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריב אחיותנילי08/01/2008
שלום, שמי נילי ואני בת 18 אני עובדת כביביסיטר בבית של השכנים ולא מצליחה להשתלט על 2 הבנות הקטנות בנות 6 ו 8 הן כל הזמן רבות ואפילו הפילו פעם את הטלויזיה שבמזל לא נשברה, אני חושבת להפסיק לשמור עליהן או אולי להסביר להן שאני לא יכולה להמשיך כשהן רבות ככה. כשההורים נמצאים הן רבות הרבה פחות מאשר איתי. מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנילי שלום
ד''ר זאב וינשטוק08/01/2008שלום נילי
את צעירה מידי בכדי להסכים להתמודד עם בעיות כאלו.
את באה לשמרטף ולא לחנך את הילדים הללו.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לא להקלע למצב של אלימות מניסיוןאריאל06/01/2008
שלום, שמי אריאל ורציתי לספר לכם על מקרה שהיה לי אישית.
לפני בערך בשנה היה לי ריב עם איזה ילד מהכתה שלי.
זה היה בסוף היום שיחררו אותנו מוקדם אז אני ואותו ילד ישבנו ביחד על הספסל, באיזשהו שלב החלטתי שאני רוצה לשכב לנמנמם קצת אז הוא הלך לשבת עם שני ילדים בספסל שהיה מאחוריי.
ואז אחרי דקה הוא בא ובדיוק שהוא הגיע מטר מאחוריי הוא הפעיל את הצלצולים שבפלאפון שלו בכוונה להציק לי.
כמובן שאמרתי לו להפסיק אבל הוא המשיך וככה זה קרה בערך 2-3 פעמים עד שזה עלה בדרגה לחצי אלימות, רדפתי אחריו והשכבתי אותו על הדשא והכרחתי אותו להפסיק.
אז נראה לי הוא ממש התעצבן ומשם זה כבר הגיע להרמת אבן עליי ואני כתגובה לכך נכנסתי בו חזק.
ואז אני הלכתי בחזרה לספסל ומשם ללכת לחכות לאבא שלי ואז הוא איים עליי שהוא יביא את חברים שלו עליי אז אני ממש התעצבנתי עליו ובאמת הרבצתי לו חזק ובאותו זמן השומר של הבית ספר אמר לי להפסיק אז מיד הסתובבתי אליו ואמרתי לו שבסדר, שאני אפסיק ואיך שהסתבבתי לילד הוא הכניס לי אבן בראש ומשם הזמינו אמבולנס והייתי בבית חולים 4 ימים ורצו גם לנתח אותי.
עכשיו יש לי כמה דרכים שחשבתי עליהם איך היה אפשר למנוע מקרה כזה כי גם הוא וגם אני היינו צריכים לבצע עבודות שרות וללכת למשטרה וכל הסיפור הזה.
טוב אז ככה:
דבר ראשון שהייתי יכול לעשות זה ללכת לחדר מורים שהיה ליד וללכת לדווח על אותו ילד אבל חשבתי שאם אני הייתי עושה את זה אותו ילד היה יודע שלאריאל אפשר להציק והוא ימשיך להציק לי כל הזמן, אז לא עשיתי את זה. עכשיו אפשרות שניה זה שהייתי יכול פשוט לעזוב את המקום ועכשיו שאני חושב על זה אני אומר לעצמי למה לא עשיתי את זה למה לא עזבתי את המקום הייתי חוסך לעצמי כל כך הרבה זמן ופגישות עם רופאים ועם המשטרה.
אז אם עכשיו מישהו קורא את זה ויכול להיות שמקרה כזה יקרה לו או משהו דומה עצה שלי ומנסיון העצה הזאת פשוט לעזוב את המקום.
עכשיו שאני יודע את זה חמקתי לפחות מעוד 2 מקרים שדבר כזה היה יכול לקרות ואני למדתי לקח כל החיים ואותו דבר אותו ילד שנתן לי את האבן בראש הוא גם יודע מה הוא היה צריך לעשות והוא לא סתם אומר את זה כדי לגמור את כל הסיפור וזהו אני יודע טוב מאוד כמה הוא מתחרט על מה שהוא עשה.
הוא איבד מלא חברים ונראה לי שגם בגלל המקרה הזה הוא עזב לבית ספר אחר..
אז אני מאוד מקווה שמישהו יקרא את מה שכתבתי כאן ולא יעשה את אותה טעות שאני עשיתי ושאני עד היום ונראה לי גם לכל החיים אתחרט.
תודה אריאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריאל, תודה על המכתב
ד''ר זאב וינשטוק06/01/2008אני מאד מעריך ששיתפת אותנו בניסיון שלך.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליברוח זה לא פיתרון ביכלל
.06/01/2008בימקומך הייתי שם לו בלוק בראש ושולח אותו לאישפוז שילמד מה זה ליתקוף מאחורה וליתקוף אם אבנים או שאר דברים קשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)