מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לגיא ו/או זאב שלום רב. תקיפת בני...דוד05/05/2008
בני בן 16 ובימים האחרונים הותקף ע"י מספר נערים כבני 17 ע"י סכין והן במכות רבות כולל כליאת שווא לזמן רב. במקום מואר, מרכזי, ליד אנשים וכל מי שהתקרב למקום אויים ע"י סכין ונעלם וגם התעלם ולא סייע או הזעיק עזרה.
בני נשדד מחפציו והושפל זמן רב.
אשמח על עצה כלשהי כיצד עלי לנהוג עימו ע"מ שיוכל לחזור למסלול חיים שגרתי ללא פחדים ןמשקעים מיותרים.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדוד שלום
ד''ר זאב וינשטוק05/05/2008שלום דוד
אין ספק שאתה מתאר מקרה קשה. בפנייתך אתה שואל מה לעשות בכדי שבנך יוכל לחזור למסלול חייו הרגיל. חשוב לי להדגיש שאתה לא שואל איך להגיב למה שקרה. מכאן אני מסיק כי את השלב הזה כבר עברת ועכשיו אתה מתמקד במצבו הנפשי של בנך כתוצאה מהאירוע. בדרך כלל אני מספק תשובות די מפורטות. אבל המקרה הזה אינו רגיל. אני חושב שבמקרה כזה כדאי מאד לפנות ישירות לאיש מקצוע (פסיכולוג או עובד סוציאלי) שיסייע לבנך ואולי גם לאחרים במשפחה שעשויים לחוש מצוקה גדולה בעקבות האירוע האלים. בכל מקרה ובנוסף, אני מאד ממליץ לדבר ביניכם על האירוע עד כמה שאפשר (אבל בלי להגזים), להתלכד כמשפחה, לתמוך אחד בשני ולקוות שגם הזמן יעשה את שלו. אני חושב שאירועים מהסוג הזה עד כמה שהם כואבים ולא רצויים יכולים לחזק את בנך ואת כל המשפחה...
אני מאחל לכם רק טוב...
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומנויות לחימהטובה04/05/2008
שלום רב, בני צופה הרבה בהאבקות וכדומה, הוא בן 15 וטוען כי הוא לומד כיצד להגן על עצמו באופן הזה, אך לי נראה כי זה לא חיובי במיוחד לצפות כל כך הרבה במכות ואלימות. האם צפיה של שעה ביום היא מוגזמת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובה שלום
ד''ר זאב וינשטוק18/05/2008שלום טובה
כשלעצמה, צפייה בתוכניות האבקות בטלוויזיה אינה עשויה לגרום נזק. מה שחשוב הוא כי צפייה בתוכניות כאלו תהיה מבוקרת. כאשר אני אומר מבוקרת אני מתכוון כי התדירות ומשך הצפייה אינם מוגזמים (שעה ביום זה בסדר גמור). כמו כן כשאני מדבר על צפייה מבוקרת אני גם מתכוון כי לצד הצפייה תבוא גם הדרכה הורית לגבי מה ההבדל בין טלוויזיה והחיים האמיתיים, מה הסיכונים הגלומים באלימות וכן הלאה...
בברכה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמאיר30/04/2008
אני בן 14 ובבית ספר שלי יש משחק אלים מאוד. זהו משחק כדורגל שבו מישהו אחד עומד באמצא ואלו שבצדדים בועטים את הכדור עליו. כולם חייבים להיות באמצע מתישהו.
אני בבעיה. מצד אחד אני חבר של הילדים שעושים את זה ורוצה להמשיך להיות חבר שלהם. הם מאוד מקובלים. ומצד שני אני מפחד מהמשחק.
אם אני לא אשתתף הם יצחקו עלי ואולי ינדו אותי מהחבר'ה. מה עלי לעשות?
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאיר שלום
ד''ר זאב וינשטוק30/04/2008מאיר שלום
זו לא הפעם הראשונה שבעיה כזו מוצגת בפורם.
המשחק הזה מזעזע, משפיל וראוי לגינוי. משהו אמיץ וחכם צריך לשים לזה סוף. בשום פנים ואופן אל לך להשתתף בכזה משחק. שווה להיות מנודה ולא נכה או אחד שגורם למשהו אחר נכות.
אם אתה באמת אמיץ וחכם אז תגייס מבוגר שיתערב וישים סוף למשחק המסוכן הזה. הכי טוב יהיה לעדכן את המורה, היועצת ואולי עדיף את המנהלת. ראשית, דרוש מהם לשמור בסוד את העובדה שפנית אליהם ולאחר שהם יבטיחו לך סודיות ספר להם הכול: מהו המשחק איך משחקים אותו מתי ואיפה משחקים בו וגם מיהם הילדים שמשתתפים במשחק. זה נורא חשוב משום שהפניה שלך לא רק תציל אותך מהמשחק אלא גם ילדים אחרים.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רביפית27/04/2008
אני מתגוררת בראשון לציון והנה בסוף השבוע נרצח צעיר ליד ביתי. יש לי שאלה. זה לא קשור לגזענות, זו פשוט שאלה לדעתכם: האם יתכן שאצל האתיופים יש יותר רציחות ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יפית
ד''ר זאב וינשטוק27/04/2008יפית שלום ותודה על השאלה
אין לפני את התפלגות האלימות לפי מוצא. עם זאת, זה לא יפתיע אותי אם בקרב עולים חדשים לרבות אלו שעלו מאתיופיה הקיף הבעיה גדול יותר. אבל !!! אין ליחס בשום פנים ואופן את העניין למוצא אלא למשבר קשה שעוברים עולים בתהליך הקליטה שלהם. לראיה, מחקרים רבים הראו כי קיים קשר בין הגירה לבין אלימות. במילים פשוטות, לא המוצא אלא מציאות חיים קשה ודוחקת עשויה לעודד ביטויי אלימות. בהתאמה, החברה הישראלית הוותיקה צריכה לעשות מאמצים אמיתיים בכדי לסייע ולתמוך בעולים חדשים ולהקל עליהם את תהליכי הקליטה הקשים.
בברכה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקר וכזב!! בקרב העולים החדשים אין
ג28/04/2008יותר אלימות או משהו פשוט כשזה קורא אצלם ישר שמים תווית עליהם כמה מקרי אלימות וישר מדביקים תווית של "אלימים" נתונים דומים ואף גבוהים יותר ניתן לימצוא אצל הרבה מסוגי האוכלוסיות(נגיד תימנים מרוקאים אשכנזים וכולי) בארץ,אתיופים הם מבין האנשים הנחמדים ביותר בארץ רק שתדעו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לילד אליםאורנה23/04/2008
שלום, האם ילדים אלימים לרוב מטופלי בכדורים או על ידי טיפולים פסיכולוגיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנה שלום
ד''ר זאב וינשטוק23/04/2008שלום אורנה
קיימות אפשרויות רבות להתמודדות באלימות בקרב ילדים. בדרך כלל הטיפול הוא באמצעות שיחות הן עם הילדים והן עם הורייהם. לעיתים לא תכופות משלבים גם טיפול תרופתי. מגוון הטיפולים הקיים הוא רחב ולעיתים קרובות גם מסייע לילד ולסביבתו. מאד מומלץ לא לדחות את הטיפול בבעיות אלימות. ככל שהטיפול ניתן מוקדם יותר כך יש סיכויים טובים יותר להתגבר על הבעיה בצורה יעילה ובזמן קצר... לא לדחות...
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלאה21/04/2008
שלום רב,
אני בת 14 ויש לי ידיד בן 13. הוא סיפר לי שהוא מאוד נמשך לאחותו ורוצה לשכב איתה. אני יודעת שהילד הזה קצת משוגע והוא מסוגל לעשות את זה עם אחותו וגם להפעיל עליה אלימות. מה עלי לעשות כדי למנוע את זה?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מגזימה קצת רוצה או לא יש הבדל
בכג23/04/2008בין זה לבין לאנוס,ומי אמר לך שהוא יצליח לאנוס אותה אם היא לא תירצה היא תיתנגד גם אם הוא יפעיל אלימות גם היא תפעיל אלימות בחזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאה שלום
ד''ר זאב וינשטוק23/04/2008שלום לאה
אני לא בטוח עד כמה העניין רציני. אבל אם זה נכון זה יכול להיות בעייתי מאד ולכן אני ממליץ לא לקחת סיכונים ולערב מבוגר בעניין. כדאי שזה יהיה מישהו שאת סומכת עליו שידע להתמודד עם העניין. לדוגמא זה יכול להיות אחד מהוריך או יועצת בבית הספר. אם את מרגישה שהעניין לא מטופל כראוי כתבי אלינו שוב.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחקי כדור כואביםפז15/04/2008
שלום אנחנו משחקים משחקי פיגוזים וגם הבנות תמיד רוצות להצטרף ואז אנחנו מפגזים אותן והיום מישהי בכתה כי קיבלה פיגוז חזק בראש ואיימה שתביא את אבא שלה ואני פוחד שאולי לא היינו בסדר ומי שפיגז אותה אולי צריך להענש אבל היא רצתה להצטרף למשחק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פז שלום
ד''ר זאב וינשטוק15/04/2008שלום פז
תודה שפנית ושיתפת אותנו. מעניין אותי ואולי גם מעניין מבקרים אחרים בפורם "מדוע אתם משחקים במשחקים כאלו..." מה כיף בלהפציץ בכדור אחד את השני..." בבקשה תסביר...
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות בין אחריותיפעת13/04/2008
שלום, הבנות שלי רבות מאד בייחוד מאז שנולדה להן אחות קטנה, הגדולה בת 8 מכה את הקטנה בת 5 ומכחישה זאת, ואילו הקטנה נעשית יותר ויותר חסרת שליטה ובלגניסטית, איך אפשר לדעת אם זה בגלל האחות או בגלל הגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת שלום
ד''ר זאב וינשטוק13/04/2008שלום יפעת
הולדת אחות עשויה להוות אירוע מאיים לבנותיך הצעירות מאד. הדרך להתמודד עם אלימות בתקופה כזו היא באמצעות שיחות והבהרות. ראשית, בנותיך צריכות לדעת כי אהבתך כלפיהן לא השתנתה עם הצטרפות תינוקת למשפחה וכי למרות שבשלב זה היא דורשת תשומת לב רבה את שם בשבילן. את לא רק צריכה לומר את זה את צריכה גם להראות להן את זה. שנית, בנותיך צריכות לדעת שאלימות אינה התנהגות הבאה בחשבון במשפחה שלכם.זה קו אדום שאת לא מוכנה שהן תעבורנה.
בהצלחה,
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לאלימותהילה08/04/2008
שלום רב, רציתי להתייעץ איתכם מתי יודעים מהו הגבול בין ביטוי אלימות לבין מצוקה, כלומר האם התכנסות ובידוד, כעס ורצון להיות לבד עד לנעילת דלת, טריקת דלת ומריבות של בני שאעזוב אותו בשקט - האם זה משהו שמעיד על אלימות, או שפשוט מדובר ברצונו להיות לבד. רק כשאני מנסה להתערב, לדרבן אותו לדבר הוא יכול לכעוס ואפילו להרים יד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום הילה
ד''ר זאב וינשטוק13/04/2008להילה שלום
התנהגויות רבות כמו התכנסות והתבודדות ולהבדיל גם תוקפנות יכולים להצביע על מצוקה. עם זאת, בכדי להמשיך ולהתיחס לעניין חשוב לדעת בן כמה בנך, האם מדובר משהו חדש, האם השתנה משהו בחיי בנך, איך הוא מתפקד בבית הספר ועם חבריו...אלו שאלות חשובות שכדאי לברר ולבחון אם ובאיזו מידה דרושה כאן התערבות שלך או של אנשי מקצוע.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהש06/04/2008
שלום רב,
בני בן ה-16 החל לעשן גראס כל יום. אני אמרתי לו שזה לא נראה לי אבל הוא אומר שכל החברים שלו עושים זאת ושזו רק תקופה.
רציתי לדעת האם עישון גראס גורם לאלימות יתר, או דווקא ההפך גורם לרגיעה ולחוסר אלימות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-ש. שלום
ד''ר זאב וינשטוק13/04/2008שלום
שום דבר טוב לא יצא לבן שלך מעישון חשיש. לעישון חשיש יכולות להיות השלכות שליליות רבות וביניהם גם מעורבות בריבים, תוקפנות וקורבנות. אתה חייב להתערב או לערב גורמים מקצועיים בכדי לגרום לבנך להבין ולהפסיק להשתמש בסמים.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימנים כחוליםמאיה01/04/2008
שלום רב,
רציתי להתייעץ בקשר לסימנים כחולים שהופיעו על זרועה של בתי, זו לא הפעם הראשונה שאני רואה זאת אצלה, היא טענה כי נחבלה בבית הספר ממשהו, אך יש לי הרגשה שאולי מכים אותה בבי"ס. היא בת 7 וכבר פעם שלישית שאני רואה סימנים כחולים בזרועות באותם מקומות, מה כדאי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימנים כחולים
ד''ר גיא אנוש01/04/2008שלום לך, יתכן כי מדובר רק בחבלות קלות שנגרמות במשחק תמים, ויתכן גם שמדובר באלימות שמופנית כלפיה בבית הספר. נסי לדבר בעדינות עם ביתך. אם היא לא משתפת (ויש ילדים כאלה), נסי לראות איזו מבין החברות שלה יותר דברנית ופתוחה, ובעדינות נסי לדובב חברות אלה. במקביל, את יכולה לנסות לשתף בחששותיך את המורה בבית הספר ו/או את היועצת ו/או את המנהלת.
בהצלחה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהיותם30/03/2008
שלום רב,
אני בן 12 ולומד בבית ספר במרכז תל אביב
בבית ספר יש ילד בן 14 שבזמן האחרון התחיל להיטפל אלי.
כל פעם שהוא רואה אותי הוא בועט בי, מקלל, אפילו פעמיים הוא לקח ממני את הכסף שהיה לי בכיס.
אני מפחד ממנו מאוד ובגללו אני לא רוצה ללכת לבית ספר. אני לא רוצה לספר את זה למורה כי אז אני אהיה מלשן וגם אח"כ הוא יתפס אותי וירביץ לי.
מה לעשות? לבקש מההורים לעבור לבית ספר אחר?
תודה רבה על העצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפחד - לא במקרה הזה!
אברהם ביטקין31/03/2008אם אתה יודע שהמקרה שלך יטופל - לך ושתף את המורה.
זה לא נקרא הלשנה.
כל פושע יודע להבדיל בין הלשנה (מסירת מידע) לבין בקשת סיוע ממישהו יותר חזק (אפילו משטרה).
לפעם הבאה יפיק התוקף שתי מסכנות:
1) אם יעיז לפגוע בך, הוא עלול להסתבך עוד יותר,
2) שאתה לא פראייר ומוכן ללכת מולו עד הסוף. זה עצמו יעורר בו יראת כבוד כלפיך.
כאמור, כל זה שייך רק באם המקרה שלך יטופל כראוי.
אם אינך סומך על טיפול ראוי, עדיף בכל מקרה לשוחח על זה עם הורים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליותם
ד''ר גיא אנוש01/04/2008יותם שלום,
אני בהחלט יכול להבין את הפחד שלך מלהיות מלשן, ושאחר כך הילד הזה יתפוס אותך וירביץ לך. מצד שני - ככה בדיוק עובדים כל הפושעים - הם סומכים על כך שהקורבנות שלהם יפחדו מהם. אני ממליץ לך לפנות ולדבר עם הוריך, וגם עם המורה בבית ספר, רצוי גם עם המנהל/ת . ובמקביל - להגיש תלונה כנגד הילד הזה במשטרה. רק ככה תהיה מוגן באמת, והילד יטופל גם הוא. אם תמשיך לפחד, אז זה לעולם לא יגמר, הוא ימשיך לסחוט אותך, ואולי גם אחרים בעקבותיו. גם מעבר בית ספר, כל עוד אתה נשאר בסביבה, רק משדר להם שאתה קורבן ראוי לסחיטה, והוא עלול למצא אותך ברחוב ולסחוט אותך.
לעומת זאת, על ידי שימוש בכוח האמיתי שיש לך - כוח הצדק וחשיפתו לאור, תוכל לעצור את הפשע הזה, ולהבטיח שבעתיד לא תסומן עוד כקורבן אלא כאחד שלא כדאי להתעסק אתו, כי אתה לא משחק את המשחק של הפושעים (משחק ההלשנות), אלא ישר שולף תותחים כבדים - מורים ומשטרה.
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטי קולנוע אלימיםאיריס25/03/2008
שלום רב,
בני בן 12 נוהג לצפות עם חבריו בסרטי וידאו אלימים המראים היאבקות, לחימה תחרויות ספורט ןכו' אני מאד מפחדת שזה ישפיע עליו לרעה למרות שהוא ילד טוב, האם לסמוך עליו או לנסות ולבדוק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטים אלימים לא ממש משפיעים על
d25/03/2008ילדים אולי גורמים לנסות לחכות קצת אבל עדיין לא ממש יהפוך אותו לאלים אין לזה השפעה משמעותית או משהו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס שלום
ד''ר זאב וינשטוק30/03/2008שלום איריס
אני יכול להבין את הדאגה שלך.
לגופו של עניין, יש חילוקי דעות ביחס להשפעה של סרטים אלימים על ילדים. יש כאלו הטוענים כי לסרטים כאלו יש השפעה שלילית ויש כאלו השוללים טענות כאלו. אני לא חושב שסרטים אלימים יכולים כשלעצמם, בלי גורמי סיכון נוספים, להשפיע באופן שלילי על ילדים. ילד שחיי במשפחה אלימה ושיש לו חברים אלימים יושפע מסרטים כאלו יותר מילד שגדל בסביבה בריאה. ניראה לי שהילד שלך גדל בסביבה בריאה ולכן אני לא חושב שצפייה בסרטים אלימים טומנת עבורו סכנות מיוחדות. עם זאת, טוב יהיה אם מידי פעם תבהירי לו את ההבדל בין סרטים לבין מציאות ותשמרי את היד על הדופק.
זאב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכות לתינוקנעמה23/03/2008
שלום רב,
בני הבכור בן 12, לפני חצי שנה נולד לו אח קטן, הרבה פעמים הוא היה נשאר לשמור עליו, אך לפני שבועיים ראיתי כי הוא היכה אותו אמנם בעדינות, אך זה מאד הבהיל אותי ומאז לא נתתי לו להיות איתו לבד. הוא טוען שלא ידע כיצד להתמודד עם הבכי שלו.
האם יש צורך בבדיקה כלשהי פרט לשיחה איתו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמה
ד''ר זאב וינשטוק23/03/2008נעמה שלום
אני מבין את הדאגה שלך וגם חושב שהיא במקום.
בהחלט יכול להיות שהוא היכה את אחיו בגלל שהוא "לא ידע כיצד להתמודד עם הבכי שלו".
וגם יכול להיות שיש לדבר סיבות אחרות. לכן, אני מציע את הדברים הבאים:
דברי עם בנך ותסבירי לו שמכות זו לא הדרך להתמודד עם קשיים. תדריכי אותו כיצד ניתן להתמודד בצורה טובה עם הבכי של אחיו.
אל תמנעי ממנו להיות עם אחיו כי זה עשוי להעביר לו את המסר שאת לא סומכת עליו כי הוא מסוכן. יחד עם זאת שימי עיין מרחוק בכדי לוודא שהוא עומד במשימה.
חשוב במיוחד שתראי לו עד כמה הוא חשוב ואהוב ושאחיו הקטן אינו מאיים על מעמדו במשפחה ואינו מתחרה על אהבתך.
לסיום, אם את רואה שהבעיה ממשיכה להתקיים אל תהססי ופני לסיוע מקצועי.
זאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלנה19/03/2008
חברה שלי בת 16 החלה לשתות הרבה אלכוהול כשאנו יוצאות לבלות. היא כל כך משתכרת שהיא מתחילה להתנדנד, לדבר שטויות, לקלל אנשים שאנו לא מכירים ועוד. פעם אחרונה שיצאנו היא כמעט רבה עם מישהי מכות. מה עלי לעשות? אני אוהבת אותה ולא רוצה להפסיק לצאת איתה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנה
ד''ר גיא אנוש20/03/2008לנה שלום,
התנהגות כמו שאת מתארת אצל החברה שלך, בדרך כלל מקורה בכך שעובר עליה משהו קשה - אולי בבית, אולי במסגרת חברתית אחרת - ברור שמאד לא טוב לה, והיא מנסה להטביע את התחושות הקשות באלכוהול, ולהוציא את הפגיעה והכעס על אנשים אחרים, קרוב לודאי לא אלה שאחראים או מעורבים במה שקורה לה.
כיון שמדובר בחברה שלך, את יכולה בעדינות, לתפוס איתה שיחה, להגיד לה עד כמה היא חשובה לך, ואת מרגישה שעובר עליה משהו לא טוב, לנסות לברר במה מדובר, ולנסות לעודד אותה לקבל עזרה מקצועית.
יכול להיות טוב אם היא תפנה ליעוץ ותמיכה רגשית - אפשר אולי דרך יועצת בית הספר, או דרך לשכת הרווחה המקומית.
אנא עדכני אותנו, וחזרי להתיעץ לפי הצורך,
בהצלחה,
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)