פורום אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה לעשות?
    לימור
    17/09/2008

כבר לא יודעת מה לעשות הכל מבלבל.. תמיד חשבתי שהחיים הם שחור ולבן במיוחד אחרי הפגיעה הראשונה.. אבל כרגיל אני לא לומדת מטעויות... תמימה שמזמינה פגיעות... ועכשיו.. אחרי שיצאתי משם והעולם מחזיר לי חיוך הוא סוחף אותי בחזרה.. הוא יכול להשתנות? האדם שהרס לי את החיים? אחרי שנתיים של רגשות אשמה שלא הערכתי את עצמי, של ניתוק מכל מה שלא קשור אליו.. של אלימות מילולית... אחרי שאספתי את עצמי והתחלתי לאחות את הפצעים. והוא לא נותן לי ללכת הוא מבטיח שהכל ישתנה שהוא היה מניאק וטיפש, שהוא לא העריך אותי, שאם אני יחזור אליו הכל יהיה טוב ונתגבר ביחד.. הלוואי שיכולתי לקחת את הסיכון.. לא מסוגלת להפגע יותר.. אני כבר על סף התמוטטות.. אני יודעת שאם אני יחזור מעגל הקסמים של הפגיעות והסליחות יחזור אבל הלב אוהב אותו ולא מסוגל להתנתק. הלוואי שהכל היה פשוט, שהוא היה עוזב אותי במנוחה ונותן לי להתרחק..הוא יכול להשתנות? אני מאמינה לו שהוא רוצה... תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה לעשות?

הוספת תגובה

• ללימור

ד''ר גיא אנוש
    30/09/2008

מהודעתך נשמע שאת לא באמת מאמינה שהוא יכול להשתנות, ומצד שני לא באמת מאמינה ביכולתך להמנע מקשר עם אותו אדם. את כותבת את תחינתך בפורומים שונים באינטרנט, מתוך תקווה שמישהו יציל אותך. אבל, רק את יכולה להחליט שאת רוצה לעשות שינוי, ואת לא מאמינה שאת יכולה לעשות זאת.
    זוהי דילמה שאין ממנה מוצא. כמו שאומרים הנרקומנים לשעבר, לפעמים רק כשמגיעים למיץ של תחתית פח הזבל אפשר להתחיל בתהליך אמיתי של שינוי.
    את יכולה לנסות לפנות לעזרה נפשית מקצועית ברמה של ייעוץ אישי, או לחכות עד שיגיעו מיים עד נפש ואז לעשות זאת.

בהצלחה

גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צבא
    ורד
    14/09/2008

יש לי אח קטן והוא ילד די בעייתי - הוא בן 17 ועדיין לא ברור אם הוא יילך לצבא. כל הקטע שלו זה ללכת עם חברים שלו, להעיף נפצים בגנים ציבוריים. חבורת מפגרים. יש במסגרת הצבאית מסגרות שהן לא נערי רפול שיתאימו לו? נרהא לי שאם הוא הולך לשם הוא יצא עוד יותר דפורק, והוא בך הכל ילךד טוב שנגרר...

לקביעת תור
    סגירה
    צבא

הוספת תגובה

• ורד שלום

ד''ר זאב וינשטוק
    17/09/2008

שלום ורד

בפנייתך את כותבת כי אח שלך התחבר לקבוצת נערים בעייתיים שנוהגים להתפרע. למרות שציינת כי "הוא בסך הכל ילד טוב" פתחת את פנייתך במילים "שיש לך אח די בעייתי".

אח שלך שגילו 17 נמצא בצומת משמעותית בחייו שמבחינות רבות עשויה לקבוע את המשך מסלול חייו והדאגה שמסתתרת במכתבך היא במקום.

השאלה הראשונה שמתבקשת היא מדוע אין מי שיפרק את הקשר בין אחיך לבין חבריו "הבעייתיים" וכאן הייתי עוצר. יש לו עוד שנה עד הגיוס וזה הרגע האחרון שבו ניתן להתערב ולנסות לשנות את המסלול שבו אח שלך הולך.

למרות זאת, ולשאלתך...
    כיום, בעידן שבו סופרים כל שקל ומנסים להפיק ממנו את המירב, רוב המערכות הממוסדות בישראל כמו הצבא אינם ערוכים להתמודד עם "בעיות". אם אחיך יגיע לצבא ויעשה "בעיות" מהר מאוד הוא ימצא את עצמו משוחרר כשעל מצחו תג של "בעייתי".

אני מציע לפעול היום בסיוע של אנשי מקצוע בכדי לנסות ולסייע לו כאן ועכשיו וגם להכין אותו לקראת הגיוס שיבוא בהמשך.

זאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעצבן
    ע.
    10/09/2008

יש בכתה של הבת שלי כמה ילדים (בכתה ט', אנחנחו גרים בדרום), לא ממש חכמים כנראה. חבורה כזאת שמציקה לכולם (גם למורים) כל הזמן והופכת את חווית ביה"ס עבור ילדים שקטים כמו הבת שלי לסיוט. אני יודעת שמדברים על נושא האלימות כל הזמן, יש סיכוי שניתן יהיה לטפל בהם? מה היא כבר יכולה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    מעצבן

הוספת תגובה

• שלום ע.

ד''ר זאב וינשטוק
    10/09/2008

שלום

די בקומץ קטן של ילדים מחוללי בעיות בכדי לגרום סבל רב לכל בית הספר. בפועל זה ידוע וזה גם מה שקורה ברוב בתי הספר. אבל, ברוב המכריע של המקרים קשה מאד להתמודד עם קומץ זה וזאת מאחת או יותר מהסיבות הבאות: חוסר הענות של הורי הילדים הללו לשתף פעולה; מגבלות כוח אדם וזמן כי הרי דרושים משאבים רבים בכדי לחנך את הילדים הללו; העדר שיתוף פעולה ותמיכה מצד גורמים מחוץ לבית הספר...לצערי, מה שאני יכול להציע לך בעיקר נוגע לבת שלך. היא צריכה ללמוד להתמודד עם המצב הנתון. היא צריכה להיות חכמה מספיק בכדי להמשיך את חייה ולהפיק את המיטב מבית הספר ובו בזמן לשמור מרחק מילדים אלו. בהקשר זה, את יכולה לסייע לה בעיצה ותמיכה. בנוסף, את יחד עם הורים אחרים יכולה לתבוע מבית הספר לעמוד באחד ממחויבויותיו הבסיסיות ביותר והיא לספק לבאי כתליו סביבה בטוחה. ניראה כי בית הספר של ביתך, כמו בתי ספר אחרים, נכשל במחויבות זאת.

זאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חיים
    07/09/2008

יש לי חבר כבר כמעט 4 שנים. וכן הוא אלים איתי. שהכרתי אותו הייתי הילדה הכי תמימה שיש, והוא שינה אותי, לטוב ולרע. בהתחלה לא ראיתי מה שקורה, לא ראיתי שזה לא בסדר, האמנתי בו. אבל עכשיו אני מודעת למה שקורה, ואני נלחמת בו, לפעמים אני שואלת את עצמי למה אני נשארת איתו בכלל... אני אוהבת אותו, הוא גם אוהב אותי, משקיע ומנסה לעשות הכול בשבילי. אבל שהוא מתפרץ, הוא מתפרץ אתמול הוא הרים עליי יד אחרי 5 חודשים שלא. ואני לא יכולה יותר, באמת שלא, אין לי כבר כוח! תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ל - חיים?

ד''ר גיא אנוש
    08/09/2008

שלום לך,
    צר לי לשמוע על אלימות החבר. במקרה כזה, כדאי ורצוי לפנות לעזרה וייעוץ במסגרת יחידה לטיפול באלימות במשפחה. אמנם אינכם נשואים עוד, אך אלימות בזוגיות לפני הניואין מנבאת המשך בחיי הניזואין ואף הסלמה. במסגרת הפורום הזה והפורום לאלימות במשפחה פורסמו מספרי חרום של קוי טלפון שבהם ניתן להתיעץ ולקבל הפנייות. אני מאד ממליץ להשתמש בהם, או לפנות ללשכת הרווחה הקרובה למקום מגורייך ולשאול על טיפול באלימות בזוגיות.

מס' קו חירום- בנות 1202
    בנים 1203

בהצלחה,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רבקה
    31/08/2008

אבא שלי כולא אותי בבית לא נותן לי לדבר עם אף אחד, ניסיתי לברוח והוא הרביץ לי הוא טוען שזה מאהבה אבל נראה לי שזה משהו אחר, אני לא יכולה לברוח, ברחתי כמה פעמיים והוא תפס אותי ושילמתי על זה ביוקר אני כול היום לבד בבית כלואה ולא יכולה לצאת אני בוכה מהבוקר עד הערב לא אוכלת בעיקר ישנה כי אין משהו אחר טוב לעשות אני לא לומדת עובדת לפעמיים וזה גם תחת עינו הפתוחה מרגישה עם אזיקים על הידיים ושואלת את עצמי למה זה מגיע לי, מה עשיתי רע. שוקלת להתאבד אבל פשוט אין לי אומץ וגם כואב לי על אמא שלי. ניתקתי קשר עם כול החברים שלי ואני לא רואה שום ישועה באופק, אני מאחלת לעצמי מוות או להיות חולה להתאשפז לקבל תרופות רק לא להיות במצב מודע לחיים האלה.אין עתיד ואם יש אז הוא שחור. יש לכם עצה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מה?? תיתקשרי למשטרה

(~_~)
    01/09/2008

את לא צריכה לחיות ככה הוא לא רשאי לנהל לך תחיים ככה! אני מציע לך גם לנסות להחזיר לו ולפתח כוח (אימונים וכאלה)אל תיתני לו להשתלט עלייך ככה תחזירי לו!!.אני ממליץ לך לנסות את שניהם ביחד מצד אחד לערב משטרה ומצד לפתח יכולת הגנה עצמית כך שהבמה הזאת לא ישתלט לך על החיים על תיתני לו!.בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרבקה

ד''ר גיא אנוש
    02/09/2008

רבקה שלום,
    מהאופן בו כתבת אני מבין שאת בוגרת מספיק לעבוד, ולכן גם מעל גיל 18.
    ראשית, אין לאביך רשות להשתמש באלימות כנגדך, אות יכולה לפנות למשטרה, או אם זה מפחיד אותך, לפנות ללשכת הרווחה המקומית ובאמצעותם למרכז לטיפול באלימות במשפחה, ולקבל מהם סיוע בפניה למשטרה.

שנית, ביכולתך לנסות לעזוב את הבית. אם את עובדת או יכולה לעבוד, הרי שאת יכולה להרוויח מספיק כסף כדי לשכור חדר בדירה עם שותפה או למצא סידור אחר.

בכל מקרה, אל תתני למצב להמשך, אם נראה לך שלעזוב את הבית זה "גדולעלייך" כרגע, את יכולה לפנות לסיוע של לשכת הרווחה המקומית ולקבל שם תמיכה, יעוץ ואולי אפילו פתרונות דיור.

בהצלחה,
    גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    נעמה
    28/08/2008

אני צריכה ללמוד לשלוט בכעסים שלי וצריכה יעוץ מקצעוי. אני לא יודעת לאיפה אפשר לפנות, ואם יש מרכזי טיפול בלי עלות כספית. אם למישהו יהיה המלצה או עצה אני אשמח.

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• מרכזי טיפול שליטה באלימות

ד''ר גיא אנוש
    02/09/2008

שלום, ניתן לקבל טיפול דרך קופות החולים או דרך לשכת הרווחה, אשר בדרך כלל מקושרת למרכז למניעת אלימות הקרוב למקום מגורייך. בקופות החולים הטיפול הוא מסובסד - בהתאם לקופה אליה את שיכת. בלשכות הרווחה/מרכזי טיפול באלימות, הטיפול גם כן מסובסד. בשום מקום שידוע לי אין טיפול בחינם.

בהצלחה, גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיר
    25/08/2008

אני מסתובבת עם חבר'ה שהחלו בשבועות האחרונים לבלוע חגיגת במסיבות. רציתי לדעת האם לדעתכם יש לזה השפעה על האלימות? האם חגיגת מפחית או מגביר אלימות? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חגיגאת

ד''ר גיא אנוש
    02/09/2008

אני לא מומחה לסמים,אבל ככל שידוע לי חגיגאת פועל כסם ממריץ בדומה לאמפטמינים, קוקאין וקראק. ככזה, יכול בהחלט שהוא מעורר תגובות של עצבנות וכעס, ופוגם בשיקול הדעת ובעכבות מוסריות, ולכן גם יכול להגביר אלימות.

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מעישון

ארז
    24/09/2008

לעיתים האלימות מתחילה עם השתיה והסיגריות.

שימרו על הילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ניסים
    20/08/2008

שלום רב, האם משחק צ'פחות שאנו כל הזמן נותנים אחד לשני בחבר'ה נחשב לאלימות או שזה התנהגות לגיטימית בין ילדים בני 13? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• צ'פחות

ד''ר גיא אנוש
    25/08/2008

משחק צ'פחות נכלל במה שמכונה לפעמים "אלימות משחק"או "אלימות ידידותית" - אך להערכתי אין בכך כל ידידות ; ומשחק יש בכך רק במידה שניתן לכנות את הקרבות על סטטוס חברתי שמופיעים בקרב כל קבוצת בעלי חיים חברתיים (כמו גורי כלבים או חתולים) כמשחק.

צ'פחות זה דבר שיכול להיות קליל, אך יכול גם להיות כואב מאד וגם מעליב מאד. באופן כללי - רצוי לצמצם את השימוש בכך ככל האפשר. ניתן להגדיר סטטוסולהאבק עליו באופנים פחות כואבים ומעליבים.

בהצלחה

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חינוך ילדים
    רוני
    17/08/2008

רציתי התייעצות עם אנשי מקצוע, האם שיטת חינוך פתוח, כשההורים חברים של הילדים היא שיטה עדיפה מחינוך קפדני וקשוח? היכן ניתן לקרוא מאמרים על שיטות חינוך?

לקביעת תור
    סגירה
    חינוך ילדים

הוספת תגובה

• סגנונות חינוך

ד''ר גיא אנוש
    25/08/2008

ישנם מחקרים של חוקרת ידועה בשם באומרינד, ואחרים שבאו בעקבותיה המדברים על רצף של סגנונות חינוך הנע בין חיוך קפדני "סמכותני" שכופה כללים נוקשים על ילדים ללא הקשבה, ובקצה השני חינוך מתירני חסר גבולות. שני הצוות הללו שליליים ומזיקים. בינהם נמצא החינוך הסמכותי = המאופיין בקביעת והשמת גבולות ברורים, תוך הקשבה לידלים והסברים ושיחה.

ספרים מצויינים בתחום הם ספריו של פרופ' חיים גינות "בין הורים לילדים" ו"בין הורים לבני עשרה" - הספרים קצת מיושנים בשפתם ודוגמאותיהם - אך העקרונות שהוא מציג נכונים ומצוינים ולא פג ליחם. באופן דומה ישנם הספרים של מייזליש ופרבר -"כיצד לדבר כך שילדים יקשיבו ולהקשיב כך שילדים ידברו". בנוסף בנוגע לתחומים בעיתיים ספציפיים, ישנם ספריו של פרופ' חיים עומר- "אבדן הסמכות ההורית" ו"פחדים של ילדים"

כל טוב

גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אסנת
    14/08/2008

שלום רב, האם קיימת היום בכלל תוכנית למניעת אלימות בבית הספר? אם כן, מה כוללת התוכנית הזו? אשמח לקבל מעט רקע בנושא. תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מניעת אלימות בבתי ספר

ד''ר גיא אנוש
    25/08/2008

אסנת שלום
    קימות תוכניות שונות ומגוונות למניעת אלימות בבתי ספר
    חלקן מתמקדות בהסברה כללית, חלקן בגישת אפס סובלנות וחלקן בעבודה עם ילדים הידועים כבעיתיים על רכישת כלים התנהגותיים וקוגניטיביים להמנעות מאלימות. בנוסף ישנםן כמובן בתי ספר המשלבים גישות שונות. הנסיון מראה שלקיחת אחריות של בית הספר על המתרחש בין כתליו ומחוצה להם (בהפסקות, בדרך אל בית הספר ומבית הספר הביתה, כולל ההסעות) כאשר משלבים הסברה מקיפה כנגד אלימות, התערבות אינטנסיבית של גורמי בית הספר במקרי אלימות, כולל ערוב ההורים ועמידה בתוקף על עיקרון אי-אלימות, ומלווה בהשגחה קונקרטית המתערבת ומפסיקה "אלימות ידידותית" בעודה באיבה, שלא לדבר על אלימות קשה, משיגה תוצאות בסיכומו של דבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסל"ן-מרכז סיוע לנפגעי תקיפה מינית
    שושנה
    11/08/2008

מרכזי הסיוע הארציים הוקמו ע"י מתנדבות לצורך מתן סיוע רגיש ומיומן לנפגעי תקיפה מינית ואלימות.
    אפשר לפנות לקווי החירום הארציים 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע.
    השיחות בקו אנונימיות והסודיות מובטחת.

בנות-1202
    בנים-1203

את לא לבד!

הוספת תגובה

• תודה על המידע

ד''ר גיא אנוש
    12/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חופש
    קרן פ.
    10/08/2008

בכל יום נאספים מתחת לבית שלי בני נוער ויושבים על הספסלים, שותים, מעשנים וגם הולכים מכות וצועקים הרבה פעמים, ניסיתו לבקש מהם להיות בשקט וזה לא עזר, ניסינו לסלקם והם עדיין באים, האם במקרה כזה כדאי להתלונן במשטרה?

לקביעת תור
    סגירה
    חופש

הוספת תגובה

• לקרן

ד''ר גיא אנוש
    10/08/2008

בהחלט כן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משחקי מכות
    אורי
    06/08/2008

אח שלי אוהב ללכת איתי מכות וכל הזמן הוא משכנע אותי לעשות מלחמה עד שאני מפסיד או נכנע נמאס לי כבר לקבל ממנו מכות ואני לא רוצה לריב איתו גם בצחוק אבל הוא כל הזמן מנדנד לי על זה ואני לא יודע איך להיתחמק מזה

לקביעת תור
    סגירה
    משחקי מכות

הוספת תגובה

• שלום אורי

ד''ר זאב וינשטוק
    06/08/2008

אורי שלום

בפנייה שלך לא הזכרת את הגיל שלך ושל אחיך. בכל מקרה, "מכות" בין אחים היא תופעה נפוצה ויחד עם זאת מיותרת לחלוטין ויש להפסיק אותה. למרות שבפניה שלך מיעטת בפרטים ברור לי שאתה לא מעוניין במלחמות הללו. זה כשלעצמו חצי דרך לפיתרון. מה שנישאר זה לשכנע את אחיך לוותר על המלחמות האלה והעניין יפתר. אבל ניראה שזה לא יהיה פשוט. הוא מסיבות כאלה או אחרות שחשוב לברר אותן מרגיש צורך להילחם בך...

מה דעתך על הרעיון הבא: בכל פעם שאחיך ירצה להלחם בך תסביר לו (לא בכעס) שאינך רוצה ואם הוא יתעקש אז קום ועזוב את המקום (שוב פעם בלי כעס). אם גם זה לא יעזור פנה ובקש עזרה בהתמודדות עם המצב מהוריך. אני יכול להבטיח לך כי בסופו של דבר אם תתעקש לא להילחם הבעיה תפסיק.

מה דעתך?

זאב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אדם
    03/08/2008

שלום רב, בני בן ה-13 חזר הביתה כשהוא חבול וסיפר שאחד מהילדים בכיתה הרביץ לו. מה אני יכול לעשות? לאיים על הילד? להתלונן למורה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לאדם

ד''ר גיא אנוש
    03/08/2008

אדם שלום,
    אתה יכול לפנות למורה, ובמקביל לפנות להורי הילד ולדבר איתם. חשוב להפעיל את מערכת בית הספר כדי לטפל בבעיה בעודה באיבה. במקרים חמורים של התעללות נמשכת, ניתן ורצוי גם לפנות למשטרה, אם נראה כי בית הספר חסר אונים (מה שקורה לפעמים) אך לא הייתי ממליץ על צעדים כה קיצוניים לפני שניסית את הצעדים המתונים יותר. גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסל"ן-מרכז סיוע לנפגעי...
    שושנה171
    29/07/2008

מרכז הסיוע בנגב, מסל"ן, הוקם ע"י מתנדבות לצורך מתן סיוע רגיש ומיומן לנפגעי תקיפה מינית ואלימות. אפשר לפנות לקו חירום 24 שעות ביממה, שבעה ימים בשבוע. השיחות בקו אנונימיות והסודיות מובטחת. מס' קו חירום- בנות 1202 בנים 1203 את/ה לא לבד!

הוספת תגובה

• תודה על המידע

ד''ר זאב וינשטוק
    30/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה